Gamma mini glucometer: cijena i recenzije, video upute

Jedan od najmanjih i najugodnijih sistema za nadgledanje šećera u krvi je Gamma Mini Glucometer. Bez baterije, ovaj bioanalizator teži samo 19 g. Po svojim glavnim karakteristikama takav uređaj nije inferiorni od vodeće skupine glukometra: brz je i precizan, dovoljno je samo 5 sekundi za analizu biološkog materijala. Unesite kod kada ubacujete nove trake, nije potrebno, doziranje krvi treba biti minimalno.

Opis proizvoda

Prilikom kupovine uvijek provjerite opremu. Ako je proizvod originalan, u kutiju treba biti: sam mjerač, 10 test traka s indikatorima, korisnički priručnik, probojna olovka i 10 sterilnih lanceta za njega, baterija, garancija, kao i upute za uporabu traka i lanceta.

Osnova analize je elektrohemijska dijagnostička metoda. Raspon izmjerenih vrijednosti tradicionalno je širok - od 1,1 do 33,3 mmol / L. Trake uređaja same apsorbiraju krv, a studija se provodi u pet sekundi.

Krv nije potrebno uzimati prstom - alternativne zone u tom smislu također su na raspolaganju korisniku. Na primjer, iz podlaktice može uzeti uzorak krvi, što je u nekim slučajevima također prikladno.

Karakteristike Gamma mini uređaja:

  • Kalibracija za gadget nije potrebna,
  • Kapacitet memorije uređaja nije jako velik - do 20 vrijednosti,
  • Jedna baterija je dovoljna za otprilike 500 studija,
  • Garantni rok za opremu - 2 godine,
  • Besplatna usluga uključuje uslugu 10 godina,
  • Uređaj se automatski uključuje ako je u njega umetnuta traka,
  • Glasovno navođenje može biti na engleskom ili ruskom jeziku,
  • Ručka za probijanje opremljena je sistemom za odabir dubine uboda.

Također je atraktivna i cijena Gamma mini glukometra - kreće se od 1000 rubalja. Isti programer može kupcu ponuditi i druge uređaje iste vrste: Gamma Diamond i Gamma zvučnik.

Što je mjerač gama zvučnika

Ova varijacija odlikuje se LCD ekranom sa pozadinskim osvjetljenjem. Korisnik ima mogućnost podešavanja razine svjetline, kao i kontrasta zaslona. Osim toga, vlasnik uređaja može odabrati način istraživanja. Baterija će biti dve AAA baterije, teži nešto više od 71 g.

Uzorci krvi mogu se uzeti iz prsta, sa ramena i podlaktice, potkoljenice i bedara, kao i iz dlana. Tačnost brojila je minimalna.

Gamma zvučnik predlaže:

  • Funkcija budilice koja ima 4 vrste podsjetnika,
  • Automatsko vađenje indikatorskih traka,
  • Brzo (pet sekundi) vrijeme obrade podataka,
  • Zvučne greške.

Kome je ovaj uređaj prikazan? Prije svega, starije i slabovidne osobe. Za ovu kategoriju pacijenata sami dizajn i navigacija uređaja su što je moguće praktičniji.

Gamma Diamond Analyzer

Ovo je moderan moderni gadget sa širokim zaslonom, koji prikazuje velike i jasne znakove. Ovaj se uređaj može povezati s računarom, prijenosnim računalom ili tabletom, tako da se podaci jednog uređaja pohranjuju na drugi. Ovakva sinkronizacija korisna je korisniku koji želi zadržati važne informacije na jednom mjestu kako bi vam sve bilo pri ruci u pravo vrijeme.

Ispitivanje tačnosti može se provesti pomoću kontrolnog rješenja, kao i u zasebnom režimu ispitivanja. Veličina memorije je prilično velika - 450 prethodnih merenja. Uz uređaj je priložen i USB kabel. Naravno, analizator također ima funkciju dobivanja prosječnih vrijednosti.

Pravila mjerenja: 10 često postavljanih pitanja

Većina bioanalizatora radi na istom principu, nijanse nisu tako česte i nisu toliko značajne. Gama - glukometri nisu izuzetak. Koji god prijenosni uređaj kupite, morate naučiti kako raditi s njim na način da spriječite pogreške u rezultatima koji ovise o vama. Na jednu listu možete sastaviti neka najčešće postavljena pitanja u vezi s radom uređaja.

  1. Koje osobine treba imati glukometar pogodan za upotrebu u starijoj osobi?

Potreban je model s najmanje tipki, kao i veliki monitor kako bi brojevi koji su tamo prikazani bili veliki. Pa, ako su test trake za takav uređaj također široke. Izvrsna opcija je glukometar sa glasovnim navođenjem.

  1. Koji je mjerač potreban aktivnom korisniku?

Aktivnim ljudima bit će potrebni uređaji s podsjetnikom o potrebi mjerenja. Unutarnji alarm postavljen je na pravo vrijeme.

Neki uređaji dodatno mjere kolesterol, što je važno i za ljude sa pratećim bolestima.

  1. Kada se ne može izvršiti test krvi?

Ako se uređaj nalazio pored uređaja za elektromagnetno zračenje, a takođe je bio u uvjetima visoke vlažnosti i neprihvatljivih vrijednosti temperature. Ako se krv zgruši ili razrijedi, analiza takođe neće biti pouzdana. Uz dugotrajno skladištenje krvi, preko 20 minuta, analiza neće pokazati prave vrijednosti.

  1. Kada ne možete koristiti test trake?

Ako im je istekao rok trajanja, ako kalibracijski kod nije ekvivalentan kodu na kutiji. Ako su trake bile pod ultraljubičastom svjetlošću, one propadaju.

  1. Šta bi trebalo biti probijanje provedeno na alternativnom mjestu?

Ako iz nekog razloga ne probijete prst, već, na primer, kožu bedara, probijanje bi trebalo biti dublje.

  1. Trebam li kožu tretirati alkoholom?

Ovo je moguće samo ako korisnik nema priliku oprati ruke. Alkohol ima štavljenje na koži i kasnija punkcija će biti bolnija. Osim toga, ako otopina alkohola ne ispari, vrijednosti na analizatoru biće podcijenjene.

  1. Mogu li dobiti bilo kakvu infekciju kroz merač?

Naravno, brojilo je individualni uređaj. Korištenje analizatora, u idealnom slučaju, preporučuje se jednoj osobi. I još više, iglu morate mijenjati svaki put. Da, teoretski je moguće zaraziti se putem mjerača glukoze u krvi: HIV se može prenijeti iglama probijača olovke, a još više škarama i kozicom.

  1. Koliko često trebate vršiti mjerenja?

Pitanje je individualno. Tačan odgovor na to može dati vaš lični lekar. Ako sledite neka univerzalna pravila, onda se kod šećerne bolesti prvog tipa mjerenja provode 3-4 puta dnevno. Kod dijabetesa tipa 2, dva puta dnevno (prije doručka i prije večere).

  1. Kada je posebno važno izvršiti mjerenja?

Dakle, morate pažljivo ispitati svjedočanstvo krvi tokom trudnoće, tokom različitih putovanja.

Važni su pokazatelji prije svih glavnih obroka, ujutro, na prazan stomak, tokom fizičkog napora, kao i tokom akutne bolesti.

  1. Kako drugačije mogu provjeriti tačnost brojila?

Dajte krv u laboratoriji i, odlazeći iz ureda, napravite analizu pomoću vašeg brojila. A onda uporedite rezultate. Ako se podaci razlikuju za više od 10%, vaš gadget očito nije najbolji.

Sva ostala pitanja koja vas zanimaju trebalo bi vam postaviti i endokrinologa, prodavca glukometra ili konsultanta.

Recenzije vlasnika

Što sami korisnici kažu o Gamma mini tehnici? Više informacija možete pronaći na tematskim forumima, ovdje je predstavljen mali izbor.

