Anthocyan Forte: upute, cijena, recenzije pacijenata

Anthocyan Forte - lijek u borbi protiv problema s očima. Antocijanin je biološki dodatak, koji uključuje aktivne sastojke koji tijelo ispunjavaju neophodnim vitaminima.

Anthocyan Forte je dodatak prehrani za oči

Tablete imaju antioksidativna svojstva, smanjuju vaskularnu propusnost, normaliziraju intraokularnu cirkulaciju i pritisak tela i normaliziraju oštrinu vida.

Akcija lijekova

Komponente lijeka imaju kompleksan učinak, a to su:

  1. Neutralizirajte efekte slobodnih radikala.
  2. Ojačajte vaskularni zid.
  3. Povećavaju elastičnost kapilara.
  4. Doprinosi odljevu intraokularne tečnosti.
  5. Manje krvarenja se rješavaju.
  6. Povećavaju oštrinu vida.
  7. Smanjite vizuelni prekomerni rad.

Kada je imenovan

Propisati lijek u kombinaciji s dodatnim vitaminima, Anthocyanin forte se uzima sa:

  • Glaukoma
  • Katarakta
  • Miopija.
  • Starosna degeneracija makule.
  • Oštećen vid.
  • Prevencija bolesti zubne cakline.
  • Jako naprezanje očiju.

Sastav i oblik oslobađanja

Sastav lijeka Antocyan Forte uključuje:

  1. Cink
  2. Rutinska.
  3. Riboflavin.
  4. Askorbinska kiselina.
  5. Antocijani borovnice i crne ribeze.
Lijek se proizvodi u obliku tableta od 10 komada. Trideset tableta u jednom pakovanju

Posebna uputstva za upotrebu

Prije nego što počnete koristiti bilo koji lijek, svakako se posavjetujte s liječnikom, specijalist će odabrati lijek koji vam odgovara.

Tablete treba piti tokom obroka, strogo se pridržavati tijeka liječenja.

Uzimanje lijeka trudnicama i ženama tokom dojenja se ne preporučuje.

Anthocyan Forte čuvajte na hladnom, mračnom i van dosega djece.

Nakon isteka roka valjanosti (navedenog u uputama), odložite.

Važno je napomenuti da morate početi uzimati lijek čim primijetite pogoršanje vida.

Primjetit ćete promjenu već nakon prvog kursa uzimanja kompleksa vitamina, poboljšava se oštrina vida i oči će prestati boljeti.

Trošak Antotsian Forte u Rusiji iznosi 250 rubalja, u Ukrajini, ovisno o lokaciji ljekarne i vremenu proizvodnje lijeka, od 100 do 150 grivna.

Nažalost, ne postoji upravo takav analog s istim sastavom za liječenje očnih bolesti dijabetesa.

U slučaju prevencije i od umora očiju, predstavljamo vam nekoliko analoga za alternativnu zamjenu Anthocyan Forte:

Indikacije za upotrebu

Antocijan Forte je dodatni izvor vitamina C, B2, nikotinske kiseline, cinka, antocijana, koji su neophodni za oštrinu vida. Lijek se preporučuje uzimati nakon savjetovanja s liječnikom u sljedećim slučajevima.

  • Da biste poboljšali vid noću.
  • Veliko opterećenje organa vida.
  • Dijabetička retinopatija je komplikacija dijabetesa kad su oštećene mrežnice.
  • Zamagljivanje sočiva je katarakta.
  • Glaukom - nizak intraokularni pritisak.
  • Miopija.
  • Profesionalni vozači i uredski radnici koji dugo vremena provode ispred monitora računara.

Suplementi se mogu uzimati kao izvor vitamina, međutim, prije upotrebe trebali biste se posavjetovati s liječnikom kako biste izbjegli hipervitaminozu. Trajanje kursa je 2 meseca. Svakog dana trebate uzimati 1-2 tablete uz obroke. Ako je potrebno i preporuke liječnika, možete ponoviti terapijski kurs.

Aktivne komponente uključene u sastav djeluju jedna s drugom, stoga imaju sveobuhvatan blagotvoran učinak na organe vida.

  1. Antocijanini borovnice - 10 mg. Ove tvari imaju antioksidativni učinak, neutraliziraju slobodne radikale. Koncentriraju se u očnim tkivima i pomažu kod glaukoma, kao i niskog intraokularnog pritiska.
  2. Antocijanin ribizle - 15 mg. Pojačava učinak borovnice, smanjujući naprezanje očiju.
  3. Proantocijanidini sjemenki grožđa - 30 mg. Normaliziraju pritisak unutar očiju, daju elastičnost žilama i izoštravaju vid.
  4. Vitamini PP (10 mg) i B2 (2 mg). U kompleksu se znatno pojačava njihov učinak: poboljšava se noćni vid, a katarakta se može spriječiti.
  5. Askorbinska kiselina - 50 mg. Djeluje kao profilaktičko sredstvo za očne bolesti, smanjuje rizik od oštećenja kapilara.
  6. Cink - 7,5 mg. Pojačava antioksidativni efekat preostalih komponenti, a takođe poboljšava apsorpciju vitamina A.

Stručnjaci napominju da takav sastav blagotvorno utiče na stanje očiju i pomaže kod raznih bolesti. Kompatibilnost s drugim lijekovima mora se provjeriti s medicinskim stručnjakom.

Kontraindikacije

Dodaci se ne preporučuju osobama koje imaju individualnu netoleranciju na sastavne dijelove. Stručnjaci napominju da se nakon preporučenih doza ne primjećuju nuspojave.

Ne preporučuje se uzimati Antocyan Forte trudnicama i dojiljama, kao i deci mlađoj od 14 godina.

Cijena i skladištenje

Lijek je dostupan u obliku tableta, čiji je rok trajanja 2 godine. Čuvajte na sobnoj temperaturi, na mestu zaštićenom od vlage i svetlosti, van dohvata male dece.

Važno je napomenuti da dodatak prehrani nije lijek i izdaje se bez recepta, međutim, prije upotrebe, uvijek se morate konzultirati s kvalificiranim oftalmologom.

Standardno pakovanje sadrži 30 tableta. U Rusiji ih je moguće kupiti u drogerijama za 280 - 330 rubalja, ovisno o regiji.

Ne postoje lijekovi sličnog sastava, ali postoje lijekovi koji imaju slabiji efekat, ali efikasno pomažu i kod očnih bolesti. Razmotrite najpopularnije alate koje preporučuju stručnjaci.

  1. "Blueberry Forte." To je biološki aktivni dodatak, koji se preporučuje uzimati u početnim fazama bolesti ili oštećenja organa vida. Cijena je niža u odnosu na Anthocyan forte. Sastav uključuje rutin i lutein. Za djecu stariju od 3 godine, lijek se razvija u obliku sirupa.
  2. Lutein kompleks. Sastav uključuje ekstrakt borovnice, bakar, selen, lutein, vitamin E. Lijek se preporučuje uzimati u rehabilitacijskom razdoblju nakon operacije na organima očiju.
  3. Vitrum Vision. Sadrži vitamin E, cink, bakar i lutein. Uzima se kao profilaksa, i to od navršenih 12 godina.
  4. Complivit Ophthalmo. Sadrži veliki broj vitamina, folnu kiselinu, koja poboljšava apsorpciju vitamina, cinka, bakra, rutina, zeaksantina, luteina. Propisan je za velika opterećenja oka, oštećenja tkiva.
  5. "Doppelherz imovina." Poduzima se kao preventivna mjera. Glavne komponente: lutein, zeaksantin.
  6. "Oquet Lutein." Dodatak prehrani sa luteinom, cinkom, selenom i vitaminom C. Poboljšava oštrinu vida i ublažava umor očiju.

Prema brojnim recenzijama pacijenata, Anthocyan Forte pomaže samo u početnim fazama bolesti. Zbog toga se preporučuje uzimati ga kao profilaksa dijabetes melitusa jer je u ovom slučaju vid oštećen u 90% slučajeva.

Prije nego što se podvrgne liječenju, poželjno je konzultirati se s liječnikom.

A ako bolest napreduje, onda mogu pomoći samo najnovije tehnologije i terapije oftalmologa, a u nekim slučajevima je potrebna i hirurška intervencija.

Oblik i sastav izdavanja

  • tablete težine 400 mg: okrugle, ljubičasto presvučene, prekrivene prozirnom školjkom (10 kom u blisterima, u pakovanju od kartona 1 ili 3 blistera, 100 kom u plastičnim staklenkama),
  • tablete težine 525 ± 52,5 mg (30 kom. po pakovanju).

Aktivne tvari u sastavu tableta težine 400 mg:

  • Vitamin C - 50 mg
  • proantocijanidini iz crvenog grožđa - 30 mg,
  • antocijani bobica crne ribeze - 15 mg,
  • antocijanini borovnice - 10 mg,
  • Vitamin PP - 10 mg
  • cink - 7,5 mg
  • vitamin b2 - 2 mg.

Biološki aktivne tvari u tabletama težine 525 mg:

  • proantocijanidini - 30 mg,
  • antocijanini - ne manje od 25 mg,
  • Vitamin C - 50 ± 7,5 mg
  • vitamin PP - 10 ± 1,5 mg,
  • cink - 5 ± 0,75 mg,
  • vitamin b2 - 2 ± 0,3 mg.

Sastav tableta 525 mg: ekstrakti plodova crne ribizle, borovnice i sjemenke grožđa, askorbinska kiselina, cink citrat, mikrokristalna celuloza (E460), nosač: maltodekstrin, nikotinamid, natrijum karmeloza (E468), nosač: sredstvo protiv slijepljenja magnezijum stearat (E4) hidroksipropil metilceluloza (E464), sredstvo za zadržavanje vode: riboflavin, propilen glikol (E1520), amorfni silicijum dioksid (E551).

Svojstva komponenata

  • Antocijanini borovnice: prodiru i nakupljaju se u tkivima oka (posebno u mrežnici), neutraliziraju djelovanje slobodnih radikala, imaju dekongestantno i izraženo antioksidativno djelovanje, normaliziraju odljev intraokularne tekućine u glaukomu, stabiliziraju intraokularni tlak, pomažu u stabiliziranju vezivnog tkiva, smanjuju propusnost i krhkost kapilara zaštititi žile, imati pozitivan učinak na vaskularne lezije u slučaju dijabetičke retinopatije,
  • antocijani bobica crne ribizle (više od 75% njih su rutinozidi, strukturni analozi rutina): pojačavaju i nadopunjuju učinke antocijana borovnice, imaju izraženiji antioksidativni učinak u odnosu na njih, pružaju dodatnu zaštitu pri visokim vizualnim opterećenjima, naime: povećavaju oštrinu vida u sumrak, smanjuje umor očiju pri radu za računarom, poboljšava prilagođavanje mraku,
  • proantocijanidini sjemenki crvenog grožđa: pojačavaju i dopunjuju pozitivan učinak antocijana, normaliziraju intraokularni pritisak, ubrzavaju prilagodbu na tamu nakon jarkog bljeska svjetlosti, poboljšavaju kontrast percepcije slike i oštrine vida kod ljudi koji rade za računarom, pomažu u sprečavanju i usporavanju napredovanja glaukoma, povećavaju vaskularnu elastičnost ( što je posebno važno za eksudate, vaskularne lezije i mikroaneurizme nastale dijabetičkom retinopatijom),
  • Vitamin C (askorbinska kiselina): usporava razvoj dijabetičke katarakte ili smanjuje rizik od njenog nastanka, smanjuje propusnost i krhkost kapilara, pomaže u sprječavanju i usporavanju napredovanja katarakte i glaukoma i čuva vizualnu purpuru (rodopsin) u mrežnici, u visokim koncentracijama - smanjuje intraokularni pritisak za glaukomu ,
  • cink: pojačava djelovanje drugih antioksidanata, poboljšava prijenos informacija kroz optički živac, smanjuje rizik od degeneracije makularne degeneracije, sprečava degeneraciju optičkog živca,
  • B vitamini2 (riboflavin) i PP (nikotinska kiselina): poboljšavaju tamnu adaptaciju, sprečavaju i usporavaju razvoj starosnih promjena sočiva, doprinose prevenciji i liječenju "noćnog sljepila".

Sve komponente koje čine Antocijanin Forte se nadopunjuju i pojačavaju međusobno djelovanje, pružajući snažno antioksidativno djelovanje lijeka, efikasnu zaštitu kapilara, mrežnice i sočiva oka.

Pravila i uslovi skladištenja

Čuvajte van dohvata dece, zaštićene od svetlosti i vlage, na temperaturi ne većoj od 25 ° C.

Rok trajanja je 2 godine.

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Prema statističkim podacima, u ponedjeljak se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara - za 33%. Budite oprezni.

Redovnim posjetom solariju šansa da se dobije karcinom kože povećava se za 60%.

Ljudska krv "teče" kroz žile pod ogromnim pritiskom, a ako joj se naruši integritet može pucati i do 10 metara.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Nekada je zijevanje obogatilo tijelo kiseonikom. Međutim, ovo gledište je opovrgnuto. Naučnici su dokazali da zijevanjem čovjek hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

Ako se smiješite samo dva puta dnevno, možete sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanih i moždanih udara.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istovremeno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

Naučnici sa Univerziteta Oxford proveli su niz studija tokom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Zbog toga, naučnici preporučuju ne isključivanje ribe i mesa iz njihove prehrane.

Svaka osoba nema samo jedinstvene otiske prstiju, već i jezik.

Obrazovana osoba manje je podložna bolestima mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva za nadoknadu obolelih.

Američki naučnici sproveli su eksperimente na miševima i zaključili da sok od lubenice sprečava razvoj ateroskleroze krvnih sudova. Jedna grupa miševa pila je običnu vodu, a druga sok od lubenice. Kao rezultat toga, posude druge grupe bile su bez holesterola.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnoću za razvoj mozga za 40%.

U nastojanju da izvuku pacijenta, doktori često idu predaleko. Tako je, na primjer, izvjesni Charles Jensen u periodu od 1954. do 1994. preživjelo je više od 900 operacija uklanjanja neoplazme.

Znatno je porastao broj zaposlenih koji se bave uredskim poslovima. Ovaj trend je naročito karakterističan za velike gradove. Kancelarijski posao privlači muškarce i žene.

Sastav lijeka

Sastav lijeka uključuje sljedeće komponente:

  • antocijanini borovnice,
  • antocijani crne ribizle,
  • proantocijanidini sjemenki sorti crvenog grožđa,
  • vitamin B2 (ili riboflavin),
  • vitamin C (ili askorbinska kiselina),
  • vitamin PP (ili nikotinska kiselina),
  • cink.

Kako uzimati Antocyan Forte

Lijek se koristi u kursevima od 2 mjeseca. Doziranje za odraslu osobu prema uputstvu za upotrebu je 1-2 tablete dnevno, treba ih uzimati sa hranom.

Da biste izbjegli neželjene efekte, prije početka liječenja ovim vitaminskim kompleksom trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom. Oftalmolog će odabrati istovremeno liječenje, pojedinačno doziranje i trajanje lijeka.

Drugi uzrok prehrambenih dodataka moguć je po preporuci oftalmologa.

U starosti

Dodaci nemaju starosna ograničenja za starost. Primjena u starosti je opravdana. Zbog kvalitativno odabranog sastava, farmakološki preparat usporava promjene u organima vida povezane s godinama i poboljšava jasnoću percepcije okolnog svijeta.

Upotreba lijeka se ne smatra osobama mlađim od 18 godina. Ovi vitamini za djecu nisu testirani i zbog toga ih se ne može propisati.

Tokom trudnoće i dojenja

Upotreba vitaminskog kompleksa dozvoljena je u trudnoći i tokom dojenja, ali uz rezervu. Ako se pojavi bilo koji negativan simptom, uključujući i onaj koji proizvođač nije opisao, tijek terapije treba prekinuti.

Antocijanin forte se može koristiti za poboljšanje vida tokom trudnoće, ali pod strogim nadzorom akušera-ginekologa.Bilo koji negativni simptomi koji su se očitovali tokom terapije biološki aktivnim dodatkom razlog su povlačenja lijeka.

Uvjeti za odmor i skladištenje

Antocijanski forte u ljekarničkoj mreži distribuira se slobodno. Za kupnju proizvoda nije potreban recept liječnika. Međutim, samo-lek se ne preporučuje.

Prosječni trošak u Rusiji je 350-400 rubalja.

Čuvati na temperaturi nižoj od +25 ° C ne više od 2 godine od datuma proizvodnje i puštanja šarže. Lijek treba čuvati na suhom i tamnom mjestu. Kada uđe voda ili direktna sunčeva svjetlost, gube se svojstva prehrambenih dodataka.

Glavni analog Anthocyan forte je lijek Blueberry forte. Oba lijeka se nose sa sindromom "umornog oka", povećavaju vizualnu funkciju i štite od preranog starenja organa. Oba leka sadrže sirovine prirodnog porekla. Borovnica forte dostupna je u tabletama i dozvoljena je za liječenje djece od 3 godine života. Do 7 godina propisane su 2 tablete dnevno (ujutro i navečer), od 7 godine se dodaje večera, a u odraslom stanju (preko 14 godina) možete piti 2 tablete u 3 doze. Kursno lečenje - 2 meseca.

Lijekovi propisani u složenom liječenju očiju, ali različiti u sastavu i djelovanju antocijana:

  • Complivit oftalmo,
  • Vitrum Vision
  • Nutrof Ukupno
  • Okuyvayte Lutein.

Pravi analog s potpunim ili djelomičnim omjerom u sastavu tableta ne postoji. Navedeni lijekovi imaju sličan učinak na tijelo, ali svako sredstvo ima svoj kompleks utjecaja i način vraćanja vida. Kombinujte ove lijekove samo u svrhu upotrebe:

  • poboljšanje vida
  • prevencija i retardacija očnih bolesti,
  • usporavanje procesa promena povezanih sa starenjem,
  • smanjenog umora očiju.

Vitaminski kompleks Anthocyan forte često se propisuje u složenom tretmanu očiju. Uzimanje lijeka biće efikasno samo u ranoj fazi očne bolesti ili kod prekomjernog rada organa vida. Pokazuje visoku efikasnost u prevenciji oštećenja očnih žila kod dijabetes melitusa. U slučaju nepovratnih promjena, lijek je neefikasan.

Indikacije za upotrebu

Budući da je Anthocyan Forte dodatak prehrani, onda se preporučuje uzimati ga kao dodatni izvor cinka, antocijanina, vitamina B2, C i R. R. Nedovoljan sadržaj ovih elemenata može se primijetiti kod:

  • dijabetička retinopatija,
  • katarakta
  • glaukom
  • promjene u tijelu povezane sa starenjem,
  • miopija
  • pojačano naprezanje očiju,
  • duga vožnja.

Oftalmolog vam može također propisati dodatak ishrani ako imate oštećenje vida ili neki drugi problem. Mnoge recenzije ovog lijeka sugeriraju da se uzima čak i bez problema s vidom, već jednostavno radi sprečavanja i povećanja razine vitamina u tijelu.

Antocijanin: recenzije

Dosta često se Antocyan Forte počinje uzimati upravo zbog preporuka oftalmologa. To znači da ljekari vjeruju u ovaj lijek. Takođe, među onima koji su počeli sami uzimati lijek, recenzije su također prilično pozitivne. Evo nekih od njih:

Vizija je počela da pada zbog činjenice da sam promijenila posao i sada više vremena provodim za računalom. Oftalmolog je propisao vježbe i uzimanje antocijanina. Pio sam 2 kursa - moj vid do sada je prestao padati. Vjerovatno ću redovno ponavljati kurs.

Počeo je glaukom. Propisano da pijete antocijan Forte, ali čak 2 kursa nisu pomogla. Vrijedilo je početi uzimati vitamine za prevenciju i prije bolesti.

Radim kao kamiondžija u smjenama. Kad sam na letu, oči su mi vrlo suhe, a noću mi opada vid. Pio sam tečaj antocijanina i nelagoda je prošla, ali noću i dalje vidim gore, iako još uvijek ima pozitivan učinak.

Analozi lijeka

Kada kupujete lijek, budite oprezni s nazivom! Tačno - antocijanin Forte, a ne „antocijanin” ili „anti-cijan” na bilo koji način. I tada postoji puno sredstava sa sličnim nazivom, ali njihove svrhe mogu biti potpuno različite. Evo analoga alatatočno slične namene:

  • Oftalmički. Riječ je o kapi za oči, čija je akcija usmjerena na uklanjanje suhoće i nelagode očiju. Cijena je 150 rubalja.
  • Borovnice Forte Evalar. Također dodatak prehrani za poboljšanje zdravlja očnih jabučica i normalizaciju vizualnog metabolizma. Cijena - 200 rubalja za 50 komada (za 25 dana).
  • Vitrum Vision - bogat multivitaminski kompleks usmjeren na regulisanje rada očiju i jačanje rada svih funkcija očne jabučice. Cijena - 800 rubalja za 30 tableta (1 kurs).
  • Lutein kompleks. Vitaminsko antioksidacijski kompleks za normalizaciju metaboličkih procesa vida. Cijena - 500 rubalja za 30 tableta (1 kurs).

Za pojedinačni izbor vitamina, ipak biste trebali konzultirati stručnjaka. U svakom slučaju, vitamine i dodatke prehrani kupujte samo u pouzdanim ljekarnama!

Farmakološko djelovanje lijeka

Pogledajte cijenu Vitrum Vision Fort-a. Također u članku je detaljna uputa za lijek, njegova korisna svojstva i kontraindikacije, recenzije kupaca.

U članku (link) o popularnim i efikasnim analogima kreme za očne bolesti - Demalan. Usporedba farmakoloških svojstava i raspona cijena.

Djelovanje lijeka Antocyan forte temelji se na djelovanju njegovih pojedinih komponenata:

  • Antocijanini borovnice u stanju da prodre i akumulira se u mrežnici i ostalim tkivima oka. Imaju snažno antioksidativno djelovanje i neutraliziraju negativan učinak slobodnih radikala. Također štite krvne žile, smanjuju njihovu propusnost i krhkost, pomažu u slučaju dijabetičke retinopatije, normaliziraju intraokularni tlak i izlivanje tekućine u oči s glaukomom.
  • Antocijanini sa crnom ribizlom razlikuju se od antocijana borovnice po sastavu i funkciji. Imaju veću antioksidacijsku aktivnost i na taj način pojačavaju efekat antocijana borovnice pri visokim opterećenjima oka.
  • Koštani proantocijanidini Sorte crvenog grožđa slične su građevine antocijaninima, ali imaju veću bioraspoloživost i antioksidacijsku aktivnost. Povećavaju elastičnost krvnih žila, povećavaju oštrinu vida i kontrast između slika kod ljudi koji stalno rade za računalom, normaliziraju intraokularni pritisak i ubrzavaju tamnu prilagodbu.
  • Riboflavin i nikotinska kiselina (vitamini B2 i PP) ako se koriste zajedno mogu pojačati njihov učinak. Njihova upotreba doprinosi prevenciji katarakte, lečenju i sprečavanju "noćnog slepila", poboljšanju adaptacije u mraku nakon jarkih bljeskova svetlosti.
  • Askorbinska kiselina doprinosi stalnom prisustvu pigmenta rodopsina u mrežnici, smanjuje oštećenje i propusnost kapilara (što je najvažnije za dijabetičku retinopatiju), pomaže u prevenciji i liječenju glaukoma i katarakte, kao i u slučaju glaukoma, smanjuje intraokularni tlak.
  • Cink Ima antioksidativno dejstvo, a pojačava i efekat drugih antioksidanata. Bez cinka vitamin A se apsorbuje još gore, zbog čega se vid pogoršava u mraku. Korištenjem cinka smanjuje se rizik od senilne makularne degeneracije mrežnice, poboljšava se prijenos impulsa po optičkim nervima, a smanjuje se i rizik od degeneracije optičkog živca.

Komponente koje čine lijek Antocyan forte imaju pozitivan učinak na obnavljanje vida.

Komponente koje čine Antocyan forte dopunjuju rad jedni drugih, pružaju visoko antioksidativno djelovanje lijeka, kao i zaštitu očnih struktura: mrežnice, kapilare, kristalne leće.

Lijek Antocyan forte treba koristiti kao dodatni izvor antocijana, proantocijanidina, vitamina PP, B2 i C, kao i cinka za:

  • dijabetička retinopatija (oštećenje oka kod dijabetesa melitusa),
  • katarakta
  • glaukom (za smanjenje intraokularnog pritiska),
  • degeneracija mrežnice,
  • miopija bilo kojeg stepena,
  • slab noćni i sumračni vid, kao i oslabljena mračna prilagodba,
  • veliko naprezanje očiju pri čitanju, radu za računarom ili videonadzorom,
  • stalna vožnja u mraku kako bi se minimizirali zasljepljujući efekti farova nadolazećih automobila.

Upotreba droga

Prije upotrebe bilo kojeg kompleksa vitamina trebali biste se posavjetovati s liječnikom koji će vam pomoći odabrati najbolju kombinaciju komponenata za vas, što znači da će odabrati određeni lijek.

Lijek se odraslim osobama preporučuje jesti uz hranu, 1 ili 2 tablete dnevno, sa puno tekućine. Trajanje prijema je 2 mjeseca, ali broj kurseva upotrebe je neograničen. Ako je potrebno, tečaj se može ponoviti.

Cijene lijekova

Prosječna cijena za pakovanje od 30 tableta antocijana fortea u ruskim ljekarnama varira ovisno o lokaciji određene ljekarne i datumu proizvodnje lijeka od 280 do 330 rubalja.

U ljekarnama u Ukrajini prosječna cijena istog lijeka je oko 200 grivna, što je više od njegove cijene u Rusiji.

Dalje o masti za oči, analogu Blefarogela - Demazol. Da li je bolji analog originalnog?

Detaljna uputstva (ovde) o složenom preparatu - Blueberry forte.

Pogledajte video: YABAN Mersini Forte, Blueberry Forte, Retina, Glokom, Konjonktivit, Göz Zafiyeti, ibrahim Gökçek (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar