Tradicionalna medicina - čišćenje gušterače, pankreatitisa, liječenje narodnim lijekovima

Gušterača je neparni organ mješovitog sekreta koji se nalazi u trbušnoj šupljini s lijeve strane ispod stomaka. Najčešće se u pankreasu razvije upalni proces koji može imati i akutni i hronični tok, odnosno, akutni i hronični pankreatitis. Pankreatitis je upala gušterače. Kod hroničnog pankreatitisa morate slijediti strogu dijetu: žitarice u vodi ili mlijeku napola razrijeđeno vodom, kuhanim povrćem, nezasićenim bujonom, razrijeđenim ne kiselim sokovima (jabuka, mandarina), pusto kuhanom piletinom, puretinom, teletinom, kuvanom ribom, sirom s niskim udjelom masnoće, kefirom, jogurti. Za vrijeme obroka preporučljivo je uzimati visoko učinkovite enzimske pripravke gušterače, multivitamine s mineralima.

Liječenje pankreatitisa narodnim lijekovima i čišćenje pankreasa narodnim lijekovima:

Mala, ali važna

Uprkos svojoj maloj težini (80-90 g), uloga gušterače je ogromna. Proizvodi posebne probavne enzime i osigurava probavu proteina, masti i ugljikohidrata u crijevima. Istovremeno, on proizvodi hormone (uključujući inzulin) koji regulišu nivo glukoze u krvi i rad ostalih tjelesnih sistema.

Kada gušterača boli, dijeta je jako važna. Prije svega treba isključiti šećer i sve slatkiše (od slatkiša se može napraviti samo med), kao i alkohol, pušenje, masno, začinjeno, prženo. Ni u kojem slučaju ne biste trebali prejesti, a umjereno treba voditi računa o umjerenosti i ravnoteži. Posebno su prikazane heljda i zobena kaša.

Trebate piti puno dobre vode za piće. Možete piti limunsku vodu, za čije pripremu morate da iscijedite sok limuna u čašu vode.

Liječenje narodnim lijekovima i pravilna prehrana za zdravlje je vrlo stara praksa i prilično djelotvorna. Ako vas muči gušterača, koristite sljedeće narodne lijekove koji će vam pomoći. izliječiti gušteraču i oslobodi se bola.

Recept 1. (oblog od jogurta).Pri akutnom napadu pankreatitisa kompres iz jogurta, koji se radi noću, dobro ublažava bol i upale. Zasladite meko tkivo jogurtom, stavite ovaj kompres na trbuh, hvatajući lijevu stranu, pokrijte polietilenom, a vrh omotajte vunenim šalom ili šalom. Kurs liječenja je od 4 do 6 tjedana.

Recept 2. (češnjak + peršun + limun) .1 kg koštica limuna, ali zajedno sa korom, 300 ml peršuna i 300 g belog luka procijedite kroz mljevenje mesa i čuvajte u staklenoj posudi u hladnjaku. Uzimajte po 1 čajnu žličicu 3 puta dnevno 15 minuta prije jela. Bolje je piti lijek s infuzijom borovnica, listova jagode i listova jagode, mahuna graha i kukuruza odmrznutim u jednakim dijelovima. Ova infuzija se priprema na sljedeći način: 1 kašika. Kašika za prikupljanje kašike preliti sa 1 šoljom ključale vode i ostaviti preko noći u termosu. Čaša infuzije dovoljna je za samo tri doze lijeka, odnosno 1 žličicu smjese bijelog luka treba isprati trećom čašom infuzije. Tečaj liječenja je 3 mjeseca.Recept 3. (infuzija besmrtnice). Infuzija besmrtnice. Samljeti 3-5 g cvijeća i preliti sa 500 ml hladne vode. Inzistirajte na 8 sati (ovo je dnevna doza). Uzimajte 1 čašu dnevno tokom 2-3 sedmice.

Recept 4. (infuzija kamilice i besmrtnice) .1 kašika kamilice i 1 kašika immortelle prelijte čašom kipuće vode, ostavite 30 minuta. Naprezanje. Uzmite ohlađenu pola šalice 2-3 puta dnevno 30 minuta prije jela tokom 2-3 sedmice.

Kad su enzimi neophodni

Pri akutnim probavnim smetnjama ili pogoršanju hronične bolesti (pre svega pankreatitisa) neophodan je enzimski pripravak. No treba ga uzimati tokom 1-2 mjeseca, istovremeno sa strogom dijetom i složenim liječenjem bolesti u cjelini. Srećom, sada postoji puno biljnih lijekova koji su vrlo delotvorni kod pankreatitisa.

Tačan uzrok raka gušterače još nije rasvijetljen, ali poznati su faktori rizika koji mogu doprinijeti njegovom razvoju. Imate priliku da analizirate: da li neki od sljedećih faktora ima lični odnos s vama?

10 faktora rizika za rak gušterače

Starost. Rizik od raka gušterače povećava se s godinama. Gotovo svi pacijenti s karcinomom gušterače stariji su od 50 godina.

Paul Muškarci se razbole 1,5-2 puta češće od žena.

Trka. Afroamerikanci imaju veću vjerojatnost da imaju rak gušterače u poređenju s populacijom bijele kože.

Mjesto stanovanja Rak pankreasa češći je u gradskim nego u ruralnim stanovnicima, bez obzira na njihov socijalni status.

Loše navike (pušenje i alkoholizam). Veruje se da je trećina svih slučajeva raka pankreasa prouzrokovana pušenjem. Moguće je da je pušenje povezano s većom učestalošću karcinoma gušterače kod muškaraca. A alkohol potiče sekretornu funkciju gušterače, stvarajući uslove za razvoj bolesti.

Dijeta bogata mesnim proizvodima i mastima. Postoje dokazi da se učestalost tumora povećava s povećanjem unosa masti. Oni koji slijede dijetu bogatu voćem i povrćem koji sadrže retinoide i vitamine manje su izloženi riziku.

Dijabetes Rak gušterače češće se dijagnosticira kod pacijenata sa dijabetesom. Incidencija je jasno povezana s razvojem dijabetesa u dvije ili više godina prije početka tumora.

Hronični pankreatitis (dugotrajna upala gušterače) povezan je s povećanim rizikom za rak ove lokalizacije.

Opasnost na radu. Neke hemikalije korištene za rafiniranje ulja, celuloze i papira, te proizvodnju azbesta mogu pokrenuti karcinom gušterače.

Porodična istorija. Dešava se da se u nekim porodicama rak pankresa pojavi kod nekoliko ljudi. Promjene u DNK mogu dovesti do povećanog rizika od različitih vrsta raka.

Pijte više čiste ne prokuvane vode! Jedna i po - dvije litre dnevno.

Započnite jutro čašom meda, gutljajem na prazan stomak!

U jednu čašu čiste, prokuhane vode promiješajte jednu čajnu žličicu meda i pijte odmah u gutljaj.

Pročitajte korisne stvari o uravnoteženju hormona

mumiyo Uporedo s biljnom medicinom, u liječenju gušterače narodnim lijekovima koriste se manje uobičajene komponente, primjerice, mumija ili propolis. Dakle, ekstrakt mumije, koji se koristi u medicini kao biostimulans, za bolesti gušterače preporučuje se uzimanje 1 žličice. prije doručka i noću (3 sata nakon jela) 10-20 dana u trajanju od 3-4 tečaja sa 5-dnevnim pauzama.

Liječenje gušterače propolisom temelji se na njegovim baktericidnim, analgetskim i protuupalnim svojstvima, kao i na njegovoj sposobnosti da uklanja toksine iz tijela. Tinktura propolisa priprema se na alkohol i pije se dnevno noću po 15 kapi - 0,5 šoljica ugrijanog mlijeka. Vodena otopina propolisa prikazana je u 1 kašici za desert dva puta dnevno tokom 2 tjedna - i u kombinaciji sa biljnim decocijama.

Drugi alternativni tretman gušterače je uzimanje lijekova koje nudi homeopatija.: Apis, Choledius, Lycopodium ili Helidonium, Iris Verzicolor, Kolotsint, Yodum, Kolotsinsis, Podofillum i drugi - ovisno o simptomima.

Dakle, liječenje gušterače narodnim lijekovima predstavljeno je širokim rasponom metoda. Međutim, ne zaboravite da je bilo koju bolest ipak bolje spriječiti nego liječiti. Zbog toga treba obratiti posebnu pažnju na vašu prehranu i način života, preduzimajući prevenciju, a ne odgađajte liječenje.

Pogledajte video: Lečenje jetre i pankreasa na prirodan način epizoda 6 - Nikola Marković (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar