Pileće pileće skele

Pristup ovoj stranici odbijen je jer vjerujemo da za pregled web mjesta koristite alate za automatizaciju.

To se može dogoditi kao rezultat:

  • Javascript je onemogućen ili blokiran nastavkom (npr. Blokeri oglasa)
  • Vaš pretraživač ne podržava kolačiće

Provjerite da li su u vašem pretraživaču omogućeni Javascript i kolačići i da ne blokirate njihovo preuzimanje.

Referenčni ID: # 09825170-a6f3-11e9-a49d-6d62970e05d1

Kuhanje u koracima:

Na piletini ćemo kuhati pileće ražnjiće od pilećih prsa, domaću majonezu (možete uzeti i kupljenu u trgovini, ali domaću prirodnu, mada je ne preporučate grijati), začine za piletinu, mljevenu papriku u boji, češnjak, sol i rafinirano biljno ulje. A trebamo i drvene ražnjiće, koje savjetujem da se pola sata natapaju u hladnoj vodi da se kuhaju ćevapi - tada neće izgorjeti.

Prvo, operite i osušite pileći file. Meso narežemo na komade, poput roštilja.

Piletinu stavimo u zdjelu, dodamo prstohvat soli (možete dodati ili koristiti malo sojinog sosa), začin za piletinu, mljevenu papriku, nasjeckani češnjak i majonez.

Sve promiješajte i ostavite da se meso marinira najmanje sat vremena, ili bolje da ga ostavite preko noći u frižideru.

Zatim narežite komade fileta na nareske, dodatni protresite marinadu.

Zagrijmo široku tavu s uljem i pržimo pileće ražnjiće na nadjevu na jakoj vatri oko 2 minute sa svake od 4 strane, povremeno ih prevrćući. Pileća prsa kuhaju se vrlo brzo - glavno je da meso ne osušite !.

Pileće ćevape poslužujemo upravo svježe začinsko bilje, povrće i umake. Dobar apetit, prijatelji koji jedu meso!

Recept za pileće ražnjiće

Za početak napravite marinadu U dubokoj posudi pomiješajte sojin sos, limunov sok, med. Stisnite tamo češanj češnjaka. Pustite da se smeša kuha nekoliko minuta. Dobit ćemo vrlo aromatičnu i ukusnu marinadu.

Za pripremu roštilja nije kupljeno samo filete. U praksi sam se više puta morao potruditi da, bez obzira na to kako sam pokušao kuhati file, često ispada teško. Zato je bolje kupiti dojku na kosti. Izrežite meso za ćevape, a sam kostni okvir može se koristiti za pravljenje supa. Pripremljeni pileći file u tekućoj hladnoj vodi. Ocijedite višak vlage papirnatim ručnikom i narežite file na četvrtaste komade.

Komadiće piletine širimo u natopljenoj marinadi, izmiješamo da se meso dobro upije.

Pokrivamo posudu lijepljenim filmom ili je jednostavno vežemo u plastičnu vrećicu. Posudu stavimo u frižider da se marinira na 20-30 minuta.

Kad se meso ukiseli, izvadimo ga iz frižidera. Nije važno da filet držite u marinadi strogo 20-30 minuta. Ako se duže zadržava (što je najvažnije, ni manje), to će samo buduće jelo učiniti ukusnijim. Narežite komade na drvene skele.

Sipajte u tepsiju suncokretovo ulje velikog prečnika. Lagano zagrejte, a tek nakon toga stavite pripremljene ražnjiće sa mesom. Ako ga stavite na hladnu tavu, meso će se zalijepiti.

Pržite pileća tikvica u tavi 5-8 minuta, do zlatno smeđe boje. U jednakim intervalima okrećemo naopake tako da meso sa svih strana dobije lijepu prženu nijansu.

Zatim trebate prethodno zagrijati pećnicu na oko 170 stupnjeva. Naše skelove stavimo na lim za pečenje i pošaljemo ih da se peku oko 20 minuta.

Pileći ražnjići na narescima su spremni! Rasporedimo ih na ploške i posujemo sezamovim semenkama.

Krompir je izvrstan za garniranje. Pa, ako želite održati harmoniju svoje figure, bolje je zamijeniti krompir s povrćem.

Pogledajte video: Euro-Skele-Vukovo Tesanj (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar