Diabeton MV kao alat za rast mišića: nijanse upotrebe bodibildinga i pregledi sportaša

Zašto se dijabeton mb koristi u bodybuildingu i kakvu korist ili štetu ima ovaj lijek. Ovo je glikemijski lijek, oblik tableta. Intenzivno djeluje na povećanju osjetljivosti ćelija jetre, kao i mišićne mase i masnog tkiva proizvedenog inzulinom.

Ovaj lijek je široko rasprostranjen među bodibilderima. Smatra se jednim od najmoćnijih anabolika koji je dostupan u prodaji na bilo kojem ljekarničkom kiosku. Diabeton se koristi i u medicinskoj praksi za liječenje dijabetes melitusa, koji djeluje kao stimulans za lučenje pankreasa. Ovo je odličan lijek za rast mišića.

Upute za upotrebu

Ovaj je proizvod namijenjen odraslima. Doziranje dnevno ovisi o dijagnozi bolesti, njezinoj razini nadoknade. Ako su koeficijenti glukoze u krvi previsoki, tada se pacijentu propisuje doza od 0,10-0,12 grama dnevno. Najmanja doza lijeka je 0,03 grama. Preporučuje se prijem, jednom dnevno tokom doručka.

Uloga inzulina u izgradnji tijela

U osnovi, tečajevi koji sadrže inzulin aktivno se koriste u sportovima snage. To omogućava sportašu da brzo dobije mišićnu masu. Lijek se smatra jednim od glavnih hipoglikemijskih sredstava, koji stimulira proizvodnju endogenog inzulina.

Da biste postigli odlične rezultate, trebate:

  • Jedite samo visokokaloričnu hranu
  • trening bi trebao biti umjeren
  • neprestano pratite stanje svog tijela.

Kako uzeti

Bolje je da sportisti počnu koristiti lijek s malom dozom, a to je 15 miligrama. Prije kupnje morate se okrenuti ambalaži, tablete mogu sadržavati 30 ili 60 mg ove tvari. Nakon tjedan dana, možete povećati dozu lijeka za 30 miligrama dnevno. Tablete je najbolje uzimati ujutro tokom doručka. To će vam omogućiti kontrolu hipoglikemijskog stanja.

Trajanje prijema sportaš samostalno određuje, počevši od njegovog dobrog stanja kao i postignutih ciljeva. U osnovi, kurs traje od jednog do dva mjeseca, ne više od jedne godine. Duga upotreba lijeka može dovesti do neispravnosti gušterače.

Ako sportaš već prolazi drugi tečaj dijabetona, tada se doza može povećati na 60 miligrama dnevno. Za ektomorf, ovo je dobra alternativa za dobijanje do pet kilograma mjesečne mišićne mase. Ako je cilj uzimanja lijeka izgradnja mišića, onda ga kombiniranje s drugim sredstvima nije preporučljivo.

Nuspojave

Ako su prekršeni svi redovi uzimanja lijeka predviđenog za građenje tijela, tada pojava hipoglikemije može biti popratna pojava. Ovo je nagli pad šećera u krvi. Sve to povlači za sobom hipoglikemijsku komu.

Za to je neophodno prije svega sastaviti ispravnu prehranu, kao i dozu uzimanja lijeka. Ne smije prelaziti preporučenu normu. Zabranjeno je i kombiniranje dijabetesa s dijetom ili ograničenje unosa hrane. Lijek je otprilike 10 sati. Tokom tog perioda sportaš treba jesti puno ugljenih hidrata.

Kada se stvori osjećaj gladi ili slabosti, glavobolja, drhtanje u udovima, onda je u ovom slučaju hitno pojesti nešto slatko. Na primjer, komad šećera, bombona ili banane možete popiti slatki čaj. Ako sportaš ima dijagnozu zatajenja bubrega, ili je došlo do nekih infekcija u tijelu, tada je lijek zabranjen.

Koje su recenzije o lijeku

Sergej se već tri godine bavi bodibildingom.

Čitala sam puno o ovom lijeku, mnoga mišljenja pozitivnih i negativnih, ali želja za stjecanjem mišićne mase bila je prioritet. Želim napomenuti da prije toga nisam probao nijedan lijek ili hemiju. Počeo je s unosom 30 miligrama ujutro, s obrokom. Tokom sedmice nisu primijećeni rezultati.

