Ebsensor glucometer: recenzije i cijena

ebsensor
Moj arsenal glukometra se proširio i napunio EBSENSOR-om. Odmah sam naručio dodatna 3 pakovanja test traka - dnevno potrošim 2-5kom.
Utisci
-Normalno u mjerenju kvaliteta. Upoređivali su me sa sustavom glukotara REAL TIME Medtronic, glukometrom BIONIME, glukometrom DIABEST, u zoni normalnog šećera
razlika u očitanjima svih uređaja je +/- 0,1 mmol / l, U zoni 12 mmol / l, očitanja uređaja su bila takva (navedenim redoslijedom) 11,1 / 11,7 / 12,5 / 13,1 (ebsensor), sjećam se da sa očitavanja iznad 10 mmol / l, bilo koji uređaj, pa i laboratorijski, treba smatrati pokazateljem (visok pokazatelj šećera), a ne kao precizan mjerni uređaj,
- trake se ubacuju i opažaju glukometrom bez kvarova,
- trake su krute, gotovo se ne savijaju, što je prikladno za upotrebu,
-forman, materijal izvedbe, lanceolatni uređaj - optimalno komforan.

Željela bih poželjeti da cijena test traka, kao i sada u usporedbi s drugim propusnicima, uvijek ostane u omjeru povoljnom za potrošača.

Više:
Ogroman ekran s dobro pregledanim informacijama, što je važno za slabovidne osobe, poput mene, dijabetičare. A ni sam uređaj nije mali. Mislim da je to zbog upotrebe akumulatora ružičastog tipa, što podrazumijeva dugoročan rad uređaja. Ali izgled i praktičnost ne pokvare.
Pri podešavanju novog uređaja nema problema. Praktično prebacivanje s ruskog sistema mjerenja SK na zapadni. Pogodne postavke datuma i vremena. Sve, nema više zvona i zvižduka, koji su puni mnogih uređaja i koji mnogi uopće ne koriste. Adekvatna memorijska memorija.
Sada o tačnosti merenja. Počeo sam upoređivanjem ispitivanja s Accu Chek Performa Nano, Satellite Plus, True Result, koji su testirani u laboratoriji. Odstupanja su minimalna - 0,1 - 0,2 mmol / l., Što uopće nije značajno. Samo trebate uzeti u obzir da je uređaj kalibriran kapilarnom krvlju, a ne plazmom.
Potom je kratko proveo 5 mjerenja s jednog prsta. Potok je također mali - do 0,3 mmol.
Pa, cijena samog uređaja, a što je najvažnije cijena test traka, i dalje je ugodno. Nije tajna da nam se trake izdaju ne redovno i svađom. Stoga je cijena test traka jedan od glavnih faktora zajedno s dobrom preciznošću.

Pouzdan eBsensor mjerač i pristupačne test trake

Pozdrav, dragi moji redovni čitaoci i gosti bloga! Mislim da vam neće smetati ako kažem da su osnova za dobre pokazatelje razine glukoze kod dijabetesa potpuno i redovno praćenje.

Bez poznavanja vaših pokazatelja, ne možete preduzeti mere za njihovo normalizovanje. Zato su prije izuma instrumenta za mjerenje šećera, osobe s dijabetesom brzo umrle. Ovo se odnosi i na dijabetes tipa 1 i 2, samo neko ranije, neko kasnije.

Glukometeri su ušli u naš život relativno nedavno i već su se čvrsto uklopili u svakodnevnu rutinu svake osobe s dijabetesom. Ne možemo više zamisliti život bez ovog vrlo potrebnog uređaja.

Dobri zahtjevi za glukometrom

Danas postoji veliki broj vrsta glukometra s različitim dodatnim funkcijama. Ali glavna stvar koju ovaj uređaj treba učiniti je mjerenje šećera u krvi.

Osnovni zahtjevi za moderni glukometar:

I, možda, najvažniji uvjet za odgovarajući uređaj je niska cijena potrošnog materijala.

Unatoč činjenici da se modeli počinju pojavljivati ​​bez upotrebe "potrošnog materijala" - test traka, većina glukometra osigurava njihovu upotrebu. A upravo oni kreiraju drugu stavku rashoda u porodičnom budžetu.

Kao rezultat toga, osoba traži glukometar koji je jeftin u smislu pružanja test traka. Modeli velikih i dobro poznatih marki najčešće imaju visok cjenovni opseg, što si ne mogu priuštiti svi.

Ali postoje jeftine opcije koje kombinuju sve kvalitete koje sam naveo i nisku cijenu potrošnog materijala.

Jedan od takvih uređaja s pravom se može smatrati glukometrom eBsensorVisgeneer firme. I danas će se govoriti o njemu. U ruskoj transkripciji zvuči kao bisensor.

EBsensor mjerač (i bisensor)

Ovaj je metar prilično kompaktan, po veličini uporediv sa takvim uređajem kao što su Accu Chek Performa nano ili One Touch Select.

Na kućištu postoji samo jedno dugme, i zato se nećete zbuniti u kontrolama. Ovaj uređaj ima veliki LCD ekran sa velikim brojem, što je vrlo zgodno za pacijente sa slabim vidom. Testne trake su velike i pogodne za ljude s ograničenim motoričkim sposobnostima.

Merenje šećera je vrlo jednostavno. Samo umetnite test traku i uređaj je spreman za merenje.

Brojilo je prošlo sva potrebna istraživanja i ispitivanja i u skladu je s međunarodnim standardima prihvaćenim za ovu vrstu uređaja. Pogreška uređaja nije veća od 20%, a što je nivo glukoze bliži normalnim vrijednostima, to je manja ova greška.

Na normalnim i subnormalnim glikemijskim brojevima, uređaj odražava stvarne vrijednosti gotovo bez greške.

Sljedeće ćete vidjeti glavne karakteristike uređaja:

  • Dimenzije: 87 * 60 * 21 mm
  • Težina: 75g
  • Vrijeme mjerenja 10 sekundi
  • Metoda mjerenja - elektrohemijska
  • Kalibracija plazme
  • Zapremina kapi krvi - 2,5 μl
  • Kapilarne test trake
  • Kapacitet memorije - 180 merenja
  • Encoding - čip za kodiranje
  • Napajanje - 2 AAA baterije
  • Automatsko uključivanje i isključivanje uređaja
  • Jedinica mmol / L
  • Opseg merenja: 1,66-33,33 mmol / L
  • Radna temperatura okoline: +10 do +40
  • Radna vlaga: manja od 85%
  • Prijenos podataka na PC putem kabla
  • Rok trajanja: ne manje od 10 godina

Što je uključeno u mjerač

Brojač se prodaje u udobnom mekom kućištu. Ispod vidite šta je sve uključeno u standardni tvornički set glukometra i Bisensor-a.

  • EBsensor
  • Piercer
  • 10 izmjenjivih lanceta za piercer
  • Specijalna test traka za provjeru zdravlja uređaja
  • 10 kom test traka
  • 2 AAA baterije
  • Dnevnik za evidenciju merenja
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garantna kartica

Koliko košta instrument i test trake

Kao što rekoh, cijene za ovaj uređaj su više nego pristupačne. Sam uređaj košta oko 990 r, a mnoge kompanije ga mogu besplatno dati u vidu bilo koje dionice. Zato pratite sjajne ponude.

Test trake su dostupne u dva oblika:

Prosječna cijena za 50 komada potrošnog materijala za iBisensor glukometar iznosi 520 r

Prosječna cijena za 100 komada potrošnog materijala za iBisensor glukometar iznosi 990 - 1050 r

Redovne promocije se održavaju i na test trakama, a zalihe možete dobiti vrlo jeftino.

Gdje mogu kupiti bisensor i test trake

Ovaj je uređaj sada dostupan u većini internetskih trgovina, pa čak i u običnim ljekarnama. Ali službeni predstavnik i brojilo su jedno. Više informacija o kućnom mjeraču šećera u krvi potražite na http://www.ebsensor.ru/.

Ovaj uređaj i jeftine test trake za njega možete kupiti u našoj web trgovini na stranici mjerač glukoze u krvi. I dalje Stranica s promocijama Možete nabaviti test trake po povoljnoj cijeni.

Time zaključujem moj članak. Želim vam da odaberete najpovoljniji i najkvalitetniji uređaj.

S toplinom i pažnjom endokrinolog Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Absensor glukometrom - liječenje dijabetesa

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes melitus tipa 1 ili 2, često odabiru eBsensor glukometrom koji precizno određuje nivo glukoze u krvi. Čitava krv uzeta iz prsta koristi se kao biološki materijal. Analiza se provodi pomoću posebnih test traka.

Analizator je pogodan za testiranje u kući, a često ga koriste medicinski radnici u medicinskim ustanovama tokom prijema pacijenata za prevenciju dijabetesa.

Mjerni uređaj brzo i lako mjeri pacijenta razinu šećera u krvi i omogućava vam da pohranite sva najnovija mjerenja kako bi dijabetičar mogao pratiti dinamiku promjena u njegovom stanju.

EBsensor mjerač ima veliki LCD ekran s jasnim i velikim slovima. Testiranje glukoze u krvi 10 sekundi. Istovremeno, analizator je u stanju automatski pohraniti u memoriju do 180 nedavnih studija s datumom i vremenom analize.

Za provođenje ispitivanja kvaliteta potrebno je dobiti 2,5 μl pune kapilarne krvi iz dijabetesnog prsta. Površina test trake primjenom posebne tehnologije nezavisno apsorbira potrebnu količinu krvi za analizu.

Ako nedostaje biološkog materijala, mjerni uređaj će to prijaviti pomoću poruke na ekranu. Kad primite dovoljno krvi, indikator na test traci postat će crven.

  • Mjerni uređaj za određivanje razine šećera u krvi razlikuje se nepostojanjem potrebe za pritiskom gumba za pokretanje uređaja. Analizator se automatski uključuje nakon instaliranja test trake u poseban utor.
  • Nakon nanošenja krvi na ispitivanu površinu, eBsensor glukometrom čitaju sve dobivene podatke i prikazuju rezultate dijagnostike na zaslonu. Nakon toga testna traka uklanja se iz utora, a uređaj se automatski isključuje.
  • Točnost analizatora je 98,2 posto, što je uporedivo s rezultatima ispitivanja u laboratoriji. Cijena zaliha smatra se pristupačnom mnogim dijabetičarima, što je veliki plus.

Značajke analizatora

U kompletu se nalazi i sam eBsensor glukometr za otkrivanje nivoa šećera u krvi, kontrolna traka za provjeru operabilnosti uređaja, olovka za probijanje, set lanceta u količini od 10 komada, isti broj test traka, prikladan slučaj za nošenje i spremanje brojila.

Uključena su i upute za korištenje analizatora, priručnik s uputama za test trake, dijabetički dnevnik i garancijski list. Brojilo napajaju dvije AAA 1,5 V baterije.

Uz to, za one koji su ranije kupili glukometar, a već imaju lancetar i poklopac, nudi se lagana i jeftinija opcija. Takav komplet uključuje mjerni uređaj, kontrolnu traku, priručnik s uputama za analizator i garancijski list.

  1. Uređaj je kompaktne veličine 87x60x21 mm i teži samo 75 g. Parametri prikaza su 30x40 mm, što omogućava da se napravi krvni test za slabovidne i starije osobe.
  2. Uređaj mjeri u roku od 10 sekundi; potrebno je najmanje 2,5 μl krvi za dobivanje točnih podataka. Merenje se vrši elektrohemijskom dijagnostičkom metodom. Uređaj je kalibriran u plazmi. Za kodiranje koristi se posebni kodni čip.
  3. Kao mjerne jedinice koriste se mmol / litra i mg / dl, za mjerenje načina rada koristi se prekidač. Korisnik može pohraniti pohranjene podatke na osobni računar pomoću RS 232 kabla.
  4. Uređaj se može automatski uključiti prilikom instaliranja test trake i automatski isključiti nakon uklanjanja s uređaja. Za testiranje performansi analizatora koristi se bijela kontrolna traka.

Dijabetičar može dobiti rezultate istraživanja u rasponu od 1,66 mmol / litra do 33,33 mmol / litra. Raspon hematokrita je od 20 do 60 posto. Uređaj je sposoban da radi na temperaturi od 10 do 40 stepeni Celzijusa, a vlaga ne prelazi 85 odsto.

Proizvođač garantira neprekinuti rad analizatora najmanje deset godina.

Test trake za Ebsensor

Probne trake za eBsensor mjerač dostupne su i jednostavne za upotrebu. U prodaji možete pronaći samo jednu vrstu potrošnog materijala ovog proizvođača, tako da dijabetičar ne može pogriješiti prilikom izbora test traka.

Testne trake vrlo su precizne, pa mjerni uređaj koriste i medicinski radnici u klinici za laboratorijsku dijagnostiku dijabetesa. Potrošni materijal ne zahtijeva kodiranje, što omogućava upotrebu mjerača djeci i starijim osobama kojima je teško svaki put unositi brojeve kodova.

Kod kupovine test traka važno je obratiti posebnu pažnju na rok trajanja robe. Na ambalaži je prikazan konačni datum njihove upotrebe, na osnovu kojeg trebate planirati količinu kupljenog potrošnog materijala. Te test trake moraju se upotrijebiti prije isteka roka valjanosti.

  • Testne trake možete kupiti u ljekarni ili u specijaliziranim prodavaonicama, u prodaji su dvije vrste pakovanja - 50 i 100 komada traka.
  • Cijena pakiranja 50 komada je 500 rubalja, također u mrežnim trgovinama možete kupiti veleprodajni set paketa po povoljnijim cijenama.
  • Sam metar koštat će oko 700 rubalja.

Korisničke recenzije

Općenito, eBsensor mjerač ima vrlo pozitivne kritike od ljudi koji su prethodno kupili ovaj metar. Prema dijabetičarima, glavna prednost je niska cijena test traka, što je vrlo korisno za one koji često mjere šećer u krvi.

Posebne prednosti uključuju visoku preciznost brojila. Ako čitate recenzije ostavljene na stranicama foruma i web mjesta, uređaj rijetko griješi i lako se umjerava. Zbog svoje kompaktne veličine, merač možete nositi sa sobom u džepu ili torbici.

Također se mjerni uređaj često bira zbog pogodnog širokog zaslona s velikim i jasnim slovima. Ovi se brojevi lako čitaju čak i kod slabog vida, što je vrlo važno za ljude umirovljeničke dobi.

Pregled mjerila Ebsensor nalazi se u videu u ovom članku.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

EBsensor glucometer + 100 test traka

Dostava: Dostava se vrši u Moskvi, Sankt Peterburgu, širom Rusije

Mjerač eBsensor dizajniran je za mjerenje glukoze u krvi pomoću eBsensor test traka.

Ovaj se uređaj može koristiti ne samo za neovisno mjerenje glukoze u krvi kod kuće, već i za nadzor učinkovitosti mjera za kontrolu dijabetesa kod pacijenata u medicinskim ustanovama.

eBsensor je vrlo pouzdan, jednostavan i precizan mjerač glukoze u krvi s najpovoljnijim test trakama. Zahvaljujući tome, uređaj dobija veliku popularnost u Rusiji. Idealan je za aktivne korisnike i starije osobe.

Prednosti glukometra eBsensor:

Vrlo visoka tačnost rezultata mjerenja.
Prema rezultatima metroloških ispitivanja, 99% rezultata mjerenja opalo je u traženom rasponu točnosti. Odnosno, razmjer u očitanjima mjerača glukoze eBsensor je TRI manje nego što to standard zahtijeva.

Dostupne test trake.
Cijena test traka za eBsensor glukometar najniža je među analogima. Ako kupite nekoliko paketa test traka odjednom, onda će cijena biti najniža među trakama za sve glukometre predstavljene u Rusiji.

Ergonomska futrola sa gumenim jastučićima.
Uređaj je vrlo zgodan za držanje u ruci. Ne klizne i ne boji se padova.

Mjerač se koristi samo jednim gumbom.
Gumb će vam pomoći da vidite rezultate prethodnih testova, kao i da podesite datum i vrijeme u memoriji uređaja.

Veliki ekran sa velikim brojevima.
Veliki svijetli i jasni brojevi na velikom LCD zaslonu omogućuju udobno korištenje mjerača čak i osobama sa oštećenim vidom.

Jednostavna provjera operabilnosti uređaja.
Uz merač je uključen i kontrolni čip. Samo je umetnite u utor za test traku.Ako se ABC pojavi na ekranu, vaš uređaj je u potpunosti operativan!

Dostupni izvori napajanja.
Glukometar eBsensor napaja se od 2 AA AA pinky baterije, čije je trajanje mnogo duže od onog koji se koristi u većini drugih CR2032 baterija

Kôd test trake postavlja se samo jednom.
Sada se sve testne trake eBsensor isporučuju samo sa kodom 800. Prije prvog mjerenja uređaj kodirajte tako da u njega umetnete čip koji je priložen uz svaki paket test traka. Ponovno kodiranje prilikom prelaska na druge test trake za pakiranje nije potrebno. Na tačnost merenja neće uticati.

Neograničena garancija instrumenta.
Uvijek možete obaviti razmjenu garancija, konzultirati se ili kupiti test trake u našim trgovinama.

Izuzetno jednostavan postupak mjerenja koji se sastoji od samo 3 koraka.
Umetnite testnu traku u uređaj, automatski će se uključiti. Stavite kap krvi na test traku. Dobijte rezultat za 10 sekundi. Nakon uklanjanja test trake, mjerač će se automatski isključiti

Dobijate:

  • EBsensor glucometer,
  • Test trake eBsensor br. 100 (2 * 50),
  • Traka za provjeru zdravlja uređaja,
  • Traka za kodiranje
  • Baterije tipa AAA, 1,5 V (2 kom),
  • Upute za upotrebu
  • Dnevnik mjerenja
  • Garantna kartica
  • Upute za upotrebu test traka.

Pažnja: ručka za probijanje prsta i koplja nisu uključeni u ovaj paket, a kupuju se zasebno.

  • Dimenzije: 87 x 60 x 21 mm,
  • Težina: 75 g
  • Ekran: LCD, 30 mm X 40 mm,
  • Zapremina kapi krvi: ne više od 2,5 μl,
  • Vrijeme mjerenja: 10 sekundi,
  • Kapacitet memorije: 180 mjerenja sa vremenom i datumom analize,
  • Metoda mjerenja: Elektrohemijska,
  • Kalibrirano: plazma
  • Kodiranje: kodiranje čipa, izvedeno jednom,
  • Mjerne jedinice: mg / dl i mmol / l - izbor s prekidačem,
  • Prijenos podataka na PC: putem RS-232 kabla,
  • Napajanje: AAA pinky baterije (1,5 V) - 2 kom.,
  • Automatski uključeno i isključeno,
    • uključivanje: prilikom uvođenja test trake u uređaj
    • isključivanje: prilikom uklanjanja test trake
  • Praćenje zdravlja brojila: kontrolna traka čipa bijele boje s natpisom PROVJERI,
  • Opseg merenja: 1,66 mmol / L - 33,33 mmol / L,
  • Raspon hematokrita: 20% -60%,
  • Radna temperatura: + 10 C do +40 C,
  • Radna vlaga: Manje od 85%,
  • Prosječni vijek instrumenta: najmanje 10 godina.
Korisnički priručnik u pdf formatu.

Glucometer Ebisensor |

Pozdrav, dragi moji redovni čitaoci i gosti bloga! Mislim da vam neće smetati ako kažem da su osnova za dobre pokazatelje razine glukoze kod dijabetesa potpuno i redovno praćenje.

Bez poznavanja vaših pokazatelja, ne možete preduzeti mere za njihovo normalizovanje. Zato su prije izuma instrumenta za mjerenje šećera, osobe s dijabetesom brzo umrle. Ovo se odnosi i na dijabetes tipa 1 i 2, samo neko ranije, neko kasnije.

Glukometeri su ušli u naš život relativno nedavno i već su se čvrsto uklopili u svakodnevnu rutinu svake osobe s dijabetesom. Ne možemo više zamisliti život bez ovog vrlo potrebnog uređaja.

Dobri zahtjevi za glukometrom

Danas postoji veliki broj vrsta glukometra s različitim dodatnim funkcijama. Ali glavna stvar koju ovaj uređaj treba učiniti je mjerenje šećera u krvi.

Osnovni zahtjevi za moderni glukometar:

I, možda, najvažniji uvjet za odgovarajući uređaj je niska cijena potrošnog materijala.

Unatoč činjenici da se modeli počinju pojavljivati ​​bez upotrebe "potrošnog materijala" - test traka, većina glukometra osigurava njihovu upotrebu. A upravo oni kreiraju drugu stavku rashoda u porodičnom budžetu.

Kao rezultat toga, osoba traži glukometar koji je jeftin u smislu pružanja test traka. Modeli velikih i dobro poznatih marki najčešće imaju visok cjenovni opseg, što si ne mogu priuštiti svi.

Ali postoje jeftine opcije koje kombinuju sve kvalitete koje sam naveo i nisku cijenu potrošnog materijala.

Jedan od takvih uređaja s pravom se može smatrati glukometrom eBsensorVisgeneer firme. I danas će se govoriti o njemu. U ruskoj transkripciji zvuči kao bisensor.

EBsensor mjerač (i bisensor)

Ovaj je metar prilično kompaktan, po veličini uporediv sa takvim uređajem kao što su Accu Chek Performa nano ili One Touch Select.

Na kućištu postoji samo jedno dugme, i zato se nećete zbuniti u kontrolama. Ovaj uređaj ima veliki LCD ekran sa velikim brojem, što je vrlo zgodno za pacijente sa slabim vidom. Testne trake su velike i pogodne za ljude s ograničenim motoričkim sposobnostima.

Merenje šećera je vrlo jednostavno. Samo umetnite test traku i uređaj je spreman za merenje.

Brojilo je prošlo sva potrebna istraživanja i ispitivanja i u skladu je s međunarodnim standardima prihvaćenim za ovu vrstu uređaja. Pogreška uređaja nije veća od 20%, a što je nivo glukoze bliži normalnim vrijednostima, to je manja ova greška.

Na normalnim i subnormalnim glikemijskim brojevima, uređaj odražava stvarne vrijednosti gotovo bez greške.

Sljedeće ćete vidjeti glavne karakteristike uređaja:

  • Dimenzije: 87 * 60 * 21 mm
  • Težina: 75g
  • Vrijeme mjerenja 10 sekundi
  • Metoda mjerenja - elektrohemijska
  • Kalibracija plazme
  • Zapremina kapi krvi - 2,5 μl
  • Kapilarne test trake
  • Kapacitet memorije - 180 merenja
  • Encoding - čip za kodiranje
  • Napajanje - 2 AAA baterije
  • Automatsko uključivanje i isključivanje uređaja
  • Jedinica mmol / L
  • Opseg merenja: 1,66-33,33 mmol / L
  • Radna temperatura okoline: +10 do +40
  • Radna vlaga: manja od 85%
  • Prijenos podataka na PC putem kabla
  • Rok trajanja: ne manje od 10 godina

Što je uključeno u mjerač

Brojač se prodaje u udobnom mekom kućištu. Ispod vidite šta je sve uključeno u standardni tvornički set glukometra i Bisensor-a.

  • EBsensor
  • Piercer
  • 10 izmjenjivih lanceta za piercer
  • Specijalna test traka za provjeru zdravlja uređaja
  • 10 kom test traka
  • 2 AAA baterije
  • Dnevnik za evidenciju merenja
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garantna kartica

Koliko košta instrument i test trake

Kao što rekoh, cijene za ovaj uređaj su više nego pristupačne. Sam uređaj košta oko 990 r, a mnoge kompanije ga mogu besplatno dati u vidu bilo koje dionice. Zato pratite sjajne ponude.

Test trake su dostupne u dva oblika:

Prosječna cijena za 50 komada potrošnog materijala za iBisensor glukometar iznosi 520 r

Prosječna cijena za 100 komada potrošnog materijala za iBisensor glukometar iznosi 990 - 1050 r

Redovne promocije se održavaju i na test trakama, a zalihe možete dobiti vrlo jeftino.

Gdje mogu kupiti bisensor i test trake

Ovaj je uređaj sada dostupan u većini internetskih trgovina, pa čak i u običnim ljekarnama. Ali službeni predstavnik i brojilo su jedno. Više informacija o kućnom mjeraču šećera u krvi potražite na http://www.ebsensor.ru/.

Ovaj uređaj i jeftine test trake za njega možete kupiti u našoj web trgovini na stranici mjerač glukoze u krvi. I dalje Stranica s promocijama Možete nabaviti test trake po povoljnoj cijeni.

Time zaključujem moj članak. Želim vam da odaberete najpovoljniji i najkvalitetniji uređaj.

S toplinom i pažnjom endokrinolog Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Absensor glukometrom - liječenje dijabetesa

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes melitus tipa 1 ili 2, često odabiru eBsensor glukometrom koji precizno određuje nivo glukoze u krvi. Čitava krv uzeta iz prsta koristi se kao biološki materijal. Analiza se provodi pomoću posebnih test traka.

Analizator je pogodan za testiranje u kući, a često ga koriste medicinski radnici u medicinskim ustanovama tokom prijema pacijenata za prevenciju dijabetesa.

Mjerni uređaj brzo i lako mjeri pacijenta razinu šećera u krvi i omogućava vam da pohranite sva najnovija mjerenja kako bi dijabetičar mogao pratiti dinamiku promjena u njegovom stanju.

EBsensor mjerač ima veliki LCD ekran s jasnim i velikim slovima. Testiranje glukoze u krvi 10 sekundi. Istovremeno, analizator je u stanju automatski pohraniti u memoriju do 180 nedavnih studija s datumom i vremenom analize.

Za provođenje ispitivanja kvaliteta potrebno je dobiti 2,5 μl pune kapilarne krvi iz dijabetesnog prsta. Površina test trake primjenom posebne tehnologije nezavisno apsorbira potrebnu količinu krvi za analizu.

Ako nedostaje biološkog materijala, mjerni uređaj će to prijaviti pomoću poruke na ekranu. Kad primite dovoljno krvi, indikator na test traci postat će crven.

  • Mjerni uređaj za određivanje razine šećera u krvi razlikuje se nepostojanjem potrebe za pritiskom gumba za pokretanje uređaja. Analizator se automatski uključuje nakon instaliranja test trake u poseban utor.
  • Nakon nanošenja krvi na ispitivanu površinu, eBsensor glukometrom čitaju sve dobivene podatke i prikazuju rezultate dijagnostike na zaslonu. Nakon toga testna traka uklanja se iz utora, a uređaj se automatski isključuje.
  • Točnost analizatora je 98,2 posto, što je uporedivo s rezultatima ispitivanja u laboratoriji. Cijena zaliha smatra se pristupačnom mnogim dijabetičarima, što je veliki plus.

Značajke analizatora

U kompletu se nalazi i sam eBsensor glukometr za otkrivanje nivoa šećera u krvi, kontrolna traka za provjeru operabilnosti uređaja, olovka za probijanje, set lanceta u količini od 10 komada, isti broj test traka, prikladan slučaj za nošenje i spremanje brojila.

Uključena su i upute za korištenje analizatora, priručnik s uputama za test trake, dijabetički dnevnik i garancijski list. Brojilo napajaju dvije AAA 1,5 V baterije.

Uz to, za one koji su ranije kupili glukometar, a već imaju lancetar i poklopac, nudi se lagana i jeftinija opcija. Takav komplet uključuje mjerni uređaj, kontrolnu traku, priručnik s uputama za analizator i garancijski list.

  1. Uređaj je kompaktne veličine 87x60x21 mm i teži samo 75 g. Parametri prikaza su 30x40 mm, što omogućava da se napravi krvni test za slabovidne i starije osobe.
  2. Uređaj mjeri u roku od 10 sekundi; potrebno je najmanje 2,5 μl krvi za dobivanje točnih podataka. Merenje se vrši elektrohemijskom dijagnostičkom metodom. Uređaj je kalibriran u plazmi. Za kodiranje koristi se posebni kodni čip.
  3. Kao mjerne jedinice koriste se mmol / litra i mg / dl, za mjerenje načina rada koristi se prekidač. Korisnik može pohraniti pohranjene podatke na osobni računar pomoću RS 232 kabla.
  4. Uređaj se može automatski uključiti prilikom instaliranja test trake i automatski isključiti nakon uklanjanja s uređaja. Za testiranje performansi analizatora koristi se bijela kontrolna traka.

Dijabetičar može dobiti rezultate istraživanja u rasponu od 1,66 mmol / litra do 33,33 mmol / litra. Raspon hematokrita je od 20 do 60 posto. Uređaj je sposoban da radi na temperaturi od 10 do 40 stepeni Celzijusa, a vlaga ne prelazi 85 odsto.

Proizvođač garantira neprekinuti rad analizatora najmanje deset godina.

Test trake za Ebsensor

Probne trake za eBsensor mjerač dostupne su i jednostavne za upotrebu. U prodaji možete pronaći samo jednu vrstu potrošnog materijala ovog proizvođača, tako da dijabetičar ne može pogriješiti prilikom izbora test traka.

Testne trake vrlo su precizne, pa mjerni uređaj koriste i medicinski radnici u klinici za laboratorijsku dijagnostiku dijabetesa. Potrošni materijal ne zahtijeva kodiranje, što omogućava upotrebu mjerača djeci i starijim osobama kojima je teško svaki put unositi brojeve kodova.

Kod kupovine test traka važno je obratiti posebnu pažnju na rok trajanja robe. Na ambalaži je prikazan konačni datum njihove upotrebe, na osnovu kojeg trebate planirati količinu kupljenog potrošnog materijala. Te test trake moraju se upotrijebiti prije isteka roka valjanosti.

  • Testne trake možete kupiti u ljekarni ili u specijaliziranim prodavaonicama, u prodaji su dvije vrste pakovanja - 50 i 100 komada traka.
  • Cijena pakiranja 50 komada je 500 rubalja, također u mrežnim trgovinama možete kupiti veleprodajni set paketa po povoljnijim cijenama.
  • Sam metar koštat će oko 700 rubalja.

Korisničke recenzije

Općenito, eBsensor mjerač ima vrlo pozitivne kritike od ljudi koji su prethodno kupili ovaj metar. Prema dijabetičarima, glavna prednost je niska cijena test traka, što je vrlo korisno za one koji često mjere šećer u krvi.

Posebne prednosti uključuju visoku preciznost brojila. Ako čitate recenzije ostavljene na stranicama foruma i web mjesta, uređaj rijetko griješi i lako se umjerava. Zbog svoje kompaktne veličine, merač možete nositi sa sobom u džepu ili torbici.

Također se mjerni uređaj često bira zbog pogodnog širokog zaslona s velikim i jasnim slovima. Ovi se brojevi lako čitaju čak i kod slabog vida, što je vrlo važno za ljude umirovljeničke dobi.

Pregled mjerila Ebsensor nalazi se u videu u ovom članku.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

EBsensor glucometer + 100 test traka

Dostava: Dostava se vrši u Moskvi, Sankt Peterburgu, širom Rusije

Mjerač eBsensor dizajniran je za mjerenje glukoze u krvi pomoću eBsensor test traka.

Ovaj se uređaj može koristiti ne samo za neovisno mjerenje glukoze u krvi kod kuće, već i za nadzor učinkovitosti mjera za kontrolu dijabetesa kod pacijenata u medicinskim ustanovama.

eBsensor je vrlo pouzdan, jednostavan i precizan mjerač glukoze u krvi s najpovoljnijim test trakama. Zahvaljujući tome, uređaj dobija veliku popularnost u Rusiji. Idealan je za aktivne korisnike i starije osobe.

Prednosti glukometra eBsensor:

Vrlo visoka tačnost rezultata mjerenja.
Prema rezultatima metroloških ispitivanja, 99% rezultata mjerenja opalo je u traženom rasponu točnosti. Odnosno, razmjer u očitanjima mjerača glukoze eBsensor je TRI manje nego što to standard zahtijeva.

Dostupne test trake.
Cijena test traka za eBsensor glukometar najniža je među analogima. Ako kupite nekoliko paketa test traka odjednom, onda će cijena biti najniža među trakama za sve glukometre predstavljene u Rusiji.

Ergonomska futrola sa gumenim jastučićima.
Uređaj je vrlo zgodan za držanje u ruci. Ne klizne i ne boji se padova.

Mjerač se koristi samo jednim gumbom.
Gumb će vam pomoći da vidite rezultate prethodnih testova, kao i da podesite datum i vrijeme u memoriji uređaja.

Veliki ekran sa velikim brojevima.
Veliki svijetli i jasni brojevi na velikom LCD zaslonu omogućuju udobno korištenje mjerača čak i osobama sa oštećenim vidom.

Jednostavna provjera operabilnosti uređaja.
Uz merač je uključen i kontrolni čip. Samo je umetnite u utor za test traku. Ako se ABC pojavi na ekranu, vaš uređaj je u potpunosti operativan!

Dostupni izvori napajanja.
Glukometar eBsensor napaja se od 2 AA AA pinky baterije, čije je trajanje mnogo duže od onog koji se koristi u većini drugih CR2032 baterija

Kôd test trake postavlja se samo jednom.
Sada se sve testne trake eBsensor isporučuju samo sa kodom 800. Prije prvog mjerenja uređaj kodirajte tako da u njega umetnete čip koji je priložen uz svaki paket test traka. Ponovno kodiranje prilikom prelaska na druge test trake za pakiranje nije potrebno. Na tačnost merenja neće uticati.

Neograničena garancija instrumenta.
Uvijek možete obaviti razmjenu garancija, konzultirati se ili kupiti test trake u našim trgovinama.

Izuzetno jednostavan postupak mjerenja koji se sastoji od samo 3 koraka.
Umetnite testnu traku u uređaj, automatski će se uključiti. Stavite kap krvi na test traku. Dobijte rezultat za 10 sekundi. Nakon uklanjanja test trake, mjerač će se automatski isključiti

Dobijate:

  • EBsensor glucometer,
  • Test trake eBsensor br. 100 (2 * 50),
  • Traka za provjeru zdravlja uređaja,
  • Traka za kodiranje
  • Baterije tipa AAA, 1,5 V (2 kom),
  • Upute za upotrebu
  • Dnevnik mjerenja
  • Garantna kartica
  • Upute za upotrebu test traka.

Pažnja: ručka za probijanje prsta i koplja nisu uključeni u ovaj paket, a kupuju se zasebno.

  • Dimenzije: 87 x 60 x 21 mm,
  • Težina: 75 g
  • Ekran: LCD, 30 mm X 40 mm,
  • Zapremina kapi krvi: ne više od 2,5 μl,
  • Vrijeme mjerenja: 10 sekundi,
  • Kapacitet memorije: 180 mjerenja sa vremenom i datumom analize,
  • Metoda mjerenja: Elektrohemijska,
  • Kalibrirano: plazma
  • Kodiranje: kodiranje čipa, izvedeno jednom,
  • Mjerne jedinice: mg / dl i mmol / l - izbor s prekidačem,
  • Prijenos podataka na PC: putem RS-232 kabla,
  • Napajanje: AAA pinky baterije (1,5 V) - 2 kom.,
  • Automatski uključeno i isključeno,
    • uključivanje: prilikom uvođenja test trake u uređaj
    • isključivanje: prilikom uklanjanja test trake
  • Praćenje zdravlja brojila: kontrolna traka čipa bijele boje s natpisom PROVJERI,
  • Opseg merenja: 1,66 mmol / L - 33,33 mmol / L,
  • Raspon hematokrita: 20% -60%,
  • Radna temperatura: + 10 C do +40 C,
  • Radna vlaga: Manje od 85%,
  • Prosječni vijek instrumenta: najmanje 10 godina.
Korisnički priručnik u pdf formatu.

Glucometer Ebisensor |

Dijabetes melitus je bolest povezana s metaboličkim poremećajima, od koje je, nažalost, nemoguće jednom i zauvijek riješiti bolesnika. Ali to uopće ne znači da je čovječanstvo nemoćno pred ovom podmuklom bolešću.

Razvoj tako opasnih komplikacija dijabetesa kao što su zatajenje bubrega, sljepoća, amputacija ekstremiteta, infarkt miokarda, moždani udar i sl., Možemo vrlo dobro spriječiti ako se riješimo problema namjerno i oprezno.

U prethodnim člancima smo se u više navrata usredotočili na nedvojbenu važnost adekvatne kontrole šećera u krvi tijekom dana kako bismo osigurali dugoročan dijabetes opasan po život, koji se praktično neće razlikovati od kvalitete života drugih ljudi. Preporučujemo da pročitate članak „Posljedice dijabetesa s lošom kontrolom“, koji detaljno opisuje šta čovjek treba očekivati ​​ako od samog početka ne shvati „dijabetes“ ozbiljno.

Kako postići ovu „adekvatnu kontrolu“? To što je rečeno riječima može biti prilično teško učiniti u praksi ... Da, jeste. Ali! To je izvedivo i sasvim moguće, pod uvjetom da dijabetičar ne odustane prije sudbine ili se ne oslanja samo na liječnike (a još gore - šarlatane), te potražite čudotvornu tabletu za dijabetes.

U tako složenom slučaju kao puna nadoknada dijabetesa, važno je da lekar i pacijent deluju zajedno, pomažući se jedni drugima i držeći situaciju pod potpunom kontrolom.

Alati za kontrolu dijabetesa

Naravno, moderna medicina ima sredstva za najučinkovitiju kontrolu dnevnih šećera. Uključuje sve vrste tableta za snižavanje šećera, pripravke inzulina i GLP-1 analoge u obliku otopina za ubrizgavanje, kao i modernu medicinsku opremu, poput inzulinskih pumpi, dnevno-nadzornih sistema glukoze tipa Decxom, mjerača glukoze u krvi i puno, i još mnogo toga.

U današnjem ćemo članku govoriti o najjeftinijim uređajima za praćenje među ovim popisima - glukometrima koje svaki pacijent s dijabetesom mora imati kod sebe, bez obzira na dob, spol, vrstu i dužinu bolesti itd. Štaviše, ne samo da ih imate, nego BITI ISTOJAN tačno je koristiti ga.

Problem izbora glukometra koji bi istovremeno ispunjavao zahtjeve visoke kvalitete / niske cijene prilično je komplikovan. Pogotovo sada, kada iz dana u dan dolazi samo do povećanja cijena medicinske opreme, uključujući glukometre. Kako biti? Koji uređaj odabrati, kako ne biste ostali u letu?

Prije toga, kada su čitatelji tražili da preporuče dobar jeftin uređaj, obično smo savjetovali da kupite satelitski mjerač Plus ili satelitski ekspres ruske proizvodnje.

Nažalost, i za Satelit su cijene nedavno porasle. Možda je to zbog pada rublje, možda i sa nečim drugim. A kad je prije par dana jedan od redovnih čitalaca endokrinoloqa.

ru smo zatražili pomoć u odabiru kvalitetnog, jeftinog glukometra, odlučili smo pažljivo analizirati situaciju i dati iscrpan odgovor ne samo pojedinom čitaocu, već i cijeloj publici web stranice.

U potrazi za jeftinim i visokokvalitetnim glukometrom ..

Nećemo sada nabrajati sve one glukometre sa karakteristikama i cijenama s kojima smo se uspjeli upoznati. Odmah ćemo vam reći o uređaju koji nam se svidio i zadovoljni s podacima o njegovoj cijeni i performansama - eBsensor glukometru.

Prije svega, želim naglasiti da se proizvođač eBsensor-a, kompanija Visgeneer, unaprijed pobrinuo za primanje svih potrebnih certifikacijskih dokumenata od FDA, TUF, CE, što ukazuje na ozbiljan pristup poslovanju. Nekima se ta činjenica možda ne čini toliko značajnom, ali još uvijek vjerujemo da imati pri ruci uređaj koji je prošao tako strogu kontrolu samo zadovoljava i povećava povjerenje u proizvođača.

Druga ne manje važna činjenica je dostupnost sistema za kontrolu glukometra. U kompletu je uključen poseban CHECK čip koji jednostavno treba periodično umetnuti u uređaj radi verifikacije.

Ako se na ekranu prikaže „ABC“, rezultati brojila su tačni i uređaj ispravno radi.

Ali ako se iznenada pojavi "EO", morate zamijeniti najbliži servisni centar da biste zamijenili uređaj.

Prisutnost takvog kontrolnog čipa može se smatrati nesumnjivom prednost eBsensor-a, jer uz upotrebu i kupnje kontrolnih rješenja, ne morate nositi mozak. Umetnuo sam mini čip u merač - i to je sve! Dovoljno udoban.

Još jedna prednost koja znatno olakšava upotrebu brojila za određenu kategoriju pacijenata je prekidač jedinice.

To je, ako se pretpostavljate da ste koristili za uvijek dobivanje rezultata u mg / dl, a zatim odjednom počeli koristiti uređaj koji pokazuje mmol / l, to bi vas moglo malo zbuniti.

Prisutnost prekidača automatski rješava ovaj problem. Samo odaberite opciju koja vam odgovara i to je to!

Glukometar eBsensor radi na 2 „male“ AAA baterije, koje imaju mnogo duže performanse od ravnih baterija na koje smo navikli, a možete ih kupiti na gotovo bilo kojem tržištu.

eBsensor ima male dimenzije (87 * 60 * 21 mm), što omogućava da se uređaj lako uklapa u dlan ispitivača. Masa uređaja je 75 g. Veličina zaslona sa tečnim kristalima je 31 * 42 mm. Rezultati studije prikazani su u velikom tisku, što omogućava korištenje uređaja čak i osobama sa slabim vidom.

Na stranama kućišta primjećuju se posebni silikonski umeci koji djeluju protiv klizanja. Morate priznati da nije svaki glukometar takav uložak. pa hvala proizvođačima na njihovoj opreznosti i uljudnom odnosu prema korisnicima.

Također imajte na umu da za postizanje rezultata mjerenja glukometrom ne morate pritisnuti nijednu tipku. Automatski se uključuje i isključuje prilikom umetanja i uklanjanja test trake. Nažalost, ova je funkcija trenutno dostupna u malom broju glukometra.

Ne može se zaustaviti na tako važnom parametru kao što je ponovljivost rezultata mjerenja.

Ponekad analizirate glukometar, a čini se da su sve karakteristike standardne, a cijena relativno jeftina.

Ali pokušavajući izmjeriti razinu glikemije 3 ili 4 puta zaredom, rezultati se svaki put uvelike razlikuju. Pa, kako možete kupiti takav glukometar ako će stalno obmanjivati ​​svog vlasnika? ...

Ono što nas je jako obradovalo: postotak ponovljivosti rezultata mjerenja za eBsensor glukometrom prilično je visok. Maksimalna varijacija u mjerenjima je 0,5 mmol / l, a ovo je vrlo dobar pokazatelj!

Ostale karakteristike, poput ostalih naprednih glukometra. Ukratko ih navodimo:

- vlastita memorija uzimajući u obzir datum i vrijeme uzimanja uzorka krvi (180 rezultata), - širok raspon mjerenja (od 1,1 do 33,33 mmol / l), - kratko vrijeme mjerenja (samo 10 sekundi), - mala količina potrebna za ispitivanje krv (10 godina), - uređaj koristi elektrohemijsku metodu za mjerenje glukoze u krvi, - kalibriran krvnom plazmom, - koristi kapilarnu metodu punjenja tijekom nanošenja kapi krvi na test traku.
Eto, sada jedna od najvažnijih tačaka: cijena brojila eBsensor i njegovih test traka. Za sve koji su zainteresirani mogu se upoznati s cijenama na web stranicama ebsensor.ru i thediabetica.com. Ovdje samo napominjemo da su prilično profitabilni, s obzirom na karakteristike i mogućnosti ovog malog, „pametnog“ uređaja, koji ćete dobiti zauzvrat.

Odvojeno, cijena test traka gotovo je 2 puta niža nego što pretpostavljamo cijene test traka Kontur TS ili poznate Accu-Cheki.

Opcije EBsensor

Ukratko navedite šta se nalazi u kompletu Ebsensor:

  • sam metar
  • uređaj za probijanje
  • test test čip,
  • 10 lanceta
  • čip za provjeru zdravlja glukometra,
  • Upute za upotrebu
  • epruveta sa 10 test traka,
  • garancijski list
  • 2 AAA baterije,
  • dnevnik za bilježenje rezultata mjerenja u trajanju od 23 tjedna,
  • crna futrola (17 * 12,5 cm).

Na kraju, želimo još jednom nabrojiti sve prednosti eBsensor mjerača:

  1. dostupnost certifikata
  2. čip za provjeru zdravlja uređaja,
  3. prekidač posebne jedinice
  4. „Male“ baterije
  5. male veličine
  6. veliki rezultati ispisa,
  7. silikonski umetci sa strana,
  8. automatsko mjerenje "bez dugmadi",
  9. visok postotak ponovljivosti rezultata,
  10. povoljna cijena za test trake i sam uređaj,
  11. memorija za 180 mjerenja,
  12. širok raspon merenja,
  13. isporuka rezultata u roku od 10 sekundi,
  14. zapremina krvi za istraživanje ne veća od 2,5 μl,
  15. vijek trajanja uređaja je preko 10 godina.

-upute za one koji žele kupiti eBsensor:

Glucometer ebsensor: recenzije i cijena - protiv dijabetesa

Preporučujemo da pažljivo proučite odjeljak "Promocije" prije nego što izvršite narudžbu kako biste kupnju učinili što profitiranijom za vas.

Prilikom narudžbe u iznosu od 8370 rubalja ili više, besplatnu dostavu obavlja ruska pošta ili kurirom u sklopu Moskovske obilaznice.

Naziv proizvodaCijena, rub
Mjerač glukoze u krvi eBsensor Br. 1 (samo uređaj bez poklopca i probijača)680.00
Mjerač glukoze u krvi eBsensor Br. 2 (kompletan set, uključujući prekrivač i proboj)990.00Trošak brojila u paketu broj 2 uključuje besplatnu dostavu ruskom poštom ili kurirom u sklopu moskovskog prstena.
Test trake eBsensor № 50529.00Nakon kupovine 1-2 paketa broj 50.
Test trake eBsensor № 50480.00Kada kupujete 3-5 paketa broj 50.
Test trake eBsensor № 50460.00Nakon kupovine 6-9 pakovanja broj 50.
Test trake eBsensor № 50419.001. Nakon kupovine 10 ili više paketa br. 502. Kada kupujete barem jedan glukometar u bilo kojoj konfiguraciji, bez obzira na broj pakovanja
Test trake eBsensor № 1001057.00Nakon kupovine 1 pakovanja br. 100.
Test trake eBsensor № 100959.00Nakon kupovine dva paketa br. 100
Test trake eBsensor № 100919.00Nakon kupovine 3-4 pakovanja broj 100.
Test trake eBsensor № 100837.001. Nakon kupovine 5 ili više paketa br. 1002. Kada kupujete barem jedan glukometar u bilo kojoj konfiguraciji, bez obzira na broj pakovanja

Pažnja: cijena test traka u ćeliji automatski se mijenja ovisno o broju naručenih test traka ili dostupnosti glukometra u narudžbi.

Prilikom kupovine uređaja u bilo kojoj konfiguraciji postoji popust:
cijena test traka broj 100 za 837 rubalja, bez obzira na broj paketa

Promotivna ponuda broj 1

Kada kupujete komplet kao deo

1 metar eBsensor u izboru broj 1

(samo uređaj bez poklopca i probijača)

2 pakovanja test traka eBsensor № 100

trošak kompleta je 2350.00 rubalja

Dostava ove narudžbe kurirom u sklopu Moskve obilaznice Moskve ili regijama Ruskom poštom uključena je u cijenu kompleta.

Da biste naručili robu u okviru promotivne ponude br. 1:

Naziv proizvodaCijena, rubKoličinaUkupno trljanje
Besplatna poštarina!POTPUNO SET1 metar eBsensor 1 (samo uređaj bez navlake i probijača) Detailsplus2 pakovanje test traka eBsensor 100.Saznajte više2350.000.00

Promotivna ponuda broj 2

Kada kupujete komplet kao deo

1 metar eBsensor u izboru broj 1

(samo uređaj bez poklopca i probijača)

10 pakovanja test traka eBsensor № 100

trošak kompleta je 8370.00 rubalja

Dostava ove narudžbe kurirom u sklopu Moskve obilaznice Moskve ili regijama Ruskom poštom uključena je u cijenu kompleta.

Naručite robu u okviru promotivne ponude br. 2:

Naziv proizvodaCijena, rubKoličinaUkupno trljanje
Besplatna poštarina!POTPUNO SET1 metar eBsensor u kompletnom kompletu br. 1 (samo uređaj bez navlake i probijača) Detailsplus 10 pakovanja test traka eBsensor 100.Saznajte više8370.000.00

NAPOMENE:

  1. Besplatna dostava u okviru jedne narudžbe vrši se na jednoj adresi i jednom, bez obzira na broj kompleta uz besplatnu dostavu.
  2. Ako se u okviru jedne narudžbe naručuju roba s besplatnom dostavom i roba, u čiju cijenu nije uključena besplatna dostava, vrši se besplatna dostava u okviru ove narudžbe (na jednoj adresi i jednom) od sve naručene robe, bez obzira na volumen narudžbe.
  3. Cijene robe na glavnom cjeniku ne ovise o činjenici naručivanja robe u okviru posebnih ponuda.

Prednosti brojila

EBsensor mjerač ima veliki LCD ekran s jasnim i velikim slovima. Testiranje glukoze u krvi 10 sekundi. Istovremeno, analizator je u stanju automatski pohraniti u memoriju do 180 nedavnih studija s datumom i vremenom analize.

Za provođenje ispitivanja kvaliteta potrebno je dobiti 2,5 μl pune kapilarne krvi iz dijabetesnog prsta. Površina test trake primjenom posebne tehnologije nezavisno apsorbira potrebnu količinu krvi za analizu.

Ako nedostaje biološkog materijala, mjerni uređaj će to prijaviti pomoću poruke na ekranu. Kad primite dovoljno krvi, indikator na test traci postat će crven.

  • Mjerni uređaj za određivanje razine šećera u krvi razlikuje se nepostojanjem potrebe za pritiskom gumba za pokretanje uređaja. Analizator se automatski uključuje nakon instaliranja test trake u poseban utor.
  • Nakon nanošenja krvi na ispitivanu površinu, eBsensor glukometrom čitaju sve dobivene podatke i prikazuju rezultate dijagnostike na zaslonu. Nakon toga testna traka uklanja se iz utora, a uređaj se automatski isključuje.
  • Točnost analizatora je 98,2 posto, što je uporedivo s rezultatima ispitivanja u laboratoriji.Cijena zaliha smatra se pristupačnom mnogim dijabetičarima, što je veliki plus.

Pogledajte video: Şeker Makinası Pili Nasıl Değiştirilir ! (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar