Pregled najboljih kućnih mjerača glukoze u krvi

OneTouch Select Plus Flex® merač

Reg. otkucaja RZN 2017/6190 od 09.04.2017., Reg. otkucaja RZN 2017/6149 od 23.08.2017., Reg. otkucaja RZN 2017/6144 od 23.08.2017, Reg. otkucaja Federalna služba bezbednosti br. 2012/12448 od 23.09.2016., Reg. otkucaja Federalna služba bezbednosti br. 2008/00019 od 29.09.2016., Reg. otkucaja FSZ br. 2008/00034 od 23.09.2018., Reg. otkucaja RZN 2015/2938 od 08.08.2015., Reg. otkucaja FSZ br. 2012/13425 od 24.09.2015., Reg. otkucaja FSZ br. 2009/04923 od 23.09.2015., Reg.ud. RZN 2016/4045 od 24.11.2017, Reg. otkucaja RZN 2016/4132 od 23.05.2016, Reg. otkucaja FSZ br. 2009/04924 od 12.04.2012.

Ova web lokacija namijenjena je isključivo građanima Ruske Federacije. Korištenjem ove web stranice prihvaćate našu politiku privatnosti i pravne odredbe. Ova stranica je u vlasništvu kompanije Johnson & Johnson LLC, koja je u potpunosti odgovorna za njen sadržaj.

KONTRAINDIKACIJE SU DOSTUPNE.
SAVJETITE SPECIJALISTA

Kako odabrati glukometar za dijabetes?

Praćenje glukoze u krvi za dijabetičare je doživotna procedura. To je jedini način da se spriječi napad, a ne da se postignu komplikacije i postignu dobra kompenzacija. Postoje dvije vrste dijabetesa: dijabetes tipa 1 - inzulinski ovisan i dijabetes tipa 2 - ne inzulinski ovisan.

Većina glukometra pogodna je za dijabetes tipa 2. Prikladni su za kućnu upotrebu i pomažu u određivanju holesterola i triglicerida u krvi. Ove pokazatelje moraju nadgledati osobe sa metabolički sindrom (pretilo), ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti.

Primjer visokokvalitetnog glukometra za nadgledanje metaboličkih parametara je Accutrend Plus (Accutrend Plus). Njegov je glavni nedostatak visoka cijena, ali kod dijabetesa tipa 1 nije potrebno prečesto mjeriti krvne parametre, pa se trake koriste ekonomično.

U slučaju dijabetesa ovisnog o insulinu, često je potrebno provjeravati šećer u krvi - barem 4-5 puta dnevno, a s pogoršanjima i lošom kompenzacijom - čak i češće. Prije odabira glukometra preporučljivo je izračunati približnu mjesečnu potrošnju test traka i njihov trošak, jer ekonomska strana akvizicije igra važnu ulogu.

Pažnja! Ako je moguće primiti test trake i lancete sa besplatnim inzulinom, obavezno provjerite sa svojim liječnikom što daju glukometri i u kojoj količini.

Merač dijabetesa tipa 1

Za pravi izbor dobrog glukometra, osoba ovisna o inzulinu treba odlučiti o potrebnom skupu karakteristika uređaja, kao i o njihovoj važnosti.

Važni parametri glukometra:

  • Fotometrijski ili elektrohemijski glukometri? Njihova tačnost je približno ista (više)na provjeri tačnosti glukometra), ali su uređaji s elektrokemijskom metodom mjerenja prikladniji, bit će potreban manji volumen krvi za analizu, a rezultat neće trebati provjeravati okom, ocjenjujući boju testne zone trake.
  • Govorna funkcija. Za ljude s vrlo slabim vidom i dijabetesom negativno utječe na oštrinu vida, ovaj način objavljivanja rezultata ispitivanja je najbolja, a ponekad i jedina opcija.
  • Količina materijala za istraživanje. Ovaj je pokazatelj posebno važan za djecu i starije osobe, najmanja dubina punkcije za dobivanje kapi krvi do 0,6 μl je manje bolna i zacjeljivanje nakon uzimanja materijala je brže.
  • Vrijeme mjerenja. Mjereno u sekundi, moderni uređaji u mogućnosti su da daju tačne rezultate u prosjeku za 5-10 sekundi.
  • Spremanje povijesti mjerenja u memoriju, statistiku. Vrlo zgodna osobina za ljude koji vode dnevnik samokontrole.
  • Mjerenje nivoa ketona u krvi korisna je karakteristika za rano otkrivanje ketoacidoze (DKA).
  • Označi hranu. Napomene o postavljanju omogućuju vam da vodite precizne statistike u dva smjera: razina glukoze prije i nakon jela.
  • Kodiranje test traka. Kodove je moguće podesiti ručno, mijenjati, koristiti se posebnim čipom, a postoje glukometri bez kodiranja.
  • Veličina test traka, njihovo pakiranje i rok trajanja.
  • Jamstvo za uređaj.

Glukometar za starije osobe

Prijenosni mjerači glukoze u krvi i bioanalizatori u krvi velika su potražnja kod starijih ljudi, kupuju ih roditelji, djedovi i bake koji pate od dijabetesa.

Idealan model glukometra ne postoji, svaki od njih ima svoje prednosti i mane.

Prilikom odabira uređaja koji će staračka osoba koristiti, vode se sljedećim karakteristikama:

  • Jednostavnost upotrebe.
  • Pouzdanost, tačnost merenja.
  • Štedljivost.

Starija će osoba biti mnogo prikladnija da koristi uređaj sa velikim ekranom, velikim test trakama i minimalnim brojem pokretnih mehanizama.

Starosnim ljudima, pa čak i slabog zdravlja, bolje je koristiti glukometre bez kodova - neće biti problema s pamćenjem kombinacije kodova ili pronalaženjem čipa.

Važne karakteristike mogu uključivati ​​i troškove potrošnog materijala, kao i njihovu prevalenciju u ljekarničkoj mreži. Testne trake trebaju biti stalno dostupne, dakle, što je model popularniji, to je lakše pronaći potrebne „potrošne materijale“ u najbližim ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama.

Postoji nekoliko funkcija glukometra koje vjerojatno neće biti korisne starijim osobama: velika količina memorije uređaja, utvrđivanje velike brzine mjerenja velikom brzinom, mogućnost povezivanja s osobnim računarom i druge.

Za starije ljude prikladni su modeli tačnih glukometra:

  • VanTouch Select Simple (Select Simple): bez kodiranja, jednostavan postupak ispitivanja, velika brzina mjerenja. Cijena 900 r.
  • VanTouch Select (OneTouch Select): jedinstveni kod test traka koji se mogu menjati, daju se beleške o hrani, vrlo zgodna kontrola. Cena - 1000 r.
  • Accu-Chek Mobile (Accu-Chek Mobile): nema kodiranja, vrlo zgodna olovka za probijanje prsta, testna kaseta sa 50 traka, mogućnost povezivanja s računarom. Cijena kompleta je oko 4,5 hiljada rubalja.
  • Contour TS (Contour TS): nema kodiranja, rok trajanja test traka je šest mjeseci. Cijena od 700 rub.

Ovi precizni i visokokvalitetni glukometri dokazali su se u praksi, imaju puno pozitivnih povratnih informacija, pouzdani su i laki za rukovanje, a ispravnost njihovih mjerenja zadovoljava utvrđene standarde.

Glucometer za dijete

Prilikom mjerenja nivoa glukoze u krvi djeteta vrlo je važno učiniti ovaj postupak što bezbolnijim. Stoga je glavni kriterij za odabir uređaja dubina uboda prsta.

Accu-Chek Multclix smatra se jednom od najboljih olovki za probijanje djece, ali prodaje se odvojeno od linije Accu-Chek uređaja.

Cijena glukometra varira od 700 do 3000 rubalja i više, cijena ovisi o proizvođaču i nizu funkcija.

Cijena naprednijih analizatora biološke krvi, koja mjere nekoliko pokazatelja odjednom, za red je veća.

U prodaji su standardni standardni set zajedno s glukometrom 10 test traka i lanceta, kao i olovka za piercing. Najbolje je odmah nabaviti određenu zalihu zaliha, u bolesnika s dijabetesom to bi uvijek trebalo biti.

Važno je da se mjerenje glukoze u krvi glukometrom izvede pravilno i pokaže stvarni šećer u krvi. Ponekad mjerač možda nije u pravu i pokazuje različite rezultate. Otkrijte uzroke grešaka →

Razine glukoze u krvi mogu se brzo i točno odrediti prijenosnim glukometrom, koji je moderni medicinski uređaj za kućnu upotrebu. Recenzije svih vrsta →

Kompanija Lifescan Poznat na tržištu glukometra više od 20 godina. Njihovi mjerači glukoze u krvi One Touch Ultra Easy zasluženo se smatraju jednim od najboljih do sada.

Kompaktna veličina, jednostavnost rada, pristupačno sučelje, jednostavnost postupka, efikasnost i brzina glavne su prednosti ovih uređaja. Potpuna recenzija →

Prilikom mjerenja razine šećera u krvi važno je brzo izvršiti test, dobiti precizne rezultate koji se lako mogu pročitati, a također uzeti i uzorak krvi gdje uzrokuje najmanje nelagode i bolova, posebno kada je riječ o dijabetesu. Glukometar u potpunosti zadovoljava ta svojstva. Omron Optium Omega. Značajke proizvoda →

One Touch Ultra Smart glucometer je višenamjenski uređaj koji je, po skupu opcija, sličan punopravnom PDA (ručni računar).

Volumetrijska memorija i sjajne mogućnosti programiranja omogućuju vam kontrolu ne samo razine glukoze, već i drugih pokazatelja: biohemijskog sastava krvi, krvnog tlaka itd. Pregled modela →

Danas tržište nudi širok izbor glukometra. Za dijabetičare je važno odabrati prikladan, pouzdan i kompaktan uređaj, posebno za redovnu upotrebu.

Jedan od njih je i Van Tach Select Simple glukometar, koji dodatno ima neke zanimljive karakteristike. Više o ovom →

Glucometer je prijenosni uređaj koji vam omogućuje kontrolu razine glukoze u krvi kod kuće i ne zahtijeva posebne vještine i znanje.

U posljednje vrijeme domaća industrija proizvodi uređaje koji su vrijedni konkurencije stranim kolegama. Pročitajte više →

Koji je merač bolji?

Teško je nedvosmisleno odgovoriti na ovo pitanje. Uostalom, ukusi i potrebe ljudi su individualni, pa vrijedi započeti od njih.

Dakle, uređaji One Touch su se dobro pokazali. Istina, oni su mehanički, ali to ne utječe na njihovu funkcionalnost. Glukometeri brzo daju rezultat i imaju malu grešku. Accu-Chek se može pripisati istoj kategoriji.

Ni Biomine ni Optium nisu loši uređaji. Naravno, postoji nekoliko sorti takvih glukometra. Svi su usmjereni na mjerenje razine glukoze. Sve se to radi brzo i efikasno, a cjenovna kategorija ne prelazi prihvatljive standarde.

Dobro dokazane Ascensia, Accutrend i Medi Sense. Odlikuje ih brzina reakcije. Pored toga, oni imaju funkciju pohrane najnovijih podataka. To će vam lako omogućiti da uporedite trenutne pokazatelje sa prethodnim.

Sve gore navedeno je dobro. Odabir favorita iz njih nije tako jednostavan. Jer svi oni mogu se nadmetati za titulu najkvalitetnijeg i najtačnijeg uređaja. Dakle, odabirom glukometra trebalo bi se osvrnuti samo na lične sklonosti.

Vrste glukometra

Postoje takve vrste kao fotometrijska, elektromehanička i ramanska. Svaka varijacija ima svoje individualne karakteristike i nijanse.

Fotometrijska znači upotreba posebnih ploča na kojima su smještene zone koje mijenjaju boju. I to rade kad glukoza uđe u interakciju sa posebnim supstancama. Ovo je prvi uređaj koji se pojavio na tržištu i u početku uspio postići posebnu popularnost.

Elektromehanički zahtijevaju upotrebu posebnih test traka. Za razliku od svojih prethodnika, oni daju podatke o glikemijskim mjerenjima u skladu sa veličinom struje. Oni se na svoj način mogu nazvati savršenim.

Poslednji tip je Raman. Ima potpuno drugačiji način rada. Ovi uređaji su budućnost. Ovaj uređaj omogućava mjerenje disperzijskog spektra kože, a razina glukoze određuje se izolacijom njenog spektra od ukupnog spektra kože.

Elektromehanički uređaji su posebno popularni. Dostupne su u pogledu troškova i daju tačan rezultat. Koji glukometar odabrati, svaka osoba odlučuje samostalno.

OneTouch UltraEasy Glucometer (VanTouch UltraIzy)

Izvrsno rješenje za mlade je OneTouch UltraEasy (VanTouch UltraIzi). Ima svijetao dizajn, osim toga, moderan je i kompaktan.

Uz njega je kapilarna test traka koju samo trebate dodirnuti da biste saznali rezultat. Tu je i zaštićena test traka, koja omogućava provođenje analize dok dodirujete bilo koje područje. Zbog toga se podaci mogu dobiti ne samo oduzimanjem krvi s prsta, već i sa ramena i podlaktice.

Uređaj vam omogućuje da saznate rezultat nakon 5 sekundi nakon korištenja. Tačnost studije je na visokom nivou. Elektromehanički je, pa se postupak provodi pomoću električne struje.

Ima memoriju za 500 mjerenja koja olakšava upoznavanje s prethodnim podacima. Postoje dva upravljačka gumba, zahvaljujući kojima možete postaviti datum i vrijeme. Kompaktan dizajn i mogućnost izbora bilo koje sheme boja. Ne zahtijeva čišćenje, jednostavan je za upotrebu i dostupan je u cjenovnoj kategoriji.

OneTouch Select merač (VanTouch Select)

Kompaktni OneTouch Select (VanTouch Select) omogućava vam da brzo uradite test i odmah dobijete rezultat. Njegova glavna osobina je veliki ekran i veliki broj. To se vrlo odnosi na starije osobe.

Omogućuje vam da dobijete prosječnu vrijednost razine šećera za tjedan, dva, pa čak i s mogućnošću oznaka "prije jela" i "nakon jela". Ispitivanje se vrši 5 sekundi. U principu, ovo je standardna vrijednost za mnoge modele.

Metoda analize je elektromehanička. To vam omogućuje određivanje razine glukoze pomoću struje. Memorija nije mala, čak 350 vrijednosti. Ovo je vrlo zgodna osobina, posebno za osobe koje pate od stalnog zaborava.

Uz uređaj su test trake, čiji je glavni enzim glukozni oksid. Garancija uređaja je neograničena. Sve u svemu, on nije loš. Prikladan je za upotrebu, a cjenovna kategorija je vrlo povoljna.

OneTouch Select Simple Glucometer

Novo u 2012. godini bio je OneTouch Select Simple. Ima napredni dizajn i jednostavan je za upotrebu. Njegove glavne karakteristike su potpuno odsustvo tipki i kodiranje.

Postoje zvučni signali koji upozoravaju osobu na visok ili obrnuto nizak sadržaj glukoze. Postoje i simboli koji prikazuju prihvatljive standarde i odstupanja od njih.

Vrijedno je koristiti uređaj zajedno s test trakama, jer je elektromehanički. Umjeravanje podataka događa se u plazmi. Razinu glukoze možete saznati za 5 sekundi. Dovoljna je samo jedna mikro kap. Istina, memorija nije tako dobra, maksimum koji model pamti je posljednji rezultat.

Kompaktan je, što vam omogućava da ga nosite sa sobom. Da biste mogli izvršiti mjerenje, morate umetnuti testnu traku u uređaj, provjeriti kodni broj i priložiti kap krvi. Za samo 10 sekundi pokazaće rezultat.

Glucometer One Touch Ultra (Van Touch Ultra)

Posebna popularnost stekla je funkcija One Touch Ultra (Van Touch Ultra). Obavlja analizu zasnovanu na elektromehaničkim efektima. Sitna kap krvi dovoljna je da se utvrdi koju razinu glukoze sadrži.

Komplet uključuje i kapilarnu test traku i zaštićenu. Prvo vam omogućava da napravite analizu bez izračunavanja dozvoljenog volumena krvi. Potrebnu količinu „sirovina“ ona izvlači sama. Zaštićena test traka omogućava vam dodirivanje bilo kojeg njenog dijela. Rezultat će biti dostupan u roku od 5 minuta nakon uzimanja krvi.

Memorija uređaja dizajnirana je za 150 mjerenja. Kalibracija se vrši plazmom. Prosječni rezultat može se izračunati i za 2 tjedna i za mjesec dana. Moguće je obraditi podatke za izgradnju dijagrama.

Uređaj upozorava osobu na mogući sadržaj acetona u urinu. To je veoma važno u nekim slučajevima. Što se tiče vanjskih podataka, on je kompaktan, moderan i jednostavan za korištenje.

Glucometer Accu-Chek Active (Accu-Chek)

Najbolji njemački razvoj je Accu-Chek Active (Accu-Chek). Točnost njegovih podataka može se uporediti sa laboratorijskom analizom. Automatski se uključuje i isključuje. Jednostavan je za upotrebu i jednostavan za nošenje čak i u džepu.

Veliki ekran sa velikim brojem omogućava osobama slabog vida da ga koriste. Kodiranje se vrši pomoću kodne ploče. Kap krvi može se nanijeti na test traku izvan uređaja, što pojednostavljuje njegovu upotrebu. Lako je kontrolirati proces.

Ako je potrebno, svi se podaci mogu prenijeti na računalo pomoću infracrvenog porta. Novi kofer koji dolazi s kitom omogućuje vam da nosite zalihe. Podaci nakon testa biće dostupni za 5 sekundi.

Njegove glavne prednosti su sigurnost i pouzdanost. Uz to, uređaj upozorava na istekane testne trake. I na kraju, to je dostupnost modernih tehnologija za upravljanje bolestima.

Glucometer Accu-Chek Performa komplet (Accu-Chek Performa)

Višenamjenski Accu-Chek Performa Kit (Accu-Chek Performa) pravi je proboj među uređajima koji mjere glukozu. Možda ovo nije samo prelepi model, već čitav sistem.

Za svako mjerenje prati se nekoliko parametara odjednom, što može utjecati na točnost podataka. Sistem ima posebne karakteristike. Dakle, za test je dovoljna mala kap krvi, doslovno 0,6 μl. Rezultat će biti dostupan za 5 sekundi.

Može se koristiti i za alternativna mjesta uzorkovanja krvi. Pored toga, sistem eliminira mogućnost dobivanja pogrešnih rezultata zbog nedovoljne količine krvi.

Ugrađena funkcija "alarma" omogućava vam postavljanje četiri točke u vremenu kada će se čuti audio signal. Uz njega je uređaj za primanje kapi krvi. Možda je ovo prvi model na svijetu koji sadrži lancetu unutar bubnja. Jedno je od najboljih te vrste jer njegova svestranost omogućava jednostavno i brzo dobivanje podataka.

Glucometer Accu-Chek Performa Nano (Accu-Chek Performa Nano)

Dobar mjerač glukoze je Accu-Chek Performa Nano (Accu-Chek Performa Nano). Vrijeme mjerenja traje samo 5 sekundi, što vam omogućava da dobijete rezultat gotovo trenutno.

Zapremina pada za ogradu može biti oko 0,6 μl, to je dovoljno. Mnogi uređaji zahtijevaju više „sirovina“, naime 1 μl. Uređaj ima univerzalno kodiranje.

Kapacitet memorije je 500 mjerenja, a tačan datum i vrijeme prethodnih podataka su naznačeni. Model je u mogućnosti da se automatski uključi i isključi. Uz to, neovisno se sjeća kako je došlo vrijeme za mjerenje.

Moguće je prenijeti podatke na računalo pomoću infracrvenog porta. Trajanje baterije je 1000 merenja. Postoji ugrađeni budilnik koji vam omogućuje postavljanje 4 puta. On ima generalno nekoliko prednosti.

Glucometer Optium Xceed (Optium Exid)

Veliki ekran, dodatno pozadinsko osvjetljenje i dobra memorija, to nije sve čime se Optium Xceed (Optium Exid) može pohvaliti. Njegova glavna karakteristika je automatsko prosječenje podataka u trajanju od tjedan, dva i mjesec.

Jedinstveno blister pakovanje test traka pruža visoku tačnost merenja. Uzorak krvi možete dobiti s alternativnih mjesta, nije potrebno to učiniti na dohvat ruke. Moguće je prenošenje primljenih podataka putem infracrvene veze na računar.

Pokreće se mehanizam djelovanja uređaja. Omogućuje vam kontrolu procesa uzorkovanja krvi i osigurava njegovu dovoljnu primjenu na test traci. Razina glukoze bit će poznata 30 sekundi nakon ispitivanja. Tokom analize zvučno su potvrđene izvedene manipulacije.

Rezultat ni na koji način ne utječe na upotrebu lijekova i vitamina. Zahvaljujući velikom ekranu s ugrađenim pozadinskim osvjetljenjem, uređaj je mnogo lakše koristiti. Možda su to najvažniji aspekti koje osoba koja želi kupiti ovu jedinicu treba znati.

Glucometer Optium Omega (Optium Omega)

Pravo čudo je Optium Omega (Optium Omega). Šta je to tako neobično u njemu? Prvo što vam plijeni pogled je ogroman ekran s ugrađenim pozadinskim osvjetljenjem. Ovo je prikladan dodatak za osobe slabog vida.

Ali to je daleko od svih karakteristika. Dakle, memorija može pohraniti najnovijih 450 podataka. Osim toga, postoji funkcija automatskog prosjeka primljenih podataka za 7, 14 i 30 dana.

Testne trake za ovaj model se čuvaju u posebnim blisterima, to će sačuvati njihove najvažnije kvalitete, koje su neophodne za dobivanje tačnog mjerenja.

Možete odrediti nivo glukoze iz venske, arterijske i neonatalne krvi. Postoji mogućnost prikupljanja „sirovina“ iz alternativnih izvora. Bilo da je to rame, podlaktica ili baza palca. Po potrebi se svi podaci mogu prenijeti na računalo.

Tačan rezultat je prikazan bukvalno 5 sekundi nakon ispitivanja. Ako je zadatak provjeriti razinu ketona, tada će vam trebati 10 sekundi. Pokreće se mehanizam djelovanja.

Glucometer Rightest GM 110

Sistem praćenja, zvan Rightest GM 110, namijenjen je isključivo vanjskoj dijagnozi. Rezultati mjerenja dobiveni korištenjem ovog modela ekvivalentni su podacima laboratorijske analize glukoze.

Za analizu je potrebna samo jedna kap krvi. Upravljanje uređajem je prilično jednostavno, jer je opremljen samo jednim gumbom. Veliki ekran omogućava vam da pregledate podatke čak i osobama sa slabim vidom. Njegova ključna prednost je najbolji omjer tačnosti i cijene upravljačkog sustava. Dizajn je moderan i elegantan.

Rezultat postaje poznat nakon 8 sekundi. Memorija je dizajnirana za 150 mjerenja. Uzorak krvi je isključivo kapilarni. Princip analize je elektrohemijski senzor oksidaze. Sve ove karakteristike predstavljaju potpuno novi Rightest GM 110. Ovaj uređaj je uspio pokazati najbolje i zaslužiti povjerenje mnogih ljudi.

Glucometer Rightest GM 300

Jedan od najtačnijih instrumenata može se nazvati Rightest GM 300. On je dobio tu titulu zbog najbolje vrijednosti koeficijenta varijacije. Prisutnost luka za kodiranje u njemu garantuje intelektualnu tačnost primljenih podataka.

Njegove glavne karakteristike su da je u stanju da se automatski uključi i isključi. Pored toga, kod za priključivanje omogućava vam unos brojeva ručno. Veliki ekran pruža dobru vidljivost, posebno starijim osobama.

Memorija ovog modela dizajnirana je za čuvanje 300 nedavnih mjerenja. Velika preciznost rezultata omogućava vam da otkrijete koji je to zapravo glukoza u krvi. Moguće je izračunati prosječnu vrijednost mjerenja za sedmicu, dva i mjesec.

Princip analize uređaja su oksidirani elektrohemijski senzori. Merenje se vrši pomoću plazme. Tačnost podataka je prilično visoka. Mala kap krvi dovoljna je da saznate nivo glukoze u njoj. Ovo je dobar uređaj, sa odličnim karakteristikama i ne visokom cijenom.

Glucometer najjači Bionime GM 550

Nova riječ za medicinu je Rightest Bionime GM 550. Najnovija tehnološka rješenja omogućila su stvaranje nevjerojatnog uređaja s dobrim karakteristikama. Nivou tačnosti ovog modela može se zavidjeti bilo koji drugi model.

Automatsko kodiranje, memorija za do 500 mjerenja i veliki ekran sa funkcijom pozadinskog osvjetljenja, sve to karakterizira novi Rightest Bionime GM 550. Njegove glavne karakteristike su uzorkovanje krvi na alternativnim mjestima i kalibracija koja se postavlja automatski.

Garancija za ovaj model je doživotna, kalibrirana je plazmom. Metoda mjerenja su oksidirani elektrohemijski senzori. Jedna mala kap dovoljna je za određivanje nivoa glukoze. Uopće, uređaj nije ni loš.

Savršen je za djecu i odrasle. Nema starosnih ograničenja u upotrebi. Ovaj uređaj ima visoku preciznost i odlične karakteristike koje zaslužuju posebno priznanje.

Glucometer SensoLite Nova (Senso Light Nova)

Uređaj najnovije generacije je SensoLite Nova (Senso Light Nova). Ove modele proizvodi mađarska kompanija koja ima 20 godina iskustva u razvoju.

Glavne prednosti su poboljšana tehnologija biosenzora. Upotreba je prilično jednostavna, nema dodatnih gumba i drugih stvari. Stoga čak i djeca mogu koristiti uređaj. Za analizu je dovoljna mala kap krvi. Štaviše, test traka sama određuje koliko joj treba.

Automatski se uključuje kada uđete u ovu komponentu. Vrijeme mjerenja ne prelazi 5 sekundi. Kapacitet memorije je velik, u modelu se može pohraniti oko 500 nedavnih mjerenja.

Moguće je izračunati prosjek za posljednje sedmice. Izvor napajanja uređaja je litijum, što vam omogućava da ga koristite duže vrijeme. Općenito, uređaj se ne razlikuje u posebnim karakteristikama, ali uprkos tome zauzima vodeću poziciju u prodaji.

Glucometer SensoLite Nova Plus

Šta će se svidjeti novom SensoLite Nova Plus? Dakle, prije svega, valja napomenuti da je vodeća mađarska kompanija 77 Elektronika angažirana u njegovom razvoju. Ova kompanija već 20 godina zadovoljava svoje kupce kvalitetnim proizvodima.

Glavne karakteristike su poboljšana tehnologija biosenzora. Zadovoljstvo je koristiti ga, vrlo lako se rukovati. Sve zato što nije opremljen dodatnim tipkama, samo najbitnijim elementima i svim.

Može se automatski isključiti i uključiti tokom postavljanja test trake. Mjerenje traje najviše 5 sekundi, ovo je vrlo pristojno vrijeme. Memorija je dobra, posljednjih 500 rezultata može se pohraniti u memoriju modela. Moguće je izračunati prosječnu vrijednost svih prethodno izvršenih ispitivanja.

Ako je potrebno, svi se podaci lako prenose u računalo pomoću infracrvenog porta. Rok trajanja je 300 godina. Možda je to najkvalitetniji i ujedno jeftini uređaj.

Gamma Mini Glucometer

Najkompaktniji uređaj je Gamma Mini. Pogodno je ponijeti sa sobom u ured i na put. U potpunosti je u skladu sa svim zahtjevima evropskog standarda točnosti.

Vrijedi napomenuti da savršeno štedi energiju. Dakle, može se automatski isključiti nakon svake 2 minute neaktivnosti. Omogućuje vam testiranje krvi uzete s alternativnih mjesta. Da bi odredio nivo glukoze, potrebna mu je samo jedna mala kap „sirovina“. Uređaj automatski otkriva kontakt s elektrodama i broji vrijeme reakcije.

Ako se primijeti neugodan temperaturni režim, onda također obavijesti o tome. Metoda mjerenja su oksidirani elektrohemijski senzori. Nije potrebno kodiranje. Vrijeme reakcije je 5 sekundi.

Prikladno je koristiti. Prije nego što je pušten na tržište, prošao je sve testove usklađenosti. Garantni rok za ovaj model je 2 godine. Ovom broju se dodaje 10 godina besplatne usluge. Stoga svakako morate odabrati ovaj uređaj.

Gama Diamond Glucometer

Veliki displej i zvuk na dva jezika ono je što se hvali potpuno nova Gamma Diamond. Njegova glavna karakteristika su četiri načina mjerenja glukoze.

Možete obaviti test u bilo koje doba dana, u tom pogledu nema ograničenja. Tačno, poželjno je da do ovog trenutka osoba ne jede 8 sati. Ispitivanje se vrši kontrolnim rješenjem. Količina memorije je prilično velika. Pogodan je čak i za osobe s drugom vrstom dijabetesa.

Za test je dovoljna mala količina krvi, u količini od 0,5 µl. Vrijeme ispitivanja je 5 sekundi. Nije potrebno dodatno kodiranje. Memorija je velika, do 450 preliminarnih mjerenja.

Moguće je omogućiti bodovanje. Postoji mikro USB priključak za prijenos podataka na računar. Moguće je konfigurirati 4 razine upozorenja. Općenito govoreći, ovaj je model dobar, kvalitetan i po svojoj vrijednosti pristupačan.

Merač pozivanja plus (on-call Plus)

Pouzdan i pristupačan On-Call Plus (On-Call Plus) nudi svoje usluge. Kreirao je vodeći laboratorij opreme ACON Laboratories, Inc. Do danas, uspio je postići određeni uspjeh u mnogim zemljama.

Odlika ovog modela je tehnologija biosenzora. Za testiranje je dovoljno 1 μl krvi. Tačnije, podaci će biti dostupni za 10 sekundi. Postoji mogućnost uzimanja proučenog „materijala“ i sa prsta i iz alternativnih područja.

Memorija može pamtiti do 300 mjerenja. Moguće je obraditi sve vrijednosti i dobiti prosjek u posljednjih nekoliko tjedana. Uređaj vam omogućuje da u sekundi dobijete tačne podatke.

Kalibracija rezultata prikazana je u ekvivalentu plazme. Samo svježa krv može poslužiti kao test uzorak. Općenito je vrlo kvalitetna i omogućava vam brzo dobivanje podataka. Jednostavan je za upotrebu, možda je zbog toga dobio svoje redovne kupce.

Ez Glucometer on-call (izlaz na poziv)

Dežurni Ez (on-call out) dobio je tačnost i pouzdanost zahvaljujući dokazima koje predstavlja međunarodni sertifikat o kvalitetu TÜV Rheinland.

Za kodiranje koristi se poseban čip koji dolazi s setom test traka. Vrijeme analize ne prelazi 10 sekundi, što vam omogućava brz i precizan rezultat. Mala kap krvi dovoljna je za test. Mogućnost uzimanja „materijala“ sa dlana, prsta i podlaktice.

Postoji zaštićena kapilara test traka. Zahvaljujući njemu, mnogo je lakše i brže izvaditi komponente iz paketa. Za napajanje se koriste standardne baterije. To će vam omogućiti da ne brinete zbog činjenice da se model može isprazniti u najnepovoljnijem trenutku.

Životni vijek baterije je otprilike godinu dana, tj. 100 mjerenja. Garancija od proizvođača 5 godina. Uređaj se ne boji temperaturnih promjena i drugih štetnih događaja. Stoga se proizvodi ove kompanije mogu nazvati jednim od najupornijih ove vrste.

Glucometer Glukofot Plus

Visokokvalitetni Glucofot Plus može se kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Udovoljava svim modernim zahtjevima i ima puno funkcija.

Dakle, raspon indikacija koje on ima je velik, što vam omogućava da uzmete bilo koju količinu krvi, višak uređaja će sam ukloniti. Metoda za određivanje nivoa glukoze je kulometrijska. Metoda kalibracije isključivo plazmom.

U svojim dimenzijama nije velik. To vam omogućava da ga ponesete sa sobom na put i jednostavno ga stalno nosite u torbi. Uređaj ima veliku memoriju, do 450 unosa. Pre nego što baterija postane neupotrebljiva, može se obaviti 1000 merenja. To će trajati oko godinu dana, tako da ne biste trebali brinuti zbog činjenice da se ovaj model iznenada prazni.

Vrijeme za određivanje razine glukoze je 10 sekundi. Pomoćne funkcije uređaja su automatsko obavještavanje o postavljanju test trake i uključivanje načina rada. Može se samostalno isključiti ako je u radnom stanju i ne koristi se istovremeno.

Glucometer Glukofot Lux

Još jedan dobar uređaj je Glukofot Lux. Raspon koncentracije glukoze ne smije prelaziti 1,2-33,3 mmol / L. Metoda određivanja slična je onoj u prethodnom modelu, naime kulometrijska.

Metoda kalibracije isključivo plazmom. Dimenzije ovog modela su optimalne, što vam omogućava da ga stalno nosite sa sobom. Njegova težina sa baterijama ne prelazi 100 grama. Stoga očito neće biti truda u nošenju ovog modela.

Količina memorije je velika, iznosi 450 unosa. Ovo će stalno pratiti dinamiku promjena nivoa glukoze. Uz uređaj se nalaze i baterije i test trake. Vrijeme određivanja šećera ne prelazi 7 sekundi. Daje tačne podatke. Pored toga, on sve radi brzo i efikasno. Cjenovna kategorija ovog modela je u prihvatljivom rasponu, što omogućava svakom da ga kupi. Glukofot Lux je uspeo da stekne poverenje mnogih ljudi, pa mu je ipak potrebno dati prednost.

Glucometer Longevita

Funkcionalan i pristupačan aparat je gospodin Longevita. Ima vrlo udoban dizajn. Veliki je displej sa automatskim pozadinskim osvetljenjem. To vam omogućuje upotrebu u bilo koje doba dana. Ima memoriju za 75 mjerenja; 25 test traka i 25 latica su s njom.

Glavne karakteristike ovog uređaja su prisustvo velikog ekrana i brzina radnje. Dakle, osobama koje imaju problema sa vidom, bit će vrlo jednostavno koristiti ovaj uređaj. Rezultat nakon uzorkovanja krvi postaje dostupan za bukvalno 10 sekundi.

Raspon mjerenja je širok i iznosi 1,66 - 33,33 mmol / L. Minimalna količina „materijala“ za analizu ne sme biti manja od 2,5 μl. Memorija uopće nije velika. A samo po sebi se ne razlikuje u nevjerovatnim funkcijama. To je uobičajeni aparat, koji je osmišljen za pravovremeno "mjerenje" razine glukoze.

Glucometer FreeStyle Papillon Mini

Sustav praćenja ili FreeStyle Papillon Mini omogućava brzo određivanje razine šećera. Možda je ovo najmanji model na svijetu. To vam omogućuje da ga ponesete sa sobom. Glavno je ne izgubiti ga u torbici, jer je ovaj model stvarno previše kompaktan.

Za test je prikladna čak i najmanja kapljica, točnije 0,3 μl, u odnosu na prethodni aparat, to jednostavno nije ništa. Zvučni signal se odmah pojavljuje nakon što u uređaju dođe dovoljno krvi.

Vrijedno je napomenuti da se "materijal" može dopuniti u roku od 60 sekundi. Umjeravanje se vrši isključivo plazmom. Točne podatke možete dobiti u roku od 7 sekundi nakon početka ispitivanja. Ništa ne utječe na njega, čak ni upotrebu određenih lijekova. Greška je mala, što vam omogućava da dobijete najtačniji rezultat. Ovaj uređaj ima puno prednosti.

Glucometer Contour TS (Contour TS)

Šta može iznenaditi Contour TS? Prvo što treba napomenuti je da je ovo jedan od najboljih uređaja ove vrste. Zajedno s njim sadrži 10 lanceta i torbu. Ovo će vam omogućiti da ovaj model nosite sa sobom svuda.

Inovativna tehnologija prema kojoj je ovaj model izmišljen eliminira pogreške kodiranja. Stoga za ljude koji imaju dijabetes nema rizika. U novom metru prikazan je nivo šećera 8 sekundi nakon početka ispitivanja.

Veličina je kompaktna, to vam omogućava da ga uvijek nosite sa sobom. Baterija se drži dugo vremena, tako da ne biste trebali brinuti zbog oštrog pražnjenja uređaja. Zapremina kapljica za test može biti oko 0,6 μl.

Princip mjerenja je elektromehanički. Broj nedavnih testova ne može biti veći od 250. Prosječne podatke moguće je dobiti za 14 dana. Općenito, dobar model koji vrijedi novca.

Glucometer Wellion Calla Light

Moderan dizajn, jednostavan rad i praktičnost sve ovo Wellion Calla Light. Poseban oblik olakšava upotrebu. Ekran je odličan za čitanje, posebno kada su u pitanju ljudi sa slabim vidom.

Karakteristika je mogućnost dobivanja prosječne vrijednosti u periodu do 90 dana. Ni jedan metar ne može se pohvaliti takvom funkcijom. Tačnije da jeste, ali period ne prelazi mjesec dana. Korisnici mogu lako postaviti 3 alarma.

Memorija je dobra, omogućava vam pamćenje do posljednjih 500 mjerenja. Uz to, nije naveden samo datum, već i tačno vrijeme. Zahvaljujući velikom ekranu i moćnom pozadinskom osvjetljenju, uređaj možete koristiti u bilo koje doba dana.

Trajanje utvrđivanja rezultata ne prelazi 6 sekundi. Prikladno je za upotrebu, za fanove svetlih dezena moguće je odabrati boju. Savršeno za određivanje nivoa glukoze i u djece i starijih osoba.

Glucometer Finetest automatsko kodiranje Premium (Premium test)

Najnoviji model je Finetest auto-kodiranje Premium. Ovo je moderan model nastao koristeći najnovija dostignuća u oblasti biosenzorne tehnologije.

Glavne karakteristike su tačnost i brzina prikupljanja podataka. Test će trajati najviše 9 sekundi. Njegova upotreba je zadovoljstvo. Vrlo je jednostavno, pa razumjeti upravljanje nije tako teško. Za provođenje analize potrebno vam je uzeti 1,5 μl krvi. Zapravo, ovo je prilično velika brojka, mnogi glukometri traže najmanje "materijala" nakon ograde.

Memorija nije loša, može pohraniti 365 rezultata. Veliki ekran i jasna slika omogućit će da ga bez problema koriste ljudi starije dobi.

Točnost ovog uređaja je nevjerovatna. Na temelju toga provedena su posebna istraživanja koja su pokazala kako je u većini slučajeva konačna količina glukoze tačna.

Glucometer Satellite Plus

Novi Satellite Plus može se pohvaliti svojom efikasnošću i ugodnim cijenama. Dakle, to može uštedjeti do 60 nedavnih rezultata. Ekran ovog modela je prilično velik, što omogućava osobama koje imaju problema sa vidom da ga koriste.

Svaka test traka koja se isporučuje pečena je u zasebnom pakovanju. To vam omogućuje spremanje njegove funkcionalnosti. Kodiranje se događa pomoću kodne trake. Kalibracija se vrši isključivo na punu krv.

Vrijeme mjerenja mnogo je veće od ostalih uređaja i iznosi 20 sekundi. Da biste odredili nivo glukoze, potrebno je uzeti 0,6-3,5 mmol / l krvi. Općenito, ovaj model nije loš. Istina, njegova funkcionalnost nije na dovoljnom nivou. Dakle, ovo je ekonomska opcija. Pošto je memorija mala, karakteristike su takođe malo. Za određivanje nivoa glukoze potrebno je ne tako malo krvi. I općenito, vrijeme ispitivanja je puno duže od drugih.

Najbolji mjerač glukoze u krvi

O kojem modelu možemo reći da je najbolji glukometar? Naravno, za svaku osobu ovaj koncept je individualan. Netko će imati dovoljno osnovne opreme, netko želi multifunkcijski uređaj.

Nedvosmisleno odaberite glukometar koji vam je potreban za jednostavnu upotrebu, kao i raspon pogrešaka koji su ugrađeni u njih. No, unatoč odbojnosti od vlastitih sklonosti, vrijedi obratiti pažnju na najbolje uređaje koji su odabrani na temelju recenzija ljudi.

Dakle, ovo je Satellite Plus. Dolazi s dnevnikom samokontrole. U memoriji se čuva do 60 nedavnih operacija. Za analizu vam je potrebno samo 15 μl krvi, podaci će biti dostupni nakon 20 sekundi.

Accu-Chek Gow omogućava vam da uzmete krv s bilo kojeg mjesta. Kontrolu potrebnog volumena "sirovina" on proizvodi nezavisno. U memoriji se čuva do 500 operacija. Nano Performa je slična. Jedina odlika je dizajn u obliku mobitela. Ekran za modelere je velik, podsjećanje na mjerenja događa se pomoću audio signala.

Horizontiranje jednim dodirom. Upravlja se samo jednim gumbom. Merenje se vrši 5 sekundi. Veoma uspješan i jednostavan za korištenje model.

Tu su i uređaji kompanije Biomine, Optium, Ascensia, Accutrend i Medi Sense. Svi oni nisu loši uređaji sa svojim individualnim funkcijama. Teško je reći nedvosmisleno koji je glukometar najbolji. Uostalom, svaka osoba to pitanje rješava na osnovu svojih potreba i mogućnosti.

Pogledajte video: Capriolo Sobni bicikl B900 (Januar 2020).

Ostavite Svoj Komentar