Liječenje dijabetičkog stopala i trofičnih ulkusa: kako se liječiti, pregledi

Ko je izliječio trofične čireve, podijelite savjete! Nijedan lijek ne pomaže, želim isprobati narodne lijekove.

Pomozite ljudima! Moja majka (majka moje majke takođe je imala tromboflebitis, a potom i čir) nema dijabetes. Ali noge, posebno one koje su strašno gledati: veliki trofični čir, crvenilo oko čira. Doktori .... uopće ništa, isprobala sam razne masti, narodne lijekove, a srce joj umire od bola. Što učiniti, postoji barem jedna osoba koja je barem nešto pomogla. Molimo podijelite

Molim vas da mi kažete koje aktivne maramice koristim za liječenje trofičnih čira, jer ih ima puno. Ili je bolje koristiti zavoje - branolind. Pišite recenzije, kome su pomogli i koliko brzo?

Probaj mamicu sa medom. Pomiješajte 50 do 50 i podmažite ranu, a ispod zavoja jedan dan

U prethodnom članku postoji mnogo pozitivnih kritika o korištenju ASD-a za trofične čireve na nogama, a čak su i neki ljekari uspješno koristili ovaj lijek. Riskirao bih na liječenje. ASD frakcija se može kupiti kod veterinara. apotekama. Lijek je moćan, ali iz nekog razloga liječenje ljudi ne odobravaju više vlasti. Ali mnogi su ASD pomogli izliječiti bolesti, posebno dermatološke, uključujući čireve na nozi.

Kao da se čir na stopalu ne zaceli godinu dana, odlaže se u obliku naočnjaka, a zatim se upali, ljušti se, pojavljuje se ponovo, osipa. Napišite recenzije koji su pomogli koje masti kod trofičnog čira na stopalu. Možda samo trebate da ležite nekoliko meseci i da ne zakoračite na stopalo.

Trofični čir na mom ocu pomogao je izliječenju balzama Crkve i kade od Tar-a. Noću su napravili kupke, a nakon što se zavoj natopio u balzam. Ova metoda je zaista pomogla u liječenju. Čirevi su zacijelili i više se nisu mučili.

ljekarna prodaje masti za trofične čireve na bazi morske heljde, imena se ne sjećam, ali košta oko 50-58 USD. To je pomoglo mojoj majci, patila je gotovo 2 godine.

Još uvijek postoje brojni pregledi o korištenju masti za trofične čireve na bazi hyoxysone, gentamicin, sinoflan i mitiluratsin masti - čir na nogama koji se godinama nisu zaliječili, sudeći po recenzijama zdravog načina života, ova je mast odgađala nekoliko tjedana.
Evo recepta: u sterilnoj posudi pomiješajte po 1 tubicu hioksizona, gentamicina, sinoflana i mitiluratsin, 100 g vazelina i 4 pakovanja streptocida u prahu. Svakodnevno je bolje ovu smjesu staviti na sterilni ubrus i nanijeti na rane prije spavanja.

Ima li netko povratne informacije o korištenju stellanina za trofične čireve?

Pročitala sam puno pozitivnih recenzija o liječenju trofičnih čira nanošenjem masti. Stellanin PEG koji sam kupila majci, već odavno ima čireve na nozi. Prije toga pokušali su liječiti drugim mastima: bepanten, levomikol, koristili su narodne lijekove. Ali nema koristi, efekat je privremen.
Od Stellanina su rane počele zarastati i prestale su mokriti od prvih dana upotrebe. Mjesec dana se gotovo u potpunosti vuklo.

Laku noć svima. Mama pati od trofičnog čira oko 9 godina. zašto ne probati. Pa, savjetovali su Ximedon tablete. jako dobar lijek. tada sam na internetu našao tretman za izmjenu masti Argosulfan s Olazolom. pomaže. uz ovaj tretman i dalje pije Omega 3. ima poboljšanja. Ne daj Bože da pomogne nekom drugom.

Lično mi je pomogla Višnjevska mast

a doktori lažu svi. pre nego što je sve lečena

Narod!
XXI vek u dvorištu!
Narodni lijekovi, naravno, pomažu, ali oni se koriste kada sve ostalo što je nauka razvila nije dostupno. A pomažu, naravno, mnogo manje efikasno od modernih lijekova i obloga.
Danas se trofični čirevi (na primjer, kod varikoznih vena) uspješno zacjeljuju u 95% slučajeva. Naravno, uvezeni lijekovi su ponekad prilično skupi, ali mi smo već pokrenuli proizvodnju lijekova u Rusiji za liječenje raznih vrsta rana, a ne inferiorno od stranih kolega.
Obratite pažnju na preljeve i medicinske pripravke marke Optimelle - oni se lako mogu kupiti u internetskoj trgovini KAMA (kama-med.ru) s dostavom u Rusiju.
Siguran sam da će u većini slučajeva ovi alati pomoći.
PoviTex (PoviTex) - prelivanje s povidon-jodom, LikoTul sa ionima srebra (LicoTul Ag +), Prontosan (Prontosan gel) - antimikrobni gel za rane ..
Ali nikad se ne zna .. - tamo ima puno stvari.
Google i Yandex da vam pomognu!

krema za trofične čireve .... medicinska sestra je izliječila oca ... ..

1. geoksizon 1 epruveta 10g
2. metiluracil 1 epruveta
3. Cev vazelina 1
4 streptocida 2 paketa (po 2 grama)
5. Sinaflan 1 cijev
6. gentomicin 0,1% 1 epruveta

izmiješajte sve ovo i čuvajte u frižideru, razmažite tri puta dnevno, uz poboljšanje 2 puta dnevno, čak i uz poboljšanje 1 put dnevno ....... nakon što se izrazio potrebno je kontrolisati ta mjesta, da se u slučaju pojave odmah razmaže ...

Stadiji razvoja trofičnog čira

  1. Stadij formiranja ulkusa - u ovoj fazi se postepeno povećava veličina čira, njegovo produbljivanje i pojava na dnu bjelkaste ili sivkastog plaka. Sve to obično prati neugodan miris. Stopala i noge mogu osakati i prehladiti se, osjeća se puzanje goosebumpsa.
  2. Stadij čišćenja čira - postepeno plak u čiru počinje da nestaje, dno postaje jarko ružičaste boje. Veličina ulkusa i njegova dubina prestaju da se povećavaju.
  3. Stadij zarastanja čira - obično zarastanje započinje s rubova formacije, a veličina čira počinje se postepeno smanjivati. Ako se provede učinkovito opće i lokalno liječenje, tada se iscjeliteljski otočići počinju pojavljivati ​​u samom čiru.

Ove faze su karakteristične za povoljan tijek trofičnih čira na šećernoj bolesti. Ali to se ne događa u svim slučajevima. Ako se infekciji pridruži proces, tada se upala može proširiti na koštano tkivo i tetive, započinje proces propadanja u kome je potrebna hirurška intervencija.

Ako trofični čir ne pređe iz prve faze u drugu, nego počne napredovati i produbljivati, to jest vjerovatnost razvoja gangrene. Obično to može biti s nepravilnim liječenjem dijabetesa i pojavom neurovaskularnih komplikacija.

Dijabetička gangrena je stanje koje predstavlja opasnost po život i u pravilu dovodi do amputacije stopala. Ovisno o učestalosti procesa i dubini, amputacija može biti i na razini potkoljenice ili bedra, iako sve počinje dijabetičkim stopalom.

Istovremeno, oštećenje kože s vanjske strane nije uvijek izraženo, čirevi se mogu čak zategnuti na rubovima, ali proces će se nastaviti u dubini. Zbog toga je zabranjeno samoliječenje trofičnih čira na dijabetes melitusu.

Liječenje trofičnog čira

Liječenje čira na dijabetičkom stopalu treba provesti samo pod liječničkim nadzorom i svakako uzmite u obzir fazu procesa rane. Pacijenti trebaju:

  1. poštujte krevet (ponekad i polusvet),
  2. jedi pravo
  3. konzumirajte dovoljno proteina
  4. minerala i vitamina
  5. stalno pratiti nivo glukoze u krvi pod nadzorom endokrinologa.

Ako pacijent nije baš odgovoran za pridržavanje preporuka ili ako se nivo šećera ne može popraviti ambulantno, to se može učiniti u endokrinološkoj bolnici.

Kod šećerne bolesti svako oštećenje stopala treba tretirati u posebnim odjeljenjima dijabetičkog stopala ili u podološkim prostorijama posebno dizajniranim za dijabetičare. Strogo je zabranjeno liječiti se.

Prevencija stvaranja trofičnog čira kod dijabetesa

Glavna metoda prevencije ovog stanja je rano otkrivanje dijabetes melitusa (posebno druge vrste), njegovo kompetentno liječenje i postizanje stabilne normalne razine glukoze u krvi.

Ako postoji potreba, onda se morate pridržavati određene prehrane, uzimati lijekove za snižavanje šećera ili raditi injekcije inzulina.

Budući da su dijabetička angiopatija i polineuropatija vrlo česta komplikacija dijabetesa, važno je započeti njihovu prevenciju što je prije moguće, na samom početku razvoja bolesti. Pored toga, osobe sa dijabetesom trebale bi slijediti ove smjernice:

  • nosite posebne ortopedske (ili barem samo udobne) cipele primjerene doba doba,
  • stalno prate stanje njihovih stopala, blagovremeno sprečavaju pojavu mikrotraume, pukotine i ogrebotine,
  • izbegavajte dugotrajno hodanje i povećano opterećenje na nogama,
  • izbegavajte pregrevanje ili pregrevanje stopala,
  • čak i sa najmanjom ozljedom stopala, započnite liječenje brzo pod liječničkim nadzorom.

Nekrektomija

Trofični čir nužno se ispituje pomoću sonde za dugme, jer čak i mali otok ulceracije može imati kanal duboke rane.

Obično, sa trofičnim čirom, na rubu se formiraju korneti. Također se moraju ukloniti kako bi se smanjio stupanj pritiska na kvar. Takođe, ova manipulacija poboljšaće odliv njegovog sadržaja. U nekim situacijama uklanjanje nokta može biti potrebno ako se rana nalazi djelomično na noktu, na vrhu prsta.

Istovar udova

Specijalist mora biti svjestan da većina pacijenata nije u stanju ispuniti uvjete za istovar nogu, jer su oštećenja često bezbolna, te stoga ne ometaju rad osobe i njene pokrete.

Prilikom lokalizacije rana ove vrste na stražnjoj strani stopala ili potkoljenice nisu potrebne dodatne metode istovara: rana jednostavno ne smije doći u kontakt s cipelama. Ali, kada se utvrdi kvar na peti ili stopalu, već je potreban određeni uređaj. Sada se najčešće u ovoj situaciji koristi zavoj stvoren od polimera. Predstavlja čizmu i izmjenjivu i ne-izmjenjivu. Ova metoda je dobra po tome što omogućava obavljanje normalnih aktivnosti bez opterećenja zahvaćenim dijelom noge. Jedna od sorti takvog pribora je iskrcavanje polutke. Njegov dizajn je zasnovan tako da ubrza regeneracijske procese koristeći sljedeće karakteristike:

  • Trećina tereta prebaci na potkoljenicu od stopala,
  • Pritisak na površinu stopala ravnomerno je raspoređen,
  • Rana je zaštićena od abrazije,
  • Smanjena je natečenost rane.
Kod dijabetičkog stopala nije uvijek moguće koristiti polimernu čizmu - postoje određena ograničenja. Podijeljeni su na apsolutni i relativni. Prva uključuje prisustvo gnojnih rana i nekrotičnih lezija u području nošenja sa sepsom i / ili gangrenom. Drugo se manifestuje u obliku:
  • Teški poremećaji cirkulacije,
  • Visoka vlažnost u području primjene proizvoda,
  • Duboke rane malog prečnika,
  • Strah od stavljanja proizvoda.
Ovisno o vrsti lezije, uređaji za istovar mogu ubrzati zacjeljivanje tkiva. Od početka manifestacije do potpunog zatezanja čira prolazi prosječno 40-60 dana.

Formiranje „prozora“ za rane u ulošcima, štaka, ortopedske cipele, ograničenja hodanja nisu metode istovara i ne odnose se na metode uticaja na dijabetičko stopalo.

Kako se liječi trofični čir kod dijabetesa?

Ninulka »19. dec 2008. 18:36

Zdravo Nova sam na vašoj web lokaciji. Moja majka već sedam godina pati od dijabetesa melitusa2. Amputirana joj je velika noga.
Molim vas pomozite, možda me je neko čuo i rekao.
Kao što sam vidio u programu "zdravlje", drogu sam koristio za liječenje trofičnih čira na nogama. Čovjeku su ubrizgana određena mjesta s lijekom koji uzrokuje rast vaskula, uslijed čega čak i najstrašnije rane koje prijete amputacijom zarastaju.

Takođe sam na uho čuo da su prošle godine u Novosibirsku počeli proizvoditi lek koji uzrokuje rast krvožilnog sustava. Ime je teško čuti, prvo započinje "VENO".

Molim pomozite svima koji mogu.

Marvanna »19. dec 2008. 18:59

Fantik »19. dec 2008. 20:51

Ninulka »19. dec 2008. 23:43

Marvanna »20. decembar 2008. 15:00 sati

Ninulka »22. dec 2008. 19:50

Naša endokrinologinja za šećer 5, 6,7 kaže da je za njeno stanje i starost optimalna. Šećer se mjeri tri puta na dan.

Vidio sam vlastitim očima u programu "Zdravlje" pokazao pileće jaje u koje su ubrizgali ovaj lijek, sve je bilo prekriveno krvnim žilama, ali nisam čuo ime i gdje se testira i nije vazoprostan. Vasoprostan samo odlaže začepljenje krvnih žila, a nepoznati lijek uzrokuje da rastu. Nakon tri dana injekcija počelo je zarastanje, kako je pacijent rekao u studiju. Injekcije su rađene direktno u noge. Čuo sam za mnoge droge, ali svi oni odgađaju amputaciju. Mnogo puta je legla u vaskularni odeljak sa majkom i svekrvom. Amputirana joj je noga, hirurzi kažu da ako su žile oštećene, kao beskrajan kraj, to je ipak jedno u svakom trenutku, čir može ići dalje.

Marvanna »22. decembar 2008. 21:35

Fantik »22. dec 2008. 21:52

Ninulka »22. dec 2008. 22:52

Hork ™ »22. dec 2008. 23:23

Dr. Ana »22. dec 2008. 23:15

Ninulka
Biste li barem napisali - podijarist je pogledao mamu (u Volgogradu je, i to prilično kompetentno)? Da li se radi vaskularni pregled (ultrazvuk arterija)? Kakvi su rezultati? I tada, znate, većina sindroma dijabetičkog stopala su neuropatski ulkusi koji nemaju nikakve veze sa glavnim žilama. Nivo helikoglobina u glukozi? Holesterol? Pakao?

I nemojte raditi gluposti. Diljem svijeta, s ishemijskim SDS-om (tj. S ulkusima koji nastaju od arterijske insuficijencije), obnova protoka krvi kroz vaskularnu operaciju bila je i ostaje optimalno liječenje, ako za to postoji tehnička mogućnost. Nitko ne ubrizgava (još?) Čudotvorne pripravke u noge ili pileća jaja.

Ninulka »22. dec 2008. 23:23

Hork ™ hvala vam puno. A onda ne možemo proći

Dr.Anna Ali kod E. Malysheva ubadaju u programu Zdravstva. Vjerojatno većina stanovništva u zemlji spava tokom prenosa.

Dr. Ana »23. decembar 2008. 12:32

Marvanna »23. decembar 2008. 22:35

Još mama »29. decembar 2008. 13:56

Malo sam svjestan, moj pokojni muž je to učinio. Na TV-u su prikazali trenutak primanja državne nagrade. Ovo je zaista potpuno nova stvar, genetski izrađena. Glavna imena povezana s ovim lijekom su Bochkov i Tarantull (prvi je profesor, ljekar koji je direktno radio s pacijentima, drugi biolog i genetičar, koji je razvio taj dizajn.

Nažalost, mreža sadrži samo popularne publikacije, poput http://www.inauka.ru/health/article36160/print.html

TOČNO znam da se danas više od 50 ljudi spasilo od neizbježne amputacije. (Prije dvije godine bilo ih je samo dvije, zapravo sam bio prisutan na tim prvim eksperimentima).

ALI: dok svi ti ljudi nisu bili bolesni s dijabetesom, već s obliterirajućim endoarteritisom.
Nisam liječnik, ali možda postoje malo drugačiji problemi s žilama, a jedan se automatski ne prenosi na drugi. Ali možda nije tako jer ima puno toga zajedničkog.

Pogledajte video: Hemoroidi: šta ih uzrokuje i kako se liječe? (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar