Amaryl 2 i 4 mg: cijena, recenzije tableta za dijabetes, analozi

Glimepirid Canon (tablete) Ocjena: 66

Analog je jeftiniji od 123 rubalja.

Glimepirid Canon jedan je od najkorisnijih lijekova za liječenje šećerne bolesti tipa 2 na bazi glimepirida u sličnoj dozi. Propisan je za neučinkovitost ishrane i fizičke aktivnosti.

Analog je jeftiniji od 118 rubalja.

Obični Glimepirid se praktično ne razlikuje od “Canon-a”. Sadrži istu aktivnu komponentu, oblik otpuštanja, indikacije i kontraindikacije. Proizvode ga različita ruska farmaceutska preduzeća. Više informacija možete pronaći u uputama.

Diamerid (tablete) Ocjena: 38 Top

Analog je jeftiniji od 99 rubalja.

Diamerid je dostupan i u Rusiji i košta manje od Amarila, pod uslovom da pakovanje sadrži isti broj tableta. Indiciran je za dijabetes tipa 2, ako fizička aktivnost i prehrana ne daju željeni rezultat. Kontraindiciran kod dijabetesa tipa 1.

Primjena

Amaril obično propisuje endokrinologu kao glavni alat za snižavanje razine glukoze u krvi. Ponekad se tablete za dijabetes, prema indikacijama, propisuju u složenoj terapiji, zajedno sa insulinom i metamorfinom.

Amaryl se zasniva na, kako kaže uputa za uporabu, tvar koja ima međunarodno vlasničko ime (INN) - glimepirid. On je odgovoran za potrebnu proizvodnju inzulina, tako da on zauzvrat počne obavljati glavnu funkciju - snižavanje nivoa šećera. To se događa zbog oslobađanja inzulina iz ćelija gušterače, koje ispoljava reakciju na samo djelovanje glukoze. Preciznije, proizvodnja inzulina nastaje usled njegove interakcije sa grupama proteina kalijumskih kanala (ATP kanala), koji se nalaze na površini ćelija. Glimepirid je sposoban da se selektivno veže za proteine ​​i reguliše aktivnost ATP kanala, oni se otvaraju i zatvaraju na kontroliran način.

Ako je najveća doza pacijentu nedovoljna, tada se metmorfin povezuje s terapijom. Poslednje inhibira proces glukoneogeneze u jetri, smanjuje apsorpciju glukoze iz creva. Takođe povećava iskorištavanje glukoze i osetljivost samih tkiva. Kako je propisao liječnik, inzulin se može povezati s terapijom metamorfinom ili odvojeno od njega.

U tijelu se aktivna komponenta potpuno apsorbuje. Hrana ima mali učinak na apsorpciju, može malo usporiti brzinu. Izlučivanje glimepirida, poput većine lijekova posljednje generacije, odvija se kroz creva, kao i bubrege. Utvrđeno je da u urinu tvar ne ostaje nepromijenjena. Studije ne određuju nagomilavanje glimepirida u tijelu.

Amaryl M - kombinacija dva aktivna sastojka metformina i glimepirida, upute za uporabu navode sve potrebne karakteristike lijeka. U drogerijama se obično prodaje lijek: 1 mg glimepirida + 250 mg metformina, 2 mg glimepirida + 500 mg metformina.

Obrasci za izdavanje

Lijek je dostupan u obliku ovalnih tableta (1-4 mg). Na jednoj strani tableta čita se natpis HD125. U jednom blisteru 15 komada. Sami blisteri su pakovani u kartonske kutije. Lijek možete kupiti u pakovanjima od dva, četiri, šest ili osam blistera. Tablete su različite boje: ružičasta sadrži 1 mg, zelena 2 mg, Amaril 3 mg - narandžaste boje i Amaryl 4 mg - blijedoplave tablete.

U jednoj tableti:

  • treće generacije glimepirida - glavne komponente koja snižava glukozu, supstancu koja se oslobađa iz sulfamida,
  • povidon - hemijski element, enterosorbent,
  • laktoza sa molekulom vode (monohidrat),
  • mikrokristalna celuloza,
  • natrijum karboksimetil skrob - aditiv za hranu, sredstvo za zgušnjavanje, zgušnjivač,
  • indigo karmin - bojanje sigurno za hranu
  • magnezijum stearat (stabilizirajući pjenu).

Amaril je praktičan za upotrebu, tabletu trebate uzeti samo jednom ujutro. Upute za upotrebu, kao i cijena, prilično su pristupačne za svakog pacijenta sa ovom endokrinom bolešću.

Kontraindikacije

Uz svu svoju učinkovitost, Amaryl ima niz kontraindikacija, uzimajući pilule, to se mora uzeti u obzir.

  1. Dijabetes tipa 1. Za razliku od dijabetesa melitusa tipa 2, karakterizira ga apsolutni nedostatak inzulina koji nastaje zbog uništavanja stanica pankreasa.
  2. Dijabetička ketoacidoza je komplikacija dijabetesa, obično prvog tipa. Poremećaji metabolizma ugljikohidrata zbog akutnog nedostatka inzulina.
  3. Dijabetička koma ili prekoma javlja se zbog nedostatka inzulina ili kršenja prehrane, zloupotrebe masne hrane, ugljikohidrata i alkohola.
  4. Značajne poremećaje metabolizma
  5. Teško se javljaju bolesti jetre, kao i bubrega, sa oštećenom funkcionalnošću ovih vitalnih organa. Posebno se uzimaju u obzir uslovi koji vode kršenju tih funkcija - infekcije, šok itd.
  6. Provođenje hemodijalize.
  7. Ishemija, respiratorna disfunkcija, infarkt miokarda, koronarna bolest srca. Ova stanja mogu dovesti do hipoksije tkiva.
  8. Laktacidoza je retka komplikacija dijabetesa koja uzrokuje višak mliječne kiseline u tijelu.
  9. Povrede, opekotine, operacije, septikemija (jedna od vrsta trovanja krvi).
  10. Iscrpljenost, namjerno izgladnjivanje - konzumiranje hrane i pića koja sadrže manje od 1000 kalorija dnevno.
  11. Opstrukcija crijeva, crevna pareza, proliv, povraćanje.
  12. Zloupotreba alkohola, akutno trovanje alkoholom.
  13. Manjak laktaze (enzim neophodan za proizvodnju laktoze), intolerancija na galaktozu (jedan od šećera).
  14. Očekujem bebu, dojite.
  15. Starost do 18 godina, zbog nedostatka istraživanja o ovom pitanju.
  16. Individualna netolerancija na jednu ili više komponenti Amarila.

Odmah nakon imenovanja Amarila potrebna je početna kontrola učinka lijekova i opće stanje pacijenta.

Međutim, pacijenti možda neće biti dostupni za medicinski nadzor. Na primjer, neki ne žele ili ne mogu kontaktirati doktora. To se posebno odnosi na starije osobe. Takođe ovde se mogu pripisati pacijenti koji iz različitih razloga ne prate svoju dijetu, alkoholičari. Ljudi koji obavljaju monoton težak fizički posao.

Pod nadzorom liječnika, Amaril treba uzimati u bolesnika sa oštećenom funkcijom štitnjače, kao i nadbubrežne žlijezde, sa drugim uobičajenim endokrinim poremećajima. U tom je slučaju potrebno strogo praćenje razine glukoze u krvi i dijagnoza znakova hipoglikemije, možda će biti potrebno prilagođavanje doze.

Posebnu pažnju treba posvetiti uzimanju Amarila u situaciji kada pacijenti istovremeno uzimaju druge lijekove. Liječnik mora razumjeti njihovu kompatibilnost i reći pacijentima pravila prijema.

Lijek protiv dijabetesa Amaril propisuje isključivo specijalista - endokrinolog. On zakazuje sastanak tek nakon što utvrdi nivo glukoze u pacijentovoj krvi. Endokrinolozi uzimaju u obzir isti način na koji čovjek živi - njegovu prehranu, fizičku aktivnost, starost, nuspojave i mnoge druge faktore.

Minimalna doza je 1 mg. Jednu tabletu treba uzimati jednom ujutro prije prvog doručka ili u toku njega. Tablete za žvakanje se ne preporučuju, međutim treba ih oprati vodom (najmanje pola čaše). Ako je potrebno, liječnik može propisati veliku dozu - od 2 do 3 mg, 4 mg se smatra standardnom velikom dozom, 6 i 8 mg propisano je u izuzetno rijetkim slučajevima. Ne povećavajte naglo dozu, interval između novih imenovanja treba biti najmanje sedam dana. Za vrijeme uzimanja lijeka za dijabetes Amaril i posebno prilagođavanja doze potrebno je uzeti kontrolne testove.

Korekcija se obično zahtijeva zbog promjena u načinu života pacijenta. Na primjer, pijenje alkohola, jedenje dijeta, naglo dobijanje ili gubljenje kilograma. U to spadaju poremećaji metabolizma ugljikohidrata, predoziranje, komplikacije u funkcioniranju bubrega i jetre.

Kada se propisuje Amaryl M, isti se princip koristi za određivanje doze. Obično se ovaj lijek uzima i jednom dnevno. Posebna se pažnja posvećuje odabiru doza za pacijente starije od 65 godina. Lijek je propisan pažljivim proučavanjem nuspojava starih osoba, posebno rada jetre i bubrega.

Nakon uzimanja tableta pacijent mora jesti, u protivnom će razina šećera pasti ispod normalne. Sljedeće obroke takođe ne treba preskočiti, jer se u protivnom može uočiti obrnuti efekat terapije. Pripravci ove vrste su naznačeni za upotrebu u dužem vremenskom periodu. Ako lijek za dijabetes nema željeni učinak, propisuje se kombinirani lijek Amaryl M ili se uvode drugi lijekovi za smanjenje šećera - metformin i inzulin.

Nuspojave

Nedavne kliničke studije glimepirida, glavnog aktivnog sastojka Amarila, otkrile su nuspojave. Mogu se dogoditi sa strane metabolizma, probave, vida, kardiovaskularnog i imunološkog sistema. Uz to, moguća je fotosenzibilizacija (povećava osjetljivost tijela na ultraljubičaste zrake), hiponatremija (smanjenje količine natrijevih jona u krvi).

Hipoglikemija se može manifestirati dugo vremena, uz poremećaje metabolizma, njeni simptomi su:

  • migrene, vrtoglavice, gubitak svijesti, ponekad dok se ne razvije koma,
  • stalna želja za jelom,
  • poziva na mučninu i povraćanje,
  • slabost, nesanica ili stalna želja za spavanjem,
  • iznenadna manifestacija agresije,
  • smanjena pažnja, usporavanje osnovnih reakcija,
  • delirijum (mentalni poremećaj s oslabljenom sviješću),
  • depresija
  • zbunjenost,
  • poremećaji govora (afazija)
  • oštećenje vida
  • drhtanje, grčevi,
  • kršenje osjetljivosti organa,
  • gubitak kontrole nad sobom
  • otežano disanje
  • obilno znojenje, ljepljivost kože,
  • napadi anksioznosti
  • povećanje otkucaja srca,
  • porast krvnog pritiska,
  • poremećaji srčanog ritma, poremećaji ritma sinusa.

Vizija. Značajno oštećenje vida, obično na početku primjene Amarila. To se događa zbog kršenja oticanja sočiva, taj postupak direktno ovisi o količini glukoze u krvi. Indeks refrakcije sočiva je poremećen, a vid postaje gori.

Varenje. Pacijent može osjetiti mučninu, povraćanje, osjećaj punoće stomaka, akutnu bol u stomaku, nadimanje, proliv. Averzija se može pojaviti prema hrani.

Jetra, žučni trakt. Možda razvoj hepatitisa, kolestaze i žutice mogu značajno pogoršati pacijentovo zdravlje i čak ugroziti život zbog progresije zatajenja jetre. No nakon ukidanja Amarila može doći do brzog vraćanja funkcije jetre.

Imuni sistem. Uočene su alergijske manifestacije (urtikarija, osip). Te se reakcije obično lako podnose, međutim, u nekim slučajevima se primjećuje jaka kratkoća daha. Pritisak se smanjuje, moguća je anafilaksija (akutna reakcija na alergen). Otkriven je alergijski vaskulitis (imuno patološka vaskularna upala).

Cijena lijeka je niska, ali može varirati u ljekarnama različitih kompanija. Na primjer, cijene nekih velikih mrežnih resursa za ljekarne u kojima možete kupiti Amaryl prikazane su u tablici.

Ljekarna1 mg, 30 komada rubalja2 mg, 30 komada rubalja3 mg, 30 komada rubalja4 mg, 30 komada rubalja
Ver.ru3086277761151
Zdravzona2835548301111
ElixirPharm3215918861239
Eurofarm3106408801199
Licorijski276564788961
Kremlj apoteka3246308801232

Lijek se koristi za liječenje dijabetesa tipa 2. Međutim, pacijent možda nije pogodan zbog njegovih bočnih bolesti ili drugih razloga. Amaril analozi se također temelje na aktivnoj tvari glimepirid. Oni se mogu razlikovati u broju tableta u pakiranju, mjestu proizvodnje, pomoćnim tvarima i njihovoj individualnoj netoleranciji na pacijente. Sljedeći lijekovi odnose se na Amaril analoge.

  1. Glemaz. Aktivna supstanca je slična - glimepirid. Lijek je dostupan u tabletama, propisan je prilikom planiranja dugoročnog liječenja, pod medicinskim nadzorom. Za razliku od Amarila, dostupne su samo 4 mg tablete. Prosječna cijena je 650 rubalja.
  2. Glemauno. Djelovanje lijeka je slično djelovanju Amarila. Ima ne tako dugačak popis upozorenja. Međutim, date su upute da se ne prihvataju aktivnosti koje zahtijevaju pažnju tokom prijema. Lijek se izdaje samo na recept. Prosječna cijena od 2 mg je 476 rubalja.
  3. Glimepirid. Lijek sličan amarilu može smanjiti nivo šećera u pacijentovoj limfi krvi. Obično se tablete uzimaju i jednom dnevno prije doručka s teškim ugljikohidratima, te se isperu s puno vode. Uz nedovoljnu efikasnost, inzulin se dodatno daje. Recenzije o njemu su pozitivne, cijena lijeka je jeftinija od sličnih lijekova. Prosječna cijena je 2 mg 139 rubalja.

Predoziranje

Predoziranje je opasno pojavom hipoglikemije - koncentracija glukoze u krvi je kritično smanjena, moguća je hipoglikemijska koma. Ovo stanje može trajati od jednog dana do tri dana. Ako se pojave simptomi predoziranja, pacijentu se nude namirnice bogate ugljikohidratima. Možete jesti komad šećera, piti sok ili slatki čaj. Ako je pacijent izgubio svijest, ubrizgava mu dekstrozu i glukagon parenteralno, zaobilazeći gastrointestinalni trakt.

Ako se stanje pacijenta pogorša nakon predoziranja, nazovite hitnu pomoć i po potrebi hospitaliziraju u bolnici.

Web-lokacija na kojoj su objavljene relevantne recenzije, https://otzovik.com/ nudi dva mišljenja u vezi s primjenom Amarila.

Dijabetes tipa 2 jedna je od bolesti koja zahtijeva pažljivi pristup liječenju. Lijekovi odabrani zajedno s endokrinologom pomoći će sniziti razinu šećera u krvi u limfi i spriječiti ozbiljne posljedice. Amaril je lijek, kada se propisuje, moraju se poštivati ​​upute za upotrebu, doziranje, nuspojave i kontraindikacije uzeti u obzir. Također će biti korisno pročitati recenzije pacijenata koji su već uzimali Amaril, pa i njegovi analozi također moraju biti uzeti u obzir. Ako se ispune svi uslovi, terapija će postati efikasna i pomoći čovjeku da živi punim životom.

Glimepirid Canon

To je hipoglikemijski lijek koji se uzima oralno. Utječe na stanice pankreasa i oslobađa inzulin.

Lijek ima nekoliko vrsta izloženosti:

  1. Van-pankreasni učinak na tijelo, koji povećava sposobnost tkiva da povećaju osjetljivost na inzulin.
  2. Smanjuje preradu inzulina u jetri.
  3. Inhibira proizvodnju glukoze

Primjenite oralno. Kombinacija terapije inzulinom može se propisati zbog nedostatka terapijskih rezultata. Međutim, pri određivanju doze potrebna je sistematična provjera sadržaja glukoze u krvotoku. Terapija je često duga. Otprilike trošak od 165 rubalja.

Gliformin Prolong

Propisan za dijabetes tipa 2 kod pacijenata sa pretilošću. Lijek se koristi kako u monoterapiji tako i u kombinaciji s drugim lijekovima.

Možete je uzimati bez obzira na hranu. Doziranje i učestalost se određuju na osnovu korištenog doznog oblika. Propisujte lijekove do 3 puta dnevno. Svakih 15 dana morate prilagoditi dozu.

Uvezeni analozi lijeka, cijena

Amaril takođe uvozi analoge koji imaju višu cijenu, ali prihvatljiviju recenziju:

  1. Avandaglim. Sadrži dvije komplementarne tvari, a to su rosiglitazon maleat i glimepirid. Poboljšava kontrolu glikemije kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2.
  2. Avandamet. Kombinovani lijek na bazi rosiglitazon maleata i metformin hidroklorida. Pojačava osetljivost na inzulin.
  3. Bagomet Plus. Izloženost se temelji na fiksnoj kombinaciji dviju tvari metformina i glibenklamida. Prvi snižava nivo glukoze u krvotoku, inhibira apsorpciju ugljikohidrata i smanjuje brzinu glukoneogeneze. Metformin povoljno djeluje na lipidni sastav krvi, snižava holesterol i trigliceride u njemu. Glibenklamid smanjuje sadržaj glukoze u krvi. O jeftinim tabletama za snižavanje holesterola - nazivima, cijenama i recenzijama koje smo ovdje napisali.
  4. Bagomet. Ima širok spektar pozitivnih efekata:
  • smanjuje apsorpciju glukoze,
  • usporava glukoneogenezu,
  • povećava iskorišćenost periferne glukoze,
  • povećava sposobnost tkiva na efekte inzulina.

Cijena se kreće od 68 rubalja do 101 rubalja.

Indikacije za upotrebu Amaryl tableta

Aktivna supstanca prema uputama u preparatu Amaril je glimepirid.

Lijek ima pozitivan učinak:

  1. Aktivira proizvodnju inzulina.
  2. Povećava osjetljivost tkiva na inzulin proizveden od strane tijela.
  3. Otpušta inzulin.
  4. Ima ekstrapankrek aktivnost.
  5. Ostaje mogućnost prilagođavanja miokarda ishemiji.
  6. Antitrombotsko delovanje.

Koristi se lijek za dijabetes tipa 2. U tom se slučaju lijek može koristiti kako u monoterapiji, tako i zajedno sa drugim lijekovima.

Doziranje i primjena

Cijena Amaryla kreće se od 820 rubalja do 2300 rubalja po pakovanju.

Tokom upotrebe Amarila potrebno je pridržavati se određenih pravila:

  1. Odabir doze vrši samo lekar. Početna doza je 1 mg 1 put dnevno.
  2. Doza treba biti ista kao i učestalost lijekova.
  3. Tablete se gutaju cele bez žvakanja.
  4. Pijte lijek sa pola litre vode.
  5. Veoma je važno da ne preskačete obroke.
  6. Tretman je dug.
  7. Amaril se može koristiti zajedno s metforminom. Štaviše, takvu terapiju treba provoditi uz temeljitiji ljekarski pregled.
  8. Ako nije moguće postići normalizaciju razine glukoze u krvotoku uzimanjem prihvatljive doze Amarila, tada je moguća terapija koja se temelji na kombinaciji glimepirida s inzulinom.
  9. Prijenos pacijenta s hipoglikemijskih lijekova na Amaryl provodi se imenovanjem početne doze od 1 mg.

Nuspojave

U rijetkim slučajevima, uz primjenu Amarila može se javiti nuspojava.

Pojavljuju se nakon uzimanja lijekova:

  • glavobolja
  • opći umor
  • mučnina
  • gagging
  • poremećaj sna i anksioznost
  • zbrka u svijesti
  • moždani grčevi.
  • gubitak samokontrole.

Vizija:

  • Često se primjećuju prolazne poremećaje u funkcionalnosti vida, što nastaje zbog promjene razine glukoze u krvnom krvotoku.

Organi za probavu:

  • povraćanje
  • proliv
  • bolovi u trbuhu
  • povećati efikasnost enzima jetre,
  • žutica.

Alergijske reakcije (moguće kroz pojavu simptomatskih manifestacija):

  • urtikarija na koži,
  • osjećaj svrbeža
  • osip na koži.

Povremeno se mogu javiti dodatne nuspojave:

Da biste spriječili razvoj nuspojava nakon uzimanja lijeka, prije upotrebe lijeka morate se konzultirati s liječnikom.

Amaril ne izaziva ovisnost. Ne mešajte lek sa alkoholom. Pa, Amaryl trebate uzimati samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Avandaglim

Lijek je dostupan na osnovi glimepirida 4 mg i rosiglitazona 4 ili 8 mg. Pakovanje sadrži 28 tableta.

Lijek poboljšava staničnu osjetljivost na inzulin i njegovu proizvodnju u gušterači. Propisan je za bolesnike koji nisu ovisni o insulinu i koji su primali kombiniranu terapiju s tiazolidindionom i derivatima sulfonilureje, kao i za neučinkovito liječenje ovim lijekovima odvojeno. Može se propisati istovremeno s metforminom.

Lijek se uzima jednom dnevno uz obroke.

Glimepirid Teva

Dostupno na bazi glimepirida. Doziranje tableta je 2, 3 ili 4 mg. Pakovanje sadrži 30 tableta.

Propisano je zbog neučinkovitosti prehrane dijabetičara i fizičke aktivnosti za stabilizaciju šećera u pacijenata sa dijabetesom tipa 2. Povećava proizvodnju inzulina u gušterači.

Djelatna tvar u tabletama je glimepirid 4 mg. Pakovanje sadrži 15, 30 ili 60 tableta.

Djelovanje lijeka usmjereno je na povećanje proizvodnje inzulina. Koristi se za dijabetes tipa 2 sa nestabiliziranim šećerom u prehrani dijabetičara i tjelesnog odgoja.

Početna doza u tretmanu je 1 mg, maksimalna 6 mg. Prihvaćen prije ili za vrijeme srdačnog doručka.

Lijek sadrži glimepirid 1 ili 2 mg i metformin 250 ili 500 mg. Pakovanje sadrži 30 tableta.

Akcija ima za cilj povećanje proizvodnje inzulina i smanjenje imuniteta tkiva na njega.

Dodijelite bolesnicima sa dijabetesom koji nije ovisan o inzulinu i koji ima deficit dijabetičke prehrane i tjelesne aktivnosti za stabilizaciju šećera. Takođe, kada tretman glimepiridom i metforminom odvojeno nije dao efekat niti je kombinirao oba lijeka u jednom.

Lijek se uzima jednom ili nekoliko puta dnevno uz obroke. Maksimalna doza metformina je 200 mg, a glimepirida 8 mg.

Dostupan je na osnovi metformina 500 ili 1000 mg i rosiglitazona 1, 2 ili 4 mg. Pakovanje sadrži 14, 28, 56, 112 tableta.

Lijek povećava staničnu osjetljivost na inzulin i njegovo lučenje u gušterači, inhibira apsorpciju glukoze u crijevu.

Propisan je za dijabetes melitus tipa 2 ovisan o inzulinu i fizički odgoj za kontrolu glikemije. Takođe, da zamenite monoterapiju metforminom ili tiazolidindionom, komboterapiju s ovim lekovima.

Liječenje započinje s 4 mg / 1000 mg, maksimalna doza je 8 mg / 1000 mg. Prihvaća se bez obzira na hranu. Koristi se kao analog Amaril M.

Bagomet Plus

Lijek se proizvodi na osnovi glibenklamida 2,5 ili 5 mg i metformina 500 mg. Pakovanje sadrži 30 tableta.

Djelovanje je usmjereno na povećanje proizvodnje inzulina u gušterači i povećanje podložnosti tkiva na njega.

Propisano je zbog neučinkovitosti prehrane dijabetičara i tjelesne aktivnosti za stabilizaciju šećera kod pacijenata s dijabetesom tipa 2 i prethodnog liječenja glibenklamidom ili metforminom. Također zamijeniti monoterapiju ovim lijekovima pacijentima sa stabiliziranim šećerom.

Početna doza je 500 mg / 2,5 ili 5 mg uz obroke, maksimalna je 2 g / 20 mg.

Mišljenje ljekara

Često pacijentima prepisujem Amaril M. Pogodno je uzimati ga, samo jednom dnevno. Nuspojave su rijetke.

Aleksandar Igorevič, endokrinolog.

Amaril je propisan pacijentima koji imaju dijabetes. Dobro smanjuje šećer. Loša strana je cena. S ograničenim budžetom je pogodan glimepirid.

Dijabetička recenzija

Kupujem glimepirid za snižavanje šećera. Lijek je pogodno uzimati, posebno ako osoba radi cijeli dan. Kad se šećer stabilizirao, bilo je potrebno prilagoditi dozu. I tako je lijek dobar.

Uzimam Amaril svako jutro. Sviđa mi se što možete piti jednom dnevno, a dobro održava šećer cijeli dan.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Pogledajte video: PIOGLITAZONE - Pharmacology (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar