Tiramisu Chocolate


Dani postaju ne samo duži, već i ljepši i ljepši. April nam pruža sunčane večeri. I najbolje je uživati ​​u ovim prvim toplim sunčevim zrakama uz komadić ukusnog kolača s niskim udjelom ugljikohidrata i šalicu kafe 🙂

Posebno za ovo prekrasno doba godine, za vas smo kreirali čokoladni kolač tiramisu sa niskim udjelom ugljikohidrata. Želim vam ugodno pečenje i prepuštam vam se kušanju ovih osjetljivih kolača 🙂

Ovaj recept nije pogodan za niskohidratne visokokvalitetne (LCHQ)!

Sastojci

  • 100 g + 1 kašika laka (eritritol),
  • 100 g čokolade 90%,
  • 75 g putera,
  • 50 g mljevenih lješnjaka,
  • 3 jaja
  • 250 g mascarponea
  • 200 g šlaga
  • 15 g želatine-fix (brza želatina, rastvorljiva u hladnoj vodi),
  • 1 kašika instant espressa
  • 1 kašika kakao praha.

Ovisno o tome koliko ste rezali pita, dobit ćete oko 6 kolača od ove količine sastojaka za ovaj recept s malo ugljikohidrata.

Način kuhanja

Za početak zagrijte pećnicu na 160 ° C u gornjem i donjem načinu grijanja. Za pečenje u režimu konvekcije smanjite temperaturu za 20 stepeni.

Za test će vam trebati tekuća čokolada. Stavite lonac vode na štednjak, u vodu stavite posudu otpornu na toplinu i u nju stavite komadiće čokolade.

Otopite ga u vodenoj kupelji uz povremeno miješanje. Oprez: Voda ne smije biti previše vruća i ni u kojem slučaju ne smije ključati. U čokoladu dodajte puter i ostavite da se rastopi.

U mlincu za kafu samljeti Xucker Light u prah. Ground Xucker se bolje rastvara, a vi nećete dobiti velike kristale koji će se potom brusiti na zubima 😉

U posudi umutite jaje i dodajte mu 50 grama Xuckerovog praha. Miješajte ih ručnim mikserom minutu dok se ne stvori pjenasta masa. Zatim u masu umiješajte mljevene lješnjake.

Sada se u tijesto dodaje čokolada: ručnom mikserom umutite jajnu masu i polako u nju ulijte tekuću čokoladu. Ispada prekrasno kremasto tijesto.

Poravnajte lim sa papirom za pečenje i na njega položite tijesto, ako je moguće da mu daje pravougaoni oblik. Tijesto treba biti debljine 3 do 5 milimetara.


Potom je stavite u rernu na 15 minuta. Kad je čokoladno tijesto pečeno, ostavite da se dobro ohladi.

U ovom trenutku možete napraviti kremu od mascarponea. Da biste to učinili, sipajte želatinu u kremu kada ih tučete ručnim mikserom.

Zatim u drugoj posudi pomešajte mascarpone i preostalih 50 grama Xuckerovog praha. Maskarponeu dodajte vrhnje i mešajte dok se ne dobije homogena krema.

Prokuhajte malo vode i u njoj rastopite žličicu espressa sa žličicom Xucker Light. Zatim pospite osnovkom čokoladnog espressa.


Savjet: s umjerenom dijetom s niskim udjelom ugljikohidrata i ako si dozvolite sebi alkohol, možete posipati čokoladnu osnovu amaretta ili uzeti okus po vašem izboru 🙂

I evo nas na cilju: podijelite bazu na dva identična dijela. Jedan dio namažite s približno pola kreme od mascarponea. Zatim drugi dio podloge stavite na vrhnje i namažite ostatkom kreme.

Na kraju, šlag čokoladnim tiramisuom s niskim udjelom ugljika pospite kakao prahom i narežite tortu na komade željene veličine. Dobar apetit 🙂

Korak po korak recept sa fotografijom

Na Valentinovo, kao i na bilo koji drugi praznik, tiramisu može postati prekrasan desert. Neću se umoriti od divljenja italijanskoj kuhinji, njenim jednostavnim, ali sofisticiranim receptima. Postoji nekoliko vrsta pripreme ukusnog i nježnog deserta s tiramisuom, želim ponuditi čokoladnu opciju. Toplo preporučujem da ga isprobate, čokoladni tiramisu neće vas moći ostaviti ravnodušnima, posebno jer prijevod naziva ovog jela sadrži gotovo čarobne riječi: povisite mi duh.

Pripremit ćemo potrebne proizvode.

Jaja su podeljena na proteine ​​i žumance.

U vodenoj kupelji otopite čokoladu, malo ohladite. Dodajte žumance, izmešajte.

Zatim dodajte čokoladni krem ​​sir (ili ga zamenite običnim), dobro izmešajte.

U bujnu masu umutite bjelanjke sa šećerom i prstohvatom soli. U čokoladnu masu dodajte proteine, lagano izmešajte dok ne postane glatko.

U porcionirane zdjele stavite sloj kreme. U kavu umočite savoyardi kolačiće, dodajte vrh vrhnja.

Naizmenično slojeve, krema treba biti na vrhu.

Desert stavite u hladnjak na najmanje 2-3 sata. Prije posluživanja pospite kakao.

Recept za tiramisu:

Žumanjke odvojite od proteina (stavite proteine ​​u frižider i poslužite za druga jela), izmiksajte mikserom sa šećerom do homogene lagane mase. Mascarpone iz staklenke prebacite u drugu posudu, gnječite vilicom i dobro miksajte mikserom dok se ne prozrači, postepeno dodajući tučeni žumance.

Čokoladu narežite na komade, stavite u malu kantu i otopite u vodenoj kupelji. U maskarpone dodajte rastopljenu čokoladu, promiješajte.

Izrežite kolače savoyardi na 3-4 dela. Iscijedite sok od naranče, pomiješajte sa likerom i natopite komade kolačića ovom smjesom.

Ako kuvate u porcioniranim limenkama, poput mene, onda to radimo: na dno limete stavite malo smjese mascarponea, pa kekse, pa opet mascarpone i sloj kolačića. Posljednji sloj mascarponea ukrasite pomorandžom. Gotov tiramisu stavite u frižider za noć.

Korak po korak recept

Jeste li probali čokoladu Tiramisu? Ne, i ja, do danas. Tata je imao rođendan: „Ne treba ti slatko!“ - rekao je papa. Ali kako Papa, koji je veliki slatki zub, može takav dan ostaviti bez slatkiša?

A onda je naglo stigla ideja, u frižideru je stajalo pola staklenke mascarponea. Želeo sam lagano, čokoladno, nežno i svečano!

Baza je uzeta iz ovog recepta za šik brownie.

Ispravljen na naš ukus.

Neću vam reći kako kuhati testo. Idemo u jedini detalj. Orahe, pržite, izvadite ljusku, nakon što proključa, po mogućnosti u blenderu, važno je da se komadići oraha osete u desertu, oko 3 žlice stavite u posudu. Koristimo ih za dekoraciju

Napravili ste testo. Sada zagrijte rernu na 180 stepeni. Pergamentni papir namažite margarinom, pospite brašnom u trpezariji. Kolače od tijesta širite na dobroj udaljenosti jedna od druge kašikom. Pecite u rerni dok čačkalica uklonjena iz tijesta nije suha. Imam 16 kolačića. Odvojite vrijeme da pošaljete u usta, činiće se da je suvišno! To je i dalje za nas kako korisno!

Ostavite da se ohladi na žici stalak. Još će se osušiti.

Pa ovdje je lakše od kuhane repe. Umutite žumance sa šećerom, dodajte mascarpone. Tuku se sa stalnim vrhom proteina. U proteine, pažljivo i u obrocima, unesite masu žumanca-maskarponea (wu rekao).

Kavu ste već skuvali i ohladili, dodali je alkoholu.

U vodenoj kupelji otopite čokoladu, dodajte kondenzovano mleko, vodu. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

Huh, sada skupština!

Na dno obrasca stavite kolačić nakon što ga umočite u kafu. Na vrh stavite kremu, pa opet keks natopljen kafom, a sada za sloj sipajte čokoladnu kremu. Sada je red na još jedan kolačić prebačen na kafu i mascarpone kremu.

A sada o ostacima, za koje se zna da su slatki. Ostat će vam čokolada, dodajte tamo sitno zdrobljene kolačiće. Dobivenu masu žličicom i oblikujte kuglu. Uvaljajte ga u preostale orahe (sjetite se 3 kašike). Stavite za desert, druga kugla bez oraha je i za desert. Ali na kraju u masu dodajte preostale orahe, promiješajte. I opet, oblikujte kuglice i desert!

Ali općenito, to nije najvažnije, jer se sve ovo može jesti, a ne ukrašavati. Ali tako dobro obučena!

Ostavite Svoj Komentar