Gamma Mini prenosni bioanalizator je dobra proračunska opcija za kućnu opremu za mjerenje glukoze u krvi. Djeluje dugo i pouzdano, u skladu sa uvjetima skladištenja i rada. Drage trake, ali indikatorske trake za bilo koji uređaj nisu jeftine.

Opis uređaja Gamma Mini

Dobavni komplet uključuje Gamma mini glukometar, priručnik za upotrebu, 10 Gamma MS test traka, futrolu za skladištenje i nošenje, olovku za probijanje, 10 sterilnih jednokratnih lanceta, upute za upotrebu test traka i lanceta, garancijsku karticu, bateriju CR2032.

Za analizu uređaj koristi elektrohemijsku dijagnostičku metodu oksidaze. Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Prije upotrebe brojila, trebali biste dobiti 0,5 μl pune kapilarne krvi. Analiza se vrši u roku od 5 sekundi.

Uređaj može u potpunosti raditi i skladištiti na temperaturi od 10-40 stupnjeva i vlažnosti do 90 posto. Trake za testiranje trebaju biti na temperaturi od 4 do 30 stepeni. Pored prsta, pacijent može uzimati krv s drugih pogodnih mjesta na tijelu.

Za rad brojila nije potrebna kalibracija. Raspon hematokrita je 20-60 posto. Uređaj može pohraniti u memoriju do posljednjih 20 mjerenja. Kao baterija koristi se jedna baterija tipa CR 2032, što je dovoljno za 500 studija.

  1. Analizator se može automatski uključiti kada se postavi test traka i isključiti nakon 2 minute neaktivnosti.
  2. Proizvođač daje 2 godine garancije, a kupac također ima pravo na besplatnu uslugu u trajanju od 10 godina.
  3. Moguće je sastaviti prosječne statistike za jedan, dva, tri, četiri tjedna, dva i tri mjeseca.
  4. Glasovne upute pružaju se na ruskom i engleskom jeziku, po izboru potrošača.
  5. Ručka za probijanje ima prikladan sistem za regulaciju nivoa dubine uboda.

Za Gamcome Mini glukometar cijena je mnogim kupcima vrlo povoljna i iznosi oko 1000 rubalja. Isti proizvođač dijabetičarima nudi i druge, podjednako pogodne i visokokvalitetne modele, koji uključuju gama zvučnik i gama-dijamantski glukometar.

O specifikacijama uređaja

Oznaka Gamma naziv je proizvodne kompanije. Pod njihovim vodstvom razvijeno je prikladno učvršćenje koje je idealno za svakodnevnu upotrebu. Temeljno je važno da se prijava može ponoviti. Prilagođavanje ne podrazumijeva upotrebu složenih kodnih sistema, uključujući u postupku korištenja test traka. Također je primjetno da je uređaj u skladu sa svim ECT (European Standard for Accuracy) standardima.

Glavne karakteristike su sljedeće:

  • Brojilo je jedinstven kompaktni sistem koji uključuje prijemnik test test traka, koji je utičnica. Ona u njemu prodire,
  • nakon uvođenja trake uređaj se automatski aktivira,
  • Ekran je 100% prikladan. Zahvaljujući njemu, pomoću Gama, biće moguće bez problema pratiti proces izračuna u skladu sa simbolima i jednostavnim porukama koje se prikazuju na ekranu.

Govoreći o karakteristikama uređaja, treba imati na umu da se tipka M, koja je glavno tipka, nalazi na prednjoj ploči zaslona. Koristi se za aktiviranje uređaja i ostvarivanje izravnog pristupa odjeljcima s memorijom.

Uređaj se automatski deaktivira nakon 120 sekundi nakon posljednje akcije s brojilom.

Sve o gama modelima

Da biste aktivirali uređaj prema ubrzanom planu, možete uključiti i održavati glavnu tipku 3 sekunde. Onog trenutka kada se pojavi kap krvi, na ekranu uređaja pojavljuje se poruka koja kaže da je Gamma mini glukometar u potpunoj spremnosti za uzimanje uzorka krvi. Uz to, na prikaz uređaja možete samostalno instalirati sve: od mjeseca i dana do sati i minuta.

O Gamma Mini modelu

Treba posebno napomenuti određene modele opisane tvrtke, posebno Mini modifikaciju. Njegove karakteristike su sljedeće: memorija čini 20 mjerenja, kalibracija se vrši prisustvom krvne plazme. Dodatno umjeravanje nije potrebno, što je vrlo zgodno za svakog od dijabetičara.

Izvor napajanja je standardna „tablet“ baterija kategorije CR2032 koja se može kupiti u bilo kojoj tehničkoj prodavnici. Napajanje memorije povezano sa napajanjem je 500 analiza. Treba napomenuti i jednu prikladniju funkciju, a to je povezivanje računarom pomoću USB kabla.

To je vrlo zgodno, omogućava vam prijenos podataka s brojila na bilo koji elektronički medij u nekoliko sekundi.

Dodatne karakteristike uređaja kompanije Gamma su sljedeće:

  1. mogućnost pregleda rezultata za 14, 21, 28, 60 i 90 dana. Isto vrijedi i za prosječne rezultate izračuna u razdoblju od 7 dana,
  2. glasovna podrška na dva jezika, naime engleskom i ruskom,
  3. lancetasti uređaj s predviđenom regulacijom stupnja dubine proboja,
  4. krvi za analizu je potrebno 0,5 μl.

Koje su karakteristike Gamma Diamand?

Osim toga, krv je moguće koristiti za analizu iz bilo kojeg dela tijela. Ovo je veoma važna funkcija za dijabetičare, jer ne mogu svi ili ne mogu tolerisati uzimanje krvi iz prsta. Enzimska kategorija su glukozida oksidaze, što je dodatno jamstvo tačnosti. I na kraju, automatizirana ekstrakcija testnih traka upotpunjava praktičnost korištenja brojila.

O ostalim izmjenama

Drugi model kompanije Gamma je uređaj poznat kao Diamond. Atraktivan i izuzetno povoljan merač, ima veliki displej i glasovno navođenje na nekoliko jezika, uključujući ruski. Pored toga, ova modifikacija pruža i mogućnost preuzimanja podataka i rezultata analize na PC.

Uz to, postoje 4 načina za izračunavanje kvantitativnog odnosa šećera u krvi. Svaki je od njih pogodan za određene situacije, u vezi s tim što je ova prilika jedna od najpovoljnijih. Također treba napomenuti da je mjerač opremljen značajnom količinom memorije, s mogućnošću povećanja.

Gama, poznatija kao Diamond, uređaj je koji je izvrstan za one koji su iskusili i prvu i drugu vrstu dijabetesa.

Stoga, s obzirom na širok izbor modifikacija i njihovih idealnih tehničkih karakteristika, sa sigurnošću se može reći da su ovi Gamma uređaji među najboljima. Prikladni su za vrijeme rada, pokazuju precizne rezultate i imaju brojne ugodne prednosti.

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »26. sep 2011. 14:56

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »28. septembra 2011. 13:01

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »6. 10. 2011. 16:24

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »8. okt 2011. 22:59

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

lygach "27. oktobar 2011. 15:48

Dragi Aleksandra Kupio sam Gamma Mini u septembru. Pri korištenju bilo je pitanja.

1. Krv se dobro apsorbira u testnu traku, ali testni se prozor nikad ne napuni krvlju, iako upute kažu šta bi trebalo.

2. Moja supruga ima normalan nivo šećera na prazan stomak (4-5 mmol / L), ali glukometar skoro uvijek pokazuje 6-7 mmol / L, imam 6-7.5 mmol / L.

3. Pogreška uređaja navedena u uputama je 20%, pitanje je na koji način?

Bio bih vam zahvalan na odgovoru.

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 "27. oktobar 2011. 20:21

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Solar_Cat »4. 12. 2011. 22:24

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »5. dec 2011. 17:17

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

olya luts »9. dec 2011. 15:20

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »9. dec 2011. 15:46

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

olya luts »9. dec 2011. 17:20

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

olya luts »10. dec 2011. 11:11

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sasha067 »10. dec 2011. 16:44

6,9 u plazmi. Ako je čitanje manje od 4,5, tada je greška mnogo manja, gotovo ispravna. Točnost 12% čitanja 6 jedinica. i više.

Re: Gamma mini glukometar (TD-4275)

Sergey_F »22. dec 2011. 4:22

Da, sa visokim šećerom, podnošljivo je veće očitanje. Izuzetno nije krvoločan! Ali kako se takav slučaj može izmisliti?

Glucometer Wellion

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Da bi se proučila razina glukoze kod kuće, koristi se glukometr Wellion Calla Light. Alat se koristi za procjenu stanja metabolizma ugljikohidrata kod bolesnika sa šećernom bolešću, pravovremeno otkrivanje ozbiljnih poremećaja koji provociraju razvoj različitih komplikacija i za izračunavanje doze primijenjenog inzulina. Unatoč činjenici da uređaj ima grešku do 5%, njegove brojne prednosti učinile su uređaj širokim i široko dostupnim. Uređaj je modernog dizajna, jednostavan i praktičan za upotrebu.

Prednosti upotrebe mjerača glukoze u krvi Wellion

Široki ekran, veliki znakovi i pozadinsko osvjetljenje omogućavaju da merač koriste djeca, stariji i pacijenti s vidnim disfunkcijama.

  • Brzina ankete.
  • Sposobnost postavljanja podsjetnika o vremenu analize.
  • Uspostavljanje graničnih minimalnih i maksimalnih pokazatelja.
  • Funkcija mjerenja krvi prije i nakon jela.
  • Izlaz podataka za razdoblje do 90 dana.
  • Povećana tačnost.
  • Memorija do 500 rezultata.
  • Dozvoljena upotreba nekoliko osoba.
  • Razne boje.
  • Kompaktna veličina.
  • Datum i vrijeme funkcija.
  • Garancija do 4 godine.

Vratite se na sadržaj

Tehničke specifikacije

Testne trake nalaze se u osnovnom instrumentu.

Glavni paket, pored samog uređaja, sadrži 10 test traka i sterilne lancete za jednokratnu upotrebu, poklopac za nošenje i zaštitu uređaja, opis postupka, uključujući na slikama. Ispitivanje se vrši elektrohemijskim metodom. Materijal za proučavanje je kapilarna krv volumena 0,6 μl, vrijeme za mjerenje koncentracije glukoze je 6 sec. Dostupne su tri opcije signala koje vas podsjećaju kada trebate mjeriti šećer. Uz to je ugrađena funkcija za pročišćavanje pragova glukoze.

Dimenzije uređaja su 69,6 × 62,6 × 23 mm, a težina od 68 g omogućava vam da uvijek držite mjerač pri ruci. Raspon osjetljivosti je 1,0–33,3 mmol / litra. Nije potrebno kodiranje. Rok trajanja indikatora ispitivanja do 6 mjeseci. Snaga 2 AAA baterije dovoljna je za 1000 analiza. Sinkronizacija s računarom omogućena je pomoću ugrađenog USB porta, koji omogućava spremanje podataka u datoteku ili na elektroničke medije.

Vratite se na sadržaj

Izgled

Vratite se na sadržaj

Značajke uređaja

Glavni zadatak uređaja je mjerenje nivoa glukoze u krvi.

  • Merenje glukoze
  • Određivanje holesterola (kod nekih modela).
  • Uštedite do 500 rezultata.
  • Tajmer da vas podsetim da analizirate.
  • Pozadinsko osvetljenje
  • Kontrola graničnih koncentracija.
  • Usrednjavanje podataka za različite vremenske periode.
  • Podržavanje interakcije na računaru.

Vratite se na sadržaj

Vrste uređaja

  • Wellion Calla Light. Osnovni aparat za procjenu glukoze u krvi. Ima funkciju prosječenja rezultata u intervalu do 3 mjeseca i pohranjuje do 500 mjerenja. Ako je potrebno, povezuje se s računarom kako bi prenio informacije na elektroničke medije.
  • Wellion Luna Duo. Osim mjerenja glukoze ugrađena je funkcija za procjenu koncentracije kolesterola. Memorija pohranjuje do 360 mjerenja glukoze i do 50 holesterola.
  • Wellion CALLA Mini. Uređaj je sličan modelu Light. Jedina razlika je u veličini i obliku: ovaj je model više zaobljen i upola veći.

Vratite se na sadržaj

Vodič za aplikacije

Da biste napravili analizu, morate da probušite prst lancetom iz seta.

  1. Pregledajte opremu.
  2. Umetnite baterije u utor.
  3. Uključite brojilo.
  4. Pomoću gumba odredite datum i vrijeme.
  5. Ugradite sterilni lancet i test trake u proreze.
  6. Lancetom udarajte prst dok se ne pojavi kap krvi.
  7. Stavite kap na test traku.
  8. Pričekajte 6 sek.
  9. Ocenite rezultat.
  10. Isključite aparat.

Wellion morate pohraniti u posebnom koferu da biste izbjegli slučajno oštećenje.

Vratite se na sadržaj

Završna riječ

Glukometar austrijske kompanije Wellion su kvaliteta i pouzdanost. Kompaktna veličina, pozadinsko osvjetljenje i jasni piktogrami čine ga dostupnim osobama sa oštećenjem vida. Pogodnost, kompaktnost i jednostavnost su prednosti ovog proizvoda. Mnogo pozitivnih povratnih informacija korisnika i endokrinologa je glavna procjena uređaja.

Gamma mini glucometer: cijena i recenzije, video upute

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Gamma mini glukometar može se sigurno nazvati najkompaktnijim i najekonomičnijim sistemom za praćenje nivoa šećera u krvi, koji ima brojne pozitivne kritike. Ovaj uređaj dimenzija 86x22x11 mm i teži samo 19 g bez baterije.

Unesite kôd kada instaliranje novih test traka nije potrebno, za analizu se koristi minimalno doziranje biološke tvari. Rezultati ispitivanja mogu se dobiti nakon 5 sekundi.

Uređaj koristi posebne test trake za gama mini glukometar za rad. Ovaj merač je posebno prikladan za upotrebu na poslu ili tokom putovanja. Analizator udovoljava svim zahtjevima evropskog standarda točnosti.

Gama Diamond Glucometer

Gamma Diamond analizator je elegantan i zgodan, sadrži širok displej s jasnim slovima, prisustvo glasovnog navođenja na engleskom i ruskom jeziku. Takođe, uređaj je u mogućnosti da se poveže sa ličnim računarom za prijenos pohranjenih podataka.

Uređaj Gamma Diamond ima četiri načina mjerenja šećera u krvi, pa pacijent može odabrati odgovarajuću opciju. Potrošač se poziva da odabere način mjerenja: bez obzira na vrijeme obroka, posljednji obrok prije osam sati ili prije 2 sata. Provjera ispravnosti brojila pomoću kontrolnog rješenja također se provodi zasebnim načinom ispitivanja.

Kapacitet memorije je 450 nedavnih merenja. Spajanje na računar pomoću USB kabla.

Ako je potrebno, dijabetičar može sabrati prosječne statistike za jedan, dva, tri, četiri tjedna, dva i tri mjeseca.

Gama zvučnik Glucometer

Mjerač je opremljen zaslonom sa tekućim kristalima sa pozadinskim osvjetljenjem, a pacijent može podesiti svjetlinu i kontrast ekrana. Ako je potrebno, moguće je odabrati način mjerenja.

Kao baterija se koriste dvije AAA baterije. Dimenzije analizatora su 104,4x58x23 mm, a uređaj teži 71,2 g. Uređaj se automatski isključuje nakon dvije minute neaktivnosti.

Za testiranje je potrebno 0,5 μl krvi. Uzorkovanje krvi može se provesti s prsta, dlana, ramena, podlaktice, bedara, potkoljenice. Ručka za probijanje ima prikladan sistem za podešavanje dubine uboda. Tačnost brojila nije velika.

  • Uz to, omogućena je funkcija alarma s 4 vrste podsjetnika.
  • Testne trake automatski se uklanjaju s instrumenta.
  • Vrijeme ispitivanja šećera u krvi je 5 sekundi.
  • Nije potrebno kodiranje uređaja.
  • Rezultati ispitivanja mogu se kretati od 1,1 do 33,3 mmol / litra.
  • Svaka greška zvuči posebnim signalom.

U kompletu se nalaze analizator, set test traka u količini od 10 komada, olovka za probijanje, 10 lanceta, korica i uputstva na ruskom jeziku. Ovaj test uređaj prvenstveno je namijenjen osobama sa oštećenim vidom i starijim osobama. Možete saznati više o analizatoru u videu u ovom članku.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Prednosti upotrebe

  • Udoban uređaj za samo nadgledanje nivoa glukoze kod kuće ili u pokretu.
  • Moguće je prenijeti rezultate na računalo putem USB-a (ne svi).
  • Dva modela imaju funkciju govora.
  • Ekran je naglašen (osim "Gamma mini").
  • Prikazuje prosječnu vrijednost.
  • Odlična memorija za rezultate.
  • Podesite datum i vreme.
  • Upozorenje o temperaturi
  • Vrijeme reakcije odbrojavanja.
  • Automatsko isključivanje bez akcije 3 minute.
  • Detekcija umetanja elektrode, punjenje uzorka.
  • Vrijeme mjerenja 5 sek.
  • Ne zahtijeva kodiranje.
  • Male dimenzije.
  • U prisustvu zamjenjivog poklopca na lanceolatnom uređaju za bedro, potkoljenicu, rame i podlakticu.
Vratite se na sadržaj

Uputa za upotrebu gama glukometra

Rezultat analize ovisi ne samo o samom uređaju, već i o ispravnim radnjama za njegov rad. Redosled upotrebe:

Šećer se smanjuje odmah! Dijabetes s vremenom može dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, stanje kože i kose, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su poučavali gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera. čitaj dalje.

  1. Operite ruke i obrišite suhom.
  2. Uključite uređaj. Pričekajte indikaciju i umetnite test traku.
  3. Odredite mesto budućeg uboda na prstu ili drugim delovima tela i masirajte 5 minuta.
  4. Nanesite mjesto antiseptika sa 70% -tnom otopinom alkohola, ostavite da se alkohol osuši.
  5. Koristite lancelatni uređaj, probušite.
  6. Prvo kapi krvi obrišite pamučnim tamponom ili brisom.
  7. Nanesite 0,5 µl krvi u traku povlačenjem, držeći aparat pod kutom.
  8. Kontrolni prozor na uređaju mora biti potpuno ispunjen, pod uvjetom da je zapremina biološkog materijala dovoljna za ispitivanje.
  9. Po završetku odbrojavanja, na ekranu će se prikazati rezultat.
  10. Isključite brojilo ili pričekajte automatsko isključivanje.

Upotreba korištene test trake strogo je zabranjena.

Gamma mini

Kompaktan i jednostavan za upotrebu uređaj. Sjećanje na 20 rezultata s utvrđivanjem datuma i vremena pomaže u praćenju pacijentovog stanja. Garancija na uređaju je 2 godine. Težina je 19 g, pa se mjerač smatra prijenosnim ručnim uređajem sa jednostavnim upravljanjem. Postoji automatsko kodiranje. Gama mini mjerač glukoze u krvi može se koristiti na različitim dijelovima tijela.

Pogledajte video: How to repair bike Broken looking Glass. (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar