Juha od paradajza

Juha od paradajza Ima puno mogućnosti kuhanja, nijansi ukusa. Ali u isto vrijeme, glavno odlikuje bilo koja paradajzna supa svijetli, prevladavajući ukus rajčice. Više o supa od paradajza .

Pire od juhe pravi se od svježeg rajčica s biljem, a čorbu od rajčice možete poslužiti i toplu i hladnu.

Nemate dovoljno vremena za kuhanje? Skuhajte juhu od rajčice od rajčice za ručak, brzo i ukusno!

Španska gapapa supa izrađena je od rajčice i soljene paprike, poslužena s krastavcem i lukom.

Ova supa od rajčice od rajčice je lagana, ali sasvim zadovoljavajuća. Krem i pavlaka daju juhi nježan kremast okus.

Vrlo neobična supa, samo 15 minuta - i gotovi ste. I koliko užitka!

Pire od paradajz juhe pravi se od rajčice s dodatkom bosiljka i paradajz paste.

Za ovu supu trebat će vam kuhana piletina, konzervirana rajčica, juha, luk, češnjak i sok od limete.

Danas predlažem da skuham juhu od rajčice od rajčice. Ovo je španska hladna supa napravljena od zrelog paradajza uz dodatak slatkog bibera, luka i belog luka.

Iz purećeg krila možete napraviti prekrasan juh za prvi tečaj. Meso ove ptice je dijetalno i ima izražen ukus. Purana supa sa krompirom i belom paprikom pripremljena po ovom receptu svidjet će se ljubiteljima laganih supa od paradajza.

Ukusna, vrlo jednostavna za napraviti juhu od rajčice od rajčice. Ovo jelo neće vam trebati mnogo vremena i truda. Izvrsna opcija za trpezarijskim stolom.

Čorba se pravi od konzerviranih rajčica i pasulja. Konzervirana hrana pomaže da se supa napravi za 15 minuta.

Izvrsna opcija za ukusan ručak ili večeru je goveđa juha od gulaša s krumpirom i paprikom! Jednostavno, zadovoljavajuće i oh, vrlo ukusno!

Ukusno hladno prvo jelo je pire juha od rajčice i ljute paprike.

Ova supa od rajčice napravljena je od svježe rajčice s dodatkom bosiljka, mlijeka, soka od rajčice i krem ​​sira.

Juha od rajčice s rižom i kuhanim crvenim grahom odlična je gusta supa! Vruće, svježe pripremljeno, posebno je dobro. Povrće juhe s grahom pokazuje se zadovoljavajuće, dok je prilično lagana ne ostavlja osjećaj težine.

Danas vam predlažemo da se okrenete italijanskoj kuhinji. Ne, ne, ne kanonskoj italijanskoj kuhinji, već onako kako to zamišljamo ovde u Rusiji. :) Nećemo se isticati i približit ćemo joj se svu širinu naše ruske improvizacije. :) Kao rezultat toga dobijamo vrlo ukusnu i istovremeno jednostavnu i brzu supu za svaki dan, s talijanskim ukusom. A Italijani, to nećemo pokazati. :)

Ukusna i srdačna gusta juha za ručak. Zaista? Sasvim :) Probajte, nećete požaliti. Volim sočivo.

Kiseli krastavci tradicionalno jelo ruske kuhinje. Današnji recept dokazat će vam da supa može biti ukusna i bogata. Predlažem da kuhate kiseli krastavac na mesnom juhu, s rižom i paradajz pastom.

Odlična sezonska pire od krumpira i paradajza s kriškama prženog patlidžana! Delikatna tekstura, ugodan izbalansiran ukus, izlijevanje usta - sve su to početne karakteristike ovog jela.

Začinjena supa od paradajza s kobasicama, krompirom i paprikom - vrlo mirisno prvo jelo. Začinjene kobasice i začini daju paradajz čorbi svijetao okus. Juha po ovom receptu vrlo je ukusna!

Ponudit ću vam za ručak prekrasnu, ukusnu i mirisnu povrtnu supu sa slatkim biberom, paradajzom, mljevenom paprikom. Ovo je vitka verzija juhe od gulaša.

Vrlo lagana mirisna paradajzna supa neobičnog ukusa i neobičnih sastojaka: ječam, suve šljive, paradajz. Prikladno jelo za post. Kuhajte za uzorak!

Juhu s lećama, rajčicom i gljivama definitivno će se svideti ne samo poštovaoci zdrave prehrane - vegetarijanci će cijeniti i čorbicu od leće.

Juha od cikle s mesnim okruglicama hranjiva je, bogata i ukusna prva jela koja će vas zasigurno ugrijati i zasititi. Uz to, ovaj recept za cikle oduševit će vas jednostavnošću i brzinom kuhanja.

Unatoč bezbroj recepata za supe, prva jela koja kuhamo možemo računati na prste. Predlažem da raznovrstate svoj jelovnik i pripremite originalnu riblju čorbu s rajčicom u vlastitom soku i kukuruzom od konzerve. Svakako želite ponovo skuhati takvu supu od rajčice s ribom!

Recept za neobično ukusnu gustu juhu koja po svojoj konzistenciji može čak podsjećati na drugo jelo u velikodušnoj umak. Juha se priprema s piletinom, tjesteninom, povrćem i šlagom. Vrlo bogato i zadovoljavajuće!

Začinjena, aromatična i vrlo bogata supa od crvene leće s povrćem odvest će vas na Istok. Takvu čorbu uživaće ljubitelji egzotične kuhinje.

Paradajz supa od Gazpacho tradicionalno je špansko jelo. Vrlo koristan hladni povrtni čorbeni pire po vrućem vremenu.

Juha od leće s rajčicom izvrsno je hranljivo jelo za hladnu sezonu! Svježe kuhana supa sa lećom savršeno će se zasititi i ispuniti ugodnom toplinom!

Minestrone - italijanska gusta supa napravljena od velikog broja povrća, najčešće sezonskog. U juhi moraju postojati mahunarke, ponekad se dodaje riža ili tjestenina. Prema ovom receptu ne priprema se klasična minestrone, već varijacija ove supe - minestrone s piletinom.

Recept za ukusan obrok za ručak je gusta paradajzna supa sa grahom i bučom. Idealno za mršave ili vegetarijanske jelovnike.

Uprkos nedostatku mesa u ovom receptu, mršava kiseli ječam s ječmom je prilično bogat, ugodne arome i nezaboravnog ukusa. Živahni akcenti u juhi su masline, suve šljive i, naravno, krastavci. Kiseli krastavac sa maslinama i šljivama savršeno će vas ugrijati i zasititi.

Ukusan recept za kiseli luk na pilećim srčanim juhom, s sokom od paradajza i konzerviranim pasuljem. Kubanski kiseli krastavac sa pasuljem ispada da je vrlo zadovoljan i aromatičan. Ukus ove supe je svjež i intenzivan. Obavezno ga kuhajte za ručak jednog dana.

Mađarska goveđa juha od gulaša sjajna je opcija za ručak. Juha od gulaša po ovom receptu vrlo je zadovoljavajuća i mirisna. Budući da je mađarska gulaša juha prva i druga u jednoj, prilagodite količinu tekućine po svojoj želji.

Hladna čorba Gazpacho velika je potražnja u vrućoj sezoni. Sa ovom paradajz čorbom služe se krutoni i salsa od avokada.

Juha od leće s rižom i bulgurom ukusno je i hranjivo prvo jelo koje je savršeno za hladnu sezonu. Obavezno poslužite s limunovim sokom - ukus je božanski!

Nevjerovatno ukusna, čorbena juha „Ratatouille“ bogata je povrćem i aromatičnim začinima. Ova juha od povrća ispada zaista ljetna, pruža sitost i dobro raspoloženje.

Ako volite kombinaciju graha i rajčice, onda kuhajte supu prema ovom receptu. Neobična, ali tako hranljiva rajčica s grahom i tjesteninom pogodna je za ručak ili večeru.

Juhe od gljiva imaju poseban ukus koji nas podsjeća na ljeto. Ovaj recept za juhu od gljiva odvešće nas u toplu Italiju, poznatu po svojim tradicijama. Postoji puno recepata za talijansku čorblju juhu s jednostavnim nazivom "aquacotta" (talijanski: Acquacotta - doslovno "kuhana voda"), a ova supa s junetinama od svinjetine, jajima, rajčicom, sirom i kruhom jedna je od njenih najukusnijih varijacija.

Nije slučajno što mnogi ovu popularnu juhu nazivaju komadima prženog mesa, povrćem, rižom i začinima tekućim pilafom. Mastava je mirisno, srdačno i vrlo ukusno jelo uzbekistanske kuhinje. Kuhanje Mastave mnogo je jednostavnije od pilafa i ništa manje zabavno. Probajte i uvjerite se sami.

Ova gusta, aromatična i vrlo zadovoljavajuća supa s govedinom, mljevenim mesom, pasuljem i povrćem više podsjeća na gulaš od juhe. Uz to, supa je dobila ime i od engleske riječi "stu", što znači jela slična gulašima. Juha „Stu“ s razlogom je bila glavna hrana Škota i Irca. Zaista je u ovim krajevima hladno i vjetrovito gotovo u svako doba godine, a takva će juha svakoga zasititi i ugrijati.

Ja volim jednostavne povrtne supe ljeti. Ponudit ću vam jednostavnu mršavu supu od karfiola. Ukusno, jednostavno i zdravo.

Hladna juha od povrća Gazpacho, porijeklom iz Španije, zasigurno će se svidjeti ljubiteljima neobičnih nacionalnih jela, koja se, osim toga, pripremaju prilično jednostavno.

Nudimo vam proračunsku opciju za pripremu prvog toplog jela - supe sa šljivama u umaku od rajčice.

Mirisna, zdrava i srdačna juha od rajčice s slanutkom i morskim plodovima može se pripremiti prema ovom receptu.

Zanimljiv recept za ljubitelje ribe. Za ručak kuhamo krompirovu supu sa slanom haringom.

Povrća krem ​​juha sa celerom i cvjetačom za one koji se žele riješiti nekoliko viška kilograma ili posaditi zdrave vitamine s mineralima u svom tijelu, vraćajući vitalnost.

Mesna solyanka - odlična večera za cijelu obitelj.

Volim crvene leće, ukusne su, zdrave. Juha od nje je vrlo ukusna. Evo pokušaja. Takva supa od leće može se napraviti na bilo kojem mesnom juhu.

Još jedan prilično jednostavan recept ukusne čorbe od leće. Izvrsna gusta juha od rajčice u vlastitom soku, stabljika celera, svježi špinat i crvena leća.

← Prethodna | Sledeće →

Mirisna, bogata, gusta supa od rajčice s mljevenim mesom - odličan obrok za ručak. Paradajz daje juhi svijetlu boju i karakterističnu kiselost, a mljeveno meso i razni začini odlično nadopunjuju jelo.

Lagana povrtna juha s neobičnim mesnim okruglicama napravljenim od crvenog graha odličan je način da raznovrstite svoj svakodnevni ručak.

Povrća juha od pekinškog kupusa sa zelenim graškom privlači svojom lakoćom i lakoćom pripreme.

Grah juha od graška s sokom od rajčice dobiva se ugodne kiselosti i nježnog baršunastog ukusa. Ova juha od graška je vrlo jednostavna i jednostavna za pripremu.

Lagano i niskokalorično, ali istovremeno vrlo hranjivo prvo jelo - paradajzna čorba s patlidžanom i slanutakom, na povrću. Savršeni ručak!

Naravno, riblji hodža nije toliko popularan kao meso. Ali jednom kad jednom pripremite mekoću s ribom, zauvek ćete se zaljubiti u ovaj jedinstveni ukus. A ako uzmete ne samo svježu ribu, već i dimljeni sterlet, riblji hodža postat će vaša omiljena supa.

Jednostavna supa od kupusa sa kupusom prekrasan je dodatak i obogaćuje kriške prženih gljiva - gljiva kamenica! Kupusna juha sa gljivama vrlo je ukusna i zadovoljavajuća!

Lagana dopadljiva supa od povrća i šampinjona! Ovaj debeli prvi tečaj privlači svojom jednostavnošću i ugodnim ukusom!

Današnja supa se poslužuje sa svinjskim rebrima, crvenom lećom i krompirom. Zahvaljujući dodatku dimljene ćevape, supa je vrlo zanimljivog ukusa. Svježe naribane rajčice daju juhi nevjerovatno lijepu boju i dodir kiselosti.

Pileća supa koja se jednostavno priprema, s gljivama i knedlama odličan je način da raznovrstite svoj jelovnik za ručak.

Recept za supu od rajčice može sadržavati ili ne mora sadržavati neke sastojke, ali bez rajčice je teško zamisliti. Stvar je u tome što paradajz odlično ide uz mnoge proizvode, a to je ono što određuje brojne recepte za paradajz juhe. Imate mnogo načina da napravite supu od paradajza. Juha od paradajza može se raditi i sa svježim paradajzom ili paradajzom i sa pasirom od paradajza. Tako oni prave juhu od paradajza, čorbu od paradajz paste, čak i supu od paradajza. Najčešće prave juhu od rajčice, jer je pasta od rajčice prilično koncentrirana, ima jak ukus i aromu. Između ostalog, juha s rajčicom može se kuhati tijekom cijele godine, jer se paradajzna pasta savršeno izliječi. Međutim, za pravljenje paradajz čorbe, recept može koristiti ne samo čistu paradajz pastu. Mnoge vrste konzervansa sadrže paradajz i na osnovu toga možete pripremiti i ukusnu paradajz čorbu. Na primjer, supa od rajčice u paradajzu, ili supa od paradajza s grahom. Ako volite ukus paradajza, možete ih dodati u gotovo bilo koju supu. U ponudi ima paradajz čorbu sa mesnim okruglicama, paradajz čorbu sa rižom, paradajz čorbu sa sirom, paradajz čorbu sa piletinom, paradajz čorbu sa bosiljkom. Morska supa sa paradajzom je takođe vrlo ukusna. Ljubitelji morskih plodova zasigurno će uživati ​​u juhi od morskih plodova rajčice, juhi od rajčice od rajčice ili nekoj drugoj. Neke supe od paradajza su čak i nacionalni ponos. Ovo je hladna paradajzna supa od paradajza, turska paradajzna supa, italijanska paradajzna supa.

Osim toga, supa od paradajza je recept koji se može pripremati tijekom cijele godine, kako zimi tako i ljeti. U hladnoj sezoni možete se ugrijati pripremanjem tople supe od paradajza, a vrućeg leta osvežit ćete se hladnom paradajz čorbom. I još jedan argument da žene prave juhu od paradajza je recept za supu od mršavljenja od rajčice. Ako želite prilagoditi svoju figuru, budite sigurni da je pripremite supa od paradajzaili neke druge lagane juhe od paradajza. Recept s fotografijom pomoći će vam da ga brzo ili ukusno pripremite ili na desetine drugih juha od rajčice.

Paradajz supa od leće i mesne okruglice

Ovo je vrlo ugodna, zagrijavajuća, mirisna supa, što je idealno za hladne dane. Kombinacija leće, rajčice i mesa vrlo je skladna, soja sos dodaje zanimljiv dubok ukus, a timijan daje nevjerovatnu aromu. Juha se priprema prilično brzo, jer ne treba dugo kuhanje čorba. Ali ispada vrlo bogato i zadovoljavajuće. Moja porodica je visoko cenila juhu, nadam se da će vam se svideti.

Turska supa od paradajza

Napokon je došlo proljeće. Na ulici je jarko toplo sunce. A već nakon zimskih zasićenih i bogatih supa poželio sam laganu, povrtnu supu. Evo takve čorbe od paradajza, koju smo danas pojeli s velikim zadovoljstvom. )))

Gusta paradajzna supa sa belim pasuljem

Nudim recept za mirisno jelo - povrtna supa od rajčice. Ovo je vrlo ukusna i srdačna supa koja se zasniva na pirjanoj rajčici i celeru s dodatkom bijelog pasulja. Komadić ukiseljene fete pomoći će vam da stvorite jedinstven buket okusa. Ukusno, zdravo, hranjivo! Vreme kuhanja ne uključuje kukuruzni grah. Zahvaljujem Eduardu Nasyrovu na ideji i inspiraciji.

Paradajz supa Madame Megre

Volite li detektivske priče? Tačnije, volite li detektivske priče, kako ih volim? Samo ih obožavam! Pogotovo sada, kada jako pada kiša, lijepo je provesti vikend zagrlivši se sa svojim omiljenim detektivom. - A šta imamo za ručak? - pita suprug. ". -Šta danas imamo za ručak?" Povikao je, sjedeći na kutiji. "Juha od paradajza." "Sjajno!" ("Megre" J. Simenona). Ovu je čorbu moja porodica ocijenila i „odličnom“. Mislite da je lako? Bez obzira na to. više od dva sata vremena.

Paradajz supa od leće

Niskokalorična i srdačna supa. U 100 gr 41 kcal (moja približna vrijednost). Ako računate kcal, morate prebrojati kuvano jelo. Vrijeme kuhanja dano je bez natapanja leće.

Brza kineska paradajzna supa sa jajetom

Kineska supa od paradajza s jajetom - „fancantan tan“ - priprema se, možete reći, odmah. Sastoji se od najmanje najjednostavnijih i najpovoljnijih sastojaka. Ima bogat ukus paradajza i začinjenu aromu đumbira. Savršeno njeguje i grije, a posebno je dobar za hladnih zimskih dana na našim geografskim širinama.

Paradajzna supa sa gljivama i mljevenim mesom

Danas vam želim ponuditi da skuhate bogatu i vrlo ugodnu supu. Vrlo je pogodan za jesenje vrijeme. Svijetle i zadovoljavajuće, sigurno će vas ugrijati u prvim hladnim danima.Soja sos divno se ponaša u juhama, dolazi uz potrebnu slanost, kao i neuporedivu gustoću ukusa. Recept je posuđena od Tatyane Nazaruk.

Gusta supa od paradajza

Izuzetno ukusna i jednostavna za pripremu supa. Ovo je jedan od mojih najdražih brendiranih recepata!

Juha od paradajza. Rajčice nisu samo izvor antioksidanata i dio su dijete, već imaju izvrstan ukus i razvesele se. Držanje takve "prehrane" je zadovoljstvo. U frižideru bi bila rajčica!

Ljeti se, tretirajući nas svježim rajčicama istančanog ukusa, povrće koristi uglavnom za salate. Mnogi zaboravljaju ili jednostavno ne znaju da se rajčica koristi za pravljenje mirisnih supa karakteristične kiselosti kojih se može naći u izobilju u mediteranskim i orijentalnim kuhinjama. Na primjer, na Bliskom istoku općenito rijetko jelo razmazuje rajčicu - prvo ili drugo. To je dijelom posljedica činjenice da, na primjer, u Egiptu, rajčica raste tijekom cijele godine, što znači da se supe od paradajza mogu pripremiti u bilo kojem trenutku. A ko ne zna tradicionalni španski gazpacho?

Stoga u ljeto ne propustite priliku da svoj dom ugodite juhom od rajčice napravljenom od svježeg paradajza. Međutim, zimi gdje naše nije nestalo? Za supu od paradajza možete koristiti konzervirane rajčice (ne uzalud, jer cijelo ljeto zatvaramo banke).

Rajčice se, kao što znate, kuhaju veoma brzo, ali zato se supa može pripremiti za oko pola sata.

Srčana juha od rajčice dobiva se s grahom, na primjer, na goveđem juhu. Ne zaboravite na luk i papriku čilija!

Juha od rajčice može se kuhati u mesnom juhu, ili bez njega. Možete kuhati hladnu paradajz čorbu s ribom (i svježom i dimljenom - na primjer, obična haringa). Uzgred, mnoge supe od rajčice možete poslužiti i hladne i tople.

Juha od rajčice može se pripremiti od raznih sastojaka bez straha od eksperimentiranja. To je ono što mirisna supa od paradajza ne uspijeva bez zelenila. Ljeti koristite svježe, zimi osušene.

Pravila kuhanja

Za pripremu paradajz čorbe preporučuje se biranje mesnih rajčica sa šećernom kašom. Prije kuhanja uklonite kožu s njih. Da biste to lakše učinili, potrebno je napraviti plitki rez u obliku križa u gornjem dijelu svakog voća, pa rajčice umočiti u kipuću vodu bukvalno nekoliko minuta. Zatim morate izvaditi paradajz i staviti ih u hladnu vodu. Nakon ovog tretmana koža se vrlo lako uklanja.

Osim toga, ne šteti uklanjanju sjemenki, to se radi u procesu narezanja rajčice. Ako planirate napraviti supu od pirea, oguljene rajčice naribajte ili zdrobite u blenderu, a potom dodatno prođite kroz sito da biste uklonili sjemenke.

Ljeti hladna supa od svježih rajčica vrlo je dobra za osvježenje. Takvo jelo obično se kuha u vodi. Ali juhu koja je zadovoljnija, koja se poslužuje vruća, juhu možete prethodno pripremiti od mesa ili peradi.

Paradajz dobro ide uz širok izbor proizvoda, pa u juhu od rajčice možete sigurno dodati razno povrće, žitarice, sir. Po želji možete koristiti mesne proizvode, kuhanu piletinu, škampe ili kuhanu ribu.

Zanimljive činjenice: rodno mjesto rajčice je Južna Amerika. Azteci su počeli uzgajati ovaj usjev povrća u VIII vijeku poslije Krista. A voće je u Evropu stiglo samo zahvaljujući Kolumbovim ekspedicijama. Prije toga, čuveni španski gazpacho i druga jela koja moderni ljudi ne mogu zamisliti bez rajčice pripremljena su bez dodavanja rajčice.

Klasična paradajzna supa sa svježim rajčicama

Jedna od popularnih opcija je supa od rajčice od rajčice. Evo klasičnog recepta za ovo jelo. Može se koristiti kao baza, dodajući ostale komponente po želji. Na primjer, crvena paprika može obogatiti okus juhe. Možete dodati i bundevu, šargarepu, tikvice i drugo povrće.

  • 4 velike zrele rajčice,
  • 1 luk,
  • 2 režnja belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kriška čili paprike
  • ljekovito bilje, bosiljak se koristi u klasičnom receptu,
  • malo soli i bibera.

Kalup za pečenje obložite folijom ili papirom za pečenje, pećnicu prethodno zagrejte na 180 stepeni. Povrće čistimo i peremo. Rajčicu narežite na 4-8 dijelova, ovisno o veličini, luk narežite na četvrtine, a češanj češnjaka ostavite netaknutima. Čili biber sitno nasjeckan.

Pokriveni lim za pečenje namažite maslacem, povrće rasporedite, lagano pospite solju. Ulijte preostalo ulje i pecite u rerni 25 minuta. Potom izvadimo lim za pečenje, prebacimo povrće u tavu zajedno s istisnutim sokom, dodamo čašu kipuće vode i na laganoj vatri kuhamo još 20 minuta.

Sadržaj lonca pretvorite u pire krompir mikserom. Zatim procijediti kroz sito tako da masa postane potpuno homogena. Ponovo sipati u šerpu i zagrejati, ne ključajući. Poslužite sa zelenilom.

Mesna juha od rajčice

Bogata gusta supa od rajčice s goveđim mesnim juhom od povrća idealan je izbor za hladnu sezonu.

  • 500 gr. govedina (pulpa, bez kostiju),
  • 3 krompira
  • 2 paprike,
  • 1 luk,
  • 2 režnja belog luka,
  • 4 paradajza
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika slatke paprike
  • 3 kašike biljnog ulja,
  • sol i začini po ukusu.

Govedinu narežite na sitne komade. Sjeckajte luk na pola prstena, češnjak sitno nasjeckajte. U šerpu sa debelim dnom sipajte biljno ulje, stavite luk i češnjak, pržite pet minuta. Potom dodajte govedinu, sve zajedno pržite 15-20 minuta.

Iz rajčice uklonite koru, samljeti je do pire. U meso dodajte pire od rajčice i nastavite pirjati oko pola sata, uz vrlo slabo prokuhavanje.

Krompir izrezan na velike komade, pripremite svoje omiljene začine. U lonac nalijte dvije litre vode s mesom, naribajte krompir, sjeckanu papriku, začinite solju i začinima. Dovedite da prokuha, u velikoj mjeri smanjite vatru i nastavite kuhati uz veoma slab kuhati 30-40 minuta, dok se krumpir potpuno ne skuva.

U tavu dodajte nasjeckano zelje, promiješajte i čim juha ponovo proključa, isključite je. Ostaviti pod poklopcem dvadesetak minuta. Tada se može sipati u duboke tanjire.

Vegetarijanska supa od riže s paradajzom

Lagani obrok savršen za vrući dan, ova vegetarijanska supa od paradajza i riže.

  • 4 mesna paradajza
  • 250 gr kuhana kuvana riža
  • 2 luka,
  • 15 gr brašno
  • 1,5 kašika šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 4 kašike biljnog ulja,
  • 1,5 litara povrća
  • 3 češnja belog luka
  • 1 stabljika peteljke celera,
  • začini i sol po ukusu.

Na maslacu popržite nasjeckani luk. Ogulite i nasjeckajte paradajz. Možete ga sitno nasjeckati ili napraviti pire od rajčice blender. Pržite luk u biljnom ulju, kada je luk spreman dodajte kašiku rajčice.

Savjet! Za pripremu ove juhe preporučuje se korištenje lovorovog lista, ruzmarina, bosiljka, mljevenog korijandera, kurkume. Uz to vam je potrebno nekoliko graška paprike i malo ljute paprike.

Stavili smo povrtni čorbu na vatru. Dovedite da prokuha. Stabljiku celera narežite na nekoliko komada duž, stavite u proso. Luk iz rajčice prebacimo u tavu. Sipati u začine i sipati limunov sok. Kuhajte juhu s začinima oko pet minuta uz malo prokuha. Zatim izvadimo celer cvijeta i posipamo kuhanu rižu. Kuvajte još pet minuta. Poslužite posuto bilje.

Juha od kore od paradajza od sira

Još jedna verzija lagane juhe od rajčice, koja se može pripremiti vrlo brzo. Ovo jelo je napravljeno sa sirom.

  • 1,2-1,5 kg rajčice,
  • 1 limenka konzerviranog kukuruza
  • 1 luk,
  • 300 gr dimljena šunka ili kobasica,
  • 100 gr. tvrdi sir
  • 2-3 kašike biljnog ulja,
  • sol i začini po ukusu,
  • kisela pavlaka i začinsko bilje za posluživanje.

Prvo od paradajza morate napraviti sok od rajčice. Da biste to učinili, možete koristiti sokovnik ili blender. Masu rajčice brišemo kroz sito da bismo uklonili sjemenke i komade kože.

U šerpu sipati gotov sok. U šerpu sipati ulje, luk narezati na kockice. Lagano pržiti. Zatim dodajte šunku narezanu na kockice (kobasicu) i sve zajedno pržite.

U posudu sa sokom od rajčice sipati sadržaj limenke konzerviranog kukuruza (i žitarica i tečnosti). Juhu stavimo na štednjak, dovedemo do vrenja. U juhu stavite luk i šunku, promiješajte. Donesite kuhati. Dodajte sol i začine po ukusu.

Sipajte paradajz čorbu u šolje za supu. Pospite naribanim sirom i svaku porciju stavite u mikrovalnu na 2-3 minute da se sir potpuno otopi.

Savjet! Možete koristiti drugu opciju uvlačenja. Da biste to učinili, u ulju popržite komad hljeba po porciji. Stavimo krutone u šolju sa supom, na površinu krutona izlijemo sir i stavimo juhu u mikrovalnu na 2-3 minute. Juhu poslužite odmah tako da kruton nema vremena da omekša.

Paradajz supa od račića

Korisna i laka je supa od rajčice kuhana s plodovima mora. Najčešće se koriste kozice.

  • 2 paradajza
  • 1 šargarepa
  • 1 crveni luk,
  • 1 stabljika celera,
  • 300 gr kozice
  • malo zelenog kopra
  • 1 kašika rajčice,
  • 20 gr. puter
  • so, soja sos

Paradajz ogulite i narežite na komade. Izrežite crveni luk, mrkvu, celer od peteljki na prilično velike komade. Sve povrće stavimo u šerpu, prelijemo vodom tako da povrće jedva da bude prekriveno tečnošću. Dođite do vrenja, smanjite vatru i pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša. Na kraju gulaše dodajte sol, začine, pastu od paradajza.

Povrće ohladimo i samljemo u pire krompir. Zatim meljemo masu kroz sito kako bi supa postala homogena.

U tavi rastopite puter, dodajte sojin sos. Na ulju pržite oguljene kozice do zlatno smeđe boje. Gotovu juhu sipajte u tanjire ili šolje. Pržene kozice položimo na vrh i ukrasimo zelenilom.

Italijanska supa od svežeg paradajza sa bosiljkom

Tradicionalna italijanska supa od paradajza kuhana s bosiljkom i hljebom. Debljina supe može se podešavati kako želite, ali obično se supa pravi prilično gusta.

  • oko 1 kg rajčice,
  • 1 rolada ciabatte (možete koristiti obični bijeli hljeb),
  • 3 češnja belog luka
  • 1 hrpa bosiljka,
  • 30 ml maslinovog ulja,
  • sol, začini po ukusu.

Zrelu rajčicu ogulite, naribajte ili naribajte u blenderu. Luk sitno nasjeckajte, a češnjak nasjeckajte na kriške.

Na vatru stavimo tavu sa debelim dnom, u nju istopimo ulje. Ubacite nasjeckani češnjak u vruće ulje i pržite ga 1-2 minute. Tada malom prorezanom kašikom vadimo tanjire bijelog luka, oni su već dali svoj okus ulja i više nam nije potreban.

Nasjeckajte nasjeckane rajčice na ulju od češnjaka i pirjajte oko petnaest minuta. Zatim sipajte oko pola litre vode, donesite do ključanja. Izrežite na srednje kriške ciabatte, stavite hleb u supu i sve zajedno kuhajte, dodajući sol i papar. Trebate kuhati dok se kruh ne raspadne i supa postane gotovo jednolika. Pustite da juha vari oko četvrt sata, prelijte na tanjire, ukrasite bosiljkom i poslužite.

Začinjena paradajzna supa sa krumpirom

Oni koji vole začinjene stvari preporučujemo da skuhaju ovu ukusnu paradajz čorbu koja se dobro apsorbira i zagrijava organizam. Paradajzna supa dobija oštar ukus zbog adjika i začina. Priprema se supa s krompirom i rižom, pa se ispostavilo da je zadovoljavajuća.

  • 1 kg rajčice
  • 4 krompira
  • 2 kašike riže,
  • 2-3 režnja belog luka,
  • 1-2 kašike akutne adjike (bez paradajza),
  • 1 luk,
  • 1 kašika suhe paprike
  • sol i ljuta crvena paprika,
  • 2 kašike biljnog ulja,
  • 1-1,5 litara vode.

Pogledajte video: SUPA OD PARADAJZA - recept za juhu od rajčice (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar

← Prethodna | Sledeće →