Djetelinski glukometar - provjerite 4209 bez dodataka

Dostupnost: br

Cijena dostave: 1185 rub.

Posebna cijena u uredu: 1185 rub.

Pažnja! U vezi s nepravilnim isporukama ovog brojila, savjetujemo vam da obratite pažnju na novi govorni mjerač Diaconte Voices.

Clover Check mjerač glukoze TD-4227A dizajniran je za određivanje koncentracije glukoze u cijeloj kapilarnoj krvi. Kalibrira se krvnom plazmom, tako da su njegovi rezultati mjerenja bliski laboratorijskim.

Najvažnija karakteristika brojila je da pruža glasovno navođenje na ruskom jeziku za postupak merenja. Stoga ga mogu koristiti slabovidne osobe. Clover Check TD-4227A - jedan je od rijetkih koji se u Rusiji službeno prodaju mjerači glukoze u krvi s glasovnom funkcijom.

U svijetu se proizvodi nekoliko glukometra za slijepe i slabovidne osobe s dijabetesom. Ovi brojili govore, prate glas i rezultat rezultata analize. Dve od njih su zvanično registrovane i prodaju se u Rusiji. To su glukometri koji govore, Clover Check TD-4227A i SensoCard Plus

Prednosti glukometra Clover Check TD-4227a

Analiza glasa

Kalibracija nije potrebna. Kôd test trake već je unesen u memoriju uređaja.

Povoljna cijena test traka

Test brzina - samo 7 sekundi.

Mala kap krvi - 0,7 µl.

Krv za analizu može se uzeti iz alternativnih mjesta (ramena, podlaktica, bedro)

Navođenje rezultata mjerenja - niska, visoka, normalna razina glukoze u krvi dodatno se prikazuje (smiješno ili tužno) emotikonom na ekranu

Dostupan je i mjerač glukoze Clover Check TD-4227 (bez indeksa A) koji se od "starijeg brata" razlikuje samo razlikom u glasovnoj funkciji.

Desna bočna ploča

7. Priključak za prijenos podataka na računalo
8. Dugme za podešavanje koda

Detaljne opise svih komponenti glukometra Clover Check TD4227a možete pronaći u uputama, ali morate dodati:

  • Ako imate mjerač glukoze u krvi bez indeksa A, tj. ako nema zvučnika, na njegovom prednjem panelu neće biti simbola glasovne funkcije
  • Kada koristite univerzalne testne trake Clover Check, nema potrebe za podešavanjem koda testnih traka, a ne koristi se ni gumb za postavljanje koda.

Kratki postupak ispitivanja

  1. Umetnite test traku
    Nakon što se mjerač automatski uključi, na ekranu će se pojaviti sobna temperatura i kodni broj. Nakon pozdrava, glas uređaja izviješta o sobnoj temperaturi i kodnom broju.
  2. Provjerite kod
    Kod na ekranu trebao bi se podudarati s kodom na kućištu olovke s test trakama. Kada koristite univerzalne testne trake Clover Check, kôd nije potrebno mijenjati. Ako promenite kôd, uređaj će ga pozvati naglas.
  3. Nanesite kap krvi
    Nanesite uzorak krvi na upijajući otvor na test traci dok se prozor za potvrdu potpuno ne popuni. Izraz zvuči - na test test traku nanesite uzorak krvi.
  4. Nakon 7 sekundi možete vidjeti rezultat mjerenja
    Postoji odbrojavanje. Ako prozor za potvrdu nije u potpunosti popunjen, tada trebate ponoviti analizu s novom test trakom. Uređaj izgovara rezultat i jedinice.



Testne trake koriste se s modelima Clover Check glukometra TD-4209 i TD-4227A.
Datum isteka: 10.2019

Test trake Clover Check univerzalni br. 50


Cijena dostave: 649 rub.

Cijena ureda: 649 rub.

Kupnja 5 paketa Clover Check No. 50 test traka koštat će vas 3000 rubalja, odnosno trošak jednog paketa iznosit će 600 rubalja.

5 pakovanja test traka Clover Check No. 50 (univerzalno)


Cijena dostave: 3000 rub.

Cijena ureda: 3000 rub.

Kupnja 10 paketa Clover Check broja 50 test traka koštat će vas 5900 rubalja, odnosno trošak jednog paketa iznosit će 590 rubalja.

10 pakovanja test traka Clover Check No. 50 (univerzalno)


Cijena kod dostave: 5900 rub.

Cijena ureda: 5900 rub.

Univerzalna ručka za probijanje prsta nije skupa, ali kombinira jednostavnost, praktičnost i pouzdanost. Zajedno s njom preporučuje se korištenje univerzalnih lanceta. Kompatibilnost s drugim lancetima nije zagarantovana.

Univerzalna drška za probijanje


Cijena dostave: 280 rub.

Cijena ureda: 280 rub.

Set sterilnih univerzalnih lanceta (100 komada) za dobivanje uzorka krvi. Pogodno za većinu ručki za probijanje: kontura, satelit, van dodir, provjera djeteline, IME-DC, osim za Accu-Chek.

Univerzalne lancete br. 100


Cijena dostave: 377 rub.

Cijena ureda: 377 rub.

Vrećica ima posebne odjeljke za pohranu: glukometar, test trake, olovke za špriceve, autolancet i lijekove.

Srodni proizvodi

  • Opis
  • Karakteristike
  • Analozi i slično
  • Recenzije

Komplet uključuje samo Clover-Chek 4209 glukometar i upute za upotrebu!

Proračunski glukometar za upotrebu sa univerzalnim test trakama Clover-Check

Da bi se olakšao i pojednostavio proces određivanja razine šećera za kontinuirano praćenje pomoći će posebno dizajnirana prijenosna medicinska oprema - glukometar. Prilikom odabira prikladnog modela za pojedinačnu upotrebu bez pomoći zdravstvenih radnika posebnu pažnju treba obratiti na udobnost korištenja i dostupnost optimalno praktične funkcionalnosti. Svim navedenim zahtjevima udovoljava proizvod rusko-tajvanskog uređaja Clover Check. Preporučuje se kupnja metra za provjeru djeteline dijabetesa bilo koje vrste za kućnu upotrebu. Uz prisustvo širokog asortimana modela s pristupačnom cijenom uređaja i potrošnog materijala.

Karakteristike glukometra u kategoriji Clover Check

Provođenje analize šećera pomoću posebnog uređaja - Clever Chek analizator stekao je veliku popularnost zbog visoke točnosti rezultata i postojanja niza dodatnih funkcija. Možete kupiti češanj djeteline u medicinske i preventivne svrhe. Ovaj certificirani uređaj vrlo je udoban u prijevozu zbog svog ergonomskog dizajna: dimenzije su 80x59x21 mm, težina 48,5 g, a također zahvaljujući praktičnom kućištu za odlaganje. Glavne karakteristike uređaja uključuju:

  • upotreba inovativnih, visoko preciznih dijagnostičkih metoda,
  • postizanje rezultata u roku od 7 sekundi,
  • nema potrebe za unosom posebnog kodiranja,
  • automatska memorija za 450 studija,
  • mogućnost povezivanja govornih poruka,
  • funkcija automatskog uključivanja / isključivanja

Baterija ovog uređaja je jednostavna litijumska baterija. Nakon instaliranja test trake, mjerač se automatski uključuje, zahtijevajući kodiranje, a automatski se isključuje i kada je neaktivan. Upotreba posebnih test traka s čipom isključuje kodiranje, što je vrlo zgodno za osobe sa oštećenjima vida. Memorija ovog uređaja može automatski spremiti rezultate istraživanja, praviti tragove prije i nakon jela i prikazati prosječan rezultat za odabrani vremenski period.

Princip rada

Većina modela pametnih Chekova koristi elektrohemijsku metodu za mjerenje šećera. Glukoza u krvi je u stanju reagirati s određenim proteinima (glukozida oksidaza), što je praćeno oslobađanjem kisika, koji zatvara električni krug. Razina šećera može se popraviti veličinom snage formirane struje. Postoji izravno proporcionalan odnos: što više kisika to veća jačina struje. Nakon izračuna, dobivamo rezultat s minimalnom greškom.

Proizvođač nudi i modele sa fotometrijskom metodom za mjerenje nivoa glukoze. Ovdje se koriste različite brzine fotona prilikom prijenosa tvari s različitim karakteristikama. Aktivna supstanca glukoze mijenja boju testne trake i, shodno tome, mijenja se kut refrakcije svjetlosti, fiksirajući rezultat na zaslonu uređaja.

Nudi potrošaču mjerač glukoze u krvi za djetelinu, korisnički priručnik s uputama za korisnike posebno i pažljivo opisuje sve potrebne korake za provođenje ekspresnog ispitivanja šećera. Uključeno je i 10 test traka, 10 lanceta s probijačem, kodirnim čipom, kontrolnim rješenjem i baterijom. Uređaji ove kompanije imaju sve potrebne funkcije za dobivanje visokokvalitetnih analiza i ugodnu upotrebu.

Ostavite Svoj Komentar

Termalna torba sa zatvaračem DIA LINE Comfort (bez gel paketa)


Cijena kod dostave: 598 rub.

Cijena ureda: 598 rub.