Kafe marshmallows

Objavljeno 05.08.2018 od Ella u Deserti

Dragi prijatelji! Danas imam još jedan pokušaj izrade marshmallow-a. Već sam skuhala, borovnicu jabuku, marelicu, mentu. Vrijeme je da isprobate čokoladne marshmallows. Samo želim napisati dva pokušaja, tehnologija je ista. U prvom slučaju dodala sam tamnu čokoladu i promucala 1 minutu.

Drugi put sam u već pripremljenu masu dodala mlečnu čokoladu. I nježno promiješao lopaticom. Više mi se svidjelo sa mliječnom čokoladom.

Shokofir (marshmallow)

Kokofir sa niskim udjelom ugljikohidrata (marshmallow) - slatko, meko, vrhnje, čokolada

Sastojci
Za rezance: 30 g kokosa, 30 g zobenih mekinja, 30 g eritritola, 2 kašike školjki sjemenki plantaža, 30 g blanširanih mljevenih badema, 10 g mekog puter, 100 ml vode.
Za kremu: 3 jaja, 30 ml vode, 60 g ksilitola (brezov šećer), 3 lista želatine, 3 kašike vode.
Za glazuru: 150 g čokolade bez dodatka šećera.
Količina sastojaka ovog recepta s malo ugljikohidrata ocijenjena je na oko 10 čoko-pahuljica.

1. Uzela sam vafle od recepta sa malo ugljikohidrata.

2. Iz svake pločice, ovisno o veličini šablona, ​​možete izrezati od 5 do 7 vafla. Da biste to učinili, uzmite malu čašu, na primjer, stog i oštar nož. Ako imate rezač kolačića odgovarajuće veličine, onda ga možete koristiti. Sitne reznice narežite čašom i oštrim nožem. Vaflice za čokolade. Što se tiče bilješki, uvijek ima nekoga ko želi da je gricka

3. Stavite želatinu u dovoljno hladnu vodu, ostavite da nabubri.

4. Za kremu odvojite žumance od proteina, tri bjelanca umutite u pjenu, ali ne gustu.

5. U šerpu sipati 30 ml vode, dodati ksilitol i dovesti do ključanja. Za kremu sam koristila ksilitol, jer s njom daje mekšu konzistenciju nego sa eritritolom. Također sam otkrio da se eritritol nakon prevelikog hlađenja kristalizira, a ta se kristalna struktura može osjetiti u šokofiriji. Odmah nakon vrenja polako sipajte ksilitol u proteine. Bjelanca tucite oko 1 minutu, dok se masa više ili manje ne ohladi. Umešajte vruću tečnu ksilitol

6. Stavite omekšali želatin u malu lončić, zagrejte s tri kašike vode dok se ne otopi. Zatim ga polako pomešajte u umućeni protein. Kao improvizaciju možete uzeti bijelu želatinu umjesto bijelu - tada će punjenje biti ružičasto. Ružičasta želatina daje kremi ružičastu boju.

7. Nakon šlaganja, kremu treba odmah upotrebiti - lakše će je iscijediti. Odrežite vrh torte tako da veličina otvora bude 2/3 veličine vafla. Vrećicu napunite kremom i ispecite je na kuhane rezine. Izgnječite masu. Dovoljno je samo čokolade. Pre nego što marshmallow obložite čokoladom, stavite ih u frižider.

Sastojci

  • 30 g kokosovih pahuljica,
  • 30 g zobenih mekinja
  • 30 g eritritola,
  • 2 kašike ljuske sjemena plantain
  • 30 g blanširanih mljevenih badema,
  • 10 g mekog putera,
  • 100 ml vode.

  • 3 jaja
  • 30 ml vode
  • 60 g ksilitola (brezov šećer),
  • 3 lista želatine
  • 3 kašike vode.

  • 150 g čokolade bez dodatka šećera.

Količina sastojaka ovog recepta s malo ugljikohidrata ocijenjena je na oko 10 čoko-pahuljica.

Potrebno je oko 30 minuta da pripremite sastojke i napravite. Za kuhanje i topljenje - oko 20 minuta.

Kako napraviti kafu od marshmallows?

Proizvođači instant kave na pakovanjima preporučuju da kafu ne kuhaju u kipućoj vodi, još manje da je kuhaju. Ako zanemarite ovu preporuku, ukus kafe bit će gorak, oštar. To jest, ako u sirup dodamo kafu i prokuhamo, ukus marshmallow-a podsjetit će na goruću ženu.

Stoga smo pokušali otopiti kafu u vrućem pire krumpiru.

Dakle, sve u redu.

Pripremamo 125 g umaka od jabuka na najčešći način. Recept za pire od jabuka, možete vidjeti na linku.

Pomiješajte jabukov umak sa šećerom i stavite na vatru.

Ako kuhamo bobice marshmallows, snažno je prokuhamo, ali s obzirom na to da pripremamo pire od jabuka iz pečenih jabuka, sva je tekućina već otišla, samo nam je potrebno otopiti šećer.

Dovedite pire od krumpira i prokuhajte nekoliko minuta. Šećer bi se trebao potpuno rastopiti, a smjesa će se zgušnjavati, na površini će se pojaviti veliki mjehurići.

U posudu izlijte kuvani pire krompir sa šećerom, u kojem ćete pobijediti marshmallow.

U vrući pire dodajte instant kafu i mešajte dok ne postane glatko. Pire od krumpira ostavite na hladnom do sobne temperature.

Pire ohladite na sobnoj temperaturi.

Marshmallows bi trebao biti gust, poput marmelade.

U ohlađeni pire dodajte proteine ​​i tukli mikserom, postepeno dodavajući brzinu.

Kako bi se pire krumpir od domaćih marshmallow pobijedio na željenu konzistenciju, trebat će 5-7 minuta. Masa bi trebala postati svjetlija i vrlo stabilna, dobro održavati oblik i ne padati na kavicu.

Skuhajte sirup za marshmallows.

Teoretski, možete početi kuhati sirup i istisnuti marshmallow istovremeno, ali ako se osjećate nesigurno, postupite jedan po jedan.

U šerpu sipajte vodu, dodajte agar-agar, šećer i stavite na srednju vatru. Donesite sirup da prokuha.

Agar-agar će početi da se aktivira, a s tim u vezi masa će se povećavati u količinama i pena, to je normalno. Nakon što sirup prokuha, mora se aktivno miješati lopaticom, ne dopuštajući tako da se agar-agar pridržava dna, već ravnomjerno djeluje.

Kako biste sirup od močvarnog šipka doveli u željenu fazu, morate ga držati na vatri još 4-6 minuta nakon ključanja. Ako sirup spustite sa lopatice, a on otpadne uz gustu nit, sirup je spreman. Ovo stanje možete vidjeti u ovom videu.

Gotov topli sirup odmah se sipa u marshmallow u manjem potoku, prosipajući sve mikserom na velikim brzinama.

Nastavite tući masu još 5 minuta.

Marshmallow bi trebao dobro održavati svoj oblik, biti veličanstven i sjajan.

Stavite marshmallow u tortu za pecivo.

Na lim za pečenje obložen pergamentom stavite polovice marshmallow-a.

Ostavite da se marshmallow suši na sobnoj temperaturi 10-12 sati.

Odvojite polovice od pergamenta.

Pravilno pripremljeni marshmallows lako će se odmaknuti od pergamenta ostavljajući malo uočljive krugove. Ako ostanu krupni komadići močvare, to govori da marshmallow sadrži puno vlage.

Ljepove marshmallowa zalijepite zajedno i uvaljajte u šećer od glazure. Puder je dobro usitniti.

Čuvajte marshmallows u zatvorenom spremniku nekoliko tjedana.

I zapamtite, što su svježiji sljez, mekši i aijeri, s vremenom on poprima gustoću, postaje više poput dućana.

Pratite nas na Facebooku, Twitteru, VKontakteu, Google+ ili putem RSS-a da biste bili u toku s najnovijim vijestima.

Sekvenca

  1. Oljuštite 700 grama jabuka, izmutite kroz sito. Dodajte šećer i prokuhajte, masa treba da se dobro drži na kašiku. Pokrijte folijom u kontaktu i dobro ohladite
  2. Pomiješamo vodu i agar, ostavimo 30 minuta. Kuhajte dok ne zgusne. Najvažnije je stalno miješati. Budući da se agar steže vrlo brzo, tada se vaši safiri neće očvrsnuti.
  3. Dodajte šećer i kuhajte dok se ne oblikuju pređe. U ovo vrijeme tukli voćnu masu sa polovinom proteina. Zatim dodajte drugu polovinu proteina
  4. Masa se treba dobro povećati u volumenu, pažljivo dodajte sirup. Tuku ne tako dugo dok masa postane pahuljasta
  5. Utopimo čokoladu u vodenoj kupelji ili mikrovalnoj. Nježno unesite u masu i stavite na pergament
  6. Dajemo dan da se stabilizira i posipamo šećerom u prahu


Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i naznačene su na 100 g obroka s malo ugljikohidrata.

kcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
24910408,3 g20,7 g6.4 g

Način kuhanja

Sastojci vaflja

Ja sam uzeo vafle po receptu sa niskim udjelom ugljenih hidrata iz Hanute. Jedina razlika između ovog recepta je ta što sam iz njega izbacio meso vanilije i koristio manje sastojaka, jer za čokoladne kuhare ne trebate puno vafla.

Otprilike 3-4 sastojka će izaći iz gore navedene sastojke.

Iz svake vaflice, ovisno o veličini šablona, ​​možete izrezati od 5 do 7 vafla. Da biste to učinili, uzmite malu čašu, na primjer, stog i oštar nož. Ako imate rezač kolačića odgovarajuće veličine, onda ga možete koristiti.

Male reznice narežite čašom i oštrim nožem

Shokofirok vafli

Što se tiče bilješki, uvijek postoji neko ko želi da se sažvaka 😉

Želatinu stavite u dovoljno hladnu vodu, ostavite da nabubri.

Za kremu odvojite žumance od proteina, tri bjelanca umutite u pjenu, ali ne gustu. Žumanci za ovaj recept nisu potrebni, možete ih koristiti za drugi recept ili ih samo pomiješajte sa drugim jajima kad nešto skuhate.

Vjeverice umutite u pjenu

U šerpu sipajte 30 ml vode, dodajte ksilitol i zagrijte. Za kremu sam koristila ksilitol, jer s njom daje mekšu konzistenciju nego sa eritritolom. Također sam otkrio da se eritritol nakon prevelikog hlađenja kristalizira, a ta se kristalna struktura može osjetiti u šokofiriji.

Odmah nakon vrenja polako sipajte ksilitol u proteine. Bjelanca tucite oko 1 minutu, dok se masa više ili manje ne ohladi.

Umešajte vruću tečnu ksilitol

Omekšanu želatinu stavite u malu posudu, zagrejte s tri kašike vode dok se ne otopi. Zatim ga polako pomešajte u umućeni protein.

Kao improvizaciju možete uzeti crvenu želatinu umjesto bijele - tada će punjenje biti ružičasto 🙂

Ružičasta želatina daje kremi ružičastu boju

Nakon šlaganja, kremu treba odmah upotrebiti - lakše će je iscijediti.

Odrežite vrh torte tako da veličina otvora bude 2/3 veličine vafla. Vrećicu napunite kremom i ispecite je na kuhane rezine.

Samo čokolada nedostaje

Pre nego što marshmallow prekrivate čokoladom, stavite ih u frižider.

Polako otopite čokoladu u vodenoj kupelji. Stavite marshmallow na ravnu rešetku ili nešto slično i sipajte ih čokoladu jednu za drugom.

Čokoladni marshmallows

Savjet: Ako ispod dna stavite papir za pečenje, kasnije možete skupiti očvrsnute kapi čokolade, otopiti je ponovo i koristiti.

Izbliza čokoladne glazure 🙂

Poravnajte malu tepsiju s papirom za pečenje i na nju stavite čokolade prije nego što se čokolada stvrdne. Ako ih ostavite da se ohlade na roštilju, onda se na njih lijepe i ne možete ih ukloniti bez oštećenja.

Čuvajte čokofir u hladnjaku da biste bili svježi. Imajte na umu da se domaći šokofir ne čuva onoliko dugo koliko je kupljen, jer ne sadrži šećer.

Nisu dugo ležali s nama i nestali su već sutradan 🙂

Pogledajte video: Café Makes The Fluffiest Marshmallows (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar