Kako koristiti lijek Narine?

Članak ne tvrdi da je naučan. Umjesto toga, kvalificirani korisnik može ga smatrati sažetkom praktičnog iskustva ovog proizvoda.

Dakle. Prije nego što budete koristili barem nešto za liječenje ili oporavak, morate saznati nešto o ovom alatu.

Kultura bakterija kiselog mlijeka izolirana je 60-ih godina 20. stoljeća u SSSR-u u Armeniji. Pročitajte više o stvaranju.

Još od 80-ih godina 20. stoljeća ovaj lijek preporučuje Ministarstvo zdravlja SSSR-a za borbu protiv crevnih infekcija i disbioze.

Pravila prijema, koja ću istaknuti, određena su djelovanjem lijeka i ovjerena dugogodišnjim iskustvom u korištenju.

1. Gutanje.

(olakšati oporavak od prehlade, bakterijske i virusne infekcije i za liječenje disbioze)

Lijek „Narine“ u obliku liofiliziranog praha u bocama proizvedenim od NPO „Ferment“ ili „BioFarma“ (Ukrajina) je najprikladniji za ove svrhe. Tečna fermentacija je pogodna i u bocama proizvedenim u Novosibirsku.

Samo žive bakterije imaju učinak, stoga treba biti pažljiv na uvjete njihovog skladištenja i biti u mogućnosti razlikovati živu kulturu od mrtve.

Živa suha kultura izgleda kao homogena lagana kremasta masa, komprimirana u donjem dijelu boce. Otapa se brzo i bez ostataka, a ima karakterističan miris, podsjeća na miris usitnjenih sjemenki pšenice ili svježeg hljeba. Mrtva kultura je tamnija i ima kristalnu strukturu (uslijed smrzavanja u hladnjacima, obično u ljekarni), ne otapa se dobro i gotovo da nema mirisa. Takva kultura i mlijeko neće fermentirati i neće izliječiti.

Kao i svi živi organizmi na Zemlji, i bakterija ima svoje bioritme. Stoga će njihova aktivnost biti različita u različitim fazama Mjeseca. U praksi se primjećuje da se maksimalan efekat može postići uzimanjem lijeka ujutro, na prazan stomak, prije izlaska sunca. Sami ćete odrediti odgovarajuću fazu Mjeseca, promatrajući svoje blagostanje i lunarni kalendar.

Bakterije su prilično otporne na želudačni sok, ali umiru kada su izložene žuči i soku gušterače. Stoga se njihov unos trebao dogoditi izvan probavnog ciklusa - 30 minuta prije jela ili 2 sata nakon toga, ako jedete prema univerzalnoj ljudskoj normi (1). Preporučujem da ne eksperimentirate i uzimate Narine ujutro, kao što je gore opisano.

Otopite suhu kulturu direktno u boci, napunivši je "na ramenima" čistom vodom sobne temperature. Voda može biti prokuhana, ali preporučujem izvorsku vodu, ili filtriranu. Filtrirana voda mora se „braniti“ u glinenom ili kristalnom vrču.

Bakterije sakupljaju vodu i oživljavaju. Za obnavljanje funkcija, treba im malo vremena i energije. Stoga bi bočicu trebalo držati u ruci oko pet minuta, zagrijavajući je svojom toplinom.

Ako uzmete nekoliko boca odjednom, tekućina zagrejana u vašoj ruci iz prve boce može se sipati u drugu, a nakon malo pričekanja u treću i tako dalje.

Nakon ispijanja rastvora, popijte ga čašom malo zagrejane vode. Nakon 30 minuta možete jesti. Ako kuhate vlastitu hranu, tada započnite s kuhanjem 30 minuta nakon uzimanja Narine, jer s prvim mirisima hrane, pa čak i razmišljanja o hrani, počinju se stvarati probavni sokovi.

Broj mjehurića za dnevni unos izračunava se prema tjelesnoj težini. Na svakih 10 kilograma - 1 boca suhe kulture ili žlica tekućeg kiselog tijesta.

Za prevenciju i u kompleksu wellness procedura, Narine se obično uzima u desetodnevnim kursevima. Prva tri tečaja održavaju se jednom mjesečno, a potom jednom tromjesečno. Nakon 2-3 godine, primijetit ćete da je vaša mikroflora stabilna, a uzimanje Narine ništa ne mijenja. U ovom slučaju se može zaustaviti.

U liječenju disbioze prva 3 tečaja provode se mjesec dana s mjesečnom pauzom. Nakon toga, najčešće možete prijeći na preventivni režim.

Kod bakterijskih i virusnih infekcija uzima se dvostruka ili trostruka doza lijeka u roku od 10 dana, u slučaju uzimanja antibiotika.

Kada uzimate Narine, iz prehrane se isključuju sljedeći: proizvodi od kvasca, šećer u bilo kojem obliku, crni i zeleni čaj, jak alkohol, duhan, prerađena hrana i konzervirana roba (uključujući proizvode u vakum ambalaži), neprirodna pića (sve što se prodaje u trgovinama ), hrana za životinje, aditivi u hrani, začine u trgovini. Takođe preporučujem napuštanje mesa sisara.

Najvjerojatnije, nakon nekoliko tečajeva možete se zauvijek lako podijeliti s tim proizvodima. U svakodnevnom životu vodite se principom: uvijek postoji samo ono što želite, baš onako kako želite i u količini koja će vas zadovoljiti, to jest ne više, ali ni manje. Ako željena nije dostupna, nemojte je pokušavati zamijeniti, samo popijte čašu tople vode.

2. Spoljna upotreba.

Lično koristim „Narine“ za curi nos, kopajući ga u nosne prolaze umesto naftizin-glazila. U tom slučaju, sipajte šest punih pipeta vode u bočicu, 10 minuta je zagrejte pesnicom, a potom jednu pipetu ulijte u svaki nosni prolaz. U svakoj nosnici osoba ima tri nosna prolaza: gornji, srednji i donji.

Efekat "probijanja" nećete čekati. Štaviše, izlijevanje "Narine" u nos bolje je kada je besplatno. Za to je potrebno dok zagrijavate bocu u ruci da zadržite dah prema shemi „odgoda udisaja-izdisaja”, odlaganje bi trebalo biti izuzetno moguće i ponoviti se nakon svakog (!) Izdisaja. Nosni prolazi će se neko vrijeme otvoriti i možete ih napuniti Narinom. Olakšanje će doći drugi dan, a da pritom ne nanesete štetu sebi, što je neizbježno prilikom upotrebe lijekova.

Pa, i, naravno, provodite sve druge narodne metode koje se obično koriste za prehladu za vaše zadovoljstvo.

Prilikom liječenja konjuktivitisa napunite bočicu na pola, kapnite u svako oko tokom dana, sve dok simptomi ne nestanu. Ako se oporavak ne dogodi trećeg dana, najvjerovatnije imate strano tijelo u oku i morate imati „ozljedu oka“, jer je zadovoljstvo liječiti bakterijski i virusni konjuktivitis Narinom.

Kada liječite konjuktivitis, morate imati na umu da, ako se to često događa u vašoj obitelji i započinje kod djece, a zatim se širi na sve ostale, onda korijen problema nije u medicinskom polju.

Narinovo rješenje koristit ćemo u urološkoj i ginekološkoj praksi, ali o tome sam spreman razgovarati samo sa zainteresiranim stručnjacima. Postoji bogato pozitivno iskustvo s aplikacijom.

Jogurt napravljen na bazi kiselog tijesta „Narine“ odličan je prehrambeni proizvod.

Dobro je poznato da je kravlje mlijeko, koje ima za nas neprocjenjiv sastav, vrlo teško probaviti. Zato su od davnina poznati prehrambeni proizvodi napravljeni od mlijeka fermentacijom. „Narine“, kao predstavnik ljudske saprofitne flore, „probavlja“ ili tačnije „fermentira“ mleko mnogo bolje od ostalih koje se tradicionalno koriste za ovu kulturu.

Uz to je ujedno i pokazatelj vašeg zdravlja. Ako ste ljubazna osoba, a fizički zdrava, ispostavit će se da je jogurt nježnog, slatko-kiselog ukusa ružičasto-kremaste boje, i ugodnog mirisa.

Kod začaranih i bolesnih ljudi jogurt ispada gadno smrdljiv, užasno kiseo i sa bolesnim mirisom. Takvim ljudima preporučujem da se prvo podvrgnu lečenju i preventivnim tečajevima, a tek onda započnu s pripremanjem jogurta.

Obrazac za puštanje

Probiotik Narin proizvodi se u obliku tableta od 300 mg ili 500 mg br. 10, br. 20 ili br. 50, u obliku kapsula od 180 mg ili 200 mg br. 20 ili br. 50, u obliku praška od 200 mg ili 300 mg u kesama ili br. 10.

Probiotik Narine Forte proizvodi se u obliku tableta od 500 mg br. 10 ili br. 20 u obliku kapsula od 150 mg br. 10 ili br. 20, u obliku praška od 200 mg ili 1500 mg u br. 10 kesa, u obliku fermentiranog mliječnog biološkog proizvoda (napitak od kefira) 12 ml, 250 ml, 300 ml i 450 ml u bocama.

Kratki opis Narine

Predmetni proizvod dolazi u tri različita oblika - tablete (koriste se kao uobičajeni lijek), prah (za pravljenje pića kod kuće) i gotov proizvod. Smatra se da treba dati prednost kiseloj kaši u prahu, jer je priprema proizvoda jednostavna i jednostavna, maksimalna koncentracija hranjivih sastojaka u piću se otkriva nakon 24 sata, a gotov proizvod možete koristiti 7 dana.

Sastav "Narine" starter kulture uključuje žive laktobacile (acidofilne), ako uzmemo u obzir oblik tablete lijeka, tada sastav sadrži i pomoćne komponente - magnezijum stearat, kukuruzni skrob i saharozu.

Važno!Predmetni proizvod ne spada u kategoriju lijeka i biološki je aktivni dodatak, ali se također aktivno koristi u liječenju određenih bolesti. Treba imati na umu da je Narine samo jedna od komponenti složene terapije, pa bi u svakom slučaju trebalo uzimati lijekove (ako postoje takvi sastanci od liječnika).

Korisna svojstva Narine

Predmetni proizvod odnosi se na hranu za bebe / dijetu, a odrasli koji neprestano uzimaju narganu s povjerenjem izjavljuju da ona rješava većinu problema u crijevima, želucu i cijelom probavnom sistemu. Konkretno, redovna upotreba predmetnog proizvoda omogućava:

  • normalna funkcija pankreasa,
  • brzi oporavak od crijevnih infekcija (kvasac zaustavlja širenje patološkog procesa),
  • Aktivna funkcionalnost imunološkog sistema
  • stabilizacija crevne mikroflore,
  • normalna funkcija jetre.

Pored toga, kiseli luk „Narine“ preporučuje se primjena u periodu oporavka nakon hirurških intervencija na organima gastrointestinalnog trakta, u slučaju trovanja (ubrzava proces eliminacije toksina), u pozadini hroničnih stresnih situacija, uz produženu upotrebu antibiotika.

Narine se mogu koristiti i za postupke njege kože lica - kiselo se tijesto jednostavno nanosi na prethodno očišćenu kožu lica. Ove maske pomažu u borbi protiv malih / plitkih bora na licu, čine kožu manje masnom i smanjuju intenzitet upale i osipa.

Zbog činjenice da dotični proizvod normalizira probavni sustav u cjelini, mora se koristiti i za gojaznost.

Kako koristiti „Narine“ kiselo tijesto

Predmetni proizvod uzima se oralno pola sata prije jela ili za vrijeme obroka. Ako postoji potreba za uzimanjem pokretača u medicinske svrhe, tada će doza biti 200-300 mg po dozi, treba konzumirati 3 puta dnevno, trajanje primjene je 20-30 dana. Kada uzimate „Narine“ kiseli sir u profilaktičke svrhe, doziranje će biti nešto drugačije: 200-300 mg jednom dnevno u trajanju od 20 dana.

Da biste pripremili masu za upotrebu kod kuće, samo morate dodati toplu prokuhanu vodu u bocu sa suhim prahom.

Oblik tablete Narine podrazumijeva potpuno različite doze:

  • djeca u dobi od 1 do 3 godine - 1 tableta dnevno,
  • djeca 3 godine i stariji, kao i svi odrasli - 2 tablete dnevno (podijeljeno u dvije doze) 15 minuta prije obroka.

Trajanje uzimanja tableta traje 2 tjedna, kurs možete ponoviti tek nakon pauze od 10 dana i, ako je potrebno.

Napomena:u prezentiranom materijalu date su opšte preporuke za upotrebu kiselog tijesta „Narine“; prije upotrebe, savjetuje se savjetovanje sa stručnjacima (terapeut, pedijatar).

Nedostaci Narine

Praktično ne postoje kontraindikacije za upotrebu predmetnog proizvoda, jedina osoba koja bi ga trebalo odbiti su ljudi koji imaju preosjetljivost na laktobacile.

Šteta Narine je problematična priprema napitka - za nekoga se ispostavi da je previše kiseo, neko je nezadovoljan nedovoljnom gustoćom proizvoda. Intenzivno kiseli ukus možete ispraviti dodavanjem voćnog pirea ili meda, gotovi napitak možete malo razrijediti toplom prokuhanom vodom. Obično previše kiseli okus napitka izaziva "stara" kiselina, pa je morate kupovati samo u ljekarnama. Štoviše, vrijedi obratiti pažnju na to na koji je način bila čuvana kiselina - na primjer, ako ljekarnik posluži vrećice kiselog tijesta iz vitrina, onda je bolje odbiti takvu kupnju - laktobacili zadržavaju svoju održivost i imaju koristi samo ako se čuvaju u hladnjaku. Štaviše, neke ljekarne prilikom isporuke robe kupcu stavljaju kockicu leda u pakovanje tako da prije kupnje u hladnjak stavi, kvasac ne izgubi svojstva.

Kako kuhati Narine

Možete pripremiti ukusan i zdrav napitak u termosici ili proizvođaču jogurta. Ako morate kuhati Narine u termosici, onda se morate pridržavati sljedećeg algoritma:

  • jedna vrećica kiselog tijesta je otopljena u maloj količini ugrijanog mlijeka (40 stepeni),
  • dobijena rastvora doda se pola litre toplog mleka,
  • prokuhajte 200 ml mleka i ohladite na sobnu temperaturu,
  • pomiješajte mlijeko s kiselim kiselinom i kuhanim / hlađenim mlijekom,
  • sipajte sve u termos i zatvorite 12 sati.

Nakon 12 sati, starter će biti spreman - još ga ne možete piti, morate napraviti piće u proizvođaču jogurta ili opet u termosici. Da biste to učinili, morat ćete ugrijati 1 litru mlijeka na 40 stepeni i tome dodati 2 kašike dobivenog kvasca. Ovog mlijeka s kiselom masom ostavljamo 12 sati u termosici, ili ga stavimo u aparat za jogurt na 8 sati.

Napomena:kod pripreme Narine kod kuće, jako je važno promatrati sterilnost. Sve posuđe koje se koristi u postupku mora se pariti ili podliti kipućom vodom.

Narine je vrlo zdrav proizvod ugodnog ukusa (podliježe pravilima njegove pripreme). Ako postoji povijest bilo koje bolesti gastrointestinalnog trakta, tada se prije upotrebe predmetnog proizvoda treba posavjetovati s liječnikom, ali u pravilu je svima omogućeno da ga uzimaju bez izuzetka.

18,736 ukupnih pregleda, 5 pogleda danas

Indikacije za upotrebu

Šta pomaže Narine? Prema uputama, lijek je propisan u sljedećim slučajevima:

  • s disbiozom (dysbiosis) različite težine, gastrointestinalnim bolestima (gastritis, enteritis, kolitis, peptički čir, akutne crevne infekcije itd.),
  • za bolesti krvi (anemiju), kože (neurodermatitis, atopijski dermatitis),
  • sa upalnim procesima usne šupljine, nazofarinksa i jednjaka,
  • s drugim bolestima povezanim sa kršenjem normalne mikroflore (mikrobioma) probavnog trakta.

Za preventivne svrhe:

  • održavati i obnoviti prirodne zaštitne biofilmove na gastrointestinalnoj sluznici,
  • za prevenciju disbioze (disbioze) sa udaljenim dodatkom,
  • za sprečavanje stanja imunodeficijencije,
  • za prevenciju metaboličkih poremećaja, nedostatak proteina i energije,
  • za održavanje stabilnog stanja normalne mikroflore (mikrobioma) gastrointestinalnog trakta,
  • da smanji vjerojatnost virusnih bolesti i bakterijskih infekcija,
  • zaštititi od intoksikacije jetre i organizma u cjelini u uvjetima disbioze (disbioze) i visokog sadržaja toksina i kancerogenih tvari u okolini,
  • da smanji rizik od raka.

Lokalno sa oštećenjima kože i sluzokože:

  • bolesti nazofarinksa, sinusitis, otitis, konjuktivitis (kapi za nos),
  • tonzilitis, bolesti usne šupljine (ispiranje),
  • parodontološka bolest (aplikacije),
  • vanjske rane, upale kože, opekotine, gnojne rane, pukotine na bradavicama, vrenja, mastitis, postoperativne suppuracije, pupčane infekcije novorođenčadi (obloge, oblozi),
  • u ginekologiji (vaginitis, kolpitis), proktologiji, urologiji (kupke, tamponi, tuširanje),
  • kožne bolesti i u kozmetologiji (masti).

Upute za upotrebu Narine, doziranje

Lijek je efikasan u obliku suvog, rastvorenog i kiselog mlijeka. Narin se može koristiti kao neovisno terapijsko sredstvo ili u kombinaciji s drugim lijekovima.

Iznutra, uzimajte 20-30 minuta prije jela ili za vrijeme obroka.

Standardne doze Narine prema uputama za upotrebu za djecu i odrasle:

  • za ljekovite svrhe - 200-300 mg (bočice, vrećice, tablete ili kapsule) 2-3 puta dnevno u trajanju od 20-30 dana.
  • za profilaksu, 200-300 mg jednom dnevno u trajanju od 30 dana.

Za upotrebu u rastvorenom obliku, pre upotrebe, prokuhana voda (37-40 ° C) dodaje se u bocu sa suvom masom.

Tablete i kapsule propisana oralno počevši od 3. godine života.

  • djeca od 3 godine i više, kao i odrasli - 2 tablete / kapsule dnevno (podijeljeno u 2 doze) 15 minuta prije obroka.

Trajanje uzimanja tableta traje 2 tjedna, kurs možete ponoviti tek nakon pauze od 10 dana i, ako je potrebno.

U rastvorenom obliku koristi se i za topikalnu primenu: ubrizgavanje u nos, grgljanje grla i usne šupljine, aplikacije na desni, kupelji, tamponi, tuširanje i sl.). Lokalnu primjenu treba kombinirati s oralnom primjenom.

Proizvodnja kiselog tijesta

Prije pripreme Narine kisele grickalice kod kuće potrebno je kuhati 0,5 litara mlijeka 10-15 minuta, nakon čega hladite na temperaturu od 39-40 ° C.

Nakon toga ulijte mlijeko u termos ili staklenu posudu, prethodno ih obradite kipućom vodom, te dodajte sadržaj boce (suho kiselo tijesto 200-300 mg). Dobivena smjesa mora se temeljito pomiješati, čvrsto zatvoriti posudu poklopcem, zamotati je krpom ili papirom i staviti na toplo mjesto 10-16 sati.

Tako dobiven bijeli ili svijetlo kremasti viskozni homogeni proizvod treba hladiti 2 sata u hladnjaku na temperaturi 2-6 ° C. U budućnosti se radna kiselina može koristiti za proizvodnju kiselog mliječnog smjesa. Upute za kiselost Narin se mogu čuvati u hladnjaku najviše 5-7 dana.

Priprema fermentiranog mliječnog proizvoda

Mlijeko se kuha 5-10 minuta, hladi se na temperaturu od 39-40 ° C, prelije se u staklenu teglu ili termos, zatim se radnoj kiseli doda u mlijeko po stopi od 1-2 kašike na 1 litru mlijeka i promiješa.

Zatim se staklenka zatvori poklopcem, zamota papirom i krpom i stavi na toplo mjesto za fermentaciju 8-10 sati, nakon čega se proizvod stavlja u hladnjak na 2-3 sata i proizvod je spreman za upotrebu.

Gotov proizvod je lagana krem ​​ili bijela, homogena, viskozna masa. Kuhajte Narine svakodnevno - potrebno ga je čuvati na temperaturi 2-6 ° C najviše 2 dana.

Upotreba kisele mlečne smeše

Kao hrana, odojčetu uzrasta 5-10 dana treba davati 20-30 mg kiselog mlijeka smjese pri svakom hranjenju, uz postupno povećavanje ove doze. S početkom starosti od 30 dana možete dati djetetu na svakom hranjenju do 120-150 mg.

Kiselo-mliječnu smjesu djetetu treba davati nekoliko puta u toku 24 sata, naizmjenično s hranjenjem ostalih dječjih mješavina ili hranjenjem nakon svakog postupka hranjenja. Dozvoljeno je dodavanje sirupa, šećera ili 1/10 dijela kuhane, prethodno ohlađene, rižine juhe.

Kiselo-mlečna mešavina namenjena je samo oralnom uzimanju tokom 20-30 dana.

  • za djecu mlađu od 12 mjeseci dovoljno je 5-7 pojedinačnih doza dnevno (samo 0,5-1 litra),
  • od 1 do 5 godina - 5-6 pojedinačnih doza u 24 sata (samo 1-1,2 litre),
  • stariji od 5 godina - 4-6 pojedinačnih doza u roku od 24 sata (samo 1-1,2 litre).

Odrasli uzimaju fermentiranu mliječnu mješavinu 4-6 puta u 24 sata (samo 1-1,5 litara).

Treba imati na umu da 1 litra proizvedene smjese fermentiranog mlijeka uključuje 600-800 kal., 30-45 grama mliječne masti, 27-37 grama proteina, 35-40 grama mliječnog šećera, kao i aminokiseline, soli, elemente u tragovima i vitamine (uključujući vitamine skupine B) i ostale grupe).

Upotreba kapi Narine Forte

Standardne doze prema uputama:

  • djeca od 1 godine do 3 godine - 1-2 žličice 1-2 puta dnevno za vrijeme ili nakon jela (koristite bočice od 12 ml),
  • od 3 do 7 godina - 1 kašika za desert 2 puta dnevno tokom ili nakon jela,
  • od 7 do 12 godina - 1 kašika 2 puta dnevno tokom ili nakon jela,
  • od 12 do 18 godina - 1 kašika 3 puta dnevno tokom ili nakon jela.
  • odrasli - do 30 ml 2 puta dnevno tokom ili nakon jela.

Sa smanjenom kiselošću želuca, lijek treba uzimati prije obroka. Trajanje tijeka primjene ovisi o uzroku razvoja bakterioze i individualnim karakteristikama.

Da biste uklonili alkoholnu intoksikaciju - 3 kašike Narine-forte pomiješajte u čaši sa 100-150 ml stolne gazirane mineralne vode (poput Esentukija) popijete nastali napitak.

  • rektalno - mikroklizatori, dnevna doza se razblaži sa 30-50 ml tople vode,
  • vaginalno - 10-15 ml proizvoda razrijedi se sa 10-15 ml tople vode, tampon se impregnira otopinom, ubrizgava u vaginu 4-6 sati.
  • na koži i sluznici - u obliku aplikacija.

Nuspojave

Uputa upozorava na mogućnost razvoja sljedećih nuspojava prilikom propisivanja Narine:

  • U prva dva dana upotrebe, posebno kod dojenčadi, može doći do brzog stolice. U pravilu se stolica normalizuje nezavisno.

Kontraindikacije

Kontraindicirano je propisivanje Narine u sledećim slučajevima:

  • Pojedinačna netolerancija na laktozu.

Prije upotrebe posavjetujte se sa ljekarom.

Mogu ga koristiti trudnice i dojilje, kao i novorođenčad.

Predoziranje

Analozi Narine, cijena u ljekarnama

Ako je potrebno, Narine možete zameniti analogom u terapijskom efektu - to su lekovi:

Pri odabiru analoga važno je razumjeti da se upute za upotrebu Narine (Forte), cijena i recenzije lijekova sa sličnim učincima ne primjenjuju. Važno je dobiti konsultaciju s ljekarom i ne izvršiti neovisnu promjenu lijeka.

Cijena u ljekarnama Rusije: kapsule Narine 180mg 20kom. - od 160 rubalja, biomasa acidofilnih laktobacila (BALB) 0,25 g biomase - od 270 rubalja, navode 591 ljekarna.

Svi oblici lijeka trebaju se čuvati na temperaturi do 5 ° C. Svi oblici Narine Forte mogu se čuvati na relativnoj vlažnosti do 80% i temperaturama do 10 ° C.

4 komentara za “Narine and Narine Forte”

Ali Narine nekako nije išla za mnom. Ili je pogrešnog ukusa, ili ja uzgajam pogrešno. Muče se pakiranjem i više ne kupuju!

Prije nekoliko dana bio bih vrlo koristan ovom kiselom tijelu)) Linex me je spasio od disbioze))

Nikad nisam sreo spremnu Narinu. Fermentirao sam iz ampula. Ali mnogo problema, dok je kvasac izuzetno kapriciozan: nije uvijek uspio. Da sam se srela spremna, kupila bih. Vrlo ukusno! Osim, naravno, ako to nije slučaj, kao u kućnom slučaju.

Kupujem u bocu pl 300 g 1, ali 180 rubalja

Svojstva Narine

Pod uticajem Narina, crijevna biocinoza se normalizuje, potiskuje se rast svih patogenih mikroorganizama. Escherichia coli je aktivirana. Suha kisela kiselina dodaje se u mlijeko, po mogućnosti domaće, i dobije se nevjerojatna mliječna kiselina. Ako ljudsko tijelo ne podnosi mliječne proizvode, tada se može koristiti voda.

Narina je moćan antioksidans, iz ljudskog tijela uklanja radionuklide, toksine i razne patološke agense. Pod utjecajem jogurta poboljšava se proces probave bjelančevina, masti, ugljikohidrata i potiče sinteza vitamina. Laktobacili, koji žive u Narinama, izbacuju patogenu floru iz creva. Dosta su otporni na antibiotike i hemoterapiju.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Proizvod Narine u tabletama, kapsulama i u prahu je dodatak prehrani - dodatak prehranikoja je laktobakterin u acidofilnom obliku i namijenjen prevenciji i liječenju manifestacija disbioza i njegove negativne posledice. Prikazuje se za upotrebu u bilo kojoj starosnoj kategoriji.

Suha narina (u prahu) sadrži živu kulturu mikroorganizmi(bakterije mliječne acidofilne kiseline) Lactobacillus acidophilus, posebno stvorena za pripremu kiselog tijesta iz kojeg se kasnije dobiva ljekoviti kiselo-mliječni proizvod koji se koristi u terapijsku, kao i za dječju hranu. Fermentacija Narine u svom konačnom obliku pomaže normalizaciji ravnoteže u biocenozi crevne mikrobiote, uključena je u obnavljanje broja anaerobnih mikroorganizama (laktobacili/bifidobakterije), inhibira rast potencijalno patogene flore i povećava prirodnu aktivnost E. coli.

Uključeno u pripremljeni proizvod laktobacili koju karakterizira dobar stupanj preživljavanja u crijevima i otpornost na učinke mnogih hemoterapijskih i antibakterijskih lijekova. Oni sami laktobacili su prirodni mikroorganizmi koji žive u crijevima, čija je funkcija razviti brojne vitalne enzimiaminokiseline i vitamini (folna kiselina, B vitamini, Sa itd.) kao i da olakšavaju varenje proteina, ugljenih hidrata i masti.

Još jedna pozitivna sposobnost podataka laktobacili leži u njihovom izrazito antagonističkom djelovanju protiv niza potencijalno patogenih i patogenih mikroorganizama koji uzrokuju dizenterija, salmoneloza, tifusna groznica i druge slične bolesti (stafilokoki, E. coli (patogeni), streptokoki, protea itd.). Mehanizam ovog djelovanja povezan je s istiskivanjem patogene mikroflore iz crijeva i obnavljanjem normalne bakterijske ravnoteže.

Uz to, kod uzimanja Narine, primjećuje se poboljšanje asimilacije kalcijuma, željeza i drugih elemenata u tragovima u ljudskom tijelu, povećanje njegove otpornosti na toksične, infektivne i druge agense, kao i radioprotektivni i adaptogeni učinak.

Upute za uzimanje narina

Jogurt treba uzimati samo svježe. Kuhajte dnevno prema upute za kupljeni lijek.

  1. Uzimajte prije jela, najmanje 30 minuta.
  2. Preporučuje se 100-150 mililitara Narine odjednom. U idealnom slučaju 3 puta dnevno.
  3. Možete dodati voće ili granolu, ali bolje je uzimati u čistom obliku.
  4. Minimalni rok za prijavu je 1 mjesec.

Za Narine Forte

Posebno izveden soj kiselih bakterija „Narine TNSi“ karakteriše dobar opstanak na sluzokoži i digestivnog trakta, kao i reproduktivnih ženskih organa. Podaci kisele bakterije pokazuju izrazito antagonističku aktivnost protiv širokog spektra potencijalno patogenih i patogenih bakterijskih mikroorganizama (E. coli (patogena) streptokoki/stafilokoki, protea, patogeni dizenterija itd.).

Soj "Narine TNSi", čiji je zaštitni znak tokom dužeg skladištenja povećana otpornost na kiseline, prema preporuci "Instituta za ishranu" Ruske Federacije, može se koristiti za proizvodnju preventivnih i dijetetskih proizvoda. Zauzvrat još jedan naprezanje Narine Forte - B.bifidum 791 / BAG također preporučuje Državni naučni centar Svjetske banke „Vector“ kao proizvod s povećanom otpornošću na kiseline u usporedbi s drugim poznatim sojevima. Takve istaknute osobine podataka kisele bakterije i bifidobakterije omogućavaju im da ostanu održivi dugo vremena, što se kao rezultat njihove upotrebe izražava u sveobuhvatnoj i efikasnoj normalizaciji mikroflore u svim dostupnim dijelovima gastrointestinalnog trakta. Zbog karakterističnih karakteristika metaboličkih transformacija bifidobakterijskisojevi u Narine Forte, može se uzimati s stečenim bolestima povezanima sa netolerancijom na mliječne proteine laktoza.

Dakle, Narine Forte je lijek koji efikasno normalizira mikrofloru ljudskog tijela i ima izražen imunostimulirajući i opći jačanje efekt.

Upotreba Narine u liječenju bolesti kod odraslih i djece

Prema zapažanjima dermatologa, dobri rezultati su postignuti u liječenju pacijenata ovog profila.

Piće kiselo mlijeko upotrebljava se za psorijazu i alergijsku dermatozu. Ove su bolesti po pravilu posljedica disbioze. Fermentom podmažite zahvaćena područja tijela. Jogurt se pije tri puta dnevno.

Mehanizam delovanja:

Probiotik ima visoku biološku aktivnost, trebali biste kupiti probiotik Narine za normalizaciju sljedećih procesa.

1. Normalizira crijevnu mikrobiocenozu, stimulira i podržava rast vlastitog bifida i laktoflore i aktivnost normalne E. coli. Ona istiskuje oportunističku mikrofloru i inhibira njen rast.
2. Lactobacillus lijeka u procesu života luči mliječnu kiselinu i druge baktericidne tvari poput acidofila, laktocidina, lektolina. Upotreba lijeka ima antimikrobno, antibiotsko i antigljivično dejstvo na organizam.
3. Studija japanskih naučnika otkrila je sposobnost acidofilnih bakterija ovog soja da stimulišu proizvodnju a- i y-interferona i povećaju funkcionalnost ćelija ubojica u tijelu.
4. laktobacili u sastavu leka su u stanju da neutrališu endotoksine i alergene nepotpune probave, adsorbiraju ih i uklone iz creva.
5. Lijek je u stanju stimulirati metabolizam, normalizirati apsorpciju različitih minerala, uključujući P (fosfor), Ca (kalcij), nadoknaditi nedostatak različitih vitamina, ugljikohidrata, proteina u tijelu.
6. Pripremljena od suvog praha, mešavina mlečne kiseline sa velikim sadržajem minerala, vitamina, masti, proteina i ugljenih hidrata može se koristiti kao dopunska hrana u bebinoj ishrani.

Prema uputstvima Narine, preporučuje se uzimanje leka u sledećim patološkim stanjima:

1. Da biste obnovili rad creva,
2. Za obnovu mikroflore, prevenciju i liječenje disbioze,
3. S patologijama jetre, hroničnim bolestima gastrointestinalnog trakta i pankreatitisom, sa gastroezofagičnom refluksnom bolešću,
4. Za vrijeme i nakon uzimanja antibiotika i antibakterijskih sredstava,
5. Za čišćenje tijela alergena, toksina i endotoksina,
6. Za alergijska stanja,
7.Dojenčad u tečnom obliku
8. U složenoj terapiji crevnih infekcija (salmoneloza, kolibakterioza, enterovirusna infekcija, dizenterija),
9. Da podstakne imunitet kod somatskih i virusnih bolesti,
10. Za liječenje ginekoloških bolesti
11. Za liječenje nosne šupljine novorođenčadi,
12. Da se spreče pukotine na bradavicama dojilja i omfalitis.

Gastrointestinalne bolesti

Ferment savršeno reguliše aktivnost tankog i debelog crijeva. Prestaju dijareja, zatvor, nadimanje. Redovan unos Narine ublažava simptome svojstvene bolestima kao što su:

  • enterokolitis
  • čir na želucu
  • gastritis
  • holecistitis
  • salmoneloza
  • Giardiasis
  • dezentiriya.

Upala u tim organima, uklanja se edem, sluznica se regenerira.

U kiselo tijesto se može dodati biljno ulje (2 kašike). Ovaj alat je savršen za zatvor. Miješati da se pije prije spavanja. Rezultat za jutro je zadivljujući. Snaga se vraća, pojavljuje se radna sposobnost, prolazi sindrom hroničnog umora.

Sa peptičkim čirom Dobiveni rezultati ukazuju na to da proces ožiljaka čira započinje u roku od 2-3 mjeseca od početka liječenja Narinom.

Sa relapsom parodontalne bolesti, možete napraviti suve aplikacije Narine u prahu. Prah posipajte područje desni i držite ga u ustima dok se ne otopi.

Način upotrebe:

Za djecu mlađu od šest mjeseci:

Sadržaj jedne vrećice podijeljen je u dvije doze, uzimane ujutro i navečer, prethodno otopljene u 30-40 ml vode (sok, voćni napitak), 15-20 minuta. pre hranjenja, tokom 4 nedelje.

Za djecu od 6-12 mjeseci:

Dnevna doza je 2 vrećice, podijeljeno u dvije doze ujutro i uveče, 15-20 minuta prije jela. Lijek se može prethodno rastopiti u tečnosti. Kurs upisa je 30 dana.

Djeca od 1-6 godina:

Dnevna doza je 3 vrećice. Uzimajte po jednu vrećicu 3 puta dnevno, prije jela tokom 15-20 minuta, Otopite u 30-40 ml vode. Kurs upisa je 30 dana.

Djeca od 6-12 godina:

Jedna tableta ili kapsula 3 puta dnevno, prije jela tokom 15-20 minuta, tokom 30 dana.

Djeca od 12 godina i odrasli:

Dvije tablete ili kapsule 3 puta dnevno, 15-20 minuta prije jela, 30 dana.

Lijek je kontraindiciran u slučaju pojedinačne netolerancije. Prije uzimanja preporučuje se posavjetovati se s ljekarom.

Na stranici proizvoda koji vas zanima odaberite željenu boju, veličinu, doziranje, ako je dostupan, i pritisnite gumb

zatim u gornjem desnom kutu kliknite

Popunite sva potrebna polja, odaberite pogodan način slanja narudžbe za vas:

  • Registracijom - povijest vaših kupovina bit će spremljena u vaš lični račun, u tom slučaju dobit ćete bonus bodove, kojima ćete moći kupiti bilo koju robu u budućnosti.
  • Bez registracije - nećete moći dalje pregledati povijest vaših kupovina i plaćanja, ali u svakom slučaju će se na vaš e-mail dobiti informacije s detaljima vaših narudžbi. Bonus poeni se ne dodeljuju!

Nakon unosa podataka o kontaktima, odaberite dostupne i načine plaćanja iz dostupnih opcija. Zatim kliknite na dugme Blagajna u donjem desnom kutu. Minimalni iznos za narudžbu je 700 rubalja.

PAŽNJA! Potvrda narudžbe je primanje automatskog pisma, koje označava broj i specifikaciju vaše narudžbe. Nakon obrade narudžbe, dobit ćete sljedeće pismo u kojem su navedeni uvjeti isporuke i plaćanja. Sva pitanja mogu se postaviti odgovaranjem na pristigla pisma. Radi vaše praktičnosti i poboljšanja kvaliteta usluge, molimo vas da zadržite istoriju dopisivanja.

Imuni sistem

Klinički je dokazan učinak lijeka Narine na stimulaciju proizvodnje interferona, što zauzvrat uključuje snažnu antivirusnu, antitumorsku zaštitu. Laktobacili poboljšavaju stanje pacijenata sa disbiozom i sekundarnom imunodeficijencijom, oslabljeni pacijenti koji su primili hemijsku i radijacijsku izloženost u organizmu.

Osobe sa smanjenim imunitetom, pate od sezonskih virusnih i drugih infekcija, poput herpesa, panaritijuma, furunculoze, duže vrijeme bi trebale uzimati jogurt.

Snažni lijek protiv puhanja Narine nanosi stafilokok. Bolesti poput:

U ginekologiji nanesite drobiranje, tampone i aplikacije uz lijek. Lokalni tretman samo pri razrjeđivanju vode. Prikazuje se dugoročni unos jogurta.

Sa dijabetesom uočeno je smanjenje razine šećera u krvi pod utjecajem laktobacila Narine.

Za onkološke bolesti povećava aktivaciju limfocita koji uništavaju stanice raka. Ima izražen antikancerogeni efekat.

Nuspojave

U nekim slučajevima se u prva dva dana upotrebe Narine, posebno kod novorođenčadi, može primijetiti brza stolica, koja se po pravilu normalizuje nezavisno.

U ovom trenutku nema podataka o bilo kakvim drugim negativnim manifestacijama ili posljedicama uzimanja Narine u bilo kojem obliku.

Narinski prah, kapsule i tablete, upute za upotrebu

Učinkovitost Narine uočena je i u suvom i u otopljenom ili kiselo-mlečnom obliku. Ovaj se proizvod može koristiti kao neovisno ili dodatno terapijsko sredstvo u složenom tretmanu upotrebom drugih lijekova.

Narine u bilo kojem obliku treba uzimati oralno uz hranu ili 20-30 minuta prije nego što ih uzmete.

Kao profilaksa navedena je pojedinačna doza lijeka (tablete, prašak, kapsule) od 200-300 mg tokom 30 dana tokom 24 sata. U terapeutske svrhe preporučuje se uzimati 200-300 mg proizvoda 20-30 dana 2-3 puta dnevno.

Inkapsulirani i tabletni oblici lijeka indicirani su za upotrebu već od 3 godine.

Da biste dobili proizvod u rastvorenom obliku, potrebno je dodati kipuću vodu ohlađenu na temperaturu od 37-40 ° C u bocu s prahom.

Upute za Narine prah također omogućavaju njegovu uporabu u otopljenom obliku kao lokalni pripravak za ispiranje usta i grla, nakapavanje nosa, primjenu desni, tuširanje, kupke itd. Takvu lokalnu upotrebu treba kombinirati sa oralnom primjenom sličnog proizvoda.

Proizvodnja kiselog tijesta

Prije nego što kuhate kod kuće kiselo tijesto Narin, potrebno je kuhati 0,5 litara mlijeka 10-15 minuta, nakon čega ga rashladite na temperaturu od 39-40 ° C. Nakon toga sipajte mlijeko u termos ili staklenu posudu, prethodno ih obradite hladnom kipućom vodom i dodajte sadržaj boce (suha kisela tijesta 200-300 mg). Dobivena smjesa mora se temeljito pomiješati, čvrsto zatvoriti posudu poklopcem, zamotati je krpom ili papirom i staviti na toplo mjesto 10-16 sati. Tako dobiven bijeli ili svijetlo kremasti viskozni homogeni proizvod treba hladiti 2 sata u hladnjaku na temperaturi 2-6 ° C. Ubuduće se za izradu može koristiti radna sokfermentirana mliječna smjesa. Upute za kiselost Narin se mogu čuvati u hladnjaku najviše 5-7 dana.

Pravljenje kisele mlečne smeše

Za ovaj postupak trebate kuhati pravu količinu mlijeka 5-10 minuta, nakon čega ga rashladite na temperaturu od 39-40 ° C. Nakon toga sipajte mlijeko u termos ili staklenu posudu, dodajte tamo radni kvas i dobro promiješajte (proračun se vrši iz udjela od 1 litre mlijeka za 1-2 žlice kiselo tijesto) Dobijena smjesa u posudi mora se čvrsto zatvoriti poklopcem, umotati u tkaninu ili papir i staviti 8-10 sati na toplo mjesto za fermentaciju. Nakon tog vremena, proizvod treba staviti u hladnjak na 2-3 sata, nakon čega će biti spreman za upotrebu. Kiselo-mlečna smeša treba da bude ujednačena viskozna masa sa bijelom ili svijetlom kremom. Gotov proizvod može se čuvati na temperaturi 2-6 ° C u hladnjaku najviše 2 dana.

Recenzije o upotrebi lijeka Narine

Ovde sam sakupljao kisele recenzije iz moje medicinske prakse.

Jana:
Savršeno obnavlja vaginalnu mikrofloru. Pokušao sam se riješiti gljive Candida na različite načine, ali mrlje na flori stalno su dale loš rezultat. Narine je moj spas.

Irina:
Moje dijete je alergično od djetinjstva. Što god osip pojede. Počeli su uzimati Narine sa 8 mjeseci. Nikad se nije razbolio u tri godine, čak ni prehlade. Uzgajamo na ovom jogurtu.

Anna:
Pate od crevne disbioze. Ali iskreno, jako sam lijena, a pripremanje jogurta za mene je naporan proces. Stoga sam Narine pio u tabletama. Rezultat je odličan!

Elvira:
Narine sam uzimao 2 mjeseca, bilo je problema sa crevima. Velika pomoć! Čitava obitelj pije tečajeve za podizanje imuniteta.

Vladislav:
Prije godinu dana obolio je od gripa. Bilo je mnogo različitih komplikacija: otitis media, bronhitis i disbioza. Bolio me stomak, unutra se sve „ključalo“. U štandu s mlijekom ponudili su Narine fermentaciju. Bog blagoslovi prodavačicu! Eureka! Sve je gotovo! Zdrav sam!

Margarita:
Imam problem - iritirana creva. Pijem Narine. Život je sve bolji. Savjet - uzmite jogurt sa kursom antibiotika. Stanje se poboljšalo.

Albina:
Moja beba je dojena. Doktorica je savjetovala Narine.
Zatvor kod deteta nema. Pijemo za imunitet. Zadovoljna. Nastavljamo sa ispunjavanjem svih preporuka.

Inna:
Kćerka je bila bolesna od enterokolitisa. Imala je 3 mjeseca. Dva meseca nakon bolesti nisu mogli da regulišu stolicu kod deteta. Narine je učinila svoje čudo! Sedmica prijema, a mi smo zdravi!

Jeanne:
Sjajna droga! Kod djece, posebno poput moje kćeri, neophodna je! Za sva cijepljenja rast zuba - odmah reakcija - proliv! Kako smo iscrpljeni. Narine pomažu, prošle su dvije sedmice od početka unosa, pojavljuju se prvi rezultati. I dalje ćemo prihvaćati. Takvih efekata nije bilo kod drugih lijekova.

Olga:
Dijete je imalo strašnu dijatezu. Sve masti, kreme mogle bi se baciti u kantu. Kratko pomaže losione iz dekocije serije. Alergija je uopće bila. Koža na njenim obrazima se ogulila. Narinu su nanijeli na plačuće rane. Dugo su ih uzimali oralno. Ćerka je odrasla, ima 15 godina. A od alergija trag se prehladio. Zahvaljujući divnom proizvodu!

Elizabeth:
Godišnje muči hronični tonzilitis. Upala grla su ga upravo dobila. Konstantna ispiranja, antibiotici, ispiranje grla. Titri stafilokoka u brisima bili su ogromni. U skladu s Laurom, jedna baka savjetovala je Narine. Puno hvala! Dobro sam! Hvala tvorcu ovog proizvoda!

Julia:
Moja mama je dijabetičar sa iskustvom. U skladu s načinom ishrane. Ali, testovi na šećeru uvijek su željeli najbolje. Nutricionista preporučuje ujutro jesti heljdu s kefirom, a uzimati Narine 150 ml 3 puta dnevno. Pridržavamo se svih preporuka za posljednja 3 mjeseca. Šećer u krvi na gornjoj granici normale! Hvala na odličnom proizvodu!

Zinaida:
Dugo sam radila kao prodavac. Stalna opterećenja, radovi na ulici, dali su sebi osjećaj. Furunkuloza se mučila. Ponekad je čak i hirurg morao da pribegne za pomoć. Zahvaljujući Narine, sve se ispostavilo. Infekcije više nema. Moja muka se povukla. Uzmi Narine i život će postati bolji!

Victoria:
Muž je dobio žarišnu plućnu tuberkulozu. Liječeno je s pet lijekova istodobno. Vlasti su to odbile. Bila je žuta poput limuna. Sve su analize užasne. Proliv s krvlju. Nisam jeo ništa. Bilo je strašno gledati. Ni ovaj neprijatelj nećete poželjeti neprijatelju. Stavili su kaplje sa reosorbilaktom, a istovremeno odveli Narine. Takva potporna terapija nas je upravo spasila. Moj suprug je imao apetit. Tijelo se počelo tući. Na rendgenu nisu ostali tragovi ove "infekcije". Savjetujem svima!

Pauline:
Dugo nisam mogla smršavjeti. Nakon poroda, oporavila se za 15 kg. Dijeta nije pomogla, od vode "napuhane", a težina je stajala. Bilo je pritužbi na zatvor. Narine je prilagodila stolicu i težina je pala! Mjesec dana sam smršala 3 kg. Nadam se da će nastaviti da opada dalje.

Gregory:
Prije godinu dana dijagnosticirali su joj čir na želucu. Bio je na dijeti, pio je drogu. Pored čireva, patim i od nadutosti crijeva. Stalno osjećam nelagodu u trbuhu. Narine je počela uzimati prije 2 sedmice. Trbuh je postao mekši i poboljšalo se opće stanje. Nadam se da će dalje biti još bolje.

Veronika:
Pate od astme od svoje 8 godine. Alergijska. Na pozadini uzimanja Narine, napadi su postali rjeđi, svrab na koži je nestao. Stolica se vratila u normalu. Super lijek! Ja ću piti dalje!

Petar:
Dugo sam uzimao hormonske lekove. Oporavili. Pojela sam sve redom. Bilo je bolova u jetri. Komšije su mi savjetovale da pijem Narine. Počeo se osjećati bolje, "otpadnički" manje zabrinut. Nadam se da pomaže!

  • Ako i dalje imate zabrinutosti oko uzimanja čudo jogurta, u komentarima možete postaviti svoje pitanje, a ja ću pokušati da vam pomognem.
  • A ako želite s nama podijeliti vaše komentare o Narine, siguran sam da će naši čitatelji smatrati ove informacije zanimljivim. Ostavite svoje komentare u komentarima.

Upotreba kisele mlečne smeše

Kao ishrana, odojčadi od 5-10 dana treba davati 20-30 mg pri svakom hranjenju fermentirana mliječna smjesa s postepenim porastom ove doze. S početkom starosti od 30 dana možete dati djetetu na svakom hranjenju do 120-150 mg. Kiselo-mlečna smeša treba ga davati djetetu nekoliko puta u roku od 24 sata, naizmjenično s hranjenjem s drugom dječjom formulom ili nakon svakog postupka hranjenja. Dozvoljeno je dodavanju sirupa, šećera ili 1/10 dijela kuhane, prethodno ohlađene, rižine kaše u fermentirani mliječni proizvod.

Kiselo-mlečna smeša Namijenjeno je samo oralnom kursu 20-30 dana.

Za djecu mlađu od 12 mjeseci, bit će dovoljno 5-7 pojedinačnih doza u roku od 24 sata (ukupno 0,5-1 litra), od 1 do 5 godina - 5-6 pojedinačnih doza u 24 sata (ukupno 1-1,2 litre) stariji od 5 godina - 4-6 pojedinačnih doza u roku od 24 sata (samo 1-1,2 litre).

Treba uzeti odrasle osobe fermentirana mliječna smjesa 4-6 puta u 24 sata (samo 1-1,5 litara).

Treba imati na umu da je proizvedena 1 litra fermentirana mliječna smjesa uključuje 600-800 kal., 30-45 grama mlečne masti, 27-37 grama proteina, 35-40 grama mlečnog šećera i aminokiselinesoli elementi u tragovima i vitamini (uključujući vitamine iz grupe B i drugih grupa).

Zaključak

Nesumnjivo treba da liječenje disbioze treba biti složeno, počevši od prehrane, unosa apsorbujućih lijekova, probiotika, stvrdnjavanja, tjelesnog odgoja i drugih metoda liječenja koje preporučuju stručnjaci. Samo zajedničkim naporima može se pobediti ova teška bolest! Ah, Narine. pomozi nam u ovome!

Upute za upotrebu Narine Forte

Mlađe od 1 godine preporučuje se deci davati 5-20 kapi dva puta dnevno tokom hranjenja, koristeći sterilne medicinske kapaljke i lek u bočicama od 12 ml za to.

1-3 godine - jednom ili dva puta dnevno po 1-2 kafene kašike, 3-7 godina - dva puta dnevno po 1 kašika za desert, 7-12 godina - dva puta dnevno po 1 kašika, 12-18 godina - tri puta dnevno 1 kašika dnevno (uz ili nakon jela).

U odrasloj dobi doza do 30 ml uzima se dva puta u 24 sata (uz ili nakon obroka).

U slučaju dijagnoze niske kiselosti u želucu, poželjno je uzimati lijek prije obroka.

Minimalno trajanje unosa za Narine Forte je 12-15 dana.

At intoksikacija alkoholom, da biste ga uklonili preporučuje se oralno uzimanje mješavine 3 žlice proizvoda Narine Forte sa 100-150 ml mineralne gazirane vode (Essentuki, Karachinskaya itd.).

Kao lokalni lijek, Narine Forte se može koristiti:

  • u obliku aplikacija koje se provode na sluznici i koži,
  • vaginalno, u obliku otopine od 10-15 ml tople vode sa 10-15 ml Narine Forte, koja impregnira tampon ubačen 4-6 sati u vaginu,
  • rektalno, u obliku mikroklizatora s otopinom dnevne doze proizvoda u 30-50 ml tople vode.

Datum isteka

Za Narine - 2 godine.

Za Narine Forte - 1 godina.

  • Evitalia,
  • Bifiform,
  • Narine F Balance,
  • Normobakt,
  • Narine Rainbow,
  • Bifilar,
  • Santa Rusija B,
  • Algibif,
  • Bifidobank,
  • Ecoflor,
  • Bifidumbacterin,
  • Normoflorin,
  • Bifistym,
  • Polybacterin,
  • Primadofilus,
  • Trilakt,
  • Bion 3,
  • Lactusan,
  • Rela Life itd.

Evitalia ili Narine - šta je bolje?

U stvari su oba proizvoda međusobno vrlo slična, kako po sastavu tako i prema indikacijama za upotrebu. Ljekari, nutricionisti, gastroenterolozi i pedijatri govore o potpunoj izmjenjivosti ovih dodataka prehrani, međutim, prema pregledima ljudi koji su uzimali oba ova proizvoda, Evitalia ima slađi okus i nije toliko zahtjevan za mlijeko u proizvodnji kiselog tijesta.

Svi Narine proizvodi mogu se preporučiti djeci prema gore navedenim indikacijama, uzimajući u obzir dozu koja odgovara starosti djeteta.

Komentari o Narine

Gotovo sve recenzije tableta, kapsula, praha i kiselih ostataka Narine, kao i recenzije Narine Forte, su pozitivne. Ljudi koji koriste ove proizvode za djecu i sopstvenu upotrebu, osjetili su blagotvorno dejstvo na ceo gastrointestinalni sistem u celini, kao i pozitivan uticaj na ostale organe i sisteme ljudskog tela.

Negativni komentari na Narin Fort i običnu Narin nemaju nikakve veze sa djelotvornošću ovih proizvoda, ali češće govore o složenosti pripreme starter kulture, kratkom roku trajanja mješavine fermentiranog mlijeka, nešto visokoj cijeni i nepostojanju ove linije lijekova u mnogim ljekarnama.

Cijena Narine, gdje kupiti

Kao što je već spomenuto o Narinima, kupiti ovaj starter u ljekarni nije tako jednostavno. S problemom pronalaska linije ovih proizvoda suočavaju se mnogi ljudi koji žive, na primjer, u Čeljabinsku ili Sankt Peterburgu. Takođe nije lako kupiti Narine Forte u Moskvi ili Novosibirsku. Kao rezultat toga, najbolje je naručiti Narine putem interneta, koristeći službenu web stranicu koja prodaje ove proizvode ili internetski resurs u kojeg u potpunosti imate povjerenja.

Do danas je cijena narine u apotekama koje rade na internetu približno 150 rubalja za 10 paketa od 300 mg.

Tablete Narine od 500 mg br. 20 mogu se kupiti za oko 300 rubalja, 180 mg kapsule broj 20 mogu se kupiti za 200 rubalja.

Cijena gotove mješavine fermentiranog mlijeka Narine Forte od 3,2% u bocama od 300 ml iznosi približno 550 rubalja.

Pogledajte video: Koristite kolagen? Sensilab savjetuje! (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar