Recenzije o glukometrima: koje je bolje kupiti stare i mlade

Kod šećerne bolesti prvog ili drugog tipa potrebno je stalno pratiti nivo šećera u krvi. U tome poseban uređaj, nazvan glukometrom, pomaže dijabetičarima. Ovakav mjerač danas možete kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini koja prodaje medicinsku opremu ili na stranicama internetskih trgovina.

Cijena uređaja za mjerenje šećera u krvi ovisi o proizvođaču, funkcionalnosti i kvaliteti. Prije odabira glukometra preporučuje se pročitati recenzije korisnika koji su već mogli kupiti ovaj uređaj i isprobati ga u praksi. Možete koristiti i ocjenu glukometra u 2014. ili 2015. za odabir najtačnijeg uređaja.

Glukometar se može podijeliti u nekoliko glavnih kategorija, ovisno o tome tko će ih koristiti za mjerenje šećera u krvi:

  • Uređaj za starije osobe sa dijabetesom,
  • Uređaj za mlade sa dijagnozom dijabetesa,
  • Uređaj za zdrave ljude koji žele pratiti svoje zdravlje.

Glukometar za starije osobe

Takvim se pacijentima savjetuje da kupuju jednostavniji i pouzdaniji model uređaja za mjerenje šećera u krvi.

Pri kupnji treba odabrati glukometr sa jakim kućištem, širokim ekranom, velikim simbolima i minimalnim brojem tipki za kontrolu. Za starije ljude prikladniji su uređaji veličine, ne zahtijevaju unošenje kodiranja pomoću gumba.

Cijena brojila trebala bi biti niska, ne mora imati takve funkcije kao što je komunikacija s osobnim računarom, izračunavanje prosječne statistike za određeno razdoblje.

U ovom slučaju možete koristiti uređaj s malom količinom memorije i malom brzinom za mjerenje šećera u krvi kod pacijenta.

Takvi uređaji uključuju glukometre koji imaju pozitivne povratne informacije od korisnika, kao što su:

  • Accu Check Mobile,
  • VanTouch Select Simple,
  • Krug vozila
  • VanTouch Select.

Prije nego što kupite uređaj za mjerenje šećera u krvi, morate proučiti značajke test traka. Preporučuje se odabir glukometra s velikim test trakama, kako bi starijim osobama bilo pogodno nezavisno mjerenje krvi. Također morate obratiti pažnju na to koliko je ove trake lako kupiti u ljekarni ili specijalnim prodavaonicama, tako da u budućnosti neće biti problema s njihovim pronalaženjem.

  • Contour TS uređaj prvi je mjerač koji ne zahtijeva kodiranje, tako da korisnik ne treba svaki put upamtiti skup brojeva, unijeti kod ili instalirati čip u uređaj. Testne trake mogu se koristiti najviše šest mjeseci nakon otvaranja pakovanja. Ovo je prilično precizan uređaj, što je ogroman plus.
  • Accu Chek Mobile je prvi uređaj koji kombinira više funkcija odjednom. Za mjerenje razine šećera u krvi koristi se testna kaseta od 50 odjeljenja, tako da testne trake ne moraju biti kupljene za mjerenje glukoze u krvi. Uključuje i olovku za probijanje pričvršćenu na uređaj, a koja je opremljena vrlo tankom lancetom, koja vam omogućava da napravite proboj sa samo jednim klikom. Uz to, komplet uređaja uključuje USB kabl za povezivanje s računarom.
  • VanTouch Select glukometar najprikladniji je i najprecizniji mjerač šećera u krvi, koji ima zgodan meni na ruskom jeziku i može prijaviti pogreške na ruskom jeziku. Uređaj ima funkciju dodavanja oznaka otprilike kada je mjerenje izvršeno - prije ili nakon obroka. Ovo vam omogućava praćenje stanja u tijelu i određivanje koja je hrana od velike koristi za dijabetičare.
  • Još prikladniji uređaj na kojem ne trebate unijeti kodiranje je VanTouch Select Simple glukometar. Probne trake za ovaj uređaj imaju unaprijed definirani kod, tako da korisnik ne treba brinuti o provjeri skupa brojeva. Ovaj uređaj nema niti jedno dugme i što je jednostavnije moguće za starije osobe.

Proučavajući preglede, potrebno je usredotočiti se na glavne funkcije koje ima uređaj za mjerenje razine šećera u krvi - to su vrijeme mjerenja, veličina memorije, kalibracija, kodiranje.

Vrijeme mjerenja označava razdoblje u sekundama tijekom kojeg se određuje glukoza u krvi od trenutka primjene kapi krvi na test traku.

Ako mjerač koristite kod kuće, nije potrebno koristiti najbrži uređaj. Nakon što uređaj završi studiju, oglasiće se poseban zvučni signal.

Količina memorije uključuje broj nedavnih studija koje je mjerač u stanju upamtiti. Najoptimalnija opcija je 10-15 merenja.

Morate znati za takvo nešto kao što je kalibracija. Prilikom mjerenja šećera u krvi u krvnoj plazmi treba oduzeti 12 posto da bi se dobio željeni rezultat za punu krv.

Sve test trake imaju pojedinačni kod na kojem je uređaj konfiguriran. Ovisno o modelu, ovaj se kôd može unijeti ručno ili očitati s posebnog čipa, što je vrlo zgodno za starije ljude koji kôd ne moraju pamtiti i unositi ga u mjerač.

Danas na medicinskom tržištu postoji nekoliko modela glukometra bez kodiranja, pa korisnicima ne treba unositi kod ili instalirati čip. Takvi uređaji uključuju uređaje za mjerenje šećera u krvi Kontur TS, VanTouch Select Simple, JMate Mini, Accu Check Mobile.

Glukometri za mlade

Za mlade ljude od 11 do 30 godina najprikladniji modeli su:

  • Accu Check Mobile,
  • Accu Chek Performa Nano,
  • Van Touch Ultra Easy,
  • EasyTouch GC.

Mladi se prvenstveno fokusiraju na odabir kompaktnog, prikladnog i modernog uređaja za mjerenje glukoze u krvi. Svi ovi instrumenti sposobni su izmjeriti krv u samo nekoliko sekundi.

  • EasyTouch GC uređaj pogodan je za one koji žele kupiti univerzalni uređaj za mjerenje šećera i holesterola u krvi kod kuće.
  • Uređajima Accu Chek Performa Nano i JMate potrebna je najmanja doza krvi, što je posebno pogodno za tinejdžerku.
  • Najmoderniji model su Van Tach Ultra Easy glukometri koji imaju različite varijacije u boji kućišta. Za mlade ljude da sakrijemo činjenicu bolesti vrlo je važno da uređaj podsjeća na moderni uređaj - uređaj ili flash pogon.

Uređaji za zdrave ljude

Za ljude koji nemaju dijabetes, ali koji trebaju redovno pratiti nivo glukoze u krvi, pogodan je Van Tach Select Simple ili Contour TS merač.

  • Za uređaj Van Touch Select Simple, test trake se prodaju u setu od 25 komada, što je pogodno za rijetku uporabu uređaja.
  • Zbog činjenice da nemaju dodir s kisikom, test trake u krugu vozila mogu se pohraniti dovoljno dugo.
  • I taj i drugi uređaj ne zahtijevaju kodiranje.

Kada kupujete uređaj za mjerenje šećera u krvi, važno je obratiti pažnju da komplet obično sadrži samo 10-25 test traka, olovku za probijanje i 10 lanceta za bezbolno uzimanje krvi.

Za test je potrebna jedna test traka i jedna lanceta. Iz tog razloga je preporučljivo odmah izračunati koliko će se često mjeriti krv, te kupiti komplete od 50-100 test traka i odgovarajući broj lanceta. Preporučljivo je kupiti univerzalne lancete, koje su pogodne za bilo koji model glukometra.

Glucometer Rating

Tako da dijabetičari mogu odrediti koji metar je najbolji za mjerenje šećera u krvi, postoji ocjena metra u 2015. godini. Uključili su najpovoljnije i funkcionalnije uređaje poznatih proizvođača.

Najbolji prenosivi uređaj 2015. godine bio je mjerač one Touch Ultra Easy kompanije Johnson & Johnson, čija je cijena 2200 rubalja. To je zgodan i kompaktan uređaj, težine svega 35 g.

Najkompaktniji uređaj 2015. godine smatra se Trueresult Twist metrom iz kompanije Nipro. Za analizu je potrebno tek 0,5 μl krvi, rezultati ispitivanja pojavljuju se na zaslonu nakon četiri sekunde.

Najbolji mjerač u 2015. godini koji je nakon testiranja mogao pohraniti informacije u memoriju, priznat je Accu-Chek Asset iz tvrtke Hoffmann la Roche. Uređaj može pohraniti do 350 nedavnih mjerenja koja pokazuju vrijeme i datum analize. Postoji prikladna funkcija za označavanje rezultata dobivenih prije ili nakon obroka.

Najjednostavniji uređaj 2015. godine prepoznat je kao mjerač uzorka s jednim dodirom tvrtke Johnson & Johnson. Ovaj zgodan i jednostavan uređaj idealan je za starije osobe ili djecu.

Najpovoljnijim uređajem 2015. godine smatra se Accu-Chek Mobile uređaj iz Hoffmann la Roche. Mjerač radi na osnovi kasete s ugrađenom 50 test traka. Također, u kućište je montirana probojna olovka.

Najfunkcionalniji uređaj 2015. godine bio je Accu-Chek Performa glukometar tvrtke Roche Diagnostics GmbH. Ima funkciju alarma, podsjećanje na potrebu za testom.

Najpouzdaniji uređaj 2015. godine nazvan je sklop vozila tvrtke Bayer Cons.Care AG. Ovaj uređaj je jednostavan i pouzdan.

Najboljom mini laboratorijom 2015. godine proglašen je prijenosni uređaj Easytouch kompanije Baioptik. Ovaj uređaj je u stanju da istovremeno mjeri nivo glukoze, holesterola i hemoglobina u krvi.

Uređaj Diacont OK iz tvrtke OK Biotek Co. prepoznat je kao najbolji sistem za praćenje šećera u krvi u 2015. godini. Prilikom stvaranja testnih traka koristi se posebna tehnologija koja vam omogućuje da rezultate analize dobijete gotovo bez greške.

Pogledajte video: SD Codefree Blood Glucose Meter Review (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar