Mliječna kriška

Nedavno je kćerku odnijela popularna slatkiša iz dućana zvana Kinder Milk Slice. I sve bi bilo u redu, ali gledajući rok trajanja i sastav proizvoda, bio sam užasnut. Pa, mliječni proizvod se ne može toliko pohraniti! Stoga sam odlučila sama kuhati ovu poslasticu. Kao što se ispostavilo, sve je vrlo jednostavno. Čokoladni sloj je biskvit, a bijela traka u sredini sastoji se od sufle, koji sam lako napravila miješajući šlag sa kondenziranim mlijekom i želatinom. Bio je to samo odličan desert. Kći je cijenila. Sljedeći put napravit ću porciju dvostruko više, a knjigu mlijeka od Kinder možete dodati kao recept kod kuće - možda se vaša djeca odvela?)

Napomena : Umjesto vrhnja možete koristiti gustu pavlaku.

Sastojci za 4 porcije ili - broj proizvoda za posluživanje koji su vam potrebni izračunava se automatski! '>

Ukupno:
Težina sastava:100 gr
Kalorični sadržaj
sastav:
289 kcal
Protein:10 gr
Zhirov:13 gr
Ugljikohidrati:32 gr
P / Š / Š:18 / 24 / 58
H 16 / C 0 / B 84

Vrijeme kuhanja: 1 h 45 min

Način kuhanja

1. Jaja podijelimo na bjelančevine i žumanjke, bijelim mikserom umutite žumance sa šećerom.

2. U dobivenu bujnu masu prosijte brašno sa škrobom, pažljivo ometajte pokrete odozgo prema dolje. Zatim prosijte kakao prah, ponovo promiješajte.

3. Bjelanjke tucite mikserom dok ne postanu jaki, postojani vrhovi, u dijelove ih uvaljajte u tijesto, svaki put dobro promiješajte.

4. Kalup za pečenje (veliki, 20 * 30 cm) obložimo pergamentom, položimo testo, poravnamo. Pecite biskvit u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.

5. Ulijte želatinu u vruće mlijeko, miješajte dok se kristali potpuno ne otope.

6. Med rastopite u mikrovalnoj do tečnog stanja, kombinirajte ga sa kondenziranim mlijekom, izmiješajte.

7. Umutite dobro ohlađenu kremu dok ne bude tečno, koristeći mikserom odmah na najmanjoj brzini, postepeno povećavajući.

8. Pomiješajte kondenzovanu smjesu meda sa šlagom, sipajte želatinu razrijeđenu u mlijeku, lagano promiješajte.

9. Kremu poslati u frižider na 10 minuta da se zgusne, prerežite biskvit na pola.

10. Na jedan dio biskvita stavite cijelu kremu, poklopite drugim dijelom, pošaljite na 20 minuta u frižider.

11. Biskvit narežite na četiri trake, namažite prethodno rastopljenom čokoladom.

Kinder Milk kriška: recept kod kuće

Ako želite ugoditi svojoj obitelji nečim slatkim i neobičnim, predlažemo vam da pripremite kućnu verziju vrlo popularnog deserta, naime Kinder Milk Slice (Milk Slic) je vrlo ukusna i originalna torta, napravljena od dva komada čokoladnog keksa s najnježnijim sufleom u sredini , što će se sigurno svidjeti i slatkim zubima vrlo malih i odraslih. Pa krenimo!

Usput, ako vas zanima što je još ukusno i korisno nahraniti svoju bebu, pogledajte i naše druge mogućnosti: na primjer, imamo odličan recept za koloboke od sira, kao i detaljna uputstva kako napraviti sladoled od skute kod kuće. A ako je planiran odmor i potreban vam je desert "ozbiljniji", evo evo recepta za tortu "Smaragdna kornjača", koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Za pripremu kriške mlijeka Kinder trebat će vam:

  • jaja - 4 kom. (sobna temperatura)
  • med - 1 kašika kašike
  • šećer - 70 g
  • vanilin šećer - 1 kašika kašike
  • voda - 1 kašika
  • kakao prah (ne slatko) - 25 g
  • brašno - 45 g

  • kondenzovano mleko - 180 g
  • želatina - 10 g
  • voda - 50 g (kuhana, ohlađena)
  • vrhnje (33%) - 350 g
  • vanilin šećer - 1 kašika kašike

Kinder Milk kriška - recept kod kuće sa fotografijom:

Četiri jaja srednje veličine na sobnoj temperaturi pažljivo su podeljena na proteine ​​i žumance.

Prvo bijelice mikserom umutite na maloj brzini dok se ne dobije mekana pjena, a potom im u obrocima dodajte 35 g šećera (uzmite iz opće norme), tucite ih do sjajne i guste pjene, prethodno povećavajući brzinu miksera. Proteine ​​neko vreme odložimo na stranu.

U drugoj posudi sjedinite žumance sa preostalim šećerom, medom (ako je šećeran, pa ga lagano ugrijte do tečnog stanja u mikrotalasnoj), vanilin šećerom i vodom (uzmite vodu sobne temperature). Na maksimalnoj brzini miksera tucite dobivenu smjesu sastojaka 5-6 minuta.

U nekoliko koraka, praveći precizne pokrete skapulom od vrha do dna, pomešamo prethodno umućene proteine ​​u smešu sa žumancem.

Na samom kraju dodajte prosijani kakao i brašno. A također vrlo pažljivo miješati sa suvim sastojcima. Sve pokrete pravimo dovoljno brzo, ali što je moguće nježnije kako se tijesto ne bi taložilo.

Izlijte tijesto na lim za pečenje prethodno obložen pergamentom i poravnajte ga ravnomjernim slojem po cijeloj površini. Uzgred, važno je upotrijebiti visokokvalitetni pergament jer se biskvit za krišku Mlijeka pokazao vrlo nježan i mekan, a ako se zalijepi za loš papir, teško će se odvojiti od njega bez oštećenja.

Listovi za pečenje s tijestom šaljemo u već zagrijanu pećnicu na 180-190 C i čokoladni biskvit pečemo oko 10 minuta (provjeravamo spremnost pritiskom na njega ili čačkalicom). Ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, napravit ćemo neko sufle. Instant želatina se natapa u vodi 5-10 minuta.

U mikrovalnu posudu ili u malu posudu stavite 60 g masne kreme (uzmite od ukupne količine) i zagrijte ih u mikrovalnoj ili na štednjaku dok vruće (krema ne treba kuhati). Obučenu želatinu namažemo vrućom kremom i, miješajući, ostavimo da se potpuno otopi (ako se odjednom krema nije dobro zagrijala, a želatina se nije potpuno otopila, dobivenu smjesu treba dodatno zagrijati, ali ne prokuhati!).

Ulijte kondenzirano mlijeko u kremnu otopinu sa želatinom i miješajte dok ne postane glatko.

U zasebnoj zdjeli umutite preostalu količinu masnog vrhnja s vanilin šećerom dok ne postane tečno.

Savjet Cook-s.ru: da bi se krema lako istukla, mora biti jako hladno!

Mikserom prenosimo na malu brzinu i u nekoliko faza želatinsku smjesu izmiješamo u kremu. Izlaz bi trebao biti vrlo lagan, osjetljiv i ukusan kremasti mousse. Spremna musa se šalje 10 minuta u frižider da se počne postavljati.

Ohlađeni biskvit odvojite od papira, obrezite ivice i podijelite na dvije polovice. Po želji, tako da kriška mlijeka bude dovoljno vlažna, tortu od sunđera možete malo natopiti običnim šećernim sirupom prije sastavljanja.

Oblikovat ćemo kolače. Na jednu polovinu biskvita ravnomjerno i izdašnije nanesite pripremljeni mousse, kao na fotografiji.

Pokrijte površinu musa drugom polovinom keksa, pažljivo je pritisnite. Oblikovani "kriška mleka" pokriti vrh papirom ili filmom, po želji ugraditi malo opterećenje (na primer, drvenu ploču) i poslati ga u frižider na nekoliko sati.

Čim se mousse konačno zahvati, izvadimo desert iz hladnjaka, dalje narežemo rubove i podijelimo ih na male porcionirane kolače.

To je sve! Ukusno i nježno nježno.Kuha mlijeka kod kuće je spremna!

Recept "Mliječna kriška kod kuće":

Evo sastojaka koji su nam potrebni

Uzimamo jaja, mlijeko i šećer, tukli do pjene

U smešu dodati kakao i brašno, promućkati

Nemam rernu, pa sam to uradio u tavi. Podmažite ga uljem, prelijte tačno polovinom tijesta, ostavite ga na najnižoj vatri 20 minuta pod strogo zatvorenim poklopcem. Ako ima pećnicu, onda je zagrijte na 180 stepeni, namastite je obrascem i pošaljite na 10-15 minuta. Kada je prvi kolač spreman, isto radimo i sa drugim delom testa. Korzhiki ne smije biti previše gust

Dok se biskvit priprema, pripremite želatinu prema uputama

Uzmi kremu. Imao sam gotovu bocu, ali po želji možete uzeti tekućinu i samljeti sa šećerom u prahu

U tankom potočku sipajte 2-3 kašike gotove želatine, izmiješajte i pošaljite da se smrzne u frižideru. Čekao sam sat i po

U međuvremenu kolači su spremni. Stavite jedno na drugo i narežite ih na kriške

Na prvu polovicu kriške stavite smrznutu kremu i pošaljite je na zamrzivač oko 20 minuta. Zatim stavite drugu polovicu kriške na vrh, pošaljite je u zamrzivač na još 10 minuta. Gotove kriške čuvajte u hladnjaku da se punjenje ne zgusne.

Pretplatite se na Cook in VK grupu i dobijte deset novih recepata svakog dana!

Pridružite se našoj grupi u Odnoklassniki i svakodnevno dobivajte nove recepte!

Podijelite recept sa svojim prijateljima:

Kao i naši recepti?
BB kod za umetanje:
BB kod koji se koristi na forumima
HTML kod za umetanje:
HTML kôd koji se koristi na blogovima kao što su LiveJournal
Kako će izgledati?

Komentari i recenzije

26. aprila 2014. Voigt #

26. aprila 2014. Polina Reutova # (autorka recepta)

18. aprila 2014. elyusha #

16. aprila 2014. vorobyshek #

15. aprila 2014. Milosc #

15. aprila 2014. Olya91 #

15. aprila 2014. Meridiana #

15. aprila 2014. lo_lola #

15. aprila 2014. Polina Reutova # (autorka recepta)

15. aprila 2014. veronika1910 #

15. aprila 2014. AnnaV #

15. travnja 2014. yana69 # (moderator)

Izuzetno mi se sviđa ova poslastica od Kinder-a, ali kompozicija ostavlja mnogo za želju.

15. aprila 2014. Mumunka #

15. aprila 2014. Polina Reutova # (autorka recepta)

15. aprila 2014. Benga #

16. travnja 2014. yana69 # (moderator)

16. aprila 2014. Benga #

16. aprila 2014. vorobyshek #

15. aprila 2014. Natalya70 #

15. aprila 2014. specijalista # (moderator)

15. aprila 2014. Polina Reutova # (autorka recepta)

15. aprila 2014. Lubasvob #

15. aprila 2014. Polina Reutova # (autorka recepta)

15. aprila 2014. Lubasvob #

Kuhanje kriške mlijeka kinder za desert

Mislim da su mnogi već probali ili barem čuli za krišku mlijeka poznate marke. Danas predlažem da ovaj divan desert pripremite kod kuće. Kriška mlijeka nježna je kombinacija tankog čokoladnog keksa i prozračnog sloja mliječne kreme, pomalo podsjeća na kombinaciju Mascarpone sira s medom.

Sam desert je prilično sladak, s ugodnom aromom vanilije. Siguran sam da ni odrasli ni djeca neće odbiti takvu poslasticu.

Kako kuhati "mliječni kriški kinder" korak po korak s fotografijom kod kuće

Da bismo napravili čokoladni biskvit, potrebna su nam jaja, šećer, pšenično brašno, med, kakao prah, ekstrakt vanilije i voda.

Odvojite vjeverice od žumanaca od 4 jaja. Žumance umutite sa 30 g šećera, vode (1 kašika) i ekstrakta vanilije (1 ml), postepeno dodajući med (1 kašika).

Belanca tuku do stabilnih vrhova, postepeno uvodeći preostali šećer (50 g). Nježno premjestite odozdo prema gore u žumance. Vrlo glatko i uredno, kao da prelistavate stranice knjige.

U masu prosijte brašno (35 g) i kakao (25 g) i lagano izmešajte dok ne postane glatko. Po istom principu kao u koraku 3.

Stavite tijesto na lim za pečenje sa pergamentom (37x35 cm) i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 220 ° C 7 minuta.

Gotov kolač zamotati u obložen filmom i ohladiti.

Za pripremu kreme potrebno nam je kondenzovano mlijeko, vrhnje, med, želatina i ekstrakt vanilije.

Namočite želatinu (10 g) u hladnoj vodi 10 minuta.

U loncu zagrejte 50 ml vrhnja bez ključanja i u njima rastopite dobro izmučenu želatinu.

U posudi pomiješajte kondenzovano mlijeko (180 g), med (1 kašika), ekstrakt vanilije (2 ml) i dobro izmiješajte.

Dodajte rastvoreni želatin i mešajte 5 minuta.

Preliti preostalu kremu (300 ml) i uvesti u mlečnu masu sa želatinom.

Gotovu kremu prekrijte ljepljivim filmom tako da dođe u kontakt sa kremom i stavite u hladnjak 1 sat.

Biskvit prerežite na pola. Kremu ravnomerno nanesite na donji kolač i prekrijte drugom polovinom.

Zamotajte tortu u obložen film i stavite u hladnjak 1 sat.

Luk mlijeka narežite na porcije i poslužite. Dobar apetit! :))

Recepti: 93 Italija Ocjena: 2346

Podijelite recept sa svojim prijateljima na društvenim mrežama:

Najbolji recepti u kategoriji "Torte":

Ostali materijali na web lokaciji:

Jeste li znali da se popularni praški kolač može lako pripremiti kod kuće?

Pripremivši klasični kolač od meda po našem najboljem receptu, sigurno ćete sve iznenaditi svojim kulinarskim sposobnostima!

Posvećeno ljubiteljima kolačića. Svi pamte recept po kojem su se pripremale majke i bake. Jednostavan recept sa fotografijom kolačića preko mlinca za meso

Komentari (77)

Irski, definitivno bih se zabavila takvim ukusom!

Lika, odnosio bih se prema tebi s velikim zadovoljstvom! 😆

Irina, lijepa kriška mlijeka, uzela je notu😍 i recite mi, molim vas, zašto vruću tortu prekriti filmom, kondenzat se neće navlažiti tamo?

Lyudmila, kondenzat se ne formira, ali biskvit postaje vrlo mekan i ne isušuje se!

Uvek to radim kad se peku biskvitne rolice .. onda se vrlo lako uviju!

Irin, pokušaću tvoj put: +1:

o, kako volim ovaj kolač ... ali to još nisam uradio

Evo predlažem svoju verziju! ❤

Naravno, Ira, nikada se nećemo odreći takve kriške. Samo posebnim trudom željezne volje. + 1💐

I nećemo odbiti hitno staviti ovaj recept u QC. Definitivno će kuhati. Ne volim čokolade ove marke, ali njihovi deserti jednostavno su za stvaranje ovisnosti.

Inna, drago mi je što je recept dala u dobre ruke😆

Teško je odbiti dobrote, mada ne znam izvor

Mislim da će je cijeniti oni koji nisu upoznati sa ovim desertom! 😋

ukusno, uzmi u obzir! ) Često se prepustite svim vrstama Kinder-a))

Ovo je super! Mislim da će to najviše biti za dječiji odmor. Hvala za krišku mlijeka Kinder.

Da, djeca će to cijeniti! Hvala na savjetu!

Kako zamijeniti svoju želatinu običnim prahom? Ili su proporcije iste?

Ispalo je vrlo ukusno, hvala.

Još nisam imao vremena odgovoriti na vaše pitanje, a već ste stigli s izvještajem! Puno hvala na odgovorima! Drago mi je što je sve ispalo i svidjela mi se torta! Kuhajte zdravlje !!

Bilo je ukusno)) Malo promijenjeno za sebe!) Hvala!

Kakvi divni kolači. 😇Vrlo mi je drago što ti se svidjelo. Hvala ti, Ksenia, što si podelila svoje utiske😘

Hvala na ideji, samo sam savila tortu, torta je napravila dva komada jer je dijete željelo veliku tortu i dodalo maskopone u kremu pa HVALA.

Zdravlje! Nevjerovatno je lijepo što je recept dobro došao! ❤

Biskvit je vrlo tanak, pa je dovoljno 7 minuta!

Ako se zamijeni sa vanilin šećerom, onda koliko staviti. A sama torta po strukturi se dobija kao prodavnica ili kao ptičje mlijeko zbog želatine?

Izvini, upravo sam vidio vaš komentar! Preporučio bih vam da uzmete vanilin za svjetliju aromu vanilije! Čini mi se da je original.

Dobar dan Recite mi, molim vas, kako mogu zamijeniti kondenzirano mlijeko? Ako koristite lisnat želatin, poput vašeg, ali instant iz vrećice, onda također 10 g?

Ako se nešto zameni, tada će recept već biti drugačiji!

Dakle, možete li zamijeniti list želatine prahom?

1 ploča odgovara otprilike 2 g. zrnasta želatina, imao sam 5 ploča, pa je omjer 1: 1!

Hvala vam, ali oni su već pojeli sve, čak ni foto reportažu nisu imali vremena, yummy! 😆

Ah, kako lijepo !! Hvala vam puno na prijavi. 😄

Kao što sam vidjela recept, uradila sam ga odmah! I bacio u favorite. Ovo je stvarno bomba! Veoma nježan i ne slatki desert! : +1: Puno hvala Uskoro ću rođendan moje kćeri, napravit ću krišku mleka na slatkom stolu 😊

Anja, baš je lijepo da ti se svidio recept !! Kuhaj za zdravlje i ugodi svojim najmilijima !! Od nježnog, čokoladnog i umjereno slatkog, mogu preporučiti još jedan desert poput ovog http://webspoon.ru/receipt/shokoladnyjj-smetannik.

Dobar dan! Drago mi je što je recept dobro došao! U kremu unosim špatulom pokretima odozdo prema gore, urednim, ali istovremeno prilično energičnim pokretima.

Željela sam podijeliti fotografiju, ali iz nekog razloga, gumb za dodavanje datoteka (((

Siguran sam da se ispostavilo za 5+. 😄

Puno hvala na receptu. Vrlo ukusno. Cijenim moje domaće zadatke!)

Hvala vam na ugodnom pregledu! Drago mi je što je svima se svidio desert !: + 1:

Recept je jednostavno savršen.sve je ispalo vrlo ukusno!

Hvala vam na prijatnom pregledu! Kuhajte zdravlje!

Dobro vece Pripremio sam danas, po vašem receptu, "Mliječna kriška", nije ispalo. Veoma uznemireno.

Neću više kuhati ovaj recept, ali hvala svejedno!

Dobar dan? I šta se točno nije dogodilo.

Evo mog izveštaja! Okus je izvrstan, sladak i nije prijatan! Usudite se u jednom potezu))). Jedini trenutak je želatina - prahu je potrebno 15 grama da se krema postavi. Prvi put sam kuhala 10 g - ispostavilo se vrlo nježno, kad je stisnem, iscijedila. I kad sam kuhala drugi put, nisam stavila kremu u frižider, jer nisam shvatila razliku. sad odmah podmazujte)

Katya, reci mi kako se rastvarao želatin, tačno u kremi?

Da, negde oko 70-100 ml sipalo 15 g želatine, stajalo je 5 minuta - oticanje. I tada sam se u vodenoj kupelji potpuno rastopio i sipao u smjesu sa kondenzovanim mlijekom.

I šlag šlag,)

Hvala! Pokušaću, ali konačna masa gotovog kolača nije bila gusta? Izgleda kao original?

Mlečna masa nije gusta. Čini mi se vrlo vrijednom verzijom originala. Općenito se radujemo vašem izvještaju o tome kako se i što dogodilo.

Katya, drago mi je što mi se svidio desert. 😄 Dobio sam dobar grip od 10 g, ali mnogo toga ovisi o proizvođaču !!

Ok, pokušaću da postavim)

Izvještavam)) ispostavilo se da je ukusno, ali imao sam 2 problema prilikom kuhanja: prilikom miješanja kondenzirane želatinske mase s vrhnjem morao sam koristiti mikser, jer kondenzirano mlijeko je već imalo vremena da se stisne sa želatinom dok sam ja tukla vrhnje i formirala kvržice, ali drugi trenutak nije utjecao na rezultat - uostalom, 15 grama želatine malo je previše, treba vam 10 grama kao u originalnom receptu, krema se očvrsnula s gustom masom i jedva je razmazala po kolače, ili bolje rečeno, samo sam ga raširila i pritisnula ga gornjim kolačem, kao rezultat, ispostavilo se da nije monolitni kolač, morate ga držati rukama kako ga ne biste izgubili))) ali općenito je ukusan, nadam se da će se sljedeći put ispasti bolje uzimajući u obzir ovo iskustvo

Julia, hvala na izvještaju. Drago mi je što je recept dobro došao i ukusa

Pogledajte video: Mliječno varivo s povrćem - Fini Recepti by Crochef (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar