Karakteristike Glucometer satelitskih ekspresa

Glucometer "Satellite Express" prenosivi je merač koncentracije glukoze u krvi. Uz njegovu pomoć možete redovno pratiti nivo glukoze što vam omogućava pravovremenu dijagnozu ili sprečavanje hipoglikemije.

Paket paketa

Standardna oprema satelitskog ekspresnog PKG-03 glukometra:

  • 25 test traka + 1 kontrola,
  • 25 lanceta,
  • originalni uređaj za piercing,
  • baterija
  • tvrda plastična futrola
  • uputstva za upotrebu i garancijsku karticu.

Posebna drška za probijanje omogućava vam postavljanje potrebne dubine probijanja. U njega se ubacuju jednokratne lancete. Uzorkovanje krvi je bezbolno. To vam omogućuje korištenje uređaja za kontrolu glukoze u krvi čak i kod male djece.

Nakon korištenja testnog pakiranja sljedeći komplet morate kupiti zasebno. Originalne Satellite Express test trake prodaju se u 25 ili 50 komada. Uz pravilno skladištenje, njihov rok trajanja može biti 1,5 godina.

Umetak paketa sadrži listu servisnih centara. U slučaju kvara, za savjet ili popravak možete se obratiti najbližem servisu.

Upute za upotrebu

Prije prve upotrebe brojila, temeljno operite ruke sapunom i osušite čistim ručnikom.

  1. Prvo morate pripremiti glukometar. Pakiranje test traka sadrži pločicu s kodom. Umetnite je u posebnu utičnicu uređaja. Na ekranu će se pojaviti šifra od nekoliko cifara. Proverite ga na broju na ambalaži test traka. Ako se podaci ne podudaraju, postoji veliki rizik od netačnog rezultata. Ponovite postupak ponovo. Ako se kôd ne podudara, provjerite na web lokaciji proizvođača šta treba učiniti ili kontaktirajte trgovinu u kojoj ste kupili. Ako je kôd identičan, uređaj se može koristiti.
  2. Uzmi 1 test traku. Uklonite zaštitnu foliju iz kontaktnog područja. S ove strane postavite traku u konektor uključenog uređaja. Kad se na ekranu pojavi treptavi znak u obliku kapi, na testnu traku treba nanijeti krv.
  3. Zagrijte ruke: držite ih blizu izvora toplote ili ih trljajte da povećate protok krvi i ubrzate proces uzimanja krvi. Za analizu je potrebna kapilarna krv iz prsta.
  4. Umetnite lancetu za jednokratnu upotrebu u uređaj za lančanje. Vrhom koji se zaviruje na iglu kontroliše dubinu uboda. To vam omogućuje upotrebu uređaja uzimajući u obzir individualne karakteristike pacijentove kože. Specijalni skarifikator čini probijanje brzo i bezbolno. Uzorkovanje materijala vrši se neposredno prije analize. Krv se ne može čuvati: u ovom slučaju rezultat će biti netačan.
  5. Kad se kap pojavi na površini kože, nanesite je na kraj test trake brojila. Apsorbira potrebnu količinu materijala. Krv nije potrebno mazati po čitavoj traci. Početak rada popraćen je slabim signalom, a znak nalik kapi na ekranu prestaje treptati.
  6. Odbrojavanje započinje od 7 do 0. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete rezultat mjerenja na ekranu brojila. Ako su očitanja zadovoljavajuća, u rasponu od 3,3–5,5 mmol / l, na ekranu će se prikazati smiješak. Ako je glukoza u krvi preniska ili previsoka, obratite se svom ljekaru.
  7. Nakon analize, uklonite test traku sa brojila. Takođe bacajte lancetu za jednokratnu upotrebu. Ponovljeno korištenje 1 igle može ga učiniti neupotrebljivim. U tom slučaju punkciju prate bolne senzacije. Prije svakog sljedećeg testa trebat će vam nova test traka i lanceta.

Radno vreme

Uređaj napaja baterijom CR 2032. Traje 5000 merenja. U prosjeku, baterija je dizajnirana za 12 mjeseci neprekidnog rada. Upravljanje se vrši pomoću 1 gumba. Izbornik je vrlo jednostavan: omogućiti, onemogućiti, postavke, spremljene podatke.

Satellite Express opremljen je velikim ekranom. Prikazuje rezultat analize, vrijeme i datum analize. To vam omogućuje da vodite detaljnu evidenciju podataka i kontrolirate dinamiku pokazatelja. Veliki broj dobro je vidjeti starije i slabovidne osobe. Uređaj se može automatski isključiti 1-4 minute nakon dovršetka analize.

Prednosti

Satelitski ekspres glukometra kreirala je ruska kompanija Elta, koja dijagnostičke alate razvija od 1993. godine. Inovativni uređaj domaćeg proizvođača namijenjen je individualnoj upotrebi. Uređaj se može čuvati u kancelariji. Široko se koristi u medicinskim ustanovama kada je važno postići brzi rezultat bez laboratorijskih ispitivanja.

Kompaktnost

Brojač je modernog dizajna i malih dimenzija. Stoga se prenosivi uređaj može nositi u torbici, pa čak i u džepu. Uređaj je jednostavan za upotrebu. Za analizu nisu potrebni posebni uvjeti ili priprema: ona se često provodi radeći svakodnevne zadatke.

Uređaj je relativno jeftin, za razliku od sličnih uređaja stranih proizvođača. Potrošni materijal koji je potrebno kupiti tokom rada predstavljen je na službenim veb lokacijama kompanije ili u apoteci. Dostupne su i dodatne lancete i test trake.

Još jedna prednost brojila u odnosu na uvezene uređaje je dostupnost servisnih centara u Rusiji. Jamstvo pruža mogućnost besplatne i kvalitetne usluge u bilo kojoj od navedenih usluga.

Nedostaci

Greška. Svaki uređaj ima određenu pogrešku, koja je zabilježena u tehničkim specifikacijama. Možete to provjeriti pomoću posebnog kontrolnog rješenja ili laboratorijskih ispitivanja. Neki pacijenti prijavljuju mjerač veće preciznosti od navedenog u opisu uređaja. Ako dobijete neispravan rezultat ili otkrijete kvar, obratite se najbližem servisnom centru. Stručnjaci će obaviti kompletan pregled uređaja i smanjiti postotak greške.

Kada kupujete test trake, nailazi na neispravno pakiranje. Da biste izbjegli nerazumne troškove, naručite potrošni materijal i pribor za Satellite Express na službenom web mjestu proizvođača ili u specijaliziranim ljekarnama. Provjerite cjelovitost ambalaže i rok trajanja test traka.

Brojilo ima određena ograničenja:

  • Neefikasan tokom analize u periodu zadebljanja krvi.
  • Velika vjerojatnost netočnog rezultata kod pacijenata sa šećernom bolešću s masivnim edemima, zaraznim ili onkološkim bolestima.
  • Nakon oralne primjene ili intravenske primjene askorbinske kiseline u dozi većoj od 1 g, rezultat ispitivanja bit će precijenjen.

Model je pogodan za svakodnevno praćenje nivoa glukoze u krvi. U skladu s pravilima upotrebe i skladištenja, uređaj vrši brzu i preciznu analizu. Zbog svoje pristupačnosti i visoke kvalitete, mjerač Satellite Express-a smatra se jednim od lidera među dijagnostičkim uređajima domaće proizvodnje.

Ostavite Svoj Komentar