Dijabetes melitus i njegovo liječenje

Osobe koje pate od dijabetesa prisiljene su svakog dana da vrše pretrage krvi za pokazatelje šećera, kako bi održali normalno stanje svog tijela, koristeći terapijsku dijetu i lijekove. Glukometar pomaže da budete u toku s pokazateljima glukoze u krvi.

Ovo je mali i jednostavan za upotrebu uređaj sa zaslonom koji prikazuje rezultate pacijentovog ispitivanja krvi. Za određivanje pokazatelja šećera u krvi primjenjuju se testne trake na koje se primjenjuje krv dijabetičara nakon čega uređaj čita informacije i prikazuje podatke nakon analize.

Sve o uređaju

Proizvođač ovog uređaja je ruska kompanija ELTA. Ako uporedite sa sličnim modelima strane proizvodnje, ovaj glukometar može istaknuti nedostatak, koji leži u trajanju obrade rezultata. Indikatori ispitivanja pojavljuju se na zaslonu tek nakon 55 sekundi.

U međuvremenu, cijena ovog brojila je prilično povoljna, pa se mnogi dijabetičari odlučuju u korist ovog uređaja. Također, test trake za glukometar mogu se kupiti gotovo u bilo koje vrijeme, jer su javno dostupne. Istovremeno je i njihova cijena vrlo niska u odnosu na strane opcije.

Uređaj je u stanju pohraniti u memoriju posljednjih 60 testova krvi na šećer, ali nema funkciju pamćenja vremena i datuma kada su izvršena mjerenja. Uključujući glukometar nije u mogućnosti izračunati prosječna mjerenja za sedmicu, dvije sedmice ili mjesec, kao i mnogi drugi modeli, čija je cijena puno veća.

Među plusevima se može izdvojiti činjenica da je glukometar kalibriran punom krvlju, što omogućava dobivanje vrlo preciznih rezultata šećera u krvi, koji su bliski onima dobivenim u laboratorijskim uvjetima sa samo malim dijelom pogreške. Za otkrivanje pokazatelja glukoze u krvi koristi se elektrohemijska metoda.

Komplet satelitskih uređaja uključuje:

  • Sam satelitski uređaj,
  • Deset test traka,
  • Kontrolna traka
  • Olovka za piercing,
  • Pogodan kofer za uređaj,
  • Upute za upotrebu brojila,
  • Garantni list.

Glucometer Satellite Plus

Ovaj kompaktni uređaj za mjerenje nivoa šećera u krvi kompanije ELTA u stanju je najbrže provesti istraživanje i prikazati podatke na ekranu, u odnosu na prethodni model ovog proizvođača. Brojač ima prikladan displej, utor za postavljanje test traka, dugmad za upravljanje i pretinac za postavljanje baterija. Težina uređaja je samo 70 grama.

Kao baterija se koristi 3 V baterija, što je dovoljno za 3000 mjerenja. Mjerač vam omogućuje mjerenje u rasponu od 0,6 do 35 mmol / L. Čuva ga u sjećanju na posljednjih 60 testova krvi.

Prednost ovog uređaja nije samo niska cijena, već i u tome što se mjerač može automatski isključiti nakon ispitivanja. Također, uređaj brzo prikazuje rezultate studija na ekranu, podaci se pojavljuju na zaslonu nakon 20 minuta.

Paket uređaja Satellite Plus uključuje:

  • Kompaktni analizator šećera u krvi
  • Set test traka u količini od 25 komada, čija je cena vrlo niska,
  • Olovka za piercing,
  • 25 lanceta,
  • Prikladna torba za nošenje
  • Kontrolna traka
  • Upute za upotrebu satelitskog Plus metra,
  • Garantni list.

Glucometer Satellite Express

Glukometar kompanije ELTA Satellite Express najnoviji je uspješan razvoj, fokusiran na moderne potrebe korisnika. Ovaj uređaj može brže obavljati krvne testove za razinu glukoze, a rezultati ispitivanja pojavljuju se na zaslonu nakon samo 7 sekundi.

Uređaj je u stanju pohraniti zadnjih 60 studija, ali u ovoj verziji brojilo štedi i vrijeme i datum ispitivanja, što je vrlo novo i važno za dijabetičare.

Garantni rok za upotrebu brojila nije ograničen, to potvrđuje da su proizvođači sigurni u njegovu kvalitetu i pouzdanost. Baterija ugrađena u uređaj dizajnirana je za 5000 mjerenja.

Cijena uređaja je takođe pristupačna.

Skup uređaja Satellite Express uključuje:

  1. Uređaj za mjerenje šećera u krvi Satellite Express,
  2. Set test traka u količini od 25 komada,
  3. Olovka za piercing,
  4. 25 lanceta
  5. Kontrolna traka
  6. Hard Case
  7. Upute za upotrebu satelitskog ekspres metra,
  8. Garantni list.

Test trake za ovaj model glukometra za danas mogu se kupiti bez problema, cijena im je vrlo niska, što je veliki plus za ljude koji često vrše pretrage krvi.

Ispitne trake i lancete Satelitski

Testne trake imaju veliku prednost u odnosu na strane kolege. Cijena za njih nije samo povoljna za ruskog potrošača, već vam omogućava da ih redovito kupujete zbog čestih krvnih pretraga. Sve test trake postavljaju se u pojedinačno pakiranje, koje morate otvoriti neposredno prije analize.

Ako je istekao rok trajanja komponenti, mora ih se odbaciti i ni u kojem slučaju ne koristiti, u suprotnom mogu pokazati nepouzdane rezultate.

Za svaki model glukometra kompanije ELTA zahtijeva pojedinačne test trake koje imaju određenu šifru.

Trake PKG-01 koriste se za satelitski mjerač, PKG-02 Satellite Plus, PKG-03 za Satellite Express. U prodaji su setovi test test traka od 25 i 50 komada, čija je cijena niska.

Komplet uređaja uključuje kontrolnu traku koja se umetne u mjerač nakon što je uređaj kupljen u trgovini. Lančevi za sve modele glukometra su standardni, cijena njih je dostupna i kupcima.

Provođenje ispitivanja krvi na šećer uz pomoć satelitskih brojila

Uređaji za ispitivanje određuju šećer u krvi pacijenta pomoću kapilarne krvi.

Visoke su preciznosti, pa se mogu koristiti umjesto da se podvrgavaju laboratorijskim testovima za otkrivanje razine glukoze u tijelu.

Ovaj je uređaj savršen za redovna istraživanja kod kuće i na bilo kojem drugom mjestu, u svakom slučaju je službena stranica satelitskog glukometra prilično dobra, a opis daje vrlo kompletan.

Važno je uzeti u obzir da venska krv i serum nisu prikladni za testiranje. Takođe, mjerač može pokazati pogrešne podatke ako je krv previše gusta ili, obrnuto, previše tanka. Hemokritični broj bi trebao biti 20-55 posto.

Uključivanje uređaja se ne preporučuje koristiti ako pacijent ima zarazne ili onkološke bolesti. Ako je dijabetičar uoči testova uzeo ili ubrizgao askorbinsku kiselinu u količini većoj od 1 grama, uređaj može pokazati precijenjene rezultate mjerenja.

Glucometer On Call Plus: upute i recenzije o uređaju

Ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 ili 2, prinuđeni su na svakodnevno testiranje glukoze u krvi. da kontrolišete svoje stanje. Kod kuće se istraživanje provodi pomoću posebnog prijenosnog uređaja koji se može kupiti u bilo kojoj ljekarni ili specijalnoj trgovini.

Danas tržište medicinskih proizvoda dijabetičarima nudi širok izbor različitih modela i vrsta mjerača glukoze u krvi. Kompanije za dijabetičke proizvode redovno nude napredne mogućnosti uređaja. Također na policama specijaliziranih trgovina možete pronaći inovativne modele s praktičnim funkcijama.

Mjerač On Call Plus prilično je nov i kvalitetan uređaj proizveden u SAD-u, a dostupan je mnogim potrošačima. Potrošni materijal za analizator je također jeftin. Proizvođač takvih uređaja je vodeći američki proizvođač laboratorijske opreme ACON Laboratories, Inc.

Opis analizatora He Call Plus

Ovaj uređaj za mjerenje šećera u krvi moderan je model brojila sa velikim brojem različitih prikladnih funkcija. Povećani kapacitet memorije je 300 nedavnih mjerenja. Takođe, uređaj je u mogućnosti da izračunava prosečne vrednosti za nedelju, dve nedelje i mesec.

Mjerni instrument He Calla Plus ima visoku točnost mjerenja, koju je proizvođač deklarisao, a smatra se pouzdanim analizatorom zbog postojanja međunarodne potvrde o kvaliteti i prolaska ispitivanja u vodećim laboratorijama.

Najveća prednost može se nazvati pristupačnom cijenom na mjeraču, koja se razlikuje od drugih sličnih modela drugih proizvođača. Test trake i lancete takođe imaju pristupačne troškove.

Glucometer set uključuje:

  • Uređaj koji zove plus,
  • Olovka za probijanje sa regulacijom nivoa dubine uboda i posebna mlaznica za izradu proboja s bilo kojeg drugog mjesta,
  • On-Call Plus test trake u količini od 10 komada,
  • Čip za kodiranje,
  • Set lanceta u količini od 10 komada,
  • Kućište za nošenje i skladištenje uređaja,
  • Dnevnik samokontrole dijabetičara,
  • Li-CR2032X2 baterija,
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garantni list.

Prednosti uređaja

Najpovoljnija značajka analizatora je pristupačna cijena uređaja On-Call Plus. Na temelju cijene test traka, korištenje glukometra košta dijabetičanike 25 posto jeftinije u usporedbi s drugim stranim kolegama.

Velika preciznost brojila na funkciji Plus može se postići korištenjem modernih tehnologija biosenzora. Zahvaljujući tome, analizator podržava širok raspon mjerenja od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Tačni pokazatelji potvrđuju postojanje međunarodnog sertifikata o kvalitetu TÜV Rheinland.

Uređaj ima prikladan široki ekran s jasnim i velikim slovima, tako da je mjerač pogodan za starije i slabovidne osobe. Kućište je vrlo kompaktno, ugodno za držanje u ruci, ima neklizajući premaz. Raspon hematokrita je 30-55 posto. Umjeravanje uređaja vrši se u plazmi, zbog čega je kalibracija glukometra prilično jednostavna.

  1. Ovo je prilično jednostavan za korištenje analizator.
  2. Kodiranje se provodi pomoću posebnog čipa koji dolazi s test trakama.
  3. Potrebno je samo 10 sekundi da dobijete rezultate krvne pretrage na glukozu.
  4. Uzorkovanje krvi može se provesti ne samo iz prsta, već i iz dlana ili podlaktice. Za analizu je potrebno dobiti minimalnu kap krvi s volumenom od 1 μl.
  5. Testne trake se lako uklanjaju iz pakovanja zbog prisustva zaštićenog premaza.

Ručica lanceta ima pogodan sistem za regulaciju nivoa dubine probijanja. Dijabetičar može odabrati željeni parametar, fokusirajući se na debljinu kože. Ovo će probijanje učiniti bezbolnim i brzim.

Brojilo se napaja iz standardne CR2032 baterije, dovoljno je za 1000 studija. Kada se smanji snaga, uređaj vas obavještava zvučnim signalom, tako da pacijent ne može brinuti da će baterija prestati raditi u najnepovoljnijem trenutku.

Veličina uređaja je 85x54x20,5 mm, a uređaj teži samo 49,5 g, tako da ga možete nositi sa sobom u džepu ili u torbici i poneti na putovanje. Po potrebi korisnik može sve pohranjene podatke prenijeti na osobni računar, ali za to je potrebno kupiti dodatni kabl.

Uređaj se automatski uključuje nakon instaliranja test trake. Nakon završetka rada, mjerač se automatski isključuje nakon dvije minute neaktivnosti. Garancija od proizvođača iznosi 5 godina.

Dozvoljeno je čuvanje uređaja na relativnoj vlažnosti zraka od 20-90 posto i temperaturi okoline od 5 do 45 stepeni.

Potrošni materijali za merač glukoze

Za rad mjernih uređaja koriste se posebne testne trake On Call Plus. Možete ih kupiti u bilo kojoj ljekarni ili specijaliziranoj medicinskoj trgovini pakiranje od 25 ili 50 komada.

Iste test trake pogodne su za merač vremena EZ istog proizvođača. Komplet uključuje dva slučaja od 25 test traka, čip za kodiranje, korisnički priručnik. Kao reagens tvar je glukozida oksidaza. Umjeravanje se provodi prema ekvivalentu krvne plazme. Za analizu je potrebno samo 1 μl krvi.

Svaka test traka pakuje se zasebno, tako da pacijent može koristiti zalihe do isteka roka upotrebe ispisanog na pakovanju, čak i ako je boca otvorena.

On-Call plus lancete su univerzalne, pa se mogu koristiti i za olovke drugih proizvođača koji proizvode različite vrste glukometra, uključujući Bionime, Satellite, OneTouch. Međutim, takve lancete nisu prikladne za AccuChek uređaje. Ovaj članak će vam pokazati kako postaviti merač.

Navedite svoj šećer ili odaberite spol za preporuke. Pretraživanje. Nije pronađen. Prikaži. Pretraživanje. Nije pronađen. Prikaži. Pretraživanje.

Glucometer On-Call Plus (On-Call Plus), SAD, cena 250 UAH, kupite u Kijevu - Prom.ua (ID # 124726785)

Načini plaćanja Gotovina uz dostavu, bankovni transfer Načini isporuke Pošiljka o sopstvenom trošku, Kurirska dostava u Kijevu

Proizvođač Marka, zaštitni znak ili ime proizvođača pod čijim se znakom proizvodi proizvodi. "Vlastita proizvodnja" znači da robu proizvodi prodavač ili nije certificirana.Acon
Country proizvođačSAD
Metoda mjerenja Fotometrični glukometri - utvrditi promjenu boje testne zone koja je rezultat reakcije glukoze sa posebnim tvarima taloženim na traci. Analiza promjene boje provodi se posebnim optičkim sustavom uređaja, nakon čega se izračunava koncentracija glukoze (glikemija). Ova metoda ima određene nedostatke: optički sistem uređaja je vrlo krhak i treba mu redovitu njegu, a krajnji rezultati imaju grešku.Elektrohemijski glukometri izmjerite struju koja proizlazi iz kemijske reakcije oksidacije glukoze pri kontaktu s enzimom senzora test trake i pretvorite vrijednost trenutne snage u kvantitativni izraz koncentracije glukoze. Daju tačnije pokazatelje od fotometrijskih. Postoji još jedna elektrohemijska metoda - kulometrija. Sastoji se u merenju ukupnog naboja elektrona. Njegova prednost je potreba za vrlo malom količinom krvi.Elektrohemijska
Umjeravanje rezultata U početku su svi glukometri izmjerili glukozu iz pune krvi, ali u laboratorijima se za istu analizu koristi krvna plazma s obzirom da je takva metoda mjerenja prepoznata kao tačnija. Plazma sadrži 12% više glukoze, pa su rezultati u plazmi neznatno veći od rezultata za cijelu kapilarnu krv. S tim u vezi, važno je znati kako je uređaj kalibriran i odgovara li njegovo umjeravanje kalibraciji opreme na klinici.Plazma

Zdravo

Mjerač On Call Plus pogodan je, kompaktan i jednostavan za mjerenje šećera u krvi. Glavne prednosti ovog brojila su tačnost, pouzdanost i niska cijena kako za sam mjerač, tako i za test traku do njega.

Uostalom, ne zaboravite da bi ljudi s dijabetesom trebali stalno pratiti razinu šećera u krvi. A svaka nova analiza je nova test traka.

I evo, raspoloživost, pouzdanost i preciznost brojila, on zove plus i trake, ističe se na vrhu.

Kupite metar na brojevima Plus u Ukrajini

Možete u našoj internetskoj trgovini dijabetičkih proizvoda i medicinske opreme za dom.

Ako vam je potreban moderan, pouzdan, prikladan i pristupačan mjerač glukoze u krvi za analizu šećera u krvi, internetska trgovina Medhol preporučuje da obratite pažnju na visoko precizni glukometre On Call Plus proizvedene od američke kompanije Acon.

Glucometer On Kol Plus moderan je model glukometra koji je veoma jednostavan i praktičan za uporabu i rukovanje, ima veliku funkcionalnost, lako se uklapa u malu vrećicu i bit će zgodan za određivanje razine šećera u krvi na putovanjima, na poslu, u kući i zemlji.

Takođe kod nas možete kupiti testne trake na poziv ovog glukometra u maloprodaji i sa setovima sa popustom.

Kako biste bolje upoznali glukometar He Call prije kupnje i stvorili potpuniji utisak o njemu, predlažemo da pogledate videozapis (iako preporučujemo da izvadite bilo koji glukometr iz slučaja) i pročitate o prednostima ovog mjerača šećera u krvi (vidi dolje).

Sa pregledom i recenzijama brojila On Call Plus

Ako želite kupiti brojilo On Call Plus, onda ste došli na potrebnu adresu!

Zahvaljujući izravnim isporukama proizvođača, spremni smo vam ponuditi ovaj glukometar po niskoj cijeni, u raznim promocijskim setovima (na primjer, glukometar s jednim, dva ili tri paketa test traka s dobrim popustom pri kupnji kompleta), a zahvaljujući dobro funkcioniranoj logistici dostavljamo vam ga direktno u stan u Kijevu ili ured danas!

Ako živite u drugim naseljima Ukrajine, vašu će narudžbu danas poslati Novom poštom, a možete je primiti u svojoj poslovnici transportne kompanije za samo nekoliko dana.

Karakteristike brojila On Call Plus:

  • On Call Plus je pristupačan, praktičan i funkcionalan mjerač glukoze u krvi.
  • Automatski uključite brojilo kada u njega umetnete test trake.
  • Velika preciznost, potvrđena od vodećih laboratorija u Ukrajini.
  • Rezultat šećera u krvi nakon 10 sekundi
  • Rezultat bez pritiskanja tastera!
  • Mjerač On Call Plus ima veliki i jasan ekran koji pomaže osobama sa slabim vidom da koriste mjerač.
  • Pored toga, uređaj ima funkciju zvučnog signala. Brojilo daje jedan kratak zvučni signal kada je uključen, nakon što je na test traku naneta dovoljna količina uzorka i kada je rezultat spreman. Tri kratka piska pokazuju grešku. Vrsta greške će biti prikazana na ekranu.
  • Uređaj za bušenje ima podesivu dubinu ubrizgavanja lanceta i možete ga odabrati ovisno o debljini vaše kože, što će analizu učiniti manje bolnom.
  • Samo 1,0 µl krvi dovoljno je za krvni test na šećer, a kapilarna zona On Call Plus testne trake omogućit će vam da uzmete uzorak što je brže moguće i bez ikakvog truda.
  • Postoji prilika da "donesete kap" ako ste uzeli premalo krvi za analizu.
  • Mogućnost uzorkovanja krvi sa alternativnih mjesta (dlanova i podlaktica), što uvelike olakšava život prstima osoba oboljelih od dijabetesa tipa 1
  • Glukometar On Call Plus MORA biti kodiran prilikom instaliranja test trake iz novog paketa. Takvo kodiranje garantira visoku mjernu preciznost bez obzira na to koja se serija traka koristi (za kodiranje se koristi poseban čip iz skupa test traka).
  • Memorija za 300 mjerenja s računanjem prosječne vrijednosti za 7, 14 ili 30 dana za praćenje stanja u dinamici.
  • Automatsko isključivanje poziva i mjerač 2 minute nakon uklanjanja test trake pomoći će vam da produžite životni vijek baterije.
  • 1 baterija je dovoljna za 1000 mjerenja.
  • Jamstvo za 5 godina rada od proizvođača!

U početni komplet glukometra He Kol Plus ulazi:

  • Ručka za probijanje prsta (lanceolatni uređaj)
  • Test trake - 10 kom.
  • Lancet - 10 kom.
  • Kodni čip.
  • Futrola za skladištenje i transport
  • Zamjenjiva kapa za uzorke lanceta iz alternativnih lokacija
  • Dnevnik samokontrole
  • Element baterije
  • Garantna kartica
  • Korisnički priručnik (možete ga preuzeti ovdje)

Tim InterHol internetske trgovine uvijek je spreman pomoći vam što brže, jeftinije i povoljnije kupiti brojilo On Call Plus s isporukom i želimo vam duge i sretne godine zdravog i aktivnog života vama i vašim najmilijima!

Recenzije proizvoda

Nema komentara za ovaj proizvod.
Možete ostaviti prvu recenziju. Preporuke o kompaniji Internet prodavnica medicinske opreme „MedHol“

99% pozitivno od 281 recenzije

Relevantnost cijena 100%
Relevantnost dostupnosti 100%
Relevantnost opisa 100%
Pravovremeno izvršenje narudžbe 99%

    • Cijena je trenutna
    • Dostupnost je relevantna
    • Narudžba je izvršena na vrijeme
    • Opis relevantan

Niska cijena satelitskog brojila kompanije ELTA: upute, cijena i prednosti brojila

Elta Satellite Plus - uređaj dizajniran za mjerenje koncentracije glukoze u krvi. Uređaj karakterizira visoka točnost rezultata analize, zbog čega se može primijeniti, uključujući u kliničkim studijama, kada nisu dostupne druge metode. Ovaj se model brojila razlikuje i u lakoći upotrebe, što ga čini jednostavnim za upotrebu kod kuće.

I posljednja prednost vrijedna posebne pažnje su pristupačni troškovi potrošnog materijala, traka.

Tehničke specifikacije

Satellite Plus - uređaj koji elektrohemijskom metodom određuje nivo šećera. Kao testni materijal u nju se ubacuje krv uzeta iz kapilara (smještenih u prstima). Ona se, pak, primjenjuje na kodne trake.

Kako bi uređaj mogao precizno izmjeriti koncentraciju glukoze, potrebno je 4-5 mikrolitara u krvi. Snaga uređaja je dovoljna za dobivanje rezultata studije u roku od 20 sekundi. Uređaj je sposoban za mjerenje nivoa šećera u rasponu od 0,6 do 35 mmol po litri.

Satelitski merač plus

Uređaj ima svoju vlastitu memoriju koja mu omogućava pamćenje 60 rezultata mjerenja. Zahvaljujući tome možete saznati dinamiku promjena nivoa glukoze u posljednjih nekoliko tjedana.

Izvor energije je okrugla ravna baterija CR2032. Uređaj je prilično kompaktan - 1100 na 60 do 25 milimetara, a njegova težina je 70 grama. Zahvaljujući tome, to uvijek možete nositi sa sobom. Za to je proizvođač uređaj opremio plastičnom futrolom.

Uređaj se može čuvati na temperaturama od -20 do +30 stepeni. Međutim, mjerenja treba obaviti kada se zrak zagrije na najmanje +18, a maksimalno na +30. U suprotnom, vjerovatno je da će rezultati analize biti netačni ili potpuno netočni.

Satellite Plus ima neograničen rok trajanja.

Paket paketa

Pakovanje sadrži sve što vam je potrebno tako da nakon raspakiranja možete odmah početi mjeriti šećer:

  • sam uređaj Satellite Plus,
  • posebna ručka za probijanje,
  • ispitna traka koja omogućava testiranje brojila
  • 25 jednokratnih lanceta,
  • 25 elektrohemijskih traka,
  • plastična futrola za skladištenje i transport uređaja,
  • upotrebna dokumentacija.

Kao što vidite, oprema ove opreme je maksimalna.

Uz mogućnost testiranja brojila s upravljačkom trakom, proizvođač je osigurao i 25 jedinica potrošnog materijala.

Prednosti ELTA mjerača brzine glukoze u krvi

Glavna prednost ekspresnog metra je njegova preciznost. Zahvaljujući njemu, može se koristiti i u klinici, a da ne spominjemo sami kontrolu nivoa šećera od dijabetesa.

Druga prednost je vrlo niska cijena, kako za samu opremu, tako i za potrošni materijal. Ovaj je uređaj dostupan svima koji imaju apsolutno bilo koji nivo prihoda.

Treće je pouzdanost. Dizajn uređaja je vrlo jednostavan, što znači da je vjerovatnoća neuspjeha nekih njegovih komponenata izuzetno mala. S obzirom na to proizvođač pruža neograničenu garanciju.

U skladu s njim, uređaj se može besplatno popraviti ili zamijeniti ako se u njemu dogodi kvar. Ali samo ako se korisnik pridržavao ispravnih uvjeta skladištenja, transporta i rada.

Četvrto - jednostavnost upotrebe. Proizvođač je postupak mjerenja šećera u krvi učinio što jednostavnijim. Jedina poteškoća je probiti svoj prst i uzeti malo krvi iz njega.

Kako koristiti satelitski mjerač Plus: upute za upotrebu

Priručnik s uputama isporučuje se s uređajem. Stoga se nakon kupovine Satelita Plus možete uvijek obratiti ako postoji nešto nerazumljivo.

Korištenje uređaja je jednostavno. Najprije morate kidati rubove paketa, iza kojih su skriveni kontakti test trake. Zatim okrenite sam uređaj licem prema gore.

Zatim umetnite traku u poseban utor uređaja s kontaktima okrenutima prema gore, a zatim uklonite ostatak ambalaže trake. Kad sve gore navedeno završi, uređaj ćete morati staviti na stol ili drugu ravnu površinu.

Sljedeći korak je uključivanje uređaja. Na ekranu će se pojaviti kôd - mora odgovarati onom koji je na ambalaži označen trakom. Ako to nije slučaj, morat ćete konfigurirati opremu pogledajte priložene upute.

Kad se na ekranu prikaže ispravan kôd, morat ćete pritisnuti tipku na tijelu uređaja. Poruka "88.8" bi se trebala pojaviti. Kaže da je uređaj spreman za nanošenje biomaterijala na traku.

Sada morate probušiti prst sterilnom lancetom, nakon pranja i sušenja ruku. Zatim ostaje donijeti preko radne površine trake i malo stisnuti.

Za analizu je dovoljna kapljica krvi koja pokriva 40-50% radne površine. Nakon približno 20 sekundi, instrument će dovršiti analizu biomaterijala i prikazati rezultat.

Zatim ostaje kratko pritisnuti tipku, nakon čega će se mjerač isključiti. Kad se to dogodi, možete ukloniti korišćenu traku da biste je odstranili. Rezultat mjerenja zauzvrat se bilježi u memoriji uređaja.

Prije upotrebe, trebali biste se upoznati s pogreškama koje korisnici često čine. Prvo, nije potrebno koristiti uređaj kada se baterija isprazni u njemu. To je prikazano pojavom natpisa L0 BAT u gornjem lijevom uglu ekrana. S dovoljno energije odsutna je.

Drugo, nije potrebno koristiti trake dizajnirane za druge ELTA glukometre. U suprotnom, uređaj će ili prikazati pogrešan rezultat ili ga neće uopće pokazati. Treće, ako je potrebno, kalibrirajte. Nakon što instalirate traku u utor i uključite uređaj, provjerite odgovara li broj na pakovanju onome što je prikazano na ekranu.

Takođe, ne koristite potrošni materijal sa istekom roka trajanja. Nema potrebe da se na traku nanosi biomaterija kada kôd na ekranu još uvijek treperi.

Dovoljna količina krvi treba se istisnuti iz prsta. U suprotnom, uređaj neće moći analizirati biomaterijal, a traka će biti oštećena.

Cijena brojila i potrošnog materijala

Satellite Plus jedan je od najpristupačnijih mjerača glukoze u krvi na tržištu. Cijena brojila počinje od 912 rubalja, dok se u većini mjesta uređaj prodaje za 1000-1100.

Cijena zaliha je takođe vrlo niska. Paket koji uključuje 25 test traka košta oko 250 rubalja, a 50 - 370.

Stoga je kupovina većih setova mnogo isplativija, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da dijabetičari moraju stalno provjeravati razinu šećera.

Čak i uz kupnju paketa koji uključuje samo 25 traka, jedno mjerenje košta 10 rubalja.

Odg: Glucometer on-call Plus

Lanna »24. septembra 2011. 18:29

Odg: Glucometer on-call Plus

Connie »24. septembra 2011. 18:35

Odg: Glucometer on-call Plus

Lanna »24. septembra 2011. 23:23

Odg: Glucometer on-call Plus

Alkion »25. rujna 2011. 9.03

Ne znam ni šta bih rekao, čini mi se da računa, kao da za mene nije pretjerivanje. Juče sam našao nekoliko traka do satelita kako leže okolo, odlučio sam provjeriti 1 mjerenje

Djetelina 9.0
Poziva 12.1
Satelit 10.7

Dakle, ovo je da, bilo je to za mene visoko, čini se da je 9.0, a vidi se da u čitanju, ako se računa, sa satelitom gotovo da i nema razlike.
A da li ste uporedili svoj Van Touch sa drugim glukometrom ili laboratorijom?

Odg: Glucometer on-call Plus

Lanna 26. septembra 2011. 13:21

Odg: Glucometer on-call Plus

Alkion »26. sep 2011. 13:51

Odg: Glucometer on-call Plus

Lanna »26. sep 2011. 13:56

Odg: Glucometer on-call Plus

Alkion »26. septembra 2011. 15:48

Odg: Glucometer on-call Plus

Masyanya 05. oktobar 2011, 19:57

1. Mjerač glukoze u krvi On Call® Plus proizvodi američka tvrtka ACON Laboratories, Inc., smještena u San Diegu, CA 92121, SAD, tj. - u Silikonskoj dolini.
2. ACON Laboratories, Inc. nudi i proizvodi brze dijagnostičke testove, imunološke analize i proizvode za zdravstvo koji kombiniraju visoku kvalitetu i konkurentne cijene. ACON pruža isplativiju medicinsku dijagnostiku za ljude širom svijeta, a poznat je u više od 100 zemalja.
3. Laboratorijska dijagnostika ACON-a u SAD-u uključuje tri glavna područja: dijabetes, kliničku hemiju, uključujući analizu mokraće i imunološki pregled ELISA (analiza enzima povezanih imunosorbentom) / TIFA (ispitivanje imunosorbentom vezanog za enzim), a prva dva su dostupna u Kanadi.
4. Od kraja aprila 2009. godine, ACON se počeo širiti na Kinu, azijsko-pacifički region, Latinsku i Južnu Ameriku, Bliski Istok, Afriku, Indiju, Pakistan i Rusiju.
http://www.acondiabetescare.com/canada/contactus.html
http://www.aconlabs.com/default.html
http://www.aconlabs.com/sub/us/usproducts.html

O upoređivanju očitavanja instrumenata.

OVDE je članak o kriterijumima tačnosti:

Prema DIN EN ISO 15197, brojilo je tačno ako:

1. sa šećerom u krvi nižim od 4,2 mmol / L - odstupanje može biti 0,82 mmol / L gore ili dolje
2. sa šećerom 4,2 mmol / l ili više - odstupanje može biti 20% gore ili dolje

Na primjer:
ako je razina šećera u krvi u uzorku krvi uzetom iz prsta 4,0 mmol / l, tada moderni glukometri mogu pokazati i 3,2 i 4,8 i to je ispravno i tačno (sa stajališta glukometra),
ako je razina šećera u krvi u uzorku krvi uzetom iz prsta 8,0 mmol / l, tada moderni glukometri mogu pokazati i 6,4 i 9,6 i to će biti tačno i tačno (sa stajališta glukometra)

Još uvijek na forumu, ovdje i ovdje postoji link na članak o testiranju u Njemačkoj 27 različitih glukometra kako bi se procijenila tačnost njihovih mjerenja.

Ako želite otići kod kuće laboratorijska tačnost - to je takva

Recenzije o satelitskom Plus metru kompanije ELTA

Važno je znati! Problemi s razinom šećera s vremenom mogu dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, kožom i dlakom, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su naučili gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera uživaju ...

Oni koji koriste ovaj uređaj govore o tome izuzetno pozitivno. Prije svega, oni primjećuju vrlo nisku cijenu uređaja i njegovu visoku preciznost. Drugo je dostupnost zaliha. Napominje se da su test trake za glukometrom Satellite Plus 1,5-2 puta jeftinije nego za mnoge druge uređaje.

Upute za mjerač Elta Satellite Plus:

Kompanija ELTA proizvodi visokokvalitetnu i pristupačnu opremu. Njegov uređaj Satellite Plus u velikoj je potražnji među ruskim kupcima. Postoji mnogo razloga za to, od kojih su glavni: pristupačnost i točnost.

Glucometer kojeg on zove plus: upute i recenzije o uređaju - Protiv dijabetesa

Potreba za kupnjom glukometra pojavila se kada sam ustanovio da imam visoki šećer u krvi. Endokrinolog je rekao da je to u redu, ali morate se pridržavati određene prehrane i budite sigurni da ćete kontrolirati nivo šećera.

Pa, vjerovatno znate šta znači ići u bolnicu na analizu, vrlo je dugo, neugodno i zahtijeva puno slobodnog vremena. A ako radite, onda možete i tražiti dopust s posla.Možete otići u privatnu laboratoriju, ali testovi su tamo plaćeni.

Jedini izlaz je kupovina glukometra. I počeo sam da biram. U ljekarnama i trgovinama medicinske opreme vidio sam ogroman broj modela, različitih oblika, boja, cijene su takođe jako različite, a funkcionalnost je otprilike ista, ovaj zaključak donio sam nakon što sam poslušao priče konzultanata.

Imao sam općenitu ideju, postojali su osnovni zahtjevi: jednostavnost rada, pristupačne test trake. Dakle, prije nego što nisam koristio glukometre, odlučio sam još kupiti ne skupe. Dakle, na suđenju :)

Nakon dugog izbornog postupka, nabavio sam On Call Plus, sistem praćenja glukoze u krvi.

Mala kartonska kutija na kojoj su naznačene karakteristike, popis sadržaja. Unutar kutije su mnoga uputstva, dnevnik dijabetičara, garancijski list.

Takođe se u unutrašnjosti nalazi poklopac na zmiji, koji sadrži sve komponente sistema za praćenje glukoze u krvi: glukometar, bočicu od 10 pc test traka, pakovanje od 10 komada lanceta, uređaj za probijanje, prozirnu kapicu za uzimanje krvi iz prsta, kod ploča, baterija, kontrolno rješenje.

Kontrolno rješenje koristi se za provjeru ispravnosti instrumenta. Prema uputama, potrebno je provesti kontrolni test s otopinom: prije prve upotrebe, prije upotrebe novih test traka, ako postoji sumnja kao rezultat.

Mjerač je vrlo lagan (49,5 g s baterijom), udobno leži u vašoj ruci (veličine 85x54x20,5 mm). Ima veliki ekran dimenzija 35x32,5 mm, brojke koje pokazuju rezultat su takođe velike i jasne. Uključuje se vrlo lako, automatski, samo ubacite testnu traku u prijemnik.

Takođe se automatski isključuje, 2 minute nakon merenja. Trajanje baterije predviđeno je za 1000 merenja ili 12 meseci. Uređaj ima memoriju za 300 mjerenja, s datumom i vremenom mjerenja, može prikazati prosječnu vrijednost za 7, 14 i 30 dana.

Moguće je i prijenos podataka s uređaja na računalo, ali za to morate zasebno kupiti kabel.

Jako mi se svidio uređaj za probijanje.

U njega ugradite lancetu, podesite dubinu probijanja, povučete šok bubanj prema gore, uređaj pritisnete prstom (ili ne prstom, moguće je uzeti krv iz podlaktice ili nekog drugog mjesta), pritisnete dugme i evo ga, bušenje, bezbolno i brzo. Uvijek mi je bilo neugodno darivati ​​krv iz prsta u laboratorijama, pa pokucaju ovaj skarifirač, boli odmah i boli.

Kap krvi za mjerenje uopšte nije potreban ni manje nego u glavi šibice. Vrh test trake treba dovesti do njega, to je kao da uvlači krv u sebe i nakon 10 sekundi rezultat je spreman.

O rezultatu: rezultat je nešto drugačiji od laboratorijskih ispitivanja, provjerio sam, razlikuje se prema gore, tj. merač pokazuje više od laboratorija. Na primjer, mjerač pokazuje 11,9 mmol / L, a laboratorijski rezultat 9,1 mmol / L.

To me ne uznemiruje, ali možda je važno za pacijente s dijabetesom.

Moji utisci: upotreba brojila je laka i jednostavna. Detaljna uputstva na ruskom jeziku za gotovo svaki predmet vrlo su lako razumljiva. Bukvalno je opisana svaka radnja. Testne trake su dostupne, ali po mom mišljenju cijena je previsoka :(

Pregled merača dežurstva plus (Acon)

Ako niste pokupili vrlo nezamjenjivi uređaj - glukometar, rado ćemo vam pomoći u tome. Kako dugo ne pretražujete i ne zagonetkujete koji uređaj kupiti, mi ćemo vam reći o jednom od njih. Glucometer, koji postepeno postaje sve popularniji među dijabetičarima različitih dobnih skupina.

  • Anna Malykhina, medicinska urednica
  • access_time

Ovaj uređaj se zove Dežurstvo plus. Proizvođač je kompanija Acon (SAD). Smatra se prilično preciznim i pouzdanim. To potvrđuju međunarodni certifikat o kvaliteti TÜV Rheinland i vodeće laboratorije u Ukrajini.

Tehničke specifikacije Dežurstvo plus:

- kodiranje pomoću čipa

- elektrohemijska metoda mjerenja

- zapremina krvi za merenje: 1 μl

- opseg određivanja je 1,1

- kapacitet memorije je dizajniran za 300 mjerenja

- vrijeme za određivanje rezultata - 10 sekundi

- prosječenje rezultata - 7, 14, 30

- tip ekrana - LCD

- snaga: CR 2032 3.0V baterija

- Veličina: 108 x 32 x 17 mm

- Težina: 49,5 g sa baterijom

Brojilo se može kupiti zajedno s dodatnim test trakama - 100 komada, što je vrlo zgodno i isplativo! Napokon, test trake se najčešće završavaju u najnepovoljnijem trenutku, što uzrokuje neugodnosti.

Takav komplet uključuje:

- On Call ® Plus sistem

- Ručka za probijanje prsta (lanceolatni uređaj)

- test trake - 10 kom.

- Dodatne test trake - 100 kom.

- Futrola za skladištenje i transport

- Zamenljiva kapa za lancetske uređaje za uzorkovanje sa alternativnih mesta

Trošak je također ugodan - samo 660 UAH.

Merač je mali, jednostavan za upotrebu, uzima malo krvi, i što je najvažnije - daje tačne pokazatelje SC!

Glucometer On-Call Plus (On-Call Plus), Sjedinjene Američke Države, cena 310 UAH, kupi u Kijevu - Prom.ua (ID # 124726785)

Načini plaćanjaGotovina, Bankovni transferNačini isporukePošiljka o sopstvenom trošku, Kurirska dostava u Kijevu

Proizvođač Marka, zaštitni znak ili ime proizvođača pod čijim se znakom proizvodi proizvodi. "Vlastita proizvodnja" znači da robu proizvodi prodavač ili nije certificirana.Acon
Country proizvođačSAD
Metoda mjerenjaFotometrični glukometri - utvrditi promjenu boje testne zone koja je rezultat reakcije glukoze sa posebnim tvarima taloženim na traci. Analiza promjene boje provodi se posebnim optičkim sustavom uređaja, nakon čega se izračunava koncentracija glukoze (glikemija). Ova metoda ima određene nedostatke: optički sistem uređaja je vrlo krhak i treba mu redovitu njegu, a krajnji rezultati imaju grešku.Elektrohemijski glukometri izmjerite struju koja proizlazi iz kemijske reakcije oksidacije glukoze pri kontaktu s enzimom senzora test trake i pretvorite vrijednost trenutne snage u kvantitativni izraz koncentracije glukoze. Daju tačnije pokazatelje od fotometrijskih. Postoji još jedna elektrohemijska metoda - kulometrija. Sastoji se u merenju ukupnog naboja elektrona. Njegova prednost je potreba za vrlo malom količinom krvi.Elektrohemijska
Umjeravanje rezultata: U početku su svi glukometri izmjerili glukozu iz pune krvi, međutim, u laboratorijima se za istu analizu koristi krvna plazma jer je takva metoda mjerenja prepoznata kao tačnija. Plazma sadrži 12% više glukoze, pa su rezultati u plazmi neznatno veći od rezultata za cijelu kapilarnu krv. S tim u vezi, važno je znati kako je uređaj kalibriran i odgovara li njegovo umjeravanje kalibraciji opreme na klinici.Plazma

Zdravo

Mjerač On Call Plus pogodan je, kompaktan i jednostavan za mjerenje šećera u krvi. Glavne prednosti ovog brojila su tačnost, pouzdanost i niska cijena kako za sam mjerač, tako i za test traku do njega.

Uostalom, ne zaboravite da bi ljudi s dijabetesom trebali stalno pratiti razinu šećera u krvi. A svaka nova analiza je nova test traka.

I evo, raspoloživost, pouzdanost i preciznost brojila, on zove plus i trake, ističe se na vrhu.

Pogledajte video: Prirodni Lek - Šećerna Bolest - Diabetes Serbia Belgrade Luna dr novo (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar