Sanatorij za pacijente sa dijabetesom u Essentukiju

U sanatorijumu nazvanom M.I. Kalinina, oni se već 20 godina liječe od dijabetesa, stručnjaci su stvorili Centar za rehabilitaciju bolesnika sa šećernom bolešću prirodnim faktorima.

Odeljenje „Majka i dete“ je organizovano i efikasno radi na lečenju dijabetesa i probavnih bolesti, prihvataju se deca od 4 godine starosti. Praksa rada sa pacijentima sa dijabetesom omogućila je razvoj najracionalnijih shema za ispitivanje i liječenje ovih pacijenata u odmaralištu Essentuki.

Ovdje rade kvalificirani ljekari, sanatorij Kalinina ima najvišu kvalifikacijsku kategoriju za dijabetes, liječi dijabetes melitus tipa I i II kod djece starije od 4 godine na odjelu dijabetesa za djecu s roditeljima i odraslima.

Pacijenti se pregledavaju u odjelu za liječenje i dijagnostiku sanatorijuma, opremljenim automatskim analizatorima kako bi se utvrdili svi parametri različitih metabolizama, uključujući glikovani hemoglobin. Cjelodnevno praćenje šećera u krvi obavljaju kvalificirani laboratorijski pomoćnici i ljekari opremljeni alatima za praćenje.

Najvažnija komponenta pomoći pacijentima sa šećernom bolešću je razvoj i primjena sustava obrazovanja pacijenata za samonadgled i upravljanje ovom bolešću. Štoviše, sa bilo kojom vrstom dijabetesa, pacijent je redovno, svakodnevno uključen u program liječenja, u dugoročnom liječenju dijabetesa, što uključuje pažljiv odnos prema prehrani, načinu života i medicinskom tretmanu.

Edukacija pacijenata, kao dio terapije, provodi se u školi za dijabetes. Obuka pacijenata sa dijabetesom za upravljanje bolešću od presudnog je značaja i za nivo kontrole bolesti i za kvalitet života pacijenta.

Terapijski postupci:

  • Upotreba mineralnih voda: Essentuki br. 4, Essentuki br. 17, Essentuki novi, bušenje br. 1,
  • hardverska fizioterapija: struje simulirane sinusom, magnetoterapija gušterače, udova, ljekovita foreza gušterače, cmt foreza sa 2,5% nikotinamida, akupunktura i laserska punkcija, magneto-laserska terapija polineuropatija uz obaveznu reovasografiju udova,
  • medicinska ishrana prema dijetama br. 9 i br. 9a,
  • lokalna terapija peloidima,
  • sumporne kupelji-ugljen dioksid, hidro-kompleksi, hidromasažne kade,
  • galvansko blato i opšta terapija blatom u slučaju dijabetesnih komplikacija,
  • masaža
  • klimatoterapija
  • fizioterapijske vežbe
  • kupanje u bazenu
  • ispiranje creva mineralnom vodom,
  • inhalacije sa mineralnom vodom, masnom i lekovitom.

Kontraindikacije za banjsko lečenje dijabetesa:

  • Teška acidoza
  • u fazi teške dekompenzacije metaboličkih procesa sa značajnom hiperglikemijom,
  • pacijenti kod kojih se hipoglikemijska stanja manifestuju iznenadnim gubitkom svijesti,
  • prekomatozno stanje
  • sa raznim komplikacijama
  • teški dijabetes s iscrpljenjem,
  • popratne bolesti, po svojoj prirodi uglavnom kontraindicirane za spa tretman,

Očekivani rezultat:

  • Oporavak invaliditeta kod pacijenata
  • postizanje upornog poboljšanja tokom bolesti,
  • poboljšanje opšteg stanja,
  • poboljšanje funkcije endokrinog sistema,
  • poboljšanje metaboličkih poremećaja kod dijabetes melitusa,
  • fizička rehabilitacija

Efikasnost tretmana u odmaralištu Essentuki u sanatorijumu. M.I. Kalinin dostiže u 90% slučajeva smanjenja doze inzulina i tableta.

U 96% pacijenata koji su primili lječilište u sanatorijumu. M. I. Kalinina imaju dobre rezultate liječenja.

Sanatorij za dijabetičare u Essentukiju

Poboljšanje općeg blagostanja, obnavljanje imunološkog sistema, funkcionalnosti tijela, pokazatelji sastava krvi (uključujući glukozu).

Samo u sanatorijumu može se odmoriti zajedno sa složenim tretmanom različitih metaboličkih disfunkcija. Pa čak i sam zrak promovira izlječenje u odmaralištima grada Essentuki.

Sanatorijum za prevenciju i liječenje dijabetesa

Za svakog pacijenta razvija se individualni tretman i profilaktički program na osnovu fizičkih karakteristika utvrđenih tijekom preliminarne dijagnoze.

Naši laboratorijski saradnici vrše pravovremeno praćenje indeksa krvi, te provode njegovu hemodinamičku analizu. Pored toga, naši stručnjaci dijagnosticiraju i liječe identificirane komplikacije i provode njihovu efikasnu prevenciju. Terapeutski postupci provode se pod nadzorom kvalificiranih endokrinologa. Izrađuje se poseban režim i dijeta za pacijente.

Dragi naši gosti! Budi pažljiv! Molimo vas da nas kontaktirate samo putem brojeva telefona koji su navedeni na stranici. Novac prenesite samo na službeni račun banke koji je naveden na web mjestu. Svima koji uplatu akontacije za kartu ili cjelokupni iznos troškova karte za lječilište-ljetovalište putem banke izdaje se službena faktura našeg sanatorijuma. Zvanična stranica Sanatorijuma Nadežda samo je stranica www.nadezhda-kmv.ru. Uprava sanatorijuma nije odgovorna za točnost i pravovremenost ažuriranja podataka na bilo kojim drugim web lokacijama na kojima se mogu objaviti netačne informacije o pruženim uslugama i cijenama sanatorija.
Pozdravi, Vaš marketinški i prodajni tim.

Postoje kontraindikacije, potreban je savjet stručnjaka

Program liječenja dijabetesa

Dijabetes melitus predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem u cijelom svijetu, to je posljedica njegove visoke prevalencije, stalne tendencije povećanja broja pacijenata, kroničnog tijeka, velike invalidnosti pacijenata i potrebe stvaranja specijalizirane skrbi.

Dijabetes melitus zauzima treće mjesto među direktnim uzrocima smrti nakon kardiovaskularnih i onkoloških bolesti, pa je rješenje mnogih pitanja povezanih s problemom šećerne bolesti postavljeno na razinu državnih zadataka u mnogim zemljama. I nije slučajno što je u Rusiji razvijen i odobren Federalni program za borbu protiv dijabetesa melitusa.

U sklopu ovog programa, baziranog na sanatorijumu nazvanom po M.I. Nastala je Kalinina, gdje se dijabetes liječi 20 godina Centar za rehabilitaciju bolesnika sa šećernom bolesti s prirodnim faktorima. Organizovan i efikasan rad odeljenje „majka i dete“ za liječenje dijabetesa i probavnih bolesti prihvaćaju se djeca od 4 godine starosti. Praksa rada sa pacijentima sa dijabetesom omogućila je razvoj najracionalnijih shema za ispitivanje i liječenje ovih pacijenata u odmaralištu Essentuki.

Najvažnija komponenta pomoći pacijentima sa šećernom bolešću je razvoj i primjena sustava obrazovanja pacijenata za samonadgled i upravljanje ovom bolešću. Štoviše, sa bilo kojom vrstom dijabetesa, pacijent je uključen u program liječenja redovito, svakodnevno na duži rok upravljanje dijabetesom, koji uključuje pažljiv odnos prema ishrani, načinu života i medicinskom tretmanu.

Edukacija pacijenata, u sklopu terapije, provodi se u "dijabetes škola". Obuka pacijenata sa dijabetesom za upravljanje bolešću od presudnog je značaja i za nivo kontrole bolesti i za kvalitet života pacijenta.

Essentuki broj 4 , Yessentuki br. 17 , Essentuki New , Bušenje broj 1

za unutarnju i vanjsku upotrebu u obliku mineralnih kupki i hidromasažnih kupki, ispiranja crijeva i raznih navodnjavanja uvelike poboljšava učinkovitost spa tretmana.

U sanatorijumu nazvanom M.I. U Kalinini rade kvalificirani ljekari, sanatorij ima najvišu kategoriju kvalifikacija za dijabetes, liječi šećer dijabetes tipa I i Tip II u djece od 4 godine starosti u dječjem odjelu za dijabetes kod roditelja i kod odraslih. Pacijenti se pregledavaju u odjelu za liječenje i dijagnostiku sanatorijuma, opremljenim automatskim analizatorima kako bi se utvrdili svi parametri različitih metabolizama, uključujući glikovani hemoglobin. Cjelodnevno praćenje šećera u krvi obavljaju kvalificirani laboratorijski pomoćnici i ljekari opremljeni alatima za praćenje.

Terapijski postupci u potpunosti dostupan u sanatorijumu. Svi pacijenti jedu dijetu br. 9 i br. 9a, uzimaju sumporne kupke ugljen-dioksida, hidro-komplekse, hidromasažne kupke, galvansko blato i opću terapiju blatom u prisustvu komplikacija dijabetesa, masaže, fizioterapijske vježbe, plivanje u bazenu, ispiranje crijeva mineralnom vodom, inhalacije mineralnom vodom, uljem i ljekovit.

Hardverska fizioterapija: struje simulirane sinusom, magnetoterapija gušterače, udova, ljekovita foreza pankreasa, CMT-foreza sa 2,5% nikotinamida. Od 1995. godine uspješno se koriste akupunktura i laserska punkcija, magneto-laserska terapija polineuropatija uz obaveznu reovasografiju udova.

Trenutno u svijetu postoji neprestano progresivno povećanje incidencije dijabetesa. Složenost tijeka bolesti, razvoj komplikacija, kršenje socijalne i fizičke prilagodbe zahtijevaju ogromne ekonomske troškove za rehabilitacijsko liječenje. U svim zemljama, uključujući Rusiju, aktivno se traga za raznim opcijama sveobuhvatnog rehabilitacijskog liječenja čiji je krajnji cilj stabiliziranje tijeka bolesti i sprečavanje razvoja različitih komplikacija.

Jedna od najvažnijih pozornica, u savremenim uslovima, je odmaralište-odmaralište.

Spa tretmandanas je jedna od najvažnijih karika u cjelokupnom sistemu rehabilitacijskog liječenja pacijenata sa šećernom bolesti. Sanatorij nazvan po M.I. Kalinina je visoko specijalizovana medicinska ustanova za lečenje pacijenata sa probavnim i metaboličkim bolestima.

Glavni zadaci specijaliziranih
Sanatorijumske faze su:

  • Razjašnjenjem dijagnostike omogućava se da u kratkom vremenu ispravno procijene značajke tijeka bolesti i odaberu najbolju opciju za spa tretman.
  • Psihološka ponovna prilagodba.
  • Sveobuhvatni rehabilitacijski tretman prirodnim faktorima.
  • Fizička rehabilitacija.
  • Edukacija pacijenata u Školi dijabetesa.
  • Izrada pojedinačnog programa u budućnosti ambulantno.

Sveobuhvatna dijagnostika određuje stvaranje optimalne varijante lječilišnog lječilišta.

Specijalizirani tretman bolesnika sa šećernom bolešću ima raznovrstan učinak na tijelo, pomaže poboljšanju općeg stanja, povećanju i vraćanju radne sposobnosti, povoljno utječe na metaboličke procese oštećene dijabetesom, poboljšava rad endokrinog sustava.

Složeni tretman koristeći prirodne faktore, tok bolesti čini benignijim, sprječava pojavu komplikacija, smanjuje manifestacije popratnih tegoba i jedna je od najefikasnijih metoda rehabilitacije dijabetesa. Lečenje ima normalizujući uticaj na metabolizam, fiziološke reakcije nervnog, kardiovaskularnog sistema, imuni, trofični i drugi procesi u pacijentovom telu sa dijabetesom.

Unos poznatih mineralnih voda Essentuki broj 4 , Yessentuki br. 17 , Essentuki New izravno od izvora, kako kažu, "iz ruku prirode" omogućava vam spuštajući učinak na razinu glikemije i glukozurije, jača neke enzimske funkcije tijela i pomaže u poboljšanju tkivnog metabolizma ugljikohidrata. Aktivno se primjenjuju i druge metode interne upotrebe mineralnih voda: drenažna odvodnjavanje, mikroklizatori, ispiranje crijeva sifonom mineralnom vodom.

Upotreba mineralnih kupki Blagotvorno deluje na tok dijabetesa melitusa, ispoljavajući izražen terapeutski učinak s komplikacijama dijabetesa i popratnim poremećajima kardiovaskularnog i nervnog sistema, trofičnim promjenama kože itd.

Takođe je aktivno uključen i složeni tretman medicinska ishrana, fizioterapijske vježbe, lokalna peloidna terapija, fizioterapija.

Moderna dijagnostička baza ustanove omogućava sveobuhvatnu procjenu različitih poremećenih mehanizama dijabetes melitusa, što značajno povećava efikasnost sanatorijuma i rehabilitacijskog liječenja.

Spa terapija pomaže da se postigne trajno poboljšanje tijeka bolesti i obnova invaliditeta liječenih.

Spa tretman je kontraindiciran pacijenti s teškim dijabetes melitusom s iscrpljenošću, teškom acidozom, pretkomatoznim stanjem, dijabetes melitusom u fazi teške dekompenzacije metaboličkih procesa sa značajnom hiperglikemijom, kao i bolesnici kod kojih hipoglikemijska stanja manifestiraju iznenadni gubitak svijesti. Ovo također uključuje bolesnike s raznim komplikacijama i popratnim bolestima, jer su po prirodi kontraindicirani za spa tretmane.

Uzimajte svaki dan:

Uz prisustvo kontraindikacija za terapiju blatom, fizikalna terapija zasnovana na hardveru uspješno se primjenjuje: struje koje rade na sinusu, magnetoterapija na gušteraču, gornje i donje ekstremitete, ljekovita fonoforeza gušterače. Od 1995. godine akupunktura i laserska punkcija, magneto-laserska terapija polineuropatije s reovasografijom ekstremiteta.

Efikasnost tretmana u odmaralištu Essentuki u sanatorijumu. M.I. Kalinina dostiže u 90% slučajeva smanjenje doze inzulina i preparata u obliku tableta. U 96% pacijenata koji su primili spa tretman u sanatorijumu nazvanom M.I. Kalinin ima dobre rezultate lečenja.

Koji su tretmani za dijabetes

Lista terapijske mjere i postupci slijedeće:

  1. Unos mineralne vode,
  2. Klimatoterapija
  3. Mineralne kupke
  4. Aeroterapija
  5. Fizioterapija
  6. Individualna prehrana
  7. Fizikalna terapija,
  8. Bazen i aqua aerobik.

Ovi postupci imaju blagotvoran učinak na metaboličke procese u tijelu. Budite sigurni - vaše zdravlje će biti pod nadzorom ljekara dok ste u našem sanatorijumu.

Liječenje dijabetesa s mineralnom vodom

Zbog sadržaja jona magnezijuma, mineralne vode Essentuki pomažu u normalizaciji metabolizma ugljikohidrata i proteina u tijelu, što je posebno važno za pacijente s dijabetesom. Visok sadržaj elemenata u tragovima u vodi normalizira funkciju gušterače.

Redovan unos mineralne vode pogoršava osjetljivost tijela na hormon inzulin, što pomaže u smanjenju pacijentove ovisnosti o tabletama i egzogenom insulinu.
Stoga se liječenje dijabetesa u Essentuki preporučuje svim dijabetičarima i bolesnicima sa metaboličkim bolestima.

"Niva" - sanatorijum za dijabetičare u Essentukiju

Prioritetno područje sanatorijuma Niva je liječenje dijabetesa i metaboličkih bolesti. Povoljni uvjeti ustanove i raznolika baza za dijagnostiku i liječenje mogu poboljšati dobrobit pacijenata oboljelih od ovih bolesti i umanjiti ovisnost pacijenata o lijekovima.

Bunar u blizini sanatorija

Na teritoriju sanatorijuma Niva pacijenti imaju pristup preporučenim mineralnim vodama Essentuki br. 4, br. 17 i Essentuki Novaya, pumpnim prostorijama s kojima su instalirane u blizini teritorije ustanove.

Ako se pitate gdje liječiti dijabetes u Essentukiju, sigurno se izjavljujemo - u sanatorijumu NIVA.

Na ovoj stranici možete rezervirati putovanje.

Postupci uključeni u dozvolu

1. Dijetalna prehrana

Četvorostruko sa sistemom predbilježbe

2. Dijagnostička jedinica

Ultrazvuk unutrašnjih organa zbog bolesti ili2 jediniceAntropometrija2 Gastrofibroskopija, duodenalna sondaPrema indicijama Rheovasografija udova, reoencefalografija1Klinički test krvi, test šećera u krvi, krivulje šećera, biohemijski test krvi (3 pokazatelja), opća analiza urina, analiza mokraće za program šećeraPrema indicijama EKG, EKG s dodatnim odvodima1 Sigmoidoskopija sa pripremom1

3. Jedinica za dobrobit i liječenje

Imenovanje terapeuta (primarno / ponovljeno)1/2Klimatoterapija12 Konzultacije specijalista: endokrinolog, neurolog, psihoterapeut, fizioterapeut, kardiolog, gastroenterolog, nutricionista, ortopedski traumatolog, ozoterapeut, hirudolog, urolog ili ginekolog1Hidropatija (podvodno - masažni tuš, tuš - Vichy, kružni tuš, Sharko tuš, tuš u usponu) - 1 pogled4-5 Stomatologija - pregled i prva pomoć kod akutnih bolova1Navodnjavanje mineralne vode: guma (prema uputi stomatologa)4-5 Primenjena fizioterapija: U F O lokalna, fonoforeza, D D T - foreza, SMT, magnetna terapija PMP, U H H, elektroforeza, ultrazvuk, K H H - terapija, opšta magnetoterapija „Hummingbird“, laserska terapija, galvanizacija itd. (1 -2 vrste)2-6Terapeutske kupke (četinarsko-biserne, jod-brom, slatki slatkiš, terpentin, more, lavanda, vino, kade Kleopatre, bishofit, s valerijanom i melisom, s ekstraktom kestena, antistresom itd.), Mineralne kupke: UMV ili USV4-5 Udisanje alkalnih, uljanih, lijekova (1-2 vrste)4-5Četverokomorne kupke: mineralne, s bishofitom, terpentinom4-5 Ispiranje crijeva: mineralnom vodom, infuzijama bilja (1 vrsta)1Ginekološko navodnjavanje, kupke (1 pogled)5-6 Mikroklizator / sa infuzijama biljaka, ljekovitih tvari / (jedne vrste)4-5Rektalni / ginekološki tamponi, (blato, ljekovito) 1 vrsta2-4 Klistir za čišćenje1Segmentarna masaža 1,5 jedinica ili masažni krevet - prema indikacijama4-5 Kiseonički koktel, piće od mekinja, zobeni napitak, biljni čaj,
dijeta / mliječ (1-2 vrste)4-5Blato terapija: opća, lokalna (primjene), elektroterapija, parafin (1 vrsta)4 Refleksologija4-5Aroma aeroterapija ili udisanje kiseonika4-5 Haloterapija (slana soba)4-5Bazen (besplatno plivanje i vodena aerobika)5-6 Fizioterapijske vježbe, trening na simulatorima5-6Aerosolariy (po sezoni)6 Pijenje tretmana mineralnom vodom 3 puta dnevno36Hitno medicinsko lečenje+

1. Dijetalna prehrana

Četvorostruko sa sistemom predbilježbe

2. Dijagnostička jedinica

Ultrazvuk unutrašnjih organa zbog bolesti ili2 jediniceAntropometrija2 Gastrofibroskopija, duodenalna sondaPrema indicijama Rheovasografija udova, reoencefalografija1Klinički test krvi, test šećera u krvi, krivulje šećera, biohemijski test krvi (3 pokazatelja), opća analiza urina, analiza mokraće za program šećeraPrema indicijama EKG, EKG s dodatnim odvodima1 Sigmoidoskopija sa pripremom1

3. Jedinica za dobrobit i liječenje

Imenovanje terapeuta (primarno / ponovljeno)1/3Klimatoterapija14 Konzultacije specijalista: endokrinolog, neurolog, psihoterapeut, fizioterapeut, kardiolog, gastroenterolog, nutricionista, ortopedski traumatolog, ozoterapeut, hirudolog, urolog ili ginekolog1-2Hidropatija (podvodno - masažni tuš, tuš - Vichy, kružni tuš, Sharko tuš, tuš u usponu) - 1 pogled5-6 Stomatologija - pregled i prva pomoć kod akutnih bolova1Navodnjavanje mineralne vode: guma (prema uputi stomatologa)5-6 Primenjena fizioterapija: U F O lokalna, fonoforeza, D D T - foreza, SMT, magnetna terapija PMP, U H H, elektroforeza, ultrazvuk, K H H - terapija, opšta magnetoterapija „Hummingbird“, laserska terapija, galvanizacija itd. (1 -2 vrste)2-7Terapeutske kupke (četinarsko-biserne, jod-brom, slatki slatkiš, terpentin, more, lavanda, vino, kade Kleopatre, bishofit, s valerijanom i melisom, s ekstraktom kestena, antistresom itd.), Mineralne kupke: UMV ili USV4-5 Udisanje alkalnih, uljanih, lijekova (1-2 vrste)5-7Četverokomorne kupke: mineralne, s bishofitom, terpentinom4-5 Ispiranje crijeva: mineralnom vodom, infuzijama bilja (1 vrsta)1-2Ginekološko navodnjavanje, kupke (1 pogled)5-6 Mikroklizator / sa infuzijama biljaka, ljekovitih tvari / (jedne vrste)4-5Rektalni / ginekološki tamponi, (blato, ljekovito) 1 vrsta2-5 Klistir za čišćenje1Segmentarna masaža 1,5 jedinica ili masažni krevet - prema indikacijama5 Kiseonički koktel, piće od mekinja, zobeni napitak, biljni čaj,
dijeta / mliječ (1-2 vrste)5-6Blato terapija: opća, lokalna (primjene), elektroterapija, parafin (1 vrsta)4-5 Refleksologija4-5Aroma aeroterapija ili udisanje kiseonika5-7 Haloterapija (slana soba)5-7Bazen (besplatno plivanje i vodena aerobika)6-7 Fizioterapijske vježbe, trening na simulatorima5-7Aerosolary (sezonski)7 Pijenje tretmana mineralnom vodom 3 puta dnevno42Hitno medicinsko lečenje+

1. Dijetalna prehrana

Četvorostruko sa sistemom predbilježbe

2. Dijagnostička jedinica

Ultrazvuk unutrašnjih organa zbog bolesti ili3,5 jedinicaAntropometrija2 Gastrofibroskopija, duodenalna sondaPrema indicijama Rheovasografija udova, reoencefalografija1Klinički test krvi, test šećera u krvi, krivulje šećera, biohemijski test krvi (3 pokazatelja), opća analiza urina, analiza mokraće za program šećeraPrema indicijama EKG, EKG s dodatnim odvodima1 Sigmoidoskopija sa pripremom1

3. Jedinica za dobrobit i liječenje

Imenovanje terapeuta (primarno / ponovljeno)1/4Klimatoterapija18 Konzultacije specijalista: endokrinolog, neurolog, psihoterapeut, fizioterapeut, kardiolog, gastroenterolog, nutricionista, ortopedski traumatolog, ozoterapeut, hirudolog, urolog ili ginekolog1-3Hidropatija (podvodno - masažni tuš, tuš - Vichy, kružni tuš, Sharko tuš, tuš u usponu) - 1 pogled7 Stomatologija - pregled i prva pomoć kod akutnih bolova1Navodnjavanje mineralne vode: guma (prema uputi stomatologa)6-9 Primenjena fizioterapija: U F O lokalna, fonoforeza, D D T - foreza, SMT, magnetna terapija PMP, U H H, elektroforeza, ultrazvuk, K H H - terapija, opšta magnetoterapija „Hummingbird“, laserska terapija, galvanizacija itd. (1 -2 vrste)3-9Terapeutske kupke (četinarsko-biserne, jod-brom, slatki slatkiš, terpentin, morska, lavanda, vino, kade Kleopatre, bishofit, s valerijanom i melisom, s ekstraktom kestena, antistresom itd.), Mineralne kupke: UMV ili USV6-7 Udisanje alkalnih, uljanih, lijekova (1-2 vrste)8Četverokomorne kupke: mineralne, s bishofitom, terpentinom6-7 Ispiranje crijeva: mineralnom vodom, infuzijama bilja (1 vrsta)2-3Ginekološko navodnjavanje, kupke (1 pogled)6-7 Mikroklizator / sa infuzijama biljaka, ljekovitih tvari / (jedne vrste)6-7Rektalni / ginekološki tamponi, (blato, ljekovito) 1 vrsta4-6 Klistir za čišćenje1Segmentarna masaža 1,5 jedinica ili masažni krevet - prema indikacijama7 Kiseonički koktel, piće od mekinja, zobeni napitak, biljni čaj,
dijeta / mliječ (1-2 vrste)7Blato terapija: opća, lokalna (primjene), elektroterapija, parafin (1 vrsta)6-7 Refleksologija4-5Aroma aeroterapija ili udisanje kiseonika8-9 Haloterapija (slana soba)6-8Bazen (besplatno plivanje i vodena aerobika)8-10 Fizioterapijske vježbe, trening na simulatorima8-10Aerosolary (sezonski)8-10 Pijenje tretmana mineralnom vodom 3 puta dnevno54Hitno medicinsko lečenje+

1. Dijetalna prehrana

Četvorostruko sa sistemom predbilježbe

2. Dijagnostička jedinica

Ultrazvuk unutrašnjih organa zbog bolesti ili3,5 jedinicaAntropometrija2 Gastrofibroskopija, duodenalna sondaPrema indicijama Rheovasografija udova, reoencefalografija1Klinički test krvi, krvni test šećera, krivulje šećera, biohemijski test krvi (3 pokazatelja), opća analiza urina, analiza mokraće za program šećeraPrema indicijama EKG, EKG s dodatnim odvodima1 Sigmoidoskopija sa pripremom1

3. Jedinica za dobrobit i liječenje

Pogledajte video: Avala - trailer (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar