Longevita glukometri i test trake: cijena i recenzije, dizajn i upotreba uređaja

Pacijenti, koji su u pritvoru protiv dijabetesa, zahtijevaju stalnu kontrolu količine krvi u krvi. Longevita Glucometer - jedan od najkraćih alata za analizu. Vin se vidi u jednostavnosti, u najvećoj funkcionalnosti i mudrosti u vikoristanu. Molim vas, ne dozvolite mi da vam dam dozu inzulina, već da dinamički povećavam brzinu napretka.

Funkcije i preseljenje

Osovina yaki prolazi mjerač glukoze Longevita:

  • visok nivo funkcionalnosti,
  • jednostavnost
  • udoban interfejs,
  • sjajni ekran rozmarina
  • zapamtite do 75 testova,
  • set od 25 test smuzh i lancetiv,
  • zakletva maliy krvi za dijagnozu,
  • post-garancija.

Funkcija mjerača glukoze u krvi u glukozi u krvi.

Veličina struma, koji je vinarija, prilikom izmjene govora za test-muškarce i zucru, omogućavajući vam da odaberete pravu količinu vremena. Sat vremena analize ukupno 10 sekundi. Rezultati bi se trebali prikazati na zaslonu, omogućujući vam da to učinite brzo i točno, ako je potrebno, dozu treba unijeti. Pored toga, u svrhu očuvanja tih podataka možete omogućiti dinamičke pokazatelje performansi. Takvi pidhidi pomažu ako je potrebno, brzo i odgovorno kako živjeti sa pokazateljima.

Tehničke karakteristike glukometra Longevita

Prratsyu na dvije AAA baterije.

U Velikoj Britaniji se provodi mjerač glukoze u krvi, koji govori o jačini krvi. Coduvannya bez kodova, a garancija nije malo obmezhen. Za vimіryuvannya ryvnya glukoze u mreži pune krvi vikoristovitsya elektrokhimichny metoda analize. Uređaj je zdrav, a koncentracija krastavca je između 1,66 do 33,3 mmol / l, pokazatelji su tačni, prosječna vrijednost je isključena. Volodíê o memoriji ima do 180 testova. Dvije baterije tipa AAA whistachê za 1000 kartica. Izvrstan prikaz je mogućnost čitanja jasnih vizualnih rezultata, što je dobro za književne ljude i osobe sa oslabljenom zori. Zdatny pratsyuvati u glavama temperature od 10 do 40 stepeni i vologost do 90%. Kilkíst test-man i lancet u starter kompletu postat će 25. Vaga 300 g i rozmíri 20? 12? 5 cm Dopustite da nosite brojilo, pričekajte.

Uputa za stasis

Nalashtuvati glucometer može se automatski predati ručno. Postupak za izvođenje vimіryuvannya za pomoćni glukometar:

  1. Umetnite baterije i uključite uređaj.
  2. Prije neposredne vimiryuvanny glukoze postavite datum i sat.
  3. Pritisnite glavni taster i kliknite na signal. Ne varajte se za lakom, u stvari, kad se uključite na jedan dan, stupit ćete u kontakt.
  4. Pomoću lanceta u posebnoj sobi, vibrira ikona uređaja za uzimanje krvi.
  5. Lagano skrenite i zatvorite test-test u luci za njih.
  6. Penetrirajte vrhom prsta lancetom, nanesite krvne mrlje na kauč za testiranje.
  7. Rolajte 10 sek. Prije prepoznavanja rezultata, displej će se automatski automatski prikazati.
  8. Proces uzimanja krvi je analogan.

Mjerač glukoze Longevita jednostavan je u vikoristanníju. Međutim, pacijent je kriv za prekid i rezultati su zreli. Kompaktni rozmíri, zrozumíli u širokoj unutrašnjosti, rozrahovani na zruchníst coristuvacha. Vimiryuvati riven tsukru i izvesti korektivnu akciju moguće je u svakom trenutku. Uređaj je prikladan za djecu. Glukometar je funkcionalan i ručni instrument. Važno je da poštujete informacije o dokumentaciji i dokumentaciji. Da bismo vam pomogli da jedinstveno kupite pidroblenih abo nisu prenijeli kontrolu nad uređajima.

Opis uređaja Gamma Mini

Oznaka Gamma naziv je proizvodne kompanije. Pod njihovim vodstvom razvijeno je prikladno učvršćenje koje je idealno za svakodnevnu upotrebu. Temeljno je važno da se prijava može ponoviti. Prilagođavanje ne podrazumijeva upotrebu složenih kodnih sistema, uključujući u postupku korištenja test traka. Također je primjetno da je uređaj u skladu sa svim ECT (European Standard for Accuracy) standardima.

Glavne karakteristike su sljedeće:

  • Brojilo je jedinstven kompaktni sistem koji uključuje prijemnik test test traka, a to je utičnica. Ona u njemu prodire,
  • nakon uvođenja trake uređaj se automatski aktivira,
  • Ekran je 100% prikladan. Zahvaljujući njemu, pomoću Gama, biće moguće bez problema pratiti proces izračuna u skladu sa simbolima i jednostavnim porukama koje se prikazuju na ekranu.

Govoreći o karakteristikama uređaja, treba imati na umu da se tipka M, koja je glavno tipka, nalazi na prednjoj ploči zaslona. Koristi se za aktiviranje uređaja i ostvarivanje izravnog pristupa odjeljcima s memorijom.

Da biste aktivirali uređaj prema ubrzanom planu, možete uključiti i održavati glavnu tipku 3 sekunde. Onog trenutka kada se pojavi kap krvi, na ekranu uređaja pojavljuje se poruka koja kaže da je Gamma mini glukometar u potpunoj spremnosti za uzimanje uzorka krvi. Uz to, na prikaz uređaja možete samostalno instalirati sve: od mjeseca i dana do sati i minuta.

Treba posebno napomenuti određene modele opisane tvrtke, posebno Mini modifikaciju. Njegove karakteristike su sljedeće: memorija čini 20 mjerenja, kalibracija se vrši prisustvom krvne plazme. Dodatno umjeravanje nije potrebno, što je vrlo zgodno za svakog od dijabetičara.

Izvor napajanja je standardna „tablet“ baterija kategorije CR2032 koja se može kupiti u bilo kojoj tehničkoj prodavnici. Napajanje memorije povezano sa napajanjem je 500 analiza. Treba napomenuti i jednu prikladniju funkciju, a to je povezivanje računarom pomoću USB kabla.

Dodatne karakteristike uređaja kompanije Gamma su sljedeće:

  1. mogućnost pregleda rezultata za 14, 21, 28, 60 i 90 dana. Isto vrijedi i za prosječne rezultate izračuna u razdoblju od 7 dana,
  2. glasovna podrška na dva jezika, naime engleskom i ruskom,
  3. lancetasti uređaj s predviđenom regulacijom stupnja dubine proboja,
  4. krvi za analizu je potrebno 0,5 μl.

Koje su karakteristike Gamma Diamand?

Osim toga, krv je moguće koristiti za analizu iz bilo kojeg dela tijela. Ovo je veoma važna funkcija za dijabetičare, jer ne mogu svi ili ne mogu tolerisati uzimanje krvi iz prsta. Enzimska kategorija su glukozida oksidaze, što je dodatno jamstvo tačnosti. I na kraju, automatizirana ekstrakcija testnih traka upotpunjava praktičnost korištenja brojila.

Pošaljite prijatelju

Glucometer Longevita

Ime vašeg prijatelja je *:

E-mail vašeg prijatelja *:

Nema na skladištu

Tweet Podijeli ovo Google+ Pinterest

  • Više informacija
  • Specifikacija
  • Recenzije
Prehrana2xAAA
Metoda mjerenjaelektrohemijski
Kodiranjeautomatsko kodiranje
Vrijeme mjerenja, sec10
Broj traka u početnom kompletu25

Longevita mjerač glukoze u krvi funkcionalan je i jednostavan za upotrebu.

Značajke:

- memorija za 75 mjerenja,

- vrijeme za analizu - do 10 s,

- raspon indikacija: 1,66 - 33,33 mmol / l.

Opcije:

2,25 test trake.

3. Uređaj za piercing.

5. Kućište za skladištenje.

7. Beležnica za beleške.

8. Uputstvo na ruskom.

9. Neograničena garancija.

Upute za preuzimanje Longevita-a za glukometre

Glucometer Longevita: upute za uporabu, cijene i recenzije

Sve osobe kojima je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 i 2 potrebno je redovito praćenje razine šećera u krvi i praćenje njihovog stanja. Ovo je važno za odabir prave doze lijeka, a također vam omogućuje da na vrijeme poduzmete potrebne mjere i spriječite razvoj ozbiljnih komplikacija.

Danas tržište medicinskih proizvoda nudi širok izbor različitih uređaja za obavljanje krvnih pretraga nivoa glukoze u kući. Dijabetičari odabiru uređaj na osnovu proizvođača, funkcionalnosti, kvaliteti, tačnosti i cijeni analizatora.

Longevita glukometar smatra se najjednostavnijim i najpovoljnijim uređajem među sličnim uređajima u svojoj cjenovnoj kategoriji. Po izgledu podseća na pejdžera, ima veliki displej, što je velika prednost za starije i slabovidne osobe.

Opis mjerača glukoze

Zbog svoje jednostavnosti i veće lakoće upotrebe takav instrument često biraju osobe starije životne dobi i djeca. Zbog širokog ekrana dijabetičari čak i kod slabog vida mogu vidjeti jasne i velike znakove, pa uređaj ima mnogo pozitivnih kritika liječnika i pacijenata.

Uzorkovanje krvi za analizu vrši se posebnim lancetom, dok se nivo dubine punkcije može prilagoditi, ovisno o osjetljivosti kože dijabetičara. Tako se dužina igle može individualno prilagoditi debljini kože.

U kompletu pored mjernog aparata možete pronaći i lancete i test trake za brojilo. Krvni test za razinu šećera provodi se elektrohemijskom dijagnostičkom metodom.

  • Glukoza koja je u krvi dijabetičara nakon kontakta sa specijalnim elektrodama test trake reagira s njima što dovodi do stvaranja električne struje. Ovi indikatori su prikazani na ekranu uređaja.
  • Na temelju dobivenih podataka pacijent ima priliku odabrati ispravnu dozu lijekova, inzulina, prilagoditi prehranu i stupanj fizičke aktivnosti.

Longevita glukometar prodaje se u specijaliziranim medicinskim prodavaonicama, ljekarnama ili u internetskoj trgovini. U Rusiji je njegova cijena oko 1.500 rubalja.

Značajke brojila Longevita

Navedite svoj šećer ili odaberite spol za preporuke. Nije pronađeno. Pretraživanje nije pronađeno. Pretraživanje nije pronađeno

Mjerni uređaj povoljno se uspoređuje s drugim sličnim uređajima sa velikim i praktičnim ekranom, uprkos kompaktnoj veličini. Iz tog razloga, danas je glukometar u velikoj potražnji među dijabetičarima.

Komplet uključuje sam mjerni uređaj, futrolu za nošenje i spremanje analizatora, modificiranu olovku za probijanje, set lanceta u količini od 25 komada, test trake od 25 komada, dvije AAA baterije, garancijski list, ključ za provjeru, dijabetički dnevnik.

Analizator može pohraniti do 180 nedavnih mjerenja. Sav potrošni materijal uključen u komplet trajat će jednu do dvije sedmice, ovisno o učestalosti korištenja brojila.

Nakon toga morat ćete kupiti trake za određivanje šećera u krvi koje rade isključivo s ovim uređajem. Potrošni materijal se prodaje u 25 i 50 komada u jednom pakiranju. Količina se bira na osnovu učestalosti ispitivanja krvi na šećer.

  1. Da bi se dobili tačni rezultati istraživanja potrebno je najmanje 2,5 μl krvi.
  2. Raspon mjerenja je od 1,66 do 33,33 mmol / litra.
  3. Uređaj ima kompaktne praktične dimenzije 20x5x12 mm i teži 0,3 kg.
  4. Proizvođač daje neograničenu garanciju na vlastiti proizvod.

Testne trake mogu se čuvati najviše 24 mjeseca, a za pakiranje s lancetama rok trajanja iznosi 367 mjeseci od datuma proizvodnje. Tačan datum možete pronaći na proizvodu.

Prednosti mjernog uređaja

Kao što je već spomenuto, ovaj uređaj za mjerenje glukoze u krvi je vrlo jednostavan za korištenje, stoga je idealan i za odrasle i za djecu. Ogromna prednost analizatora je njegov široki ekran sa jasnim velikim slovima.

Za dobivanje rezultata studije potrebno je samo 10 sekundi. U ovom slučaju dijabetičarima se pruža širok raspon mjerenja od 1,66 do 33,33 mmol / litra. Točna analiza zahtijeva minimalnu zapreminu krvi od 2,5 ul.

Analizator pohranjuje do 180 nedavnih mjerenja s datumom i vremenom ispitivanja, što je dovoljno za dijabetičare. Ovaj je uređaj odobren od Ministarstva zdravstva, ima garanciju kvalitete i vrlo je precizan.

Videozapis u ovom članku pokazuje kako koristiti brojilo.

Navedite svoj šećer ili odaberite spol za preporuke. Nije pronađeno. Pretraživanje nije pronađeno. Pretraživanje nije pronađeno

Glucometers Longevita

Za ljude kojima je potrebno redovno nadziranje nivoa šećera u krvi, pogodan je Longevita glukometar koji se odlikuje funkcionalnošću i pristupačnim troškovima. Ovaj džepni sistem za mjerenje glukoze omogućava vam da uređaj nosite sa svima koji imaju dijabetes i da analize napravite bilo gdje.

Merenje se vrši elektrohemijskom metodom. Uzorkovanje krvi vrši se pomoću lancete kojom se probija prst - dubina uboda se individualno regulira ovisno o debljini i hrapavosti kože. Točnost očitanja glukometra kompanije Longevita potvrđena je međunarodnim certifikatima.

Prema recenzijama korisnika, postupak je bezbolan.

  • Brzi rezultat - do 10 sekundi,
  • 2,5 ul krvi je dovoljno za analizu,
  • Širok raspon merenja,
  • Veliki LCD displej koji prikazuje jasno velike znakove, tako da je Longevita pogodna za osobe sa problemima vida,
  • Podešavanje dubine probijanja,
  • Velika količina memorije sa pohranom vremena i datuma, nije potrebno voditi dnevnik u kojem su zabilježeni rezultati prethodnih analiza - samo prođite kroz memoriju u uređaju,
  • Pristupačna cijena uređaja i test traka, što je važno, jer svaka analiza zahtijeva novu traku.

U internet trgovini možete kupiti glukometar Longevita s dostavom u Ukrajini. Nakon što naručite robu na mjestu, dobit ćete je u roku od 1-3 dana.

Koje uloške treba koristiti za dijabetes?

21% Longevita glucometer (UK) Kod: 150 Longevita glukometar funkcionalan je i jednostavan za upotrebu. Ima pogodan dizajn. Veliki ekran povećava upotrebljivost ovog brojila. Longevita glukometar ima memoriju i opremljen je sa 25 test traka Neograničeno jamstvo Kitovi: Starter / Proizvođač: Longevita (UK) / Broj test traka u početnom kompletu: 25 / Mjerenje: Glukoza / Kodiranje: Bez šifre / Jamstvo, godine: Trajne / dodatne funkcije: kućište / dodatne funkcije: memorija / dodatne funkcije: datum i vrijeme / metoda mjerenja: elektrokemijska / kalibracija: glukometri u cijeloj krvi / rok upotrebe traka nakon otvaranja boce: 3 mjeseca pročitajte više o proizvodu o usluzi → Na lageru 419 UAH535 UAH
% Promotivni komplet Glucometer Longevita + 50 (25x2) test traka, (UK) Šifra: 11045 Veliki zaslon Vrijeme mjerenja 10 sekundi Širok raspon mjerenja (1,66 - 33,33 mmol / L) Minimalna količina krvi za analizu (2,5 μl) Memorija za 180 mjerenja s prikazom datuma i vremena mjerenja 50 test traka i 25 lanceta u setu Neograničeno jamstvo: Postavlja: Promotivni / Proizvođač : Longevita (Velika Britanija) / Broj test traka u početnom kompletu: 50 / Mjerenje: Glukoza / Kodiranje: Bezkodivno / Jamstvo, Godine: Neograničeno / Metoda mjerenja: Elektrokemijska / Kalibracija: glukometri u cijeloj krvi Pročitajte više o proizvodu o usluzi → Nije dostupno 659 820 UAH

Molimo ocijenite asortiman predstavljen u kategoriji

20 korisnika već je ocijenilo.

Glucometer Longevita Starter Kit

Longevita sistem kontrole glukoze u krvi jednostavan je za upotrebu, funkcionalan i pristupačan. Mjerač je opremljen velikim prikladnim zaslonom koji prikazuje velike znakove, praktičan je i savršeno se uklapa u ruku.Starter set uključuje glukometar, vrećicu za njegovo skladištenje i set od 25 test traka.

Uređaj određuje razinu šećera u 10 sekundi, mjerenje se vrši elektrokemijskom (trenutno najpreciznijom metodom) metodom, rasponom mjerenja.

Karakteristike sistema za kontrolu glukoze:- dobivanje rezultata u 10 sekundi; - opseg mjerenja u području od 1,66 - 33,33 mmol / l; - količina krvi potrebna za analizu (2,5 μl); - određivanje nivoa glukoze elektrohemijskim metodama; - memorija za 180 mjerenja; - prikaz datuma i vremena mjerenja;

Opcije:

Proizvođač: Longevita, Velika Britanija.

Zemlja proizvođač: Kina

TipStarter kit
Metoda mjerenjaelektrohemijski
Kalibracijau krvnoj plazmi
Pokazateljiglukoza
Opcije kompletavreća za skladištenje
lancetni uređaj
lancete (igle)
test trake
Broj test traka25
Garancija glukometraneograničeno

Internet prodavnica "MEDTEHNIKA +" omogućila je nekoliko načina naručivanja robe:

  • NA SAJTU - 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, pronađite proizvod koji vas zanima, dodajte ga u svoju košaricu i kliknite vezu Košarica da biste naručili.
  • Telefonom TELEFONA 7 dana u sedmici od 8,00 do 20,00 sati pronađite proizvod koji vas zanima i budite sigurni da nas kontaktirate telefonom kako biste naručili.

Vaša recenzija je možda prva.

Bionime glucometer: recenzija, recenzije, upute za Bionime

U slučajevima dijabetes melitusa izuzetno je važno provoditi svakodnevni test krvi kako bismo utvrdili glukozu u tijelu. Kako ne bi svaki dan išli u polikliniku radi istraživanja u laboratoriji, dijabetičari koriste prikladan način mjerenja krvi kod kuće glukometrom.

To vam omogućava da mjerite bilo kada i bilo gdje da biste pratili glukozu u krvi.

Danas se u specijaliziranim prodavaonicama nalazi ogroman izbor uređaja za mjerenje krvi šećera, među kojima je vrlo popularan Bionime glukometar, koji je stekao popularnost ne samo u Rusiji, nego i u inozemstvu.

Glucometer i njegove karakteristike

Proizvođač ovog uređaja je poznata kompanija iz Švicarske.

Glukometar je prilično jednostavan i praktičan uređaj s kojim ne samo mladi, već i stariji pacijenti mogu pratiti nivo šećera u krvi bez pomoći medicinskog osoblja.

Takođe, Bionime glukometar često koriste ljekari prilikom fizičkog pregleda pacijenata, što dokazuje njegovu visoku tačnost i pouzdanost.

  • Cijena Bionheim uređaja je prilično niska u odnosu na analogne uređaje. Testne trake mogu se kupiti i po pristupačnoj cijeni, što je ogroman plus za one koji često rade testove za utvrđivanje glukoze u krvi.
  • Ovo su jednostavni i sigurni instrumenti koji imaju veliku brzinu istraživanja. Olovka za probijanje lako prodire ispod kože. Za analizu se koristi elektrohemijska metoda.

Generalno, Bionime glukometri imaju pozitivne kritike ljekara i običnih korisnika koji svakodnevno rade testove glukoze u krvi.

Bionime glukometri

Danas pacijenti u specijaliziranim prodavaonicama mogu kupiti potreban model. Dijabetičarima se nudi Bionime glucometer 100, 300, 210, 550, 700. Svi gore navedeni modeli vrlo su slični jedni drugima, imaju kvalitetan displej i prikladno pozadinsko osvjetljenje.

  1. Model Bionheim 100 omogućava vam upotrebu uređaja bez unosa koda i kalibriran je plazmom. U međuvremenu, za analizu je potrebno najmanje 1,4 μl krvi, što je prilično mnogo. U poređenju s nekim drugim modelima.
  2. Bionheim 110 se ističe među svim modelima i nadmašuje svoje kolege u mnogim aspektima. Ovo je jednostavan uređaj za provođenje analize kod kuće. Da bi se dobili precizniji rezultati koristi se elektrohemijski oksidazni senzor.
  3. Bionime 300 je široko popularan među dijabetičarima, ima prikladan kompaktni oblik. Kada koristite ovaj instrument, rezultati analize dostupni su nakon 8 sekundi.
  4. Bionime 550 ima prostranu memoriju koja vam omogućava da spremite poslednjih 500 merenja. Kodiranje se vrši automatski. Ekran ima udobno pozadinsko osvetljenje.

Glukometar i test trake

Bionime mjerač šećera u krvi radi s test trakama koje imaju pojedinačno pakiranje i jednostavne su za korištenje.

Jedinstveni su po tome što je njihova površina prekrivena posebnim pozlaćenim elektrodama - takav sustav omogućava povećanu osjetljivost na sastav krvi testnih traka, pa oni daju najtačniji rezultat nakon analize.

Mala količina zlata proizvođači koriste iz razloga što ovaj metal ima poseban hemijski sastav koji omogućava najveću elektrohemijsku stabilnost. Upravo ovaj indikator utječe na točnost dobivenih pokazatelja prilikom korištenja ispitnih traka u mjeraču.

Kako testne trake ne bi izgubile performanse, x se moraju čuvati na tamnom mjestu. Daleko od direktne sunčeve svetlosti.

Kako se vrši uzorkovanje krvi kod dijabetesa

Prije provođenja ispitivanja krvi potrebno je proučiti upute za upotrebu i slijediti njegove preporuke.

  • Ruke morate oprati sapunom i obrisati ih čistim ručnikom.
  • Lanceta je ugrađena u probijač olovke, odabrana je potrebna dubina probijanja. Za tanku kožu je prikladan pokazatelj 2-3, ali za grubiju, morate odabrati viši pokazatelj.
  • Nakon postavljanja test trake, mjerač će se automatski uključiti.
  • Trebate pričekati dok se na ekranu ne pojavi ikona s treperećim kapom.
  • Prst je probijen olovkom za probijanje. Prva kap obriše se pamučnom vunom. A drugi se upija u test traku.
  • Nakon nekoliko sekundi na ekranu će se pojaviti rezultat testa.
  • Nakon analize traka se mora ukloniti.

Karakteristike

  • Vrsta mjerenja: Elektrohemijska
  • Prikaz: da
  • Izmjereni parametri: glukoza
  • Opseg merenja (mmol / L): 2,2-33,3 mmol / L
  • Brzina mjerenja (sek.): Do 5 sec.
  • Zapremina kapi krvi (μl): 1
  • Kalibracija rezultata: za celu kapilarnu krv
  • Broj mjerenja pohranjenih u memoriji: 360
  • Broj dana za izračun prosječne vrijednosti: 7, 14, 21, 28 dana
  • Automatsko kodiranje test traka: da
  • Opcija prijenosa podataka za PC, iOS i Android: ne
  • Prije i poslije podešavanja obroka: Nijedno
  • Glasovna funkcija: nema
  • Vrsta napajanja: CR2032

Dostava u kancelarije "New Mail" širom Ukrajine

Uslovi isporuke

Troškovi dostave - prema tarifi „Nove pošte“. Detalji ovdje: novaposhta.ua

Obavljajući narudžbu, web lokacija automatski izračunava cijenu isporuke na temelju parametra "količinska težina" isporuke. Koristimo sledeću skali:

Volumetrijska težinaTrošak dostave na skladište Nova poštaTroškovi ciljane dostave "do vrata"
14555
25057
55565
106570
158085
30100105

Dostava u prosjeku traje 1-3 dana, za vrijeme narudžbe naši se menadžeri slažu s vama o datumu isporuke prije slanja robe.

Narudžbe manje od 100 UAH. plaća se samo

Načini plaćanja

  • Gotovinsko plaćanje. Gotovina prilikom dostave po prijemu robe na mjestu izdavanja naloga. Pažnja, usluga je plaćena! Trošak usluge izračunava se prema formuli 20 UAH + 2% od iznosa narudžbe. Više informacija na mjestu novaposhta.ua
  • Bankovni transfer. Predujam na računu. Da biste izbjegli dodatne troškove, preporučujemo ovaj način plaćanja.

Dostava robe u zemlje ZND

Mogući su samo nemedicinski proizvodi dozvoljeni za međunarodni transport.

Uz pomoć isporuke Ukrposhte, možete dobiti naručenu robu u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Armeniji i drugim zemljama ZND. Dostava u prosjeku traje 1-2 tjedna, za vrijeme narudžbe naši se menadžeri slažu s vama o datumu isporuke prije slanja robe.

Trošak dostave - prema tarifama kompanije "Ukrposhta" Online kalkulator za izračun troškova isporuke - https://ukrposhta.ua

Nalog možete platiti uplatom u bezgotovinskom obliku, prenošenjem sredstava na tekući račun. Nakon primitka novca na tekući račun, naš upravnik će vas kontaktirati i pojedinačno dogovoriti sve uslove isporuke.

Dostava robe bilo gde u svetu

Mogući su samo nemedicinski proizvodi dozvoljeni za međunarodni transport.

Uz pomoć isporuke Ukrposhte, naručenu robu možete dobiti bilo gdje u svijetu. Dostava u prosjeku traje 1-2 tjedna, za vrijeme narudžbe naši se menadžeri slažu s vama o datumu isporuke prije slanja robe.

Troškovi dostave - https://ukrposhta.ua

Nalog možete platiti uplatom u bezgotovinskom obliku, prenošenjem sredstava na tekući račun. Nakon primitka novca na tekući račun, naš upravnik će vas kontaktirati i pojedinačno dogovoriti sve uslove isporuke.

Značajke i prednosti

Evo prednosti merača Longevita:

Šećer se smanjuje odmah! Dijabetes s vremenom može dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, stanje kože i kose, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su poučavali gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera. čitaj dalje.

  • visok nivo funkcionalnosti
  • jednostavnost upotrebe
  • udoban interfejs
  • velika veličina ekrana
  • memorija do 75 testova,
  • set od 25 test traka i lanceta,
  • mali volumen krvi za dijagnozu,
  • kontinuirana garancija.

Funkcija mjerača je mjerenje razine glukoze.

Jačina struje koja nastaje iz interakcije tvari na test traci i šećeru omogućava vam mjerenje razine glikemije. Vrijeme analize je samo 10 sekundi. Prikazani su rezultati koji vam omogućuju brzo i precizno izračunavanje potrebne doze inzulina. Pored toga, pohranjeni podaci omogućuju vam praćenje dinamike pokazatelja. Ovaj pristup će pomoći da se, ako je potrebno, poveže i prilagodi stil života pokazateljima.

Tehničke specifikacije Longevit mjerača

Brojilo se proizvodi u Velikoj Britaniji, što ukazuje na razinu njegove kvalitete. Kodiranje je bez šifre, a garancija nema ograničenja. Za mjerenje nivoa glukoze u kapi pune krvi koristi se metoda elektrohemijske analize. Uređaj je u stanju otkriti fluktuacije koncentracije šećera u rasponu od 1,66 do 33,3 mmol / l, indikatori su tačni, prosječenje je isključeno. Kapacitet memorije je do 180 testova. Dve AAA baterije su dovoljne za 1000 definicija. Veliki ekran pruža mogućnost jasnog prikaza rezultata, što je prikladno za starije osobe i bolesnike sa oštećenjem vida. Sposoban za rad u uslovima temperature od 10 do 40 stepeni i vlažnosti do 90%. Broj test traka i lanceta u startnom kompletu iznosi 25. Težina 300 g i dimenzije 20 × 12 × 5 cm omogućavaju vam da uvijek nosite mjerač sa sobom.

Upute za upotrebu

Mjerač možete postaviti ručno ili automatski. Postupak mjerenja pomoću glukometra:

  1. Umetnite baterije i uključite uređaj.
  2. Prije direktnog mjerenja glukoze odredite datum i vrijeme.
  3. Pritisnite glavni gumb i pričekajte signal. Ne bojte se ako se nakon uključivanja uređaj na neko vrijeme isključi.
  4. Stavite lancetu u posebnu utičnicu, na uređaju odaberite oznaku za uzimanje krvi.
  5. Izvucite cijev do kraja i pričvrstite testnu traku na odgovarajući otvor.
  6. Kako biste probušili vršak prsta lancetom, nanesite kap krvi na test traku.
  7. Pričekajte 10 sek. prije prijema i prikazivanja rezultata na zaslonu ili postavite automatsko podešavanje.
  8. Proces uzimanja krvi je sličan.

Longevita metar je jednostavan za upotrebu. Međutim, pacijent mora biti u stanju protumačiti rezultate. Kompaktne veličine, intuitivno i široko sučelje, dizajnirano za praktičnost korisnika. Moguće je izmjeriti nivo šećera i provesti njegovu korekciju u bilo kojem trenutku. Uređaj je prikladan i za djecu. Brojilo je funkcionalan i praktičan alat. Važno je pažljivo pročitati upute za uporabu i prateću dokumentaciju. To će vam pomoći da izbjegnete kupnju lažnih ili pokvarenih upravljačkih uređaja.

Opcije izbora glukometra

Točnost instrumenta je ključni faktor. U tom pogledu glukometri u inozemstvu su bolji, ali čak i kod njih, pogreška rezultata može varirati od 5 do 20 posto. To se smatra normom. Na tačnost mjerenja mogu utjecati različiti faktori, uključujući uzimanje određenih lijekova, nepravilnu upotrebu uređaja ili neusklađenost s uvjetima skladištenja test traka.

Potrebno je obratiti pažnju koliko vremena se troši na pretragu krvi i isporuku rezultata. Što brže mjerač radi, to je bolje. Obično za izračunavanje traje 4 do 7 sekundi, u trenutku rezultata uređaj daje zvučni signal.

Kapacitet memorije

Brojilo ima unutrašnju memoriju, može memorisati rezultate merenja. Ovisno o modelu, broj rezultata pohranjenih u memoriji varira od 10 do 500. Prije kupnje savjetuje se odlučiti koliko indikatora želim spremiti u memoriju uređaja. Obično je to broj od 10 do 20.

Prosječni rezultati

Neki modeli automatski izračunavaju prosječne rezultate mjerenja. Ovo je korisna značajka koja vam omogućuje pažljivije praćenje zdravstvenog stanja i uočavanje čak i manjih odstupanja od norme. Ovisno o proizvođaču, glukometri mogu prosječiti rezultate za tjedan, dva, mjesec, a također i tijekom 3 mjeseca, uzimajući u obzir prije, ili nakon jela, provedeno je istraživanje.

Potrošni materijal

Cijena test traka trebala bi biti pristupačna, jer ih trebate kupiti sustavno. Najjeftiniji su potrošni materijal domaće proizvodnje. Razlika u cijeni, u usporedbi s američkim ili njemačkim proizvođačima, može doseći 50 posto.

Prije korištenja nove serije testnih traka, uređaj se mora konfigurirati. Da biste to učinili, morate umetnuti čip (uključen) i unijeti odgovarajući kôd. Ljudima starije životne dobi teško će se nositi s ovim zadatkom, za njih je bolje kupiti modele koji izvode kodiranje u automatskom režimu.

Veličina uređaja i njegova kompaktnost igraju važnu ulogu ako trebate nositi brojilo sa sobom. Nećete staviti ogroman uređaj u džep i neće se uklopiti u sićušnu torbu.

Dodatne opcije

Većinu modernih mjerača glukoze u krvi karakterišu dodatne funkcije, uključujući:

  • Količina interne memorije.
  • Glasovno upozorenje zbog viška šećera u krvi.
  • Ugrađen je monitor za krvni pritisak koji vam omogućuje istovremeno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska.
  • Spajanje na lični računar, tako da brzo možete prenijeti podatke iz memorije tonometra na PC.
  • Glasovno presnimavanje svake radnje. Funkcija je posebno relevantna za osobe sa slabim vidom, smanjuje rizik od pogreške.
  • Dodatno određivanje nivoa holesterola u krvi. Ova je funkcija dostupna za CleverCheck TD-4227A, SensoCard Plus, itd.

Uzroci pogrešnih podataka o lijekovima koje provocira pacijent

Popularni je gama mini glukometar, čija uputa karakterizira uređaj kao prikladan i funkcionalan mjerač, idealan za uzimanje sa sobom. Ne treba ga kodirati, u memoriju se može pohraniti do 20 rezultata mjerenja. Prodaja u Ruskoj Federaciji završena je na sljedeći način:

  1. Uređaj
  2. Ćelija
  3. Test trake 10 kom.,
  4. Lančevi 10 kom.,
  5. Kabl za komunikaciju sa računarom,
  6. Upute za upotrebu uređaja,
  7. Garantni list.

U nekim slučajevima se može opremiti i futrolom za odlaganje. Skup može, a ne mora sadržavati skarifikator. Približni trošak takvog uređaja u Moskvi je od 1000 do 2000 rubalja, ovisno o modelu i konfiguraciji.

Prednosti i nedostaci Contour TS glukometra

Pored izuzetne jednostavnosti, ovaj uređaj sadrži i niz drugih prednosti:

  • Minimalna količina krvi. Za mjerenje glukometra potrebno je samo 0,6 mikrolitara krvi.
  • Automatsko prepoznavanje vrsta radnog materijala.
  • Minimalna greška. Sa nivoom šećera ispod 4,1 mm / L, greška će biti ispod 0,80.
  • Biosensor tehnologija koja pojednostavljuje upotrebu mjerača "Contour TS" za razne ljude bez ikakvih dodatnih podešavanja.
  • Prisutnost automatskog isključivanja.
  • Proizvod sinhronizacije s ličnim računarom.
  • Obavijest o niskoj bateriji
  • Kućište otporno na udarce.
  • Kvalitetan dizajn.
  • Prilično jednostavno korištenje uređaja.

Nedostaci uključuju nedostatak lanceta u originalnoj konfiguraciji. Također, korisnici su primijetili prisutnost samo 10 test traka, jer se potrošni materijali na sličnim uređajima isporučuju s izračunom mjeseca korištenja. Mnogi se osramote testom od 8 sekundi, dok analozi to rade za 4 sekunde. Umjeravanje se provodi u plazmi, gdje je indeks šećera precijenjen za 11%. To znači da su svi plus rezultati ispitivanja glukometra pomnoženi sa 1,12.

Opcije i potrošni materijal

Glukometar Bayer "Contour TS" standardno je opremljen samim uređajem, dodatnim priborom, drugim materijalima i potrebnom dokumentacijom. Dostavlja se i u prikladnom futrolu za prijevoz uređaja, uređaja za uzimanje krvi, garancijskog lista. Uputa za uporabu pomoći će razumjeti nijanse. Uređaj nije opremljen lancetama - kupuju se zasebno u ljekarnama ili specijalnim trgovinama. Cijena za 10 komada kreće se od 700 do 900 rubalja, što je zbog cijene glukometra Contour TS 900-1000 rubalja.

Testna traka koristi se samo jednom, pa je važno razumjeti da je za godinu dana, podložno dnevnom mjerenju, potrebno oko 30.000 rubalja za kupnju novih.

Tehničke karakteristike

Glavni pokazatelji glukometra uključuju:

  • Ispitivanje se vrši u 8 sekundi.
  • Od 0,6 mikloritara krvi za testiranje.
  • Opseg merenja 15-500 mg / dl.
  • Pamćenje za posljednjih 250 testova.
  • Jedna baterija na 1000 testova.
  • Temperatura za normalan rad je 6-40 stepeni.

Glucometer longevita

Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije: „Odbacite brojilo i test trake. Nema više Metformina, Diabetona, Siofora, Glukofaga i Januvija! Liječite ga ovim. "

Za mnoge ljude koji pate od raznih bolesti obavezno je pažljivo nadgledati stanje svog tijela.

Sadržaj:

Ovo je potrebno kako bi se kontrolirao unos lijekova i kako bi se uspjelo poduzeti potrebne mjere za bilo kakve prijetnje zdravlju i dobrobiti. Jedna od najvećih grupa takvih bolesnika u svijetu su dijabetičari.

Najviše ih zanima mnoštvo modernih instrumenata i uređaja koji vam omogućavaju da na najjednostavniji i najpovoljniji način pribavite potrebne podatke. Uređaj poput glukometra omogućava vam kontrolu razine glukoze u krvi.

LONGEVITA glukometri smatraju se jednim od najjednostavnijih i najpovoljnijih uređaja u njihovoj klasi.

Opis brojila Longevita

Spolja, LONGEVITA metar više liči na dojavljivač velikog ekrana nego na složeni medicinski uređaj. Usput, kao što primjećuju korisnici uređaja, veliki praktični ekran je veliki plus. Odličan je za ljude sa slabim vidom kao i za starije ljude.

Mogućnost jasnog pregleda rezultata mjerenja za korisnike je izuzetno važna. U velikoj mjeri određuje izbor upravo ovog uređaja. Krv se uzima ubrizgavanjem kože posebnim lancetom. Nivo probijanja se može podesiti.

Ljudi sa debljom i grubljom kožom moći će prilagoditi dužinu igle posebno za sebe, a da pri tome ne budu imali poteškoća. Komplet sadrži dovoljan broj lanceta i test traka s kojima se mjeri.

Glukoza, koja se nalazi u odabranim uzorcima krvi, neminovno ulazi u određenu reakciju s posebnim elektrodama koje se nalaze na test trakama. Kao rezultat toga nastaje električna struja. To stimulira hemijsku reakciju da se odvija na određeni način.

Rezultati se obrađuju LONGEVITA brojilom i odmah se prikazuju na ekranu uređaja. Na temelju podataka uređaja možete prilagoditi lijekove, prehranu ili opterećenje.

Cijena, gdje kupiti

Ljekarne još jednom žele unovčiti dijabetičare. Razuman je moderni europski lijek, ali o tome šute. Ovo je.

Trošak uređaja u Rusiji približno je jednak rubaljima. Bolje je uređaj kupiti u ljekarnama ili u certificiranim medicinskim prodavaonicama. Kada kupujete, bolje je pažljivo proučiti upute i svu priloženu dokumentaciju, kako biste izbjegli kupnju nesvjerenih ili neodržanih upravljačkih uređaja.

Imao sam dijabetes 31 godinu. Sada je zdrav. Ali, ove su kapsule nedostupne običnim ljudima, ne žele prodavati ljekarne, za njih je to neprofitabilno.

Recenzije o Longevita Glucometer-u. Nedostaci i prednosti. - Novosti

Ljudima s dijagnozom dijabetesa od vitalne je važnosti pouzdano mjerenje šećera u krvi, jer o tome ovisi doza lijekova ili inzulina za snižavanje šećera.

Ispostavilo se da kućni mjerač glukoze u krvi može sam utjecati na šećer u krvi. Izlagači emisije „Žive zdravo!“ Reći će vam na šta treba paziti pri mjerenju nivoa šećera pomoću kućnog mjerača glukoze u krvi.

Cijelo izdanje pogledajte ovdje: https://youtu.be/XDGLz9NMiao

Stručno mišljenje o popularnim modelima glukometra. Savjeti za odabir najboljeg kućanskog aparata na http://diabetiky.com/glyukometry/

Poređenje glukometra. Koji je merač bolji? Kako odabrati glukometar? Još uvijek birate mjerač glukoze u krvi? Možda će vam ovaj video pomoći. internetska trgovina http://thediabetica.com/ grupa u VKontakteu http://vk.com/thediabetica za sva pitanja zaštićena e-poštom

Longevita mjerač funkcionalan je i jednostavan za upotrebu. Ima pogodan dizajn. Veliki ekran povećava upotrebljivost ovog brojila. Longevita glukometar ima memoriju za 75 mjerenja i opremljen je sa 25 test traka i 25 lanceta.

Veliki zaslon Vrijeme mjerenja 10 sekundi Širok raspon mjerenja (1,66 - 33,33 mmol / L) Minimalna količina krvi za analizu (2,5 μl) Memorija za 70 mjerenja s prikazom datuma i vremena mjerenja 25 uključenih test traka i 25 lanceta Neograničeno jamstvo http: / / dopomoga.

Pregled internetske trgovine OneTouch Select Simple (VanTouch Select Simple): http://medilife.com.

ua / katalog / medtehnika-dlya-doma / glyukometry-test-poloski / Što je kupon i kako ga koristiti? - http://medilife.com.ua/index.

Glucometer Longevita + test trake br. 25 kupiti u internetskoj trgovini medicinske opreme (Medsklad.com.ua)

Longevita glukometar vrlo je jednostavan za upotrebu, vrlo precizan i multifunkcionalan mjerač za mjerenje količine glukoze u krvi korisnika. Longevita glukometar možete kupiti u našoj internetskoj trgovini medsklad.com.ua po povoljnim cijenama.

Dostava se vrši širom Ukrajine, na primjer, u gradove kao što su: Dnepropetrovsk, Nikolaev, Poltava, Dneprodzerzhinsk, Nikolaev, Lviv, Zaporožje, Harkov, Donjeck, Krivoy Rog, Chernihiv, Herson, Lutsk, Kremenchug, Vinnitsa i druge točke zemlje.

Pogledajte video: Huawei P Smart 2019 recenzija - odličan dizajn i povoljno pakiranje, pametan izbor? (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar