Lasagna Al Arabyata s tunom

Kuvanje na prvi pogled lazanje s tunom Italijanski se može činiti kao kompliciran recept, ali izgleda samo tako. Tuna se može zamijeniti s bilo kojom drugom morskom ribom. Nemojte se obeshrabriti ako nemate listove lazanje, lako je napraviti tijesto za nju kod kuće.

Sastojci lazanje od tune

  • Tijesto od tjestenine - 170-180 g
  • Rajčica - 6 kom.
  • Sir - 50 g

  • Fileti tune - 300-400 g
  • Luk - 1 kom.
  • Brašno - 50 g
  • Mlijeko - 500 ml
  • Senf - 0,5 tsp
  • Sir - 170 g
  • Mljeveni crni biber
  • Sol

Recept za tunu lazanje

Za kuhanje recept italijanska hrana lazanje od tune, na početku je potrebno pripremiti umak za lazanje. Ogulite i nasjeckajte luk. U prethodno zagrijanoj dubokoj tavi pržite luk na maslacu do malo zlatnožutog. U luk dodajte brašno i, dobro promiješajući, pirjajte 2 minute. Nakon što pažljivo, ne zaboravivši promiješati, ulijte mlijeko, začinite solju i biberom. Nakon što se umak počne zgušnjavati, dodajte senf, ribani sir i narezanu tunu. Umak od lazanje stavite još 5 minuta.

Ako koristite kupljene ili pripremljene unaprijed suhe listove lazanje, potrebno ih je spustiti 2-3 minute u kipuću vodu, dok ne omekšaju. Ako se koriste listovi lazanje, pripremljeni nezavisno od tijesta za tjesteninu, mogu se koristiti bez prethodne obrade.

Lim za pečenje namažite uljem. Na dno stavite sloj sosa, nakon sloja listova lazanje, a opet sloj sosa, na vrhu sloj s listovima lazanje, sloj rajčice narezan na krugove i tako dalje. Rasporedite slojeve tako da na vrhu bude sloj umaka od tunjevine. Pospite naribanim sirom i stavite u rernu. Lazanje pecite s tunom na 180 stepeni 30-40 minuta.

Sastojci za lazanje Al Arabyata sa tunom:

  • Lazanje (listovi) - 15 kom.
  • Tuna (konzervirana u vlastitom soku, limenke od 185g svaka) - 2 ban.
  • Grah (crveni, konzervirani) - 850 ml
  • Paradajz (konzerviran u vlastitom soku, bez kože) - 850 ml
  • Paradajzna pasta - 2 žlice. l
  • Tvrdi sir - 150 g
  • Mocarela - 125 g
  • Luk - 2 kom.
  • Češnjak - 3-4 zuba.
  • Ljuta crvena paprika - 2 kom.
  • Maslinovo ulje - 1 kašika. l
  • Sol
  • Crni biber
  • Šećer
  • Voda - 150 ml

Recept "Lazanje" al-Arabyat "sa tunom":

U gulaš zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja i u njemu pržite luk, kockice, sitno sjeckani češnjak i čili papričicu, nakon što izvadite sjemenke i sitno ga iseckajte.

Umiješajte paradajz pastu i malo posolite.

Dodajte rajčicu sa sokom i 150 ml vode. Rajčice mesite.
Ostavite da umak prokuha, poklopite i pirjajte 10 minuta.
Začinite po ukusu solju, biberom i šećerom.

Grah isperite, ocijedite. Izvadite tunu iz konzerve bez soka, promiješajte.
Umak dodajte pasulj i ribu, promiješajte.

Na dnu pravokutnog oblika za pečenje ravnomjerno rasporedite malo umaka s tankim slojem.

U njega stavite listove lazanje, jedan po jedan premazani umakom i pospite tvrdim sirom.
2 žlice. postavite sir i sos za gornji sloj.

Prelijte lazanjeom s preostalim umakom. Stavite mocarelu, narezanu na ruku, pospite ostatkom tvrdog sira.
Poklopite ili folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni 45 minuta. Nakon 30 minuta uklonite poklopac (foliju) da se sir porumeni.
Dobila sam 5 slojeva tijesta, po tri lista u svakom sloju.
Izvor časopisa s receptima "Prosto.Vkusno" №6, 2010

Pretplatite se na Cook in VK grupu i dobijte deset novih recepata svakog dana!

Pridružite se našoj grupi u Odnoklassniki i svakodnevno dobivajte nove recepte!

Podijelite recept sa svojim prijateljima:

Kao i naši recepti?
BB kod za umetanje:
BB kod koji se koristi na forumima
HTML kod za umetanje:
HTML kôd koji se koristi na blogovima kao što su LiveJournal
Kako će izgledati?

Komentari i recenzije

26. februara 2011. Galina-An #

27. februara 2011. Venera # (autor recepta)

27. februara 2011. Galina-An #

27. februara 2011. Galina-An #

10. februara 2011. milok #

11. februara 2011. Venera # (autor recepta)

8. februara 2011. Olga Babič #

8. februara 2011. irusha izbrisana #

8. februara 2011. E-va #

8. februara 2011. VREDINKA ANETT #

8. februara 2011. propust #

8. februara 2011. la-la-famm #

Ispravno sam shvatio da listove nije potrebno prethodno kuhati? I tada sam kupio listove talijanske proizvodnje, kod kuće sam već utvrdio da nema riječi na ruskom, ali čak ni na engleskom ((pokušao sam kuhati - postaju jako guste. Htio sam je izbaciti, a evo i vašeg recepta.
Znači, ne možete kuhati?

I da, komad izgleda nevjerojatno! X00: 26 02/08/11 Uredio / la komentator / x

8. februara 2011. Venera # (autor recepta)

8. februara 2011. xsenia #

7. februara 2011. irrez #

7. februara 2011. Masya #

7. februara 2011. Eva Grimm #

7. februara 2011. tolstikova_a_l #

7. februara 2011. nuf_nuf #

7. februara 2011. Mazarati #

Korak po korak recept

1. Brašno prosijte slajd, napravite depresiju. Jaja ugurajte u rupu, dodajte puter, sol i špinat. Zamijesite elastično tijesto. Glazite 10 minuta, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.

2. Za umak. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, pržite u loncu do zlatno smeđe boje. Dodajte paradajz pastu, izmešajte. Zatim dodajte rajčice (ako trebate ukloniti kožicu), gnječite ih kašikom. Poklopite i krčkajte 10 minuta. Dodajte bilje, sol, šećer, biber.

3. Pasulj zamotajte u štapić, isperite. Ocijedite ulje iz tunine i gnječite vilicom. Ostavite malo umaka. U preostali dodajte pasulj i tunu, izmešajte.

4. Naribajte tvrdi sir na krupnoj rerni, parmezan na sitno.

5. Ostatak tijesta razvaljajte na sloj debljine 1 mm na prašnoj površini. Izrežite na komade kako bi odgovarali obliku. Imam kalup za foliju za jednokratnu upotrebu. (20 * 15 cm)

6. Listove kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok tijesto ne ispliva na površinu. Položio sam se, preplavljen stisnutim filmom.

7. Podmažite dno tepsije polovinom odloženog sosa od rajčice. Zatim stavite list tijesta, pa sos i sir i tako dalje. Imam 5 slojeva. Premažite lazanjeom premazom preostalim paradajz sosom i pospite parmezanom.

8. Pećnicu zagrijte na 180 ° C. Pecite sa lazanjeom oko 20-25 minuta. Potom ga odmarajte 15-20 minuta i možete da se iseče.

Bilo je dosta testa za moj testni obrazac. Od preostalih sam sjeckao rezance, a ostalo je samo sos.

Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i označene su na 100 g proizvoda s malo ugljikohidrata.

kcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
682863.6 g2.2 g8,1 g

Način kuhanja

Sveže tikvice i mrkvu operite zajedno. Rasporedite povrće na papirnom ubrusu i posolite. Sol će crpiti vodu iz povrća. Uostalom, ne želimo da na kraju na tanjiru vidimo vodenastu lazanje.

Zatim češnjak i mocarelu nasjeckajte na male kockice. Važno je sitno isjeckati beli luk, a ne da ga solite u usisni češnjak - tako se esencijalnija ulja bolje čuvaju.

Začinite pločnik solju i paprom te pržite s obje strane u tavi sa neljepljivim sastojkom. Dodajte beli luk i pržite još malo.

Zatim u tavu dodajte rajčicu i mažuran. Lopatku lagano nasjeckajte u tavi sa lopaticom, a zatim dodajte tunu i dobro promiješajte. Začinite paštetom od rajčice i ostavimo da krčka nekoliko minuta.

Sljedeći korak je zagrijavanje pećnice na 180 ° C (u režimu konvekcije). Tikvice i šargarepu izgnječite papirnatim peškirom.

Podmažite posudu sa kasikom maslinovim uljem i naizmenično položite slojeve mrkve, tikvice, smjese rajčice i ribe s malom količinom naribane mocarele, kao u pripremi lazanje.

Na kraju pospite sir Emmental i popecite u rerni 20 minuta. Dobar apetit.

Unatoč činjenici da se tjestenina pripisuje Talijanima, rezanci su nam došli iz srednjeg vijeka. I zahvaljujući slavnom venecijanskom trgovcu Marku Polou, tjestenina je na kraju našla put u Europu. Italijan u prosjeku pojede čak 25 kilograma rezanci godišnje.

Iako je tjestenina i u Njemačkoj prilično popularna, još uvijek smo prilično udaljeni od takvih vrijednosti. Zaustavili smo se na oko 8 kilograma rezanci po osobi godišnje. Puno ljudi koji prelaze na dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata propuštaju svoje omiljene tjestenine na najrazličitije načine.

Iako za to nema razloga. Postoji toliko ukusnih alternativa klasičnoj tjestenini da se prije ili kasnije možete odreći čežnje za njom.

Naša današnja kreacija definitivno će vas zadiviti. U njemu se tuna odlično slaže sa saetom i nadopunjuje ga tikvice i mrkva. Ovo jelo nije samo sjajna alternativa za penjanje, nego je i vrijedan izvor bjelančevina, a zahvaljujući ribi i povrću je izuzetno korisna.

Apsolutno sam siguran da će ova lasagna zauzeti snažno mjesto u vašoj ishrani. U svakom slučaju, volim je i samo se povremeno prisjetim klasičnog penjanja. Želim vam dobar prilog, ugodan provod tijekom kuhanja i uživanje u obroku još više.

Ostavite Svoj Komentar