LAKO DOSTAVITE ANALIZATOR KRVI GLUKOZE, HOLESTEROLA I MASNE KISELINE U KRVI

Tip Analizator
Metoda mjerenja elektrohemijski
Vrijeme mjerenja 6-150 sec
Zapremina uzorka 0,8-15 μl
Memorija 300 merenja
Kalibracija puna krv
Kodiranje automatski
Računarska veza ne
Dimenzije 88 * 64 * 22 mm
Težina 59 g
Element baterije 2 AAA baterije 1,5 V
Proizvođač Bioptik Tech, Tajvan

Informacije o proizvodu

  • Pregled
  • Karakteristike
  • Recenzije

Multifunkcijski analizator Easy Touch GCU nije jednostavan merač glukoze u krvi. Ovo je punopravna kućna „laboratorija“ koja omogućava odmah izvršiti krvni test u tri parametra, čija je kontrola važna ne samo za dijabetes, već i za brojne druge bolesti ljudskog metaboličkog sistema. Pomoću nje možete za nekoliko minuta saznati tačne (ne više od 5% pogreške) pokazatelja mokraćne kiseline u krvi, holesterola i, direktno, glukoze.

Za svaku ćete analizu trebati zasebne Easy Touch trake, ali bit će ih teško miješati jedna s drugom - prvo se razlikuju po boji, a drugo - uređaj automatski određuje koja je traka u njemu ugrađena. Jednostavno nanesite kap krvi na test traku, a rezultat glukoze ili mokraćne kiseline pojavit će se na ekranu za samo 6 sekundi, kolesterol nakon 150 sekundi.

Višenamjenski sustav praćenja namijenjen je samo in vitro dijagnostici (samo za vanjsku upotrebu) za kvantitativno mjerenje sadržaja pokazatelja u svježoj kapilarnoj cjelovitoj krvi s vrha prsta. Sistem je koristan osobama sa dijabetesom, hiperholesterolemijom ili hiperuricemijom. Česti nadzor ovih krvnih slika dodatna je briga za vaše zdravlje.

Uređaj mjeri glukozu u rasponu od 1,1 do 33,3 mmol / L i mokraćnu kiselinu od 179 do 1190 mmol / L koristeći samo 0,8 μl krvi za analizu. Za određivanje holesterola uzorak će trebati više - 15 μl, rezultati u rasponu 2,6-10,4 mmol / L. Istovremeno, memorijski kapacitet Easy Touch GCU analizatora omogućava vam istovremeno pohranjivanje 200 mjerenja razine glukoze, 50 - kolesterola i 50 - mokraćne kiseline u memoriju.

Uređaj već dolazi s 10 test traka za glukozu, 10 test traka za mokraćnu kiselinu, 2 trake za kolesterol, automatskim punktorom, 25 lanceta, također potrebnim baterijama, test trakom, vrećicom za pohranu, dnevnikom za samonadzor, upute na ruskom i kratak podsjetnik.

Ako vam ove informacije nisu dovoljne, stručnjaci tvrtke Diabetics hotline uvijek će vam objasniti sve sitnice korištenja višenamjenskih analizatora serije Easy Touch.

Jednostavan analizator na dodir za samo nadgledanje nivoa glukoze, holesterola i mokraćne kiseline u krvi

• Uputstva na ruskom jeziku

• Baterije (AAA - 2 kom.)

• Trake za ispitivanje glukoze (10 kom.)

• Test trake za holesterol (2 kom.)

• Test trake za mokraćnu kiselinu (10 kom.)

Značajke EasyTouch GCU

Vrsta uređaja Višefunkcionalni sistem za nadziranje nivoa glukoze, holesterola i mokraćne kiseline u krvi

EasyTouch GCU model

Metoda elektrohemijskog mjerenja

Vrsta kalibracije u plazmi

Tip uzorka Svježa cijela kapilarna krv

Glukoza 1,1-33,3 mmol / L

Ukupni holesterol 2,6-10,4 mmol / l

Mokraćna kiselina 179-1190 mmol / L

Mjerne jedinice mmol / l, mg / dl

Maksimalna greška merenja ± 20%

Zapremina kapi krvi 0,8 µl, 15 µl

Trajanje merenja je 6 sek. glukoza i mokraćna kiselina, 150 sec. holesterol

Kapacitet memorije 200 rezultata za glukozu, 50 rezultata za holesterol, 50 rezultata za mokraćnu kiselinu

Baterije 1,5V alkalne baterije (AAA) - 2 kom.

Trajanje baterije od oko 1000 merenja

Chip Test Coding

Dimenzije 88 x 64 x 22 mm

Značajke prodaje

Za samo nadgledanje glukoze / holesterola / mokraćne kiseline u krvi.

Višenamjenski nadzorni sustav namijenjen je samo in vitro dijagnostičkoj uporabi (samo za vanjsku upotrebu).

Za samo nadgledanje glukoze / holesterola / mokraćne kiseline u krvi,

Višenamjenski nadzorni sustav je samo za dijagnostičke svrhe.

in vitro (samo za vanjsku upotrebu). Sistem je dizajniran za zaposlene.

zdravstvena zaštita i osobe sa šećernom bolešću, hiperholesterolemijom ili hiperuricima -

myea, za kvantitativno mjerenje glukoze, holesterola i mokraćne kiseline

ti si u svježoj kapilari pune krvi iz prsta. Česti nadzor sadržaja u

glukoza u krvi, holesterol, mokraćna kiselina - dodatna briga za ljude koji pate

dijabetes, hiperholesterolemija i hiperuricemija. Samo stavi kap krvi na test

traka, a rezultat sadržaja glukoze biće prikazan na ekranu nakon 6 sekundi,

holesterol nakon 150 sek

  • Možete kupiti jednostavan analizator na dodir za samo nadgledanje nivoa glukoze u krvi, holesterola i mokraćne kiseline u Moskvi u ljekarni koja je prikladna za vas, tako što ćete naručiti na Apteka.RU.
  • Cijena jednostavnog analizatora na dodir za samo nadgledanje nivoa glukoze, holesterola i mokraćne kiseline u krvi u Moskvi iznosi 5990,00 rubalja.
  • Uputstva za upotrebu za analizator jednostavnih dodira za samo nadgledanje nivoa glukoze u krvi, holesterola i mokraćne kiseline.

Ovdje možete pogledati najbliže točke isporuke u Moskvi.

Korištenje funkcije EasyTouch GCHb

Ovo je sjajna opcija za osobe s dijagnozom dijabetesa koji pažljivo prate svoje zdravlje i prate bilo kakve promjene u sastavu krvi. EasyTouch analizator radi test na nivo glukoze, holesterola i hemoglobina. Ovaj model ima ekran sa tečnim kristalima sa velikim slovima, pa je uređaj prikladan za starije osobe i bolesnike sa oštećenim vidom.

Mjerač se može nezavisno prilagoditi željenoj vrsti mjerenja nakon što se u utičnicu ugradi posebna test traka. U početku se može činiti da je uređajem teško upravljati, ali nakon proučavanja uputa postaje jasno da on ima jednostavne funkcije i lako ih je konfigurirati.

Za provođenje ispitivanja krvi na šećer koristi se kapilarna krv iz prsta u količini ne većoj od 0,8 µl. Za mjerenje koncentracije holesterola uzmite dvostruku dozu, a za analizu hemoglobin - trostruku.

Prednosti ovog uređaja uključuju sledeće karakteristike:

  • Rezultate dijagnoze hemoglobina i šećera možete dobiti nakon 6 sekundi, a potrebno je 2,5 minuta za utvrđivanje nivoa holesterola, a to je dovoljno brzo.
  • Analizator pohranjuje posljednjih 200 mjerenja sa datumom i vremenom ispitivanja.
  • Opseg merenja šećera je 1,1-33,3 mmol / L, holesterola - 2,6-10,4 mmol / L, hemoglobina - 4,3-16,1 mmol / L.
  • Dimenzije uređaja su 88x64x22 mm, a težina samo 59 g.

Komplet sadrži priručnik s uputama, test traku za provjeru ispravnosti uređaja, dvije AAA baterije, set od 25 lanceta, olovku, futrolu za pohranu i nošenje uređaja, promatrački dnevnik, 10 test traka za analizu šećera, 5 za hemoglobin i 2 za holesterol. Trošak takvog analizatora je 5000 rubalja.

Zahvaljujući jedinstvenom metru, dijabetičari mogu izvršiti analizu ne napuštajući dom za nekoliko minuta. Posebno je važno pratiti nivo holesterola kako bi se blagovremeno uočio kršenje metabolizma lipida i poduzelo nešto. U slučaju nepoželjnih promjena, liječnik će propisati poštovanje terapijske prehrane, također će biti potreban zdrav način života.

Prije testiranja, pacijent mora biti najmanje 15 minuta u mirnom stanju.

Na dijagnostičke rezultate može utjecati stres, fizički stres i prejedanje, pa ovi čimbenici moraju biti isključeni.

Korištenje EasyTouch GCU i GC

EasyTouch GCU analizator radi analizu nivoa glukoze, holesterola i mokraćne kiseline koristeći elektrohemijsku dijagnostičku metodu. Za ispitivanje se koristi kapilarna krv uzeta iz prsta.

Za dobivanje pouzdanih rezultata potrebno je izdvojiti 0,8 μl biološkog materijala u studiji glukoze i 15 μl za proučavanje kolesterola.

Rezultati ispitivanja šećera i mokraćne kiseline mogu se pronaći nakon 6 sekundi, razina lipida prikazuje se na zaslonu uređaja nakon 150 sekundi.

Ovaj je uređaj također u mogućnosti spremiti najnovije rezultate dijagnostike, što je vrlo zgodno za pacijente koji radije prate statistiku promjena. Cijena takvog uređaja je 4500 rubalja, što nije skupo.

Easy Touch GCU analizator glukoze holesterol mokraćne kiseline uključuje u komplet:

  1. Upute za upotrebu analizatora na ruskom jeziku,
  2. Dve AAA baterije,
  3. Set lanceta u količini od 25 komada,
  4. Drška za piercing,
  5. Dnevnik posmatranja
  6. Test trake za mjerenje šećera i mokraćne kiseline u 10 komada,
  7. Dve test trake za analizu holesterola.

Za razliku od dva gore navedena modela, EasyTouch GC smatra se proračunskom i laganom opcijom, on može mjeriti samo holesterol i šećer.

Inače se parametri i funkcije ne razlikuju od prethodnih uređaja, raspon istraživanja je sličan.

Možete kupiti takav uređaj u ljekarni ili specijalnoj trgovini za 3000-4000 rubalja.

Upute za upotrebu

Prije dijagnostike kod kuće, pročitajte priloženi priručnik s uputama za brojilo. Samo ako se poštuju sve preporuke i pravila, moći će se bez grešaka utvrditi najtačnija razina glukoze u krvi.

Kad prvi put uključite uređaj, morate unijeti datum i vrijeme, postaviti potrebne mjerne jedinice. Za testiranje krvi morat ćete kupiti dodatni set test traka.

Kada kupujete zalihe, morate obratiti pažnju na naziv modela, jer za analizator krvi mokraćne kiseline glukoze zahtijeva korištenje pojedinačnih test traka, one neće raditi s još jednog metra.

Da biste dobili najtačnije podatke i izbjegli pogreške, morate se pridržavati sljedećih pravila navedenih u uputama:

  • Ruke se operu sapunom i temeljito obrišu ručnikom.
  • Mjerni aparat je postavljen na stol. Lanceta je ugrađena u probijač olovke, nakon čega se test traka postavlja u posebnu utičnicu.
  • Prst se obrađuje pomoću alkoholne otopine, nakon čega se lagano masira i probija.
  • Prvu kap krvi preporučuje se ukloniti pamučnom vunom ili sterilnim zavojem, a za ispitivanje se koristi druga kap biološkog materijala.
  • Nakon primanja potrebne količine krvi, prst se dovodi u test traku za mjerač tako da se tekućina može samostalno apsorbirati u površinu namijenjenu za to.

Kada se oglasi upozorenje, rezultati dijagnostike mogu se videti na ekranu brojila. Indikator holesterola će se prikazati kasnije, jer za ovo testiranje treba više vremena. Primljeni podaci automatski se pohranjuju u uređaj s datumom i vremenom mjerenja.

Baterije se koriste kao baterija, tako da vodite računa o kupovini rezervnog para i nosite ih sa sobom u torbici. Da bi rezultati studije bili tačni, trebate koristiti samo visokokvalitetni i prikladni potrošni materijal.

Ni u kojem slučaju ne smijete koristiti istečene trake za testiranje, takvi se materijali mogu čuvati najviše tri mjeseca, nakon čega se odlažu. Tačan datum proizvodnje i datum isteka mogu se videti na slučaju.

Kako se ne bi pogrešno odredili rok skladištenja, preporuča se na ambalaži navesti datum otvaranja. Potrošni materijal treba čuvati na tamnom, suhom mjestu, daleko od direktne sunčeve svjetlosti, u dobro zatvorenom slučaju, na temperaturi od 4-30 stepeni.

Prema mišljenjima ljekara i pacijenata, očigledne prednosti EasyTouch-a mogu se pripisati sljedećim karakteristikama:

  1. Riječ je o prilično preciznom uređaju s maksimalnom greškom od 20 posto, što je standard za takve kućne prijenosne uređaje.
  2. Uređaj je kompaktne veličine i teži vrlo malo, tako da je idealan za nošenje i putovanje.
  3. Specijalni model merača EasyTouch GCU prvi je i jedini prenosivi uređaj na ruskom tržištu koji može izvršiti test krvi za nivo mokraćne kiseline.
  4. Tijekom analize koristi se moderna metoda elektrohemijske dijagnostike, pa mjerač nema krhke i zahtjevne optičke elemente za održavanje, dok pokazatelj točnosti ne ovisi o osvjetljenju.

Komplet uključuje sve što vam je potrebno za dijabetičare, tako da se krvni test može uraditi odmah nakon kupovine brojila. Prvi test možete obaviti odmah u trgovini kako biste testirali uređaj i naučili ga koristiti.

Kako bi spriječio razvoj ateroskleroze, dijabetičar bi trebao svakodnevno nadgledati njegovo stanje u krvi. U slučaju naglog porasta pokazatelja, morate odmah potražiti medicinsku pomoć. Posebna terapijska dijeta bez jela sa masnim i visoko ugljikohidratima pomoći će da se riješite štetnih lipida.

Pravila izbora glukometra opisana su u videu u ovom članku.

Što je analizator krvi za glukozu, holesterol i mokraćnu kiselinu?

Dugi niz godina neuspešno boreći se sa CHOLESTEROL-om?

Šefica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako sniziti nivo holesterola tako što ćete ga jednostavno uzimati svaki dan.

Budući da je važno pratiti nivo glukoze u krvi svaki dan kod šećerne bolesti, pacijenti najčešće rade biohemijski test krvi kod kuće. Za to se nabavljaju posebni uređaji koji vam omogućavaju samostalno mjerenje, bez posjeta klinici.

Među dijabetičarima velika je potražnja univerzalni instrument za mjerenje holesterola i mokraćne kiseline EasyTouch iz Bioptika. Postoji nekoliko vrsta uređaja iz ove serije koje se razlikuju u točnosti pokazatelja i mogućnosti mjerenja nekoliko parametara odjednom.

Naši čitaoci su uspješno koristili Aterol za snižavanje holesterola. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Ovo je visokokvalitetni, praktični i kompaktni mjerač s minimalnom greškom. Pacijenti ga mogu nositi sa sobom u torbicama i obavljati testiranje u bilo koje prikladno vrijeme. Uređaj koristi elektrohemijsku dijagnostičku metodu, što je veliki plus.

Kućno merenje holesterola

Moderni ljudi sve više koriste kod kuće lijekove za mjerenje holesterola. I ne čudi, jer vam treba mnogo manje vremena, truda i omogućava vam da dobijete tačan rezultat bez napuštanja kuće. Poznata je činjenica da lipidni spojevi niske gustine negativno utiču na zdravlje ljudi i mogu dovesti do vaskularne blokade. Ljekari preporučuju da blagovremeno provjere nivo kolesterola u krvi kako biste se zaštitili od neželjenih efekata.

Preporučuje se sistematsko mjerenje holesterola, prije svega, onih koji su jednom imali kršenje normalnih pokazatelja triglicerida ili lipoproteina visoke i niske gustine. To će pomoći da pravovremeno ispravite nivo holesterola dijetom ili lijekovima.

Prednosti upotrebe uređaja

Moderni mjerači holesterola su prenosivi, jednostavni za upotrebu i vrlo precizni.Rezultati analize mogu se brzo dobiti, svi pokazatelji su pohranjeni u memoriji uređaja. To vam omogućuje analizu dinamike tijeka bolesti i, ako je potrebno, mijenjanje daljnjeg režima liječenja uz sudjelovanje liječnika. Glukometar s mjerenjem kolesterola omogućava vam da razjasnite pokazatelje i kolesterola i šećera u krvi.

Prednosti merenja holesterola kod kuće:

  • Nema potrebe da svaki put idete kod lokalnog liječnika.
  • Ne treba ići u kliniku, čekati u redu i darivati ​​krv iz vene.
  • Nema potrebe da se unaprijed pripremate za test: slijedite strogu dijetu, odbijajte piti čaj i kafu.
  • Nakon primanja rezultata, svaki put posjetite liječnika.
  • Rezultati analize mogu se dobiti za bukvalno minutu.

Komplet koji omogućuje zamjenu kod kuće uključuje merač kolesterola, posebne test trake presvučene hemijskim spojevima, zahvaljujući kojima možete dobiti visoko točan rezultat. Trake odgovaraju na holesterol u plazmi kao i lakmus papir na kiselinu. Jedinice holesterola u krvi su milimoli po litri (takve jedinice su tipične za Rusiju), odnosno miligram po decilitru (tipično za američke studije). U slučaju kršenja pokazatelja, pacijentu je potrebna konzultacija liječnika, dijeta i, eventualno, uzimanje lijekova.

Mjerni uređaji

Razmotrimo najpopularnije uređaje za mjerenje holesterola:

  1. Pomoću analizatora Easy Touch možete kontrolirati ne samo holesterol, već i glukozu i hemoglobin. Uređaj će biti neophodan za one koji imaju poremećaje metabolizma lipida. Rezultate možete dobiti nakon nekoliko sekundi, za to je potrebno najmanje uzorkovanje krvi. Komplet uključuje mjerač direktno, posebne test trake za glukozu, holesterol i hemoglobin, dnevnik samokontrole, lancete, posebnu olovku za probijanje prsta.

Jednostavan dodir

2. Uporaba biokemijskog analizatora Accutrend Plus koji se proizvodi u Njemačkoj omogućava vam određivanje razine glukoze, laktata, triglicerida, lipoproteina niske gustine i kolesterola. Princip rada zasnovan je na fotometrijskoj analizi svetlosti koja se odbija od test traka. Uređaj je namijenjen kako za kućnu, tako i za kliničku upotrebu. Accutrend je opremljen velikim ekranom sa tečnim kristalima, koji pokazuje indikatore merenja i orijentiše pacijenta tokom analize. Posebni pozivi i zvučni signali pravodobno se informišu o mogućim prekršajima koji mogu nastati tokom upotrebe. Memorija je dizajnirana za sto mjerenja za svaki od mogućih testova.

Accutrend Plus

Naši čitaoci su uspješno koristili Aterol za snižavanje holesterola. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

3. Korištenjem Multi Care prijenosnog brzog analizatora možete izmjeriti trigliceride, kolesterol i glukozu. Uređaj je jednostavan za upotrebu, opremljen širokim ekranom. Kapacitet memorije dizajniran je za 500 mjerenja. Podaci se mogu prenijeti na računar. Moguće je odvojiti donji dio tijela radi antiseptičke obrade aparata. Proizvođači pružaju pravo izbora između dvije tehnologije mjerenja: refleksometrijske i amperometrijske. Potonji lako određuje nivo glukoze u krvnoj plazmi.

Multi care

4. Accutrange Jis Sea jedan je od najmanjih prenosnih modela do sada. Među dodatnim prednostima: širok raspon mjerenja, minimalna količina krvi koja je korištena za mjerenja, memorija je dizajnirana za 20 rezultata, dodatno se bilježe datum i vrijeme studije.

Multi care

5. Prijenosni ekspresni analizatori zaštitnog znaka Cardio Chek omogućavaju dijagnosticiranje lipidnog spektra, glukoze i kreatinina. Analiza traje nekoliko minuta. Ugrađena memorija omogućava snimanje poslednjih 30 merenja. Uređaj je prilično kompaktan, možete ga ponijeti sa sobom na duga putovanja i poslovna putovanja. Rezultati ispitivanja prikazani su u milimolima ili u miligramima, na zahtjev pacijenta. Ekspresni analizator može testirati krv odjednom na nekoliko pokazatelja. Po potrebi se uređaj može povezati sa računarom.

Kardio ček

Uređaji se mogu kupiti u velikim trgovačkim lancima ili naručiti putem interneta. Ljekari preporučuju kupovinu uređaja za mjerenje kolesterola u specijalizovanim prodavaonicama ili ljekarnama. To vam omogućuje da odmah testirate uređaj, provjerite njegove performanse i tražite od ljekarnika da demonstrira osnovne principe djelovanja.

Da biste dobili točne, ispravne indikatore, prije nego što počnete koristiti uređaj, morate pažljivo pročitati upute za uporabu i sve preporuke proizvođača. U pravilu je mjerenje jednostavno. U slučaju da starija osoba koristi drogu, potrebno mu je objasniti kako to pravilno raditi. Princip rada je prilično jednostavan: prst morate probušiti posebnom lancetom, na poseban test - traku naliti kap krvi.

Preporuke

Određivanje nivoa holesterola preporučuje se svim ljudima svakih nekoliko godina. To vam omogućava pravovremenu dijagnozu mogućih kršenja. Postoje određene grupe ljudi koji obavezno moraju proučiti stanje metabolizma lipida - to su pušači i ljudi koji zloupotrebljavaju alkohol, kao i oni koji imaju problema s prekomjernom težinom.

Liječnici preporučuju kupnju posebnih uređaja za kućnu upotrebu koji imaju funkcije glukometra i mjerača holesterola za osobe koje pate od šećerne bolesti, starije osobe, kao i one koji imaju nasljednu predispoziciju za povećanje holesterola. Ljudi koji su patili od kardiovaskularnih bolesti, poput koronarne srčane bolesti, srčanog udara ili šloga, također su izloženi riziku.

Moderni uređaji imaju mogućnost ne samo mjerenja kolesterola, lipoproteina visoke i niske gustine, triglicerida, već i za određivanje sadržaja šećera u krvnoj plazmi. Stalno praćenje i poštivanje svih preporuka lekara može spriječiti razvoj teških patologija i poboljšati kvalitetu života pacijenta.

Prijenosni uređaji koji mogu mjeriti glukozu i lipide u krvi

U posljednje vrijeme bolesti koje se razvijaju kao rezultat narušenog metabolizma postale su prilično rasprostranjene. To se događa zbog smanjenja nivoa fizičke aktivnosti stanovništva, neuhranjenosti i loših navika ljudi. Ove patologije imaju niz karakterističnih karakteristika.

Na primjer, mnogo ih je lakše spriječiti ili liječiti u ranim fazama. Stoga se aktivno razvijaju mjere prevencije i rane dijagnoze, na primjer glukometra za mjerenje šećera i kolesterola, što vam omogućava nadzor rizika od nastanka dvije patologije odjednom - dijabetesa i ateroskleroze.

Ove uređaje proizvode mnoge kompanije, uključujući Easy Touch.

Prijenosni analizator krvi

To je prilično zgodno, zahvaljujući kojem pacijent može provesti dvije studije u kratkom vremenu. Pored toga, instrumenti kao što su Easy Touch analizatori pomažu da se izbjegne zabuna u rezultatima.

Zbog činjenice da mjerenje razine tih tvari u različitim uređajima zahtijeva više vremena i truda, mnogi ga pacijenti odbijaju zbog lijenosti ili zaboravnosti što se može negativno odraziti na njihovo zdravlje.

Osim toga, ona je korisna, jer ne morate kupiti zasebni uređaj za mjerenje holesterola, a drugi za šećer. Jedan uređaj će se nositi s tim zadatkom.

Princip rada uređaja

Za određivanje količine krvnih supstanci u uređajima Izi Chach koristi se elektrohemijska metoda. Zahvaljujući tome, uređaji troše minimalne porcije krvi, što analizu čini bezbolnom.

Unutar uređaja nalazi se mjerač snage i veličine električnih naboja koji se javljaju tokom hemijske reakcije između supstanci test trake i holesterola i hemoglobina.

Ova tehnika pripada najnovijoj generaciji laboratorijskih uređaja, jer omogućava vrlo brzo provođenje studije: razina šećera u krvi se prikazuje gotovo trenutno, a količina holesterola - nakon nekoliko sekundi.

Također, zahvaljujući ovoj tehnici, utjecaj vanjskih faktora na konačne rezultate je minimiziran.

U isto vrijeme, što više analiza će biti obavljeno, mogu se dobiti tačniji podaci, jer se instrumenti kalibriraju tokom rada.

Naravno, ne mogu se usporediti s punopravnom laboratorijskom opremom koja omogućava mjerenje triglicerida i otkrivanje razine kreatinina, međutim, takva su istraživanja mnogo manje potrebna, ali Easy Touch analizator odlično se nosi s glavnim zadatkom. Pogreška kao rezultat ne prelazi 15-20%, što se smatra normom za ovu klasu uređaja.

Ko bi trebao koristiti ovu vrstu uređaja?

Prije svega, glukometri s jednostavnim dodirom potrebni su ljudima koji već pate od jedne od bolesti povezanih s metaboličkim poremećajima.

Uz pomoć njih moći će analizirati glukozu u krvi što je izuzetno važno za pravilnu terapiju i može usporiti napredovanje patologije, smanjiti rizik od komplikacija i hitnih stanja povezanih s činjenicom da se glukoza u krvi previše povećava.

S obzirom da ljudi koji imaju dijabetes i koji koriste Easy Touch mogu imati i viši nivo holesterola, modernim uređajima dodana je funkcija mjerenja nivoa lipida.

Najnapredniji uređaji s oznakom GCHb mogu čak odrediti nivo hemoglobina.

Uz njihovu pomoć, osoba koja boluje od kroničnih bolesti dobija priliku da u potpunosti kontrolira tri posebno važna krvna parametra i na vrijeme se posavjetuje s liječnicima radi ispravljanja liječenja ili dodatne dijagnostike.

Također, ovi se uređaji mogu preporučiti osobama kojima prijeti dijabetes ili ateroskleroza, na primjer:

  • Osobe s identificiranom hiperglikemijom na testu.
  • Pacijenti s visokim kolesterolom, LDL-om, VLDL-om.
  • Ljudi koji su pod utjecajem faktora koji doprinose razvoju ovih patologija koje imaju loše navike ili pogrešan način života.
  • Stariji pacijenti, s obzirom da je starosna dob jedan od faktora rizika za nastanak dijabetesa ili dislipidemije.

Biohemijski analizator dizajniran za ljude koji brinu o svom zdravlju

Dakle, pomoću glukometra ljudi će moći pratiti vlastito zdravlje. Ako se pokazatelji promijene, prelaze normu, tada se treba obratiti bolnici, gdje kvalificirani liječnici mogu obaviti kompletan pregled i propisati pravi tretman.

Prednosti upotrebe prenosnih analizatora

Važno je razumjeti da je redovno mjerenje razine šećera u krvi ili razine lipida u krvi učinkovita dijagnostička metoda jer se pomoću njega može dobiti vrijedne informacije o dinamici promjena, brzini napredovanja patologije i za procjenu učinka lijekova koji su propisani pacijentima.

Zahvaljujući tim uređajima, nema potrebe svaki put ići u bolnicu i gubiti vrijeme na linijama i manipulacijama, što vam omogućava da život učinite što potpunijim i smanjite utjecaj patologije na svoj uobičajeni način.

Vrste glukometra

Easy Touch proizvodi nekoliko vrsta glukometra. Razlikuju se po funkcionalnosti, cijeni i nazivu. Najsloženije mogu istovremeno odrediti nekoliko parametara krvi - holesterol, glukoza, pa čak i hemoglobin.

Označene su s GCHb. Istina, cijena takvih glukometra je veća nego kod jednostavnijih modela.

Unatoč činjenici da mogu izmjeriti manje krvnih parametara, takav uređaj i dalje je učinkovit pomoćnik koji vam omogućava praćenje zdravlja pacijenta.

Easy Touch GCU - uređaj za mjerenje glukoze, holesterola i mokraćne kiseline

Dobra alternativa je Easy Touch GCU analizator, koji prikazuje nivo mokraćne kiseline u krvi, što može biti važno za one pacijente koji imaju visok rizik od razvoja zatajenja bubrega. To se obično odnosi na ljude koji imaju dugotrajni dijabetes ili imaju aterosklerotske lezije bubrežnih žila.

Za one pacijente koji trebaju mjeriti samo kolesterol i šećer, postoje GC glukometri. Oni su kompaktniji i jeftiniji od svojih naprednijih kolega.

Ovaj uređaj za mjerenje glukoze savršen je za one ljude kojima je prikazana kontrola jednog krvnog parametra, a drugi je neobavezan, ali oni ga žele kontrolirati.

Samo trebate znati preporučene parametre, na primjer, koja je norma holesterola kod muškaraca nakon 30 godina, a u slučaju da je rezultat izvan norme, obratite se liječniku.

Kako provjeriti tačnost rada?

Za provjeru ispravnosti uređaja, potrebno je izvršiti nekoliko mjerenja zaredom, te uporediti utvrđeni rezultat. Ako uređaj radi ispravno, tada se brojevi neće razlikovati za više od 5-10%.

Druga mogućnost je da napravite krvni test u bolnici, a zatim izmerite nivo šećera glukometrom, a zatim uporedite rezultate. Moraju se ili podudarati ili biti vrlo bliski jedni drugima. Mnogi uređaji imaju ugrađenu memoriju, što može uštedjeti prethodne rezultate, što će vam pomoći da izbjegnete greške tijekom provjere zbog zaboravljivosti.

Kompletan set uređaja

Trake za holesterol

Uobičajeno, kit uključuje sam mjerni uređaj, upute za njega na ruskom jeziku, skup baterija, test traku za procjenu ispravnog rada uređaja, kao i set test traka za proučavanje glukoze, kolesterola i drugih tvari (ovisno o modelu uređaja i njegove mogućnosti). U paketu se nalazi i dnevnik za snimanje čitanja, što je korisno za samonadgledanje, gde biste trebali snimiti indikator, mereno uređajem, i memoriju za upotrebu.

Ubuduće će glavna stavka rashoda biti test trake, čija se zaliha mora redovito nadopunjavati.

Zbog toga se prilikom kupovine uređaja treba usredotočiti na cijenu potrošnog materijala, jer se oni troše prilično brzo. Ali odabir lošeg glukometra samo zato što su njegove test trake jeftinije, ne vrijedi. Uostalom, ovaj uređaj bit će odgovoran za stanje zdravlja ljudi.

Zaključak

Tako su uređaji koji mjere šećer u krvi i lipidima vrlo korisni za ljude kojima je dijagnosticirana bolest povezana s poremećenim metabolizmom i prekomjernim nakupljanjem tih tvari.

Uz njihovu pomoć možete u dinamici pratiti vlastito zdravstveno stanje, i nema potrebe često posjećivati ​​bolnice. Podatke dobivene redovnim pregledima lekar može koristiti.

U bolnici se na osnovu njih provodi korekcija režima, dijeta i lijekova lijekovima.

Starija žena s ljekarom o povišenom kolesterolu

Može biti koristan jednostavno kao način praćenja vlastitog zdravlja, s ciljem prevencije dijabetesa ili ateroskleroze, jer je mnogo lakše spriječiti njihov izgled nego ih liječiti kasnije.

Pogotovo kad uzmete u obzir da se radi o hroničnim bolestima, prepunim velikog broja životnih komplikacija.

Uz pomoć ovog uređaja, osoba može utvrditi koliki je rizik od njihove pojave, te se na vrijeme obratiti bolnici za kvalificiranu medicinsku pomoć.

Analizator glukoze i holesterola za merenje holesterola, glukoze, mokraćne kiseline i hemoglobina

EasyTouch® GCHb sistem dizajniran je za samo nadgledanje glukoze, holesterola i hemoglobina u krvi.

Easy Touch® GCHb sistem za nadgledanje jedinstven je i nema analoga na ruskom tržištu. Za razliku od drugih poznatih uređaja za samo nadgledanje, ovaj sustav vam omogućuje provođenje tri vrste analiza koristeći samo jedan uređaj, što EasyTouch® čini nevjerovatnom pogodnošću.

Pacijenti koji koriste EasyTouch® GCHb sistem mogu svakodnevno nadzirati njihove rezultate. Uređaj je dizajniran za kvantificiranje glukoze, holesterola i hemoglobina u svježoj kapilarnoj cjelovitoj krvi iz vrha prsta.

Sistem praćenja zasnovan je na metodi elektrohemijskog mjerenja. To vam omogućava da zaobiđete minimalnu količinu krvi u analizi. Rezultati mjerenja glukoze biće prikazani na ekranu nakon 6 sekundi, holesterola - 150 sekundi, hemoglobina - 6 sekundi.

Uređaj ima funkciju čuvanja podataka koja će vam pomoći nadgledati napredak promjena razine glukoze, kolesterola i hemoglobina u krvi.

Opseg merenja glukoze: 20-600 mg / dl (1,1-33,3 mmol / l).

Opseg merenja za holesterol: 100-400 mg / dl (2,6-10,4 mmol / l).

Opseg merenja za hemoglobin: 7-26 g / dl (4.3-16.1 mmol / l).

Minimalna zapremina krvi za analizu glukoze: 0,8 µl. Minimalna zapremina krvi za analizu holesterola: 15 μl.

Minimalna zapremina krvi za analizu hemoglobina: 2,6 μl.

Uređaj za mjerenje mokraćne kiseline. Kućni uređaj za određivanje mokraćne kiseline, glukoze, holesterola u krvi. Vrijednost određivanja mokraćne kiseline

pitanje:
Ne idete u bolnicu na krvne pretrage. I s gihtom i dijabetesom, pa čak i s dijetom koja se obračunava. Pa, ako koji pokazatelj ureje i šećera u krvi kod kuće, eh?

Medtech: kućna laboratorija

Tačnije bi bilo reći:
kućni uređaj za određivanje koncentracije mokraćne kiseline u krvi.

Ideja je sistem sličan onom koji dijabetičari koriste za mjerenje šećera u krvi i omogućava im da procijene i regulišu.

Do sada sam morao ići u laboratoriju ili koristiti test trake za mjerenje razine pH urina, ali obje mogućnosti su imale svoje nedostatke.

Kako je objasnio Grasse, posjeta laboratoriji, osim većih troškova, podrazumijeva nelagodu kretanja i moguću promjenu u mjerenju, dok test trake imaju previše pogrešaka.

Ako su ove ili one vrste, potrebna je intervencija i periodičnost različitih mjerenja. Grafikoni su ukazivali da se u svakom slučaju cijeli taj postupak praćenja uvijek mora provoditi s liječnikom koji će pacijentu reći koliko mjerenja treba obaviti svakog dana i kako postupiti na temelju rezultata.

Zašto odrediti koncentraciju mokraćne kiseline

Učinkovitost prehrane i lijekova protiv gihta - u konačnici: određuje se preradom purinskih proteina u sol mokraćne kiseline - određuje se na određenom organizmu, na konkretnom pacijentu u stvarnom vremenu.
Unatoč strogoj prehrani, jeo je roštilj - dobio je tofus, napad gihta (sjećate se u nekom materijalu - „stopalo u zamku“?) I ... podatke o sadržaju mokraćne kiseline. Slažete se, ovo posljednje je najviše bezbolno ili najneugodnije.

Grafovi podsjećaju da prema posljednjim istraživanjima, 16% španske populacije pati od bubrežnih kamenaca, a ovo je potvrđeno da je "uzlazna" patologija.

Ali možete, pored promjene prehrane, koristiti i neke kućne lijekove za snižavanje mokraćne kiseline.

Ekspresni podaci omogućuju vam praćenje prehrane i prilagođavanje, pojedinačni odabir proizvoda (gotovo nepoznat sastav - vidi).
Dakle, prijenosni ekspresni mokraćni kiselina pomaže u liječenju gihta dijetom (nije u potpunosti, ali dijeta je bitan dio liječenja gihta).

Kamenje mokraćne kiseline se nalazi u previše kiseloj mokraći.
Testovi samokontrole u ljekarni. Sposobnost provođenja dijagnostičkih testova u ljekarni koristan je i potreban alat za razvijanje zanimljivog aspekta farmaceutske njege.

U ljekarničkom odjelu može se kontrolirati mnogo pokazatelja rizika, a hronično bolesnom pacijentu je potrebna ova usluga, jer nakon što im je dijagnosticirana bolest i započnu liječenje, povremeno posjećuju liječnike specijaliste.

Dva zanimljiva pitanja o NE laboratorijskim mjerenjima koncentracije mokraćne kiseline kod ljudi (živih!)

  • Kakva krv: iz vene - venske - ili iz kapilare („prst“) - kapilare? Izvan laboratorija, brojne organizacije koje štite osobu ne dozvoljavaju uzimanje krvi iz vena od žive osobe, i obično se uzimaju u venama. Postavljanje „sistema“ (infuzijskog sistema, kapaljka) je odvojeno pitanje. Stoga se kapilarna krv koristi za brzi test uređaja, mada je njegov sastav nešto drugačiji od laboratorijske venske krvi.
  • Određivanje koncentracije mokraćne kiseline u urinu (urinu) ili u krvi? Nema riječi u urinu, mokraćna kiselina se lakše i tehnološki određuje. Ali otpad se izbacuje u urin - nešto što se nije taložilo u zglobovima gihta (uključujući :-), i u arterijskoj (kapilarnoj) krvi - ono što tijelo može apsorbirati.

Kompanijske cijene za mjerenje koncentracije mokraćne kiseline, holesterola, šećera u krvi

Cijena odrednice nivoa mokraćne kiseline (vidjela sam na nacionalnoj zvaničnoj web stranici kompanije - njezino predstavništvo) 7. jula 2015. (popusti nisu bili ponuđeni) - easytouch.bg/?page_>

EasyTouch GU komplet
mjerenje mokraćne kiseline, šećera u krvi - cijena 46,15 eura (kalkulator valute, koji je otvorio trenutnu stranicu)

Tri grupe dobivenih vrijednosti razlikovat će se ovisno o riziku koji uključuju: prva će uključivati ​​brojke koje se smatraju normalnim, a druga će uključivati ​​umjerene vrijednosti rizika, prije kojih će preporuke i nadzor farmaceuta biti posebno vrijedne, a treća će uključivati ​​visoke vrijednosti, kojima je hitno potrebna medicinska pomoć. Te se vrijednosti malo razlikuju ovisno o bibliografiji. Male razlike mogu se pojaviti i za neke vrijednosti, ovisno o tome da li se određivanje vrši kod muškaraca ili žena.

EasyTouch GCU komplet
mjerenje mokraćne kiseline, šećera u krvi I KOLESTEROL - cijena 76,92 eura (valutni kalkulator, koji je otvorio trenutnu stranicu).

Cijene potrošnih pokazatelja GU-GCU - trošak markiranih testnih vrpci

Uređaj se napaja iz standardne AAA baterije (mala baterija).

Glukoza je pokazatelj rizika koji se koristi u borbi protiv dijabetesa. U Španjolskoj procjenjuje da 2,5 milijuna ljudi boluje od dijabetesa, a očekuje se da će se taj broj ove godine udvostručiti. Bolest je uzrokovana potpunim ili djelomičnim nedostatkom inzulina, što izaziva povećanje glukoze u krvi.

Kao što znate, postoje dvije vrste dijabetesa, dijabetes tipa 1, dijabetes povezani s inzulinom ili dijabetes u djetinjstvu, koji zahtijeva cjeloživotno liječenje inzulinom, i dijabetes tipa 2, neovisan o inzulinu ili odrasli, koji se obično liječi u svojim početnim fazama sa oralni antidijabetički lijekovi ili oralni hipoglikemijski lijekovi, sami ili u kombinaciji, mada je ponekad, nakon početnog oralnog liječenja, inzulin potreban.

Zapravo, cijena za jedno mjerenje krvnih parametara:

Cijena za označene test trake (neobavezno): Cijena test trake mokraćne kiseline: 25 testova - 15,38 eura Cijena za traku za testiranje šećera u krvi: 25 testova - 12,82 eura.

Cijena vrpce za analizu kolesterola: 10 testova - 20,51 eura.

Cijena krvnih pretraga i cijena efikasnosti

Istovremeno u medicinskoj laboratoriji u klinici ili bolnici test krvi iz vene košta 2 leva za jedan parametar (fiksni trošak). Kroz sistem obaveznog meda. osiguranje (trajna polica osiguranja) krvni test se vrši gotovo besplatno. Ali istovremeno postoji puno birokracije vremena i troškova prevoza koje se ne može vrednovati.

Iako dijabetes tipa 2 obično pogađa osobe starije od 45 godina, danas se dijagnosticira češće nego što je poželjno kod mladih ljudi. Većina pacijenata koji u ljekarni trebaju kontrolu glukoze pripadaju drugoj skupini, odnosno to su dijabetičari kojima još uvijek nije potreban tretman inzulinom i koji slijede oralnu antidijabetičku terapiju.

Ovi ljudi koji pohađaju njihove liječničke preglede najčešće traže test ako imaju zdravstvene probleme, promjene u načinu liječenja, prehrani koju obično slijede, tjelesnu aktivnost ili samo iz znatiželje kako bi bili sigurni da sve ide dobro. Pacijenti s dijabetesom tipa 1 obično ne pribjegavaju ljekarni, jer sami u pravilu neovisno kontroliraju ovaj parametar od kuće ili bilo gdje jednom ili nekoliko puta dnevno.

Tako se od potrošnog materijala u uređaju (naprava) koristi samo posebna test traka, a medicinski alkohol može se zamijeniti votkom ili razrijeđenom octenom kiselinom za dezinfekciju kapilarnih kapljica krvi s prsta.

Mokraćna kiselina jedna je od najvažnijih sastojaka urina koja sadrži dušik. Kada se konzumira meso, količina mokraćne kiseline u mokraći raste i pada sa biljnom hranom. Dnevna normalna količina mokraćne kiseline koja se izlučuje u urinu iznosi 0,3-1,4 g (u prosjeku 0,8 g).

Povećana količina mokraćne kiseline u urinu uočena je kod upale pluća, leukemije, napada gihta nakon upotrebe salicilne sode.
At dijabetesa takođe nakon uzimanja određenih lijekova (kinin, antipirin, urotropin itd.) mokraćna kiselina se izlučuje u urinu u manjoj količini.

Metoda kvaliteta. Mureksid test.

2-3 kapi testnog urina umoče se u porculansku šolju, pomiješa se sa 2-3 kapi dušične kiseline i osuši se u vodenoj kupelji, nakon čega ostaje mali crvenkasti premaz.

Na toj raciji nanose se 1-2 kapi amonijaka koji uzrokuje ljubičasto-crvenu boju (mureksid - ljubičasti amonijum), koji postaje ljubičast kada se doda jedna kap kaustične alkalije.

Kvantitativna metoda. Ova metoda temelji se na taloženju mokraćne kiseline u obliku amonijevog urata, čija se količina izračunava titracijom s otopinom kalijevog permanganata.

Esencijalni reagensi: 1) 1/500 g amonijum sulfata, izliveno u tikvicu od litre, otopi se u 600 ml destilirane vode, doda se mješavina 5 g uranovog acetata, otopljenog u 100 ml destilirane vode i 6 ml jake octene kiseline, nakon čega se izlije u tikvicu do oznake 1 litra destilovane vode. 2) jaka sumporna kiselina (H2S04). 3) amonijak 25% i

4) 1/50 normalne rastvore kalijevog permanganata.

Metoda određivanja: u epruvetu s 8 ml urina dodati 2 ml reagensa br. 1 (otopina amonijevog sulfata s uranijumom), ostaviti da nastane talog (72 sata), filtrirati i uliti u 7,5 ml filtrata, što je 6 ml urina. centrifugirajte u epruvetu, dodajte 10-15 kapi amonijaka (reagens br. 3), poklopite čepom i ostavite 10-15 sati. Dobiven je talog mokraćne kiseline u obliku amonijevog urata.

Mokraćna kiselina amonijum centrifugira, tečnost se ocijedi, ponovo se doda 6-8 ml reagensa br. 1, promiješa i centrifugira, a zatim se tečnost procijedi.

3-5 ml destilirane vode, 1 ml sumporne kiseline (reagens br. 2) sipa se u dobiveni talog, miješa se staklenom šipkom, a rezultirajuća vruća tekućina se titrira sa 1/50 otopine kalijevog permanganata (reagens br. 4) dok se ružičasta boja ne boji 10 sekundi .

Izračun: broj mililitara otopine kalijevog permanganata upotrijebljen za titraciju množi se sa 1,5, budući da 1 ml 1/50 N. Otopina kalijum permanganata odgovara 0,00150 g ili 1,5 mg mokraćne kiseline.

Dohvati iznos milligram mokraćna kiselina u 8 ml ispitnog urina. Da biste izračunali količinu mokraćne kiseline u dnevnoj količini ispitnog urina (1500 ml), pomnožite broj mililitara otopine kalijevog permanganata u 1,5, podijelite s količinom ispitanog urina (8 ml) i pomnožite s dnevnom količinom ispitnog urina (1500 ml).

Kako odabrati glukometar - koji je najbolji za mjerenje kod kuće

Pozdrav svima! Kada sam otkrila dijabetes, došlo je vrijeme da odaberem glukometr. Pregledavši gomilu opcija, smjestio sam se na prvih pet. Danas ću govoriti o svakom od njih.

Jedna od najčešćih vrsta testova koja zahtijeva sistematsko praćenje smatra se analizom radi utvrđivanja razine glukoze u krvi. Za njegovo mjerenje koriste se posebni uređaji - glukometri, koje je zbog mnogih specifičnih karakteristika teško odabrati samostalno. Na domaćem tržištu se danas dobro pokazali sljedeći modeli.

ACCU-CHEK Accu-Chek Performa

Šta je pogodan glukometar? Ovaj proizvod spada u popularne modele za mjerenje glukoze u krvi, koji vam omogućavaju da sami napravite neophodni test kod kuće. Brojilo ne zahtijeva posebno znanje za postizanje rezultata. Takođe njegove glavne prednosti uključuju:

  • Brzina rada. Uređaj počinje raditi u sekundi.
  • Sposobnost praćenja pokazatelja. Monitoring se vrši spremanjem memorije za posljednjih 500 analiza (daje se zapis datuma i vremena analize), izračunavanjem prosječnog pokazatelja i mogućnosti obrade podataka u određenom periodu na računalu.
  • Prisutnost signala uzbune, koji će vas vremenom podsjetiti na potrebu analize.
  • Upotreba higijene. Komplet glukometra pretpostavlja prisustvo test traka (10 kom.), Lanceta (12 kom.) I olovke za piercing. Za postizanje rezultata s ovim glukometrom potrebno je samo 6 μl krvi, što smanjuje bol i mogućnost infekcije kroz ranu.
  • Sigurnost skladištenja. Glukometar je malih dimenzija (93 × 52x22 mm, težina - 62 g) i skladišten je u posebnoj torbi za nošenje, što ga sprječava da se razbije i čini ga nedostupnim djeci.

Razvojna kompanija RocheDiagnostics pruža garanciju (koja nema vremensko ograničenje) za uređaj i garantuje tačnost rezultata zahvaljujući posebnom razvoju - test trakama sa zlatnim kontaktima.

OneTouchVerioPro + mjerač

OneTouchVerioPro + je sistem za mjerenje glukoze u krvi. Obično se koristi u medicinskim ustanovama, a po potrebi i za kućne potrebe.

Razvojna kompanija pružila je mogućnost sigurnog i neprekidnog korištenja velikog broja pacijenata zahvaljujući originalnom mehanizmu bezkontaktnog uklanjanja test traka.

OneTouchVerioPro + se takođe preporučuje za profesionalnu upotrebu zbog svojih glavnih funkcija, i to:

  • Kontrola infekcije. Nakon analize nije potreban kontakt s kožom medicinskog osoblja radi uklanjanja test traka.
  • Specijalnom tehnologijom "pametnog skeniranja" pacijent dobiva najtačnije rezultate analize. Svi uzorci venske, kapilarne i arterijske krvi provjeravaju se oko 500 puta uzimajući u obzir utjecaj ometajućih tvari.
  • Jednostavnost upotrebe. Prikaz brojila (sve informacije dostavljaju se na ruskom jeziku) i odsustvo potrebe za kodiranjem dobivenih rezultata čine rad sa sistemom što jednostavnijim i efikasnijim.
  • Upotreba visokokvalitetnih materijala i konciznog dizajna omogućava da se uređaj dezinficira nakon svake upotrebe.
  • Sistem prijavljivanja grešaka, spremnost rezultata itd. Omogućuje vam da brzo naučite kako koristiti mjerač i brzo primate podatke s njega.

U kompletu je 25 test traka u boci sa šarkim poklopcem. Rok upotrebe od dana otvaranja paketa je 6 mjeseci zbog prisutnosti apsorbera vlage u boci.

Opis Easy Touch mjerača za opr. glukoza / holesterol

Ovo je univerzalni proizvod za mjerenje tri parametra odjednom: nivo glukoze, holesterola i mokraćne kiseline u krvi. Programer Bioptik stvorio je uređaj za upotrebu kod kuće, tako da je postupak provođenja analiza što jednostavniji.

Za dobivanje rezultata potrebno je umetnuti testnu traku potrebnog tipa u uređaj i nanijeti uzorak krvi u volumenu od samo 0,8 µl. Uređaj je prikladan za ličnu upotrebu zahvaljujući značajkama kao što su:

  • Memorijska funkcija zahvaljujući kojoj se spremaju rezultati posljednjih 50 i 200 mjerenja.
  • Funkcija praćenja očitanja, to jest izračunavanje prosječnog statističkog pokazatelja za određeno razdoblje. Ovaj model određuje indikator za 7,14 i 28 dana.
  • Funkcija alarma, njegov je zadatak podsjetiti vas da zamijenite bateriju ili test traku. Nakon unosa potrebnih postavki uređaj će u određeno vrijeme također signalizirati potrebu za analizom.

Uz mjerač glukoze EasyTouch, pored samog uređaja, nalaze se test trake za glukozu i holesterol, lancete, autoputanje i poklopac. Nije omogućeno povezivanje s računarom.

Opis EasyTouch mjerača glukoze u krvi za opr. glukoza / holesterol / urin kiselina

Glukometar vam omogućuje da brzo i bez pomoći medicinskog osoblja provedete potrebne postupke kod kuće.

Ovaj uređaj uključuje korištenje testnih traka za jednokratnu upotrebu za svaku vrstu analize, za što je potrebno samo 0,8 ml krvi (glukoza i mokraćna kiselina) i 15 ml (holesterol). Vreme dobivanja rezultata analize je samo 6 sekundi, za holesterol - 150 sekundi.

Razvojna kompanija Bioptik opremila je glukometar test trakama za glukozu i mokraćnu kiselinu, 2 za holesterol i jednom test trakom, 25 lanceta, automatskim probijačem i poklopcem.

Tako postaje jasno da prilikom odabira glukometra morate obratiti pažnju na higijenu uređaja, odnosno mogućnost upotrebe jednokratnih test traka, mogućnost praćenja rezultata i kombiniranje, ako je potrebno, analize glukoze s drugima kako biste dobili potpunije informacije o zdravstvenom stanju.

Kako se koristi EasyTouch GCU ručni analizator?

  • Opće informacije
  • Kako koristiti analizator?
  • Memorija uređaja

Bioptik EasyTouch GCU jedini je prijenosni analizator na ruskom tržištu koji vam omogućava da odredite nivo mokraćne kiseline u krvi. Ovaj se model obično preporučuje pacijentima koji pate od gihta, artritisa, naslaga soli i raznih problema sa zglobovima. Uređaj ima minimalnu grešku u mjerenju, zbog koje je moguće na vrijeme primijetiti patološki proces u tijelu.

Opće informacije

Analizator je dizajniran za kontrolu nivoa glukoze, holesterola i mokraćne kiseline u svježoj kapilarnoj krvi uzetoj iz prsta. Zahvaljujući intuitivnom sučelju i velikom zaslonu, njegova upotreba može se povjeriti starijim osobama. Uz to, mala veličina EasyTouch-a omogućava vam da uređaj ponesete sa sobom na put, što je potrebno i za vrijeme pogoršanja tegoba.

Materijal za istraživanje izvlači se uz pomoć auto-piercera koji je pri kupnji uključen u osnovni paket. Analizator zahtijeva kontrolna rješenja (kupuju se zasebno, potrebna za provjeru točnosti) i test trake, od kojih su neke već u paketu. Za mjerenje podataka koristi se elektrohemijska metoda koja zahtijeva minimalnu količinu krvi:

  • 0,8 µl za provjeru nivoa glukoze i mokraćne kiseline,
  • 15 μl kada je testiran na holesterol.

Gotovi indikatori biće prikazani na displeju 6–150 sekundi, ovisno o specifičnostima analize. Sistem je u mogućnosti sačuvati rezultate, tako da će pacijent u svakom trenutku moći samostalno pratiti dinamiku liječenja.

Ipak, vrijedi reći da proizvođači ne preporučuju upotrebu Easy Touch-a za djecu mlađu od 12 godina, a također upozoravaju na netočnosti u mjerenju glukoze kod ljudi s visokim kolesterolom (više od 500 mg / dl) i hemokritima ispod 30% i iznad 55%.

Kako koristiti analizator?

Uređaj može ispravno funkcionirati samo na temperaturama od +14 ° C do +40 ° C udaljenim od drugih izvora elektromagnetskog zračenja. Prije upotrebe morate pažljivo pročitati priručnik s uputama, jer točnost rezultata ovisi o mnogim faktorima, uključujući uzimanje određenih lijekova i njihovu koncentraciju u tijelu.

Kad prvi put uključite Easy Touch, GCU će trebati unijeti datum i vrijeme pomoću tipki S i M, a također pomaknuti prekidač jedinice (mg / dl ili mmol / l) koji se nalazi ispod stražnjeg poklopca na željeni položaj.

Prije početka ispitivanja krvi preporučuje se provjeravanje pomoću posebne trake u kompletu.

Ako je s uređajem sve u redu, nakon postavljanja testera unutra, na ekranu bi se trebala pojaviti poruka "OK", u protivnom kontaktirajte servisni centar.

Uputa za uporabu krajnje je jednostavna, jer analizator krvi automatski određuje željeni indikator zahvaljujući zasebnim test trakama za glukozu, holesterol i mokraćnu kiselinu.

Za postupak će biti potrebno sljedeće:

  • jednokratni lancet,
  • auto piercer,
  • test traka i kodne pločice potrebne za mjerenje (iz jednog pakiranja),
  • pamučni tampon namočen u dezinfekcijsko sredstvo.

Bez obzira za kakva se istraživanja EasyTouch koristi, algoritam akcija uvijek je približno isti:

  1. Pripremite auto-piercer. Da biste to učinili, postavite duljinu lanceta i vrhova ovisno o stanju kože. Što je mekša i popustljivija, potrebna je manja dubina probijanja. Da biste aktivirali okidač nakon podešavanja, povucite pomični dio vrha dok ne klikne, a zatim ga otpustite.
  2. Umetnite kodni ključ iz bočice sa test trakama u analizator krvi. Prije toga trebate provjeriti odgovaraju li njegov broj i boja onima navedenim na naljepnici.
  3. Izvadite testnu traku iz ambalaže i stavite je na područje predviđeno na uređaju. Ako se sve izvrši pravilno, na zaslonu će se pojaviti njegov kod.
  4. Dezinficirajte prst kada se na ekranu pojavi simbol kapi i pričekate da se koža osuši.
  5. Stavite prst na auto-probijač i pritisnite okidač. Kad krv izađe, pažljivo je nanesite na rub test trake. Uređaj će ga samostalno povući unutra, u potpunosti popunjavajući kontrolno polje.

Kada započne postupak analize, uređaj će obavijestiti pacijenta zvučnim signalom. Prikaz počinje 6-150 sekundi (test holesterola traje više vremena), a zatim se rezultati prikazuju u odabranim jedinicama.

Memorija uređaja

EasyTouch pohranjuje primljene podatke u periodu od mjesec dana, dok se najstariji pokazatelji zamjenjuju novim kada nema mjesta za njihovo pohranjivanje. Važno je napomenuti da zamjena baterije ni na koji način ne utječe na rezultate, tako da ako analizator prestane prikazivati ​​podatke nakon manipuliranja baterijom, obratite se službi za prodaju.

Iako memorija "EasyTouch" nije puna, ona pokazuje indikatore redosledom prioriteta. Nakon tjedan dana, uređaj počinje da proizvodi prosječne vrijednosti za 7, 14 i 28 dana.

Da biste pristupili tim podacima, morate staviti kôdski ključ u odgovarajuću zonu (odvojeno za svaku studiju) i ući u način pregleda pritiskom na tipku M.

Za provođenje nove analize morat ćete isključiti uređaj tipkom S i pokrenuti je ponovo.

EasyTouch GCU prenosni analizator krvi - pregled sistema za mjerenje holesterola, glukoze, mokraćne kiseline kod kuće

Praćenje krvnih slika potrebno je za praćenje stanja organizma u različitim bolestima sistema i organa.

Polaganje testova u plaćenoj klinici je skupo, u državi - duže vrijeme, i trebalo bi redovno pratiti stanje organizma.

Da biste olakšali život pacijentu s kroničnim patologijama, stvoren je prijenosni EasyTouch GCU analizator krvi, čiji pregled vam nudim u ovom pregledu.

Bioptik EasyTouch GCU analizator krvi osmišljen je da kvantificira mokraćna kiselina, holesterol i glukoza u krvi. Uređaj je dizajniran za pacijente sa šećernom bolešću, bolestima zglobova, kardiovaskularnim i drugim sistemima.

Prema riječima proizvođača, pomoću uređaja bolesna (i zdrava) osoba će moći samostalno izmjeriti potrebne pokazatelje i pratiti zdravstveno stanje kod kuće.

Paket EasyTouch GCU uključuje:

  • test trake
  • slučaj
  • 25 lanceta,
  • uputstva
  • olovka za probijanje
  • analizator.

Napajaju ga dvije AAA baterije, koje su uključene. Uređaj pohranjuje do 200 mjerenja u memoriji nakon čega prikazuje prosječnu vrijednost.

Rezultati

Moja recenzija prijenosnog analizatora krvi je negativna.

EasyTouch GCU sistem je jedan od najkorisnijih medicinskih izuma koji sam držao u rukama (i testirao sam razne gadgete). Ni jednom se rezultati glukoze u krvi nisu poklapali sa stvarnim: u usporedbi s OneTouch Ultra glukometrom i laboratorijskim uređajima.

U tri puta u laboratorijskim studijama kolesterola i mokraćne kiseline, kao i za prenosni analizator krvi, nisu odgovarali. Štoviše, kolesterol relativno zdrave trudnice od 28 godina određen je EasyTouch GCU uređajem 7 mmol / L iznad normalnog, a mokraćna kiselina je prikazana u količini koja je jednostavno bila nespojiva s odgovarajućom.

Šta određuje ispravan rad prijenosnog analizatora krvi (kojeg nisam vidio prilikom kupovine) nije poznato. Možda je uređaj u početku bio u kvaru.

Točnost mjerenja EasyTouch GCU analizatora je maksimalna, što znači da nikada nećete utvrditi prave vrijednosti kolesterola, mokraćne kiseline i glukoze kod kuće koristeći ovaj uređaj.

Usluga

Ako se uređaj Easy Touch pokvari, za njegovo popravljanje morat ćete baciti analizator ili potrošiti lična sredstva, osim ako, naravno, niste stanovnik Moskve. Jedini servisni centar pronađen je samo u glavnom gradu Rusije, stanovnici drugih gradova moraće popraviti uređaj o svom trošku.

Cijena gadgeta u internetskim trgovinama iznosi 4300-4700 rubalja, ovisno o doplati.

S jedne strane, analizator krvi EasyTouch GCU uštedjet će određenu količinu novca na biokemijskom ispitivanju krvi, s druge strane, potrošni materijal u obliku lanceta i test traka brzo se troši.

Cijena testnih traka EasyTouch GCU nije proračunska: primjerice, 10 traka za određivanje kolesterola košta od 520 rubalja.

S obzirom na pogrešne rezultate, kupovina prijenosnog analizatora gubitak je novca. Lakše je jednom mjesečno plaćati usluge laboratorija ili darivati ​​krv na državnoj klinici.

Kontrola glukoze u krvi, naravno, prema indikacijama, može se provoditi 5-7 puta dnevno, ali za to možete kupiti jeftin OneTouch Select ili Accu-check, koji se dobro dokazao na tržištu.

Ako želite baciti novac na nepotrebni instrument za mjerenje kolesterola, mokraćne kiseline i glukoze - EasyTouch GCU je sasvim prikladan za tu svrhu. Ne preporučujem kupovinu.

Ostavite Svoj Komentar