Hleb sa semenkama

Ovaj mirisni hljeb ispunjen je ljubaznošću zlatnog meda, sjemenkama oraha suncokreta i ovsene kaše. Započnite dan gustom kriškom mirisnog domaćeg hljeba opečenog u tosteru ili ga samo raširite na debelom, domaćem prilogu.

Sastojci

  • 3 1/4 šalice (800 ml) bijelog brašna,
  • 2 1/4 kašike suhog kvasca,
  • 1 kašika (15 ml) šećera,
  • 2 šolje (500 ml) tople vode,
  • 2 šalice (500 ml) integralnog brašna,
  • 1 šalica (250 ml) herkula,
  • 1 3/4 žličice (8 ml) soli,
  • 1/4 šalice (50 ml) omekšanog putera,
  • 1/4 šolje (50 ml) tečnog meda
  • 1 šolja (250 ml) zasoljenih sjemenki suncokreta.

Oprema

šalice za mjerenje, mjerne kašike, 2 velike zdjele za miješanje, ručni ili električni stalak za miksere, drvena kašika, daska, pergament, ručnik za čaj, duguljasti tanjur za pečenje.

Kuhanje hljebnog meda sa sjemenkama:

  1. Zagrejati pećnicu na 190 C.
  2. Sjedinite 2 vrste brašna u veliku šalicu (uzmite po jednu šalicu svake vrste brašna), kvas i šećer.
  3. Dodajte toplu vodu suvim sastojcima i miksajte mikserom na maloj brzini, dok ne postane glatko, tokom 3 minuta.
  4. Dodajte ostatak integralnog brašna, zobene kaše, sol, ulje, med i semenke. Zamijesite tijesto, dodajući malo bijelog brašna, kojeg ćete imati u dovoljnoj količini.
  5. Umijesite mekano i glatko tijesto, ali ne previše elastično i ne ljepljivo, ovo će vam trebati oko 8 minuta.
  6. Gotovo tijesto stavite u namašćenu posudu, prekrijte pergamentom i peškirom.
  7. Posudu stavite na toplo mjesto da se kuva 50 minuta, sve dok se tijesto ne udvostruči.
  8. Izvađeno tijesto izvadite iz činije i stavite na stol posut brašnom. Tijesto mijesite 3 minute. Podijelite tijesto na 2 dijela.
  9. Tijesto oblikujte u štrucu. Stavite šav dolje u podmazanu posudu za pečenje. Pokrijte ručnikom da provjerite tijesto.
  10. Ostavite da se komad tijesta ponovo digne 50-60 minuta na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.
  11. Pecite na donjoj polici u prethodno zagrejanoj rerni 25 do 30 minuta. Pečeni kruh izvadite iz rerne i izvadite iz kalupa.
  12. Stavite vruću štrucu na dasku i pokrijte je ručnikom za čaj dok se potpuno ne ohladi.

Svojstva pečenja sa sjemenkama

Recept za hljeb sa sjemenkama uključuje korištenje tijesta ili prstohvata. U takav proizvod rijetko se stavljaju jaja i mlijeko zbog kojih tijesto ne izlazi previše prozračno, ali ovaj proizvod nije glavna stvar. Glavna stvar je miris i nevjerovatan ukus rezultirajućih peciva.

Kalorični sadržaj hljeba sa sjemenkama dostiže 302 kalorije na 100 grama težine gotovog proizvoda. Ovo je visoki pokazatelj, ali je važno shvatiti da, prvo, može malo varirati, ovisno o vrsti brašna koje se koristi za pečenje, i drugo, takve je pečene proizvode jesti vrlo malo, tek toliko da se oslobodite gladi i unosite potreban dio vitamina koji se nalaze u hljebu.

Sastav takvog proizvoda sadrži većinu vitamina, minerala i elemenata u tragovima potrebnih organizmu, na primjer, holin, beta-karoten, kalijum, vanadijum, bor, mangan, kalcijum, željezo, fluor, jod, molibden i mnogi drugi. Među glavnim grupama vitamina nalaze se vitamini B-kompleksa, vitamin A, E, PP i N.

Kuhanje kod kuće

Klasična verzija hljeba sa sjemenkama na tijestu lako se može kuhati kod kuće. Za ovaj recept prvo morate pripremiti samo tijesto, za koje se u posudi pomiješaju 3 kašike zagrijanog mlijeka, 2 kašike suhog kvasca, žlica šećera i 100 grama pšeničnog brašna. Ova mešavina se stavlja na toplo mesto da se testo počne prianjati.

Za test trebate prosijati zajedno 350 grama pšeničnog i 150 grama raženog brašna, dodati 1,5 kašike soli, 3 velike žlice sjemenki suncokreta, 2 šalice grijane vode i 2 žlice suncokretovog ulja u brašno. Sastojci se temeljito izmiješaju i sjedine s izmućenim tijestom. Nakon toga, tijesto morate početi mijesiti. Kada se testo zameti, ostavi se sat vremena da se digne.

Nakon podizanja, tijesto se raspoređuje na brašnutu radnu površinu, nekoliko puta gnječi, prelije vodom i posuti sjemenkama. Ovako pripremljen hljeb stavlja se u kalup i peče u rerni, gdje već stoji dodatna posuda sa vodom, 40 minuta.

Recept za raženi hljeb sa sjemenkama bundeve malo se razlikuje od opisanog. Općenito, domaći hljeb sa sjemenkama može se peći prema bilo kojem oprobanom receptu.

Ako je u proizvodu mnogo bogatih proizvoda, zbog sjemenki se tijesto može ispariti i nije prikladno.

Dakle, za izradu hljeba sa sjemenkama u rerni trebat će vam ove komponente:

  • 750 grama raženog brašna od punog pšenice,
  • 2 paketića suvog kvasca
  • 100 grama žitarica za bio starter,
  • 1 kašika soli i semenki kumine,
  • 2 kašike tečnog meda
  • 600 mililitara tople vode,
  • 100 grama oguljenih sjemenki bundeve.

Kiseli hljeb sa sjemenkama priprema se dovoljno brzo. Prvo morate brašno sipati u veliku posudu u kojoj će se pripremiti tijesto. U nju dodajte kvasac i prstohvat tijesta i sve dobro promiješajte. Zatim u smešu ubacite sol, med, vodu i semenke kima.

Sastojci se moraju miješati mikserom 5 minuta. Prvo, brzina rotacije noževa treba biti minimalna, ali postepeno treba povećavati, tako da se na kraju dobije glatko tijesto. Kada tijesto postigne potrebnu konzistenciju, u njemu treba miješati sjemenke.

Pripremljeno tijesto pokriti i staviti na vatru na pola sata za zrenje. Zatim ga trebate posipati brašnom, malo ga povaljati na ravnoj površini i od njega oblikovati dugački ovalni hljeb. Sirovi kruh se rasporedi na podmazanom limu za pečenje, pokrije i ponovo pusti na toplom mjestu 30 minuta.

Nakon toga, tijesto se namaže vodom i pošalje u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta pečenja, temperaturu treba podići na 250 stepeni i nastaviti peći još 10 minuta.

Gotov raženi hljeb s sjemenkama bundeve namažite toplom vodom i ostavite da stoji u isključenoj vrućoj pećnici dok se ne ohladi.

Ukusni domaći hljeb sa sjemenkama u mašini za kruh priprema se prilično jednostavno. Vrijedno je isprobati recept za verziju s više zrnaca koja ima povećan udio korisnosti i neobičnog ukusa. Za recept za takav proizvod trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike soli
  • kašika domaćeg jogurta,
  • kašika majoneza,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 5 kašika kukuruznih pahuljica,
  • 5 kašika pahuljica od žitarica,
  • čaša vode
  • 90 mililitara mlijeka,
  • 2 kašike suhog kvasca,
  • 3 šolje brašna
  • 2 kašike sjemenki suncokreta.

Domaći kruh vrlo je rijetko bez okusa, a to je uglavnom posljedica nekvalitetnog kvasca ili nepoštivanja proporcija recepta. Pečenje kvasca nije baš korisno, zbog čega će multigranična osnova ovog hljeba pomoći da se ovaj trenutak izravna. Višezrnate pahuljice u pravilu sadrže rižu, pšenicu, ječam, zobene pahuljice, kukuruz i raž, koji budućem hljebu pruža dosta korisnih tvari.

Da biste pripremili višezrnata hljeba sa sjemenkama, prvo treba napuniti obrazac aparat za izradu hljeba vodom, a zatim sukcesivno solju i šećerom, mlijekom, višezrnatim i kukuruznim pahuljicama, maslinovim uljem, jogurtom i majonezom. Odozgo se brašno i kvas izlije na sve sastojke, a oblik se postavi u mašinu za hljeb, gdje se jelo kuha uz hljeb od mekinja, težine 750 grama.

Prije posljednjeg miješanja tijesta, o kojem će vas obavijestiti uređaj za pečenje kruha, u formu dodajte 1 kašiku sjemenki, a po završetku se budući kruh posipa s drugom žlicom sjemenki.

Gotov domaći kruh sa sjemenkama prije posluživanja treba potpuno ohladiti.

Kuhanje u koracima:

Recept za pravljenje domaćeg hljeba sa sjemenkama uključuje sljedeće sastojke: pšenično brašno, kuhana topla voda, mlijeko, svježi kvas, sol, šećer, suncokretovo ulje (možete uzeti maslinovo), sezamove sjemenke i oguljene sjemenke suncokreta.

Prije svega, morate probuditi kvasac, odnosno pomoći im da zarade. Da biste to učinili, dodajte šećer i zdrobljeni prešani kvas u toplu (približno 38-39 stepeni) prokuhanu vodu (ili sipajte suvu - 3 grama).

Malo promiješajte i ostavite na toplom 15 minuta da nastane čep kvasca. Ako se to nije desilo ni nakon pola sata, naišli ste na nekvalitetni kvas i hljeb se nije snašao s njim.

U posudu sipajte toplo mlijeko, dodajte kvascu vodu i maslac (možete koristiti i rastopljeno vrhnje, ali ne vruće).

Zatim prosijavamo pšenično brašno do tečnih komponenti (to će ga obogatiti kisikom i dodatno se riješiti mogućih ostataka) i soli.

Mekajte meko testo oko 5-7 minuta. Zatim uvedemo aditive - susam (ispast će lijepo sa crnom bojom) i oguljene suncokretove sjemenke.

Tijesto mijesite još nekoliko minuta, napravite lepinju. Zategnite posudu zalijepite filmom ili pokrijte peškirom, a zatim ostavite tijesto toplo da se diže sat i pol. Za to vrijeme možete mijesiti tijesto jednom da se oslobodi ugljični dioksid i dade kvasac gutljaj kisika.

Nakon dodeljenog vremena, tijesto bi trebalo narasti dva do tri puta. Izvadimo je iz posude i oblikujemo hljeb. Možete napraviti okrugli hljeb ili poput mene staviti radni komad u posudu za pečenje, koju preporučujem malo podmazati.

Budućem domaćem hljebu dajemo da ostane topao oko 40 minuta.

Za to vrijeme, hljeb će primjetno rasti. Spremnost proizvoda za pečenje provjerava se jednostavno: ako prstom pritisnete tijesto, udubljenje treba vratiti u dvije minute. Ako ranije, onda tijesto još nije došlo, a ako rupa uopće ne nestane, tijesto se peroksidira.

Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i staviti u nju da se peče hleb sa semenkama i semenkama sezama oko 40 minuta.

Izvadimo gotovu štrucu i ohladimo na žicama za nošenje da dno hljeba ne bude natopljeno.

Kao što vidite, ovaj jednostavan recept za kruh daje nam zaista odličan rezultat. Domaći kruh sa sjemenkama i sezamovim sjemenkama je prozračan, ukusan i zdrav.

Slične zbirke recepata

Recepti hljeba sa sjemenkama (sjemenke)

Pšenično brašno - 400-470 g

Suncokretovo ulje - 20 g

Suvi kvasac - 6 g

Jaje (sobne temperature) - 3 kom.

Voda (topla) - 150 ml

Za podmazivanje:

Topping:

Sezam - na ukus

  • 225
  • Sastojci

Pšenično brašno - 400 grama

Senf u prahu - 1,5 tbsp.

Suvi kvasac - 4 grama

Rafinirano suncokretovo ulje - 3 kašike.

Neobavezno:

Sezam - fakultativni

  • 200
  • Sastojci

Pšenično brašno - 450 ml

Suvi kvasac - 1 kašika kašike

Voda - 300-320 ml

Sjemenke lana - 3 kašike

Sjemenke sezama - 3 kašike

  • 251
  • Sastojci

Pšenično raženo brašno - 2 šolje

Mlečna surutka - 1 šolja

Sjemenke lana - 1 kašika.

Osušene brusnice - 1 kašika.

Biljno ulje - 1,5 kašika.

Soda - 1 žličica (nepotpuno)

  • 233
  • Sastojci

Brašno od raži - 1 šolja

Premium pšenično brašno - 1-2 šolje

Soda - 1 žličica bez klizača

Sol - 1 žličica bez klizača

Šećer - 1 kašika bez klizača

Biljno ulje - 2 kašike.

Sjemenke suncokreta - 40 g

  • 267
  • Sastojci

Pšenično brašno - 480 grama,

Maslinovo ulje - 2 žlice.,

Suvi kvasac - 2 kašike kašike,

Za podmazivanje:

Maslac - 30 grama,

  • 261
  • Sastojci

Svježe zelje - 4 žlice.

Maslinovo ulje - 2 kašike.

Mješavina sušenog italijanskog bilja - 2 žličice.

Sušeni beli luk - 0,5-1 kašika

Češnjak - 6-7 klinčića

Biljno ulje - za podmazivanje kalupa

Pšenično brašno - 270 g

Prašak za pecivo - 2 žličice

Pileće jaje - 2 kom.

Sjemenke / sezam - 1 prstohvat (neobavezno)

  • 228
  • Sastojci

Peršun - 0,5 grozdja (neobavezno)

Češnjak - 0,5 grozdova

Biljno ulje - 130 ml

Sušeni češnjak - 1 kašika kašike (neobavezno)

Mješavina sušenog italijanskog bilja - 1 žličica. (neobavezno)

Pšenično brašno - 250 g

Prašak za pecivo - 2 žličice. (bez klizača)

Sjemenke lana / sezama - 3 pinčeta (za ukras)

  • 240
  • Sastojci

Suvi kvasac - 2 kašike kašike,

Pileća jaja - 1 kom,

Rafinirano suncokretovo ulje - 2 žlice.,

Pšenično brašno - 480 grama,

Neobavezno:

Maslac - 30 grama,

Za premazivanje:

  • 261
  • Sastojci

Svježi kvas - 10 g

Sezam - fakultativni

  • 260
  • Sastojci

Pšenično brašno - 200 g

Raženo brašno - 100 g

Raženi slad (ili koncentrat kvase) - 1-2 kašike.

Prašak za pecivo - 2/3 žličice

Suvi kvasac - 1 žličica

Voda sobne temperature - 200 ml

Maslinovo ulje - 1,5 kašika

Šećer - 1 kašika.

Aditivi:

Bobice borovnice 8-10 kom.

ili drugih začina, sjemenki itd.

  • 175
  • Sastojci

Kefir - 2 čaše

Brašno - 4 šolje

Svježi kvas - 10 g

  • 180
  • Sastojci

Svježi kvas - 10 g

Maslac - 30 g

Brašno - 1,5 šolje

  • 262
  • Sastojci

Brašno od punog zrna - 2 šolje

Heljdino brašno - 1 šolja

Zobena kaša - 1 šolja

Voda - 2 šolje

Chia sjemenke - 1/3 šolje

Sjemenke lana - 1 kašika.

Sjemenke kumine - 1 kašika.

Sjemenke korijandera - 1 kašika.

Senf ulje - 2 kašike.

Prašak za pecivo - 1 kašika.

  • 261
  • Sastojci

Brašno od raži - 225 g

Pšenično brašno - 225 g

Topla voda - 250 ml

Suvi kvasac - 1 kašika kašike sa klizačem

Biljno ulje - 3 kašike.

Pržene sjemenke suncokreta - 50 g

Timijan - po ukusu

  • 248
  • Sastojci

Pšenično brašno - 0,5 kg,

Svježi kvas - 20 grama,

Suncokretovo ulje - 3 kašike. l

Sirova šargarepa - 150 grama,

Sezam - fakultativni.

  • 145
  • Sastojci

Brašno od raži - 400 g

Mliječna surutka - 1,5 šolje

Biljno ulje - 2 kašike.

Sjemenke lana - 3 kašike

Prašak za pecivo - 11 g

  • 238
  • Sastojci

Suvi kvasac - 6 grama,

Orasi (imam mješavinu oraha i pistacija) - 50 grama,

Pšenično brašno - 350 grama,

Raženo brašno - 150 grama,

  • 198
  • Sastojci

Tikvice - 1-2 kom. (1 šalica naribane kaše)

Jabuka - 1 kom. (0,5 šalice naribane kaše)

Pšenično brašno - 195 g

Prašak za pecivo - 1 žličica

Mljeveni cimet - 0,5 kašike kašike.

Muškatni oraščić - 0,25 kašike kašike (neobvezno)

Biljno ulje - 120 ml

Pileće jaje - 2 kom.

Vanilija na ukus

Čips od kokosovog oraha - 25 g

Suština / arom ruma - fakultativni

Esencija badema - fakultativno

  • 232
  • Sastojci

Pšenično brašno - 600-650 grama,

Suvi kvasac - 1 kašika kašike,

Kefir - 1 čaša,

Sezam - za posipanje,

Jaje - za podmazivanje.

  • 223
  • Sastojci

Pšenično brašno - 500 g

Suvi kvasac - 5 g

Rafinirano suncokretovo ulje - 2 kašike.

Sjemenke suncokreta - 1 kašika.

  • 269
  • Sastojci

Pšenično brašno - 300 g

Maslinovo ulje - 5 kašika.

Sjemenke sjemenki - 100 g

Paprika - na ukus

Gruzijska začin po ukusu

Pileće jaje - 1 kom.

  • 180
  • Sastojci

Suvi kvasac - 6 g

Suncokretovo ulje - 30 g

Pšenično brašno - 500 g

Za podmazivanje:

Pileći žumanca - 1 kom.

Crni sezam - 10 g

  • 239
  • Sastojci

Maslac - 60 g

Suvi kvasac - 10 g

Pšenično brašno - 400 g

Sjemenke bundeve - 70 g

Sjemenke suncokreta - 30 g

Sjemenke lana - 30 g

  • 295
  • Sastojci

Pšenično brašno od celog zrna - 300 g

Premium pšenično brašno - 200 g

Suncokretove sjemenke - 50 g

Suvi brzo delujući kvas - 7 g

Biljno ulje - 2 kašike.

  • 271
  • Sastojci

Biljno ulje - 30 ml

Maslac - 1 kašika

Suvi kvasac - 8 g

Punjenje:

Jaje - za podmazivanje

  • 338
  • Sastojci

Brašno od celog zrna - 330 g

Hladna voda - 300 g

Suvi kvasac - 2 g

Sjemenke lana - 1 kašika.

Sjemenke suncokreta - 1 kašika

  • 183
  • Sastojci

Pšenično brašno - 600 grama

Kvasni brzi kvas - 8 grama (svježi 20-25 g.)

Jogurt (kefir) - 250 grama

Maslac - 75 grama.

Jaje - 1 kom. (ili jak kuhani čaj - 50 ml.)

  • 304
  • Sastojci

Juha od krumpira - 1 čaša

Pšenično brašno - oko 3 čaše

Biljno ulje - 2 kašike.

Šećer - do 1,5 tbsp

Suvi kvasac - 1 kašika kašike

Sjeme - opcionalno

Maslac - 1 kašika.

  • 278
  • Sastojci

Brašno od punog zrna - 300 g + 50 g za dodavanje i prašenje

Brzi kvasac - 4 g

Biljno ulje - 40 g

Maslac - 20 g

Sjemenke lana - 2 žlice.

  • 218
  • Sastojci

Brašno - 300 grama

Šećer - 40 grama

Maslac - 30 grama,

Punjenje:

Mlijeko u prahu - 45 grama,

Ledeni šećer - 40 grama,

Maslac - 45 grama.

Latice badema - 3 kašike,

Biljno ulje za podmazivanje oblika.

  • 298
  • Sastojci

Sjemenke suncokreta pržene - 1 kašika.

Suvi brzo delujući kvas - 2 kašike kašike

  • 205
  • Sastojci

Ulje - 2 kašike. kašike

Šećer - 2 žličice

Sol - 2,5 tsp

Pšenično brašno - 600 grama,

Tvrdi sir - 160 grama,

Susam - 5 kašika. kašike

Kvas - 2 žličice.

  • 250
  • Sastojci

Pšenično brašno - 250 g

Brašno od celog zrna - 150 g

Mliječni prah (ili zamjena) - 2 žlice.

Biljno ulje - 1 kašika.

Suvi kvasac - 1 kašika kašike

Žitarice i sjemenke - do 1 šolje

  • 308
  • Sastojci

Pšenično brašno (integralno) - 500 g

Voda za piće - 380 g

Sol - 1 žličica

Šećer - 1 kašika kašike

Suncokretovo ulje - 60 ml

Sjemenke suncokreta (pržene) - 1 žličica

Sjemenke lana - 1 žličica

Brzo djelujući kvas (suv) - 1 žličica

  • 302
  • Sastojci

Pšenično brašno - 400 grama,

Svježi kvas - 25 grama,

Maslinovo ulje - 80 ml,

Topla voda - 1 šolja,

  • 171
  • Sastojci

Laneno brašno - 100 g

Pšenično brašno - 250 g

Pahuljice od žitarica - 2-3 žlice. l

Suvi kvasac - 1 kašika kašike.

Biljno ulje - 1 kašika. l

Šećer ili Demerara - 2 žličice.

Morska sol - 1 žličica.

Razno sjeme: lan, sezam, suncokret.

  • 56
  • Sastojci

Šećer - 2 žlice. (bez klizača)

Brzo djelujući kvas - 1,5 tsp

Pšenično brašno - 500 g

Biljno ulje - 2 kašike.

Sjemenke bundeve (oguljene) - 30 g

  • 266
  • Sastojci

Premium pšenično brašno - otprilike 500 g

Biljno ulje - 3 kašike.

Sjemenke lana - 4 žlice.

Hercules - 2 žlice.

Suvi kvasac - 1 žličica

Topla voda - 100 ml

  • 357
  • Sastojci

Kravlje mlijeko - 250 ml

Suvi kvasac - 6 g

Biljno ulje - 2 kašike.

Pileće jaje - 2 kom.

Jabukovo sirće - 1 kašika

Kukuruzno brašno - 150 g

Heljdino brašno - 150 g

Rižino brašno - 30 g

Laneno brašno - 70 g

Sjemenke lana - 1 kašika.

Sjemenke suncokreta - 1/2 šolje

  • 233
  • Sastojci

Pšenično brašno - 500 g

Voda za piće - 360 ml

Sjemenke lana - 2 žlice.

Suvi brzo delujući kvas - 4 g

Maslinovo ulje - 3 kašike

  • 369
  • Sastojci

Pšenično brašno - 2,5 (oko 350 grama),

Jabuka - 1 komad,

Pahuljice od žitarica - 0,5 šolje,

Biljno ulje - 2 kašike. kašike

Demerara ili šećer - 1-2 kašike. kašike

Kvas - 1,5 tsp

Morska sol - 1 kašika,

Sjeckani orasi - 0,5 šoljica.

  • 240
  • Sastojci

Pšenično brašno - 330 g

Mlijeko u prahu - 2 žlice.

Maslac - 2 kašike.

Suvi kvasac - 2 žličice

  • 298
  • Sastojci

Topla voda - 150 ml

Mršavo ulje - 3 kašike.

Sjemenke lana - 3 kašike

Suvi kvasac - 1 kašika kašike

  • 305
  • Sastojci

Suvi kvasac - 1 žličica

Premium pšenično brašno - 100 g

Brašno od celog zrna - 100 g

Zobeno brašno - 50 g

Sjemenke lana - 2 žličice

  • 320
  • Sastojci

Suvi kvasac - 10 grama,

Margarin - 100 grama,

  • 296
  • Sastojci

Zobeno brašno - 150 g

Pšenično brašno - 150-200 g

Brzo delujući suhi kvasac - 1 žličica sa klizačem

Suncokretove sjemenke - 30 g

Biljno ulje - 1 kašika.

  • 278
  • Sastojci

Svježe mlijeko - 45 ml,

Sok od brusnice - 150 ml,

600 grama hlebnog brašna

Maslac 2 žlice.,

Mlijeko u prahu 2 žlice.,

Suvi kvasac 2,5 tsp

Susam 40 grama,

Biljno ulje - 20 grama (za podmazivanje oblika).

  • 255
  • Sastojci

Velika mrkva - 2 kom. (Ukupna količina soka je 300 ml. Ako sok nije dovoljan da dodate vodu.),

Vrela voda - 100 ml,

Pšenično brašno - 4 šolje,

Zobena kaša - 0,3 šolje,

Zobene mekinje - 3 kašike. kašike

Maslac - 3 kašike,

Suvi kvasac - 2 žličice

  • 287
  • Sastojci

Podijeli izbor recepata s prijateljima

Recept "Domaći hljeb sa sjemenkama suncokreta":

Pretplatite se na Cook in VK grupu i dobijte deset novih recepata svakog dana!

Pridružite se našoj grupi u Odnoklassniki i svakodnevno dobivajte nove recepte!

Podijelite recept sa svojim prijateljima:

Kao i naši recepti?
BB kod za umetanje:
BB kod koji se koristi na forumima
HTML kôd za umetanje:
HTML kôd koji se koristi na blogovima kao što su LiveJournal
Kako će izgledati?

Komentari i recenzije

9. aprila 2017. caramel77 #

21. februara 2011. Dailich #

21. februara 2011. Lana66 # (autor recepta)

1. maja 2008. chiplink

1. maja 2008. Lana66 # (autor recepta)

30. aprila 2008. godine čarobnica #

30. aprila 2008. Lanagood #

30. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. Katko

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. godine bia46 #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. godine elena_110 #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. oliva7777 #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. Lasto4ka-Irina #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. Lasto4ka-Irina #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. Lacoste #

29. aprila 2008. Lana66 # (autor recepta)

29. aprila 2008. Lacoste #

Pogledajte video: Integralni hleb sa semenkama - mera na solje (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar