Kapi Beresh plus

Prema uputama Beresh Plus-a, aktivni aktivni sastojci lijeka su vanadijum, fluor, kobalt, nikl, magnezijum, mangan, bor, željezo, bakar, molibden, cink. Pomoćne tvari koje čine kapljice su natrijum edetat, glicerol, kao i aminooctena, jantarna, askorbinska i borna kiselina, pročišćena voda, korektor kiselosti.

Sastav lijeka uključuje soli topive u vodi mineralnih sastojaka i elemente u tragovima:

  • Cink je važna komponenta niza enzima, uključujući alkohol dehidrogenazu, transferazu, oksidoreduktazu i karboksipeptidazu. Supstanca sudjeluje u funkcioniranju T-limfocita, metabolizmu proteina i lipida, ima imunostimulirajuće i antioksidacijsko djelovanje,
  • Fluor je potreban za mineralizaciju zuba i kostiju,
  • Gvožđe je uključeno u proces eritropoeze, a kao dio hemoglobina pruža isporuku kisika tkivima,
  • Bakar je uključen u imunološke odgovore, stvaranje krvi i disanje tkiva,
  • Mangan potiče disanje tkiva i utiče na razvoj koštanog tkiva,
  • Molibden djeluje poput enzimatskog kofaktora i sudjeluje u redox procesima,
  • Vanadijum pomaže u održavanju stabilne razine hemoglobina, sudjeluje u reproduktivnoj funkciji i procesima rasta,
  • Nikal je važna komponenta većine bioloških sistema u tijelu.

Kada koristite Beresh Plus, doprinosi regulaciji i normalizaciji metaboličkih procesa, ima opći tonik i imunomodulatorni efekat.

Farmakološka svojstva lijeka Drops Beresh plus

Preparat sadrži vodenu otopinu mineralnih spojeva i elemenata u tragovima uz pomoć koordinacijskih veza uključenih u molekule organskih tvari. Elementi u tragovima igraju važnu ulogu u održavanju biološke ravnoteže tijela. Većina se sadrži u stanicama uglavnom u obliku ko-faktora enzima, pružajući njihovu katalitičku aktivnost, igraju ulogu u stabilizaciji struktura neenzimskih makromolekula, u održavanju razine vitamina i hormona u ljudskom tijelu.
Manjak mikrohranjivih sastojaka može se pojaviti u zdravih pojedinaca, na primjer, u nekim dobnim periodima (adolescencija, starost i senilna dob), ili s posebnim fiziološkim stanjima (tokom trudnoće i dojenja), u razdobljima povećane potrebe za njima. Neke bolesti i terapijske mjere takođe dovode do razvoja nedostatka mikrohranjivih sastojaka, što se zauzvrat može očitovati mnogim kliničkim simptomima. Čak i mali nedostatak elemenata u tragovima može imati štetan uticaj na imunološki status, fizičko i opće stanje organizma, posebno u periodu rekonvalescencije nakon bolesti i hirurških intervencija.
Kapi Beresh Plus sadrže većinu esencijalnih elemenata u tragovima. Svrha upotrebe kapi je unos potrebnog broja elemenata u tragovima u organizam, dovoljnih da se osiguraju biohemijski procesi koji su od njih ovisni, a to su:

  • gvožđe utiče na stvaranje hemoglobina i niza enzima, metabolizam RNK je potreban za održavanje imunološkog statusa,
  • cink utiče na funkciju enzima koji su uključeni u hematopoezu i sintezu aminokiselina, aktivnost gušterače i spolnih žlijezda, imunološki status, reproduktivnu funkciju,
  • magnezijum je neophodan za normalno funkcionisanje mišića miokarda i skeleta, antioksidacijsku zaštitu, stvaranje kostiju i zuba, metabolizam proteina, ugljikohidrata i masti, rad nervnog tkiva i dr.
  • Mangan utječe na reproduktivnu funkciju, stvaranje kostiju i hrskavice, antioksidacijsku odbranu tijela,
  • bakar utiče na imuni status, antioksidativnu odbranu organizma,
  • vanadijum i nikl normaliziraju sadržaj kolesterola u serumu u krvi, čija je povećana razina važan faktor rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti,
  • Bor sudjeluje u razmjeni kalcijuma, magnezijuma i fosfora, u stvaranju koštanog tkiva.

Kapi Beresh Plus povećavaju nespecifičnu otpornost tijela na razne bolesti. Kapi nemaju toksičnost pri dugotrajnoj upotrebi, nemaju embriotoksične i teratogene efekte.
Farmakokinetika Aktivni sastojci droge Drops Beresh Plus dobro se apsorbiraju u probavnom traktu, što osigurava probavljivost elemenata u tragovima. Farmakokinetička ispitivanja na psima koji koriste izotopne spojeve. Taloženje elemenata u tragovima 72 sata nakon primjene ukazuje da među aktivnim tvarima lijeka Drops Beresh Plus:

  • gvožđe se apsorbuje u posebno značajnim količinama (oko 30% sadržaja),
  • cink, kobalt i molibden apsorbiraju se u značajnim količinama (oko 5, 6 i 4% sadržaja),
  • mangan i nikal se apsorbiraju u manje značajnim količinama (oko 2 i 1% sadržaja).

Indikacije Beresh Plus

Beresh Plus propisan je pacijentima sa stanjima koje prate povećana potreba za elementima u tragovima, ili s nedovoljnim unosom njih hranom. Tu spadaju:

  • Neadekvatna prehrana, uključujući dijabetes, posebnu dijetu i vegetarijansku dijetu,
  • Period rekonvalescencije nakon operacija i zaraznih i upalnih bolesti,
  • Umor, nesanica, nedostatak apetita, slabost,
  • Povećana fizička aktivnost, uključujući intenzivne sportove,
  • Period menstrualnog ciklusa.

Načini upotrebe Beresh Plus i doziranje

Uputa za Beresh Plus kaže da je lijek najbolje uzimati uz obroke istodobno s 50 mg tekućine (voćni čaj, sirup, voćni sok, voda) ili 50-100 mg vitamina C. Dnevna doza propisana je u obroku od 1 kapi po 1 kg ljudske težine i dijeli se na 3 doze. Trajanje terapije određuje se kliničkom efikasnošću lijeka i pacijentovim stanjem. Ako je potrebno, moguć je drugi tečaj liječenja.

U svrhu prevencije lijek se uzima u dnevnoj dozi, u količini od 1 kapi na 2 kg tjelesne težine pacijenta, podijeljeno u 2 doze. Prema recenzijama Beresh Plus-a, optimalni terapeutski efekat postiže se nakon 6 tjedana redovnog unosa kapi.

Lijek se preporučuje uzimati tokom trudnoće i dojenja.

Kontraindikacije Beresh Plus

Prema uputama, Beresh Plus nije propisan osobama sa teškim oštećenjem bubrega, preosjetljivošću na metale i komponente kapi, kao i bolestima povezanim s poremećenim metabolizmom bakra i željeza, uključujući Vestfal-Wilson-Konovalovu bolest (hepatolentna distrofija), hemokromatozu (poremećen metabolizam željeza ), hemosideroza (prekomjerno taloženje hemosiderina u tkivima tijela).

Dodatne informacije

Terapija Beres Plus ne smije se kombinirati s drugim lijekovima koji sadrže elemente u tragovima sličnim njemu, a interval između doza kapi i drugih lijekova treba biti najmanje 1 sat.

Proizvod ne uzimajte s kavom ili mlijekom, jer je u ovom slučaju moguće pogoršanje apsorpcije sastojaka proizvoda.

Kada se Beresh Plus doda u čaj, rastvor može potamniti.

Sastav lijeka ne uključuje umjetna bojila, konzervanse i ugljene hidrate.

Kapi se propisuju djeci samo ako njihova tjelesna težina prelazi 10 kg, i to isključivo pod strogim liječničkim nadzorom.

U skladu s uputama, Beresh Plus se mora čuvati na tamnom, hladnom, suhom i van dosega djece.

Iz ljekarni koje se izdaju u načinu bez recepta.

Obrazac za puštanje

Lijek je dostupan u tamnim staklenim bocama, s prikladnim dozatorom i zatvorenom kapicom. U ljekarni možete kupiti posude od 30 i 100 ml. Lijek se prodaje u kartonskoj ambalaži zajedno s uputama za upotrebu.

Kapi se trebaju čuvati na hladnom mjestu. Temperatura vazduha ne bi trebalo da pređe 25 stepeni. Period primjene je 4 godine od datuma proizvodnje.

Nakon štampanja proizvoda, sadržaj boce može se koristiti šest mjeseci. Izdaje se bez recepta. Zemlja porijekla - Mađarska.

Zelenkasta tekućina koja nema talog sadrži elemente u tragovima i mineralne soli koje podržavaju biološku ravnotežu tijela:

  • Cink - jača imunološki sistem, štiti od utjecaja slobodnih radikala i sudjeluje u metabolizmu lipida i proteina.
  • Fluorid - potiče stvaranje krvi, stvaranje zubne cakline i dentina. Njegova prisutnost jača koštano tkivo i smanjuje rizik od ozljeda tijekom fizičkog napora.
  • Gvožđe - opskrbljuje tkiva kisikom i sudjeluje u redoks reakcijama i procesu hematopoeze.
  • Bakar - neophodan je za sintezu kolagena i zasićenje ćelija kiseonikom. Uz njegovu pomoć poboljšava se proizvodnja energije i pojačava se imunološka odbrana.
  • Mangan - igra važnu ulogu u potpunoj apsorpciji vitamina B grupe i u stvaranju koštanog tkiva.
  • Molibden - pozitivno djeluje na probavni trakt, aktivira sintezu aminokiselina, ubrzava metabolizam.
  • Vanadijum - potreban je za održavanje nivoa hemoglobina, smanjuje nivo holesterola u krvi, normalizuje reproduktivni sistem i endokrine žlijezde.
  • Nikal - opskrbljuje ćelije kisikom, reguliše hormone, stabilizira funkcije unutrašnjih organa.

Dodatni sastojci kapi su pročišćena voda, regulator kiselosti, glicerin, borna, vinska, aminooctena i askorbinska kiselina.

Indikacije za imenovanje

Raspon upotrebe lijeka je širok. Liječenje može spriječiti razvoj bolesti i umanjiti težinu simptoma. Kapi se preporučuju za uklanjanje:

  • umor
  • nesanica
  • mišićna slabost
  • nedostatak apetita
  • smanjen imunitet,
  • alergijske bolesti
  • simptomi menopauze

Tijek terapije je potražen neuravnoteženom prehranom, pogotovo kada je praćen kršenjem apsorpcije elemenata u tragovima. Patologija se razvija pod utjecajem bolesti i u starosti.

Kapi su korisne za složeno liječenje srca i krvnih sudova. Prijem vodene otopine snižava holesterol, proširuje zidove kapilara i vena i sprečava porast pritiska.

Komponente kapi sudjeluju u stvaranju koštanog tkiva i sudjeluju u metabolizmu kalcija i vitamina D.

Primjena tečaja Beresh plus poboljšava pokretljivost zglobova i smanjuje bol u mišićima i kostima.

Uputstvo za upotrebu

Alat treba uzimati s hranom, rastvarajući potreban broj kapi u čistoj vodi ili drugoj hladnoj tekućini.

Liječnici savjetuju kombiniranje tečaja s dnevnim unosom vitamina C. Optimalna doza je od 50 do 100 mg. Trajanje liječenja određuje se individualno i ovisi o stanju pacijenta. U prosjeku to traje oko 6 sedmica.

Opis oblika i sastava izdanja

Lijek "Beresh Plus" dostupan je u obliku otopine za oralnu primjenu. U ljekarni možete kupiti staklene boce od 30 ili 100 ml, koje su opremljene prikladnim kapalicom.

Lijek sadrži glavne elemente u tragovima koji su jednostavno neophodni za normalno funkcioniranje tijela. Konkretno, njegove glavne komponente su željezo, magnezijum, cink, mangan, molibden, bakar, nikl, vanadijum, kobalt, bor i fluor.

Kao pomoćne tvari za proizvodnju koriste se pročišćena voda, askorbinska kiselina, natrijev edetat, jantarna kiselina, glicin, borna kiselina, glicerin i korektor kiselosti. Rok trajanja lijeka je četiri godine. Nakon otvaranja boce, kapi se mogu koristiti šest tjedana.

Koja svojstva ima lijek?

Kako lijek Beresh Plus utječe na organizam? Uputa za upotrebu kaže da lijek ima puno korisnih svojstava, jer sadrži ogromnu količinu mineralnih soli i elemenata u tragovima. Te su komponente vitalne za normalno funkcioniranje ljudskog tijela.

Na primjer, željezo je dio hemoglobina, odgovorno je za transport kisika i ugljičnog dioksida, sprječava razvoj anemije. Fluor je potreban za mineralizaciju kostiju i zuba. Cink potiče aktivnost imunološkog sistema, djeluje kao antioksidans, a važan je i za sintezu mnogih enzima. Mangan i bakar uključeni su u imunološke odgovore i disanje tkiva, a bitni su i za hematopoezu i razvoj kostiju. Molibden je nezamjenjiv za neke redoks reakcije, a vanadijum i nikl važni su za normalan rast tijela i rad reproduktivnog sustava. Manjak ovih elemenata može prouzrokovati negativne promjene u funkcioniranju različitih organskih sistema.

Indikacije za uzimanje kapi

Prije svega, pacijente zanima što je tačno potrebno da bi uzeli lijek. Zapravo, postoji nekoliko naznaka za prijem:

  • Kapi „Beresh Plus“ često se propisuju zbog neuhranjenosti ili neuravnotežene prehrane. Na primjer, lijek će biti koristan vegetarijancima, ljudima koji slijede neku posebnu dijetu ili bolesnicima čija je prehrana siromašna elementima u tragovima.
  • Ovaj se lijek preporučuje i kod povećanih fizičkih napora (na primjer, sportaša) kako bi se spriječilo iscrpljenost.
  • Indikacije za uzimanje Beresh Plus-a su nedavna operacija ili ozbiljna bolest, jer će tijek uzimanja kapi ubrzati proces oporavka.
  • Kao tretman i prevencija propisuje se lijek za pojačan umor, intenzivan mentalni rad, astenska stanja.

Lijek "Beresh Plus": upute i terapijske doze

Odmah vrijedi reći da, unatoč sigurnosti lijeka, može ga propisati samo liječnik. Uzgred, jesu li kapi Beresh Plus prikladne za djecu? Proizvođač tvrdi da će za male pacijente lijek biti također koristan, ali samo nakon pregleda i preporuke pedijatra.

U kojim količinama treba uzimati lijek? Jedna kap za svaki kilogram tjelesne težine - dozu treba podijeliti u tri doze. Ako govorimo o liječenju djeteta, onda bi njegova tjelesna težina trebala biti najmanje deset kilograma.

Liječnici preporučuju uzimanje kapi Beresh Plus uz obroke, razrjeđujući ih u otprilike 50 ml tekućine. Možete koristiti topli čaj, pitku vodu, sirupe, voćne sokove. Trajanje terapije određuje ljekar, mada je u pravilu šest tjedana. Ako je potrebno, nakon kraćeg odmora kurs se može ponoviti.

Kako uzimati kapi za prevenciju?

Ako govorimo o prevenciji, onda kapite "Beresh Plus" i ovdje će biti korisno. Istina, preventivne doze bit će neznatno niže od terapijskih. Dnevni broj kapi izračunava se prema šemi "jedna kap na svaka dva kilograma težine". Primljenu dozu treba podijeliti u dvije doze. Da biste poboljšali apsorpciju sastojaka lijeka, zajedno sa kapi, preporučuje se uzimanje vitamina C (svaki od 50-100 mg). To će, usput, pomoći u jačanju imunološkog sistema.

Postoji nekoliko korisnih pravila koja treba slijediti. Na primjer, nije potrebno uzgajati kapljice kave ili mlijeka, jer ova pića narušavaju apsorpciju glavnih komponenti lijeka.

Ponekad, nakon dodavanja kapi u čaj, rastvor može drastično potamniti. Ne bojte se takve hemijske reakcije, jer je potpuno normalno, a povezana je s prisustvom taninske kiseline u nekim sortama čaja. Ako u napitak dodate malo limunske ili askorbinske kiseline, možete vratiti prirodnu boju.

Postoje li ograničenja za prijem?

Za mnoge pacijente važno je pitanje mogu li svi ljudi uzimati kapi Beresh Plus. U priručniku se navodi da se primjenjuju neka ograničenja. Važno je da se pre početka terapije upoznate sa spiskom kontraindikacija:

  • povećana osjetljivost na bilo koju komponentu lijeka,
  • hemohromatoza, Vestfaf-Wilson-Konovalova bolest, hemosideroza i druge bolesti koje su povezane sa poremećenim metabolizmom bakra i gvožđa u organizmu,
  • ozbiljno zatajenje bubrega
  • djeca mlađa od dvije godine,
  • tjelesna težina manja od deset kilograma.

Ali trudnoća i dojenje nisu kontraindikacije. Pacijenti uopće ne trebaju prilagodbu doze. Iako je, s druge strane, bolje konzultirati se sa ljekarom.

Opis mogućih nuspojava

Prema statičkim anketama i pregledima, Beresh Plus rijetko uzrokuje nuspojave. Međutim, određeno je pogoršanje i dalje je moguće. Najvećim dijelom pacijenti se žale na alergijske reakcije koje su praćene pojavom kožnog osipa, iritacije, crvenila, oteklina itd. Ponekad su mogući bol ili nelagoda u trbuhu, ali u pravilu je to povezano s uzimanjem kapi na prazan stomak ili s previše mala količina tečnosti. U slučaju neugodnih simptoma, vrijedi privremeno prestati s terapijom i potražiti savjet liječnika.

Kapi "Beresh Plus": pregledi pacijenta

U modernoj medicini lijek koji razmatramo koristi se često. No, jesu li kapi Beresh Plus tako efikasne? Pregledi ljudi koji su već uspjeli podvrgnuti se terapiji ukazuju na to da se pozitivne promjene primjećuju tek nekoliko tjedana nakon početka liječenja. Prema riječima stručnjaka, lijek pomaže ubrzati proces ozdravljenja, podići nivo hemoglobina u krvi. Neki pacijenti primjećuju da im se tijekom terapije poboljšalo njihovo opće zdravstveno stanje, pojavio se apetit i nestao stalni umor i pospanost.

Nedostaci možda nisu previše ugodne kapi ukusa, ali s vremenom se možete naviknuti. U pravilu je jedna bočica dovoljna za kompletan kurs lečenja. Nuspojave se bilježe u izoliranim slučajevima, stoga liječnici vrlo često preporučuju pacijentima Beres Plus kako bi povećali njihovu ukupnu vitalnost.

Za odrasle

Za odrasle pacijente s tjelesnom težinom iznad 40 kg, preporučena doza za uklanjanje bolesti je 20 kapi tri puta dnevno. U preventivne svrhe, potrošnja je 20 kapi 2 puta dnevno.

Alat se može koristiti za djecu počevši od 2 godine. Doza ovisi o tjelesnoj težini i iznosi 1 kap na 2 kg težine.

Učestalost prijema je dva puta dnevno.

Interakcija s drugim sredstvima

Ne preporučuje se piti kapi u kombinaciji sa lijekovima, uključujući skup mikro i makro elemenata. Ne postoji kompatibilnost s alkoholom.

Kako bi se izbjeglo smanjenje apsorpcije komponenti, prilikom uzimanja Beresh plus s antibioticima, treba održavati interval od najmanje 2 sata. Ostali lijekovi se moraju uzimati najranije sat vremena nakon korištenja kapi.

Neželjene reakcije

Razvoj nuspojava je rijedak. U izolovanim slučajevima, tokom kursa, može vas uznemiravati:

  • mučnina
  • gorčina u ustima
  • kršenje stolice
  • bolovi u stomaku
  • preosjetljivost.

Ako simptomi ne nestanu sami od sebe u roku od nekoliko dana, morate obustaviti liječenje i zakazati sastanak s liječnikom.

Ne postoje analozi s identičnim skupom aktivnih komponenti. Sličnim svojstvima posjeduju preparati Panangin, Asparkam, Magnezijum i kalijev asparaginat.

Mreža je lako pronaći recenzije stvarnih korisnika koji su koristili kapi za vraćanje imuniteta i liječenje bolesti. Pacijenti pozitivno govore o lijeku i potvrđuju njegovu efikasnost.

Marina Tkachuk, 33 godine

U rano proleće, osetio sam se vrlo umorno i umorno. Terapeut je savjetovao Beresh plus kapi za opći oporavak. Pio sam ih mjesec i pol i brzo primijetio poboljšanja. Uveče je počela brže zaspati i dovoljno se naspavala, prestala je brinuti o bolovima u mišićima i hroničnom umu. Nakon tečaja imunitet se primjetno ojačao. Sada se jedva prehlađujem, bilo je energije i dobrog raspoloženja.

Victoria Belikova, 29 godina

Moja kćerka pokazala je nizak hemoglobin. Jela je slabo, bila je blijeda i letargična. Na savjet pedijatra, Beresh plus kapi su se počele uzimati. Imaju čitav niz elemenata u tragovima neophodnih za zdravlje. Dala sam djetetu 10 kapi dva puta dnevno. U roku od mjesec dana, njen hemoglobin se povećao sa 95 na 126. Apetit njene kćerke poboljšao se, postala je vesela i aktivna.

Mikhail Belyaev, 44 godina

Moj rad uključuje ozbiljne fizičke napore koji narušavaju zdravlje. Da bih vratio ravnotežu elemenata u tragovima, uzimam Beresh plus kapi svakih šest mjeseci. Kupujem u ljekarni bez recepta i pijem 4 tjedna po 20 kapi za doručak, ručak i večeru. Brzo mi pomažu. Umor i pospanost nestaju. Postoji optužba za energičnost i dobar apetit. Vjerujem da svi ljudi trebaju nadoknaditi nedostatak elemenata u tragovima, s obzirom na nepovoljno okruženje u kojem živimo.

Farmakodinamika

Mikro i makro elementi koji su dio kapi Beresh Plus doprinose regulaciji metaboličkih procesa u tijelu i ispunjavanju postojećeg deficita:

  • Fluor - neophodan za mineralizaciju kostiju i zuba,
  • Bakar i mangan - uključeni su u hematopoezu, razvoj koštanog tkiva, disanje tkiva i imunološke odgovore,
  • Vanadijum i nikl - doprinose očuvanju stabilnog stanja hemoglobina, procesima rasta i reproduktivne funkcije,
  • Cink - važna je sastavnica više enzima, ima antioksidacijsko i imunostimulirajuće djelovanje,
  • Gvožđe - obezbeđuje transport kiseonika do tkiva,
  • Molibden je potreban u redoks reakcijama.

Kapi Beresh Plus, upute za upotrebu: način i doziranje

Lijek se uzima uz obroke, zajedno s 50-100 mg vitamina C i 50 ml vode, voćnim sokom, sirupom ili voćnim čajem. Ne pijte lijek s kavom ili mlijekom, jer to usporava apsorpciju njegovih komponenti.

Kapi Beresh Plus u profilaktičke svrhe propisuju se brzinom od 1 kapi na 2 kg tjelesne težine dnevno, podijeljeno u 2 doze. U terapijske svrhe dnevna doza se mora udvostručiti i podijeliti u 3 doze. Trajanje liječenja ovisi o terapijskom učinku uzimanja lijeka. Obično kapi imaju optimalan efekat nakon 1,5 meseca neprekidne upotrebe.

Lijek se može uzimati prema indikacijama u trudnoći i tokom laktacije. Prikazana je za upotrebu djeci tjelesne težine veće od 10 kg.

Predoziranje

Uzimanje ekstremno velikih doza lijeka, nekoliko narednih stupnjeva veće od preporučenih, može prouzrokovati mučninu, metalni okus u ustima i nelagodu u trbuhu koju karakteriziraju nadutost, tutnjava u trbuhu, peremptorni poriv za defekacijom i osjećaj nedovoljnog pokreta crijeva.

U tom se slučaju preporučuje prekinuti uzimanje Beresh Plus kapi i provesti simptomatsku terapiju prema potrebi.

Do danas nisu zabilježeni podaci o predoziranju.

Posebna uputstva

Ne preporučuje se uzimanje Beresh Plus kapi istovremeno sa drugim lijekovima koji sadrže mikroelemente, dok je uzimanje drugih lijekova potrebno promatrati interval između doza od najmanje sat vremena.

Lijek ne sadrži konzervanse, ugljikohidrate i umjetne boje.

Ne uzimajte kapi istodobno s hranom koja ometa njihovu apsorpciju, poput kafe ili mlijeka.

Potrebno je obaviti medicinski nadzor prilikom propisivanja lijeka djeci tjelesne težine od 10 do 20 kg.

Interakcija lijekova

Potrebno je održavati interval između uzimanja Beresh Plus kapi i drugih lijekova najmanje jedan sat.

Kako bi se izbjegle prekomjerne doze makro- i mikroelemenata ili njihovih antagonističkih interakcija, potrebno je izbjegavati istodobnu upotrebu drugih vitaminsko-mineralnih kompleksa.

Antacidi, lijekovi koji sadrže bisfosfonate, penicilamin, fluorokinolon, tetraciklin trebaju se primjenjivati ​​najkasnije dva sata nakon i najkasnije dva sata prije uzimanja kapi Beresh Plus, kao rezultat fizičko-hemijske interakcije mogu promijeniti njihovu apsorpciju.

Analozi kapi Beresh Plus su: Asparkam, Panangin, Aspangin, Kalijev i magnezijum asparaginat.

Pregledi za kapljice Beresh Plus

Recenzije o kapi Beresh Plus uglavnom su pozitivne. Pacijenti preporučuju kompleks mikro i makro elemenata kao sredstvo koje brzo jača imunološki sustav i poboljšava opće dobro. U ovom slučaju uzimanje lijeka ne dovodi do razvoja nuspojava. Njeni troškovi se najčešće ocjenjuju kao pristupačni.

Kapi Beresh Plus: cijene u internetskim ljekarnama

Kapi Beresh Plus kapi za oralno davanje 30 ml 1 kom.

Kapi Beresh Plus kapi za oralno davanje 100 ml 1 kom.

Obrazovanje: Državni medicinski univerzitet Rostov, specijalnost "Opća medicina".

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

U nastojanju da izvuku pacijenta, doktori često idu predaleko. Tako je, na primjer, izvjesni Charles Jensen u periodu od 1954. do 1994. preživjelo je više od 900 operacija uklanjanja neoplazme.

Naši bubrezi mogu očistiti tri litre krvi u jednoj minuti.

Najviša tjelesna temperatura zabilježena je kod Willieja Jonesa (SAD), koji je u bolnicu primljen sa temperaturom od 46,5 ° C.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Milioni bakterija rađaju se, žive i umiru u našem crijevu. Mogu se vidjeti samo pri velikim uvećanjima, ali kad bi se udružili, uklopili bi se u običnu šalicu kafe.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istovremeno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

Težina ljudskog mozga je oko 2% ukupne tjelesne težine, ali on troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izuzetno osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Pored ljudi, samo jedno živo biće na planeti Zemlji - psi, pati od prostatitisa. Ovo su zaista naši najverniji prijatelji.

Tokom kihanja naše tijelo potpuno prestaje raditi. Čak i srce zastaje.

U 5% bolesnika, antidepresiv klomipramin izaziva orgazam.

Ljudske kosti su četiri puta jače od betona.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnost za razvoj tumora na mozgu za 40%.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

Polioksidonijum se odnosi na imunomodulatorne lekove. Djeluje na određene dijelove imunološkog sistema, pridonoseći tako povećanoj stabilnosti.

Indikacije za upotrebu lijeka Drops Beresh plus

  • nadoknaditi nedostatak elemenata u tragovima,
  • održavati aktivnost imunološkog sistema, otpornost tijela ili u slučajevima smanjenja potonjeg, na primjer, gripu i druge prehlade,
  • u slučaju neuhranjenosti (posebna dijeta, uključujući dijabetes, dijabetes za gubitak kilograma, u slučaju vegetarijanske hrane), kao i kod povećane fizičke aktivnosti,
  • s povećanim umorom, nedostatkom apetita, letargijom, slabošću, nesanicom i za njihovu prevenciju kao i za vrijeme rehabilitacije nakon bolesti i operacije
  • tokom menstruacije,
  • kao dodatna terapija za poboljšanje općeg stanja i dobrobiti pacijenata oboljelih od karcinoma.

Upotreba lijeka Drops Beresh plus

u preventivne svrhe imenovati: s tjelesnom težinom 10-20 kg - 5 čepa. 2 puta dnevno, 20–40 kg - 10 čepova. 2 puta dnevno, 40 kg - 20 čepova. 2 puta dnevno.
Sa medicinskom svrhom propisati: pacijentima s tjelesnom težinom od 10-20 kg - 10 kapa. 2 puta dnevno, 20-40 kg - 20 čepova. 2 puta dnevno, 40 kg - 20 čepova 3 puta dnevno.
U slučaju upotrebe lijeka kao dodatne terapije kod pacijenata s onkološkim profilom, kod pacijenta težine 40 kg, dnevne doze veće od gore navedenih, ali ne više od 120 cap./day, mogu se primijeniti prema preporuci liječnika. U takvim slučajevima, preporučuje se da se dnevna doza podeli na 4–5 jednakih delova.
Lijek treba uzimati uz obroke sa 50 ml tekućine (npr. Voda, voćni sok, voćni čaj).
U slučaju profilaktičke primjene lijeka u preporučenim dozama, opaža se optimalni učinak približno 6 tjedana kontinuiranog davanja kapi, a uz kontinuirano davanje lijeka u preventivnim dozama, on se može održavati tokom željenog razdoblja (na primjer, tijekom jesensko-zimskog porasta respiratornih bolesti).
U terapijske svrhe uzima se lijek u preporučenoj dozi dok se ne primijete pritužbe i simptomi bolesti.
Ako se pritužbe i simptomi ponove, tijek liječenja može se ponoviti.
Kada se primjenjuje Beresh Plus kapi kao dodatna terapija (na primjer, kod onkoloških bolesnika), trajanje tijeka liječenja, pojedinačni način primjene određuje liječnik, uzimajući u obzir stanje pacijenta i glavnu terapiju koja se koristi.

Beresh plus, upute za upotrebu (Metoda i doziranje)

Uzimati kapi Beresh Plus preporučuje se tokom obroka, zajedno sa vitamin C u dozi od 50-100 mg i obavezno pijte sa tekućinom u zapremini najmanje 200 ml. Možete ga piti s vodom, sokom, kompotima, voćnim čajem.

U svrhu prevencije i liječenja propisan je Beresh plus u dozi od 1 kapi na 2 kg tjelesne težine dnevno, koja se uzima u 2 doze. Učinak lijeka se pojavljuje nakon 1-1,5 mjeseci stalnog unosa. Prema indikacijama, moguć je drugi tečaj prijema. Lijek Beresh plus za djecu propisan je u istoj dozi, počevši od dvije godine.

Recenzije o Beresh Plus

Recenzije o lijeku su dobre.

  • «... Naš sin je imao vrlo slab apetit, kad su otišli kod doktora, ispostavilo se da je i indeks hemoglobina vrlo nizak. Imenovan Beresh plus. Dijete ga je pilo gotovo 2 mjeseca, nakon čega se stanje poboljšalo, pojavi se apetit».
  • «... Kapi Beresh često koristimo. Muž ima osteomijelitis, u transferu je već sedam operacija i nakon svake od njih propisan mu je ovaj lijek».

Pani Apoteka

Obrazovanje: Završio je Medicinski fakultet u Sverdlovsku (1968. - 1971.) Sa diplomom paramedicine. Diplomirao je na Donjeckom medicinskom institutu (1975 - 1981) sa diplomom epidemiolog, higijeničar. Postdiplomske studije završio je na Centralnom istraživačkom institutu za epidemiologiju u Moskvi (1986 - 1989). Akademski stepen - kandidat medicinskih nauka (zvanje diplomirao 1989. godine, odbrana - Centralni istraživački institut za epidemiologiju, Moskva). Završeni su brojni tečajevi za naprednu obuku iz epidemiologije i zaraznih bolesti.

Iskustvo: Raditi kao šef odjela za dezinfekciju i sterilizaciju 1981 - 1992 Radite kao šef odjeljenja za posebno opasne infekcije 1992 - 2010 Nastava na Medicinskom institutu 2010 - 2013

Šteta je što se ne prodaje svaka ljekarna daleko. U svom malom gradu morao sam potražiti ove kapi, pronađene samo u trećoj apoteci.Sama kapi pozitivno cijenim, povećavaju hemoglobin i poboljšavaju opće dobro.

Pijem Beresh Plus kapi za imunitet, posebno za vrijeme epidemije gripa, odličnu zaštitu. Bolest je postala rjeđa, zdravstveno stanje se poboljšavalo, kao da se pojavila neka živost i druga mladost. To je zato što sastav kapljica sadrži korisne minerale koje mi tijelu nedostaju toliko godina.

Elemente u tragovima lako je zamijeniti kapljicama Beres Plus - uvijek ih uzmem u proljeće. Kad osjetim da sve - moja snaga je na korak do - smrtna čežnja i depresija preplavljuju. Počinjem uzimati ove kapi i život postaje zabavniji)) pojavljuju se sile. aktivnost. Glavna stvar je da spavam noću, i to je uvijek zauvijek - ako sam umorna, čini mi se da moram spavati - i nesanica se kotrlja - a ispada dalje, što je gore. Usput - mogu se davati i djeci - od godine, ako se dobro sjećam - jednostavno imam sve puno starije od djece već)

u našoj porodici je običaj da se pije imunitet svakih šest mjeseci - dok sam bio mlad, tamo sam uzimao sve vrste imunala, tada sam shvatio da to baš i nije tako. Sada dajem samo vitamine i kapi Beresh Plus. Jer vitamini su vitamini, ali i gvožđe, magnezijum, cink. kalijuma i tako dalje, to neće zamijeniti, naravno, razumijete. Rijetko se razbolimo, vjerovatno je da se čak i ne razbolimo, pa se, pomalo, razbolimo i ako se neka infekcija zaglavila, brzo se oporavljamo.

Djeci je potrebna pravilna prehrana i pravilna prehrana, jer vitamini i minerali nisu prazna fraza - potrebni su za zdravlje. Vitamini se mogu dobiti s voćem, ali mikrohranjiva se ne mogu dobiti s hranom. S vremena na vrijeme uzimam djecu Beresh Plus kapi za djecu, jačaju imunitet i poboljšavaju metabolizam, savršeno povećavaju hemoglobin općenito.

Pogledajte video: Kako se hekla jednostavna kapa - - Tutorial (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar