Određivanje glukoze u krvi pomoću merača za dodir One Touch u skladu sa uputama za upotrebu

Za pacijente koji imaju dijabetes izuzetno je važno slijediti određena pravila. Ovo se također odnosi na liječenje lijekovima, prehranu i način života uopće. Ovo zahtijeva određenu pažnju na određene aspekte i fizičke napore za održavanje forme. Možda je glavna smjernica nivo šećera u krvi. Moderne tehnologije omogućile su običnim ljudima da samostalno mjere ovaj pokazatelj, a da se ne obrate specijalnim institucijama.

Jedan od popularnih uređaja s kojim možete saznati svoje glikemijske parametre je mjerač one Touch Ultra Easy. Uputa na ruskom uvijek je priložena uz komplet uređaja, dostupan za ruske potrošače.

Karakteristike

Glukometar "Van touch ultra" dizajniran je za mjerenje koncentracije glukoze u kapilarnoj krvi. Pomoću nje možete lako pratiti efikasnost liječenja dijabetičkih komplikacija. Uređaj se može koristiti i u kliničkim i kod kuće. Iako mu je svrha nadgledanje glikemijskog stanja pacijenata s dijabetesom, sam uređaj nije prikladan za dijagnosticiranje ove bolesti.

U ovom glukometru mehanizam za mjerenje šećera izgrađen je na elektrohemijskom principu, kada se mjeri jačina električne struje koja nastaje za vrijeme interakcije glukoze otopljene u krvi i posebne tvari koja se taloži na test traci. Zahvaljujući ovoj najnovijoj tehnologiji, utjecaj vanjskih faktora na postupak mjerenja se minimizira, čime se povećava tačnost dobivenih podataka. Rezultat uzetog uzorka prikazuje se na malom ekranu i prikazuje se u standardnom formatu za takva mjerenja (mmol / L ili mmo / dL).

Utvrđivanje indikacija nakon uzorkovanja krvi traje 5 sekundi. Sustav može pohraniti do 500 rezultata uzoraka s vremenom uzimanja - podaci se mogu prenijeti u sve popularne vrste medija, što je korisno za naknadnu analizu glikemijske dinamike od strane vašeg liječnika. Na web mjestu proizvođača LifeScan-a dostupan je softver koji pomaže u radu s primljenim podacima. Uz to, možete izračunati prosječnu vrijednost za jedan, dva tjedna ili mjesec, kao i na osnovu razine glukoze prije i nakon jela. Jedna baterija je dovoljna za 1000 mjerenja. Uređaj je prilično kompaktan (težina - 185 g) i jednostavan za korištenje. Sve funkcije se prate sa samo dva gumba.

Paket paketa

Komplet se sastoji od:

  • mjerač glukoze "OneTouch UltraEasy",
  • trake za analizu,
  • drške za probijanje
  • sterilni lancet
  • kapa za uzorkovanje iz raznih mesta,
  • baterije
  • slučaj.

Uz to, za kupnju je dostupna boca sa kontrolnim rješenjem, koja je osmišljena kako bi uporedila rezultate ispitivanja i provjerila zdravstveno stanje brojila.

Mehanizam rada i podešavanja

Kao što je već spomenuto, u bioanalizatoru je uključena elektrohemijska metoda. Testne trake prevučene su supstancom koja apsorbuje određenu količinu krvi. Rastvorena u njemu glukoza reagira s enzimima enzima koji sadrže dehidrogenazu. Enzimi se oksidiraju oslobađanjem intermedijara (ferocijanidni ioni, osmijum bipiridil ili derivati ​​ferocena), koji se, pak, oksidiraju, što stvara električnu struju. Ukupni naboj koji prolazi kroz elektrodu proporcionalan je količini dekstroze koja je reagirala.

Postavljanje brojila treba započeti postavljanjem trenutnog datuma i vremena. Prije izravne uporabe instrument se kalibrira kvačicom za provjeru ili kvačicom koja je pričvršćena na test trake. Postupak provjere koda se ponavlja kada kupite novi set traka. Sve potrebne manipulacije detaljno su opisane u priloženom priručniku.

Upute za upotrebu

Prije nastavka postupka preporučuje se pranje ruku i predviđenog mjesta probijanja. Najlakši način da kap kapljice bude iz vašeg prsta, dlana ili podlaktice. Ograda se provodi pomoću probijača olovke i umetka u nju. Ovaj se uređaj može podesiti prema dubini probijanja (od 1 do 9). U većini slučajeva trebala bi biti mala - velika je potrebna ljudima koji imaju debelu kožu. Međutim, da biste odabrali pojedinačnu dubinu, morate započeti s malim vrijednostima.

Stavite olovku čvrsto na prst (ako je uzeta krv iz nje) i kliknite na gumb za otpuštanje zatvarača. Pritiskajući mali prst, iscijedite kap krvi. Ako se raširi, tada se istisne još jedna kap ili se napravi nova bura. Da biste izbjegli pojavu kukuruza i pojavu kronične boli za svaki naredni postupak, morate odabrati novo mjesto uboda.

Iscijedivši kap krvi, morate pažljivo, ne strugajući i ne razmazati, nanijeti test traku na ubačeni u bioanalizator. Ako je kontrolno polje na njemu bilo potpuno ispunjeno, uzorak je uzet ispravno. Nakon određenog vremena, na ekranu će se pojaviti rezultati ispitivanja koji se automatski unose u memoriju uređaja. Nakon analize, iskorištene lancete i trake uklanjaju se i odlažu na sigurno.

Tijekom postupka treba obratiti pažnju na neke moguće okolnosti. Tako, na primjer, ako se test na visokoj glikemijskoj razini kod dijabetičara izvodi na temperaturi od 6-15 ° C, konačni podaci mogu se podcijeniti u odnosu na stvarno stanje. Iste pogreške mogu se pojaviti kod teške dehidracije kod pacijenta. Pri izrazito niskom nivou (10,0 mmol / L) morate odmah poduzeti potrebne mjere za normalizaciju razine dekstroze u krvi. Ako ste više puta dobili podatke koji se ne podudaraju sa uobičajenim pokazateljima, provjerite analizator s upravljačkim rješenjem. Takođe se preporučuje konsultacija sa lekarom kako bi se saznala prava klinička slika.

Cijena i recenzije

Cijena uređaja kreće se od 600-700 rubalja, ali cijena je u potpunosti opravdana.

Većina pacijenata koji su kupili ovaj uređaj pozitivno reagira na njega:

Zadovoljan sam uređajem, vrijedi napomenuti nekoliko karakteristika: točnost pokazatelja, velika brzina određivanja, jednostavnost upotrebe.

100% sam zadovoljna kupovinom. Sve što je potrebno, sve je tu. Precizni rezultati u kratkom vremenskom periodu, jednostavnost upotrebe, što je vrlo važno osobama u dobnoj dobi, zgodan ekran s velikim brojevima. Drugim riječima, pouzdan pomoćnik!

Zaključak

Uređaji za određivanje nivoa glikemije Van Van dobili su brojne pozitivne kritike. Ocjenjujući njihovu neophodnost, korisnici bilježe točnost očitanja i stabilnost u radu. Lagani i kompaktni analizatori prilično su pogodni za svakodnevnu upotrebu i mogu trajati nekoliko godina. Na temelju dobivenih brojki lako možete odabrati individualnu i efikasnu metodu liječenja dijabetesa.

Pogledajte video: Provera secera u krvi u Megamarketu Roda (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar