Pita od šljive

Recept za ovaj kolač od šljive objavljivan je iz godine u godinu u američkom časopisu The New York Times, dok je u jednom trenutku urednik novina, umoran od istog recepta koji su Amerikanci stalno zahtijevali, objavio da posljednji put objavljuju tortu od šljiva, tj. i neka ga domaćice isjeku, laminiraju i objese na hladnjak. Evo takve priče o ovoj pita od šljiva.

Nevjerovatno jednostavan, ali istovremeno ukusan i mirisni otvoreni kolač od pijeska sa šljivama - šljiva šljiva. Savršeni desert za sezonu svježeg voća.

Teško je iznenaditi nekoga sa pitu od jabuka. No, osim jabuka, postoji još masa voća i bobica s kojima možete ispeći divnu tortu. Na primjer, sa šljivama. Šljive, koje omekšavaju tokom pečenja, počinju aktivno ispuštati sok, koji tijestu daje neobičan ukus i zadivljujuću aromu!

U sezoni, odvod mora iskoristiti trenutak. :) Danas imamo čaj za čaj - šarlotu sa šljivama. Mirisno, ukusno, sočno.

Vrlo ukusna, mirisna torta od šljive napravljena od biskvitnog tijesta. Brza pita od šljiva savršena je za piće domaćeg čaja.

Voliš li voćne torte? Onda je ova pita od šljiva baš za vas.

Ukusna pita s želeom od šljiva jednostavno je pripremiti, jer recept zahtijeva najpovoljnije sastojke i minimalno vremena za gnječenje tijesta.

Nevjerojatno ukusna, mirisna pita od šljiva oduševit će vaše voljene, a domaćica će vas iznenaditi svojom jednostavnošću u pripremi i sastavu sastojaka!

Mršav ukus od šljiva spravljen od bretonskog tijesta sa kratkim mrvicama.

Vrijeme je da skuhate ukusnu mirisnu pita od šljiva. Kolači se prave od tijesta od kratkog tijesta i napunjeni su svježim šljivama.

U ljeto je tako jednostavno oduševiti porodicu aromatičnim i ukusnim pecivima s voćem. Torta je jednostavno neusporediva i jednostavna za pripremu, što je važno. Šljive daju kolaču oraha ugodnu aromu i kiselost.

Šljiva šljiva - voćni kolač napravljen od tijesta kratkog tijesta sa slojem meringue, porijeklom iz prijeratne Britanije.

Svakako ćete uživati ​​u pita od šljive u punjenju kiselog vrhnja i bit će nezamjenjiva za ispijanje doručka ili večernjeg čaja. Loša torta od pijeska, mirisna šljiva i punjenje kiselog vrhnja izazvat će more užitka!

U sezoni, odvod mora iskoristiti trenutak. Vrijeme je da skuhate ukusnu mirisnu pita od šljiva.

Voćne pite su vrlo ukusne i popularne. Postoji mnogo recepata za najrazličitije voćne torte. Nudimo vam recept za vrlo jednostavnu pripremu i vrlo ukusnu pita od šljiva.

Jesenja verzija naribane pite - sa svježim šljivama.

Pita sa sirom i šljivama izgledat će elegantno na vašem stolu. Vrlo dobro mekano i mekano testo na pavlaci. Ukusni domaći kolači.

Vrlo je jednostavno napraviti krupni kolač sa svježim šljivama. Samo 40 minuta, "piliće" - i gotovi ste! Ukusna, nježna, mirisna torta.

Recept za jednostavnu pitu s jabukama i šljivama! Ljetna voćna torta sa limunskom glazurom vrlo je ukusna i mirisna.

U receptu za rinfuzi manne sa šljivama sve komponente daju odličan rezultat - prekrasnu krišku pita, sjaj tijesta i sočne polovice šljiva, malo karameliziranih sa šećerom i cimetom.

Recept za domaću, ukusnu i mirisnu pita od šljiva. Napraviti pitu sa šljivama vrlo je jednostavno, ali ispada prilično veliko. Tijesto u pita je nalik na pecivo, ali je mekše.

Peći takvu tortu s kruškama i šljivama pravo je zadovoljstvo! Vrlo jednostavno i brzo! A ispada prekrasna, bujna torta sa slojem voća. Ovo je najbrži i najlakši recept. Kada ne želite zaista kuhati ljeti, takvi recepti za koje je potrebno najmanje vremena zaista pomažu.

Torta od šljive sa čokoladom je istovremeno i čokoladno i bogato voćna. Kombinacija slatkog tijesta sa čokoladom i kiselim šljivama neće vas ostaviti ravnodušnim.

Ukusan i jednostavan recept za pita od šljiva.

Jednostavna spužvasta torta s voćem, bobicama i orasima. Kuhajte ukusne kolače, obradujte svoje najmilije i prijatelje voćnim i bobičastim šarlotama. Uživajte u čajanstvu!

Kad trebate brzo pripremiti neke poslastice za čaj, razmislite o ovoj torti. Pita od šljive priprema se na osnovi lisnatog tijesta, čije pakiranje često leži od domaćica u zamrzivaču u rezervi.

Nudimo vam jednostavan recept za "zbrinjavanje" zrelih šljiva. Naša kulinarska ponuda je biskvit od tijesta s krastavcem s kriškama šljive. Biskvit sa šljivama na izlazu ispada da se topi u ustima, a kiselost mu daje jedinstven gastronomski ukus.

Vaša rodbina i prijatelji bit će oduševljeni prekrasnom i ukusnom tortom s makovim sjemenkama i šljivama. Tijesto s maslacem od kvasca, punjenje slatkog makova i začinjena kisela šljiva - ova kombinacija tortu čini nezaboravnom.

Imamo usjev šljive. Za čaj pečemo ukusnu tortu sa šljivama, recept uz fotografiju vrlo je pristupačan da bismo sve objasnili i učinili pripremu sasvim jednostavnom.

Jednostavna za pripremu, ali vrlo ukusna i ugodna domaća pita sa šljivama, na majonezu. Izvrsna opcija za čaj u krugu porodice.

Pita od tijesta od sira, sa šljivama i krokantonom - orasi u karameli, sasvim je pogodna za odmor. Ova torta od sira s punjenjem od šljiva izgleda vrlo primamljivo, a njen prekrasan ukus definitivno ne možete zaboraviti.

Imao sam šljive i želju da ispečem nešto! Nakon pregleda desetak recepata, nisam uspio pronaći prikladan. I tako je ona smislila sebe.

Pješčana torta punjena je sirnim nadjevom i ukrašena šljivama.

Rekao bih ovaj recept "Recept za prvo iskustvo", jer spaja jednostavnost, brzinu i Ukusnost! Ova torta može ukrasiti bilo koji stol.

Torta se kuha sa svježim šljivama i bademima, a kardamom daje torti od šljive čarobni okus.

Pospite kruškama i šljivama - jednostavan i ukusan voćni desertni kolač napravljen od hrskavih mrvica mrvice s kokosovim i zobenim brašnom ispečenim na sočnom voćnom punjenju.

Ova pita od šljiva zaista je vrlo nježna, ukusna i mirisna!

Jednostavan recept za pečeni biskvit sa šljivama. Sočna i zrela šljiva - idealna za ljetno pečenje! Ljeti je vruće i nema posebne želje za neredom s malim bobicama, a pripremanje šljiva neće vam oduzeti nijedan dodatni minut.

Nudimo tortu od šljive napravljenu od peciva od kratkog tijesta. Priprema se jednostavno, minimum sastojaka, ukus odličan.

Pečenje ukusne pite sa svježim šljivama izvrsna je prilika za korištenje usjeva šljive. Pitu od šljiva lako je napraviti, jer vam nije potrebno puno vremena za gnječenje tijesta. Napravimo tijesto za pita sa svježim šljivama s margarinom i pavlakom.

Moj suprug „od prvog zalogaja“ nazvao je ovu divnu šarlotu od pita. Ali, sudeći po brzini jedenja pite i učestalosti naloga za njegovu pripremu, svidjelo mu se. i ne samo njemu =)) Zaista, preporučujem da je pravljenje pite jednostavno, a već je ukusno.

Za ljubitelje domaćih voćnih kolača, nudimo vam pripremiti ukusnu tortu od šljiva. Tijesto od šljiva od pite zamijesite na izdašnoj ljetnoj margarini. Torta je nježna, blago vlažna.

Otvorena kolač od slatkog tijesta punjen ribizlom, ogrozdom i šljivama.

Želite li ukusnu tortu od šljiva od karamele za čaj? I molim vas :)

Znate li koja je najviše bavarska pita? Zove se tako - Zwetschgendatschi mit Streuseln (cvet mit mit Stroiseln). Lijepo ime, zar ne? A po našem mišljenju to će biti samo pita od šljiva sa mrvicama.

Ako ne znate što biste skuhali od šljiva, nudimo recept za tortu od kratkog hljeba sa šljivama, koja je potpuno nekomplicirana i nije naporna. Torta od šljiva sa šljivama nije previše slatka, sočna, a orasi daju joj dodatnu pikantnost.

Pita od šljive recept je odlične ljetne "suhe" pita.

Vrlo ukusna torta, odličan poklon za voljenu osobu :)

Promjena pita - kolač sa šljivama i jabukama možete ispeći za večernju čajnu zabavu u krugu porodice.

Cjelovita žitarica „Bright Taste“ sa šljivama za one koji stalno prate njihovu težinu. Šljive daju predivan sočnost pečenju, osim što ukrašavaju tijesto.

← Prethodna | Sledeće →

Otvorena kolač od slatkog tijesta punjen ribizlom, ogrozdom i šljivama.

Za porodičnu čajanku ili odmor, pripremite pitu od šljiva. Recept za takvu tortu u najjednostavnijem slučaju je torta od kratkog hljeba s punjenjem od šljiva. Ali mirisna pita od šljive može se pripremiti s kvascem, i biskvitom, i pahuljicom - po vašem ukusu.

← Prethodna | Sledeće →

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, dostupnosti resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj oglasa. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Ukusna, jednostavna pita od šljiva - recept za fotografije, kuhanje korak po korak

Savršena pita od šljiva za večernji čaj ili kao jednostavan doručak. Po želji se takva pita može posuti šećerom u prahu po vrhu ili ukrasiti šlagom. Ako napravite kremu od maslaca i nanesete je na voće, torta će se pretvoriti u elegantnu prazničnu tortu.

Uputstvo za kuvanje

Svaku šljivu prerežemo na pola. Izvadimo kost. Svaku polovinu narežite na tanke kriške.

Papir za pečenje najbolje je pripremiti prije nego što ga pognete. Odrezali smo kvadrat koji zatvara oblik (ovdje - promjer je 27 cm). Papir namažite maslacem s jedne strane.

Papir stavljamo u posudu za pečenje (podmazanu stranom prema gore). Jednako ravnomjerno rasporedite po dnu šljive.

Jaja se stavljaju u posudu pogodnu za tuku. Mora biti duboko da se masa ne rasprsne. Umutite mikserom, postepeno dodavajući šećer.

U malim obrocima kašikom sipajte brašno. Pažljivo gnječite tako da pjena ne sjedi.

Distribuiramo ga tako da masa odozgo prekriva svaku lobulu.

Pecite 40 minuta na 180 ° C. Ne zagrijavajte pećnicu.

Ostavite da se torta gotovo u potpunosti ohladi.

Torta od sunđera od šljive

Tijesto od sunđeraste torte najjednostavnije je, prikladno je za one koji učine prve korake u kuvanju. Ako postoji strah da se kolač ne digne, onda trebate dodati malo zasoljene sode. I pokušajte ispeći tortu prema sljedećem receptu.

Tijesto:

  • Maslac - 125 gr. (pola paketa).
  • Granulirani šećer (ili prah) - 150 gr.
  • Jaja - 2 kom.
  • Vanillin - 1 str.
  • Brašno - 200 gr.
  • Limunova korica - 1 kašika kašike.
  • Sol, prašak za pecivo - svaku kašiku kašike.

Pita za punjenje:

  • Šećer - 2 žlice. l
  • Šljive - 300 gr.
  • Cimet u prahu - 1 kašika kašike.

Tehnologija:

  1. Ostaviti ulje da omekša. Kad postane dovoljno mekano, tucite mikserom sa šećerom, masa će ispasti kremasta.
  2. Dodajte griz i jaja dok nastavite da tuku.
  3. Prosijati brašno da se napuni vazduhom. U njega sipajte prašak za pecivo i sol. Povežite sve.
  4. Podmažite pripremljeni kalup (silikonski ili metalni). Testo razvaljati, poravnati.
  5. Šljive narežite i uklonite sjemenke. Položite kašu na podnožje.
  6. Pospite šećerom i cimetom. Pecite pola sata na 180 ° C.

Ohladite se malo, poslužite s mlijekom ili slatkim čajem!

Pita od šljiva od peciva

U ljeto je tako jednostavno oduševiti porodicu pecivom, posebno kad u tortu možete staviti šljive iz vlastitog vrta. A oni kupljeni na tržištu nisu ništa gori. Ispod je recept za tortu koja se temelji na tijestu od kratkog tijesta i punjenju - popularnim plavim šljivama.

Tijesto:

  • Premium brašno, pšenično - 2 žlice.
  • Šećer - ½ kašike.
  • Jaja - 2 kom.
  • Maslac (ili margarin za pečenje) - 150 gr.
  • Skrob - 3 kašike žlice.

Punjenje:

  • Plave guste šljive - 700 g
  • Šećer - ½ kašike.
  • Mljeveni cimet - ½ kašike kašike.

Tehnologija:

  1. Omekšajte ulje. Umutite mikserom ili viljuškom s jajima, šećerom (normalno). Ulivajući brašno, zamenite testo.
  2. Može se hladiti u frižideru umotavanjem u obložen film da se ne presuši.
  3. Pripremite šljive - operite, prepolovite, uklonite sjemenke.
  4. Odvojite komad tijesta, napravite tanki sloj i pomoću posebnih kulinarskih oblika izrežite figure. Kombinujte ostatke sa tijestom, temeljito miješajući.
  5. Razvaljajte da napravite krug. Njegov promjer mora biti veći od promjera posude za pečenje kako bi se oblikovale stranice. U protivnom će se sok od šljive iscuriti u kalup i izgorjeti.
  6. Plijesan nije potrebno namastiti uljem, samo ih malo osušimo brašnom. Stavite sloj, ravnomjerno pospite škrobom.
  7. Šljive lijepo položite, ogulite. Voće pospite šećerom i cimetom. Na vrh stavite figure izrezane iz tijesta. Ako ih namažete žumancem, one će nakon pečenja postati ružičaste i sjajne.
  8. Zagrijte rernu. Pecite na 200 ° C pola sata.

Torta je ukusna, ali prilično mrvljiva, pa morate pričekati da se potpuno ohladi, mada će zbog nevjerojatnih aroma biti tako teško napraviti!

Pita od kvasca od šljiva

Hrabrost ne samo da uzima grad, već i priprema tijesto s kvascima. Važno je pratiti tehnologiju i kuhati sa zadovoljstvom, tada će se sve uspjeti.

Tijesto:

  • Brašno - 2 žlice.
  • Šećer - 1 kašika. l
  • Mlijeko - ½ kašike.
  • Svježi kvas - 15 gr.
  • Maslac (puter) - 2 kašike. l
  • Jaje - 1 kom.
  • Sol

Punjenje:

  • Šljive - 500 gr.
  • Šećer - 2 žlice. l

Kuhanje:

  1. Kvasac razrijeđen u 1 žlice. l vode, sipajte šećer i sol u mleko (zagrejano).
  2. Dodajte razređeni kvas, pa umutite u jaje, dodajte brašno. Otopite maslac, umešajte u testo.
  3. Nastavite mijesiti dok tijesto ne postane elastično. Ostaviti da se diže 2 sata. Kuka nekoliko puta.
  4. Pripremite kalup, stavite razvaljano testo da odgovara kalupu.
  5. Očistiti šljive od kamenja. Premažite tortu, pospite šećerom. Pošaljite u rernu.
  6. Peče se vrlo brzo - pola sata, ali nacrti ne bi trebali biti dozvoljeni, inače će se smiriti.

Takva poslastica je vrlo mirisna i meka, topi se u ustima!

Kako napraviti pita od šljive od lisnatog tijesta

U posljednje vrijeme malo ljudi samostalno kuha lisnato tijesto, previše je tajni i značajki njegove pripreme. Gotovo je lakše uzeti gotov proizvod u supermarketu, a šljive možete probati kao punjenje.

Sastojci

  • Gotovo lisnato tijesto - 400 gr.
  • Šljive - 270-300 gr.
  • Šećer - 100 gr. (ako su šljive slatke, onda manje).
  • Škrob - 3 kašike. l

Tehnologija:

Postoje dvije mogućnosti za pravljenje pite od takvog tijesta od šljiva. Prvo je samo da tijesto razvaljate u sloj, rasporedite ga u oblik, a po vrhu stavite šljive, oguljene i posute šećerom.

Druga opcija je ljepša. Za njega: tijesto ponovo razvaljajte u sloju, stavite na papir za pečenje. Pospite škrobom. U sredinu položite trak šljive (oguljene i posute šećerom). Ivice testa sa obe strane izrežite kosim trakama i zalepite „pigtail“. Sakrijte rubove uredno. Stavite koru.

Niko se neće sjetiti da je tijesto kupljeno u trgovini, jer će svi biti oduševljeni ljepotom pita od šljiva!

Torta od šljiva

Pite ili pita sa šljivama - uobičajeno je, da napravite ukusan desert pomoći će nježna, ukusna krema na bazi skute.

Tijesto:

  • Premium pšenično brašno - 200-220 gr.
  • Šećer - 60 gr.
  • Prašak za pecivo (ili soda sa limunom) - 1 žličica.
  • Margarin za pečenje - 125 gr. (ulje je idealno).
  • Sol
  • Jaja - 1 kom.

Punjenje:

  • Šećer - 100 gr.
  • Jaja - 3 kom.
  • Skuta - 250 gr.
  • Pavlaka - 150 gr.
  • Škrob - 3 kašike. l

Tehnologija:

  1. Prosijte brašno, sol, pomešajte sa praškom za pecivo ili sodom. Omekšajte maslac i isecite na kriške. Uvaljajte u brašno dok ne dobiju mrvice.
  2. Odvojite jaje i šećer odvojeno, dodajte smesu za brašno, promešajte.Tijesto od peciva zahtijeva hlađenje prije pečenja, barem pola sata.
  3. Za to vrijeme možete napraviti nadjev. Šljive se podijele na pola. Uklonite sjeme, umjesto njega stavite šećer u šljive (polovina ploda), u drugu polovinu stavite komad oraha.
  4. Izvadite tijesto iz frižidera, odvojite mali komad. Ravnomjerno rasporedite većinu oblika (bez podmazivanja bilo čime). Ponovo stavite u frižider na 15 minuta.
  5. Vrijeme je da se pita skupi. Stavite šljive sa šećerom na tijesto u kalupu i treba postojati udaljenost između njih. Polovine prekrijte šljivama i orasima kako bi šljiva ponovo izgledala izvana.
  6. Za punjenje, skuti sir, pomiješajte sa šećerom, pavlakom, škrobom, žumanjcima. Umutite bjelanke odvojeno i umiješajte u kremu od šlaga. Ovom kremom popunite praznine između šljiva.
  7. Preostalo tijesto razvaljajte, isecite na trakice, preko pite napravite žičani stalak.
  8. Vrijeme pećnice - 50 minuta, temperatura - 180 ° C. Pred kraj pečenja obložite lim folijom.

Tortu malo ohladite, pažljivo izvadite iz rerne, poslužite na predivnom jelu sa hladnim mlekom!

Recept za tortu od šljiva

Pita od šljiva je kisela, no ako pripremite slatki nadjev, tada se ta kiselina uopće neće čuti.

Tijesto:

  • Pšenično brašno - 2 kašike.
  • Šećer - 1 kašika. l
  • Maslac (puter, margarin možete zamijeniti da uštedite) - 150 gr.
  • Pavlaka - ½ kašike.
  • Prašak za pecivo - 1 žličica.

Punjenje:

  • Šljive - 700 gr.

Popunite:

  • Jaja - 2 kom.
  • Masna pavlaka - 1,5 tbsp.
  • Šećer - 200 gr.
  • Brašno - 2 žlice. l
  • Vanillin.

Kuhanje:

  1. Započnite miješanjem tijesta s kratkim mrvicama (maslac treba rastopiti). Šljive za rezanje kostiju da biste ih uklonili.
  2. Umutite sve sastojke za umućenje, počevši od šećera i jaja, pospite brašnom zadnji.
  3. Razvaljajte, položite u kalup, narežite vilice ili čačkalicom. Pecite 10 minuta.
  4. To je red odvoda koji se mora položiti na površinu s pulpom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite punjenje po površini pite.
  5. Pošaljite u rernu, vrijeme pečenja - još 30 minuta na 180 ° C.

Pita sa punjenjem - lizat ćete prste!

Američka pita od šljiva New York Timesa

Postoji legenda da je recept za ovo jelo objavljen godišnje, tokom 12 godina u New York Timesu, na radost domaćica i na užas glavnog urednika. Stoga pita ima tako čudno ime.

Tijesto:

  • Šećer - ¾ st.
  • Margarin - 125 gr.
  • Brašno (premium) - 1 tbsp.
  • Jaja - 2 kom.
  • Prašak za pecivo - 1 žličica. (uspješno se zamjenjuje soda, ugasila limunskom kiselinom ili ocatom).
  • Sol

Punjenje:

  • Velika šljiva, razreda "šljive" ili "Mađarska" - 12 kom.
  • Šećer - 2-3 žlice. l
  • Cimet u prahu - 1 kašika kašike.

Kuhanje:

  1. Tijesto mijesite po klasičnim tehnologijama, stavite pećnicu na zagrijavanje. Odvojite šljive, nije potrebno sjeme.
  2. U ugrijani kalup obložen papirom za pečenje ili podmazanim uljem položite sloj testa. Na njemu je lijepo položiti polovice šljive. Nježno pospite šljive šećerom i cimetom.
  3. Šećer, pomiješan sa sokom od šljive, u procesu pečenja pretvara se u šik karamel, a šljive poprimaju lijepu boju.

Morate reći „hvala“ hrabrom uredniku američkog lista za objavljivanje recepta i pozivanju rodbine na test!

Recept za tortu od smrznute šljive

Ako je usjev za drenažu dobar, sve se ne može preraditi, neki se od njih mogu smrznuti, osloboditi od sjemena. Ovaj pripravak je jako dobar zimi, na primjer, za pita.

Peciva sa kratkim kvascem:

  • Maslac ili dobar margarin - 120 gr.
  • Šećer - ½ kašike.
  • Brašno - 180 gr.
  • Pileći žumance - 2 kom.

Punjenje:

  • Smrznute šljive - 200 gr.
  • Smrznute bobice (borovnice, brusnice) - 100 gr.
  • Mlijeko - 100 gr.
  • Jaja - 2 kom.
  • Šećer - 50 gr.
  • Vanillin.

Kuhanje:

  1. Zamijesite tijesto od kraćeg tijesta, prvo umutite puter i šećer, dodajte žumanjke, brašno. Hladiti 20 minuta. Ovo vrijeme je dovoljno za pripremu punjenja.
  2. Oblik obložite folijom, pospite šećerom, stavite smrznute šljive i bobice. Potopite 10 minuta na 180 ° C, ohladite, ne isključite pećnicu.
  3. Tijesto razvaljajte, stavite u čistu formu sa stranama, pecite 15 minuta.
  4. Za to vreme umutite mleko, jaja, šećer u penu. Na tijesto stavite šljive i bobice, izlijte u mlijeko-jaja-šećernu masu.
  5. Ostati u peći još 15 minuta, naravno, ako imate snage i strpljenja ukućana, koji dugo sjede za stolom u iščekivanju čudo od šljive!

Kako napraviti tortu od džema od šljiva

Bogata berba šljiva dovodi do činjenice da se ponekad u kući nakupljaju velike zalihe džema, mirisne, ali malo kisele. Vrlo je dobar kao nadjev za torte, idealan za pecivo kratkog tijesta.

Tijesto:

  • Brašno - 500 gr.
  • Margarin - 1 pakovanje.
  • Jaja - 2 kom.
  • Šećer - 1 kašika.
  • Soda s sirćetom ili limunom - ½ žličice. (ili prašak za pecivo - 1 žličica).

Punjenje:

  • Džem od šljive - 1-1,5 tbsp.

Kuhanje:

  1. Maslac rastopite na sobnoj temperaturi, samljejte sa šećerom dok ne postane bijela. Pomoću miksera nastavite da tučete jaja, soda i brašno.
  2. Na kraju, tijesto trebate miješati rukama, dodajući brašno. Tijesto treba biti elastično i zaostajati za rukama.
  3. Odvojite mali komad, pošaljite ga u zamrzivač, ostatak - u frižider.
  4. Nakon 20 minuta, veći komad razvaljajte u sloj, stavite u kalup. Ravnomjerno rasporedite pekmez od šljive.
  5. Manji komad izvadite iz zamrzivača, narežite ga na tortu rernom od cvekle. Pecite 30 minuta na 190 ° C.

Torta od šljive - dobar podsjetnik na ljeto!

Kuvanje

Mikserom pretvarajte jaja i šećer u gustu bijelu masu. Nastavljajući ga tući, dodajte pavlaku. Sjedinite brašno i prašak za pecivo i postepeno unesite ovu smjesu u pavlaku, temeljito miješajući kašikom ili lopaticom.

Izlijte testo u pleh obložen pergamentom. Šljive narežite na četiri dela i uklonite semenke. Stavite bobice na testo.

Pecite oko 45 minuta na 180 ° C. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.

Pogledajte video: Obična pita sa šljivama a tako dobra (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar