5 recepata lecho sa zadivljujućim ukusom i vedrom aromom

1 kg biber
1/2 kg paradajzne paste
1/2 litre vode
2 stola. žlice šećera
1 stol. kašičica soli.

Recept:

Operite slatku papriku, ogulite stabljike i sjemenke. Izrežite na kriške. Odvojeno, kuhajte rajčinu kašu od gotove paste od rajčice i vode, stavite je da prokuha, dodajte sol, šećer i sipajte pripremljene kriške papra. Kuvajte 10 minuta.

Recepti paprike odlični su za vegane.


Recepti s niskim udjelom ugljikohidrata ne moraju uvijek biti vrlo složeni. Akutni lečo različitih boja priprema se vrlo brzo i dodatno potiče metabolizam zbog težine.

Uz to, ovaj recept bez ugljikohidrata savršen je za ljubitelje veganske ili vegetarijanske kuhinje. Lecho je pogodan kao zalogaj ili kao prilog.

Sastojci

  • 3 paprike žute, crvene i zelene boje,
  • 3 paradajza
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat bibera
  • 3-5 kapi tabaska,
  • kokosovo ulje za prženje.

Sastojci su za 2 obroka. Vrijeme pripreme, uključujući vrijeme kuhanja, je oko 20 minuta.

Kuvanje

Operite papriku pod tekućom vodom, izvadite stabljiku i jezgru i oštrim nožem narežite na kriške. Tepsiju podmažite s malo kokosovog ulja i na jakoj vatri brzo pržite papar.

Zatim smanjite toplinu na srednju i nastavite pržiti.

Paradajz operite, isecite na 4 dela i dodajte u šerpu. Povrće treba samo zagrijati, ne treba ih kuhati. Moraju ostati u formi.

Sol i papar povrće po ukusu. Dodajte nekoliko kapi Tabasca za ugodnu ljutost. Dodajte količinu umaka za koju smatrate da je potrebna, jer percepcija začinjenosti zavisi od vašeg ukusa.

Možete dodati i začine koje želite. To može biti curry, mljevena paprika ili origano: oni će dodati svjetlinu ovom jednostavnom jelu. Recept možete dopuniti dodavanjem drugog povrća.

Eksperimentirajte u raspoloženju. Tako često možete smisliti odličan recept koji neće samo biti zabavan, već će biti i vrlo ukusan. Želimo vam dobar apetit!

7 tajni savršenog lechoa

  1. Birajte zrelo, mesnato povrće bez oštećenja. Sok paprika, rajčica i drugi sastojci, ukusniji će biti lečo.
  2. Prije kuhanja bolje je oguliti rajčicu i sjemenke. Tako će tekstura leće biti ujednačenija, a i samo jelo će izgledati ljepše. Ali ako vam estetika nije bitna, ne možete gubiti vrijeme na čišćenje - to neće utjecati na okus ni na koji način. Oguljene ili neolupljene rajčice treba proći kroz mlin za meso ili usitniti mikserom u pire-paradajzu.
  3. Svježi pire od rajčice možete zamijeniti pastu od rajčice razrijeđenu u vodi. Za 1 litru vode trebat će 250-300 g paste. Ova količina je dovoljna da zamijeni oko 1½ kg rajčice.
  4. Krumpir paprike treba oguliti i nasjeckati. To možete učiniti na različite načine: krugovi, male ili duge pruge, četvrtine. Ali ako planirate dodati lecho, na primjer, u juhu ili pirjanje, bolje je sjeći manje povrće.
  5. Zajedno uz povrće, leću se mogu dodati začini ili sušeno bilje, poput paprike, bosiljka ili majorana. Oni će jelu dodati pikantnu aromu.
  6. U pravilu se lecho priprema za zimu. Zbog toga je u receptima naznačeno ocat koji će dugo spasiti radni dio. Ali ako planirate da jedete jelo u bliskoj budućnosti, tada ocat možete izostaviti.
  7. Ako u zimskom roku valjate lečo, onda prvo sami povrće rasporedite u staklenke, a prelijte ih umakom u kojem su se kuhala. Dodatni umak možete sačuvati zasebno ili u hladnjaku i koristiti za pire ili supu.

Mađarski lecho (veganski)

Ćao Nakon nedavne posjete Budimpešti, odlučio sam da jednostavno moram pripremiti čuveni lecho za svoje prijatelje! Vrlo jednostavno jelo, ali tako ukusno, posebno sa svježim kruhom! Preporučujem:

za 4 porcije

4 slatke paprike
1 veliki luk
400 mg soka od rajčice Passat ili 4 zrele slatke rajčice
prstohvat soli i bibera
prstohvat šećera
1 kašika slatke paprike
2-3 t / l ulja

Izrežite luk i papriku na kriške.
U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i papar dok ne omekša.
Dodajte sol, papar, šećer, suvu papriku i prelijte paradajz sosom (ako koristite sveže rajčice - blanširajte i ogulite narezane na kockice)
Poklopite, smanjite toplotu i krčkajte oko 30 minuta, povremeno miješajući.
izvrsno i vruće i hladno!

Ostavite Svoj Komentar