Odlučio sam povećati dozu na 60 miligrama. Trening se odvijao pojačano, tri puta nedeljno u trajanju od 1,5 sata. Tri nedelje kasnije dobio sam ovaj rezultat.

  1. Povećanje tjelesne težine za 3 kilograma.
  2. Izvršio je svoja mjerenja, pa su u svakom pogledu zapremine povećane za 1,5 centimetara. Mislim da ovo nije loš rezultat.

Svi koji pišu negativne kritike, želim da se ne slažem, morate sami da krenete kurs i nakon toga izvučete zaključke o rezultatima.

Valery je početnik.

Pošto sam početnik, odlučio sam isprobati Diabeton kako bih stekao mišiće. Lijek sam privukao činjenicom da je dostupan u prodaji u bilo kojoj ljekarni, a cijena je pristupačna. Moj kurs trajao je šest tjedana, za što sam stekao 4,3 kilograma. Ujutro sam popio jednu tabletu. Pridržavajte se svih preporuka za ispravno doziranje, kao i osnovnih sigurnosnih pravila.

Sada sam završio kurs i želim reći da nije bilo nuspojava. Probajte, možda će vam ovaj lijek donijeti takav porast mišićne mase kao i ja. A cijena je za njega prihvatljiva, pa pokušajte, a zatim na izlazu donosite zaključke. Ali ako se odlučite isprobati Diabeton, ali sumnjate, pogledajte video i tada će se sve sumnje otkloniti.

Međutim, tijekom uzimanja, slijedite sve indikacije za upotrebu kako ne biste naštetili zdravlju. Zapamtite, ako osjetite glad dok uzimate drogu, morate je odmah ugasiti.

Sastav i dejstvo leka

Diabeton se odnosi na lijekove koji su usmjereni na liječenje dijabetesa drugog tipa. Rad gušterače, koji od ove bolesti najviše pati, značajno se poboljšava. Uz pomoć lijeka, aktivira se proizvodnja inzulina, poboljšava se njegovo izlučivanje.

Tablete Diabeton MV

Pored toga, postoji i niz drugih korisnih svojstava lijeka, a to su:

  • ćelijska odbrana od slobodnih radikala,
  • zaštita od toksičnih supstanci,
  • blagotvorno deluje na metabolizam ugljenih hidrata,
  • pozitivan učinak na mikrocirkulaciju krvi, smanjenje njegove viskoznosti,
  • sprečavanje krvnih ugrušaka.

Glikozid je glavni aktivni sastojak. Zbog svojih svojstava lijek često uzimaju sportaši, za koje je jako važno izgraditi mišiće. U ovom je slučaju alat prilično siguran, jer ga obradjuju stanice jetre i odmah ga eliminiraju iz tijela putem bubrega.

Vrlo je važno zapamtiti da je upotreba Diabetona kod sportaša dopuštena samo s normalnim metabolizmom, a b-stanice gušterače trebaju dobro funkcionirati.

Zašto je Diabeton potreban bodybuilderu?


Nakon što pročitate upute za upotrebu Diabetona, možete vidjeti da u njemu nema podataka o povećanju mase.

Zašto bi ga bodybuilderi trebali uzimati, u čemu se koristi za vrijeme treninga? Odgovor leži u kalorijama koje pojede, to jest, što više osoba konzumira hranu, to više tjelesne težine ima. Pa koja je onda zasluga droge?

Sve je krajnje jednostavno. Proces asimilacije hranljivih sastojaka tokom upotrebe lijeka značajno se ubrzava. To je posljedica povećanja razine inzulina u krvi. Pojačan mu je pankreasni iscjedak.

Potreba za insulinom je sljedeća:

  • zahvaljujući anaboličkim svojstvima mišići apsorbiraju željene aminokiseline dobivene cijepanjem hrane. Jednostavno su neophodni za rast mišića. Pojačana je i sinteza proteina,
  • metabolički učinak, zahvaljujući kojem se metabolički procesi poboljšavaju, potrebni hranjivi sastojci ulaze u ćelije,
  • antikatabolički efekat usmjeren je na usporavanje procesa katabolizma. To se događa zbog poboljšanja enzima glikolize, povećanja brzine stvaranja glukoze i glikogena.

Anabolički procesi dok uzimate drogu značajno se ubrzavaju, zbog čega je toliko popularan među bodibilderima. To se posebno odnosi u vansezoni. Zapravo se njegov učinak može uporediti sa ubrizgavanjem inzulina.

Kontraindikacije


Prije nego što počnete uzimati lijek, važno je da saznate o kontraindikacijama koje ima.

Prije svega, lijek je zabranjen da koriste oni koji imaju nepravilnosti u funkcionisanju jetre i bubrega.

Ne možete piti takve tablete u slučaju zaraznih bolesti, pojedinačne netolerancije koja postoji u odnosu na komponente lijeka.

Obavezno nadgledajte opće stanje i pratite zdravlje. Budući da je ovo moćan lijek, u slučaju lošeg stanja i ispoljavanja nuspojava, morate odmah potražiti medicinsku pomoć.

Korisna svojstva lijeka

Dijabetes se plaši ovog lijeka, poput vatre!

Samo trebate prijaviti ...

Diabeton se smatra sigurnim lijekom, pa je njegova kupovina moguća u bilo kojoj ljekarni bez recepta.

Ako uzimate lijek tokom treninga, možete primijetiti sljedeće pozitivne bodove za bodibildera:

  • stimulaciju gušterače, zbog koje se inzulin proizvodi u većoj količini,
  • ubrzanje anaboličkih procesa,
  • antioksidativni efekat
  • tokom treninga, brže dobijanje mišića,
  • poboljšanje performansi sportaša u vježbama snage,
  • smanjenje ugrušaka u krvi,
  • smanjenje vjerovatnoće srčanog ili moždanog udara,
  • povećana osjetljivost na inzulin.

Nuspojave


Dok uzimate Dibeton, nisu isključeni slučajevi manifestacije nuspojava. Najopasnija je hipoglikemija kod koje nivo šećera u krvi naglo pada.

Hipoglikemija ne može samo uzrokovati ozbiljno pogoršanje zdravlja, već čak dovesti i do smrti.

Zbog toga je važno pratiti dobrobit i pridržavati se preporučenih doza bez prekoračenja. Zajedno s lijekom, morate pažljivo nadzirati svoju prehranu, ona mora biti uravnotežena, bogata ugljikohidratima.

Ako se pojavi vrtoglavica, slabost, drhtanje nogu ili ruku, onda je hitna potreba da jedete slatki proizvod, na primjer, čokoladu, šipku, bombone.

Bilo kakva ograničenja prehrane i hrane u ovom slučaju su neprihvatljiva. Naročito je važno konzumirati ugljene hidrate u vremenu kada je lijek još uvijek aktivan, odnosno u roku od 10 sati nakon primjene.

Preporuke u vezi prijema

Iako postoji opasnost od hipoglikemije tokom uzimanja lijeka, ona je minimalna i ne prelazi 7%. Štaviše, ljudi koji pate od dijabetesa više su skloni tome.

U svakom slučaju, da biste izbjegli negativne posljedice, treba se pridržavati određenih pravila:

  • Prije nego što počnete uzimati, trebali biste osigurati da funkcija b-stanica gušterače nije narušena. Samo u tom slučaju, droga se može konzumirati tj.
  • neprihvatljivo je piti ove tablete ako se primijete zatajenje jetre ili bubrega, zarazne bolesti,
  • treba smanjiti količinu masne hrane, a pritom je ne isključiti, a hranu koja sadrži proteine ​​treba konzumirati više,
  • nakon uzimanja tablete 10 sati trebate uključiti više ugljenih hidrata u ishranu,
  • uvijek morate nositi slatkiše sa sobom kako biste mogli spriječiti hipoglikemiju,
  • ne možete da sledite dijetu, pijete alkohol,
  • s malom težinom, ne preporučuje se upotreba lijeka, kako se ne bi zarađivalo od dijabetesa,
  • Zabranjeno je kombinirati s drugim lijekovima.

O Diabetonu možete pronaći mnoštvo pozitivnih i negativnih kritika.

Prije svega, napominje se da je lijek u javnom vlasništvu, tako da ga bez prepreka možete kupiti u bilo kojoj ljekarni.

Mnogi su bodybuilderi zadovoljni rezultatima uzimanja lijeka, jer je to pomoglo u debljanju i povećanju volumena.

Međutim, postoje oni koji nisu primijetili poseban rezultat.

Postoje i negativni pregledi napisani u smislu nuspojava. Neki sportaši počinju osjećati vrtoglavicu, osjećaj slabosti, a ponekad i mučninu. Međutim, nije poznato da li su se pridržavali pravila za prijem sredstava.

Srodni videozapisi

O upotrebi lijeka Diabeton u bodybuildingu:

Tako Diabeton često koriste bodybuilderi, a rezultat raduje svojim performansama. Glavna stvar je pridržavati se svih preporuka koje postoje u vezi s prijemom sredstava. Tako ćete izbjeći nuspojave, a pozitivan rezultat neće dugo trajati.

Zašto piti Diabeton MV dok ljuljate

Kada se upute za upotrebu prvi put pojave na vašim rukama, možda ćete se iznenaditi da nema riječi o prijemu za mišićnu masu. Logično pitanje je kako lijek za dijabetičare može poboljšati učinak treninga?

Jednostavno je: što više jedete, više dobijate masu. Možete ubrzati proces asimilacije hranjivih sastojaka povećanjem razine inzulina u krvi. Upravo ovaj lijek pojačava oslobađanje gušterače.

Kako inzulin pomaže da se dobije težina:

  1. Insulin je anabolik. Pomaže mišićima da apsorbuju potrebne aminokiseline razgrađene iz hrane. To se posebno odnosi na leucin i valin. Uostalom, oni su nezamjenjivi! Takođe pojačava sintezu proteina.
  2. Anticatabolic efekat. Općenito, svi anaboli pružaju otpor procesima katabolizma, odnosno uništavanju tkiva. Ako radite za masu, te procese morate usporiti. Insulin pomaže u tome jer poboljšava enzim glikolize i ubrzava proizvodnju glikogena iz glukoze.
  3. Učinak metabolizma. Uloga u metaboličkim procesima je vrlo velika. Hormon, kao da je, „otvara vrata“ hranjivim tvarima tako da oni uđu u ćelije.

Djelujući na gliklazid gušterače, kao glavne supstance lijeka, dodatno pomaže oslobađanju inzulina. Ovo objašnjava učinak Diabeton MV-a na sportske rezultate. Bodybuilderi ga piju kako bi održali visoku stopu anaboličkih procesa tokom izvan sezone. Blizu je efekta injekcije insulina.

Savjet: Ne brkajte naziv lijeka u ljekarni. Kupite onu gdje piše "MV". Skraćenica znači „modificirano otpuštanje“, tj. Tvar neće djelovati odmah, ali u roku od jednog dana. Tako ćete izbjeći nuspojave.

Koja je korist i šteta ako pijete tokom treninga

Lijek se smatra sigurnim, pa se može kupiti bez recepta. Međutim, kao što znate, ne postoje potpuno bezopasni lijekovi. Pored našeg cilja povećanja mišićne mase, ima i druga pozitivna svojstva.

Međutim, predugo ili neodgovorno korištenje može dovesti do ozbiljnih problema, pa čak i smrti.

  • Stimulacija gušterače i proizvodnje inzulina,
  • Povećana osjetljivost jetre, mišića i masnog tkiva na inzulin,
  • Ojačati rast mišića tokom intenzivnog treninga,
  • Poboljšanje pokazatelja snage atletičara,
  • Ubrzanje anaboličkih procesa,
  • Smanjenje rizika od moždanog udara i srčanog udara kod ljudi sa vaskularnim poremećajima,
  • Smanjenje ugrušaka u krvi,
  • Antioksidantni efekat.
  • Kršenje gušterače (iscrpljivanje žlezde) kod duže upotrebe,
  • Rizik od razvoja hipoglikemije,
  • Možda pojava bolova u trbuhu, proliva, povraćanja, alergijskih reakcija,
  • Pojačana aktivnost jetrenih enzima,
  • Privremeno oštećenje vida zbog oštrog pada šećera u krvi,
  • Negativne promjene u sastavu krvi rijetko su primijećene.

Hipoglikemija - snižavanje glukoze u krvi ispod 3,3 mmol / L.U ovom slučaju se mogu primijetiti simptomi poput povećane brzine otkucaja srca, glavobolja, mučnina, distrakcija, razdražljivost, smanjena pažnja, slabost, noćne more u snu i konvulzije. Osoba može pasti u hipoglikemijsku komu.

Kako piti Diabeton MV u bodybuildingu

Na prvom kursu lijeka preporučuje se početi sa 15 mg dnevno. Tableta se može slomiti na pola, ali ne može ih drobiti ili žvakati. Prekrivena je posebnom ljuskom za postepenu asimilaciju aktivne tvari.

  • Početna doza prvog kursa je 15 mg,
  • Drugi i slijedeći tečaj - prema rezultatima, stanju sportaša i njegovoj želji, doza se može povećati na 30 mg, a zatim na 60 tj.
  • Recepcija - jednom dnevno tokom doručka,
  • Dijeta - 6 puta dnevno,
  • Tečaj prijema: 28 - 42 dana,
  • Pauza između dva kursa - najmanje 3 meseca,
  • Dopušteni iznos godišnje je 2 predmeta.

Preporuke za uzimanje lijeka

Uprkos činjenici da lijek može izazvati hipoglikemiju, njegov rizik prema stranim istraživanjima nije veći od 7%. Štoviše, ljudi s dijabetesom su više u opasnosti. Tijekom treninga s frakcijskom prehranom, zdrava osoba vjerovatnije neće primijetiti nikakve negativne simptome.

Međutim, savjetujemo vam da se pridržavate pravila kako uzimati tablete kako biste poboljšali učinak vježbi i smanjili vjerojatnost štetnih učinaka:

  • Samo ljudi sa zdravom funkcijom b-stanica pankreasa mogu piti Diabeton,
  • Ne biste trebali piti lijek ako imate zatajenje jetre i bubrega, zaraznu bolest,
  • Tokom kursa smanjite, ali ne isključujte, upotrebu masne hrane, kao i povećajte ishranu proteinske hrane tj.
  • U roku od 10 sati (vrijeme aktivnog djelovanja lijeka) nakon primjene ojačati dijetu s ugljikohidratima,
  • Uvijek ponesite sa sobom slatkiše (slatkiše, čokoladice, šećer) kako biste zaustavili moguće napade hipoglikemije,
  • U vrijeme prijema zabranjena je dijetalna hrana,
  • Ne preporučuje se piti osobama s malom težinom (uz dugotrajnu upotrebu 2-3 godine, rizik od dijabetesa je moguć),
  • Bolje se suzdržati od konzumiranja alkohola,
  • Ne možete kombinirati s drugim lijekovima.

Pakiranje Diabeton MV 60 mg sa 30 tableta košta u Rusiji od 260 do 400 rubalja. U Ukrajini prosječni trošak po lijeku iznosi 120 UAH. U Bjelorusiji se može kupiti za 25-30 belor-a. trljati U Kazahstanu - 2020 TNG. U Moskvi je prosječna cijena 290 rubalja.

Analozi lijeka

MV Diabeton tablete može se lako razlikovati. Bijele su, konveksne i ovalne forme s natpisom "DIA 60". Nije potrebno kupovati samo ove tablete. Francuski kvalitet garantira svojstva lijeka, ali nisu najgori analozi koji se prodaju u ljekarnama.

Lijekovi koji mogu zamijeniti Diabeton MV:

  • Akrikhin,
  • Vero-gliklazid,
  • Glidiab
  • Gliklada
  • Gliklazid
  • Glioral
  • Glukostabil,
  • Diabinax
  • Diabetalong
  • Diabefarm
  • Predian
  • Reclide.

U bodibildingu, lijek može zamijeniti unos sportskih dodataka poput Max Alpha One, SAN: Loaded, Axis-HT.

Zaključak

Dodajemo kako je uprkos ozbiljnim nuspojavama uzimanje Diabeton MB-a u bodybuildingu opravdano. Unatoč činjenici da je namijenjena terapiji lijekovima dijabetesa melitusa tipa II, zbog velike dostupnosti u prodaji na malo ljekarnama, neki bodybuilderi se odlučuju za to.

Pregledi svjedočenja pokazuju da pojačani trening i uzimanje lijeka može dodati do 5 kg mišićnoj masi za 1,5 mjeseca (povećanje mišićne zapremine za 3 cm). Nemojte misliti da ovaj anabolik može biti isti kao steroidni lijekovi. Bez normalnog treninga i dobre ishrane neće pokazati neki značajniji efekat.

Budite bolji i jači s bodytrain.ru

Ostavite Svoj Komentar