Pečene jabuke sa medom u rerni, recept sa fotografijom

Pečene jabuke je vrlo lako napraviti. Nisam očekivao da će biti tako ukusno s orasima i grožđicama.

Proizvodi
Jabuke - 9 kom.
Šećer - 4,5 kašika
Maslac
Ražine
Osušene brusnice
Orasi

Vrijeme kuhanja jabuka ovisi o njihovoj veličini, zato odaberite jabuke približno iste veličine. (Ako imate jako velike jabuke, onda će se u rerni duže peći.)

Kako kuhati pečene jabuke s orasima i grožđicama:

Jabuke operite i sredinu malo narežite. Nož stavljamo pod kutom od 45 stepeni i odrežemo bočne dijelove tako da se udubljenje širi prema gore.

Pokrijte lim za pečenje folijom. Jabuke širimo na lim za pečenje na maloj udaljenosti jedna od druge. Maslac narežite na male kockice. U svaku jabuku stavite 1 kocku ulja.

Tada zaspimo 0,5 žličica šećera.

Operite sušeno voće i orahe, a potom osušite.

Prvo stavljamo suho voće u jabuke da ne bi izgorili tokom pečenja.

Po vrhu pospite orasima.

Poslano u toplu pećnicu na 15-20 minuta (temperatura - 200 grahusa). Kad su pečene jabuke gotove, ostavite ih da se ohlade.

Prije posluživanja pečene jabuke pospite orasima i grožđicama sa šećerom u prahu.

Pečene jabuke s orasima i grožđicama ukusne su i tople i hladne.
Dobar apetit!

0
2 hvala ti
0

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, zdravlja resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj reklama. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Kako ispeći cijele jabuke u rerni sa orasima i medom, najukusniji recept

Pečene jabuke sa medom u rerni zanimljiv su način da ugodite kući i gostima. Ovaj desert izgleda predivno kada se poslužuje, ima blagi ukus i, uz to, daje mnogo prednosti. Teško je reći ko je vlasnik ideje pečenja jabuka. U sovjetska vremena, njihova je berba bila toliko velika da nisu imali vremena da ubiraju sve plodove. Ono što nisu uradili na bazi jabuka: sušili ih, kuhali pirjano voće, džem. Usput, ovdje možete pronaći ukusan recept za džem od jabuka. Ono voće koje je dugo ležalo u podrumima izgubilo je elastičnost. A pečenje u pećnici omogućilo je ležernim jabukama da pronađu novi život. Od vrućine koža postaje meka, ali jezgra ploda ostaje sočna i mirisna. Moderna tehnologija omogućava vam da brže pečete jabuku. Trebat će vam pećnica i nešto inspiracije. Kako ispeći cijele jabuke u rerni? Poteškoća je zadržati dno cjelovitim uklanjanjem sjemenki. Najbolje sorte za pečenje su hrskave, dobro održavaju oblik i ne raspadaju se pod utjecajem visokih temperatura.

Kako ispeći jabuku u rerni, postoji li tajna posebnog ukusa? Da biste dobili ukusan desert, trebat će vam nadjev. Jabuke odlično idu uz kisele bobice, orašaste plodove, med i razne začine. U ovom receptu predlaže se uzeti orah, zasladiti jezgro šećerom, dodati začinjenu notu cimeta i sipati med na serviranje. Obratite pažnju! Jabuke s medom vrlo su ukusna i zdrava kombinacija ukusa, ali med trebate dodati na kraju, kada su plodovi gotovi, ne možete ih peći u pećnici. Mnogi naučnici tvrde da se u uvjetima visoke temperature stvara opasni kancerogen - oksimetilfurfural i koristan proizvod pretvara se u otrovni. Uvjeravam vas, čak i ako pečene jabuke jednostavno prelijete medom - ispada nevjerojatno ukusno. I tako da su jabuke slatke i iznutra, u svaku od njih dodajte malo šećera. Orasi korišteni za nadjev prženi su na vrhu, a postaju hrskavi i mirisni. A cimet daje desertu začinjenu notu, jabuka je fenomenalno ukusna, slatka i mirisna. I jedva čekam da podijelim detaljan recept!

Sastojci

  • 800 g jabuka (4 velike ili 6 srednjih),
  • 60 g meda
  • 50-60 g oraha,
  • 4 kašike kašike šećer
  • 1 kašika cimet.

Kuvanje

Izrežite jabuke na pola i uklonite sjemenke. Na bočnoj strani kože napravite nekoliko paralelnih rezova na jabukama na udaljenosti od 5-8 mm jedna od druge. Ne režite plod u potpunosti.

Jabuke s kožom premažite na lim za pečenje obložen pergamentom. Podmažite dijelom rastopljenog maslaca i pospite šećerom. Pecite na 180 ° C oko 20 minuta.

Sjedinite preostali rastopljeni maslac, 70 g šećera, cimet i zobene kaše. Kad se jabuke malo ohlade, započnite posjekotine pripremljenom smjesom. Stavite u rernu na još 10 minuta.

Prije posluživanja, svaku jabuku možete ukrasiti kuglicom sladoleda i preliti preko karamel sosa.

Recept za pečene jabuke s orasima, cimetom i medom

1. Držeći nož pod uglom, izrežite deo kutije za seme za svaku jabuku. Imam zlatnu sortu, odlično održavaju oblik. Bolje je uzimati tvrde, guste i hrskave jabuke da ne zagrizu u rerni. Ne zaboravite da temeljito isperete kožu jer je nećemo smanjiti.

2. Odrežite i izvadite sredinu sa svim kostima.

3. Čajnu kašiku očistimo centar jabuke, izvadivši semenke i tvrde membrane. To radimo vrlo pažljivo kako ne bismo oštetili dno. Malo očistimo tako da ostane mnogo kaše.

4. Pripremaju se jabuke. Prelazimo na punjenje.

5. U svaku jabuku sipajte 1 kašiku kašike. šećer. Količina pijeska dizajnirana je za 4 velike jabuke. Ako je voće manje, tada će za jabuku trebati manje šećera. Dodajte šećer po vašem ukusu i ovisno o slatkoći samih jabuka. Sve proporcije u ovom receptu su približne i dizajnirane su za 4 velika ploda.

6. Na vrhu zaspimo 0,5 tsp. cimet. Ovaj začin potiče gubitak kilograma, pojačavajući metaboličke procese u tijelu. Kombinacija jabuke i cimeta jedno je od najuspješnijih rješenja za kuhanje. Jedući takav desert, osoba osjeća porast raspoloženja i privid vitalnosti, jer cimet ne samo da daje zadivljujući ukus, već i prerađuje kalorije u čistu energiju.

7. Ukrasite vrh orasima. Ovaj proizvod, naime, nagovještava neprocjenjive koristi za mozak. Svakodnevna upotreba oraha potiče mentalnu aktivnost, poboljšava pamćenje.

8. Podmažite dno posude za pečenje tankim slojem biljnog ulja kako plodovi ne bi odozgo gorjeli. Punjene jabuke širimo u kalupu na daljinu tako da se međusobno ne dodiruju, barem 3 cm. Koliko jabuka pečemo u rerni? Za srednje voće obično je dovoljno 15-20 minuta, za krupnije oko 30 minuta, na 180 stepeni. Ovaj put usredotočimo se, pazimo da piling ne pukne puno i u tom slučaju ga odmah izvadimo. Za samo nekoliko minuta koža na gotovim pečenim jabukama može puknuti, meso će se rasprsnuti i desert neće izgledati tako ukusno. Stoga se ne mičemo daleko od pećnice i promatramo proces koji se u njoj odvija.

9. Jabuke su ispečene i omekšane, koža je počela malo puknuti, ali sav sok ostaje unutra sa punjenjem. Orasi na vrhu su bili nazdravljeni i postali hrskavi.

10. Na posudu stavite tople jabuke i prelijte ih tečnim medom. Ako postoji samo kruta tvar, rastopite je u vodenoj kupelji. Pečenje medom je vrlo štetno, jer zagrijavanjem iznad 60 stepeni ovaj proizvod gubi većinu svojih korisnih svojstava. Kada se zagreju, lekoviti enzimi i zdravi šećeri se uništavaju. Vjeruje se da je vrući med kancerogeni proizvod, ali mnogi smatraju da je to ekstrem. Na temperaturi zagrijavanja u vodenoj kupelji od 40-50 stupnjeva, ništa se neće dogoditi s medom, desert će ispasti ne samo sladak i mirisan, već i vrlo koristan.

11. Gotove pečene jabuke su malo ohlađene kada se ohlade. Iznutra su vrlo sočne, a aroma u kuhinji neopisiva. Kad su jabuke gotove, cijela obitelj okupit će se za stolom čekajući desert!

Mirisne pečene jabuke sa cimetom i orasima su spremne. Dobar apetit!

Recept pečene jabuke u rerni

Pozdrav, dragi čitaoci bloga www.yh-ti.ru! Moje ime je Maxim, a danas započinjem novu kolumnu na stranici „Ko je gazda u kući“, koja će riješiti problem čije je mjesto na štednjaku. Šalim se, naravno, Nastia mi je ljubazno omogućila da na svom blogu objavim recept koji mi se jako sviđa zbog njegove jednostavnosti pripreme i korisnih kvaliteta proizvoda koji se koriste. Možete me upoznati bliže i dodati me kao prijatelja na mojoj stranici za kontakt, sretan sam što mogu primiti goste!

Maxim

Svi mi muškarci volimo jesti ukusnu hranu, ali imamo samo jednu grickalicu - ne znamo svi kako i volimo kuhati. Ali da ugodimo svojoj srodnoj slasnoj večeri ili samo pružite priliku da se odmorite od kuhanja, u principu možemo učiniti sve.

Tako je danas recept muškog kuvara. A naziva se pečenim "jabuke u rerni sa medom i orasima"

Šta nam je potrebno da bismo ga kuhali?

  1. Pet jabuka.
  2. Sto grama oraha. Oguljene možete kupiti odmah ili u školjkama.
  3. Sto grama meda. Ko god želite, kupite ga.

To je sve. Započinjemo s pripremom našeg kulinarskog jela. Recept za pečene jabuke u rerni, moj prijatelj mi je predložio prije otprilike dvije godine, od tada ga kuhamo i uživamo u izvrsnoj kombinaciji zdravih i ukusnih sastojaka.

A sada, korak po korak, upute kako napraviti tako ukusnu hranu.

Esencijalni sastojci

Dat ću vam savjet odmah - odaberite najljepše i okrugle jabuke u trgovini, to će biti najlakše raditi s njima.

Naše uredne jabuke treba oprati, osušiti. Zatim prelazimo na najsloženiji postupak našeg recepta. Kako biste napunili jabuke orasima i medom potrebno je ukloniti jezgro voća. Istina, ovo trebate učiniti vrlo pažljivo, pokušajte da ne narušite integritet jabuke.

Obično to radim žličicom. Istina, ovaj put smo pretrpjeli gubitke. Jedan borac iz našeg čajnog seta je na redu 🙂 Dešava se kako kažete 🙂

Izrežite jezgru

Gotove praznine Asistent 🙂

Nakon što su sve jabuke spremne, možete započeti s pripremanjem punjenja za jabuke. Orasi se moraju drobiti. To se može učiniti običnom žlicom. Mi ćemo lansirati tešku artiljeriju, inače juniorski odred nije mogao podnijeti.

Izmrvljene orahe orahe narišemo na jabuke i napunimo medom, obično mi treba dvije kašike po jabuci.

Dodajte med

To je sve. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i u šerpu stavite naše jabuke na četrdeset minuta. Nakon isključivanja, ostavimo malo stajanja.

U tavu stavite jabuke Pečene jabuke u pećnici sa medom i orasima.

Pečene jabuke: dobro

Jabuke - Proizvod bogat vitaminima i gvožđem. Jedna jabuka dnevno produžava vam život za godinu dana.

Dušo - jedan od najneponovljivijih proizvoda koji je bogat aminokiselinama, potrebnim nam u hladnim i oblačnim sezonama.

Orasi - izvor proteina koji može zamijeniti potrebnu količinu konzumiranja mesa i poboljšava rad mozga. Pored toga, pozitivno deluje i na isključivo muški hormon, dobro, svi znamo za to.

Pečene jabuke: kalorije

Postoji samo 93 kalorije na 100 grama. Dakle, jedite za zdravlje, a ja idem oprati suđe jer je pravi kuhar uvijek čist.

P.S. Prilikom pripreme recepta, nije povrijeđena nijedna kašika.

Dobar apetit! Pročitajte me u kontaktu.

Pogledajte video: TUFAHIJE sa orasima, najlakši recept za bosansku poslasticu (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar