Pomozite kako uzimati PRAVILNO fitomucil kolelestenorm

Lijek za liječenje probavnih tegoba je Fitomucil. Uputa za upotrebu preporučuje uzimanje praška za oralnu primjenu (Norm, Diet formula, Slim Smart, Cholestenorm) radi normalizacije crijevne pokretljivosti, kod opstipacije i proljeva, sindromom iritabilnog crijeva, za prevenciju pretilosti i raka debelog crijeva. Ono što je propisano "Fitomucil", cijene, pregledi i analozi lijeka također će se uzeti u obzir u članku.

Farmakološko djelovanje

"Fitomucil", upute za upotrebu to potvrđuju, - biološki aktivni dodatak prehrani (dodatak prehrani), izvor dijetalnih vlakana, flavonoidi (luteolin) i beta-sitosterol. Normalizira evakuacijsku (izlučujuću) funkciju crijeva, sprečava i eliminira zatvor i proljev izazvan disbiozom.

Prašak „Phytomucil“ ima svojstva masnog sredstva za lečenje opstipacije, a takođe ima zamahujući i protivupalni učinak, pomaže u uklanjanju holesterola izmetom. Lijek uklanja i proljev izazvan disbiozom. Zahvaljujući hidrofilnim vlaknima i pektinu koji su sastavni dio, biokompleks potiče povećanje volumena crijevnog sadržaja i njegovo omekšavanje.

Zbog sastava flavonoida i glikozida djeluje stimulativno na hemoreceptore. Stimulira motoričko-evakuacijsku funkciju debelog crijeva i izlučivanje žuči. Omogućava udobno i redovno oslobađanje crijeva.

Lijek pomaže u smanjenju suvišne težine, daje osjećaj sitosti, pomaže u smanjenju apetita i izbjegavanju prejedanja između obroka.

Lijek "Fitomucil": što pomaže

Lijek je propisan:

  • za prevenciju raka debelog creva, gojaznosti i kardiovaskularnih bolesti,
  • sa visokim holesterolom u krvi,
  • sa dijabetesom tipa 2 i hipotireozom,
  • s neuravnoteženom i nepravilnom prehranom,
  • sa funkcionalnom konstipacijom i prolivom izazvanim disbiozom,
  • s viškom kilograma, sjedeći način života,
  • sa hemoroidima i analnim fisurama,
  • sa sindromom iritabilnog creva i divertikulozom,
  • za normalizaciju crevne pokretljivosti i za uklanjanje opstipacije tokom i nakon trudnoće.

Upute za upotrebu

"Fitomucil" se obično propisuje po jednu vrećicu 1-4 puta dnevno. Doza ovisi o bolesti i karakteristikama režima pacijenta. Prah se razrjeđuje u čistoj vodi, pijan, ne čekajući potpuno otapanje. Možete je pokušati uzgajati u soku ili mliječnom proizvodu.

U roku od 10-15 minuta nakon uzimanja lijeka, preporučuje se piti još 250-300 ml vode za piće ili slabog čaja. Prema uputama, "Fitomucil" se mora koristiti odvojeno od ostalih lijekova. Prah može smanjiti efikasnost drugih lijekova jer smanjuje njihovu bioraspoloživost.

Analozi lijeka "Fitomucil"

Za lečenje gojaznosti propisani su analozi:

  1. Citrimax Plus dijeta formula.
  2. Shugafri.
  3. Slim Plus.
  4. Trimex.
  5. Atlas vrba.
  6. Meridia
  7. Normoflorin.
  8. Oksodolin.
  9. Xenical.
  10. Lamisplat.
  11. Fitoucil dijeta formula.
  12. Hoodia Slim.
  13. Bakterijska ravnoteža.
  14. Lik dr Tayssa Nova.
  15. Idealno.
  16. Garcilin.
  17. Reduxin.
  18. Magnezijum kompleks.
  19. Orsoten.
  20. Orsoslim.
  21. Sveltform.
  22. Goldline.
  23. Orsotin Slim.
  24. Prirodni dietrin.
  25. Xenalten
  26. Dietol compositum.
  27. Dijetalna.
  28. Vitkost.
  29. Udobnost prehrane
  30. Lindax.
  31. Marina

Uvjeti odmora i cijena

Prosječna cijena Phytomucila (pakovanje normi 5 g br. 30) u Moskvi je 574 rubalja. U Kijevu možete kupiti lijek za 492 grivna, u Kazahstanu - za 3240 tenge. U Minsku ljekarne nude lijek za 37-38 bel. rubalja. Dostupno u ljekarnama s receptom.

Ljekari i pacijenti o recenziji lijeka "Fitomucil" uglavnom ostavljaju pozitivne. Visoka sigurnost lijeka i njegov biljni sastav vrlo su atraktivni u većini slučajeva.

Za mršavljenje "Fitomucil" se koristi kao dodatak. Lijek smanjuje apetit, ali gubitak težine posmatra se samo dijetom i povećanom fizičkom aktivnošću.

Što trebam učiniti ako imam slično, ali drugačije pitanje?

Ako među odgovorima na ovo pitanje niste pronašli potrebne informacije ili ako je vaš problem malo drugačiji od onog predstavljenog, pokušajte postaviti liječniku dodatno pitanje na istoj stranici ako je on na glavnom pitanju. Možete postaviti i novo pitanje i nakon nekog vremena naši liječnici će odgovoriti na njega. Besplatno je. Možete potražiti relevantne informacije o sličnim pitanjima na ovoj stranici ili putem stranice za pretraživanje web lokacije. Bićemo vrlo zahvalni ako nas preporučite svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Medportal 03online.com pruža medicinske konsultacije u prepisci s ljekarima na licu mjesta. Ovdje dobivate odgovore od stvarnih vježbača u svom području. Trenutno, sajt može dobiti konsultacije na 48 područja: alergolog, anesteziologa, venerologija, gastroenterologije, hematologije i genetika, ginekolog, homeopata, dermatolog dječje ginekolog, dijete neurolog, pedijatrijske urologije, dječije hirurgije, pedijatrijski endokrinolog, dijetetičar, imunolog , specijalista zarazne bolesti, kardiolog, kozmetolog, logoped, ENT specijalista, mamolog, medicinski pravnik, narkolog, neurolog, neurohirurg, nefrolog, onkolog, onkurolog, ortoped-traumurg, oftalmolog a, pedijatar, plastični hirurg, proktolog, psihijatar, psiholog, pulmolog, reumatolog, radiolog, seksolog androlog, stomatolog, urolog, farmaceut, herbalist, flebolog, hirurg, endokrinolog.

Odgovaramo na 96,27% pitanja..

Kako uzimati, način primjene i doziranje:

1 kesica 2 puta dnevno. Prašak razrijedite u čaši vode ili pića (sok, kefir, jogurt za piće), pijte i pijte uz čašu čiste mirne vode.

Posebna uputstva:

Da biste povećali efikasnost, preporučuje se piti 1,5-2 litara tečnosti dnevno, kao i promijeniti ishranu prema konzumiranju zdrave hrane.

Kompatibilnost s lijekovima i dodacima prehrani:

Ako uzimate lijekove, vitaminske komplekse ili druge biološki aktivne suplemente, interval između njihovog unosa i unosa Phytomucil Cholestenorm-a trebao bi biti najmanje sat vremena.

Trajanje prijema:

Preporučuje se uzimanje Phytomucil Cholestenorm u tečajevima od 2-3 mjeseca 2-3 puta godišnje.

Uslovi skladištenja:

Datum isteka: 3 godine

Na stranici proizvoda koji vas zanima, ako je dostupan, odaberite željenu boju, veličinu, doziranje i pritisnite gumb

zatim u gornjem desnom kutu kliknite

Popunite sva potrebna polja, odaberite pogodan način slanja narudžbe za vas:

  • Registracijom - povijest vaših kupovina bit će spremljena u vaš lični račun, u tom slučaju dobit ćete bonus bodove, kojima ćete moći kupiti bilo koju robu u budućnosti.
  • Bez registracije - nećete moći dalje pregledati povijest vaših kupovina i plaćanja, ali u svakom slučaju će se na vaš e-mail dobiti informacije s detaljima vaših narudžbi. Bonus poeni se ne dodeljuju!

Nakon unosa podataka o kontaktima, odaberite dostupne i načine plaćanja iz dostupnih opcija. Zatim kliknite na dugme Blagajna u donjem desnom kutu. Minimalni iznos za narudžbu je 700 rubalja.

PAŽNJA! Potvrda narudžbe je primanje automatskog pisma, koje označava broj i specifikaciju vaše narudžbe. Nakon obrade narudžbe, dobit ćete sljedeće pismo u kojem su navedeni uvjeti isporuke i plaćanja. Sva pitanja mogu se postaviti odgovaranjem na pristigla pisma. Radi vaše praktičnosti i poboljšanja kvaliteta usluge, molimo vas da zadržite istoriju dopisivanja.

Prednosti upotrebe laksativa fitomil

Dijetalna vlakna sadržana u sastavu sprečavaju i uklanjaju zatvor, disbiozu i eliminiraju ovisnost o lijeku, čak i pod produženom upotrebom. Toksini se neutraliziraju i eliminiraju zahvaljujući pektinima, a višak tekućine biće eliminiran iz tijela zbog kalijuma - te korisne tvari nalaze se u pulpi šljive.

Sastav i vrste

NormaForteTanak SmartCholestenorm
SastavPsilijumska ljuska (Plantago Psyllium)
+ kaša domaće šljive (Prunus domestica)+ inulin, sojevi, bifidobakterije+ glukomanan+ fitosteroli
Glavne funkcijenormalizacija stolice

promičući stvaranje povoljne crevne mikroflore + obogaćivanje crijeva korisnim bakterijama+ eliminacija masti, manji unos kalorija+ eliminacija "lošeg" holesterola

+ smanjuje količinu apsorpcije šećera u krvi

Nije uključeno u sastav:

  • Šećer
  • Boje
  • Prehrambeni dodaci
  • Senna

Zbog omotavajućeg i protuupalnog svojstva Fitomucila, crijevno oslobađanje nije praćeno grčevima i bolovima. To se povoljno upoređuje s drugim laksativima koji iritiraju crijeva, ovisnosti ili nuspojave. Upotreba laksativa povlači za sobom gubitak mnogih korisnih materija, minerala i vitamina.

Definitivno je nemoguće reći koliko će lek delovati, to zavisi od pacijentovog tijela. Obično se pokreti creva javljaju svakodnevno.

Kako funkcionira Fitomucil:

  1. Vlakna se rastvaraju, stvara se gel, omekšavajući stolicu,
  2. Djelujući mehanički na stijenkama gastrointestinalnog trakta, nerastvorne čestice potiču izlučivanje otpadnih proizvoda, uključujući i „loš“ kolesterol,
  3. Crijevo počinje normalno da funkcioniše, stvara se mikroflora.

Zbog prisustva u sastavu vlakana, ugodno pražnjenje creva događa se bez začepljenja, težine, nadimanja, a rešava se i problem probavnih smetnji.

Indikacije za upotrebu:

  • Zatvor
  • Sindrom iritabilnog creva s prevladavanjem opstipacije,
  • Divertikuloza,
  • Normalizacija funkcionisanja creva sa hormonskim poremećajima,
  • Promjena prehrane, vremena jela,
  • GI disbioza, proliv,
  • Hemoroidi, analne fisure,
  • Prekomjerna težina, visok holesterol,
  • Sjedeći, sjedeći način života,
  • Prevencija raka gastrointestinalnog sustava, bolesti kardiovaskularnog sistema.

Preporučuje se upotreba aditiva za hemoroide, jer je svakodnevno obezbeđena meka stolica bez iritacije prolaza, progresija bolesti nije dozvoljena. No, hemoroidi se ne liječe na ovaj način, simptomi su ublaženi!

  • Pojedinačna netolerancija na komponente,
  • Prisutnost akutnih upalnih bolesti,
  • Gastrointestinalna opstrukcija.

Prije prijema od strane trudnica, trudnica, djece mlađe od četrnaest godina, oboljelih od dijabetesa, savjetuje se savjetovanje s liječnikom!

  1. Alergijska reakcija (npr. Urtikarija),
  2. Proliv
  3. Probava probava
  4. Upala stomaka.

Ako se pojave takvi simptomi, prestanite uzimati Phytomucil i obratite se ljekaru što je prije moguće!

Kako uzeti

StarostKoličinaVremeNačin primjene
Djeca od 3 do 11 godinaJednom dnevnouveče (pola sata nakon večere)Otopiti u bilo kojoj tečnosti, popiti čašom vode
Djeca uzrasta od 11 do 14 godina2 puta dnevnoujutro (pola sata prije doručka) i uveče (pola sata nakon večere)
Djeca starija od 14 godina i odrasli2-4 puta dnevnou toku dana

Dozvoljeno jesti s hranom. Ako je doza dnevno veća od 10 g, vrijedi početi s 10 g dnevno, postepeno povećavajući doziranje na 15-20 g.

Učinak lijeka možete pojačati pivanjem 1,5-2 litre vode dnevno.

Trajanje prijema

Minimalni prag ovisi o uzroku kršenja normalnog funkcioniranja crijeva. U svim slučajevima preporučljivo je potražiti savjet liječnika.

RazloziTrajanje prijema
Dijeta2-4 nedelje
Promjena prehrane (na putovanjima itd.)
Antibiotici
Hronična opstipacijapre normalizacije stolice

Nakon rješavanja problema (nakon otprilike dvije sedmice), kurs možete produžiti smanjujući dnevnu dozu na 1 vrećicu. Nastavak ima smisla u prisustvu hroničnih bolesti koje su naznačene za upotrebu praška.

Fitoucil za mršavljenje

U praksi je učinak gubitka kilograma prisutan kod većine ljudi. Posebno za te svrhe razvijena je linija Slim Smart. Interakcijom sa tečnošću, vlakna formiraju gel koji ispunjava želudac. Zatim dolazi ugodno čišćenje.

Stvara se osjećaj sitosti, smanjuje se apsorpcija hrane, smanjuje se količina konzumiranih ugljikohidrata i masti. Dodatak ne dopušta napade gladi, nema oštrih promjena u nivou šećera u krvi. Gel apsorbuje toksične tvari, toksine, što poboljšava opće dobro.

Kao rezultat upotrebe Phytomucila, razvit će se navika u roku od mjesec dana uzimati hranu u malim obrocima, a to će pomoći u održavanju postignutog rezultata.

Indikacije za upotrebu:

  • Višak kilograma
  • Metabolički sindrom
  • debljanje kao rezultat stresa, hormonalnih promjena u tijelu (prestanak pušenja, trudnoća, menopauza i dr.).

Koristi se i za kontrolu težine.

Uzimajte 1 porciju prije obroka 2-3 puta dnevno tokom gubitka kilograma. Moguće je koristiti aditiv umjesto jednog obroka (doručak ili večera). Nakon tečaja, možete nastaviti s upotrebom, smanjivši dnevnu dozu na 1 vrećicu.

Phytomucil Cholestenorm

Ovaj dodatak preporučuje se pacijentima koji su u riziku od kardiovaskularnih bolesti. Koristi se za održavanje normalne težine, prevenciju bolesti.

Fitosteroli (6%) pomažu adsorpciju i uklanjanje masti, holesterola. Zahvaljujući ljusci sjemenki plantaže (94%) uklanjaju se toksini, probava se normalizira, probavni trakt redovito se oslobađa i smanjuje se težina.

Lijek Cholestenorm serije koristi se kod dijabetesa, jer se jednostavni šećeri sporije apsorbiraju zbog čega nema oštrih kolebanja njihovog sadržaja u krvi.

Preporučuje se upotreba dodatka dva puta dnevno tokom 2-3 mjeseca.

Strukturni analozi aktivne supstance nisu prisutni.

Analozi u farmakološkoj grupi:

  1. Primenjeni gubitak težine (Atlas Iba, Ideal, „MCC Ankir“, „Fukus“ itd.),
  2. Posjedujući laksativni učinak ("Aloe-plus", "Croton", "Guttalax", čaj "Leteća guta", itd.).

Cijena u Moskvi i St.

Moskva i MoskvaSankt Peterburg
10 vrećicaod 150 rub.od 259 rub.
30 vrećicaod 350 rub.od 492 rub.
Staklenka (250 grama)od 574 rub.od 648 rub.

Cijena ovisi o proizvođaču!

  • Sve o korisnim svojstvima lješnjaka od vještica u liječenju hemoroida
  • Sve o lijeku Prednizolon i detaljna pravila za upotrebu hemoroida

Najviše volim fitomucil forte, jer dodatno sadrži kompleks sa multi-probioticom) Probiotici su uvek dobri)) Nakon trovanja alkoholom najbolje je popuniti korisnu mikrofloru u crevima

Pa, Norm i Forte su različiti lijekovi)) Iako je njihov sastav sličan. Fotre se više ne pušta, ali toksine uklanja više, apsorbira ih poput spužve i zato se efekat brzo pojavljuje. Ali u stvari, bolje je imati oba lijeka kod kuće, jer postoje različite situacije)

Djevojke, fitomucil forte uvijek treba držati kod kuće, ja sam supruga „napumpala“ nakon teškog trovanja alkoholom. I nema opstipacije kao što je nakon enterosgela, naprotiv, počeo sam normalno da odlazim u toalet

Opis lijeka

Čak i pristalice pravilne prehrane često imaju poremećaje u radu probavnog trakta.Nelagoda i bol u trbuhu, usporeni pokreti creva, nadimanje prvi su znakovi patološkog stanja. Ako se takvi simptomi pojavljuju samo povremeno, stručnjaci preporučuju upotrebu laksativa. Međutim, treba imati na umu da neki od njih imaju niz kontraindikacija i nisu uvijek sigurni. Zbog toga je potrebno obratiti pažnju na lijekove s najprirodnijim sastavom. Jedan od tih alata je i Phytomucil Norm.

Upute za upotrebu ovaj laksativ pripisuju prehranskim dodacima. Sastav sadrži isključivo prirodne tvari koje doprinose normalizaciji probavnog sustava i obnovi peristaltike. U posljednje vrijeme, dodatak se često koristi ne samo prema indikacijama, nego i da se riješite viška kilograma. Alat je razvijen od strane stručnjaka i prodaje se pod robnom markom Pharmamed naturals.

Šta je uključeno u sastav?

Proizvođač nudi tri vrste lijeka, koje se razlikuju u broju aktivnih sastojaka u sastavu. Dodatak se proizvodi u obliku praha i pakuje u vrećice, što sprječava predoziranje. Za jednu dozu potrebno je koristiti samo 1 vrećicu lijeka. Također, lijek se oslobađa u staklenkama od 250 mg.

Aktivne organske komponente su psyllium ljuska i šljive. Obje tvari pozitivno djeluju na probavni sistem. "Fitomucil dijeta formula" jedna je od vrsta suplemenata. Sastav sadrži 5 g ljuske sjemenki ljekovite plantaže i 1 g ploda šljive. „Fitomucil Slim Smart“ pomoći će da se riješite nekoliko viška kilograma i poboljšate crijeva. Sastav sadrži ljuske sjemenki plantaže i glukomanan. Poslednja supstanca se dobija od biljke konje. Ovaj biljni polisaharid ima sposobnost apsorbiranja velikih količina tečnosti.

Aditiv "Fitomucil Norm", čiji se sastav nešto razlikuje od prethodnih vrsta, pogodniji je samo za obnavljanje peristaltike i funkcionalnosti probavnog trakta. Školjke sjemenki plantaža sadrže 4,5 g, a šljive - samo 0,5 mg.

Akcija prehrambenih dodataka

Alat obavlja nekoliko zadataka odjednom. Prvo, sjeme biljke jabuke stimulira proizvodnju žuči potrebnu za normalnu probavu i čisti crijeva od štetnih tvari i toksina. Luk daje osjećaj sitosti, koji je neophodan kada slijedite dijetu. Drugo, ima laksativni učinak i bogata je pektinom, šljiva takođe pomaže u uklanjanju otrovnih tvari iz tijela, koje se obično nastaju tokom probave hrane.

Terapeutski učinak Phytomucil Norma počinje se ispoljavati odmah nakon upotrebe. Kad se kombinira sa vodom, prašak formira gel koji se mora piti. Kada uđe u želudac, proizvod obavija sluznicu i izaziva osjećaj sitosti.

U probavnom traktu gel malo povećava volumen, ali se ne probavlja. Masa, krećući se kroz creva, čisti svoje zidove od krhotina hrane i štetnih materija koje izlučuju. To vam omogućava pokretanje crevne pokretljivosti. Uz to, lijek potiče razmnožavanje korisne mikroflore.

Indikacije za imenovanje

Dijetalni dodatak "Phytomucil Norm" preporučuje se za upotrebu kod pacijenata s ponavljajućim i hroničnim opstipacijom. S obzirom da lijek ne eliminira samo probleme s poteškoćama u crijevima, već i bol povezan s ovom pojavom, moguće je isključiti dodatnu uporabu lijekova za nadimanje, grčeve i nadimanje.

Prema uputama, "Fitomucil" se koristi u sljedećim slučajevima:

  • crevna disbioza,
  • neuravnotežena prehrana
  • dijabetes
  • gojaznost
  • poremećaji probavnog trakta (zatvor, proliv),
  • hemoroidi
  • povišen holesterol.

Zbog prirodnog sastava, trudnice i djeca mogu uzimati i dodatak Fitomucilu. Cijena lijeka je pristupačna i kreće se od 230-280 rubalja za 10 kesa. Skuplji je Fitomucil Slim Smart. Za pakiranje (30 vrećica) morat ćete platiti 890-960 rubalja.

Kako uzeti?

Liječnik mora odrediti dozu i režim liječenja. Unatoč činjenici da je proizvod dodatak prehrani, uzimanje ga bez prethodnog savjetovanja sa stručnjakom i dalje nije preporučljivo. Standardna šema uključuje dvostruku upotrebu praška tokom dana. U jednom trenutku trebali biste koristiti sadržaj jednog paketa.

Prah se razrjeđuje vodom ili bilo kojom drugom negaziranom tekućinom. Za to možete koristiti sok, čaj, jogurt ili kefir za piće. Ne čekajte da se proizvod potpuno otopi u tečnosti. Nakon uzimanja dodatka prehrani, trebate ga popiti uz čašu čiste vode. Prema uputama, proizvod se pije najmanje pola sata prije obroka.

Stručnjaci preporučuju uzimanje „Fitomucila“ za mršavljenje („Diet Formula“ kompleks) prema šemi koja zavisi od broja viška kilograma. Uz veliku težinu, standardna doza se može udvostručiti. Četiri vrećice s prahom - maksimalna dnevna doza, prekoračenje koje je izrazito nepoželjno.

Koliko dugo djeluje Fitomucil Norm?

Možete osjetiti značajno poboljšanje već nekoliko dana nakon početka uzimanja dodatka prehrani. Lijek ima laksativni učinak prilično brzo. Prema nekim pregledima, nakon dana se eliminiraju problemi sa kretanjem crijeva. Još nekoliko dana trebali biste uzimati lijek da popravite rezultat i prilagodite peristaltiku.

Ako se uzima „Fitomucil Norm“ radi smanjenja težine, prve rezultate procijenite najkasnije mjesec dana nakon prve upotrebe praška. Ako mjesec dana slijedite preporuke stručnjaka, možete se riješiti 3-4 kg. Aktivnije mršavljenje ozbiljan je stres za tijelo i može samo učiniti štetu.

Kako bi se uklonili disbioza i zatvor kod beba, dodatak se započinje s minimalnom dozom. Jedna je torba dovoljna za dijete uzrasta 3-11 godina.

Maksimalno trajanje terapije dodatkom prehrani je 4 tjedna. Nakon kursa, potrebno je napraviti pauzu od 1-2 meseca.

Preporuke

Za mršavljenje s dodatkom prehrani, važno je slijediti dijetu i povećati fizičku aktivnost. Jelovnik uključuje veliki broj biljne hrane i potpuno odbijaju brzu hranu, dimljeno meso, prerađenu hranu, prženu i masnu hranu. Ograničite upotrebu proizvoda od brašna, bijelog hljeba, slatkiša.

Uz česte zatvor, preporučuje se da se prije upotrebe laksativa posavjetujete s gastroenterologom. Patološka pojava može ukazivati ​​na ozbiljne bolesti gastrointestinalnog trakta, protiv kojih se mora boriti upotrebom potpuno različitih metoda. Suplementi „Fitomucil“ mogu se propisati kao deo složene terapije za otklanjanje opstipacije i poboljšanje peristaltike.

Upotreba u djece

Prehrambeni dodatak uvelike će koristiti bebi koja je dojena i boluje od disbioze. U tom slučaju lijek treba uzimati majka. Aktivne prirodne komponente preći će u majčino mlijeko i preći u tijelo mrvica. Plodovi šljive i ljuske sjemenki plantaže apsolutno su sigurne tvari. Stoga se potpuno ne isplati brinuti zbog negativne reakcije djeteta na upotrebu dodataka prehrani.

U starijoj životnoj dobi, „Fitomucil Norm“ propisan je deci za poboljšanje peristaltike, lečenje i sprečavanje teškoća sa crevnim pokretima. Treba imati na umu da s takvim patološkim stanjima prvo morate kontaktirati stručnjaka kako biste otkrili razloge koji su doveli do njihove pojave.

Biološki aktivni dodatak odlično se nosi s problemom opstipacije i disbioze, što potvrđuju pozitivne preporuke pacijenata. Mekani i sigurni učinak, prirodna kompozicija su osnovne prednosti Fitomucila. Cijena dodataka prehrani prilično je pristupačna.

Uprkos prirodnom sastavu, lijek i dalje ima neke kontraindikacije, pa stoga nije pogodan za sve pacijente. Prah je zabranjeno uzimati kod pogoršanja gastrointestinalnih bolesti, u prisustvu akutnog upalnog procesa. Sredstvo nije pogodno za liječenje opstipacije i drugih patoloških stanja u slučaju netolerancije na aktivne komponente.

Prema pregledima, dodatak hrani praktično ne izaziva nuspojave. Prošireni metabolizam ili s povećanjem doze može se razviti dijareja. U rijetkim slučajevima, dok uzimate dodatke prehrani, na koži se pojavljuju osip i crvenilo.

Pogledajte video: LoL Lekcije 9 - Buildovanje Heroja (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar