Ivan Pavlovich Neumyvakin: KAKO LIJEČITI DIJABETE

Moderna medicina poznaje puno narodnih lijekova i metoda liječenja dijabetesa.

Neki od njih su vrlo efikasni, drugi imaju lekovito dejstvo samo u teoriji.

Možda najpovoljnija i najjeftinija metoda smanjenja šećera u krvi danas je prepoznata kao metoda liječenja hiperglikemije prema Neumyvakinu. Ova opcija da se riješite složene tegobe jednostavna je i svestrana.

Temelji se na teoriji o blagotvornom učinku hidrogen peroksida na ljudsko tijelo, pomoću koje su pacijenti u mogućnosti značajno poboljšati svoje zdravlje. Je li Neumyvakin metoda zaista korisna za dijabetičare? Koja je njegova suština i postoje li kontraindikacije u vezi s metodologijom?

Ko je Neumyvakin?

Ivan Pavlovič Neumivakin - svjetski poznati ljekar, profesor i doktor medicinskih nauka. U medicinskim je krugovima nadaleko poznat kao osoba koja je razvila jedinstveni sistem ozdravljenja tijela uz pomoć običnog hidrogen peroksida i sode.

Profesor Ivan Pavlovič Neumyvakin

Više od četiri desetljeća naučnik se bavi alternativnom medicinom, posvećujući svo svoje vrijeme proučavanju utjecaja prirodnih tvari na ljudske organe i sustave i liječenju narušene funkcionalnosti unutarnjih organskih struktura isključivo prirodnim putem.

Naučni radovi profesora Neumyvakina otkrivaju tajne dugog života i omogućavaju čovjeku da produži zdrav život. Dakle, prema naučniku, običan hidrogen peroksid je najsnažniji način da se riješite niza ozbiljnih bolesti, među kojima dijabetes nije najmanje.

Neumyvakinova teorija o dijabetesu

Nije tajna da je dijabetes jedna od najstarijih bolesti koja je čovječanstvu poznata. Osim toga, bolest povezana s povećanjem šećera u krvi ostaje neizlječiva.

To se lako objašnjava činjenicom da čak ni moderna progresivna medicina još nije bila u stanju da dešifruje prave uzroke simptoma bolesti.

Poznati naučnik i liječnik dr Neumyvakin ponudio je svoje viđenje problema, koji na osnovu činjenica uvjerava da se dijabetes može prevladati primjenom poznatog vodikovog peroksida u skladu s shemom koju je predložio.

Neumyvakin navodi oko 40 uzroka dijabetesa od kojih glavni stoje iza složenih patoloških procesa koji dovode do povećanih koncentracija glukoze u krvnom serumu. Naučnik nudi jednostavan način reguliranja funkcije svih tjelesnih sistema, čime će se riješiti dijabetesa i spriječiti razvoj komplikacija bolesti.

Suština metode

Lečenje dijabetesa zasniva se na lekovitim svojstvima hidrogen peroksida i njegovim blagotvornim uticajima na ljudski organizam u celini. Činjenica je da je tvar ista voda obogaćena viškom atoma kisika, kojem Neumyvakin pripisuje ljekovite kvalitete.

Srce Neumyvakinove tehnike je vodonik peroksid.

Kada uđe u ljudsko tijelo, hidrogen peroksid pod djelovanjem specifičnog enzima katalaze razlaže se u vodu i slobodan atom kisika. Voda tijelo u potpunosti apsorbira, a kisikova komponenta H2O2 šalje se na mjesta lokalizacije oboljelih i bolesnih stanica kako bi ih uništila.

Takve ćelijske formacije uključuju mnogo virusa i bakterija, gljivica, parazita, kao i kancerozne strukture i nefunkcionalne elemente organa koji negativno utječu i slabe njihov rad.

Mitovi i stvarnost

Ovaj opsežni znanstveni rad govori o mogućim uzrocima razvoja bolesti, metodama njihove prevencije i metodama liječenja hiperglikemije pomoću jednostavnih i pristupačnih sredstava.

Mitovi i stvarnost je knjiga koja je uspjela pomoći više od jednog pacijenta koji boluje od dijabetesa. Omogućuje bolesnim ljudima da steknu vjeru u moguće izlječenje i poduči kako pravilno tretirati svoju bolest bez veće štete zdravlju.

Način primjene

Kod dijabetes melitusa koristi se "interna" metoda konzumiranja hidrogen peroksida.

Ima određenih pravila, od strogog pridržavanja kojih zavisi čitav rezultat hipoglikemijske terapije.

Za pripremu ljekovite otopine treba upotrijebiti samo izvorsku pročišćenu vodu i 3% H2O2. Zapreminu peroksida treba povećavati postepeno tokom deset dana.

Alat se mora pripremiti i piti tri puta dnevno. Prvog dana preporučuje se upotreba ne više od tri kapi H2O2, podeljene u tri doze, odnosno jedne kapi tri puta dnevno. Drugog dana se broj kapi pomnoži tačno dva puta i iznosi šest tokom dana.

