Glucometer Van Touch Select: upute za upotrebu, recenzije

Prvi uređaj bio je kombi dodir. drugi kombi dodir ultra. ultra razbijen ne mogu ga kupiti nigdje. Kupio sam kombi sa odabranim kombijima. razočaran. uređaj je fancy sa raznim podacima i vrlo je spor. ultra je super. Ne preporučujem kupovinu

Imam dijabetes tipa 1, želim reći OneTouch Select i ultra oba su užasno netačni. Pokušao sam s jednim prekidom na različitim prstima i rukama razlike do 2,5 jedinice

Van tach zbunjena moja takozvana majka! Kretala se za mjerenje šećera u kojem stoljeću, baš tako, a on joj je pokazao 10,4, s užasom je otrčala doktoru, prošla sve i više nego jednom nije bila iznad 7, nakon što je došla kući mjerila je opet, opet 9,7. U početku sam se smejala samo što se jako brinula, a onda na poslu uzela sam krvni test 5,1. u laboratoriji, i na brojilu 9,8, niste li smiješni u takvim skokovima? sudeći po glukometru, već sam bolesna, a doktori mi nisu rekli da je moja majka nekoliko puta trčala, općenito sam ga samo izbacila da se ne bi brinula i ne bih kupila ovo sranje ako nema simptoma! Evo dečki sve vaše greške!))))

Prednosti:

Još ne vidimo pluseve

Nedostaci:

Vrlo loše odmjereno

Dok mjerenje ne prođe, bit ćete prekriveni krvlju, ali što ako postoji guza ili koma ?! Za jedno mjerenje morate koristiti do 6 test traka.

Neutralni pregledi

Koliko sam se radovala kad sam kupila One Touch Select Simple glukometar za samo 900 rubalja! "Šetam" tamo gdje nemam šećera od 20 godina, svo vrijeme bliže graničnoj vrijednosti. Mislim da ću i sama to sada provjeriti, ne moram ići doktoru. Uzorkovanje krvi glukometrom općenito je zadovoljstvo, nije ublaživač štapa u prstu - ovdje je igla tanka, nije gram bola, čak ni ujed komaraca ne povlači snagu. Uređaj je vrlo jednostavan i praktičan za upotrebu, bez zvona i pištaljki, bez dugmadi i kodiranja, pa, sve, kao što je kutija bila uvjerena, je "Ništa više".

Čim se glukometar smjestio u našoj kući, cijela je obitelj počela redovito mjeriti šećer, pa je ubrzo završio "miraz" - test - trake za glukometrom i lancetama, od kojih je svaki uključivao po 10 komada. Otišla sam u ljekarnu da kupim jedno i drugo, ali kad sam čula cijenu - dlake na glavi su mi se pomjerile! Nisam očekivao da će testne trake koštati čak 800 rubalja za 50 komada, lanceta - 180 rubalja. za isti iznos. Sve u svemu, to je već skuplje od troškova uređaja, a onda se pojavio još jedan problem.

Počeli su primjećivati ​​da naš uređaj daje čudna svjedočanstva, obično ne karakteristična za bilo koji od domaćih, sa značajnom prenaglašavanjem. Potom sam se napio u uputstvu i pročitao da je, da bi se izbjegle netačne mjerenja, potrebno provjeriti sistem pomoću kontrolnog rješenja, koje se takođe nudilo za kupovinu. A ovo je još 500 rubalja! Tada sam bio ozbiljno tužan i moja aktivnost u pogledu mjerenja se zaustavila.

Dakle, sada razmišljam: treba li mi, uzmite takav novac? Možda je lakše povremeno posjetiti polikliniku, tamo možete barem biti sigurni u točnost analize.

Moj ukupni dojam o uređaju je nerazumljiv, nemam želju kupiti rješenje, dakle, najvjerovatnije ga neću koristiti. Možda su onima koji imaju dijabetes takvi troškovi opravdani, ali u preventivne svrhe i periodičnu upotrebu takav je uređaj skup i stvara previše problema.

Ako vam se recenzija svidjela - podijelite vezu sa svojim prijateljima!

Prednosti:

Čuva zadnji rezultat.

Za 5 sekundi ne možete imati vremena da kapnete krv

Koristimo za našu mačku, ima dijabetes. Nije baš zgodno da prvo morate probušiti prst (u našem slučaju uho), zatim umetnuti traku, pričekati da se uređaj uključi i tek nakon toga ukapati krv u 5 sekundi. Nemamo uvijek vremena za to. Često uređaj daje grešku s nedostatkom krvi. Morate ponovo uboditi i uzeti novu traku.

Prednosti:

Nedostaci:

Kupila sam u ljekarni. Različiti indikatori u isto vrijeme. A ponekad ozbiljno drugačije! Poštovane test trake! Generalno, briga za razvod je čitava industrija s ovim trakama i glukometrima. : (((stvarno ko ne vjeruje, istovremeno uzima mjerenje sa istog prsta. Pokazuje različite rezultate).

Prednosti:

Mjerna brzina, veličina i težina.

Nedostaci:

Cijena zaliha.

Koristim ga već pola godine. Ali za početak, odmah ću reći da je greška svjedočenja bila oko 15%, provjerio sam to sa bolničkim podacima odmah nakon davanja krvi za šećer. Apotekar je odmah upozorio na to. Dakle, morate napraviti amandman. Ostatak uređaja pokazao se vrlo zgodnim, minijaturnim, dovoljno velikom memorijskom memorijom, lakim za korištenje. Pa, troškovi test traka su visoki, morate ih štedjeti i češće se fokusirati na dobrobit. Za pacijente sa dijabetesom tipa 1, ovaj uređaj, tačnije njegova test traka, preskup je. Za češće korištenje je bolje kupiti druge modele, a ovaj vam može biti koristan na putovanju.

Kupila sam One Touch Select glucometer kada sam otkrila gestacijski dijabetes tokom trudnoće.

Brojilo je u mekom kućištu, koje je zgodno ponijeti sa sobom. Jednostavan za upotrebu. Umetnite testnu traku u konektor, mjerač se automatski uključuje, prstom ukačite pištolj (uključen u komplet), iscijedite kap krvi, izvadite mjerač test trakom koja apsorbira krv i nakon pet sekundi prikazuje se rezultat. Svi rezultati su sačuvani.

U prvoj trudnoći činilo se da glukometri točno pokazuju. Slijedio sam dijetu, šećer u krvi mi je bio normalan, nisam pratio odgovarajuće visoku.

U drugoj trudnoći prilikom registracije, bez ikakvih analiza, odmah su mi rekli da pratim šećer u krvi. Ali iako sam bila na dijeti, očitavanja šećera su bila visoka - najmanje 5,2 mmol / L. Prije uzimanja krvnih pretraga iz vene, posebno sam ga mjerio glukometrom, rezultat je bio 5,6 mmol / L. Analiza šećera stigla je iz laboratorija - 3,8 mmol / L. Stoga ne mogu reći da je mjerač tačan u mjerenjima. Možda se upravo slomio, mada je između prve i druge trudnoće prošlo manje od godinu dana.

Još jedan značajan nedostatak su skupe test trake: oko 500 rubalja za 25 komada.

Pozitivne povratne informacije

Prednosti:

Nedostaci:

Detalji:

Pre godinu dana, morali smo da kupimo glukometar, jer je moja baka počela da „skače“ u nivou glukoze u krvi. Prije kupovine pretražio sam cijeli Internet i smjestio se na ovaj uređaj, jer je toliko jednostavan za upotrebu da ga starija osoba može podnijeti.
Mjerač je upakovan u plastičnu kutiju zajedno s test trakama i olovkom za probijanje. Postoji i detaljan priručnik sa slikama, čak će i dete razumeti.
Neću opisivati ​​detaljnu upotrebu, samo želim napomenuti da olovka za piercing svoj posao apsolutno ne boli, dubina proboja se može prilagoditi. U kompletu su testne trake i igle za probijanje, a možete ih kupiti i u ljekarni. Sve je lako, brzo i nije bolno. Mi kao cijela porodica redovno koristimo ovaj uređaj, a savjetujem svima da kupe ovu vrlo potrebnu stvar u kući.

Nakon kupnje uređaja u uputama ćete saznati da je prije početka rada potrebno provjeriti standardnom otopinom glukoze, koja nije uključena u komplet, a morate je kupiti u ljekarni. Zaobiđeno je deset apoteka; za nijedno od njih nisu čuli takvo rješenje. Morao sam početi meriti, nadajući se tačnosti svedočenja (

Kupljeno negdje prije mjesec dana, provjereno u testovima u laboratoriji, razlika u +1 na brojilu. Vrlo je jednostavan za upotrebu, to je veoma prikladno za stariju osobu, umetnuo je trakicu, kapnuo kap krvi, 5 sekundi i to je sve, rezultat je na ekranu. Preporučujem!

Prednosti:

Rezultati visoke preciznosti.

Nedostaci:

Briga o stanju uređaja.

Merač pritiska jednim dodirom jedan je od najpovoljnijih brojila u naše vrijeme. Važnost mjerenja glukoze u krvi tijekom uzimanja inzulina dobro je poznata. Uprkos tome, mnogi su uvjereni da se određene jedinice inzulina mogu dobiti bez mjerenja glukoze u krvi dnevno. To može dovesti do pretjeranog smanjenja razine glukoze i u hipoglikemijsku komu, što je životno opasno stanje. Da biste izbjegli takve nevolje, potrebno je izmjeriti razinu glukoze prije uzimanja određenih doza inzulina, a zatim, u skladu s tim, trebate odabrati dozu inzulina.
U ove svrhe možete koristiti One Touch Select Glucometer koji je vrlo zgodan za upotrebu.
Uređaj radi s vrlo velikom preciznošću. Točnost određivanja nije manja od 95%.
Rezultat se prikazuje na ekranu trenutno, gotovo 5 sekundi.
Uređaj je dovoljno za 350 rezultata. Možete prikazati prosječne podatke mjerenja za određeno vremensko razdoblje.
Uređaj je posebno prikladan za starije osobe.

Prednosti:

Nedostaci:

Dobar dan, moja majka je odavno kupila brojilo, on radi fino, samo pokazatelje treba oduzeti za deset posto, uređaj je dobar, samo su muhe postale jako skupe, dobili smo 1800 rubalja

Prednosti:

veličina, upotrebljivost, informativan ekran, dobra kompletnost.

Nedostaci:

skupe zalihe.

Vrlo lijep i praktičan uređaj za korištenje, olovka za injekcije, 25 lanceta i trake u različitim setovima na različite načine, bilo 25 ili 50 komada, bolje je odmah ih uzeti sa 50 komada, jer koštaju malo odvojeno, to je jedini nedostatak sva potrošna roba, za razliku od drugih glukometra, ali se prodaje u gotovo svim ljekarnama. Što se tiče direktne upotrebe, vrlo je jednostavno i sve je jasno opisano u uputama.

Pozdrav svima! Danas tema mog pregleda neće biti posve ugodna, naime, kako ne poludjeti ako vam je tijekom trudnoće dijagnosticiran GDM (gestacijski dijabetes melitus). Malo pretpovijesti.

Zimi 2016. godine, moj suprug i ja smo saznali da ćemo uskoro postati roditelji 😊 Sada se sjećam ovog vremena kao najboljeg u mom životu. Bili smo vrlo osjetljivi na svoju novu poziciju. Iskreno, u početku trudnoća nije bila laka. Toksikoza u prvom tromjesečju, oticanje nogu ljeti vrućim vozom na putu do posla i natrag kući. Zatim dugoočekivani odmor s glatkim prijelazom na porodiljni dopust. Sve je bilo savršeno, sve dok mi na sljedećem sastanku kod ginekologa nije bilo ponuđeno da uradim test tolerancije na glukozu. Sutradan sam, kao odgovorna osoba, bio kao bajonet u 8 sati na vratima predstraženičke klinike. Neću opisivati ​​sam test tako da u njemu nema ništa posebno. Nakon što sam proveo tri sata na klinici, otišao sam kući mirne duše. Koje je bilo moje iznenađenje kad su me sutradan pozvali i rekli da su rezultati ovog testa tužni. Moja dijagnoza zvučala je kao GDM, kod običnih ljudi - gestacijski dijabetes melitus ili dijabetes trudnica. Reći da sam bio u šturi ne znači ništa. Šok - tako bih opisao svoje stanje. Moja bliska rodbina nije imala takve čireve. Iako sam ono što sam očekivao, da budem iskrena, već bio slatki zub i obožavao sam se goziti "hranom za smeće", a s trudnoćom sam potpuno izgubio kontrolu. Već prilikom pregleda liječnika, erdocrinologa, primio sam jasnu uputu - strogu dijetu i obavezni test šećera u krvi pomoću kućnog mjerača glukoze u krvi. Neću dalje da kažem šta i kako. Generalno, prošetao sam do apoteke za ovu jedinicu. Ovu stvar sam shvatio ozbiljno i odabirom cijene - kvalitete odabrao sam mjerač odabira za jedan dodir. Proizvod je kupljen u Stolichki Apter. Ovo blago me koštalo oko 1200 rubalja. Komplet uključuje sam glukometar - kutiju, upute za postavljanje i rukovanje ovim uređajem, sam glukometr, poklopac, poseban uređaj za olovke za igle - lancete (u kompletu ih je već bilo oko 10), trake za testiranje (također su prešle u set, takođe oko 10-20 komada), baterija. Prilikom kupovine glukometra, kao poklon, bilo je još 10 test traka. Još malo o "kvaci" za lancete. Na njemu možete postaviti veličinu uboda, pogodnu za decu koja imaju nježnu kožu i za ljude s grubom kožom ruku. Zaista mi se svidjela ova jedinica. Jednostavan za upotrebu, kompaktan, precizan. Testne trake mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni. Cijena za njih je oko 1000 rubalja za 50 komada. Cijena lanceta je oko 200 rubalja za 20 komada. Nedavno možete vidjeti rezultate svoje krvi. U aplikaciji nema ništa komplicirano. Operite nam ruke, obrišite ih na suho, umetnite test traku u glukometar, probušite prst čistom lancetom i odmarajte već napunjeni test protiv kapi krvi - trake glukometra. Rezultat je spreman u roku od 5 sekundi. Plus je što ova jedinica ima "memoriju". Možete postaviti vrijeme na njega, što uvelike pojednostavljuje život, ako odjednom zaboravite da li ste izmjerili šećer u krvi kad je to učinjeno i rezultat. Sada, nakon trudnoće, šećer mi je u krvi normalan, merač je u drugom kutiji. Ponekad, radi mira, odmjeravam šećer za prevenciju. Nadam se da je moj pregled nekome barem bio koristan. Po dobroj tradiciji, želim vam svako dobro zdravlje i mirno nebo iznad glave. Zbogom 😊

Već duže vrijeme poznajem seriju glukometra za jedan dodir, jer Radim u apoteci. Stoga, kad je mojoj baki bio potreban glukometar, nije bilo pitanje izbora - samo One Touch Select. Ovaj je model savršen za starije ljude. Veliki ekran, veliki font, izbornik na ruskom jeziku pomaže vam da se brzo naviknete na postupak mjerenja i pregledavanje rezultata. Vrlo je prikladno da se kod test test trake ne promijeni (uvijek 25). Praktični lanceolatni uređaj - bezbolan proboj! Važno - prije analize mjesto navodne punkcije ne može se obraditi alkoholom (alkohol, ulazeći u krv, može reagirati s tvarima unutar test trake, što utječe na tačnost rezultata)! Rezultat analize pomoću glukometra nešto je viši u odnosu na laboratorijsku analizu. Ovo nije greška! Glukometri su kalibrirani u krvnoj plazmi (a glukoza se nalazi u plazmi), tako da je razlika u očitanju glukoze u plazmi za oko 12% veća nego u cijeloj krvi. To se mora uzeti u obzir. Tačnost brojila je jako visoka, raspon mjerenja širok. Naša porodica mu veruje (periodično ga koriste svi članovi porodice).
Cijena One Touch Select Glucometer-a je poprilično pristupačna, kupili smo je na zalihama (pakovanje test traka od 50 kom. Bilo je poklon). Potrošni materijal je takođe relativno jeftin. Doživotna garancija! Mnogi moji poznanici i klijenti također su odabrali One Touch Select i od nikoga nisu stigli pritužbe!

One Touch Select

Mnogi ljudi koji imaju dijabetes, a oni koji žele kontrolirati svoj šećer, biraju Van Touch Touch glukometrom. To je zbog jednostavnosti upotrebe, rezultate možete saznati 5 sekundi nakon mjerenja.

Mjerenje koncentracije glukoze u ljudskom tijelu pomoću ovog uređaja vrši se pomoću naprednog sistema. "Uantach" je uređaj kreiran po evropskim standardima.

Dobiveni rezultati nemaju nikakvu grešku, identični su testovima u laboratorijskim uvjetima. Tokom upotrebe, ne treba nanositi krv na poseban trak.

Uređaj je dizajniran tako da traka ugrađena u mjerač automatski apsorbira biološku tekućinu koja je dovedena nakon proboja prsta. Kada je traka promijenila boju - to ukazuje da postoji dovoljno materijala za studiju.

Uređaj One Touch Select ima funkcionalne i praktične trake za testove srednje veličine, za koje nije potrebno unošenje koda za analizu. Uređaj je malih dimenzija, komplet ima poseban kofer, tako da je zgodno za nošenje i korištenje bilo gdje.

Prednosti uređaja su u sljedećim aspektima:

  • Kompaktne dimenzije.
  • Izbornik na ruskom jeziku.
  • Relativno veliki ekran sa jasnim znakovima.
  • Sjećanje na rezultate prije i nakon jela.

Glucometer s jednim dodirom može izračunati prosječne vrijednosti za 7, 14 i 30 dana. Raspon prihvatljivih pokazatelja varira od 1,1 do 33,3 jedinica. 350 testova je sačuvano u memoriji. Za istraživanje je potrebno 1,4 μl biološke tekućine.

Baterija traje 1000 testova. Ovaj aspekt se temelji na činjenici da uređaj može uštedjeti energiju. Automatski se isključuje 2 minute nakon mjerenja šećera.

Pozitivne povratne informacije o mjeraču, gotovo svi pacijenti zadovoljni su kvalitetom i tačnošću rezultata. Jednako je važna i jednostavnost upotrebe. Komplet uključuje:

  1. Sam uređaj.
  2. Ispitne trake za merač pritiska jednim dodirom (10 komada).
  3. Lančeve za probijanje (10 komada).
  4. Zamjenske igle.
  5. Futrola za skladištenje i transport.
  6. Mini olovka za piercing.
  7. Uputa za upotrebu.

Težina uređaja je 52,4 grama, cijena je oko 2200 rubalja. Trošak potrošnog materijala: 10 igala - 100 rubalja, 50 traka za test - 800 rubalja.

Prodaje se u ljekarni ili specijalnim prodavaonicama.

Pogledajte video: Contour TS (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar