Doppelherz Asset Coenzyme Q10

Doppelherz imovina Koenzim Q10: upute za uporabu i recenzije

Latinski naziv: Doppelherz Active Coenzyme Q10

Aktivni sastojak: koenzim (koenzim)

Proizvođač: Kweisser Pharma GmbH & Co. KG (Queisser Pharma, GmbH & Co. KG) (Njemačka)

Ažuriranje opisa i fotografije: 26.11.2018

Cijene u ljekarnama: od 478 rubalja.

Doppelherz imovina Koenzim Q10 - biološki aktivni dodatak hrani (BAA), dodatni izvor koenzima Q10.

Oblik i sastav

Doppelherz imovina Koenzim Q10 dostupan je u obliku kapsula težine 410 mg (10 kom. U blisteru, u kartonskom pakovanju od 3 blistera).

1 kapsula sadrži:

  • aktivna supstanca: koenzim Q10 - 30 mg,
  • pomoćne komponente: zaslađivač sorbitol (E420), zgušnjivač - otopina želatinske želatine, glicerol (E422), emulgator - lecitin (E322), sojino ulje i sojino ulje, žuti stakleni vosak (E901), boje - titan dioksid (E171) i klorofil bakarni kompleks (E141), pročišćena voda (nosač).

Farmakološka svojstva

Koenzim Q10 ili ubikinon je supstanca slična vitaminu koja pomaže poboljšati metabolizam energije, ima blagotvoran učinak na organizam pri visokom fizičkom i mentalnom stresu. Ima antioksidativno svojstvo, aktivno uništavajući slobodne radikale.

Izaziva mršavljenje, obnavlja funkcije imunološkog sistema, smanjuje viskozitet krvi. Poboljšava stanično disanje, učestvuje u zaštiti ćelijskih struktura od oštećenja. Fiziološko smanjenje nivoa koenzima Q10 u krvnoj plazmi, uslijed smanjenja njegove sinteze povezane sa godinama, uzrokuje ubrzanje procesa starenja. Prijem prehrambenih dodataka sprječava prerano starenje, pojavu opuštene kože, pomaže uglađivanju bora.

Indikacije za upotrebu

Prema uputama, Doppelherz sredstvo Koenzim Q10 koristi se kao dodatak prehrani za dodatni unos koenzima Q10, uključujući tijekom pojačanih fizičkih napora, vježbanja, u cilju poboljšanja imunološkog sustava, sprečavanja propadanja kože i prevremenog starenja te smanjenja težine.

Posebna uputstva

Doppelherz imovina Koenzim Q10 nije lijek.

Proizvod se može koristiti kao dodatak prehrani sportaša.

Počinjanje kapsula preporučuje se samo nakon konsultacije s ljekarom.

Podaci za pacijente sa šećernom bolešću: u 1 kapsuli sadržaj ugljikohidrata odgovara 0,001 XE (jedinica hljeba).

Farmakološko djelovanje

Doppelherzov koenzim Q10 je endogena sintetizirana supstanca nalik vitaminu koja pomaže poboljšati energetski metabolizam. Aktivno uništava slobodne radikale i zbog toga ima antioksidativna svojstva.
Vitamini, minerali i biljne komponente koje čine optimiziraju metabolizam, hrane kožu, pospješuju rast i jačanje kose i noktiju, obnavljaju njihovu strukturu i pomažu u izdržavanju agresivnih učinaka vanjske okoline.

Doppelherz aktivni koenzim q10, indikacije za upotrebu

Indiciran je za povećanu fizičku aktivnost, sport (može se koristiti kao dodatak prehrani sportaša),
Doprinosi gubljenju kilograma
Sa manjkom imunološkog sistema
Smanjuje opuštenost kože, pomaže uglađivanje bora,
Utječe na proces preranog starenja.

Sastav kapsula doppelherz koencima Q10

Sastojci: sojino ulje (emulgator), želatinska otopina (želatina, glicerol (zgušnjivač E 422), sorbitol (zaslađivač E 420)), sojino ulje (emulgator), koenzim Q10, žuti vosak (glazura E 901), pročišćena voda (nosač ), lecitin (emulgator E 322), titanijum dioksid (boja E171), bakar-hlorofilinski kompleks (boja E141).
Sadrži zaslađivač, ako se prekomjerno konzumira, može imati laksativni učinak.

1 kapsula sadrži:Količina% preporučenog dnevnog unosa
koencim Q1030 mg100

Koenzim Q10 (ubikinon) je endogena sintetizovana supstanca nalik vitaminu koja poboljšava energetski metabolizam. Aktivno uništava slobodne radikale, koji mogu biti uzrok mnogih bolesti, pa stoga ima antioksidacijska svojstva.
Koenzim Q10 potiče mršavljenje, posebno u kombinaciji sa biljnim mastima. Ima širok spektar biološke aktivnosti, pomaže u vraćanju manjka imunološkog sistema, smanjuje viskoznost krvi, član je odbrane staničnih struktura od oštećenja, poboljšava stanično disanje i utječe na procese preranog starenja. Posljednje od ovih svojstava aktivno se koristi u razvoju kozmetičkih proizvoda za obnavljanje i poboljšanje regeneracije stanica kože, u borbi protiv prosute kože i stvaranja bora. S obzirom na svoje energetske sposobnosti prepoznat je kao dodatak prehrani sportaša.
Poznato je da nivo koenzima Q10 u plazmi može opadati s godinama i to ukazuje na potrebu za dodatnim unosom ubikinona u starijih ljudi. Pojačani fizički i emocionalni stres takođe može dovesti do nedostatka ove supstance u organizmu.

  • s povećanim fizičkim i mentalnim stresom.

Izvor koenzima Q10.

Individualna netolerancija na komponente, trudnoću, dojenje.

Izravni analozi lijekova trebaju se odabrati prema aktivnoj tvari. Lijek

Doppelherz Asset Coenzyme Q10 aktivna supstanca -

Koenzim , iz našeg članka možete saznati više

Doppelherz Asset Coenzyme Q10.

Kapsule Doppelherz Active Koenzim Q10: doziranje i način primjene

Odrasli uzimaju 1 kapsulu 1 put dnevno uz obroke, isperu vodom. Trajanje prijema je 2 mjeseca. Nakon pauze od 1 mjeseca, moguća je druga doza.
Prije upotrebe posavjetujte se sa ljekarom.

Obrazac za puštanje

Kapsule težine 410 mg.

Fotografske mjehuriće kapsule koenzim Q10 doppelherz

Datum isteka

Fotografija koenzima Q10 kapsule doppelherz koja pokazuje seriju, datum proizvodnje i na koje su podatke kapsule pogodne

Uslovi skladištenja

Čuvati na suhom mjestu nedostupnom za djecu na temperaturi koja ne prelazi +25 C.

Fotografija kapsula doppelherz aktivnog koenzima Q10 na kojoj su naznačeni uslovi skladištenja

Prehrambena i energetska vrijednost

1 kapsula sadrži 3 kcal, 10 kJ, proteine ​​0,1 g, masti 0,3 g, ugljikohidrate 0 g.

Smjernice za dijabetes

Ne sadrži jedinice za hleb.

Uslovi prodaje

Kroz lanac ljekarni i specijalizirane prodavaonice, odjeli distribucijske mreže.
Nije droga.
Državno uverenje Registracija: RU.77.99.11003.E.003180.03.14 od 28.03.2014
Svi proizvodi kompanije Kvayser Pharma GmbH & Co. KG se temelji na najnovijim dostignućima u tehnologiji i zadovoljava najviše međunarodne standarde GMP kvaliteta.

Fotografija kapsula doppelherz aktivnog koenzima Q10 koja pokazuje cijenu

Proizvođač:
Kweisser Pharma GmbH & Co. KG Schleswiger Strasse 74,
24941 Flensburg, Njemačka
Uvoznik i distributer u Rusiji (prihvaćene tvrdnje):
LLC Kvayser Pharma
115054 Moskva, st. Dubininskaya d. 69, zgrada 74
tel. (495) 660 97 60,
www.quelsser.ru

Fotografija uputstva za upotrebu kapsule Doppelherz Active Coenzyme Q10, 1. dio

Fotografija uputstva za upotrebu kapsule Doppelherz Active Coenzyme Q10, 2. dio

Udoban lijek, čak bih rekao, nevjerojatan! Koenzim Q10 poznat je po brojnim dostignućima, čuo sam da ga čak i sportaši uzimaju kao dodatak hrani. Smršala sam s njim, ne koristeći se ničim drugim, izgubila sam 5 kg u 2 mjeseca. I odakle su došle nove snage, teško je studirati na sveučilištu, ali sve je na njemu, manje se umorim i brže oporavljam snagu. Ima toliko indikacija, štiti imuni sistem, sprečava starenje. Sada je na mnogim kremama napisano ono što je uključeno u sastav. Lijek je pobudio samopouzdanje, mjesec dana nakon pauze sigurno ću ga ponovo kupiti.

Karina Gavrilenko, Irkutsk Lijek mi se jako sviđa, nakon upotrebe primijetio sam tjedan dana kasnije da sam se počeo manje umarati na poslu, mozak dobro funkcionira. I što je najvažnije, kupio sam ove kapsule za pomoć u mršavljenju, uz fizičku aktivnost i pravilnu prehranu, smršavio sam i par viška kilograma. Općenito, znam da se Q10 koristi u mnogim područjima, uključujući kozmetologiju, nadam se da će moje stanice prestati da stare, ali to se ne može vidjeti odmah.

Evgeniya Karaskova, Samara Dobio sam savjet prijatelja da se uredim do ljeta, da izgubim te suvišne kilograme. Odmah ću reći da jem pravo, hleb, slatkiše potpuno isključene. Zaista sam uspio smršavjeti 4 kilograma, ali čim sam prestao piti kapsule, ponovno sam postigao gol. Razočarani, ima smisla kupiti uopće, ako se sve vrati za 2 mjeseca. Nadam se da se novi kilogrami neće sabirati. Ne bih je preporučio nikome, a i sam je, naravno, neću više kupovati.

Nadežda Palamarchuk, Nazarovo Moja majka vjeruje u sve vrste dodataka prehrani, smatra ih gotovo panacejom, stalno nešto kupuje. Kapsule Doppelherz imovina Koenzim Q10 pojavile su se u njenom arsenalu nedavno, pohvalila ih je tako da nisam mogla odoljeti. Možda koenzim Q10 zaista ima efekta, ali mislim da je to placebo. Za 2 mjeseca prijema nisam postala ljepša, pametnija ili vitkija. Ništa se za mene nije potpuno promijenilo - tako da je ovo potpuna glupost. Također košta puno. A u sastavu ima puno hemije, još nije činjenica da ove "čarobne" kapsule ne čine nikakvu štetu.

Margarita Lapitskaya, Moskva Generalno je dobar alat, a sastav je normalan. Ciljeva za mršavljenje, kao mnogi, nisam imao, težina je u redu. Želeo sam da krenem na tečaj kako bih napunio ravnotežu koenzima Q10 u telu koji nedostaje svima, pogotovo starijim ljudima koji ga stvaraju u manjoj meri. Ne izaziva nuspojave i alergijske reakcije. Niska cijena. Prikladno je piti, nema potrebe izračunavati dozu, sve je već učinjeno za vas. Čini mi se da svima treba dodatni koenzim Q10.

Svetlana Ivanova, Khabarovsk Imam sindrom povećanog umora, ne mogu bez vitamina i dodataka prehrani. Tako da isprobam sve vrste „slatkiša“, ovaj put izbor je pao na Doenpelherzov koenzim Q10, bio sam prilično zadovoljan. Čak se činilo da je počela manje umarati, snaga joj se brže vraćala. Općenito, lijek nije loš, samo ga je teško pronaći, ne prodaje svaka ljekarna.

Valentina Gnetova, Krasnojarsk Kupujem majku, pročitala sam da se u starosti stari koenzim Q10, koji je tijelu potreban, više ne proizvodi. Mama voli, kaže, čak su se pojavile i snage. Također ga imam pun, nadamo se mršavljenju, mada u ovom uzrastu dodaci sami po sebi neće biti dovoljni. Nije bilo alergije, ni nuspojava.

Indikacije za upotrebu:Doppelherz Asset Coenzyme Q10 Preporučuje se uzimanje:

- za poboljšanje stanja imunološkog sistema
- da bi se sprečilo prerano starenje
- za poboljšanje stanja kože i usporavanje stvaranja bora
- sa povećanim fizičkim naporom, sport

Način upotrebe: Doppelherz Asset Coenzyme Q10 uzimati za odrasle i adolescente starije od 14 godina po 1 kapsulu 1 puta dnevno tokom ili nakon jela, sa puno vode.

Uvjeti skladištenja: Priprema Doppelherz Asset Coenzyme Q10 treba ga čuvati na suhom i tamnom mjestu van dosega djece.

Oblik za puštanje: Pakovanje: 30 kapsula.

Sastav:1 kapsula Doppelherz Asset Koencim Q10 sadrži: koenzim Q10 30 mg.

Uz to: Upute za pacijente sa šećernom bolešću: 1 kapsula sadrži 2,7 kcal / 11,3 kJ i 0,001 jedinica za hljeb.

Christina 15. jula 2016

Uz pomoć vitamina Doppelherz Active Coenzyme, savršeno sam obnovila strukturu, stanje kose i kože. Nakon zime nikome nije tajna, generalno, dobrobit i stanje tela ne mogu se poželjeti. Nedostatak vitamina utiče jako. Ove vitamine sam uzimao otprilike dva mjeseca od aprila. I sada je sve u redu. Dlaka je u odličnom stanju, koža je elastična, meka.

Sve ocjene DOPPELGERZ ASSET COENZYME Q10

Doppelherz aktivni koenzim q10 u kapima. pokrivena linijom najefikasnijih i najpopularnijih dodataka prehrani koji vam omogućavaju gubitak kilograma. Pozitivna reputacija lijeka ne bi trebala uzrokovati odbijanje podvrgavanja konzultacija s liječnikom. Razmatranje od strane stručnjaka svih karakteristika pacijentovog tela osiguraće sigurnost rezultata dodataka prehrani, kao i efikasnost kursa.

Lijek "koenzim doppelherz sredstva q10" sadrži komponentu koja se spominje u njegovom punom nazivu. Alternativno ime za ovu supstancu je ubikinon, čija je funkcija sudjelovati u disanju tkiva. Među najznačajnijim svojstvima ubikinona, također treba istaći njegovo antioksidacijsko djelovanje. Navedena specifičnost omogućava upotrebu ove tvari u profilaktičkom i liječenju kardiovaskularnih bolesti.

Potreba za uzimanjem lijeka „doppelherz sredstva koencim q10“ nastaje prije svega zbog činjenice da s godinama opada ubikinon u tijelu. Prema opažanjima niza istraživača, upravo je taj faktor presudan u razvoju takvih patologija tijela kao što su ateroskleroza i hipertenzija, te poremećaj srčanog ritma.

Apel na loš "dopel" predstavlja mogućnost dodatnog unosa ubikinona koji se sintetiše u ljudskom tijelu. Također treba napomenuti da je ovaj lijek, uprkos svojoj popularnosti, daleko od jedinog terapijskog sredstva koje nam omogućava rješavanje formuliranog problema.

Dopel ne može dati očekivane rezultate prilikom liječenja određene bolesti. Ipak, rezultati brojnih kliničkih studija pokazali su visok stupanj učinkovitosti lijeka ako se koriste u složenoj terapiji kardiovaskularne patologije.

Kako kažu u uputama, lijek "dopel" izvor je navedene tvari koja je glavna komponenta lijeka. Nema izraženih indikacija za uzimanje ovog dodatka prehrani.

Sastav alata određuje specifičnost preporuka za njegovu upotrebu. Prema proizvođaču, opseg pokriva mogućnost rješavanja takvih problema i problema kao što su:

  • gubitak kilograma
  • jačanje imunološkog sistema
  • poboljšanju stanja kože,
  • poboljšanje performansi fizičkog vaspitanja i sporta,
  • preventivni efekt protiv starenja

Sastav i karakteristike lijeka u direktnoj su vezi s antioksidacijskim specifičnostima ubikinon. Nesumnjivo je pozitivan efekat na:

  • stanje kože,
  • imunitet, fizička izdržljivost,
  • srčana aktivnost.

Međutim, ne treba polagati posebne nade na opće podmlađivanje organizma, povećanje brzine metabolizma.

Sva dosad obavljena klinička ispitivanja dobar su razlog da se tvrdi da sastav i unos dodataka prehrani pokazuju gore navedene rezultate.

Uputa se temelji na činjenici da se, uprkos pozitivnim učincima opšteg učinka antioksidanata na stanje tijela, ne mogu smatrati moćnim lijekovima. Restorativna učinkovitost ovih sredstava dovodi do mnoštva indikacija.

Brojni proizvođači proizvoda ove serije oslanjaju se na potrošače koji pate od alergijskih i zaraznih bolesti, koji su u fazi rehabilitacije nakon moždanog udara i kojima je potreban sveobuhvatan tretman za dijabetes i peptičnu čir.

Možemo razgovarati o opsegu primjene, koja pokriva kako različita patološka stanja, tako i opće preventivne mjere za tijelo u cjelini. Redovan unos značajno će poboljšati zdravlje - zbog kontinuirano formiranih slobodnih radikala koji uništavaju ubikinon.

Moderna medicina prepoznaje antioksidante kao lijekove samo u području poput kardiologije. Moguće je da se lijek koristi u prisutnosti akutnog upalnog procesa koji prati određenu zaraznu bolest ili hiruršku intervenciju.

Ne postoje izravne indikacije za upotrebu u kardiovaskularnoj patologiji. Očigledno, to se događa zbog neznatnosti doze. U jednoj kapi. dodatak prehrani sadrži samo 30 mg tvari, dok kardiolozi smatraju prikladnim koristiti najmanje 100 mg njegovog koenzima 24 sata. Na osnovu tih informacija, može se tvrditi da će lijek samo zadovoljiti dnevnu potrebu zdravog tijela. Za osobu koja prolazi kurs liječenja potrebno je koristiti tri kapsule. dnevno.

Preventivna i terapijska upotreba lijeka pokriva takve kardiovaskularne bolesti kao što su:

  • aritmija,
  • vaskularna ateroskleroza,
  • arterijska hipertenzija
  • angina pektoris
  • kardiomiopatija

Primjećuju se impresivni rezultati kada ih koriste pacijenti koji pate od bronhijalne astme, mišićne distrofije, anemije, raka, Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

Jedinstvenost glavne komponente predstavljenog dodatka prehrani je vitamin slična njegova specifičnost i prisustvo u svim ćelijama ljudskog tijela, djelovanje neke tvari u biokemijskim procesima proizvodnje energije i antioksidacijska zaštita. Antihipoksični efekat takođe se smatra važnim.

Redovan unos lijeka normalizira energiju ćelije, pomaže obnavljanje njegovih funkcija. Značajna uloga se takođe daje pitanju stvaranja ćelijske energije i procesa poput oksidativne fosforilacije i sinteze ATP-a.

Dnevni unos kapsula koje propisuju ljekari. omogućava za kratko vrijeme poboljšanje staničnog disanja i ubrzavanje metaboličkih procesa, uz smanjenje stupnja oštećenja same ćelije, prouzrokovanog ranije izgladnjivanjem kisikom. Kapice s antioksidansima. To je jedan od najvažnijih elemenata sistema koji štiti ćelijske strukture. Među funkcijama koje su mu dodijeljene nalazi se inhibicija peroksidacije lipida.

Potrošačima je predstavljen široki spektar alternativnih proizvoda proizvođača Alcoi-Holdinga i drugih, čiji se paket sastoji od 30 čepova. ili tableta:

  1. Nutracea, karakterizirana sa 60 tableta po pakovanju.
  2. Forte s vitaminom E i 30 mg u jednom komadu. lijek (Evalar).
  3. Forte (RealCaps) - 30 kom., Prisutnost glavne komponente u jednom kom. - preko 30 mg.
  4. Solgar je predstavljen u pakovanjima od 30 kom. u svakom.

Svaki od brojnih lijekova treba čuvati na suhom mjestu nedostupnom suncu. Temperatura skladištenja ne bi trebalo da pređe 25 stepeni Celzijusa. Rok trajanja dodataka prehrani može se naći na površini ambalaže. Ljekarnički dopust pruža se bez odgovarajućeg recepta od medicinske ustanove.

Ljekovita svojstva

Doppelherzov koenzim q10 blagotvorno djeluje na obnavljanje tkiva pod utjecajem gladovanja kisikom (hipoksemija), potiče procese energetskog metabolizma i povećava toleranciju na mentalni i fizički stres.

Posedujući svojstva antioksidansa, sprečava starenje (neutralizira slobodne radikale), koji se aktivno koristi u kozmetologiji u razvoju sredstava za regeneraciju ćelija kože, u borbi protiv progiba i stvaranja bora.

Ubikinon ima pozitivan uticaj na imunološki sistem, povećavajući otpornost tela na akutna respiratorna i kardiovaskularna oboljenja, alergije i bolesti usne šupljine.

Koenzim Q10 potiče mršavljenje, posebno u kombinaciji sa biljnim mastima.

Medicina zna da nivo koenzima Q10 u krvi opada nakon 30 godina, a to ukazuje na potrebu za dodatnom primjenom lijeka.

Način primjene

Prije upotrebe dodataka prehrani, trebate se posavjetovati sa stručnjakom iz područja medicine.

Prema uputama, preporučena doza za odrasle i adolescente od 14. godine života je 1 kapsula (30 mg) dnevno tokom 2 mjeseca tokom obroka, pijući puno tekućine. Nakon pauze od četiri sedmice, moguć je i drugi kurs.

Nuspojave i predoziranje

Upotreba koenzima q10 u dozama koji prelaze normu može prouzrokovati poremećaje u radu gastrointestinalnog trakta (mučnina, peckanje iza sternuma, brzo stolice, smanjen apetit). Takođe, uočene su manifestacije reakcija preosjetljivosti. Dokazano je da je uzimanje ubikinona tokom dvadeset dana u dozi od 0,120 g dovelo do poremećaja u mišićnom tkivu zbog povećanih nivoa oksidacije.

Pravila i uslovi skladištenja

Čuvati van dohvata dece, zaštićene od svetlosti i vlage, na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Lijek je pogodan 36 mjeseci od datuma proizvodnje.

Na tržištu bioaktivnih aditiva u hrani postoji mnogo analoga koji aktivno utječu na metabolizam energije. Najpopularniji su:

Koenzim Q10 ćelijska energija

Alcoi-Holding LLC, Rusija

Trošak Dodaci: prosječno 30 kapsula - 300 rubalja

Aktivna supstanca je koenzim q10. To je antioksidativno, regenerativno, antihipoksično, imunostimulirajuće sredstvo, povećava vaskularni tonus. Dostupno u obliku kapsula. Pregledi o upotrebi lijeka ukazuju na njegovu efikasnost.

Pros:

  • Smanjenje akutnih simptoma bolesti
  • Poboljšanje strukture kože.

Protiv:

  • Negativne karakteristike aditiva uključuju nizak sadržaj u 1 kapsuli aktivne tvari (samo 10 mg), čime se povećava dnevna doza i, shodno tome, trošak stjecanja lijeka, izračunato na kursu.

Akvion / Vneshtorg Pharma, Rusija

Trošak kapi za djecu i odrasle - 330-400 rubalja

Aktivna supstanca je ubidekaranon. Dostupno u obliku kapi i tableta. Aktivno utječe na normalizaciju metaboličkih procesa u miokardu i smanjuje kisikovo gladovanje tkiva. Ima antioksidativna svojstva.

Pros:

  • Oporavak zdravlja
  • Recenzije roditelja o dječjim kapiima karakteriziraju lijek s pozitivne strane (djeca postaju aktivnija, hronični umor odlazi)
  • Dolazi do poboljšanja imuniteta.

Protiv:

  • Visoka cijena tečaja liječenja.

Nije lek

Sam pojam skovao je 1989. godine lekar Stephen de Felice. Dodaci - kombinacija biološki aktivnih supstanci koje su dizajnirane da popune manjak vitamina u tijelu. Ova tema i dalje izaziva mnogo polemike u medicini. U našoj zemlji niti jedan liječnik pacijentu neće propisati recept za dodatak prehrani, ali on ga može usmeno preporučiti - ljekari vrlo često primaju postotak prodaje od ljekarni.

Dodaci prehrani nisu lijekovi. U pravilu se ne provode istraživanja prije nego što su lansirana na tržište. Dakle, u slučaju komplikacija prilikom uzimanja lijeka, svu nadoknadu snosi proizvođač, a ako govorimo o dodacima prehrani, tada će odgovornost snositi osoba koja je pacijentu službeno propisala lijek.

Međutim, sporovi oko koristi i štete dodataka uopće ne utječu na razinu prodaje. Najpopularniji među potrošačima dodataka prehrani su:

  • Doplate sa Omega-3. Riječ je o masnim kiselinama koje mogu značajno smanjiti rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Jačanje imuniteta, regulisanje krvnog pritiska i šećera u krvi samo su neke od zasluga dodataka Omega-3. Treba napomenuti da naše tijelo ne proizvodi ove masne kiseline samostalno, tako da postoje samo dvije mogućnosti njihove proizvodnje: unos dodataka prehrani ili upotreba velike količine morskih plodova.
  • Multivitamini su potrebni tokom trudnoće, uz ujednačenu ishranu, kao i uz nedostatak sezonskog voća i povrća.
  • Kalcijum pomaže jačanju kostiju, ali njegova upotreba je beskorisna bez vitamina D i magnezijuma. Pored toga što učestvuje u mnogim funkcijama našeg tijela, magnezijum pomaže apsorpciju kalcijuma. Uz to, suplement je učinkovit u borbi protiv nesanice, hipertenzije, konvulzija, povećane anksioznosti, stresa i srčane aritmije.
  • Jodirana sol je neophodna za rad štitne žlijezde.
  • Ubikinon Kompozit utiče na proizvodnju energije naših ćelija. Suplementi sa Q10 poboljšavaju rad pankreasa i štitnjače, pomažu u sagorijevanju masti i kontroli holesterola. Vjeruje se da koenzim Q10 sprečava rano starenje.

Koja kompanija je bolja?

Recenzije ljekara i farmaceuta posebno bilježe proizvođači prehrambenih dodataka s dobrom reputacijom. Nije lako napraviti izbor, a šansa za kupnju lažne pojave u naše vrijeme je prilično velika.

Glavni savjet je u vezi s prodavateljem. Vrlo često možete pronaći oprečna mišljenja o suplementima: neki imaju strašnu alergiju, drugi vam omogućavaju da se omladite pred očima. Kao što smo već rekli, učinkovitost bilo kojeg dodatka prehrani nije dokazana, tako da odgovornost snose potrošači. Istovremeno, također ne želite potrošiti puno novca na eventualno beskorisni lijek. Da ne biste postali žrtva lažiranja, pažljivo birajte ne samo ljekarnu već i proizvođače, o čemu ćemo kasnije govoriti.

"Moć dvaju srca"

Mnogi od nas pamte čuveni reklamni slogan marke Doppelherz, čiji su se proizvodi pojavili na ruskom tržištu 1996. godine. Najpoznatija droga - „Doppelherts Energotonik“ nastala je 1919. godine. Zanimljivo je da se od tada originalni recept nije puno promijenio.

Danas je Queisser Pharma, koja proizvodi suplemente pod markom Doppelherz, jedna od najvećih hemijskih i farmaceutskih kompanija u Njemačkoj.

Slijedeće serije su predstavljene u Doppelherzu na šalteru ljekarne:

  • Ljepota (gubitak težine, jačanje noktiju, ljepota kože, anticelulit, štavljenje, zdravlje kose).
  • V.I.P. (za trudnice i dojilje, s kolagenom, „Cardio Omega“, „Cardio System“, „OphthalmoVit“).
  • Klasična („Imunotonik“, „Venotonik“, „Energotonik“, „Nervotonic“, „Vitalotonic“, „Ginseng Asset“).
  • Aktiv (Magnezijum + Kalijum, Ginseng, Omega-3, Antistres, Koenzim Q10).

Doppelherz, čije se recenzije lako mogu naći u raznim tiskanim medijima, ogromna je kolekcija vitaminskih dodataka za sve prilike.

Da se poboljšaju energetski procesi

Prema podacima proizvođača, uzimanje ubikinona Compositum pomaže poboljšati energetski metabolizam. Sastav, pored aktivne supstance sadrži i pomoćne sastojke: želatinu, sojino ulje, pročišćenu vodu, mahunsko ulje, žuti vosak, lecitin, bakarni kompleks klorofilina i titanovog dioksida.

Preporuke za upotrebu:

  • Kada se bavite sportom i povećanom fizičkom aktivnošću.
  • Sa manjkom imunološkog sistema.
  • Za mršavljenje.
  • Da bi se poboljšalo stanje kože.
  • Kao prevencija preranog starenja.

Lijek je potrebno uzimati po jednu kapsulu dnevno, trajanje kursa je dva mjeseca. Cijena alata je od 450 do 600 rubalja. U jednom pakovanju od 30 tableta "Koenzim Q10 Doppelherz".

Recenzije potrošača primjećuju poboljšanje raspoloženja i živosti ujutro. Lijek pomaže kod hroničnog umora. Učinak Q10 povezan je s antioksidacijskim svojstvima glavne komponente, tako da nisu pronađeni nikakvi dokazi ili čak mišljenje kupca u vezi s ubrzavanjem metabolizma i pomlađivanjem.

Količina aktivne tvari u jednoj kapsuli lijeka je 30 mg. Ovo je svakodnevna potreba, pa je vjerovatnoća za nuspojave izuzetno mala.

Pitate se "Koenzim Q10" koja kompanija je bolja. Recenzije ljekarnika i detaljne informacije o proizvođačima pomoći će izboru.

Prve prirodne multivitamine stručnjaci Solgar kreirali su 1947. godine. Od tada se asortiman značajno proširio, a razni dodaci prehrani dobili su nagrade Best of Beauty Awards, Vitamin Retailervity Awards i druge.

Proizvodi američke farmaceutske kompanije zastupljeni su u 50 zemalja.

Nanotehnologija

Kao aktivna komponenta, supstanca ubikinon predstavljena je u četiri proizvoda proizvoda „Solgar Koenzim Q10“. Recenzije bilježe razliku u količini aktivne komponente i, naravno, trošku aditiva.

Najpopularniji su „Q10“ 30 mg i 60 mg. Cijena za trideset kapsula iznosi otprilike od 1500 do 2000 rubalja. Drugi proizvod s ubikinonom je Nutricoenzyme Q10, koji je dostupan u klasičnoj verziji i sa alfa lipoičnom kiselinom. Glavna razlika je posebna patentirana tehnologija koja se sastoji u mogućnosti stvaranja tvari iz tvari topljivih u masti koje se mogu lako rastopiti u vodi. Pakiranje Nutricenzima (50 kapsula) koštat će 2.500 rubalja, a Nutricenzim s alfa lipoičnom kiselinom (60 kapsula) koštat će više od 4.500 rubalja.

Uprkos visokoj cijeni, potrošači vjeruju američkom proizvođaču i kupuju solgar „Coenzyme Q10“. Pregledi liječnika preporučuju redovnu upotrebu - tada se pojavljuje više energije (čak i uz ograničenu prehranu), ten se poboljšava i nivo holesterola se normalizira. Jedini nedostatak je veličina kapsula, koje se moraju uzimati jednom dnevno.

U odnosu na Solgar i Doppelherz, ruska kompanija RealCaps može se smatrati vrlo mladom. Njegova djelatnost započela je 2005. godine proizvodnjom bešavnih želatinskih kapsula, a samo dvije godine kasnije odlučeno je da stvori vlastitu laboratoriju.

Danas RealCaps potrošačima nudi medicinsku kozmetiku i dodatke prehrani po povoljnim cijenama.

Cardio i Forte

Proizvodnja ubikinona se usporava s godinama. Uz to, razlozi nedostatka ove supstance smatraju se pretjeranim emocionalnim i fizičkim stresom, metaboličkim poremećajima, uzimanjem određenih lijekova, kao i različitim bolestima.

Sigurnost možete nadoknaditi nekim namirnicama. Međutim, najefikasniji način je uzimanje suplemenata od kompanije “RealCaps” - “Koenzim Q10 forte”. Pregledi medicinskih radnika ukazuju na dobar sastav u kojem je aktivna komponenta kombinirana s vitaminom E. Zanimljivo je da praktično nema razlike između lijekova američkog i ruskog porijekla.

Proizvođač tvrdi da se efekt uzimanja dodatka pojavi unutar mjesec dana. Ali preporučljivo je održati kurs najmanje šest mjeseci.

Drugi lijek ove marke je Cardio Coenzyme Q10. Pregledi ljekara i naučna istraživanja pokazuju posebne prednosti ubikinona za osobe koje pate od koronarne bolesti srca. Redovnom upotrebom dodatka "Q10" smanjuje se broj napada angine i povećava se izdržljivost tokom fizičkog napora.

  • Ubikinon.
  • Vitamin E poboljšava sastav krvi i stanje krvnih žila, smanjuje krvni pritisak i povećava otpornost organizma.
  • Laneno ulje je dragocjen izvor masnih kiselina.

Jedan od lidera na ruskom tržištu prehrambenih dodataka je RIA Panda, osnovana 1996. godine. Kozmetika, kapsule, čajevi i kafa, praškovi i tablete - pri stvaranju svih proizvoda farmaceutske kompanije informacije o ljekovitim svojstvima biljaka i jedinstvenim tehnologijama za njihovu preradu igraju važnu ulogu.

Neposredni planovi RIA "Panda" - otvaranje najvećeg proizvodnog kompleksa u Lenjingradskoj regiji, sa kojim kompanija očekuje da uđe na međunarodni nivo.

Prepoznati lider u prodaji već je vrijeme Omeganol Coenzyme Q10.Recenzije profesionalaca bilježe ne samo pouzdan sastav bez štetnih aditiva, već i prikladno pakiranje.

U sastavu ovog lijeka glavna uloga dodijeljena je jedinstvenom Omevital 18/12, stvorenom na bazi ribljeg ulja. Ovaj kompleks je u stanju da snizi holesterol, ublaži aritmije i smanji sklonost trombozi.

Preporučeno trajanje primjene je 90 dana - jedna kapsula tri puta dnevno. Cijena pakiranja (120 kapsula) iznosi oko 500 rubalja.

Sigurni smo da je nemoguće ne primijetiti usporavanje starenja i podmlađivanje čak ni nakon čitavog kursa „Koenzima Q10“. Recenzije ljekara to samo potvrđuju. Ipak, poboljšanje dobrobiti se i dalje primjećuje, a umor se pojavljuje tek pred kraj radnog dana.

Nagrada za najgledanije proizvode dodijeljena je Evalaru, koji također proizvodi Coenzyme Q10 vitamine. Recenzije o ovom proizvođaču vjerovatno će biti pozitivne. Kao dio serije Time Expert, stručnjaci su razvili dva proizvoda: kapsule i kremu.

Sadrži samo aktivnu tvar i vitamin E, o čijim smo koristima već spomenuli. Prema podacima proizvođača, redovan unos „Q10“ (s razmakom od 10 dana) dat će blistav izgled i pojačati snagu, spriječiti stvaranje bora i čak pomoći odgoditi promjene vezane za starost cijelog tijela. Cijena čudotvornog lijeka je od 450 do 500 rubalja po pakovanju (60 kapsula).

Povjerenje među kupcima uzrokuje popularnost marke i činjenica da u asortimanu ne postoje samo dodaci prehrani, već i lijekovi.

Ostali proizvođači

Pojedinačna netolerancija na komponente, laktaciju i trudnoću tradicionalne su kontraindikacije za uzimanje „Koenzima Q10“. Upute, pregledi i sastav lijeka ukazuje na visoku učinkovitost njegovih komponenata. Međutim, treba imati na umu da takvi proizvodi nisu lijek.

Pored gore navedenih proizvođača, lako možete pronaći i mnoge dodatke prehrani s ubikinonom drugih marki, o kojima ćemo ukratko raspravljati.

Cijena najjeftinije opcije je 300 rubalja. Riječ je o Vita Energy Coenzyme Q10. Pregledi ljekara ukazuju na ne baš dobar sastav, gdje se uz aktivnu supstancu nalazi i maslinovo ulje, voda, kao i hrana i umjetne boje. Što se tiče efekta, malo kupaca primjećuje lakoću jutarnjeg buđenja.

Neke se mrežne kompanije bave ne samo proizvodnjom kozmetike i kemikalija za kućanstvo. Na primjer, Amway, najveći poslovni predstavnik, također je predstavio svoj Coenzyme Q10. Recenzije su prilično kontradiktorne, a to sugerira da bi i sami menadžeri mogli dati pozitivne ocjene za promociju proizvoda. Glavni nedostatak dodatka "networkersima" iz SAD-a je cijena - više od 1200 rubalja po 60 kapsula.

Cijena i kvaliteta

1978. godine, naučnik Peter Mitchell dobio je Nobelovu nagradu. Prema njegovom istraživanju, energetski balans ćelija zavisi od sadržaja ubikinona u tijelu. Prednosti koenzima Q10 dokazane su pre više od trideset godina. Ova tvar se nalazi u hrani, ali neće biti moguće napuniti dnevni unos na ovaj način. Jedini izlaz je skrenuti pažnju na dodataka prehrani.

I tada se postavlja logično pitanje: Koji je "Koenzim Q10" bolji? Recenzijama redovnih kupaca savjetuje se odabir proizvoda samo stranih proizvođača - učinak je, ali trošak je prilično visok. Druga opcija su „zlatna sredina“ i ruske farmaceutske kompanije koje nude dobar kvalitet po povoljnim cijenama. U svakom slučaju rezultat se manifestuje samo kod duže upotrebe.

Ostavite Svoj Komentar