Shema primanja hidrogen peroksida prema Neumyvakinu kod šećerne bolesti je sljedeća:

  • 1 dan - 1 kap + 1 kap + 1 kap, na 50 ml vode,
  • 2 dan - 2 kapi + 2 kapi + 2 kapi, svaki put za 50 ml vrsta,
  • 3 dana - 3 kapi + 3 kapi + 3 kapi,
  • 4 dan - 4 + 4 + 4,
  • 5 dan - 5 + 5 + 5,
  • 6 dan - 6 + 6 + 6,
  • 7 dan - 7 +7 +7,
  • 8 dan - 8 + 8 + 8,
  • 9 dan - 9 + 9 + 9,
  • 10 dan - 10 + 10 + 10.

Među upozorenjima za upotrebu proizvoda, posebnu pažnju treba obratiti na sljedeće točke:

  • zabranjena je upotreba ljekovite otopine odmah nakon obroka (između doza lijeka i hrane mora se održavati interval koji traje najmanje dva sata),
  • nakon desetodnevnog uzimanja peroksida, morate napraviti pauzu od pet dana, nakon čega se režim liječenja može ponoviti ili 30 kapi dnevno,
  • Ni u kojem slučaju ne biste trebali povećavati dozu lijeka iznad 30 kapi dnevno,
  • Učinak vodika možete pojačati uz pomoć prirodnih izvora vitamina C, posebno kukova ruže, kiselog kupusa,
  • Ne koristite otopinu H2O2 s drugim lijekovima (otopinu pijte 30 minuta prije ili 30 minuta nakon uzimanja lijeka).

Neželjeni efekti liječenja

Prilikom liječenja peroksidom osoba može osjetiti neke nuspojave takve terapije.

U pravilu je njihov izgled povezan s destruktivnim učinkom tvari na patogene mikroorganizme, koji se mogu lokalizirati u kroničnim i skrivenim žarištima infekcije.

Zbog smrti patogena, određena količina toksina se oslobađa u ljudsku krv što provocira pojavu intoksikacijskih simptoma poput umora, općeg nelagode, propadanja kože, gubitka pamćenja i pospanosti.

U razdoblju pojave nuspojava, nemojte prestati uzimati lijek, samo je potrebno da smanjite njegovu dozu da biste normalizirali stanje.

Kontraindikacije

Neumyvakin tvrdi da nema ozbiljnih kontraindikacija upotrebi hidrogen peroksida kod dijabetes melitusa. Ali postoje i izuzeci.

Odbijanje tretmana H2O2 treba:

  • ljudi kojima je dijagnosticirana individualna netolerancija na hemikaliju i njena jedinjenja,
  • bolesnici koji su podvrgnuti operaciji transplantacije organa (peroksid je moćan stimulator imunološke funkcije koji može izazvati nespojivost organa davatelja s ljudskim organizmima i dovesti do njegovog odbacivanja).

Prirodno liječenje dijabetesa

Prije svega, čišćenje crijeva, jetre i istovremeno gušterače, kao i poštivanje pravila ishrane.

Postoji jednostavan i pouzdan način samog čišćenja gušterače:

  • Kroz perilicu mesa procijedite 1 kg peršinovog korijena, prelijte 3 litre svježeg seoskog mlijeka i u 5-6-litarsku emajliranu tavu kuhajte sve dok ne porumene, što iznosi oko 1-1,5 sati.
  • Ovu kašu treba jesti dok ne pojedete sve, a istovremeno ništa ne jesti, samo pijte malo zasoljene vode.

Istovremeno se zglobovi čiste na ovaj način.

Pošto je obezbojena, možete piti mineralnu vodu Barvikhinskaya, Borjomi.

Bilten nade, objavljen u Belokurikha, Altajski teritorij, čija je glavna urednica Galina Ivanovna Goncharenko, stekao je veliko iskustvo u liječenju šećerne bolesti narodnim metodama.

Rezimirajući brojna pisma čitalaca, ona je čak izdala i posebnu zbirku iz koje dajem nekoliko jednostavnih i pristupačnih recepata.

Ako koristite ove recepte, tada ćete brzo postići pozitivne rezultate.

Jeruzalemska artičoka - zemljana kruška. Vrlo dobro eliminira pojave hipertenzije, smanjuje šećer u krvi, pomaže u uklanjanju toksina iz tijela.

Koriste se korijen (u salatama, kompotima), lišće (poput čaja, u kupkama), što doprinosi normalizaciji cijelog gastrointestinalnog trakta, eliminaciji holelitiaze i urolitijaze.

• Kuhajte 1-2 sirovih gomolja u litri vode 10-15 minuta, a suhe gomolje kuhajte do 1 sat, kuhajte i pijte kao kompot (do litre dnevno) svaki drugi dan.

• Gomolje možete pržiti, mljeti u mlincu za kafu i koristiti kao instant kafu.

• Da biste povećali ton, pripremite sljedeće piće: 3-4 lista pinmabura, 5 grančica crvene pepela, nekoliko grančica mente ili limuna na 1 litru kipuće vode, pijte i pijte poput čaja.

Celandine. Osim čišćenja organizma, preporučuje se kod dijabetesa kao sredstvo za poboljšanje rada mišića, posebno glatkih mišića, normalizacije gušterače, a posebno njenog izolacijskog aparata (proizvodnja inzulina).

• Pomiješajte 3 kašike. žlice celandinske trave, 5 kašika. žlice 6 kašika. žlice listova graha, 6 kašika. kašike korijena repice. Uzmite 4 kašike. kašike mješavine preliti 800 ml kipuće vode i kuhati 10 minuta, a zatim insistirati 2 sata, procijediti, iscijediti i uzimati 50 ml svakog dana (za djecu 30 ml) prije jela.

Burdock. Uz činjenicu da burdock ima anti-upalno, pročišćavajuće i diuretičko djelovanje, normalizira metaboličke procese, uključujući rad gušterače.

Naravno, decocija gorušice mora se uzimati dovoljno dugo da se dobije učinak koji će utjecati i na mišićno-koštani sistem, jetru, bubrege i eliminaciju ateroskleroze.

  • Uzmite 20 g korijena lana, prelijte kipućom vodom i kuhajte 10 minuta, a zatim insistirajte 1 sat i popijte 1/4 šalice prije jela, a dio decokcije koristite za komprese na zglobove.
  • Izmrvite korijen repice, listove boba, lišće borovnice, limunice, brusnice, ribizlu (koja će se) pomiješati podjednako. 3 šolje mješavine prelijte s 3 šalice kipuće vode, držite u termosici 8-10 sati, a potom kuhajte 5 minuta, procijedite, iscijedite i napravite 2-3 kašike. kašike 3 puta pre obroka.
  • Uzeti korijen maslačka, badem u 3 dijela, kopriva dioica, bok ruže, gornji dio cvatnje zobi u 4 dijela. Samljeti, izmiješati. 2 žlice. kašike prelijte sa 0,5 l kipuće vode, pirjajte 30 minuta, a zatim držite na laganoj vatri 10 minuta, procijedite, uzmite 1/2 šalice nakon jela 2-3 puta.

Elecampane. Korijen elecampana sadrži do 40% inulina, D-fruktoze i jedno je od aktivnih terapijskih sredstava za dijabetes.

Njegova gorčina doprinosi normalizaciji gušterače, a posebno beta ćelija, istovremeno smanjujući gojaznost, obično povezanu s dijabetes melitusom.

Elecampane je odličan anti-sklerotik, tonik i sedativ.

• Nanesite ne više od 1 g korijena na šolju čaja, uzimajte bolje prije spavanja.

Kopriva Koprive isperite, osušite u hladu, promiješajte, nasjeckajte i presavijte u platnenu vrećicu. Ulijte pola u bocu od pola litre i prelijte votkom, inzistirajte do 7 dana, procijedite, iscijedite i uzmite 1 kašiku. kašika 3 puta pre obroka. Kada uzimate velike doze koprive, pomaže u zgrušavanju krvi.

Lovorov list. Uzmite 15 listova, nasjeckajte, prelijte 3 šalice kipuće vode, inzistirajte u termosu 3 sata. Ako je šećer do 12 jedinica, tada pijte 100 ml 30-40 minuta prije jela 3 puta, ako je šećer veći, onda 200 ml 2-3 mjeseca. Pauza od 1 meseca.

Borovnice, borovnice, jagode, brusnice imaju dobra svojstva za snižavanje šećera, zbog prisustva mirtilina u njima. Možete koristiti bobice i lišće.

• Na 1 litru ključale vode uzmite 1 šaku listova. Prokuhajte 3 minuta, sklonite sa vatre, procijedite, iscijedite i pijte 0,5 šoljica 3 puta dnevno prije jela.

Ne zaboravite na vlakna (kupus, gorčina itd.), koji normalizacijom rada crijeva ima terapeutski učinak na gušteraču, jača imunološki sistem, pomaže u uklanjanju ateroskleroze, kamenca u jetri, bubrezima, poboljšava zidove krvnih sudova i vena.

Aspenova kora poboljšava rad genitourinarnog sistema i gušterače, smanjuje šećer u krvi, ima općeniti tonik.

• Uzeti 8-10 klinaca dužine 3-4 cm na 1,5 litre ključale vode, inzistirati 8-10 sati i piti 1 gutljaj prije jela i noću.

Lišće jagode - lako antidijabetičko sredstvo. Osim što ima blagi učinak na snižavanje šećera, ima diuretski učinak, pomaže u uklanjanju soli iz tijela, snižava krvni pritisak, normalizira rad srca kod srčanih udara, sredstvo za sprečavanje gihta i stvaranje kamenja u jetri i bubrezima.

• Kad berite bobice, berite jake, zelene listove. Raširite na papiru, osušite u hladu. Zatim samljeti i saviti u staklenu teglu s tijesnim poklopcem. 1-2 kašike žlice. kašike (20 g osušenih listova) preliti čašom kipuće vode, zatim 20 minuta, procijediti, iscijediti, piti u malim gutljajima.

Listovi borovnice. Veoma koristan lijek za mnoge bolesti, uključujući dijabetes.

• 1 kašika. kašika u čaši kipuće vode. Kuhajte 10 minuta, inzistirajte 2 sata, uzmite 1 kašiku. kašika 3-4 puta pre obroka.

• Uzmite 1 kašiku. kašičica listova borovnice, mahunarke (svjetlost), korijen divljaka 1 šolja kipuće vode, kuhajte 15 minuta, zatim insistirajte 45 minuta, procijedite, stisnite, pijte 1/3 šalice 3 puta dnevno 1 mjesec.

• Uzimajte 10 g listova borovnice, 20 g korijena repice i koprive, 10 g korijena maslačka i lanenih sjemenki. Uzmite 1 kašiku. kašika mješavine čaše vode, kuhati 10 minuta, ohladiti, procijediti, uzimati 1 čašu 3 puta dnevno prije jela.

Pasulj Koriste se samo sorte s bijelim i žuto bijelim pasuljem.

• samljeti 20 g lišća, sipati 200 ml vode i kuhati 15 minuta, ohladiti i uzimati pola čaše 3 puta dnevno prije jela.

Skuva. Ovo je proteinski proizvod, lišen purinskih baza, ometajući metaboličke procese, što, primjerice, dovodi do gihta.

Proteini skute, vezani za mliječne bjelančevine, crijeva u potpunosti apsorbiraju i sadrže mnoge vitamine i minerale, imaju lipotropne efekte, odnosno normaliziraju metabolizam masti i kalcija.

Najbolje je da sira napravite sami od integralnog mlijeka i da jedete 100-150 g 1-2 puta dnevno svježeg.

Zlatni brkovi Teško je imenovati organ na kojem se zlatni brkovi ne trude, normaliziranjem acidobazne ravnoteže, uklanjanjem toksina i normalizacijom rada cijelog gastrointestinalnog trakta. Ima zaceljivanje rana.

  • Kod dijabetes melitusa uzmite list dužine najmanje 20 cm, samljejte ga, u litru ulijte litru ključale vode, ostavite 24 sata i uzimajte 50 ml 3 puta dnevno 40 minuta prije jela.
  • Irkutsk recept. Samljeti 2 brkova od 7 veza, sipati 250 ml votke i ostaviti 10 dana.
  • Počnite piti s 5 kapi 2 puta dnevno prije jela, povećavajući 1 kap svaki dan, donoseći ukupno 12 kapi.
  • Tada počinju smanjivati ​​1 kapi, čime donose količinu do 5 kapi. Neki piju 1 put, donoseći količinu do 25 kapi i nazad.
  • Nakon jednog kursa pauza je sedmica, a nakon trećeg kursa 10 dana. Ukupno postoji pet takvih tečajeva.

Plavi jod. Čak i kod pacijenata s dijabetesom tipa 2, šećer se normalizira nakon uzimanja plavog joda, a pacijenti s dijabetesom tipa 1 prestali su uzimati inzulin.

Pored toga, plavi jod eliminira pojave nakon moždanog udara i post-infarkta.

Pripremite ga na sljedeći način.

  • Donesite 150 ml vode da prokuha, a 50 ml hladne vode prelijte s jednom čajnom žličicom razrijeđenom u njoj s vrhom škroba. Kuvajte, miješajući, dok se ne zgusne.
  • Dobivenu pastu ohladite na temperaturu od 50 ° C.
  • U toploj vodi razrijedite 1 žličicu 5% -tne otopine joda i, temeljito miješajući, ulijte pastu.
  • Plavi jod je spreman. Čuvati u frižideru. Koristite u roku od 5 dana dok ne zadrži tamno plavu boju.
  • Uzimajte 2-3 kafene kašičice 3 puta dnevno prije jela. Recepcija 5 dana, 5 dana pauze.

Moroznik. Imajući svojstvo normalizacije metaboličkih procesa, preporučuje se kod dijabetesa melitusa kompliciranog hipertenzijom, gojaznošću, bilo kakvim patologijama izmetnog sistema (pijelonefritisom).

Snažno je antitumorsko sredstvo, pomaže u čišćenju organizma.

Zob To je moćno sredstvo za čišćenje. Nije ni čudo što se u Rusiji već dugo koristi od mnogih bolesti.

• Čašu zobi u 1 litri vode potopite na laganoj vatri 40 minuta, ohladite, iscijedite. Dobivena stopa za jedan dan. Dodajte 1 kašiku. kašičica biljnog, najbolje lanenog ulja i 10 kapi ginsenga (ili limunovog soka).

Začinske biljke: biber, kopriva, tans, pelin itd. - poboljšati rad jetre, gušterače, gastrointestinalne mukoze, značajno smanjiti šećer u krvi, ukloniti efekte srčanih napada (aritmija), moždanih udara.

Orasi dobar su način za negu gušterače.

  • Pregrade od 15–20 oraha prelijte sa 1 šolje ključale vode, kuhajte 10 minuta.
  • Doza podijeljena u 3 dijela, piti tokom dana.
  • Recept A. M. Tartak. Na pola napunite staklenku majoneza pregradama zrelih oraha, prelijte votkom da prekriju pregrade.
  • Inzistirajte na tamnom mjestu 4-5 dana.
  • Uzimajte na prazan stomak, ujutro, 5-6 kapi u četvrtini šalice hladne vode. Tijek liječenja je od 2 tjedna do 3 mjeseca.
  • Signal za oporavak je nestanak suvih usta. Preporučljivo je izmjeriti šećer u krvi.

Stevia. Ova nevjerovatna biljka, koja se uzgaja u Krimu, ima prilično širok spektar djelovanja zbog svoje slatkoće i koristi se kao zaslađivač kod dijabetesa što dovodi do normalizacije metabolizma ugljikohidrata, eliminira endokrine poremećaje.

Stevia ima antistres efekat, antibakterijsku sposobnost, uklanja toksine iz organizma.

Primjenjuje se u obliku tableta koje se proizvode industrijski, kao i kompoti, u pitama i dodaju u hranu.

PAŽNJA! Bez aktivnih vježbi, posebno onih usmjerenih na jačanje mišića trbuha, leđa i nogu, dijabetes se ne može izliječiti. objavio je econet.ru.

Ivan Pavlovich Neumyvakin

Ako imate bilo kakvih pitanja, postavite ih.ovdje

Materijali su samo za upute. Zapamtite, samo-lijek je opasan po život, obratite se liječniku za savjet o korištenju bilo kojeg lijeka i metoda liječenja.

Sviđa li vam se članak? Onda nas podržite pritisnite:

Liječenje dijabetesa pomoću Neumyvakina

Ovaj je alat prikladan za dodavanje u tečnosti - na primjer, čaj. Može se nadopuniti s hidrogen peroksidom od oko 50 ml. U tom slučaju nećete osjetiti nikakav nemir.

Liječenje dijabetesa može uključivati ​​zasebnu upotrebu peroksida. Od 3 do 4 puta dnevno trebali biste piti vodu u zapremini od 250 ml, uz miješanje H2O2.

Ovo je vrlo efikasna metoda ako postupak ponovite 5, ili čak 6 dana. Tokom ovog razdoblja moguće je postići impresivne efektivne promjene u dobrobiti dijabetičara i sniženi su nivo šećera u krvi.

I nije važno koja je vrsta dijabetesa - prva ili druga.

Profesor Ivan Pavlovič Neumyvakin razvio je metodu za efikasnu borbu protiv dijabetesa. On ne nudi samo soda metodu u borbi protiv bolesti, već i koristi hidrogen peroksid za dijabetes.

Ovaj alat, jednom kada se nalazi u tijelu, štetno utječe na patogene, pomaže ubrzavanju metabolizma kao i normalizaciji alkalne i kiselinske ravnoteže. Pored toga, peroksid zasićuje krvožilni sistem kisikom.

Vodonik peroksid

Vaš nesebični rad, strpljenje, odnos prema djelu vašeg života, otvorenost i velikodušnost duše, ravnodušan, iskren odnos prema pacijentima, izazivaju veliko divljenje i poštovanje. Poklanjam vam se i želim vam dobro zdravlje, neiscrpnu energiju, uspjeh u plemenitom pitanju.

Sve je komplikovalo to što imam dijabetes ovisan o insulinu, a post je kontraindiciran za mene. Tamara Aleksandrovna Volkova, kirovska kapetanija, teško može da ima više od 55 godina, iako ima već preko 60 godina.

Neutralizacijom viška kiseline mokraća će postati alkalna. Sve o čudu soda za nepušače - šta učiniti, posjedovati met, portugalski, kasko. Sve o sode od drva za sušenje bez pranja - kako smanjiti vlastiti rizik, recepte, kilograme.

Kao i soda, peroksid ima snažno baktericidno i antiseptičko svojstvo. Kako se pije soda prema Neumyvakinu, detaljno je i jasno opisano. Soda bi trebalo da se pije na prazan stomak tri puta dnevno.

Najbolji lijek za dijabetes

Ovo još jednom dokazuje ideju koju je izrekao profesor da osoba treba da živi u skladu s prirodom i da vješto koristi ono što mu ona daje. Moje tijelo osjeća kao da sam postao nekoliko godina mlađi.

Posebno je vrijeme za mene bilo u tvom okruženju. Siguran je - dva sredstva pomoći će vam da se izbori s ovom bolešću.

Već više od četrdeset godina profesor posvećuje svoj život liječenju i izlječenju čovjeka, usredotočujući se na sredstva koja je priroda dala. Tada sam pročitao nekoliko djela Ivana Petroviča i odlučio: Idem u Centar. Doza dugog i kratkog inzulina neophodnog mom tijelu se takođe smanjila - za gotovo 50%!

- Naravno, ništa se ne daje tako lako i na radu na poboljšanju treba raditi. Ovom posjetom već sam se uspjela riješiti 5 viška kilograma. Sve je u razumevanju medicinske sestre o nonmyvakinu - kako davati, sopstveni inzulin, odgovore, video.

Limun i jaje za dijabetes pregledaju ljekari

Na primjer, teške infekcije mogu prouzrokovati probleme na različitim dijelovima tijela, poput donjih ili gornjih udova. Doktor je siguran da povećanje nivoa kiselosti sekreta jetre postaje uzrok razvoja bolesti.

Moramo imati na umu da je oporavak čovjeka prema Neumyvakinu posljedica činjenice da bikarbonat bikarbonat ima čitav niz pozitivnih utjecaja na tijelo: · Naravno, provodeći ljudsko izlječenje, mitove i stvarnost, Neumyvakin se odmah potuče s gornjim svojstvima.

Profesor detaljno objašnjava i daje konkretne preporuke u ovom videu. Naučni radovi objavljeni u njegovom autorstvu duži niz godina pomažu u savladavanju tajni dugog života i zdravlja. Nevjerojatni u svojoj jednostavnosti, savjeti i preporuke profesora Neumyvakina pomoći će vam da ne samo značajno poboljšate svoje zdravlje, dobrobit i emocionalnu pozadinu, već također izliječite od kroničnih bolesti.

  • Liječenje dijabetesa i sode.

Pomaže u fokusiranju i ravnoteži psihe djece i odraslih, čisti tijelo od otrova koje tijelo stvara tokom mentalnih poremećaja. Brine se o fizičkom zdravlju stanovništva, bio bih sretan kada bi naši parlamentarci učinili nešto slično u Vladimiru. Vodim pogrešan način života, radim 16-18 sati dnevno.

Dijeta liječenja i dijabetesa

Početna doza može biti 0,5 kafena kašika sode, razrijeđena u vrućoj vodi ili mlijeku (1 kašika). Kao metoda liječenja veličinom dokazuje Neumyvakin.

Kršenja utječu na bubrege, jetru, želudac i druge unutrašnje organe odgovorne za mnoge procese. Kao rezultat toga, poboljšava se zdravstveno stanje, povećava se mentalna i fizička radna sposobnost.

Veliko hvala liječniku - Juri Borisoviču na ljubaznom, pažljivom stavu, za detaljno objašnjenje svih pitanja. Sviđale su mi se bure, nakon što se ponovo rođaš.

Poštovani Jurij Borisovič i cijeli vaš prijateljski tim.

Neumyvakin predlaže upotrebu metode koja je testirana tokom godina - tretman hidrogen peroksidom i soda bikarbona - da bismo telesu isporučili potrebnu količinu kiseline. Bivši u svom centru, kao da ste već bili u nekom drugom svijetu, u svijetu tihog, mirnog, odmjerenog života.

Mislim da će čudo izgladnjivanja ipak imati dugoročne rezultate. I, koliko sam primio korisnih i vrlo zanimljivih informacija o zdravom načinu života i zakonima svemira.

Ulrich Khan Njemačka Ako je želudac prazan, ima vremena za daljnji rast Duha i Duše.

  • Učinkovitost i upozorenja liječenja dijabetesa Neumyvakin

Tako je, prema savetu profesora Neumyvakina, soda i hidrogen peroksid tretiraju se odvojeno ili istovremeno. Rješenje ne smije biti hladno, jer će trebati mnogo napora da se zagrije.

Liječenje dijabetesa protiv stopala

Prije početka liječenja potrebno je obratiti pažnju na kontraindikacije. Liječenje sodom bikarbonom zabranjeno je u trećoj fazi raka, jer će se u suprotnom, umjesto pozitivnog rezultata, stanje zdravlja naglo pogoršati.

Prijem soda prema Neumyvakinu može se provesti prema sljedećoj šemi - birajte na vrh čajne žličice, otopite u maloj količini vode i pijte. Ako nema pogoršanja, doziranje se povećava na 0,5 sati.

Ako se pridržavate ove šeme, nakon nekoliko postupaka, rezultat će biti uočljiv. Otuda i zdravstveni problemi, uključujući pojavu novih medicinskih dijagnoza na našoj ambulantnoj karti.

Usput, prisustvo dvije ili više pritužbi ne osuđuje pacijenta automatski na moždani udar. Obično piju u malim porcijama nekoliko puta dnevno i nekoliko dana zaredom.

Šta je Neumyvakinova teorija o dijabetesu?

Neumyvakin I.P. stvorio je jedinstvenu teoriju, koja uključuje upotrebu sode i vodikovog peroksida kod dijabetesa, kao glavnog lijeka. Nakon što je uspješno primijenio svoje znanje u praksi, naučnik je zapravo stvorio alternativni tretman za bolest. Zahvaljujući istraživačkom istraživanju, liječenje dijabetesa ovim supstancama postalo je aktivno korišteno u preventivne i zdravstvene svrhe.

Zahvaljujući peroksidu tijelo se očisti od učinaka patogenih mikroorganizama.

Suština metode je učinak hidrogen peroksida i sode na bakterije i gljivice koji začepljuju unutrašnje okruženje čovjeka. Vodikov peroksid (H2O2) moćan je antioksidans koji destruktivno utječe na patogene i toksine. H2O2 se ne nakuplja u tijelu i na taj način eliminira alergijske reakcije. Soda takođe pomaže da se ukloni višak tekućine iz tijela, te tako usporava apsorpciju masti u stijenke krvnih žila.

Čini li se da je još uvijek nemoguće izliječiti dijabetes?

Sudeći po tome što sada čitate ove redove, pobjeda u borbi protiv visokog šećera u krvi još nije na vašoj strani.

A da li ste već razmišljali o bolničkom lečenju? Razumljivo je, jer je dijabetes vrlo opasna bolest, koja može, ako se ne liječi, rezultirati smrću. Konstantna žeđ, ubrzano mokrenje, zamagljen vid. Svi ti simptomi su vam poznati iz prve ruke.

No, je li moguće liječenje uzroka, a ne posljedica? Preporučujemo čitanje članka o trenutnim tretmanima dijabetesa. Pročitajte članak >>

Šta kaže Neumyvakin

Pacijenti koji žele poboljšati svoje zdravlje mogu se upoznati sa znanstvenim istraživanjima dr Neumyvakina Ivana, koji je svoj život posvetio proučavanju različitih bolesti. Otkrio je mnogo načina za izliječenje bolesti. Doktor je napisao nekoliko knjiga s detaljnim detaljima o načinu kontrole dijabetesa i drugih bolesti.

Na primjer, u knjizi „Dijabetes. Mitovi i stvarnost “, profesor govori o tome kako se razvija dijabetes. Prema riječima ljekara, moguće je ostati zdrav i živjeti sretno čak i sa ovom bolešću.

Znakovi bolesti

Neznana osoba neće uvijek obraćati pažnju na prve znakove bolesti. Nemoguće je saznati o razini glukoze u tijelu bez ispitivanja šećera u krvi. Razmislite o znakovima dijabetesa. Takav Neumyvakin uključuje sledeće:

  • loše miriše iz usta, oseća se aceton,
  • usne su tamno crvene
  • umesto slanih suza, slatko,
  • uporne glavobolje, znojenje,
  • posebno noću, mokrenje,
  • pojava bolnih vrenja na koži,
  • neprestano žedan
  • u kutovima očiju stalna suppuracija.

Primijetivši takve znakove, što prije trebate konzultirati liječnika koji će dati uputnicu za testove. Ako se postavi dijagnoza tamo gdje bolest ukazuje na dijabetes, potrebno je odmah započeti liječenje.

Da biste saznali kako utvrditi prisutnost dijabetesa, kliknite ovdje.

Načini borbe protiv dijabetesa: Savjeti profesora

Doktor već dugi niz godina pokušava uvjeriti čovječanstvo da je soda bikarbona efikasan, univerzalan i ekonomičan način za borbu protiv bolesti. Soda se može koristiti za prevenciju šećerne bolesti tipa 1 i 2 - sprječava pojavu bolesti. Uz takve zanosne i neprospavane noći, Neumyvakin je razvio ovu tehniku.

Brojne njegove znanstvene publikacije i videozapisi temelje se na činjenici da je soda otopljena u vodi jedinstveno sredstvo koje s ljudskim tijelom stvara nevjerovatne stvari. Doktor također predlaže da se isproba jedinstvena tehnika, gdje je glavni lijek u borbi protiv bolesti peroksid. Da li je to zaista efikasno, morate shvatiti.

Peroksid protiv dijabetesa

Kod dijabetesa može pomoći hidrogen peroksid. Suština liječenja je da peroksid treba dodavati različitim tekućinama, na primjer, u čaju. Na 200 ml čaja otpada 50 ml peroksida. Tečnost nema boje i ukusa, tako da ne osjećate neprijateljstvo.

Osim toga, peroksid se može konzumirati odvojeno, dodavanjem u čašu vode. Većina pacijenata koji su isprobali ovu metodu na sebi dobro reagiraju na takav tretman, navodeći njegovu efikasnost. Preporučuje se uzimanje peroksida sa vodom 3-4 puta dnevno.

Pravila prijema

Dakle, profesor Neumyvakin i ovdje razvili su posebnu shemu koja će pomoći uzimati lijek pravilno i bez štete zdravlju.

  1. Razrijedite 1 kap proizvoda u 20 ml vode. Uzimajte tri puta dnevno 30 minuta prije jela.
  2. Svakodnevno povećajte dozu za 1 kap. Napravite trodnevnu pauzu nakon što broj kapi dostigne 10.
  3. Nakon odmora ne povećavajte broj kapi. Uzmite 10 kapi peroksida razrijeđenog u 20 ml vode tokom 3 dana. Odmorite se.
  4. Kurs lečenja može biti 1-2 meseca. Pacijent sam propisuje period ugodan za uzimanje lijeka.

Vodikov peroksid ima kontraindikacije i nuspojave. Mi ćemo ih dalje razmotriti.

Kada trebate uzimati peroksid?

Uz prisustvo erozije i čira na želucu, liječenje hidrogen peroksidom je kontraindicirano. Ne preporučuje se uzimanje lijeka pacijentima koji su presadili organe, onima koji su bili operirani, sa sindromom diseminirane intravaskularne koagulacije.

Što se tiče nuspojava, ako se uzima oralno, one mogu biti sljedeće:

  • stvaranje upale na koži,
  • stalni osjećaj umora i slabosti,
  • gori u grudima
  • glavobolje
  • proliv
  • jaka žeđ i grlobolja,
  • curenje nosa
  • bolovi u stomaku
  • mučnina

Dr Neumyvakin objašnjava takve nuspojave činjenicom da se tijelo postepeno čisti. Primjećujući nelagodu, preporučuje se smanjiti dozu i odabrati najoptimalniju opciju za sebe.

Mjere sigurnosti

Za one koji imaju dijabetes morate znati obavezna pravila:

  1. Ne prekidajte uzimanje lijekova za snižavanje šećera u krvi.
  2. Dijetu treba nastaviti. Ne jedite hranu koja je zabranjena zbog bolesti.
  3. Redovno posećujte stručnjaka. Položite ispite i polažite testove.
  4. Primjena liječenja soda ili peroksidom dopuštena je samo nakon savjetovanja s endokrinologom.

Dijabetesna soda

Soda pomaže obnavljanju strukture krvi. Ovim proizvodom možete spriječiti sljedeće probleme:

  • plakovi sa holesterolom,
  • taloženje soli
  • stvaranje bubrežnih kamenaca.

Ovo nije potpuni popis bolesti od kojih bikarbonat pomaže da se riješite. Već nakon 20 minuta možete primijetiti poboljšanja. Upravo u tom vremenskom periodu nastaje reakcija kada se pritisak normalizuje, krv pročisti i obnovi.

Prema statistici, većina ljudi ima acidobaznu ravnotežu, pa Neumyvakin toplo preporučuje da ne pretjerujete s doziranjem u prvoj fazi unosa sode. Važno je pravilo da se poštuje tačno vreme unosa sode bikarbone. Zabranjeno je uzimati otopinu hladnom, jer će telo morati da potroši mnogo energije da bi se zagrejalo. Za najbolji efekat med nije isključen u gotovom sastavu.

Ako uzimate sodu s pročišćenom vodom, rezultat će biti efikasan, kaže ljekar!

Prihvatite ispravno

Za pravilno liječenje dijabetesa, Neumyvakin preporučuje pridržavanje određenih pravila uzimanja sode:

  1. Soda je potrebno razrijediti sa vodom ili mlekom u obliku toplote i uzimati 2-3 puta dnevno.
  2. Da biste pripremili rastvor na sledeći način: dodajte 200 g sode u 200 ml tečnosti. Za mlade su dovoljne dvije doze otopine dnevno. Starim osobama se savjetuje da piju 3 čaše.
  3. Režim liječenja je da dozu treba postepeno povećavati. Odnosno, tri dana uzimajte otopinu od 200 ml tečnosti i 1,25 g sode. Zatim trodnevna pauza. Sledeća 3 dana rastopite 2,5 g sode u vodi i ponovo 3-dnevnu pauzu. I tako sve dok doza ne dosegne 20 g.
  4. Lijek pijte nakon obroka ili 1 sat prije konzumiranja hrane.
  5. Prilikom razrjeđivanja sode sa vodom, preporučuje se prvotno napuniti sa 100 ml kipuće vode, a potom razrijediti sa 100 ml ohlađene kuhane vode.

Važno je razumjeti da postoje određene kontraindikacije uzimanja sode. Morate znati za njih kako ne bi došlo do komplikacija!

Mišljenje ljekara

Mnogi stručnjaci su uvjereni da takvo liječenje može nanijeti štetu tijelu, jer nema naučnu osnovu i naučnu vrijednost. Ono što je veoma važno, nisu izvedeni eksperimenti, nema statistike.

Kao što znate, profesor Neumyvakin nikada nije studirao medicinu i nema medicinsko obrazovanje. To plaši i sugerira, ali da li je sigurno?

Stoga možemo zaključiti da ove metode zahtijevaju duboku medicinsku analizu. A samostalno liječenje ovim metodama (bez znanja liječnika) strogo je zabranjeno.

Prema Neumyvakinu, takve efikasne metode pomoći će liječenju tijela, poboljšati vaše fizičko stanje i vratiti vitalnost. Mnogi pacijenti pozitivno reagiraju na takav tretman. Možda ćete također željeti osjetiti djelotvornost peroksida ili sode.

Pogledajte video: Систем лечења доктора Ивана Павловича Неумивакина (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar