Specifikacije i cijena mjerača glukoze jednim dodirom odaberite plus

One Touch Select Plus moderan je mjerač na One Touch Ultra platformi. Ima intuitivno sučelje i koristi napredne test trake. Prema rezultatima studija, 9 od 10 korisnika u pregledima je primijetilo da je lakše razumjeti rezultat na ekranu brojila u usporedbi sa sličnim modelima.

Tehničke specifikacije

Van Touch Select Plus je elektrohemijski glukometar težine 200 g, dimenzija 43 × 101 × 15,6 mm. Za analizu se koristi svježa cijela kapilarna krv s volumenom od 1 μl.

Uređaj ima sljedeće specifikacije.

  • Brzina izračuna je 5 sekundi.
  • Raspon proračuna je 1,1–33,3 mmol / L.
  • Tačnost: ± 10%.
  • Izvor napajanja - dve litijumske baterije CR 2032.
  • Memorija - 500 najnovijih rezultata s datumom i vremenom.
  • Raspon radne temperature - od + 7 do + 40 ° S.

Glucometer One touch select plus

Mjerač glukoze Select plus uređaj je opremljen izbornikom na ruskom jeziku, a to već čini uređaj privlačnijim kupcu (ne mogu se svi bioanalizatori pohvaliti takvom funkcijom). Povoljno ga razlikuje od ostalih modela i činjenica da ćete rezultat znati gotovo odmah - doslovno 4-5 sekundi je dovoljno da „mozak“ uređaja odredi koncentraciju šećera u krvi.

Šta je uključeno u Van tach select plus glucometer?

  1. Napomena za korisnika (sadrži sažetu informaciju o opasnosti od hiper- i hipoglikemije),
  2. Sam uređaj,
  3. Set indikatorskih traka,
  4. Izmjenjive igle,
  5. 10 lanceta
  6. Mala olovka za probijanje
  7. Upute za upotrebu
  8. Futrola za skladištenje i prijenos.

Proizvođač ovog uređaja je američka kompanija LifeScan, koja pripada svim poznatim holding kompanijama Johnson & Johnson. U isto vrijeme, ovaj glukometar, možemo reći, prvi na cijelom analognom tržištu pojavio se ruski interfejs.

Kako uređaj radi

Princip rada ovog uređaja pomalo podsjeća na upotrebu mobilnog telefona. U svakom slučaju, učinivši to nekoliko puta, naučit ćete kako jednostavno podnijeti Van touch select plus kao i sada kod pametnog telefona. Svako mjerenje može biti popraćeno zapisom rezultata, dok naprava može izdati izvještaj za svaku vrstu mjerenja, izračunati prosječnu vrijednost. Kalibracija se vrši plazmom, tehnika radi na elektrohemijskoj metodi mjerenja.

Za analizu uređaja dovoljna je samo jedna kap krvi, test traka odmah apsorbira biološku tekućinu. Između glukoze u krvi i posebnih enzima pokazatelja događa se elektrohemijska reakcija i slaba električna struja, a na njezinu koncentraciju utječe koncentracija glukoze. Uređaj detektira jačinu struje i na taj način izračunava razinu šećera.

Prođe 5 sekundi, a korisnik vidi rezultat na ekranu, on se čuva u memoriji uređaja. Nakon što uklonite traku iz analizatora, ona se automatski isključuje. Memorija posljednjih 350 mjerenja se može pohraniti.

Prednosti i nedostaci uređaja

One Touch Select plus glukometar tehnički je razumljiv objekt, vrlo jednostavan za rukovanje. Pogodan je za pacijente različitih dobnih kategorija, kategorija starijih korisnika će uređaj brzo razumjeti.

Neosporne prednosti ovog glukometra:

  • Veliki ekran
  • Jelovnik i instrukcije na ruskom,
  • Sposobnost izračunavanja prosječnih pokazatelja,
  • Optimalna veličina i težina,
  • Samo tri kontrolna dugmeta (ne zbunite se),
  • Sposobnost snimanja mjerenja prije / nakon jela,
  • Praktična navigacija
  • Sistem rada (ako se pokvari, brzo će se prihvatiti za popravak),
  • Lojalna cena
  • Kućište opremljeno gumenom brtvom sa efektom protiv klizanja.

Možemo reći da uređaj nema gotovo nikakvih nedostataka. Ali, pošteno je napomenuti da ovaj model nema pozadinsko osvjetljenje. Takođe, brojilo nije opremljeno zvučnim upozorenjem o rezultatima. Ali nisu za sve korisnike ove dodatne funkcije važne.

Cijena glukometra

Ovaj elektrohemijski analizator može se kupiti u ljekarni ili prodavaonici profila. Uređaj je jeftin - od 1500 rubalja do 2500 rubalja. Zasebno, morat ćete kupiti test trake One touch select plus, čiji komplet košta do 1000 rubalja.

Ako uređaj kupujete u periodu promocija i popusta, možete značajno uštedjeti.

Tako da je preporučljivo kupovati indikatorske trake u velikim pakovanjima, što će ujedno biti i vrlo ekonomično rješenje.

Ako želite kupiti funkcionalniji uređaj koji mjeri ne samo glukozu u krvi, već i kolesterol, mokraćnu kiselinu, hemoglobin, pripremite se za takav analizator u regiji od 8000-10000 rubalja.

Kako se koristi

Upute su jednostavne, ali prije upotrebe pročitajte informacije na umetku koji ste dobili s uređajem. Tako ćete izbjeći pogreške koje vam trebaju vrijeme i živce.

Kako provesti analizu kuće:

  1. Operite ruke sapunom, obrišite papirnatim ručnikom, a još bolje, osušite ih sušilom za kosu,
  2. Umetnite test traku duž bijele strelice u poseban otvor na mjeraču,
  3. Umetnite sterilni lancet za jednokratnu upotrebu u olovku za probijanje,
  4. Uperite prst lancetom
  5. Prvu kap krvi uklonite pamučnim jastukom, ne upotrebljavajte alkohol,
  6. Donesite drugi kap na traku indikatora,
  7. Nakon što na ekranu vidite rezultat analize, uklonite traku s uređaja, ona će se isključiti.

Imajte na umu da element pogreške uvijek mora biti mjesto. I iznosi oko 10%. Da biste provjerili ispravnost uređaja, napravite test krvi na glukozu, a zatim bukvalno par minuta prođite test na mjeraču. Uporedite rezultate. Laboratorijska analiza uvijek je preciznija, a ako razlika između dvije vrijednosti nije značajna, nema se čega brinuti.

Zašto mi je potreban glukometar za predijabetes?

U endokrinologiji postoji tako nešto - predijabetes. Ovo nije bolest, već granično stanje između norme i patologije. U kojem se smjeru ljulja ovo klatno, u najvećoj mjeri ovisi o samom pacijentu. Ako je već otkrio kršenje tolerancije na glukozu, tada treba ići k endokrinologu, kako bi on napravio određenu shemu za korekciju svog načina života.

Nema smisla odmah piti lijekove, a s predijabetesom se gotovo nikada ne zahtijeva. Ono što se drastično mijenja je prehrana. Mnoge prehrambene navike će se najverovatnije morati napustiti. I kako bi čovjeku bilo jasno kako učinak onoga što jede na pokazatelje glukoze, ovoj kategoriji bolesnika preporučuje se nabavka glukometra.

Pacijent je uključen u proces terapije, više nije samo sljedbenik liječničkih uputa, već kontrolor njegova stanja, može predvidjeti uspješnost svojih postupaka, itd. Ukratko, glukometar je potreban ne samo dijabetičarima, već i onima koji procjenjuju rizik od nastanka bolesti i to žele izbjeći.

Što su još glukometri

Danas u prodaji možete pronaći mnogo uređaja koji djeluju poput glukometra, a istovremeno su opremljeni dodatnim funkcijama. Različiti modeli temelje se na različitim principima prepoznavanja informacija.

Na kojim tehnologijama rade glukometri:

  1. Fotometrijski uređaji posebnim indikatorom mešaju krv na indikatoru, postaje plava boja, intenzitet boje određuje se koncentracijom glukoze u krvi tj.
  2. Uređaji na optičkom sustavu analiziraju boju, a na temelju toga izvodi se zaključak o nivou šećera u krvi, tj.
  3. Fotohemijski aparat je krhki i ne najpouzdaniji uređaj, rezultat nije daleko uvijek objektivan,
  4. Elektrohemijski uređaji su najtačniji: kada je u kontaktu sa trakom, stvara se električna struja, uređaj bilježi njenu snagu.

Posljednja vrsta analizatora je za korisnika najpoželjnija. U pravilu je garancijski rok uređaja 5 godina. Ali uz pažljiv odnos prema tehnologiji trajat će duže. Ne zaboravite na pravovremenu zamjenu baterije.

Korisničke recenzije

Danas se raznim kategorijama pacijenata pribjegava pomoć glukometra. Štaviše, mnoge porodice više vole da ovaj uređaj ima u kompletu za prvu pomoć, kao i termometar ili tonometar. Stoga, odabirom uređaja, ljudi se često okreću korisničkim recenzijama glukometra, kojih ima mnogo na forumima i tematskim internetskim stranicama.

Pored pregleda obavezno se posavjetujte s liječnikom možda vam neće reći koja marka vrijedi kupiti, ali orijentirat će vas prema karakteristikama uređaja.

Odaberite Plus Metar jednim pritiskom

Direktno u paketu su:

  1. Merač (postoje baterije).
  2. Scarifier Van Touch Delika (poseban uređaj u obliku olovke za probijanje kože, koji vam omogućava podešavanje dubine uboda).
  3. 10 test traka Odaberite Plus.
  4. 10 jednokratnih lanceta (igala) za olovku Van Touch Delica.
  5. Kratko uputstvo.
  6. Kompletni korisnički vodič.
  7. Garantni list (neograničen).
  8. Zaštitna futrola.

Probne trake za Van Touch Select Plus

Za uređaj su prikladne samo test trake pod trgovačkim nazivom Van Touch Select Plus. Dostupne su u različitim pakiranjima: 50, 100 i 150 komada u pakiranjima. Rok trajanja je velik - 21 mjesec nakon otvaranja, ali ne duži od datuma navedenog na epruveti. Koriste se bez kodiranja, za razliku od drugih modela glukometra. Odnosno, prilikom kupnje novog paketa nisu potrebni dodatni koraci za reprogramiranje uređaja.

Uputstvo za upotrebu

Prije mjerenja, vrijedno je pažljivo proučiti napomene za rad uređaja. Nekoliko je važnih točaka koje ne treba zanemariti u ime svog vlastitog zdravlja.

  1. Operite ruke i temeljno ih osušite.
  2. Pripremite novu lancetu, napunite skarifer, na njega postavite željenu dubinu probijanja.
  3. Umetnite testnu traku u uređaj - automatski će se uključiti.
  4. Postavite ručku za probijanje blizu prsta i pritisnite dugme. Kako bolna senzacija nije toliko jaka, preporučuje se probušiti ne jastuk u sredini, već malo sa strane - postoje manje osjetljivi završetci.
  5. Preporučuje se da prvu kap krvi obrišete sterilnom krpom. Pažnja! Ne sme sadržavati alkohol! Može utjecati na brojeve.
  6. Uređaj sa test trakom dovodi se do druge kapi, preporučljivo je držati glukometar malo iznad nivoa prsta kako krv slučajno ne bi ušla u gnijezdo.
  7. Nakon 5 sekundi, rezultat se pojavljuje na zaslonu - njegova norma može se procijeniti prema pokazateljima boje na dnu prozora sa vrijednostima. Zelena je normalna razina, crvena je visoka, plava je niska.
  8. Nakon završetka mjerenja, odloženu test traku i iglu zbrinite. Ni u kojem slučaju ne biste trebali štedjeti na lancetama i ponovno ih koristiti!

Video pregled mjerača glukoze Select Plus:

Sve pokazatelje preporučuje se svaki put unijeti u poseban dnevnik samokontrole, koji vam omogućava praćenje porasta glukoze nakon fizičkog napora, lijekova u određenim dozama i nekih proizvoda. Omogućuje osobi da kontrolira vlastite akcije i prehranu, kako ne bi naštetila tijelu.

Pregled: One Touch Select Glucometer - Pogodan sistem za nadgledanje glukoze u krvi

Dobar dan, dragi čitaoci!

Danas želim podijeliti utisak svoje posljednje akvizicije.
Sada pažljivo pratim stanje u svom tijelu (postoji razlog). Pod tim mislim na kontrolu šećera u krvi. Ponekad mi se čini da šećer kaplja jako, što jako utječe na moje dobro. Osim toga, rizikujem od dijabetesa. Pa, nasljednost je malo obuzeta. Stoga sam realizirao svoj dugogodišnji plan i kupio glukometar.
U ljekarni sam izabrao od jeftinih. U početku je farmaceutski savjetnik preporučio One Touch Select Simple jer sam rekao da mi treba uređaj za nadzor. Međutim, još uvijek imam baku koja ima dijabetes, koja je bila prijavljena medicinskom tehničaru, a onda mi je ponudila One Touch Select Plus. Kao, ovaj uređaj je pogodniji za mjerenje normalnih vrijednosti šećera, kao i za vrlo visoke.

Video (kliknite za reprodukciju).

Obično slušam savjete, pa sam kupio ono što ljekarnica preporuči.
U kutiji su bili i sam mjerač, test trake i lancete (po 10 komada), upute za uporabu, upute za testne trake, vodič za brzo pokretanje i garancijski list.

Garancija za cijelu Rusku Federaciju iznosi 6 godina, ali malo je vjerojatno da ću odnijeti uređaj u Rusiju u slučaju čega.

Na poleđini kutije su glavne prednosti ovog novog proizvoda u liniji glukometara One Touch Select.

Uputa za uređaj je impresivna, prilična knjiga, u kojoj je detaljno napisano sve o brojilu.

Sam uređaj (samo ga želim nazvati "aparat") je vrlo kompaktan i praktičan. Za odlaganje u kompletu dolazi prikladna futrola za nošenje sa postoljem za mjerač, olovkom za probijanje i test trakama.

Uzgred, postolje se može koristiti zasebno, straga je kuka, očigledno možete suspendirati cijelu ovu strukturu. Ali ne bih se usudio.

Sve komponente ovog kompleta su vrlo kompaktne. Na primjer, olovka za probijanje One Touch Delica. Pa, vrlo sitno. Malo više od 7 cm.

Za ovakve alate uobičajen je mehanizam djelovanja ručke. S crnom papučicom, iglama zaskoči, a s bijelom papučicom, mehanizam se spušta. Igla na delić sekunde leti iz otvora i vrši proboj.

Igla je sitna i sitna. I ona je za jednokratnu upotrebu. Promijenite se vrlo lako. U konektor se umetne samo lanceta i skine se čep.

A sam uređaj je vrlo sitan, svega 10 cm. Ovalnog je oblika, s praktičnim kontrolama. Samo su četiri tipka koja obavljaju prilično puno funkcija.

Brojilo radi na dvije baterije CR 2032. Štaviše, svaka baterija je odgovorna za svoju funkciju: jedna za rad uređaja, druga za pozadinsko osvjetljenje. Nakon opoziva, izvadio sam bateriju sa pozadinskim osvjetljenjem radi ekonomičnosti (da vidimo koliko će trajati na jednoj bateriji).

Prvo uključivanje uređaja uključuje njegovu konfiguraciju. Ovo je izbor jezika,

podešavanje vremena i datuma

I podesite raspon vrijednosti. Još ne znam svoje, pa sam pristao na prijedlog.

A sada se susreće sa takvim menijem svaki put kada je uključen.

Dakle, testirajmo uređaj. Umetnite test traku u metar. Posebno je ugodno što nema potrebe za kodiranjem uređaja. Dugo je neko doba kupila baka od drugog poduzeća, tako da sam glukometr treba programirati za svaku novu teglu od test traka. Ne postoji tako nešto. Umetnuo sam testnu traku i uređaj je spreman.

Na dršku smo postavili dubinu uboda - za početak sam postavio 3. Bilo mi je dovoljno. Probijanje se dogodilo odmah i gotovo bezbolno.

Izbrisala sam prvu kap krvi, iscijedila drugu, a sada je otišla na studiju. Podigla je prst na test traku i sama je apsorbirala pravu količinu krvi.

A evo rezultata. Norma. Međutim, to je bilo jasno i iz dobrobiti i nedavnih krvnih pretraga u klinici. Ali trebalo je sprovesti eksperimente)))

Mjerač nudi označavanje "prije jela" i "nakon obroka", tako da nakon analize pohranjenih rezultata. Sam uređaj ima priključak za microUSB kabl za resetiranje rezultata na računar (sam kabel nije uključen).

Pa, ukratko o prednostima i nedostacima uređaja:
+ Udoban, lagan i kompaktan, prikladan za put,
+ Lako i jednostavno podešavanje uređaja, praktično, druga spremnost za upotrebu,
+ brz (za 3 sekunde) i prilično precizan rezultat,
+ pogodna drška za probijanje, brzo i bezbolno (praktično),
+ uključeno 10 test traka i 10 lanceta za početnu upotrebu,
+ povoljna cijena - 924 rubalja po setu,
+ postoji pozadinsko osvjetljenje koje se može isključiti uklanjanjem baterije,
+ rezultati se spremaju i prikazuju se prosječne vrijednosti mjerenja,
+ mogućnost ispuštanja rezultata u računar.

Postoji samo jedan značajan minus, ali to je minus svih glukometra - skupog potrošnog materijala. Testne trake za ovaj model koštat će 1050 rubalja za 50 komada.Stoga će biti neisplativo mjeriti nivo glukoze s desna na lijevo, osim ako nije uzrokovano hitnom potrebom. Uz to su potrebni i Touch Touch Select Plus, Select Simple ili samo Simple test trake. Na ovo treba obratiti pažnju. Lančete, naravno, nisu toliko skupe, ali sve u odjeljku koštat će puno.

Naravno, preporučam uređaj za kupnju, ako je potrebno. U svakom slučaju, bilo bi lijepo imati barem jedan takav uređaj u obitelji. Nažalost, sada postoji pozitivan trend pojave dijabetesa, pa je potreban barem periodični nadzor. A znajući kako svi „volimo“ da idemo u bolnice, bolje je imati sve vrste kontrolnih sistema kod kuće.

Kao reklama

Ova funkcija brojila olakšava i brže razumijevanje rezultata na ekranu brojila. Mjerač OneTouch Select ® Plus razvijen je s novim preciznim test trakama.

Pakovanje i oprema

Možete kupiti mjerač glukoze One Touch Select Plus Flex u bilo kojoj ljekarni ili naručiti putem interneta.

Trošak uređaja u kompletnom kompletu sa test trakama (10 komada) i olovkom za piercing - od 700 rubalja, a promotivni komplet sa 50 traka koštat će ti si 1300 rubalja.

Kupio sam komplet u ljekarni, a veliki se komplet našao malo više od troškova pakiranja OneTouch Select Plus traka - 1250 rubalja.

Set sistema za nadgledanje glukoze OneTouch Select Plus Flex uključuje:

  • mjerač glukoze u krvi
  • futrola od tekstilne osnove sa patentnim zatvaračem,
  • OneTouch Select Plus test trake u staklenkama od 10 i 50 komada,
  • Uređaj za probijanje OneTouch Delica,
  • OneTouch Delica lancete u količini od 10 komada.

Sniženi set za 700 rubalja uključuje samo 10 traka, olovku i OneTouch Select Plus Flex glukometar.

U kutiji s uređajem nalazi se i štampano izdanje potrebno za početnike:

  • upute za uporabu
  • kratka uputstva
  • informacije o test traci
  • garancijski list.

Izgled Select Plus Flex analizatora razlikuje se od prethodne verzije - Select Plus mjerača glukoze:

  • veliki ispis i širok ekran,
  • samo tri dugmeta koja neće zbuniti čak ni stariju slabovidnu osobu,
  • ergonomski oblik (ugodan za držanje u ruci).

Nove stavke u 2017-2018 izrazito se razlikuju od glukometra iz 2007. godine:

  • imaju funkciju za uparivanje sa pametnim telefonom,
  • skala boja za tumačenje rezultata (ne pamte se svi pacijenti prihvatljivog raspona nivoa šećera u krvi),
  • proširena memorija (do 500 mjerenja).

Dizajn uređaja je moderniji i praktičniji te se na njihovoj pozadini glukotar Onetouch UltraEasy gubi na novim.

Futrola u kompletu je široka i gusta: nije strašno čuvati analizator glukoze u sebi, možete ga odnijeti na put ili na posao.

Olovka za uzorak krvi One Touch Delica ima funkciju automatske ekstrakcije lanceta i pogodna je za veoma tanke igle (0,32 mm).

Na dnu uređaja nalazi se regulator dubine probijanja prsta - točak.

Mijenjanje lancete je jednostavno:

  • okrenite poklopac drške
  • skini ga
  • uklonite zaštitu sa lancete i umetnite je u otvor na ručici.

Cijena za OneTouch Delica Lancets - od 500 rubalja po 100 komada, uređaj za njih prodaje se zasebno za 500-550 rubalja.

Značajke i značajke

OneTouch Select Plus Flex glukometar je elektrohemijski mjerač tipa koji ne zahtijeva kodiranje (određivanje osjetljivosti uz svako novo pakiranje traka).

Kalibracija rezultata uspostavljena plazmom, i dobit ćete stvarnu vrijednost glukoze tako što ćete analizatoru dati kap kapilarne krvi s prsta.

Dimenzije instrumenta - 8,6 x 5,2 x 1,6 cm malo je širi od One Touch Select Plus i 3g teže.

Tip baterija potreban za rad je CR2032, baterije se odmah isporučuju u kompletu i ne morate ih kupovati dodatno.

Opseg merenja: 1,1 - 33,3 mmol / L

Vrijeme jedan merenja - 5 sekundi, a za točnu dijagnozu trebat će vam samo 1 μl krvi, što uređaj čini pogodnim za životinje.

Trake pogodne za Select Plus Flex zovu se OneTouch Select Plus i odgovaraju prethodnom modelu analizatora. Njihov trošak: 1080-1300 rubalja, ovisno o iznosu u paketu.

Karakteristike brojila One Touch Select Plus Flex:

  1. Prisutnost memorijske funkcije za 500 mjerenja.
  2. Sposobnost stavljanja znaka na unos hrane.
  3. Automatsko isključivanje ako je pacijent zaboravio to učiniti sam.
  4. Povezivanje putem Bluetooth-a sa pametnim telefonom ili računarom.

Možete ugraditi aplikaciju OneTouch Reveal ili bilo koji drugi kompatibilni uređaj za unos podataka u svoj telefon.

Važno! Ako koristite Bluetooth pametnu tehnologiju, provjerite da uređaj ne uzrokuje radio smetnje.

Kako spojiti mjerač na pametni telefon detaljno je opisano u uputama za korištenje Select Plus Flex.

Završna recenzija

Ponekad koristim mjerač za samopregled da provjerim glukozu u krvi kod sebe i rodbine.

Tokom upotrebe funkcije One Touch Select Plus Flex bio sam ubeđen da je ovaj novi proizvod bolji od mog zastarjelog modela EasyTouch:

  • postoji prikladno uparivanje sa pametnim telefonom,
  • rezultat je isti kao i laboratorijski,
  • brzo utvrđivanje indikacija,
  • jednostavnost upotrebe.

Problemi s uređajem još nisu nastali i mogu ga preporučiti kao alternativu ukinuti glukometri.

Princip rada

Dokumentacija detaljno opisuje metodu za mjerenje šećera u krvi i princip rada uređaja. Glukoza koja se nalazi u kapi krvi reagira s test trakom glukozida oksidaze i formira električnu struju. Njegova snaga varira proporcionalno nivou glukoze. Uređaj je ampermetar koji mjeri jačinu struje i izračunava odgovarajuću razinu glukoze. Rezultat je prikazan na ekranu i pohranjen u memoriji uređaja. Kapacitet memorije za 500 mjerenja sa datumom i vremenom omogućava vam praćenje performansi u dinamici.

Nedostaci

Korištenje mjerača noću bez osvjetljenja teško je jer ekran nije opremljen pozadinskim osvjetljenjem. To se radi radi uštede energije baterije.

Uređaj je takođe bez zvučnih upozorenja. Ako su vam ove značajke važne, razmislite o drugim modelima. Originalne trake su prilično skupe, ali daju najtačnija mjerenja. Kada koristite generiku, moguća je povećana greška. Nisu utvrđeni drugi nedostaci.

Ključne karakteristike

Zašto je Van Touch Select Plus Flex prikladan za upotrebu:

  • omogućuje individualno prilagođavanje parametara glikemijskog raspona (hipoglikemija je prema zadanim postavkama 3,9 mmol / l, hiperglikemija 10,0 mmol / l).
  • Možete uštedjeti do 500 rezultata mjerenja pomoću mogućnosti procjene razine kompenzacije ili dekompenzacije šećerne bolesti usporedbom prosječnih rezultata za 7, 14, 30 i 90 dana
  • ne treba ga prvo uključiti ili isključiti
  • možete izmjeriti šećer u krvi jednostavnim stavljanjem test trake u isključen metar, pričekajte odgovarajuću ikonu na ekranu i donesite kap krvi u kapilarnu traku
  • brzina mjerenja je samo 5 sekundi
  • rezultati su blizu laboratorijskih zahvaljujući upotrebi novih test traka One Touch Select Plus
  • Lagan je i kompaktan (težina 50 g, dimenzije (DxŠxV): 86x52x16 mm)
  • svi znakovi su jasno vidljivi na velikom ekranu
  • moguće je prijenos podataka na PC putem USB žica (potrebno je preuzeti dodatni program) ili na mobilni uređaj putem Bluetooth Smart *

* U Rusiji je mogućnost sinkronizacije glukometra One Touch Select Plus Flex putem bluetooth veze nemoguća!

Na to nećete biti upozoreni na službenoj web stranici proizvođača (www.onetouch.ru).

O tome možete saznati tek nakon kupovine medicinskog proizvoda, pročitavši upute o tome kako nam se to dogodilo.

Ovo još jednom pokazuje kako velike kompanije poput Johnson & Johnson LLC brinu o svojim potrošačima.

Ali otkrit ćete da postoji Bluetooth na ovom metru i u stvari niste prevareni, nego samo zavedeni!

Ne želimo vas zavesti, ali odmah upozoravamo na ovo.

Možda će se u bliskoj budućnosti ta prilika ostvariti na teritoriji Ruske Federacije ...

Obratite pažnju na jedinice u kojima mjerač prikazuje rezultate. Ne možete ih promeniti u podešavanjima uređaja!

Ako ste navikli navigaciju po mmol / litri ili mg / dl, kupite uređaj kalibriran s ovom jedinicom.

Uputa za upotrebu

Za provođenje analize koristeći Van Touch Select Plus Flex, potrebno je pripremiti lancete, test trake i naliv pero za rad, kao i temeljito oprati ruke sapunom.

Prije prve upotrebe, trebat ćete prilagoditi neke tinkture:

  • podesiti datum i vreme
  • prilagodite ciljni raspon glikemije (prema potrebi)

Kako umetnuti lancetu u uređaj za probijanje kože

Komplet uključuje uređaj za probijanje kože - OneTouch Delica (Van Touch Delica).

Za razliku od olovke Accu-Chek, Delica je prilično glomazan uređaj, zahvaljujući kojem lako i bez nepotrebnih bolova možete dobiti dobru kap krvi.

Kod Accu-Cheka sve naliv-komade su kompaktne i u određenoj mjeri su prikladnije. Ali to je čisto prema našim zapažanjima. Uostalom, Delika se odlično nosi i sa svojim zadatkom. Ali takvi slučajevi nisu retkost kada su dijabetičari, koristeći Van Touch glukometre, koristili olovke drugih kompanija za probijanje prsta.

Za umetanje lanceta potrebno je:

  • Skinite poklopac s drške (da biste to učinili, okrenite ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu).

  • Izvadite 1 lancetu i držeći je za zaštitnu kapicu, umetnite probijač do kraja u ručicu.

  • Okrenite zaštitni poklopac i izvadite ga, izlažući iglu (nemojte ga odbacivati ​​sa igle).

  • Vratite kapu na kvaku i okrenite je u smjeru kazaljke na satu.

  • Podesite dubinu probijanja okretanjem kotača koji se nalazi na dnu ručke.

Sada je Delica olovka spremna!

Kako izmjeriti

  • Izvadite 1 test traku i, držeći je kontaktnim trakama prema sebi, umetnite u priključak brojila koji se nalazi u njenom gornjem dijelu.

Brojilo će se uključiti na sebe. Nakon toga morate pričekati da se na ekranu pojave poseban signal i ikona.

Simbol treptajuće kapi pokazuje da je analizator spreman za upotrebu i da je vrijeme da se krv nanese na ploču.

  • Olovkom operite prst i iscijedite veliku kap krvi. Podignite uređaj na prst i lagano dodirnite ivicu ravno stisnutog kapi.

Sama krv će se uvući u traku duž vodilica, a mjerač će započeti odbrojavanje.

Ako nanesete krv odozgo, ona neće moći doći unutar kapilara, već će ostati na plastičnoj površini ploče, jer se otvor za usisavanje nalazi u sredini kućišta.

Slična će se situacija dogoditi kada se rub test trake čvrsto pritisne na kožu pri pokušaju nanošenja krvi na kapilar.

  • Kada se kontrolno polje potpuno ispuni, mjerač će započeti odbrojavanje. Nakon 5 sekundi, rezultat će se prikazati na ekranu.

Na dnu ekrana nalazi se indikator boje glikemije (Color Sure Technology). Ako je rezultat normalan, strelica će ostati na zelenom nivou, ako postoji nedostatak glukoze u krvi, tada će strelica ukazati na plavi marker, ako je iznad normalnog, onda na crveni.

Vi sami možete prilagoditi normalan raspon svojim glikemijskim ciljevima. Da biste to učinili, potrebno je prilagoditi postavke uređaja prema priloženim uputama prije nego što pokrenete analizu.

Pored ovih simbola, na ekranu se mogu pojaviti i sledeći znakovi: LO (hipoglikemija> 1,1 mmol / L) i Ćao (video upute za hiperglikemiju)

Kako prenijeti podatke sa brojila na računar

U ove svrhe morat ćete preuzeti posebnu aplikaciju - OneTouch® Diabetes Software Software, kao i kupiti USB kabel.

Možete je preuzeti na ovoj stranici:

https://www.onetouch.com/products/softwares-and-apps/onetouch-diabetes-management-software

Program je isključivo na engleskom jeziku. Još nema rusificirane verzije.

Za Ruse, funkcija je uglavnom beskorisna ...

Nakon povezivanja uređaja sa računarom, na ekranu će se upaliti simbol za sinhronizaciju.

Tako je Select Plus Flex mjerač počeo raditi u načinu prijenosa podataka (aplikacija na računaru mora biti instalirana i uključena).

Kako prenijeti podatke sa brojila na mobilni uređaj putem Bluetooth Smart-a

To se događa automatski, u skladu sa brojnim uslovima.

Za prijenos podataka putem bežične sinkronizacije na mobilnom uređaju moraju biti omogućeni Bluetooth Touch Plus Flex mjerač i bluetooth funkcija.

Na zaslonu analizatora prikazuje se odgovarajući indikator.

Uređaj treba biti smješten na udaljenosti ne većoj od 8 metara jedan od drugog, u suprotnom signal će se izgubiti.

Vaš tablet ili telefon moraju biti uključeni pomoću softvera OneTouch Diabetes Management.

Ako prijenos podataka s brojila na mobilni uređaj nije izvršen nakon ispitivanja krvi, uređaj će ponoviti pokušaje prijenosa u roku od 4 sata.

Ako u uređaj umetnete novu testnu traku, prijenos podataka će se zaustaviti.

Glucometer "One Touch Select Plus Flex"
  • od 600 rubalja
Plus trake za odabir Select Touch
  • 50 kom od 980 rub.
  • 100 kom od 1700
Olovka za olovku „One Touch Delica“
  • od 600 rub.
Lančevi "One Touch Delica"
  • 25 kom od 200 rub.
  • 100 kom od 550 rub.
USB kabl
odgovara bilo kojem
Kontrolno rješenje "Odaberite jedan dodir plus normalno »
  • od 540 rub.

Naši nalazi i povratne informacije

Prema našim zapažanjima, ovaj je glukometar prilično precizan i to je najvažniji kriterij na koji se dijabetičari oslanjaju prilikom svog izbora.

Pogreška Plus Plus Flexa u odnosu na laboratorijske testove je:

  • normoglikemija (5,5 mmol / l) ne više od 0,83 mmol / l
  • hiperglikemija (veća od 5,5 mmol / l) reda od 15%

Rad svih unutrašnjih organa čovjeka u osnovi je poremećen. Zbog nepravilnog metabolizma ugljikohidrata dolazi do razaranja tkiva na ćelijskoj razini, uslijed čega ćelije počinju doživljavati „glad“ i umiru - započinje nekrotični proces, a za cjelovit proces regeneracije jednostavno nema dovoljno resursa koji se zbog oštećenog metabolizma ne mogu napuniti.

To je glavni razlog zašto se dijagnoza šećerne bolesti tipa 2 postavlja u kasnim fazama razvoja bolesti, kada je dijabetes već vrlo teško zaustaviti jednostavnom prehranom, a pacijenti zahtijevaju obaveznu medicinsku intervenciju.

Štetno kao višak glukoze u krvi, kao i njen nedostatak. Međutim, nedostatak glukoze mnogo je opasniji, jer se čovjekovo stanje pogoršava za nekoliko minuta. Važno je znati kako se pravilno ponašati u datoj situaciji kako biste na vrijeme poduzeli odgovarajuće mjere.

Što je veća koncentracija glukoze u krvi, točniji su rezultati.

Ali da biste dobili opću predstavu o napredovanju dijabetesa tipa 2, ovaj analizator je sasvim dovoljan.

Razlika u rezultatima među nama bila je oko 1,3 - 2,5 mmol / L s progresivnom dijabetesom tipa 2 i perzistentnom hiperglikemijom na testu od 10,0 mmol / L do 13,7 mmol / L. Ispitivanje je sprovedeno 3 dana.

Ali! Ne zaboravite da je Van Touch Select Plus Flex loš i / ili da uopće ne radi na niskim temperaturama.

Počinje otkazivati ​​već na + 2 ° C, a pri minus temperaturama se ne uključuje (u rano proljeće na -10 ° C nije se uključilo).

To je njegov najznačajniji minus, jer je kod šećerne bolesti tipa 1 potrebno izmjeriti glikemiju u bilo kojim uvjetima!

Takva katastrofa proći će one koji koriste pokretni mjerač Accu-Chek, ali on i njegovi potrošni materijali vrlo su skupi. Ne mogu svi priuštiti takvo zadovoljstvo.

Naravno, postoje trenuci koji su nas jako iznervirali. Ne biste ga trebali kupiti zbog novih značajki bluetooth-a s mogućnošću sinkronizacije s računalom. To je u Rusiji još uvijek prazna fraza. Ni aplikacija ni bežični prijenos podataka ne rade!

Ipak, treba odati počast proizvođaču - One Touch Select Plus Flex je ponekad čak jeftiniji od svog prethodnika, One Touch Select Plus, u kojem ne postoji bluetooth funkcija.

Ali ovo je mala utjeha za one koji su poput nas doveli do reklamiranja ...

Nažalost, analizator nema pozadinsko osvjetljenje ili zvuk, što ga čini neprikladnim za upotrebu slijepim osobama. Osobe sa oštećenim vidom takođe mogu biti neugodne za samostalnu upotrebu.

Za takve ljude postoje glukometri koji govore.

Kratke informacije

OneTouch Select Pluse Flex
Ključne karakteristike
1,0 μl
Stvarni raspon mjerenja u mmol / L
Pogreška
0,83 mmol / litra
Trajanje merenja
5 sek
Ispitni uzorak
puna krv
Uređaj radi na 2 baterije
Memorija uređaja može pohraniti najviše
500 rezultata
Metoda mjerenja
elektrohemijski
Normalan rad uređaja moguć je uz sljedeća kolebanja temperature
Uobičajen rad uređaja moguć je s vlagom
Udovoljava zahtjevima
ISO 15197: 2013
Kompanija / država
Life Scan / SAD
Službena web stranica
www.onetouch.ru
Telefonska linija
Garantni servis (odnosi se isključivo na sam uređaj)

Ako pronađete grešku, odaberite dio teksta i pritisnite Ctrl + Enter.

Ne stidite se, već radije dijelite informacije sa svojim prijateljima!
Što nas je više, svima je bolje!
Veliko hvala svima koji ne ostaju ravnodušni i podijelili rekord!

Da li ste dijabetičar i znate ukusne recepte koji vam pomažu u borbi protiv dijabetesa? Zatim kliknite na sliku, slijedite link i podijelite recept s drugim čitateljima na stranici!


Podijelite recept i naučite druge kako ukusno živjeti sa dijabetesom!

Sada svi članovi naše grupe u kontaktu imaju dostupnu novu priliku - preuzeti članke iz časopisa „Dijabetes melitus“, koji je nastao zahvaljujući zajedničkom radu ruske dijabetičke zajednice!

U ovom naučnom i praktičnom časopisu pronaći ćete puno korisnog i zanimljivog.

Bit će koristan ne samo dijabetičarima i svim osobama koje brinu o svom zdravlju, već i stručnjacima koji vježbaju.

Svake sedmice ćemo u našoj grupi objavljivati ​​jedan broj časopisa u našoj grupi.

Ne propustite!

Ako se prema rezultatima testa krvi utvrdi određena koncentracija nusproizvoda proinsulina, C-peptida, to ukazuje da gušterača zadržava sposobnost samostalne sintetizacije endogenog inzulina.

Takva je analiza izuzetno važna u fazi ugradnje žlijezde donora.

Ako se nivo C-peptida normalizuje, tada se operacija transplantacije može smatrati uspješnom.

Takav kriterij za biohemijski test krvi, poput glikoziranog (ili glikoziliranog uobičajenog) hemoglobina, ukazuje na stabilnu hiperglikemiju.

Povišeni šećer u krvi nepovoljno djeluje na proteinske spojeve koji kruže krvotokom.

Ako se dugo nalaze u slatkom okruženju, tada će se nakon nekog vremena jednostavno zasititi i izgubiti dio svojih svojstava.

Zbog toga će ih učiniti neprimjerenima za procese sinteze i metabolizma.

Zato dijabetičari s velikom koncentracijom glukoze na kraju razvijaju mnoge kasne komplikacije koje im onemogućuju da žive život punim životom.

Ako postignete ciljanu glikemiju i konstantno je održavate, tada možete sa sigurnošću govoriti o daljnjem uspješnom i dugom životu dijabetičara.

Zaista, glavni problem ove podmukle bolesti je visoki sadržaj glukoze, koji iznutra polako ali sigurno uništava cijelo tijelo!

Što je bolja dijabetesna kompenzacija, to je bolje za čitav organizam!

Pogledajte video: Xiaomi Mi Smart Scale Body Fat - video recenzija (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar