Analozi tableta Tricor

Naziv lijekaCountry proizvođačAktivni sastojak (INN)
Fenofibrat CanonRusijaFenofibrat
Naziv lijekaCountry proizvođačAktivni sastojak (INN)
Lipantil 200 MFrancuska, RusijaFenofibrat
ExlipTurskaFenofibrat
Naziv lijekaObrazac za puštanjeCijena (sniženo)
Kupite lijek Tricor Original (tablete 145mg br. 30)942.00 rub. Kupujte s dostavom Tricor Original tablete p / o zarobljenikom. 145mg br. 30927.00 rub. Kupujte s dostavom Tricor Original 145 mg 30 tab.942.20 rub. Kupujte s dostavom
Naziv lijekaObrazac za puštanjeCijena (sniženo)
Kupite lijek Tricor Original (tablete 145mg br. 30)942.00 rub. Kupujte s dostavom Tricor Original tablete p / o zarobljenikom. 145mg br. 30927.00 rub. Kupujte s dostavom Tricor Original 145 mg 30 tab.942.20 rub. Kupujte s dostavom Lipantil 200 M analog200m (kapsula 200mg br. 30)958.00 rub. Kupujte s dostavom

Uputstvo za upotrebu

  • Vlasnik potvrde o registraciji: Laboratoires Fournier, S.a. (Francuska)
  • Proizvođač: Fournier Laboratories Ireland, Limited (Irska) Recipharm Fontaine (Francuska)
  • Predstavništvo: Abbott Laboratories LLC (Rusija)
Obrazac za puštanje
Filmsko obložene tablete, 145 mg: 30 kom.
Filmsko obložene tablete, 160 mg: 10, 20, 28, 30, 50, 84, 90, 98 ili 100 kom.
Filmsko obložene tablete, 145 mg: 10, 20, 28, 30, 50, 84, 90, 98, 100, 280 ili 300 kom.
Filmsko obložene tablete, 160 mg: 10, 20, 30, 40, 50, 90 ili 100 kom.

Nakon uzimanja fenofibrata iznutra, dostiže se C max u roku od 5 sati. Kada se uzima 200 mg / dan, prosječna koncentracija u plazmi iznosi 15 µg / ml. Vrijednost Css održava se tijekom cijelog razdoblja liječenja. Vezanje za proteine ​​u plazmi (albumin) je veliko. U tkivima se fenofibrat pretvara u aktivni metabolit - fenofibrojsku kiselinu. Metaboliše u jetri.

T 1/2 je 20 sati. Izlučuje se putem bubrega i creva. Ne nakuplja se, ne izlučuje se tokom hemodijalize.

Iznutra, odrasli - 200-400 mg / dan u 3 podijeljene doze.

Pripravci koji sadrže mikronizirani fenofibrat propisuju se brzinom 200 mg fenofibrata 1 put / dan. Djeca - 5 mg / kg / dan.

Moguće: dispeptične pojave, pojačana aktivnost jetrenih enzima.

Rijetko: miopatije, pojačana aktivnost CPK, kožne alergijske reakcije.

Slučajevi predoziranja nisu opisani.

Liječenje: simptomatska i po potrebi suportivna terapija. Specifični antidot nije poznat. Hemodijaliza je neefikasna.

Istodobnom primjenom sulfonilureje s hipoglikemijskim lijekovima postoje izvještaji o povećanom hipoglikemijskom djelovanju.

Istodobnom primjenom indirektnih antikoagulansa (uključujući acenocoumarol, varfarin) pojačavaju se njihovi učinci. Vjeruje se da fibrati povećavaju afinitet antikoagulansa za odgovarajuće receptore ili, možda, poremete njihov metabolizam.

Istodobnom primjenom ciklosporina moguće je pogoršanje funkcije bubrega i povećanje koncentracije ciklosporina u krvnoj plazmi.

Lista B. Lijek treba čuvati na suhom mjestu nedostupnom djeci, na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C, u originalnom pakovanju. Rok trajanja je 3 godine.

Starijem pacijentu se preporučuje da propisuje standardnu ​​dozu za odrasle (1 tab. Traicor 145 mg 1 put / dan).

Dostupne zamjene za lijek Tricor

Fenofibrate Canon (tablete) Ocjena: 97 Top

Analog je jeftiniji od 424 rubalja.

Fenofibrat Canon jeftiniji je i isplativiji analog domaće proizvodnje. Također je dostupan u tabletama i sadrži istu aktivnu tvar, ali po cijeni mnogo jeftinijoj od Tricor. Prema indikacijama za upotrebu i kontraindikacija, nema značajnih razlika između lijekova.

Lipantil 200 M (kapsule) Ocjena: 45 Gore

Analog je jeftiniji od 69 rubalja.

Lipantil 200 M razlikuje se od Tricor-a u obliku oslobađanja i prodaje se u kapsulama, enterično obloženim. Aktivna supstanca je slična, ali u nešto većoj dozi po kapsuli. Postoje kontraindikacije i starosna ograničenja, pa vam prije početka liječenja toplo preporučujemo da pročitate upute za upotrebu.

Indikacije Traicor

Lijek je propisan pacijentima s povišenim holesterolom, trigliceridima. Kod šećerne bolesti lijek se propisuje sa nedovoljnom efikasnošću odabrane prehrane.

Tricor smanjuje nivo organskih jedinjenja sličnih masti koje uzrokuju kardiovaskularne bolesti za 20-25%. Prema istraživanjima, mokraćna kiselina u plazmi je smanjena za 25%, a TG - za 45%. To su dobri pokazatelji, pa se lijek smatra dobrim i većina ljekara ga preporučuje.

Terapija lijekovima treba provoditi pod nadzorom liječnika u kombinaciji s uravnoteženom prehranom. Ako nakon 3-6 mjeseci. nema efekta, doktor prilagodi dozu ili propiše alternativno liječenje.

Kontraindikacije za upotrebu Trikor-a su

Tricor smanjuje nivo organskih jedinjenja sličnih masti koje uzrokuju kardiovaskularne bolesti za 20-25%. Prema istraživanjima, mokraćna kiselina u plazmi je smanjena za 25%, a TG - za 45%. To su dobri pokazatelji, pa se lijek smatra dobrim i većina ljekara ga preporučuje.

Terapija lijekovima treba provoditi pod nadzorom liječnika u kombinaciji s uravnoteženom prehranom. Ako nakon 3-6 mjeseci. nema efekta, doktor prilagodi dozu ili propiše alternativno liječenje.

Kontraindikacije za primenu Tricor-a su zatajenje jetre, trudnoća i dojenje, ciroza jetre, alergija na aktivnu tvar ili pomoćne komponente, urođena fruktozemija.

Za liječenje upotrebom uvezenih i ruskih lijekova. Troškovi i doziranje mogu biti različiti, kao što su kontraindikacije za nuspojave.

Zbog toga je važno odabrati pravi alat s najboljom cijenom.

Lipantil 200 M

Lijek ima iste indikacije kao Tricor. Lijek je kontraindiciran djeci mlađoj od 18 godina, s bolestima žučnog mjehura i oštećenom apsorpcijom glukoze. Ne treba ga uzimati kod pacijenata sa zatajenjem bubrega, cirozom.

Inovacija u dijabetesu - piti samo svaki dan.

Mogu ga koristiti trudnice, ali je kontraindiciran u dojenju.

Način primjene: 1 kapsula dnevno. Trajanje kursa određuje lekar. Istovremeno se treba pridržavati pravilne prehrane. U slučaju nekontroliranog dijabetesa melitusa tipa 2, provodi se preliminarna terapija da bi se eliminirao uzrok koji je izazvao porast kolesterola.

Sredstvo za snižavanje lipida u potpunosti je u skladu s učinkom lijeka Tricor. Lijek snižava holesterol za 25%, TG za 45%, a mokraćnu kiselinu za 25%.

Pijte 200-400 mg dnevno. Ukupna doza je podijeljena u tri doze. Dozvoljeno davanje djeci. Doziranje se izračunava iz omjera mg / kg.

Nuspojava je mnogo manje. Među najčešćim: mučnina, dispepsija i proliv.

Kada uzimate Lofat, trebali biste piti najmanje 2 litre vode dnevno kako biste izbjegli dehidraciju.

Lijek pojačava učinak antikoagulansa. Prilikom primjene potonjeg, Lofat treba napustiti. Također, ne treba uzimati oralne kontraceptive, jer smanjuju učinak sredstva za snižavanje lipida.

Sličan učinak ima i lijek Nofibal. Indikacije, kontraindikacije, nuspojave i doziranje su isti.

Fenofibrat Canon

Ruski analog Traicor indiciran je za upotrebu u kombinaciji sa dijetom i kombiniranom terapijom za dijabetes kako bi se smanjili trigliceridi i holesterol.

Odraslim se savetuje da uzimaju 1 tabletu dnevno. Maksimalna dnevna doza je 145 mg.

Čitateljima naše stranice nudimo popust!

Kontraindicirana u doba dojenja, ispod 18 godina, bilijarne ciroze i drugih poremećaja u funkcionisanju jetre. Zabranjeno je propisivanje lijekova za pankreatitis bilo kojeg oblika, hipotireozu.

Maksimalni učinak nakon uzimanja lijeka postiže se nakon 5 sati. Lijek je propisan za hiperlipoproteinemiju koja se dijetom ne može ispraviti.

Lijek ima malo kontraindikacija, za razliku od drugih analoga Traicor. Exlip se ne smije piti s oštećenim funkcioniranjem jetre i bubrega. Kontraindicirano kod dojenja i tokom gestacije.

Među nuspojavama najčešće se pacijenti žale na alergijske reakcije, mogući su dispeptični simptomi.

Pojačano hipoglikemijsko djelovanje događa se uz istodobnu upotrebu derivata sulfoniluree.

Pod djelovanjem aktivne komponente poboljšava se širenje krvnih žila ovisnih o endotelu. Lek smanjuje količinu holesterola u krvi.

Terapeutski učinak uočava se nakon 2 tjedna terapije, a maksimum se javlja tijekom mjesec dana.

Dozvoljeno je uzimanje tableta pacijentima starijim od 10 godina. Zabranjen je kod nedostatka laktaze, trudnoće, alkoholizma, bolesti jetre i bubrega, naznačeno u anamnezi.

Atoris je dostupan samo na recept. Bilo je slučajeva predoziranja.

Naučnici su naveli mnoštvo nuspojava, ali u stvari su oni izuzetno rijetki kada se primijeti doziranje.

Među njima su: proliv, bol u udovima, mijalgija, poremećaj sna, dispepsija i artralgija.

Lijek pomaže smanjiti sintezu kolesterola u LDL-u. Kao rezultat, smanjuje se rizik od razvoja kardiovaskularnih patologija i smrtnosti.

Doza: u početku se pacijentu propisuje 10 mg dnevno. Nakon 2 tjedna rade se krvni testovi, određuje se lipidni profil, prilagođava doziranje.

Postoji više nuspojava od drugih analoga. Negativne reakcije:

  • žučna kolika
  • gubitak svijesti
  • krvarenja iz nosa
  • grčevi mišića
  • perverzija ukusa i povišen intraokularni pritisak.

Možda pojava perifernih edema, krvarenja iz maternice.

Kontraindiciran je kod dece mlađe od 10 godina, kod pacijenata sa aktivnom fazom bolesti jetre, u prisustvu patologija mišićnog sistema.

Aktivna komponenta lijeka je rosuvastatin. Smanjuje koncentraciju holesterola, triglicerida i apolipoproteina.

Terapeutski učinak razvija se u roku od 7 dana od početka lijeka.

Lijek Akorta kontraindiciran je kategoriji bolesnika s različitim oštećenim funkcijama bubrega, s preosjetljivošću na određene komponente. Zabranjeno je uzimati trudnice i tokom dojenja.

Način primjene - 10 mg dnevno. Doziranje se preporučuje pacijentima koji prethodno nisu uzimali takve lijekove, a onima koji su prešli na korištenje lijeka nakon drugog lijeka.

Maksimalna koncentracija u krvi postiže se nakon 5 sati. Aktivna tvar se izlučuje nepromijenjena s izmetom, otprilike 90% ukupne doze.

Mišljenje ljekara

Prema ljekarima, sa dijabetesom tipa 2, Atoris je bolji od Traicor-a.

145 mg saharoze nalazi se u Tricor-u. Redovnom upotrebom zabilježen je razvoj pankreatitisa i plućne embolije. U ovoj situaciji preporučuje se Atoris. Lijek uzrokuje manje nuspojava, a sigurno neće dovesti do razvoja pankreatitisa.

Endokrinolog se prisjeća sa 22 godine iskustva:

Tijekom cijelog razdoblja svoje prakse, više puta se pobrinula - ne samo da Tricor spriječi kapilarne komplikacije. Ali samo Tricor uzrokuje ozbiljne nuspojave. Preporučuje se njihovim pacijentima da uzimaju Lofat, Atoris ili Lipantil 200 M. Exlip je dobra zamjena.

Dijabetička recenzija

Većina pacijenata zadovoljna je djelovanjem Tricor-a. Da biste izbjegli nuspojave, morate slijediti upute liječnika.

Međutim, postoje pacijenti nezadovoljni tretmanom. Stoga su počeli koristiti analoge Tricor-a.

Nakon primjene lijeka Traicor, pojavio se bronhitis koji se nije mogao liječiti. Počeli su piti Lipantil 200 M. Stanje se poboljšalo, analiza je bila dobra, nisam našao nikakve nuspojave.

Atoris je bolji od Trikora. Ispitao sam efekte oba lijeka, mogu sa sigurnošću reći da je prva bolja u djelovanju i odsustvu negativnih reakcija.

Plus kupovine Tricor analoga su troškovi, obično su znatno jeftiniji. Samo neki nadomjestci mogu koštati više, a to je povezano s zatvaranjem ljekarničke mreže, isporukom sredstava od proizvođača.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Pogledajte video: Липантил 200 М - официальная инструкция по применению. (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar