Lijek Reduxin Light: upute za upotrebu

Opis važan za 29.07.2015

  • Latinsko ime: Reduxin svjetlo
  • ATX kod: A08A
  • Aktivna supstanca: Konjugirana linolna kiselina + vitamin E
  • Proizvođač: Polaris (Rusija), KorolevPharm (Rusija)

Farmakološko djelovanje

Kao što sažetak kaže, ovaj lijek je aktivni biološki dodatak, što je preporučljivo uzeti za kontrolu težine i oblikovanja siluete.

Jedan od aktivnih sastojaka konjugirana linolna kiselina (CLA) je prirodna supstanca. Ovo je esencijalna polinezasićena masna kiselina koja se prvobitno nalazila u mliječnim proizvodima i u mesu goveda.

U modernoj farmakologiji konjugirana linolna kiselina uglavnom se dobiva iz sirovina biljnog porijekla. Ovaj element ima pozitivan učinak na metaboličke procese u tijelu. CLA inhibira aktivnost enzima koji zadržavaju masti u tijelu. Kao rezultat, smanjuje se količina potkožnih masnih naslaga. Zbog pravilne raspodjele energije u tijelu aktivira se sinteza proteina, zbog koje se mišićno tkivo ojačava.

Posebna uputstva

Oni koji su zainteresirani da li ovaj lijek pomaže u gubitku kilograma trebali bi uzeti u obzir da biste postigli željeni učinak trebali kombinirati unos dodataka prehrani sa dijetai vežbati pojačanu fizičku aktivnost.

Recenzije korisnika koje pišu na forumu ili na specijaliziranim web lokacijama ne smiju biti vodič za primanje ovog alata. Prije nego što započnete sa imenovanjem, važno je konzultirati se sa stručnjakom.

Upute i obrazac za puštanje

Reduxin Light je dostupan u kapsulama koje sadrže konjugiranu linolnu kiselinu u količini od 500 mg i vitamin E. Pomoćni sastojci su glicerin, želatina, limunska kiselina i pročišćena voda.

U plastičnim staklenkama od 30 ili 90 kapsula.

Analozi reduksin Lite za gubitak kilograma aktivnih sastojaka se ne puštaju. Ako je potrebno, možete upotrijebiti jedan od analoga bioloških dodataka sa sličnim mehanizmom djelovanja u različitim doznim oblicima:

  • Kapsule za žvakanje - Multi-Tabs Intelo deca sa Omega-3, Ayferol, Striks Excellent,
  • Kapsule - Zinaksin sa Omega-3, Perinatal Omega 3 sa više kartica, Striks Manager, kapsule Mirrasil-1, Ewayloin, Arterodiet, Stimuvit-Essentiale, Elteans, Femiglandin GLA + E, Extra 1000 Sediko, Multi-tabs Omega-3 1000, Ulje šipak, Doppelherz VIP Cardio Omega,
  • Sirup - Pikovit Omega 3, Multi-Tab Omega-3,
  • Intravenozna tečnost - Stimuvit-Essentiale,
  • Otopina ulja - Floravit E,
  • Pastile za žvakanje - Omega-3 s više jezičaka.

Kontraindikacije

Biološki dodatak Reduxin Light prema uputama je kontraindiciran za upotrebu:

  • S preosjetljivošću na aktivne tvari (linolna kiselina i vitamin E) ili pomoćne komponente koje čine aditiv,
  • Tokom trudnoće i nakon porođaja, tokom dojenja,
  • U pedijatriji je mlađi od 18 godina (zbog nedostatka potrebnih podataka o sigurnosti i efikasnosti njegove upotrebe).

Prije upotrebe Reduxine Light za mršavljenje, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom koji promatra.

Doziranje i primjena

Tablete za dijetu Reduxine Light preporučuju se za upotrebu sa hranom. Pojedinačna doza ne smije biti veća od 2 tablete. Da bi se postigao trajni gubitak težine, optimalna količina konjugirane linoleinske kiseline trebala bi biti 2-3 g dnevno, što odgovara 4-6 tableta dodatka prehrani.

Najefikasniji unos Reduxine Light za recenzije koje traju od jednog do dva mjeseca. Ako je potrebno, nakon lekarskog saveta preventivni kurs se može ponoviti do 4 puta godišnje.

Kako uzimati kapsule za mršavljenje?

Kako se ne bi smršavilo samo nekoliko viška kilograma, već i tako da se tjelesna težina ne vrati na prvobitni pokazatelj, upotrebu lijeka treba provoditi tijekom 2 mjeseca. Međutim, uzimanje lijeka treba pratiti izbalansiranom prehranom, koju će vam dijetetičar pomoći da odaberete - potrebno je smanjiti broj namirnica koje uključuju linolnu kiselinu.

Dnevna brzina lijeka je 2 kapsule, uzimane prije jela. Za maksimalne rezultate preporučuje se ne jesti masnu hranu. Zahvaljujući sistemskoj primjeni lijeka i cikličnom ponavljanju kursa gubitka težine, možete održati rezultat, vratiti metabolički proces u normalu (ne više od 4 kursa u 12 mjeseci). Već na početku uzimanja lijeka postat će primjetno kako se sloj masti postepeno smanjuje, a paralelno s tim dolazi i do povećanja mišićne mase.

Moguća šteta i nuspojave

Zabranjeno je uzimanje lijeka u sljedećim slučajevima:

  • Osobe mlađe od 18 godina
  • tokom dojenja i trudnoće,
  • hronične bolesti kardiovaskularnog sistema,
  • uz prisustvo individualne tolerancije pojedinih komponenti lijeka.

U slučaju promatranja ispravne doze lijeka, on je među potpuno bezopasnim dodacima prehrani. Međutim, čak i uz blagu nelagodu (mučnina, vrtoglavica, potpuni gubitak apetita itd.), Morate prestati uzimati lijek i proći pregled u klinici. Uprkos tome što ovaj alat za mršavljenje možete kupiti bez liječničkog recepta, prije nego što ga počnete uzimati, trebali biste se posavjetovati sa ljekarom.

Koji su to analozi?

Takvi analozi lijeka poznati su kao:

  • Golaline
  • Lindax
  • Meridia (povučena iz prodaje u ljekarnama u Europi, upotreba ovog lijeka je zabranjena).

Natasha, 30 godina „Sviđa mi se činjenica da ovaj lijek nije samo efikasan, već i da nema praktičnih kontraindikacija i nema nuspojava. "Nekad sam pio tablete za dijetu i upropastio zdravlje, prije godinu dana pokušao sam uzimati ovaj pupoljak i rezultat je bio ugodno iznenađen."

Larisa, 35 „Za samo mjesec i pol uzimanja droge trebalo je 6 kilograma. Planiram da odbacim još pet. Ali, da bih postigao takav rezultat, nisam samo pio ovaj dodatak prehrani, još uvijek se pridržavao dijeta i redovno izvodio jutarnje vježbe. "

Alla, 29 godina „Zbog skupa dodatnih 35 kilograma, pojavili su se određeni zdravstveni problemi. Odlučila sam se smršati, nutricionista mi je savjetovala da uzmem neku vrstu dodatka prehrani. Odlučio sam se za Reduxine - i bio sam u pravu, trebalo mi je 10 kilograma u samo mjesec dana, a za to vrijeme sam se navikao na niskokaloričnu hranu. "

Lisa, 40 „U našim ljekarnama postoji veliki broj dodataka prehrani, moj prijatelj je koristio ovaj lijek i odlučio sam da ga isprobam. Za dva mjeseca trebalo je 4 kilograma, nakon prekida unosa izgubljena težina se nije vratila. "

Neke činjenice

Lijek je biološki aktivni dodatak nove generacije. Stvarno za kontrolu težine, metabolički procesi bez izraženih nuspojava. Reduxin-light se koristi u programima korekcije figure za liječenje.

Da bi se podržao ubrzani metabolizam, tokom terapije koristi se komponenta - konjugirana linolna kiselina (CLA). Djelovanje ove tvari se široko koristi za aktiviranje metaboličkih procesa, uključujući transformaciju lipida, ugljikohidrata u energiju.

Sastav aktivira enzime koji kontroliraju nivo potkožne masti, a raspoređena energija se dodjeljuje za sintezu proteinskih spojeva. Pravilno odabrana doza stimulira prirodni razvoj mišićnog tkiva.

Farmakološka svojstva

Alat se odnosi na biološki aktivne aditive koji djeluju na enzime koji regulišu metaboličke procese. Prvi pokušaji izolacije CLA započeli su proučavanjem mesa i mliječnih proizvoda goveda. Početna doza ove supstance bila je minimalna.

Globalna proizvodnja konjugirane kiseline započela je primjenom biljnih materijala. Reduxine Light koristi ulje sa šaflorijom.

Zahvaljujući ovoj komponenti pojačano je djelovanje enzima koji razgrađuju masti te se usporava rad enzima koji odlažu lipidne strukture zajedno s vodom. Kao rezultat:

  • obnavlja se mišićno tkivo
  • količina potkožne masti se smanjuje,
  • kvalitet sinteze proteina raste zbog oslobođene energije.

Lijek sadrži optimalnu količinu vitamina "E". U kombinaciji s CLA, ovaj spoj pojačava proces transformacije masnog tkiva u energiju. Pacijent gubi ne samo težinu, već se i postupno vraća na prijašnje ili željene količine.

Na dijelu žena srednjih godina primijećena je značajna promjena volumena struka, bokova i trbuha.

Dodaci se ne koriste za liječenje određenih patologija. Njegova je svrha sveobuhvatna, individualna podrška tijekom stresova fizičkog, terapijskog, rjeđe, psiho-emocionalnog porijekla.

Alat je podrška i zdravom i oslabljenom tijelu. U ljekarnama u Rusiji možete kupiti poboljšanu formulu aktivnih aditiva kao dodatak glavnoj liniji.

Sadrži CLA, ekstrakte kineskog, divljeg jama i hidroksitriptofan-5. Ova supstanca smanjuje apetit, omekšava poremećaje spavanja izazvane ubrzanim metabolizmom, glađu. Dugom primjenom utvrđene su indikacije za otklanjanje depresije povezane s prijelaznim trenucima.

Indikacije za upotrebu

Stalno primati Reduxine-light preporučuje se eliminisanje sledećih nepoželjnih trenutaka, u izolovanim slučajevima, bolesti:

  • efekt istegnute kože, nabora, celulitnih formacija,
  • pretežak
  • Gojaznost 1-3 stepena i srodne bolesti,
  • liječenje poremećaja endokrinog, imunološkog, kardiovaskularnog sistema (koristi se kao dio složene terapije).

Svrha ovog dodatka prehrani važna je za normalizaciju krvnog pritiska, uz značajno preopterećenje različitog porijekla.

Onkološke novotvorine nisu kontraindikacija za uzimanje ovog lijeka. O svojstvima tijeka terapije razgovara se strogo s liječnikom. Preporučuje se podrška nutricionista, endokrinologa.

Metode i značajke primjene

Dodaci se koriste kao pojedinačno sredstvo za gubitak kilograma. U naprednim situacijama se smatra dijelom složene terapije.

Doza se određuje prema jednostavnoj formuli. Šest tableta aktivnog dodatka sadrži 3 grama CLA. Ovo je dnevna norma za sportaše, ljude koji se bave teškim fizičkim radom. Količinu za mršavljenje kao potporu ishrani određuje nutricionista, zajedno sa terapeutom i specijalistom.

Pažnja! Reduxin-light nije zamjena ili analog tableta Reduxine.

Prva opcija se koristi za postizanje određenog rezultata - gubitak težine. Druga opcija eliminira, omekšava patološki apetit, kod pacijenata s akutnom pretilošću. Ovaj je alat punopravni lijek i ne prodaje se u javnu upotrebu.

Nuspojave

Kapsule iz svjetlosti Reduxine ne uzrokuju izražene nuspojave, odstupanja od norme. Specifične informacije koje su potvrđene kliničkim studijama o ovom pitanju nisu dostupne.

BAA nije lijek koji je odobrena i odobrena od strane službene konvencionalne medicine.

Trudnoća

Teške bolesti i komplikacije tokom uzimanja dodataka prehrani nisu pronađene. Aktivni suplementi se ne preporučuju tokom trudnoće 1-3 tromjesečja. Preporučljivo je ne upotrebljavati biljne komponente u visokoj koncentraciji tijekom dojenja. Stvarni učinak CLA na mlijeko i dijete nije utvrđen.

Uslovi skladištenja

Proizvod se čuva na tamnom mjestu zaštićenom od djece, sa stabilnom vlagom i temperaturom, prema uputama za upotrebu. Kapsule su zabranjene na otvorenom mjestu. Direktan i indirektan kontakt s vodom dovodi do uništenja prirodnih sastojaka.

Ljekarnička dozvola LO-77-02-010329 od 18. lipnja 2019. godine

Reduxin-Light: cijene u internetskim ljekarnama

Reduxin Light 625 mg kapsula 30 kom.

REDUXIN-LITE kapsule 625mg 30 kom.

Reduxin-Light Strengthened Formula kapsula od 650 mg 30 kom.

Reduxin Light 625 mg 30 kaps

Reduxin Light 625 mg kapsula 90 kom.

REDUXIN-LITE kapsule 625mg 90 kom.

REDUXIN-SVJETLO JAČENO FORMULA kapsule 650mg 30 kom.

Reduxin Light 625 mg 90 kapsula

Reduxine svjetlosne kapice. 625 mg 90

Reduxine svjetlosno ojačani kapici. 650mg br. 30

Reduxin Light Strengthened Formula 30 kaps

Reduxin-Light Strengthened Formula kapsule od 650 mg 60 kom.

REDUXIN-SVJETLO JAČENO FORMULA kapsule 650mg 60 kom.

Reduxine lagano ojačana formula 60 kapa

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Prema studijama, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od dobijanja raka dojke.

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije. Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Tokom života prosječna osoba proizvodi ne manje od dva velika bazena pljuvačke.

Redovnim posjetom solariju šansa da se dobije karcinom kože povećava se za 60%.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Težina ljudskog mozga iznosi oko 2% ukupne tjelesne težine, ali troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izuzetno osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvjesto kalorija. Dakle, ako se ne želite poboljšati, bolje je da ne jedete više od dvije lobule dnevno.

74-godišnji australijski stanovnik James Harrison postao je darivatelj krvi oko 1.000 puta. Ima rijetku krvnu grupu, čija antitijela pomažu novorođenčadi koja boluje od teške anemije u preživljavanju. Tako je Australijanac spasio oko dva miliona djece.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti izvesti operaciju na pacijentu ako puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba bi se trebala odreći loših navika i tada mu, možda, neće biti potrebna hirurška intervencija.

Svaka osoba nema samo jedinstvene otiske prstiju, već i jezik.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Ako padnete s magarca, vjerovatnije je da ćete zavaliti vrat nego ako padnete s konja. Samo nemojte pokušavati pobiti ovu izjavu.

Stomatolozi su se pojavili relativno nedavno. Još u 19. stoljeću bila je dužnost običnog frizera da izvadi bolesne zube.

Lijek protiv kašlja „Terpincode“ jedan je od lidera u prodaji, uopće ne zbog svojih ljekovitih svojstava.

Dobro poznati lijek "Viagra" prvobitno je razvijen za liječenje arterijske hipertenzije.

Znatno je porastao broj zaposlenih koji se bave uredskim poslovima. Ovaj trend je naročito karakterističan za velike gradove. Kancelarijski posao privlači muškarce i žene.

Oblik i sastav izdavanja

Lijek je dostupan u kapsulama koje sadrže konjugiranu linolnu kiselinu (500 mg) i vitamin E (aktivni sastojci). Među pomoćnim tvarima su glicerin, limunska kiselina, želatina i pročišćena voda.

Dodaci se proizvode u plastičnim staklenkama koje sadrže 30 ili 90 kapsula.

Trenutno se ne objavljuju lijekovi koji sadrže aktivne sastojke slične Reduxine Light za mršavljenje.Ako je potrebno, koristite suplemente u različitim doznim oblicima, koji su slični po mehanizmu djelovanja. Tu spadaju:

• žvakaće kapsule - Strix Excellent, Eiferol, Intel-Kids sa više kartica sa Omega-3,

• kapsule - Doppelherz V.I.P. Cardio Omega, Multi-tabs Perinatal Omega 3, Zinaxin sa Omega-3, Mirrasil-1 kapsulama, Striks Manager, Arterodiet, Ewayneol, Elteans, Stimuvit-Essentiale, Extra 1000 Cedico, Femiglandin GLA + E, ulje šipak, Multi-tabs omega -3 1000,

• sirup - Multi-tab Omega-3 i Pikovit Omega 3,

• rastvor ulja - Floravit E,

• pastile za žvakanje - Omega-3, multi-jezičke,

• tečnost za oralno davanje - Stimuvit-Essentiale.

Doziranje i primjena

Reduxine lake dijetalne tablete uzimaju se istovremeno s hranom. Maksimalna pojedinačna doza nije veća od dvije tablete. Da biste postigli trajno mršavljenje, potrebno je uzimati dva do tri grama konjugirane linolne kiseline dnevno, što odgovara četiri do šest tableta dodataka prehrani.

Prema pregledima Reduxine Light-a, smatra se da je trajanje primjene najefikasnije za jedan do dva mjeseca. Nakon medicinskog savjetovanja i, ako je potrebno, profilaktički kurs može se ponoviti do četiri puta tokom godine.

Pogledajte video: Hamza - HZA - Uputstvo za upotrebu (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar