Kako smršavjeti Orlistat kapsulama? Upute, recenzije

Lijek za mršavljenje Orlistatje specifični inhibitor gastrointestinalnih lipaza.

Nakon ulaska u gastrointestinalni trakt, Orlistat kapsule zaustavljaju proces odvajanja masti iz hrane, koja dolazi u obliku triglicerida.

Nepoštičeni trigliceridi se ne apsorbuju, uslijed čega je tijelo zasićeno manje kalorijama. Kao rezultat toga, gubitak težine.

U središtu sredstva za mršavljenje - supstanca istog naziva orlistat koji je inhibitor gastrointestinalnih lipaza.

Osim što zaustavljate proces cijepanja triglicerida, omogućava vam da povećate koncentraciju masti u izmetu u prva dva dana nakon uzimanja kapsula.

Orlistat pomaže u kontroli optimalne tjelesne težine, smanjuje nagomilavanje masti.

Takođe su uključene komponente kao što su:

  • povidone
  • natrijum karboksimetil škrob,
  • natrijum-lauril sulfat,
  • titanijum-dioksid
  • želatina
  • boje.

Dostupno u obliku kapsula.

Indikacije za upotrebu

Orlistat je namijenjen osobama koje imaju višak kilograma.

Može se propisati u složenom tretmanu gojaznosti.

U slučaju da je povećanje viška kilograma povezano sa bolestima treće strane (na primjer, s hiperfunkcijom štitne žlijezde), primjenu lijeka Orlistat potrebno je dogovoriti s liječnikom.

Kontraindikacije i nuspojave

Kapsule su kontraindicirane u:

  • holistaza
  • malapsorpcija,
  • pojedinačni imunitet tijela na elemente sastava lijeka.

Strogo je zabranjeno trudnicama prepisivati ​​Orlistat.

Trenutno nema podataka o tome da li tvari koje čine kapsule prodiru u majčino mlijeko.

Iz tog razloga, kako bi se izbjeglo štete djetetu, preporučuje se suzdržavanje od uzimanja Orlistata.

Orlistat može biti praćen:

  • nadutost
  • redovan poriv za defekacijom,
  • inkontinencija fekalija
  • alergijske reakcije.

Značajke Orlistata

Orlistat kapsule moraju se kombinirati s uravnoteženom niskokaloričnom prehranom, kao i s konzumiranjem velikog broja voća i povrća. Možda će vam biti potrebni (po preporuci lekara) multivitamini.

Konzumiranje velike količine masne hrane može izazvati porast nuspojava karakterističnih za Orlistat kapsule.

Važno je napomenuti da spontano povećanje doze Orlistata ne dovodi do porasta terapijskog učinka, odnosno do bržeg smanjenja tjelesne težine.

Lijek je pogodan za dugotrajnu upotrebu. Međutim, trajanje terapije ne bi trebalo biti veće od 2 godine.

Upute za upotrebu

Propisana je jedna kapsula tri puta dnevno.

Lijek se mora uzimati tokom obroka ili u roku od sat vremena nakon njega. Kapsule se moraju isprati velikom količinom tečnosti.

Recenzije o gubitku težine 2018

Gubitak kilograma upotrebom lijeka Orlistat jednako je učinkovit, kažu žene koje su testirale njegov učinak na vlastita tijela:

Elizabeth, 25, Nižni Novgorod:

Orlistatu je savjetovao moj prijatelj, uz njegovu pomoć uspjela je smršati gotovo 15 kilograma za nekoliko mjeseci.

Počeo sam piti kapsule na jesen 2017. godine. Za pola godine redovnog unosa Orlistata izgubila je 12 kilograma. Istovremeno s tijekom uzimanja lijeka, počela je jesti pravilno, uravnoteženo. Dijetu je napravila nutricionistica.

Zadovoljan sam rezultatom. Veliki plus Orlistata - možete ga piti dugo, do dvije godine. Stoga ću i dalje uzimati drogu i dovoditi svoje tijelo u idealno stanje.

Kristina, 48, Ekaterinburg:

Da budem iskrena, veoma sam se brinula zbog pojave nuspojava, o čemu sam pročitala u uputama. Moguće nuspojave su krajnje neugodne, tim više što se plašim da se u mojoj mladoj dobi mogu pojaviti u pojačanom obliku i prouzrokovati pogoršanje zdravlja.

Nakon brojnih iskustava, ipak sam bio primoran da se obratim ljekaru. Specijalist mi je objasnio da se nuspojave rijetko javljaju (ako se poštuju pravila uzimanja kapsula) i da njihov intenzitet ne ovisi o dobi.

Pio sam tromjesečni kurs Orlistata. Uspio sam baciti 5 kilograma. Od neugodnih senzacija mogu napomenuti da se povremeno pojavljuje nadimanje.

Maria, 29, Sankt Peterburg:

Prije uzimanja kapsula odbila je masnu hranu i slastičarne, pekarske proizvode. Trudim se da jedem kako treba, bavim se fitnesom koliko god je to moguće. Stoga su mi ove nuspojave izazvale anksioznost. I tokom dana terapije nisu primijetili nikakve posebne promjene u težini.

Konzultirala se s liječnikom koji mi je objasnio da Orlistat pomaže u uklanjanju masnoća iz tijela. Gotovo potpuna odsutnost masti iz hrane značajno mi komplicira želju za gubitkom kilograma. Doktor mi je objasnio da ishrana treba biti uravnotežena. Potpuno odbacivanje hrane koja sadrži masti neće dovesti do ubrzanog gubitka kilograma, ali može prouzrokovati zdravstvene probleme.

Slušajući ovo mišljenje, obratio sam se nutricionisti koja mi je nacrtala kompetentnu dijetu. Nastavim piti Orlistat, nuspojave više ne smetaju, a težina je počela postepeno opadati.

Proizvodi za mršavljenje vrlo su popularni, zato lanci ljekarni svoje proizvode aktivno opskrbljuju Orlistat analozima. Najbolji među njima su:

  1. Listata. Lijek se koristi za normalizaciju tjelesne težine kod pacijenata s bilo kojom fazom pretilosti, uključujući u slučaju prekomjerne težine na pozadini dijabetesa tipa 2. Kao i original, osnova analognog je orlistat.

Zabranjeno je uzimati lijek protiv holistaze, sindroma hronične malabsorpcije, trudnoće, dojenja, a neprihvatljivo je koristiti lijek Listat za uklanjanje pretilosti kod pacijenata mlađih od dvanaest godina.

Mogu se pojaviti sljedeće neželjene reakcije:

  • proliv
  • bol u trbuhu
  • redovan poriv za defekacijom,
  • inkontinencija fekalija
  • nadutost
  • nadimanje
  • nelagoda u stomaku
  • propadanje desni, zuba,
  • glavobolja
  • opšte slabost, slabost, influenca,
  • razvoj zaraznih bolesti respiratornog trakta,
  • pojava teških alergijskih reakcija.

Prosječna cijena za 30 tableta iznosi 350 rubalja.

Upoređujući Listat ili Orlistat, koji je bolji, možemo zaključiti da je glavna prednost analognog njegova povoljnija cijena. Istovremeno, Listata ima opsežnu listu neželjenih reakcija koje se pojavljuju kod 96% pacijenata koji uzimaju lijek za mršavljenje.

  1. Orsoten. Drugi analog zasnovan na supstanci orlistat. Propisan je za gojaznost u bilo kojoj fazi. Važno je napomenuti da će terapija ovim lijekom biti učinkovita samo ako je prethodna dijeta pokazala rezultate - najmanje 2,5 kilograma izgubljeno mjesečno.

Lijek je kontraindiciran u slučaju holistaze, sindroma kronične malabsorpcije, kao i u slučaju pojedinačne netolerancije tijela elemenata koji se nalaze u sastavu.

Orlistat i Orsoten su po cijeni u istoj cjenovnoj kategoriji.

Orlistat je pouzdan pomoćnik za one koji žele riješiti se viška kilograma.

Dizajnirani za dugotrajnu upotrebu, kako biste poboljšali rezultate gubitka kilograma, trebali biste kombinirati unos kapsula s uravnoteženom, ali niskokaloričnom prehranom i sportom.

Obrazac za puštanje

Orlistat je dostupan u obliku kapsula iz filma napunjenog bijelim kristalnim prahom iznutra.

Mehanizam djelovanja na tijelo izgleda ovako:

  1. Aktivna supstanca usporava djelovanje lipaze gastrointestinalnog trakta. Lipaza je enzim koji izlučuje tijelo da bi razgradio masti. Rezultat - raspada masti na masne kiseline i monogliceride ne dolazi do, dakle, novih masnih stanica.
  2. Kako se masti ne razgrađuju tokom metabolizma lipida i ne uđu u krvotok, nastaje deficit kalorija. Da bi normalno funkcioniralo, tijelo crpi energiju iz postojećih rezervi masnog tkiva.
  3. Količina naslaga kolesterola na zidovima krvnih žila smanjuje se, krvni tlak i nivo glukoze u krvi se normaliziraju.
  4. Nema očiglednih nuspojava od uzimanja lijeka, ali čim osoba koja smrša pojede, pojavi se dijareja. Tako postaje lakše kontrolirati dijelove.

Orlistat se smatra jedinom supstancom na svijetu koja se može uzimati za liječenje gojaznosti u dužem vremenskom periodu. U Rusiji se može kupiti samo na recept, u ​​rijetkim slučajevima - bez njega, ali u malim količinama. Za razliku od većine modernih lijekova za mršavljenje, on zaista utječe na metabolizam masti.

Budući da se alat koristi u tradicionalnoj medicini, proučavan je više puta tokom naučnih eksperimenata. Kao rezultat ovih studija dokazano je da aktivna supstanca zaista djeluje na smanjivanje težine. U isto vrijeme, mršavljenje je što ugodnije - do 3-4 kg mjesečno bez puno napora.

Kontraindikacije

Orlistat je kontraindiciran u takvim slučajevima:

  • djeca i adolescenti,
  • kršenje metaboličkih procesa, posebno apsorpcije u organima gastrointestinalnog trakta,
  • zastoj žuči
  • individualna netolerancija na aktivnu supstancu ili pomoćne tvari,
  • oštećenje bubrega uslijed poremećaja metabolizma u njima,
  • bubrežni kamenci.

Osim toga, lijek je zabranjen za upotrebu trudnicama, ako za to nemaju stroge indikacije. Aktivna tvar prelazi placentu na plod i može naštetiti. Orlistat je takođe kontraindiciran tokom laktacije.

Posebni uslovi

Indikacije za upotrebu lijeka zahtijevaju pridržavanje posebne prehrane. Bez toga nema smisla uzimati Orlistat u svrhu terapije i gubitka kilograma kao njegov sastavni dio.

Glavni principi prehrane u ovom slučaju:

  1. Šećer i sva hrana koja ga sadrži u potpunosti se eliminiraju.
  2. Osim šećera treba napustiti proizvode od brašna, posebno pečenje od bijelog pšeničnog brašna.
  3. Pržena i masna hrana nije uključena.
  4. Konzumiranje alkohola je minimizirano.
  5. Potrebno je napustiti sve proizvode koji u sastavu imaju hemikalije, uključujući trgovinske umake, kobasice i razne grickalice.
  6. U središtu prehrane su žitarice, povrće, nemasno voće i proteinska hrana.
  7. Dnevne kalorije ne bi trebale biti više od 1500 kalorija za žene i 1800 za muškarce.
  8. Obavezno poštujte režim pijenja i pijte 8-10 čaša obične čiste vode dnevno.
  9. U vrijeme gubitka kilograma treba napustiti sol.
  10. Preporučljivo je uzimati vitaminske komplekse sa vitaminima A, E.

Nuspojave

Od upotrebe lijeka mogu se pojaviti takve nuspojave:

  • nadimanje i povezani trbušni nemir,
  • masna stolica
  • labava stolica i nemogućnost kontrole pokreta crijeva.

Ove pojave se ne smatraju opasnim, jer ukazuju na adaptaciju tijela na lijek. Prolaze nekoliko dana neposredno nakon što se probavni sistem navikne na djelovanje aktivne tvari.

Nuspojave kod kojih morate hitno posjetiti liječnika:

  • glavobolja, groznica, groznica,
  • simptomi ENT bolesti: grlobolja, curenje iz nosa, kašalj,
  • infekcije mokraćnih puteva
  • kršenje zubne cakline, krvarenje desni,
  • taman urin i lagani izmet, mučnina, gubitak apetita,
  • oticanje bilo kojeg dela lica, ENT organa i kratkoća daha,
  • alergijski osipi na koži.

Vrijedi reći da su nuspojave od uzimanja Orlistata izuzetno rijetke.

Upute za Orlistat (metoda i doziranje)

Orlistat treba uzimati u skladu sa ovim jednostavnim pravilima:

  1. 3 puta dnevno u dozi od 120 mg.
  2. Prijem bi trebao biti tokom obroka ili sat vremena nakon njega. Kapsulu treba isprati vodom - najmanje 200 ml, najbolje 400 ml. Žvakanje kapsule strogo je zabranjeno.
  3. Doziranje treba smanjiti ako je tijekom dana bilo premalo kaloričnog sadržaja i vrlo malo namirnica koje sadrže masti.
  4. Ako je iz nekog razloga obrok preskočen, tada Orlistat ne treba uzimati. Takođe se ne preporučuje piti dvostruku dozu za vrijeme sljedećeg obroka ili nakon njega - učinak se neće povećati, može negativno utjecati na nečije dobrobit.
  5. Optimalno trajanje uzimanja Orlistata je najmanje 3 mjeseca. Prema riječima stručnjaka, ako uzimate lijek manje vremena, to neće donijeti željeni efekat. Optimalno trajanje terapije je od 6 do 12 mjeseci, maksimalno 2 godine.

Ljekari se slažu da ako u roku od dva mjeseca nije bilo uočljivih rezultata u gubitku kilograma, tada se uzimanje lijeka smatra besmislenim.

Predoziranje

U slučaju predoziranja, dobrobit se može značajno pogoršati i pojavljuju se one nuspojave za koje je potrebna hitna medicinska pomoć.

Ali, prema studijama, nisu pronađene značajne promjene u blagostanju kod ljudi s prekomjernom težinom koji su uzimali 800 mg lijeka dnevno.

Konkretno, nisu opisani slučajevi predoziranja lijekovima.

Interakcija

Orlistat može ometati apsorpciju vitamina i minerala koji se nalaze u hrani. Zato se paralelno s ovim lijekom preporučuje dodatno uzimanje vitaminskih kompleksa kako je propisao liječnik.

Ne možete istovremeno uzimati lijek sa takvim lijekovima:

  • Ciklosporin,
  • Levoteroksin natrijum
  • Warfarin,
  • Acarbose.

Ako osoba uzima te lijekove, tada bi vremenski interval između njihovog unosa i Orlistata trebao biti najmanje 3-4 sata. Inače se mogu javiti komplikacije dobrobiti, kao i učinak svakog od ovih sredstava može se značajno smanjiti.

Kada uzimate oralne kontraceptive paralelno s ovim lijekom, treba imati na umu da prvi može prestati djelovati. Stoga će biti prikladno koristiti dodatne kontraceptive.

Datum isteka

Rok trajanja proizvoda je 24 mjeseca od datuma izdavanja. Nakon toga, proizvod nije prikladan za upotrebu.

Postoji nekoliko analoga lijekova, a najčešći su ukratko opisani u nastavku.

Djelatna tvar lijeka Xenalten je orlistat, tako da će učinak njegove upotrebe biti isti kao onaj istoimenog lijeka. Indikacije, kontraindikacije i mogući nuspojave također se podudaraju.

Orsoten kapsule se sastoje i od orlistata kao aktivne supstance. Stoga su doziranje, indikacije, kontraindikacije i dodatne preporuke za prijem iste.

Aktivna supstanca Allicor-a je češnjak u prahu. Lijek je dostupan u kapsulama s različitom količinom glavne komponente. Glavni efekat ovog lijeka usmjeren je na smanjenje razine kolesterola u krvi. Zbog toga je propisana pacijentima s patologijama kardiovaskularnog sistema.

Ovaj alat nema direktan uticaj na metabolizam masti. Ali rezultat njegove upotrebe ima pozitivan učinak na metabolizam zbog normalizacije protoka krvi.

Listala je dostupna u obliku kapsula s aktivnom supstancom orlistat. Stoga se sve preporuke za upotrebu podudaraju s onima opisanim u uputama za istoimeni lijek.

Cijena, gdje kupiti

Lijek i njegove analoge možete kupiti doslovno u svim ljekarnama u Rusiji, uključujući i internet.

Na cijenu lijeka utječu doza, broj kapsula u pakovanju i proizvođač.

U prosjeku, cijena proizvoda je sljedeća: od 440 rubalja za 42 kapsule Orlistat-Canon do 1800 rubalja za 84 kapsule Orlistat-Akrikhina.

Pregledi i rezultati mršavljenja

Poštovani čitatelji, vaše mišljenje nam je veoma važno - stoga ćemo biti drago primiti stvarne kritike o učinkovitosti Orlistata prilikom gubitka kilograma u komentarima, bit će korisni drugim korisnicima!

Dana:

Orlistat je uzimala prema indikacijama za liječenje gojaznosti drugog stepena. Nuspojave adaptivnog razdoblja bile su vrlo izražene, ali nakon 5 dana trag je nestao. Uporedo s uzimanjem ovog lijeka, radio sam s nutricionistom i pridržavao se frakcijske prehrane, vodeći računa o svim prehrambenim pravilima važnim za gojaznost. Ukupno mi je tečaj lečenja trajao 12 meseci, za to vreme sam smršao 24 kg. Nisam osjećao puno nelagode, mada sam do trenutka kada sam počeo gubiti kilograme već imao dovoljno bolesti koje su se pojavile kao rezultat prekomjerne težine.

Raisa:

Orlistat je uzimala 2 mjeseca i nije primijetila nijednu pozitivnu promjenu. Doktor koji je kontrolisao moje stanje objasnio je to pojedinačnim karakteristikama tijela. Od nuspojava, pokazao sam povećanu nadutost, poteškoće u kontroliranju utroba i manje glavobolje. Pošto nije bilo očekivanog efekta, morao sam promeniti režim lečenja. Priključio 5. stol, manju fizičku aktivnost i počeo polako gubiti kilograme.

O Orlistatu

Kapsule za mršavljenje Orlistat uspješno liječi gojaznost različite težine. Ali čak i ako imate samo 5-10 dodatnih kilograma, dodatna stimulacija metaboličkih procesa uslijed uzimanja lijeka pomoći će postizanju rezultata mnogo puta brže, posebno ako već dugo niste mogli pomaknuti težinu s tla.

Važno: Ne postoji čarobna pilula koja sagorijeva višak kilograma, dok sjedite na kauču okruženi omiljenim zalogajem. U svakom slučaju, morat ćete se odreći brojnih posebno štetnih proizvoda i unijeti barem neku fizičku aktivnost u svoj život. I Orlistat će vam pomoći da povećate efikasnost koraka koje ste poduzeli.

Klinički učinak, sastav, svojstva, kontraindikacije

Glavna aktivna komponenta Orlistat tableta je istoimena supstanca, čija glavna svojstva uključuju suzbijanje apetita i ometanje procesa apsorpcije masti. Učinkovito blokira rad probavnih enzima, uslijed čega većina masti iz hrane napušta crijeva u svom izvornom obliku. Sve to vodi kalorijskom deficitu, koji tijelo počinje eliminirati zbog prethodno nakupljenih masnih naslaga.

Orlistat proizvod za mršavljenje, ovisno o proizvođaču, može sadržavati takve pomoćne komponente:

  1. Mikrokristalna celuloza. Pročišćava creva i podstiče njegovu peristaltiku.
  2. Povidone. Uklanja toksine iz tijela.
  3. Guar guma. Umanjuje apetit.
  4. Magnezijum stearat. Normalizira probavni i endokrini sistem.

Orlistat se praktično ne rastvara u vodi i ne prodire u krv, ostavljajući tijelo kroz probavni trakt nepromijenjen. Iz tog razloga, lijek nema ozbiljan uticaj na ostale sisteme tijela i smatra se jednim od najsigurnijih u svom segmentu. Međutim, on i dalje ima niz kontraindikacija:

  • individualna netolerancija,
  • sindrom malabsorpcije (slaba apsorpcija hranljivih sastojaka u probavnom traktu),
  • bolest bubrega (lijek izaziva određene promjene u sastavu urina).
  • mlađi od 12 godina
  • trudnoća i dojenje (zbog nedostatka takvih studija).

Važno: Zbog djelovanja lijeka zaustavlja se apsorpcija vitamina topivih u masti (A, E, K, D). Iz tog razloga se preporučuje dodatni unos multivitaminskih kompleksa.

Zašto vrijedi koristiti Orlistat?

Problem gojaznosti je akutniji nego ikad. S tim u vezi, svake godine se pojave sve nove tablete za dijetu. Glavna stvar koja Orlistat izdvaja od ove raznolikosti je dostupnost državnih certifikata. Lijek je službeno prepoznat kao siguran, a za razliku od većine dodataka prehrani za mršavljenje ima stvaran učinak na metabolizam lipida i ne simulira gubitak viška kilograma uklanjanjem vode iz tijela.

90% Orlistat kupaca prijavilo je značajno gubitak težine u 4 tjedna korištenja! Ako tablete koristite sa dijetom i najmanje laganom fizičkom aktivnošću, rezultat će biti uočljiv.

Pluse uključuju minimalan skup kontraindikacija i odsutnost nuspojava. Negativna reakcija moguća je samo uz upotrebu prekomjerno masne hrane. Mora se zapamtiti da dok uzima drogu tijelo apsorbira masnoće vrlo loše, a uz prekomjerni unos, crijevne smetnje su neminovne.

Način primjene i rezultat

Lijek se uzima 1 kapsula (120 mg) tri puta dnevno uz obroke, ili u roku od sat vremena nakon obroka. Uputa za upotrebu Orlistat zahtijeva strogo poštivanje. Uzimanje tableta na prazan stomak ili prekoračenja propisane doze prepun je bolova u trbuhu, nadimanja i proliva. Ali ako ste zloupotrijebili masnu hranu, tada je bolje preskočiti jednu dozu lijeka kako biste izbjegli probleme sa crijevima.

Da bi se postigao izražen rezultat, lijek se pije najmanje 3 mjeseca. Tokom ovog perioda možete izgubiti od 5 do 12 kg. Što je veća početna tjelesna težina, više viška kilograma možete izgubiti.

Pregledi medicinskih specijalista

Od najvećeg interesa su pregledi liječnika na Orlistat dijetalne tablete, pošto je lijek u potpunosti priznat od strane službene medicine.

Lopatin Valery Petrovich (Ekaterinburg), endokrinolog, kandidat medicinskih nauka, 56 godina, 31 godina iskustva: Lijekovi na bazi Orlistata propisani su pacijentima više od 10 godina, tako da mogu jamčiti za učinkovitost. Za pacijente sa šećernom bolešću i drugim hormonskim poremećajima takva je dodatna stimulacija metaboličkih procesa jednostavno potrebna, jer mnogi od njih ne mogu smršavjeti samo zahvaljujući prehrani ili fizičkoj aktivnosti. Ipak, ne treba se oslanjati samo na tablete. Uspjeh u gubitku kilograma postižu samo oni pacijenti koji su u stanju nadopuniti terapiju lijekovima pravilnom prehranom i umjerenim tjelesnim odgojem.

Koval Anastasia (Moskva), dijetetičar, 34 godina, iskustvo 8 godina: Uvijek odvraćam svoje klijente od uzimanja lijekova za mršavljenje, jer dugoročni rezultat može se postići samo promjenom životnog stila. Ali u posebno teškim slučajevima, kada je težina osobe zamrznuta za jednu vrijednost, a nijedan napor ne prisiljava je da se povuče, morate pribjeći dodatnoj stimulaciji. Takvim klijentima savjetujem Orlistat. Ovo nije dodatak prehrani sumnjivog kvaliteta, već lijek koji je naveden na ruskoj državnoj listi lijekova, tako da možete vjerovati. Smrt mrtve težine, ne daje nuspojave, svi klijenti koje sam savjetovao bili su zadovoljni rezultatom.

Yanin Andrey Valentinovich (Sochi), dijetetičar, 40 godina, 15 godina iskustva: Među lijekovima za poticanje sagorijevanja masti Orlistat je jedan od najnekodljivijih. Ne ulazi u krv, potpuno se izlučuje iz tijela već 5 dana nakon završetka unosa, nema praktično kontraindikacije. I ono najvažnije, ne daje povratne korake, jer ne usporava metabolizam. Nakon završetka terapije, pacijent dovoljno lako održava novu težinu na istoj razini, čak i ako ne sjedi na krutoj dijeti. Cijena Orlistata ga također povoljno izdvaja od ostalih lijekova za mršavljenje. Oko 1.000 rubalja za paket koji traje dvije sedmice sasvim je prihvatljivo čak i za klijenta s ograničenim budžetom.

Recenzije kupaca

Proučavali smo recenzije o lijeku Orlistat za mršavljenje na više od 30 mrežnih izvora. Analiza je zasnovana na utiscima 236 ljudi koji su uzimali tabletu. Od toga:

  • 178 ljudi (75%) uspjelo je smršaviti uz pomoć droge,
  • 26 ljudi (11%) primijetilo je male promjene,
  • 32 osobe (14%) prestale su uzimati tablete zbog probavnih problema.

Vrijedi napomenuti da su ljudi koji su postigli rezultat kombinirali uzimanje lijeka uz umjerenu prehranu i redovnu fizičku aktivnost. Oni koji nisu mogli smršaviti, sve su nade stavili isključivo na lijek, ne želeći se ograničiti u ishrani. Digestivni poremećaji nastali su i zbog zloupotrebe masne hrane prije uzimanja lijeka, a u rijetkim slučajevima alergijska reakcija na supstance sadržane u bazi Orlistata.

Dio ovih recenzija možete pročitati sami kako biste se na kraju uvjerili da li kupiti tablete Orlistat za dijetu.

Gdje kupiti Orlistat?

Orlistat dijetalne tablete dostupne su u bilo kojoj ljekarni. Lijek je dostupan u obliku kapsula u plavoj ljusci, sa srebrnim kristaliziranim prahom iznutra. Njihova karakteristična karakteristika je i latinično slovo „f“ ispisano na jednoj od strana.

U ruskim ljekarnama možete naći Orlistat tablete različitih proizvođača, a značajno se razlikuju u cijeni. Pakovanje u 42 kapsule s dozom od 120 mg može koštati:

  • oko 500 rubalja (Rusija),
  • u rasponu od 1000-1200 rubalja (Poljska),
  • od 5.000 do 8.000 rubalja (Njemačka).

Nisu utvrđene značajne razlike u učinkovitosti lijekova različitih proizvođača. Međutim, mnogi i dalje radije preplaćuju, pozivajući se na veći kvalitet sirovina i strogu kontrolu proizvodnje uvezenih lijekova. Kojeg god proizvođača odaberete, glavna stvar je slijediti upute i djelovati sveobuhvatno, istovremeno prilagođavajući prehranu i fizičku aktivnost. A onda rezultat neće dugo doći!

Pogledajte video: MRSAVLJENJE POMOCU XENICAL-a (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar