Recepti naših čitalaca

Dakle, u našem receptu su uključeni:

Prvo pripremite plodove. Treba ih oguliti. Jabuku i krušku naribajte odvojeno na krupnoj rerni, bananu izgnječite vilicom. Pomiješajte sir i jaja. Dobivenu smjesu podijelite na tri dijela. Dodajte svakom voću. Sve temeljito izmiješajte vilicom. Ne budite uznemireni ako vam se ispadne prilično fluidno.

Sada morate sortirati radne dijelove u kalupe pogodne za mikrovalnu. Mogu biti silikonski, plastični, stakleni ili keramički. Možete čak uzeti i obične zdjele ili šalice s debelim zidom. Sufle se ne diže tokom pečenja pa kalupe možete napuniti do samog vrha.

Doručak smo stavili u mikrovalnu na 5 minuta. Ako želite, možete ga ispeći u rerni. U ovom slučaju, vrh ispada malo ružičasto, a unutar sufle ostaje isti nježni.

Provjera spremnosti sufle je jednostavna. Morate pažljivo dodirnuti vrh: ako vam je na prstu trag skute, pecite još par minuta. Po izgledu vrh u gotovom suffle-u postaje krema. Prilikom posluživanja možete ih posipati cimetom.

Gotovi sufle se čuva u hladnjaku 2-3 dana. Možete je jesti i toplo i hladno.

Prijatelji, želite doručak jednostavno, brzo i zdravo? Želite li se počastiti slatkim i nježnim desertom bez brašna, kaše, maslaca i šećera? Desert koji će vam pružiti zadovoljstvo, ljepotu i zdravlje? Sve je jednostavno! Samo je potrebno da otvorite frižider, nabavite hranu i ... "Jabuka, kruška koju volite, onda jedete!"

Usput, ukratko o sufleu:

Sufle (od francuskog "soufflé") poznato je jelo francuskog porijekla, sastoji se od žumanca pomiješanih sa širokim sastojcima u koji se zatim bjelanjci dodaju u zračnu masu.

Sufle može biti i glavno jelo i sladak desert. Skuva se u rerni u posebnoj vatrostalnoj posudi, nabubri od temperature, ali potom padne nakon otprilike 20-30 minuta. Sadrži najmanje dva sastojka: mješavinu kisele pavlake i tučenog bjelanjka.

Miks za sufle obično se pravi na bazi sira, čokolade, limuna ili bešamel sosa.

Sufle je izumljen u Francuskoj krajem XVIII veka. Poznati kuvar Beauvelier počeo ga je servirati u svom restoranu "Grand Tavern de Londre" kao jedno od "novih, dobrih i izuzetno jeftinih modnih jela", napominjući "da ga nije lako pripremiti i da kuhari puno toga dožive" poteškoće. "

Pogledajte video: Recept za kiš sa prazilukom i slaninom Quiche lorraine (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar