O Ginger-u

Zimi, više nego ikad, želim pojesti nešto slatko, oprano aromatičnim toplim čajem. A nijedan desert nije prikladniji za zimsko ispijanje čaja od kolačića od đumbira. Ducan dijetalni kolačić od medenjaka dizajniran je za gubitak kilograma, ali je idealan i za dijabetičare, jer ne sadrži šećer, brašno i druge nepotrebne ugljikohidrate.

Ovaj recept nije prva od Ducan dijeta na našim stranicama. Svima su se jako svidjeli medni kolač i mliječni desert, i to ne samo sastavom, već i ukusom. Vrijeme je za kolačiće.

Za ostale recepte za kolače, pogledajte 1000.menu. Ukusni i neobični recepti za svaki ukus. Prilikom odabira recepta, obratite pažnju na broj jedinica hljeba i kalorija. Iznenadite svoje najmilije i prijatelje originalnim desertom.

Sastojci kolačića:

  • 3 kašike zobenih mekinja (pročitajte zašto su vlakna korisna za dijabetes)
  • 2 jajeta
  • Žlica sušenog đumbira
  • 1 kašika prirodnog jogurta
  • Zamjena za šećer za 2 žlice šećera
  • Vanilija i prašak za pecivo po želji

Kako pripremiti dijetski kolačić od medenjaka:

  1. Sjediniti sve sastojke dok se ne formira jednolično tijesto. Ako vam je previše tečno, dodajte još mekinja.
  2. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni, a dijetalne kolačiće od medenjaka ispeći oko 15 minuta.

Sadržaj kalorija u 100 grama:

  • Ugljikohidrati - 15 grama
  • Masnoća - 2,8 grama
  • Protein - 9 grama
  • Kalorije - 120 grama

Porcija po posudi - 6 x 20 grama

Ono što je dobro kod dijetalnih deserta jeste radost jedenja istih. Dobivši ne samo okus, već i korist, osoba se podsvjesno osjeća sretnijom i pametnijom. Napokon mu se činilo da je nadmašio želudac.

I usput, ovaj kolačić je upravo onaj desert za koji možete slomiti i pojesti sve odjednom. Uostalom, u 130 grama kompletne posluživanja svih kolačića, samo 2 XE.

Trebat će vam

  1. U ovom slučaju nećete koristiti cijelo jaje, već samo proteine ​​(2 kom.). Također su vam potrebne zobene mekinje (3 kašike), nemasni kefir (1 kašika) i tekući nadomjestak šećera (dodajte ukusu, ako koristite suhu, razrijedite malo s vodom). Za aromatizaciju koristite vanilu.
  2. Za pripremu tijesta koristite mekinje od brašna izrađenih od zobi i pšenice (2 kašike / 1 kašika) pire u brašnu. Uzmite i pileće jaje, nadomjestak šećera (4 tablete) i kefir s niskim udjelom masti (4 kašike). Da biste dodali sjaj, koristite 0,5 kašike kašike. prašak za pecivo. Arome kolačići s cimetom ili vanilijom. Pomiješajte sve suve sastojke u posudi, dodajte žumance, kefir, malo soli i ostavite 15 minuta. Umutiti bjelanjke dobro, dodati u ukupnu masu. Pecite kolačiće tako da ih kašičicom rasporedite na malo namašćenu, zagrejanu tavu.
  3. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni, a dijetalne kolačiće od medenjaka ispeći oko 15 minuta.
  4. Zamjena za šećer za 2 žlice šećera
  5. 3 kašike zobenih mekinja (pročitajte zašto su vlakna korisna za dijabetes)
  6. Objavio alisa | Američka kuhinja, Obroci obroka, dijetalni deserti, pečeni, popodnevni čaj, Recepti po regijama, Recepti prema vrsti jela, Recepti za dijabetes, Način pripreme20.03.2016
  7. Stavite konzerviranu hranu iz konzerve i lagano izmiješajte vilicom.
  8. Temeljito izmiješajte mekinje, skut i jaja, sol, začine.

Uputstvo za upotrebu

  • - 75-80 grama meke skute,
  • - 2 kašike zobenih mekinja, mlevenih u brašno,
  • Ducanova dijeta (protein) prepoznata je kao jedna od najefikasnijih za gubitak kilograma. Uostalom, samo u prvoj sedmici možete izgubiti do 6 kg! Ducanova dijeta nije samo s malo ugljikohidrata i s malo masti, već je i korisna, jer je glavni sastojak prehrane 2 žlice ovsenih mekinja koje bi trebalo jesti svakodnevno. Mnogi Dukanoviti izmisle zanimljive recepte uz ove dvije kašike kako ne bi premašili normu ugljikohidrata. Nudim vrlo jednostavan, pristupačan i brz recept za skupno kolače s konzerviranom ribom.
  • Kombinirajte mekinje mljevene u brašno s kefirom, aromom, zaslađivačem. Ostavite da stoji 20 minuta. Umutite bjelanjke dodajući prstohvat soli i 0,5 kašike kašike. sirćeta, stavite ih u tijesto. Kuhajte u mikrotalasnoj pećnici 3 minuta na srednjoj jačini snage (stavite testo u silikonske kalupe). Ako se kolačić ne peče, dodajte još nekoliko koraka od 30 sekundi, svaki put kad provjerite rezultat.
  • Ovaj recept za kolače od Ducane isključuje jaja iz recepta. Može se koristiti u fazi alternacije (normalno 3 dana). Uzmite zobene mekinje, kukuruzni škrob i mlijeko u prahu (6/3/3 kašike). Također, tablete za zaslađivanje (15 kom.), 1 žličica. prašak za pecivo i kefir (treba dobiti optimalnu konzistenciju). Za aromatizaciju koristite prstohvat vanilije i crnog bibera, kao i mljeveni đumbir i cimet (0,5 kašike kašike / 1,5 tsp). Sjediniti sve suve sastojke, dodati kefir, ostaviti 20 minuta. Ako je masa veoma gusta, dodajte još kefira. Pecite 20 minuta (200 stepeni).
  • Sadržaj kalorija u 100 grama:

Sastojci za dijetalne đumbir kolačiće:

  • Skupite tortu. Da biste to učinili, stavite 3 pune kašike tijesta u kalup i poravnajte. Premažite nadjevom, a preostalo testo rasporedite po vrhu ravnomerno.
  • Odvojite 10 minuta. Za to vrijeme, mekinje će nabubriti i kombinovati se sa ostalim sastojcima.
  • - 2 pileća jaja.
  • - So,
  • - 1 staklenka konzervirane ribe u vlastitom soku,

Kuvanje medenjaka prema Ducaneu:

  1. Ovaj recept dopušteno je koristiti tijekom Attack-a, a na Krstarenju ga možete obogatiti dodatnim komponentama. Dakle, uzmite 1,5 tbsp. mekinje od zobi (samljeti u brašno). Na krstarenju možete povećati cenu na 2 žlice. Također će joj trebati voda (1 kašika), jaje, 1/3 žlice. prašak za pecivo i 3 mjerne kašike fitparadea. U fazi krstarenja, u recept dodajte 1 kašiku kašike. mršavo ulje (dnevna brzina masti). Za aromatizaciju koristite vaniliju ili cimet. Izmiješajte suve sastojke, dodajte vodu i žumanca (na kruzeru ima i ulja). Ostavite da mekine nabreknu. Zatim u tijesto ubacite dobro tučen protein. Stavite keks na list papira za pečenje žlicom (obložite ga papirom za pečenje). Kuvajte 15-20 minuta (180 stepeni).
  2. Ovaj se recept može koristiti na Alternaciji. Uzmite 125 g suvog zrnatog sira (0%), izolata (60 g) i 30 ml jogurta s malo masnoće. Također su vam potrebne mekinje od ovsa i pšenice, prašak za pecivo (2 kašike / 1 kašika / 5 g) i gluten (1 kašika). Da biste dodali slatkoću, koristite malu količinu fitparada.

Ducanova dijeta je originalna tehnika mršavljenja koja vam pomaže da izgubite kilograme bez odustajanja od pečenja. Zobene kaše kolačiće prema Ducaneu - nudimo vam najpopularnije recepte.

Sa sirom

Pecite u rerni 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Luk sitno nasjeckajte, usitnite ga u 1 kašiku maslinovog ulja. Za one koji štede ulje, jer je moguće ne više od dvije žlice dnevno, luk se može jednostavno pirjati vodom u tavi dok ne omekša.

U mikrotalasnoj

Silikonski kalup za tortu. Kolač u pravougaonom obliku idealan je, ali mogu se koristiti i sitni limenke.

- bilo koji začini (po ukusu),

- 0,5 kom. srednji luk,

Zobene kaše kolačići prema Ducan-u - korisno je tijesto koje se može jesti za vrijeme prolaska bilo koje prehrane.

Sjedinite suve i tečne komponente i stavite testo u frižider na oko sat vremena. Od tijesta oblikujte male okrugle kolače. Kuvajte 15 minuta (180 stepeni).

UPUTE

Recept za kolače od ducan-gingerbread

Kolačići: * 60 g obranog mlijeka u prahu, * 2 kašike soje izolata (proteina, bilo koje vrste), 2 žlice glutena (gluten), * 1 kašika kukuruznog škroba, * 1 kašika praška za pecivo, * sahzam (8-10 g fitparada), * 1 žličica cimeta, * 1 kašika suhog đumbira u prahu, * 2 jaja

Pomiješajte sve sastojke i ostavite 10 minuta. Tijesto može ispasti grudvice i malo se osušiti, u tom slučaju vrijedi malo mokrih ruku i nastaviti mijesiti.

Tijesto razvaljajte, za valjanje koristite škrob, kako se tijesto ne bi zalijepilo za kolut.

Pecite 10 minuta na 180 stepeni (prethodno zagrejte rernu i stavite već vruću). Vrijeme pečenja ovisi o debljini tijesta.

30 g) obranog mlijeka u prahu, * 2 žlice tekućeg mlijeka, * sahzam (5 g fitparada)

Temeljito promiješajte sve sastojke tako da se dobije gusta homogena smjesa; može se dodati boja.

Kolačiće ukrasite glazurama po vašoj želji. Dobar apetit!

Kolačići na dijeti Ducane: kupljeni ili domaći?

Dukan dijeta je jedan od rijetkih prehrambenih sistema koji favorizira upotrebu kolačića. Jedini uvjet je da se sve delicije moraju pripremiti po posebnom receptu. Kupljene slatkiše nije preporučljivo uključiti u prehranu, jer sadrže svu zabranjenu hranu:

Konzervansi, bojila, zgušnjivači i pojačivači ukusa takođe mogu biti prisutni u prodavaonicama slastičarskih proizvoda. Ključ uspješnog mršavljenja prema Ducanu je niskokalorična, lako probavljiva i prirodna hrana.

U kojoj se fazi dijeta može jesti pečenje?

Možete organizirati zalogaje iz du-cookieja od prvog dana dijete. Pravilno odabrane komponente značajno će ubrzati proces gubitka kilograma.

U ovom trenutku prednost se daje usjevima od punog zrna. Za pečenje koristite ovsene ili pšenične mekinje, kukuruzne brašno ili skrob. Treba ih nadopuniti namirnicama bogatim proteinima: jajima, mlijekom, sirom s malo masti i jogurtom. Šećer se može zamijeniti stevijom ili bilo kojim drugim nadomjestkom.

"Pričvršćivanje"

U trećoj fazi možete zaboraviti na sva ograničenja. Prethodno zabranjenu hranu možete koristiti u malim količinama. U ovom slučaju, porcije ostavite iste i ni u kojem slučaju ne uzimajte dodatak. Tijekom razdoblja fiksiranja rezultata, dopušteno je zasladiti deserte šećerom.

Zobene pahuljice na kefiru "Classic"


Kuhanje:

  1. Mletite dnevnu normu od ovsenih mekinja (u fazi I - 1 kašika, u fazi II - 2 žlice, u fazi III - 3 žlice) pomoću miksera.
  2. Dodajte malo soli i zaslađivača. Razmjena.
  3. Umutite 1 pileće jaje. Zamesite testo.
  4. Postepeno sipajte bijeli jogurt ili kefir bez masti u jednakim dijelovima mekinjama.
  5. Od tijesta oblikujte male spljoštene kolače.
  6. Kalup za pečenje obložite pergamentom i stavite kekse.
  7. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne skuhajte.

Dijetalni zobeni kolači


Sastojci

  • 2 žlice. l zobene mekinje
  • 1 kašika. l pšenične mekinje
  • 3 žlice. l mlijeko u prahu
  • 1 jaje
  • 3 žlice. l skuti sir sa malo masti
  • 0,5 tsp soda
  • zaslađivač.

  1. Izmiješajte sve sastojke dok ne postane glatko. Mlijeko u prahu može se zamijeniti sojom ili kravljom s niskom masnoćom.
  2. Od tijesta oblikujte kolačiće i stavite na lim za pečenje. Ako je tijesto tanko, koristite namazane limenke za muffine.
  3. Po želji, proizvode možete ukrasiti posipom cimeta ili sezama.
  4. Pecite zobene kašike peciva oko 15-20 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Kuharski kolačić od medenjaka


Sastojci

  • 3 žlice. l zobene mekinje
  • 2 bjelanjka
  • 1 kašika. l sušeni đumbir
  • 1 kašika kašike nemasni prirodni jogurt,
  • zaslađivač
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo.

  1. Brašno od mekinja napravite mikserom.
  2. Zasebno pomešajte suve i tečne sastojke. Povežite ih.
  3. Zamesite testo. Ako je masa previše tečna, dodajte još brašna od brašna.
  4. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni. Du kekse stavite na lim za pečenje i pecite 15 minuta.


Sastojci

  • 3 jaja
  • 3 žlice. l kukuruzni škrob
  • 2 žlice. l obrano mlijeko u prahu
  • 6 tableta nadomjestka šećera.

  1. Bjelanjke odvojite od žumanaca, posolite. Umutite mikserom do stabilnih vrhova.
  2. Žumance se mora mlatiti zaslađivačem žlicom ili mikserom pri maloj brzini.
  3. Pomiješajte mlijeko u prahu sa kukuruznim škrobom. Dodajte žumance.
  4. Unesite proteine ​​mikserom na minimalnoj brzini.
  5. Od gotovog tijesta stavite kekse na pergament.
  6. Pecite mrvicu četvrt sata na 180 stepeni.

Jabuka i banana du tijesto na sira


Sastojci

  • 200 gr. Hercules
  • 200 gr. skuti sir
  • 2 jaja
  • 200 gr. jabuke
  • 1 banana
  • 2 g cimeta.

  1. Zagrijte zobene kaše u tavi bez ulja.
  2. Jabuku operite i naribajte na sitnoj rerni.
  3. Izmutite bananu u kašu.
  4. Kombinujte sir, voće, jaja i cimet u jednoj posudi.
  5. Kombinujte zobene pahuljice sa mešavinom skuta i voća, izmešajte.
  6. Testo stavite na papir za pečenje u obliku kore.
  7. Peći kolače na 150 stepeni dok ne omekšaju.

Kolačići "a la Jubilee" prema Ducanu


Sastojci

  • 2 žumanjka
  • 1 kašika kašike biljno ulje
  • 2 žlice. l voda
  • 0,5 tsp prašak za pecivo
  • 30 g obranog mlijeka u prahu,
  • 2 žlice. l zobeno brašno
  • 10 g glutena,
  • 30 g izolata proteina surutke.

  1. Umutite žumance i puter mikserom.
  2. Smjesi dodajte zaslađivač, hladnu prokuhanu vodu i prašak za pecivo. Ponovo svladajte sastav.
  3. Dodajte mlijeko u prahu, zobene kaše. Promiješajte i ostavite da tijesto odstoji.
  4. Dodajte izolat i gluten. Promiješajte sastav.
  5. Tijesto podijelite na tanke kobasice i narežite ih na sitne komade. Iz svakog komada razvaljajte po jednu tanku tortu.
  6. Stavite kolačiće na pergament i svaki puta ih vilicom izbodite.
  7. Pecite na 160 stepeni 10 minuta.

Tabela: Upoređivanje CBJU različitih vrsta kolačića

Zobene pahuljice na kefiru "Classic"Dijetalni zobeni kolači od zobKuharski kolačić od medenjaka"Crunch"Jabuka i banana du tijesto na siraKolačići "a la Jubilee" prema Ducanu
Kalorični sadržaj (kcal)180158,8120215170220
Protein (g)8,516,8911,19,13,2
Masti (g)5,64,12,814,25,38,3
Ugljikohidrati (g)21,412,51510,920,922,1

Video: Recept za bjelančevine od bjelančevina

Za pripremu dijetalnih kulinarskih delicija prema Ducanu možete koristiti kakao, med, svježe i sušeno voće, kao i razne začine (klinčiće, cimet, kardamom itd.). Dosta malo mašte da biste raznovrstili svoj jelovnik novim kolačićima. Takvi slatkiši će vam koristiti i dobro raspoloženje.

Pogledajte video: GINGERS DO HAVE SOULS!! (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar