Glucometer "Contour Plus": prednosti, karakteristike

* Cijena u vašem području može varirati. Kupi

  • Opis
  • tehničke specifikacije
  • recenzije

Glukometar Contour Plus inovativan je uređaj, njegova preciznost mjerenja glukoze je uporediva sa laboratorijskim. Rezultat mjerenja je spreman nakon 5 sekundi, što je važno u dijagnozi hipoglikemije. Za pacijenta koji ima dijabetes, značajan pad glukoze može dovesti do strašnih posljedica, od kojih je jedna hipoglikemijska koma. Točna i brza analiza pomaže vam da dobijete vrijeme potrebno za ublažavanje vašeg stanja.

Veliki ekran i jednostavne kontrole omogućavaju uspješno mjerenje ljudi s oštećenjem vida. Glukometar se koristi u medicinskim ustanovama radi praćenja stanja pacijenata sa šećernom bolešću i izričite procjene razine glikemije. Ali glukometri se ne koriste za skrining dijagnozu dijabetesa.

Opis mjerača Contour Plus

Uređaj je zasnovan na multi-pulsnoj tehnologiji. Ona više puta skenira jednu kap krvi i emitira signal glukoze. Sistem koristi i moderni FAD-GDH enzim (FAD-GDH), koji reagira samo s glukozom. Prednosti uređaja, pored velike preciznosti, su i sledeće karakteristike:

„Druga šansa“ - ako na test traku nema dovoljno krvi za merenje, mjerač Contour Plus emitirat će zvučni signal, na ekranu će se pojaviti posebna ikona. Imate 30 sekundi da dodate krv u istu test traku,

„Bez kodiranja“ tehnologija - pre nego što započnete sa radom, ne trebate da unosite kôd ili instalirate čip, što može da izazove greške. Nakon instaliranja test trake u priključak, mjerač se automatski kodira (konfigurira) za njega,

Zapremina krvi za mjerenje glukoze u krvi je samo 0,6 ml, rezultat je spreman za 5 sekundi.

Uređaj ima veliki ekran, a također vam omogućava da podesite zvučne podsjetnike o mjerenju nakon obroka, koji pomažu da se na vrijeme izmori šećer u krvi tokom radnog nemira.

Tehničke specifikacije mjerača Contour Plus

na temperaturi od 5-45 ° C,

vlažnost 10-93%,

na atmosferskom pritisku na nadmorskoj visini od 6,3 km.

Za rad su vam potrebne 2 litijumske baterije od 3 volta, 225 mA / h. Dovoljno ih je za 1000 postupaka, što odgovara oko godinu dana mjerenja.

Ukupne dimenzije glukometra su male i omogućuju vam da ga držite uvijek u blizini:

Glukoza u krvi se mjeri u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / L. 480 rezultata automatski se čuva u memoriji uređaja.

Elektromagnetno zračenje uređaja u skladu je sa međunarodnim zahtevima i ne može uticati na rad drugih električnih uređaja i medicinske opreme.

Contour Plus se može koristiti ne samo u glavnom, već iu naprednom režimu, što vam omogućava da postavite pojedinačna podešavanja, napravite posebne oznake („Pre obroka“ i „Posle obroka“).

Opcije Contour Plus (Contour Plus)

U kutiji su:

Uređaj za probijanje prstiju Microllet Next,

5 sterilnih lanceta

futrola za uređaj,

kartica za registraciju uređaja,

savet za dobijanje kapi krvi sa alternativnih mesta

Testne trake nisu uključene, kupuju se samostalno. Proizvođač ne jamči hoće li se s uređajem koristiti test trake s drugim imenima.

Proizvođač daje neograničenu garanciju na Glucometer Contour Plus. Kada dođe do kvara, brojilo se zamjenjuje istim ili nedvosmislenim u funkcijama i karakteristikama.

Pravila kućne upotrebe

Prije nego što izvršite mjerenje glukoze potrebno je pripremiti glukometar, lancete, test trake. Ako je mjerač Kontur Plus bio napolju, trebate pričekati nekoliko minuta da se njegova temperatura izjednači sa okolinom.

Prije analize potrebno je temeljito oprati ruke i obrisati ih na suho. Uzorkovanje krvi i rad s uređajem odvijaju se sljedećim redoslijedom:

Prema uputama, umetnite lancetu Microllet u probijač Microllet Next.

Izvadite testnu traku iz epruvete, umetnite je u mjerač i pričekajte zvučni signal. Na ekranu bi se trebao pojaviti simbol s treperavom trakom i kapljicom krvi.

Pritisnite piercer čvrsto uz bok vrha prsta i pritisnite dugme.

Trčite drugom rukom od baze prsta do poslednje falange punkcijom dok se ne pojavi kap krvi. Ne pritiskajte jastučić.

Dovedite mjerač u uspravan položaj i dodirnite vrh test trake kapljicom krvi, pričekajte da se test traka napuni (oglasiće se signal)

Nakon signala započinje odbrojavanje u pet sekundi i rezultat se pojavljuje na ekranu.

Dodatne karakteristike mjerača Contour Plus

Količina krvi u test traci u nekim slučajevima može biti nedovoljna. Uređaj će emitirati dvostruki zvučni signal, na ekranu će se pojaviti simbol prazne trake. U roku od 30 sekundi trebate donijeti testnu traku na kap krvi i napuniti je.

Značajke uređaja Contour Plus su:

automatsko isključivanje ako ne uklonite test traku iz priključka u roku od 3 minute

isključivanje brojila nakon uklanjanja test trake iz priključka,

mogućnost postavljanja naljepnica na mjerenju prije jela ili nakon obroka u naprednom režimu,

krv za analizu može se uzeti s dlana, podlaktica, venska krv može se koristiti u medicinskoj ustanovi.

U praktičnom uređaju Contour Plus (Contour Plus) možete napraviti vlastita podešavanja. Omogućuje vam postavljanje pojedinačnih niskih i visokih razina glukoze. Nakon primitka očitanja koje se ne uklapa u postavljene vrijednosti, uređaj će dati signal.

U naprednom načinu rada možete postaviti oznake o mjerenju prije ili nakon obroka. U dnevniku ne možete samo pregledati rezultate, već i ostaviti dodatne komentare.

Prednosti uređaja

    • Mera Contour Plus omogućava vam skladištenje rezultata poslednjih 480 merenja.
  • može se povezati s računarom (pomoću kabla, nije uključen) i prenijeti podatke.

    u naprednom načinu rada možete vidjeti prosječnu vrijednost za 7, 14 i 30 dana,

    kada glukoza poraste iznad 33,3 mmol / l ili ispod 0,6 mmol / l, odgovarajući simbol se pojavljuje na ekranu,

    analiza zahtijeva malu količinu krvi,

    punkcija za primanje kapi krvi može se obaviti na alternativnim mjestima (na primjer, na dlanu),

    kapilarna metoda punjenja test traka krvlju,

    mjesto uboda je malo i brzo zaraste,

    podešavanje podsetnika za pravovremeno merenje u različitim intervalima nakon obroka,

    nedostatak potrebe za kodiranjem glukometra.

    Mjerač je jednostavan za korištenje, njegova dostupnost, kao i dostupnost zaliha velika je u ljekarnama u Rusiji.

    U Rusiji se 2018. godine očekuje povećanje cijena lijekova

    Prema časopisu "Izvestia", pozivajući se na statistiku Ministarstva industrije i trgovine, u 2018. se očekuje povećanje cijena lijekova i medicinske opreme koji se izdaju u Rusiji, jer su domaći proizvođači prošle godine povećali prodajne cijene lijekova. Napominje se da su troškovi jednog paketa porasli za 7%, a kada su otišli u prodaju, cijene lijekova će porasti za dodatnih 7%.

    Uskoro test test trake Contour Plus broj 100

    U vrlo bliskoj budućnosti na ruskom će se tržištu pojaviti test trake "Contour Plus" u pakovanju od 100 komada (ili br. 100). Kako bi se utvrdila tačna količina potražnje za Kontur Plus test trakama br. 100, prodaja će se pokrenuti u prodavaonici Test Strip (maloprodajne jedinice u Moskvi i Internet prodavnica). U slučaju uspješnog eksperimenta, Contour Plus br. 100 test traka možete kupiti i u ljekarnama u vašem gradu.

    Posebna uputstva

    U bolesnika s oštećenom perifernom cirkulacijom, analiza glukoze iz prsta ili drugog mjesta nije informativna. S kliničkim simptomima šoka, oštrim padom krvnog pritiska, hiperosmolarnom hiperglikemijom i teškom dehidracijom, rezultati mogu biti netačni.

    Prije mjerenja glukoze u krvi uzetih s alternativnih mjesta, morate biti sigurni da nema kontraindikacija. Krv za testiranje uzima se samo iz prsta, ako je razina glukoze navodno niska, nakon stresa i na pozadini bolesti, ako nema subjektivnog osjećaja smanjenja razine glukoze. Krv uzeta s dlana nije prikladna za istraživanje ako je tekuća, brzo se zgrušava ili širi.

    Lančevi, uređaji za probijanje, test trake namijenjeni su individualnoj uporabi i predstavljaju biološku opasnost. Stoga se moraju odlagati na način opisan u uputama za uređaj.

    RU № RZN 2015/2602 od 20.07.2017., № RZN 2015/2584 od 20.07.2017

    KONTRAINDIKACIJE SU DOSTUPNE. PRIJE PRIJAVE POTREBNO je konsultirati svog fizičara i pročitati priručnik za korisnike.

    I. Omogućavanje tačnosti uporedive sa laboratorijskom:

    Uređaj koristi Multi-puls tehnologiju, koja nekoliko puta skenira kap krvi i daje tačniji rezultat.

    Uređaj pruža pouzdanost u širokim klimatskim uvjetima:

    opseg radne temperature 5 ° C - 45 °

    vlažnost 10 - 93% rela. vlaga

    visina nadmorske visine - do 6300 m.

    U testnoj traci koristi se moderni enzim koji praktično nema interakciju s lijekovima, što osigurava tačna mjerenja prilikom uzimanja, primjerice, paracetamola, askorbinske kiseline / vitamina C

    Glukometar vrši automatsku korekciju rezultata mjerenja hematokritom od 0 do 70% - to vam omogućava visoku tačnost s širokim rasponom hematokrita, koji se mogu smanjiti ili povećati kao rezultat raznih bolesti

    Princip merenja - elektrohemijski

    II Obezbeđivanje upotrebljivosti:

    Uređaj koristi tehnologiju "Bez kodiranja". Ova tehnologija omogućava da se uređaj automatski kodira svaki put kada se postavi test traka, čime se eliminira potreba za ručnim unosom koda - mogućim izvorom grešaka. Ne treba trošiti vrijeme na unos koda ili čipa / trake koda, Nije potrebno kodiranje - nema ručnog unosa koda

    Uređaj ima tehnologiju nanošenja uzorka krvi druge šanse, koja vam omogućava da dodatno nanesete krv na istu test traku u slučaju da prvi uzorak krvi nije bio dovoljan - ne morate trošiti novu test traku. Tehnologija Second Chance štedi vrijeme i novac.

    Uređaj ima 2 načina rada - glavni (L1) i napredni (L2)

    Značajke uređaja prilikom korištenja osnovnog načina (L1):

    Kratke informacije o povećanim i smanjenim vrijednostima za 7 dana. (HI-LO)

    Automatski izračun prosjeka za 14 dana

    Memorija koja sadrži rezultate 480 nedavnih mjerenja.

    Karakteristike uređaja kada koristite napredni način rada (L2):

    Podesivi podsjetnici za test 2,5, 2, 1,5, 1 sat nakon jela

    Automatski izračun prosjeka za 7, 14, 30 dana

    Memorija koja sadrži rezultate posljednjih 480 mjerenja.

    Oznake "Prije obroka" i "Nakon obroka"

    Automatski izračun prosjeka prije i nakon obroka u 30 dana.

    Sažetak visokih i niskih vrijednosti za 7 dana. (HI-LO)

    Lična visoka i niska podešavanja

    Mala veličina kapi krvi iznosi samo 0,6 µl, funkcija detekcije „podlijevanja“

    Gotovo bezbolna punkcija sa podesivom dubinom pomoću piercera Microlight 2 - Plitko probijanje brže zacjeljuje. To osigurava minimalne povrede tokom čestih merenja.

    Vrijeme mjerenja samo 5 sekundi

    Tehnologija „kapilarnog oduzimanja“ krvi test trakom - test traka sama apsorbuje malu količinu krvi

    Mogućnost uzimanja krvi sa alternativnih mjesta (dlan, rame)

    Sposobnost upotrebe svih vrsta krvi (arterijska, venska, kapilarna)

    Datum isteka test traka (naveden na ambalaži) ne ovisi o trenutku otvaranja boce s test trakama,

    Automatsko označavanje vrijednosti dobivenih tijekom mjerenja koja su izvršena s kontrolnim rješenjem - te se vrijednosti također isključuju iz izračuna prosječnih pokazatelja

    Priključak za prijenos podataka na PC

    Opseg merenja 0,6 - 33,3 mmol / l

    Umjeravanje plazme u krvi

    Baterija: dvije litijumske baterije od 3 volta, 225mAh (DL2032 ili CR2032), dizajnirane za približno 1000 mjerenja (1 godina s prosječnim intenzitetom korištenja)

    Dimenzije - 77 x 57 x 19 mm (visina x širina x debljina)

    Neograničeno jamstvo proizvođača

    Glukometar Contour Plus inovativan je uređaj, njegova preciznost mjerenja glukoze je uporediva sa laboratorijskim. Rezultat mjerenja je spreman nakon 5 sekundi, što je važno u dijagnozi hipoglikemije. Za pacijenta koji ima dijabetes, značajan pad glukoze može dovesti do strašnih posljedica, od kojih je jedna hipoglikemijska koma. Točna i brza analiza pomaže vam da dobijete vrijeme potrebno za ublažavanje vašeg stanja.

    Veliki ekran i jednostavne kontrole omogućavaju uspješno mjerenje ljudi s oštećenjem vida. Glukometar se koristi u medicinskim ustanovama radi praćenja stanja pacijenata sa šećernom bolešću i izričite procjene razine glikemije. Ali glukometri se ne koriste za skrining dijagnozu dijabetesa.

    Karakteristike

    Contour Plus proizvodi njemačka kompanija Bayer. Izvana podsjeća na mali daljinac, opremljen priključkom dizajniranim za uvođenje test traka, velikim zaslonom i dva tipka za kontrolu.

    • težina - 47,5 g, dimenzije - 77 x 57 x 19 mm,
    • opseg merenja - 0,6–33,3 mmol / l,
    • broj spremljenih - 480 rezultata,
    • hrana - dvije litijumske 3-voltne baterije tipa CR2032 ili DR2032. Njihovi kapaciteti dovoljni su za 1000 mjerenja.

    U glavnom režimu rada L1 uređaja pacijent može dobiti kratke informacije o visokim i niskim stopama posljednjeg tjedna, a također je data prosječna vrijednost za posljednje dvije sedmice. U naprednom načinu L2 možete dobiti podatke za posljednjih 7, 14 i 30 dana.

    Ostale karakteristike brojila:

    • Funkcija obilježavanja indikatora prije i nakon jela.
    • Ispitajte funkciju podsjetnika.
    • Ima mogućnost podešavanja visokih i niskih vrijednosti.
    • Nije potrebno kodiranje.
    • Nivo hematokrita je između 10 i 70 posto.
    • Ima poseban konektor za povezivanje s računarom, za to morate zasebno kupiti kabel.
    • Optimalni uvjeti za čuvanje uređaja su temperature od +5 do +45 ° C, s relativnom vlagom od 10-90 posto.

    Uputa za upotrebu

    1. Uklonite mjerač sa zaštitnog kućišta i odvojeno pripremite test traku.
    2. Umetnite test u poseban priključak na instrumentu i pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje kako biste započeli analizu. Čut ćete zvučni signal.
    3. Uperite prst lancetom i nanesite kap krvi na poseban trak. Biološki materijal za istraživanje može se dobiti iz ruku, podlaktice ili zgloba. Jedna ili dvije krvne slike (otprilike 0,6 μl) dovoljne su za dobivanje pouzdanog rezultata.
    4. Test šećera trajat će 5 sekundi. Nakon što prođe vrijeme, na displeju će se pokazati rezultat.

    Multi-pulsna tehnologija

    Merač je zasnovan na tehnologiji s više impulsa. Ovo je višestruka procjena jednog uzorka krvi, što vam omogućava da dobijete tačne i pouzdane podatke uporedive sa laboratorijskim testovima. Uz to, uređaj uključuje poseban enzim, GDH-FAD, koji eliminira učinak drugih ugljikohidrata u krvi na rezultate analize. Dakle, askorbinska kiselina, paracetamol, maltoza ili galaktoza ne mogu utjecati na podatke ispitivanja.

    Jedinstvena kalibracija

    Jedinstvena kalibracija omogućava upotrebu venske i kapilarne krvi dobivene iz dlana, prsta, zgloba ili ramena za testiranje. Zahvaljujući ugrađenoj funkciji „Druga šansa“, možete dodati novu kap krvi nakon 30 sekundi ako biološki materijal nije dovoljan za ispitivanje.

    Nedostaci

    Brojač ima 2 glavna nedostatka:

    1. potreba za česte zamjene akumulatora,
    2. dug period obrade podataka (mnogi moderni modeli u stanju su da daju rezultate u 2-3 sekunde).

    Uprkos manjim nedostacima, dijabetičari često odabiru uređaj ove određene marke za praćenje nivoa glukoze.

    Razlika od "Contour TS"

    "Contour TS" i "Contour Plus" su dva glukometra istog proizvođača, ali različitih generacija.

    Bayer Contour Plus ima nekoliko prednosti u odnosu na svog prethodnika.

    • Zasnovan na multi pulsnoj tehnologiji koja vam omogućava da dobijete tačne rezultate sa minimalnim procentom odstupanja.
    • Djeluje s inovativnim test trakama za koje nije potrebno kodiranje i sadrže enzim FAD-GDG.
    • Postoji funkcija "Druga šansa".
    • Ima dva načina rada. Glavni vam omogućuje praćenje dinamike promjena nivoa glukoze u posljednjih 7 dana. Napredni način rada omogućuje analizu prosječnih podataka 7 ili 30 dana.
    • Opremljen je funkcijom koja vas podsjeća na potrebu mjerenja razine šećera sat i pol nakon jela.
    • Period obrade podataka je 3 sekunde kraći (5 prema 8)

    Korisničke recenzije

    Sudeći prema recenzijama korisnika koji su testirali brojilo, idealan je za kućnu upotrebu. Uređajem je lako upravljati, mobilni su i pokazuju pouzdane rezultate. Uređaj čuva u memoriji rezultate najnovijih analiza, koji se mogu kopirati na osobni računar i predstaviti liječniku tokom pregleda ili prilikom podešavanja doze inzulina.

    Glavni nedostatak uređaja je dugo vrijeme analize. U kritičnim situacijama 5 sekundi je zaista značajno razdoblje, a kašnjenje u dobivanju rezultata može dovesti do ozbiljnih komplikacija.

    "Contour Plus" je visokokvalitetan, ergonomski, jednostavan za rukovanje i precizan mjerač glukoze u krvi. Uređaj omogućuje kontrolu razine šećera u kući za ljude svih dobnih skupina.

    Opcije i specifikacije

    Uređaj ima dovoljno visoku preciznost, što se potvrđuje usporedbom glukometra s rezultatima laboratorijskih pretraga krvi.

    Za testiranje se koristi kap krvi iz vene ili kapilara, a nije potrebna velika količina biološkog materijala. Rezultat testa se prikazuje na zaslonu uređaja nakon 5 sekundi.

    Glavne karakteristike uređaja:

    • male veličine i težine (ovo vam omogućava da ga nosite sa sobom u torbici ili čak u džepu),
    • sposobnost prepoznavanja pokazatelja u rasponu od 0,6-33,3 mmol / l,
    • spremanje posljednjih 480 mjerenja u memoriju uređaja (nisu navedeni samo rezultati, već i datum s vremenom),
    • prisutnost dva načina rada - primarnog i sekundarnog,
    • odsutnost glasne buke tokom rada brojila
    • mogućnost upotrebe uređaja na temperaturi od 5-45 stepeni,
    • vlažnost za rad uređaja može biti u opsegu od 10 do 90%,
    • koristite litijumske baterije za napajanje,
    • mogućnost uspostavljanja veze između uređaja i računala pomoću posebnog kabla (trebat će ga kupiti odvojeno od uređaja),
    • dostupnost neograničene garancije od proizvođača.

    Komplet glukometra sadrži nekoliko komponenti:

    • uređaj je Contour Plus,
    • probojna olovka (Microlight) za primanje krvi za test,
    • set od pet lanceta (Microlight),
    • futrola za nošenje i skladištenje,
    • uputstva za upotrebu.

    Test trake za ovaj uređaj moraju se kupiti zasebno.

    Funkcionalne karakteristike

    Među funkcionalne karakteristike uređaja Contour Plus uključuju:

    1. Multipulse tehnologija istraživanja. Ova značajka podrazumijeva višestruku procjenu istog uzorka, što osigurava visoku razinu tačnosti. Jednom mjerom, na rezultate mogu utjecati vanjski faktori.
    2. Prisutnost enzima GDH-FAD. Zbog toga uređaj samo popravlja sadržaj glukoze. U njegovom odsustvu, rezultati mogu biti izobličeni, jer će se druge vrste ugljenih hidrata uzeti u obzir.
    3. Tehnologija "Druga šansa". Potrebno je ako je na test test traku za ispitivanje naneseno malo krvi. Ako je to slučaj, pacijent može dodati biomaterijal (pod uslovom da od početka postupka ne prođe više od 30 sekundi).
    4. Tehnologija "Bez kodiranja". Njegovo prisustvo osigurava odsustvo grešaka koje su moguće uslijed uvođenja pogrešnog koda.
    5. Uređaj radi u dva načina. U režimu L1 koriste se glavne funkcije uređaja i kad uključite način rada L2, možete koristiti dodatne funkcije (personalizacija, postavljanje markera, izračunavanje prosječnih pokazatelja).

    Sve to čini ovaj glukometar praktičnim i efikasnim u upotrebi. Pacijenti uspijevaju dobiti ne samo podatke o razini glukoze, nego i saznati dodatne značajke s visokim stupnjem tačnosti.

    Kako koristiti uređaj?

    Princip upotrebe uređaja je redoslijed takvih radnji:

    1. Uklanjanje test trake iz ambalaže i postavljanje brojila u utičnicu (sivi kraj).
    2. Spremnost uređaja za rad signalizira se zvučnom notifikacijom i pojavom simbola u obliku kapi krvi na displeju.
    3. Na vrhu prsta treba napraviti poseban uređaj i na njega pričvrstiti usisni dio test trake. Morate pričekati zvučni signal - tek nakon toga morate ukloniti prst.
    4. Krv se apsorbira u površinu test trake. Ako nije dovoljan, oglasiće se dvostruki signal, nakon čega možete dodati još jednu kap krvi.
    5. Nakon toga treba početi odbrojavanje, nakon čega će se rezultat pojaviti na ekranu.

    Podaci istraživanja automatski se bilježe u memoriji brojila.

    Video upute za upotrebu uređaja:

    Kakva je razlika između Contour TC-a i Contour Plus?

    Oba ova uređaja proizvodi ista tvrtka i imaju mnogo toga zajedničkog.

    Njihove glavne razlike predstavljene su u tabeli:

    FunkcijeContour PlusKrug vozila
    Koristeći multi-pulsnu tehnologijudane
    Prisutnost enzima FAD-GDH u test trakamadane
    Mogućnost dodavanja biomaterijala kad ga nemadane
    Napredni način radadane
    Vreme trajanja studije5 sek8 sec

    Na osnovu toga možemo reći da Contour Plus ima nekoliko prednosti u odnosu na Contour TS.

    Mišljenja pacijenata

    Proučavajući recenzije o glukometru Contour Plus, možemo zaključiti da je uređaj prilično pouzdan i prikladan za upotrebu, omogućava brzo mjerenje i precizan je u određivanju razine glikemije.

    Sviđa mi se ovaj metar. Pokušao sam drugačije, pa mogu da uporedim. Točniji je od drugih i jednostavan za upotrebu. Početnicima će to biti lako savladati s obzirom na to da postoji detaljno uputstvo.

    Uređaj je vrlo zgodan i jednostavan. Odabrao sam to za svoju majku, tražio sam nešto tako da joj nije bilo teško to iskoristiti. A u isto vrijeme brojilo treba biti visokokvalitetno, jer od njega ovisi zdravlje moje drage osobe. Contour Plus je upravo to - precizan i praktičan. Ne treba unositi šifre, a rezultati su prikazani u velikoj mjeri, što je vrlo dobro za stare ljude. Još jedan plus je velika količina memorije u kojoj možete vidjeti najnovije rezultate. Tako da mogu biti sigurna da je moja mama dobro.

    Prosječna cijena uređaja Contour Plus iznosi 900 rubalja. Možda se malo razlikuje u različitim regijama, ali i dalje ostaje demokratski. Za korištenje uređaja trebat će vam test trake, koje se mogu kupiti u ljekarni ili specijalnim prodavaonicama. Cijena skupa od 50 traka namijenjenih glukometrima ove vrste iznosi u prosjeku 850 rubalja.

    Pogledajte video: Medical Information : How to Use a Glucometer (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar