Toskanska salata sa pesto bosiljka i mocarelom

Danas je naš meni italijanski klasici. Ova salata se naziva i „Caprese“. Zahvaljujući svojoj boji, crvena (rajčica), bijela (mocarela sir), zelena (sos od bosiljka i pesto), salata od kaprese postala je simbol Italije. Priprema mocarele s rajčicom i pestom je vrlo jednostavna i brza. Za salatu od kapreze najbolje je koristiti sortu rajčice Bull's heart, koja je slatka i mesnata.

U klasičnoj verziji ova salata začinjena je solju, biberom i maslinovim uljem. Ali s umakom od pesto ispada puno ukusniji. Takođe, mocarela sa paradajzom dobro ide uz balzamični sirće. Po želji salatu od kaprese možete nadopuniti lagano prženim pinjolama.

Sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • Salata od 100 g kaša
  • 1 lopta mocarele
  • 2 rajčice (srednje),
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 crveni luk,
  • 20 g pinjola,
  • 3 kašike zelenog pesto,
  • 2 kašike laganog balzamičnog sirćeta (balzamičnog sirćeta),
  • 1 kašičica eritritisa,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • biber po ukusu
  • sol po ukusu.

Sastojci su za 2 obroka.

Kuvanje

Salatu od kaše temeljito isperite pod hladnom vodom i stavite je u sito kako bi voda mogla da iscuri.

Rajčice operite u hladnoj vodi, izvadite stabljiku i narežite paradajz na kriške.

Ocijedite mocarelu i isecite na male kockice.

Ogulite crveni luk, narežite ga i isecite na pola prstena.

Pesto bosiljka stavite u manju posudu i pomešajte sa balzamičnim sirćetom i eritritolom. Paprika po ukusu.

Bele paprike operite u hladnoj vodi, uklonite sjemenke i isecite na trakice.

Uzmite malu tavu i pržite pinjole bez dodavanja ulja, povremeno miješajući, 2-3 minute. Oprez: Proces pečenja može biti vrlo brz, zato budite oprezni da ne spalite pinjole.

Isperite pileća prsa pod hladnom vodom i osušite ih papirnatim ručnikom. Začinite po ukusu solju i paprom. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite pileća prsa do zlatno smeđe boje. Meso treba biti toplo pri posluživanju salate.

Sada trake paprike stavite u šerpu i pržite ih na preostalom maslinovom ulju. Paprika treba malo pržiti, ali ostati hrskava. Stavite papriku sa tave na tanjir i ostavite da se ohladi.

Na tanjure za posluživanje stavite kašastu salatu. Potom stavite paradajz i papriku. Po vrhu pospite luk luk i dodajte kockice mocarele. Narezajte pileća prsa i dodajte u salatu. Na kraju jelo prelijte s nekoliko kašika pesto bosiljka i ukrasite pečenim pinjolama.

Želimo vam uspjeh u pripremi ovog recepta i lijep prilog!

Italijanski klasik


Kulinarski simboli Italije su pica, tjestenina i salata Caprese. Savršeni obrok ne mora biti složen. Sva se italijanska kuhinja pridržava principa jednostavnog i ukusnog, a recept za salatu Caprese uopće nije originalan, ali ima nešto u ovom jelu, neuhvatljivo kao mediteranski povjetarac, nadahnjujući snove o obali i uskim ulicama južnog grada.

Klasična salata Caprese uključuje crvenu rajčicu, bijeli sir mocarela i svježe mirisno zelje bosiljka. Djelomično to objašnjava ljubav Talijana prema jelu, čije se boje u potpunosti podudaraju sa zastavom države.


Talijanska salata Caprese u svojoj domovini, ostrvu Capri, podignuta je u rang nacionalnog blaga. Nećete naći ni jednu jedinu hranu gdje god se posluži ovo poznato jelo. Činilo bi se da jednostavna kompozicija malo ljudi može iznenaditi, ali ne, svaki italijanski kuhar ima tajnu koja jelo čini zaista impresivnim.


Italijani sami Caprese pripisuju kategoriji „antipasti“ ili hladnim predjelima. Salata se obično poslužuje prije večere, kada se za stolom okuplja cijela obitelj. Jelo mora pratiti čašu vina. Ali ne morate biti Italijan da biste kod kuće ponavljali čuvenu salatu Caprese s mocarelom i bosiljkom.


Naravno, recepti sa fotografije, gdje je čitav postupak opisan korak po korak, pomoći će čak i početnicima u pripremi salate Caprese, ali glavna tajna jela je u proizvodima. Kvaliteta sastojaka je vrlo važan faktor, jer ih ima vrlo malo u sastavu jela.


Prije svega morate pronaći krupne, slatke i sočne rajčice. Klasični recept za salatu koristi Bull's Heart, ali neki kuhari preferiraju cherry rajčice. U svakom slučaju, stakleničke neukusne sorte neće uspjeti, pa je bolje kuhati salatu u sezoni povrća.


Za sir ne postavljaju manje zahtjeve. Mocarela u salati mora biti svježa i mlada. U našim trgovinama često možete pronaći sir u salamuri, on će raditi i, što je najvažnije, da se Mozzarella ne presuši. Mocarela iz bivoljeg mlijeka ima idealan ukus za salatu.


I na kraju, bosiljak - zelje, bez kojeg nijedno nijedno italijansko jelo nije kompletno. Imajte na umu da u salatu Caprese trebate staviti zeleni bosiljak, iako je ljubičasta češća u supermarketima. Zelena je mirisnija i sočnija, jednostavno je nemoguće zamijeniti je nekim drugim zelenilom.


Još jedna tajna predjela je oblačenje, to može biti samo maslinovo ulje sa solju i biberom. Najobičnija je salata od kaprese s umakom od pesto, koji, kako kažu neki kuhari, daje jelu izvrstan ukus.

Kako napraviti pesto sos?


Za pesto će vam trebati nekoliko grozdova svježeg bosiljka, šaka prženih pinjola ili badema, tvrdi sir, maslinovo ulje, češnjak, papar i morska sol. Za mljevenje sastojaka, bolje je koristiti obični mort, a ne mikserom, jer zelje može oksidirati i postati smeđe.

  1. Usitnite češnjak i orahe zajedno, a zatim dodajte sol, biber i sjeckani bosiljak, nastavljajući da mljeve kružnim pokretima.
  2. Kad sadržaj maltera postane kremast, možete dodati naribani sir.
  3. Nastavite cijediti smjesu neko vrijeme, na kraju trebate dodati maslinovo ulje.
  4. Za salatu, konzistencija umaka treba da bude tečna, tako da možete sipati više ulja.


Rezultirajućim sosom obilno prelijte salatu od Caprese-a. Uz pesto, njegov će ukus postati bogatiji i višestrukiji.

  • Odvojite sve listove bosiljka i stavite ih na sir s paradajzom.
  • Vrh salata od kaprese posuta grubom crnom paprikom.


Poslužite salatu Caprese odmah i uvijek sa kriškama svježeg bijelog hljeba.


Za dopunu goriva možete koristiti samo mješavinu maslinovog ulja s grubom morskom soli i biberom. Pregledavši ideje na fotografiji, možete originalno poslužiti salatu Caprese, presavijati sir i paradajz u toboganu, pomičući kriške zelenila bosiljka.

Istorija salate caprese

„Caprese“ - ovo je upravo salata, bez da kušate koju, ne možete reći da ste bili u Italiji. Ako detaljnije pogledate gotovo jelo, odmah možete primjetiti zadivljujuću sličnost izgleda sa zastavom Italije, koja ovom laganom i nekompliciranom predjelu daje status nacionalne. Domovina salata od kaprese je ostrvo Kapri na jugu Italije na kojem je ovo jelo uzdignuto na rang lokalnog vlasništva. Otprilike. Kapri možda nije našao više od jednog jela gdje god se pripremala čuvena salata. Pod udarom mediteranskog vjetra, u svjetlom sumraku, u svjetlu treperi svijeća, nema ništa bolje od mirisne svijetle salate mirisne bosiljkom, koju bi, po svim žanrovskim pravilima, trebalo oprati osvježavajućim hladnim Chiantijem.

Naravno da vam nećemo vratiti trenutak susreta s čarobnom Italijom - jedinstvena je, ali salata se može razmnožavati kod kuće, a KhozOboz će vam rado pomoći u tome. Ali prvo ćemo proučiti sastojke i saznati kakvo je jelo Caprese. Prije svega, valja napomenuti da ova salata, kao jelo italijanske kuhinje, spada u dio "hladnih predjela", što na talijanskom zvuči kao "antipasti". Kao što je već jasno iz imena jela, poslužuje se prije glavnog obroka i označava početak večere. Uz takav predjelo sjajno je propustiti čašu vina kao aperitiv. Uzimajući u obzir činjenicu da sastojke u salati treba smanjiti, osigurajte da su svi prve svježine i najbolje kvalitete, a također, ako je moguće, i talijanske proizvodnje - tako da možete postići maksimalnu sličnost s izvornikom. Vrijeme je da shvatimo šta je sve uključeno u čuvenu salatu:

  • Paradajz. Ako koristite klasični recept, onda u "kaprezu" trebate staviti samo rajčice sa srcem. Ova sorta spada u tzv. Ima svijetle boje maline, slatkast, gotovo šećerni okus i zadivljujuću aromu. Radi pravednosti, valja napomenuti da prema KhozObozu odgovaraju i cherry rajčice - imaju odličan ukus. Međutim, ako prema klasiku, tada bi rajčica trebala biti barem krupna i mesnata,
  • Mozzarella - Ovo je klasični mladi italijanski sir koji se pravi od kravljeg mlijeka ili crnog bivola. Zbog činjenice da se ovaj sir brzo pokvari, često se prodaje u obliku mekih bijelih kuglica natopljenih u salamuri. Tako se ne isušuje i čuva se mnogo duže. Oblik i veličina ovih kuglica mogu se potpuno razlikovati od velikih do sitnih, veličine paradajza trešnje. Mocarela sir jedan je od glavnih proizvoda koji se gotovo univerzalno koristi u talijanskoj kuhinji, pa klasični recept preporučuje pripremu salate od kaprese uz korištenje svježe mlade mocarele,
  • Bosiljak - ovo je u suštini tipično italijansko zelje, što nije bez pristojnog recepta za italijansku kuhinju, uključujući salatu od kaprese. S obzirom na činjenicu da postoji nekoliko vrsta bosiljka, skrećući vam pažnju na to da je poželjno koristiti zelene sorte za salate, one su sočnije i aromatičnije, štoviše, klasična salata od kaprese trebala bi izgledati poput boje italijanske zastave, a ljubičasta u nije! Bosiljak se ne može zamijeniti ničim jer upravo zahvaljujući njemu salata ima tako osvježavajući okus i neuporedivu aromu,
  • "Caprese"Sa umakom od pesto ne priprema se u svim regijama, ali mnogi su jednoglasni u mišljenju da pesto daje salatama note posebnog sjaja. Štaviše, pesto se ne može nazvati ne toliko sastojkom, koliko dresingom za salatu, u ovome. U ovom slučaju, jednostavno je bolje dodati malo više maslinovog ulja i dobiti trajniju konzistenciju.

Sad kad su svi sastojci poznati, vrijeme je da naučimo kako kuhati salatu od kaprese s pesto, što ćemo učiniti odmah. Štoviše, na našoj web stranici, u skladu s tradicijom, recept za „caprese“ zasigurno će biti uz fotografiju, što će vam uvelike olakšati zadatak.

Kako napraviti salatu od kaprese

  1. Da bismo pripremili salatu od kaprese sa mocarelom i pesto sosom, pripremićemo glavne proizvode za koje je potrebno narezanje - rajčice i sir,

Prvo nam treba najvažnija stvar - rajčica i sir

Rajčice narežemo na krugove debljinom od 0,7 cm

Sada isjeckajte sir mocarela

Sada raširite rajčice i sir naizmjenično ih međusobno

I za kraj dodamo grančicu bosiljka i sve prelijemo umakom od pesto

To je sve, salata je spremna. Recept koji nudimo za „kaprese“ s fotografijom nije sve nazvan autentičnim, ali cijela poanta je u tome što smo ga prečesto aromatizirali sosom „pesto“, ali prema KhozObozu, u ovom slučaju će se salata ispasti najukusnija i mirisnija. Uz to, upravo je salata od kapresa s pestom koja nam se čini kao naj Italijanska hrana, a doista, toliko je čipsa nacionalne kuhinje u jednom tako jednostavnom jelu!

Nadamo se da će vam salata biti po vašem ukusu i vi ćete je početi pripremati ne samo kao eksperiment ili za promjenu, već i zato što je jednostavno ukusna i jako zdrava. Želio bih vjerovati da će fotografije koje smo tako pomno uveli u ovaj recept učiniti vašu salatu od kaprena ne samo ukusnom već i iznenađujuće jednostavnom za izvedbu. Želim vam kulinarske uspjehe i sjajno raspoloženje za daljnja gastronomska remek-djela. A KhozOboz je uvijek tu - pomoćiće vam i savjetovati - pisite!

Porijeklo

Postoje različiti mitovi i legende u vezi s podrijetlom salata Caprese. Najpopularnija verzija odnosi se na period nakon Drugog svjetskog rata. Smatra se da je recept izmislio posebno patriotski zidar. Volio je polagati punjenje sendviča u boji italijanske trobojnice. Tako je u jednoj od večera kombinirao bosiljak, mocarelu i paradajz na mekom hljebu.

Međutim, postoje istorijski dokazi da nastanak recepta Caprese datira iz 20-ih godina 20. stoljeća. Tada se salata pojavila na meniju hotela Quisisana na ostrvu Kapri.

Posebno je pripremljen za pjesnika futurista Filippo Tommaso Marinetti. Jelo u boji državne zastave stvoreno je da iznenadi pisca koji je kritikovao tradicionalnu kuhinju. Od tada, salata je postala "redovna" u ishrani slavnog Talijana. Čak je i egipatski kralj Farouk I, koji je 1951. posjetio Capri, pohvalio da je Caprese poslužen kao međuobrok.

Salamu od kaprese može pripremiti svako ko nema ni kuharsku vještinu. Dovoljno je imati pri ruci nekoliko sastojaka i nekoliko trikova u glavi.

Dakle, komponente potrebne za klasični recept:

  • Paradajz - 400 g
  • Mocarela sir - 350 g,
  • Svježi bosiljak - 1 hrpica,
  • Maslinovo ulje - 6 kašika,
  • So ukus.

Rajčice operite i uklonite stabljiku. Bosiljak temeljito operemo pod tekućom vodom i odvojimo lišće od stabljika. Mocarelu izvadimo iz salamule i pustimo da se ocijedi.

Paradajz i mocarelu narežite na kriške debljine ne veće od 1 cm, a komade sira i povrće stavite na tanjir. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju i izlijte „narezano“.

Prije posluživanja ukrasimo lišćem bosiljka jer se, u pravilu, brzo venu.

Kiselost rajčice u savršenom je skladu s kremastim okusom sira. Bosiljak je u ovom savezu odgovoran za davanje karakteristične arome.
Caprese očarava svojom jednostavnošću. Ali, postoji nekoliko tajni koje morate znati kako biste stvorili savršeno jelo.

Priprema rajčice

Rajčice za kaprese trebaju biti mesnate i mirisne. Nikada ih ne smijete čuvati u hladnjaku. To ih čini vodenijim i uskraćuje im bogat ukus. Idealno skladištenje - sobna temperatura.

Ako naiđete na rajčice bez izraženog ukusa, onda bi one trebale malo termički „oživjeti“. Da biste to učinili, isjecite ih na kriške, stavite na lim za pečenje i, preliveni maslinovim uljem i belim lukom, pirjajte oko 2 sata na minimalnoj temperaturi.

Osim toga, ako je rajčica isječena i posuta solju, ostavljajući je u ovom obliku 30 minuta, tada će njihova aroma biti mnogo jača.

Izbor mocarele

Jedini sir za kaprezu je mocarela. Na policama je možete sresti u vakum paketu. Ali najbolja je opcija kupiti proizvod u salamuri.

Kako saznati kupujete li kvalitetan proizvod? Vodite se navedenim sastojcima. Za proizvodnju mocarele potrebno je vrijeme. Ako sastav sadrži samo mlijeko, sol, sirište i enzime, onda imate kvalitetan sir. Prisutnost sira ili limunske kiseline ukazuje na ubrzani proces kuhanja.

Neki recepti nude eksperiment sa dimljenom verzijom proizvoda. Ali bolje je da u salatu stavite samo dio ukupne mase sira, jer afumicata ima vrlo snažan ukus.

Idealan izbor je mocarela di buffalo. Ima bogat kremast ukus i doslovno se topi u ustima.

Bosiljak - završni dodir

Svježi bosiljak upotpunjava trobojku salate Caprese. Odaberite zelenilo sa sitnim lišćem. Njihov je ukus mnogo intenzivniji. Slatke biljne sorte što se više uklapaju u obrise ukusa jela. Tu spadaju, na primjer, bazilika Genovese.

Ako sumnjate u kvalitetu zelenila u trgovini, onda nema problema uzgajati ga u loncu na prozorskom prozoru ili u vrtu. Najbolje vrijeme za to je maj ili juni.

Međutim, Caprese se smatra ljetnom salatom, kada košare s namirnicama obiluju svježim povrćem i začinskim biljem.

Kako diverzificirati recept

Za neke je jednostavnost salata Caprese nesumnjiva prednost jela. Drugi, naprotiv, smatraju ga previše "naivnim i dosadnim". Ne odustajte od položaja jer je pretvaranje u nešto novo i privlačno iznenađujuće jednostavno. Samo pročitajte naše savjete. Iako u nekim interpretacijama hrana više neće biti klasična, ali od nje neće malo patiti.

Za piknik

Lokacija kriški u klasičnoj salati u obliku trobojnice privlači pažnju, ali svakako je potrebno vrijeme i prostor za posluživanje. Ako želite napraviti brzi obrok, ili obitelj ide na piknik, samo tada narežite rajčicu i mocarelu na kockice, rukom narežite listove bosiljka, pošaljite sve u posudu i prelijte maslinovim uljem s malo soli.

Neobičan feed

Volite li italijansku salatu, ali želite nešto neobično? Pokušajte da ga poslužite ne na tanjirima, već unutar paradajza. Da biste to učinili, noževima krupne rajčice uklonite nožem i kašikom istresite kašu. Zatim narežite pulpu i mocarelu na kockice, pomešajte sa uljem i prstohvatom soli i rasporedite u pripremljene povrtne „posude“, ukrašavajući listovima bosiljka. Ili napravite suprotno: napravite posude od kuglica sa sirom i poslužite salatu u njima.

U grčkom stilu

Sastojci iz drugih zemalja pomoći će da jelo ostane svježe. Grčka je, na primjer, poznata po svojim maslinama, koje su u potpunom skladu s talijanskom mocarelom i paradajzom. Neće biti suvišno zamijeniti obično maslinovo ulje grčkim sosom. Da biste ga pripremili, izmiješajte u blenderu: prirodni jogurt, sjeckani bosiljak, sol, ulje i malo limunovog soka. Šlag sa umakom hladi se u hladnjaku najmanje 30 minuta, a pre serviranja u salatu.

Zimska kapreza

Zima nije najbolja sezona za potragu za svježim i mirisnim rajčicama. Paradajz osušeni na suncu pomoći će vam da se izvuče iz situacije. Na tanjur stavite rajčicu, naizmjenično tanju od klasične narezane mocarele. U ovoj verziji, bosiljak nije potreban, jer su slatkiši osušenog povrća dovoljni za idiju ukusa. Da biste postigli vrh savršenstva, maslinovom ulju za dodavanje začina morate dodati sjeckane pistacije.

Koktel salata

Verujte svojim očima. Kaprese ne može samo jesti, već i piti. Priprema takvog koktela traje malo duže nego u klasičnoj verziji. Paradajz blanširamo, ogulimo i umutimo blenderom zajedno sa sitno sjeckanim celerom i belim lukom. Smjesa od rajčice raspoređena je u čašama i ukrašena kockicama mocarele, kriškama krastavca, posoljena i prelivena maslinovim uljem. Završni detalj je par listova bosiljka.

Spremanje serije

Za porcionirano posluživanje najbolje su posude ili široke čaše. Salata složena u slojevima izgleda estetski ugodnije. Na dno stavite krušne kruške, pa sir i paradajz. Začinjeno maslinovim uljem ili pesto sosom. Na kraju dodajte nekoliko borovih oraščića i bosiljka.

Salata od kanapsa

Salata s ostrva Capri - odlična opcija za kanape. Male kuglice mocarele zajedno s cherry rajčicom i bosiljkom osjećaju se sjajno na nabodavanju. Začinite jelo u ovom obliku prilično je teško, pa ga možete obogatiti kriškama patlidžana pečenih na roštilju i unaprijed preliti uljem.

Jesenska mešavina

S početkom hladnih kišnih dana pojavljuje se želja za prelaskom na više kaloričnu hranu. Osim tradicionalnih sastojaka, jesenja varijacija hrane uključuje kriške kruške i kriške tanko narezane šunke.

Sa žitaricama

Kaprese sa žitaricama najčešće se poslužuju kao svježi međuobrok ili prilog. Kuvane žitarice (ječam, kuskus ili bulgur) rasporedite na jelu. Tradicionalni sastojci narezani su na kockice. Ići će u drugom sloju. Listovi bosiljka i maslinovo ulje upotpunjuju sastav.

Da biste pripremili zdravu, a osim ukusne i zadovoljavajuće salate, potrebno je uzeti samo jedan dodatni sastojak. Tunjevina u ulju ili u njenom vlastitom soku savršeno se uklapa u obris Capresea. Sir, rajčica i riba se isjeku na kockice, izmiješaju. Začinite jelo uljem, po mogućnosti ekstra djevičanskim i origanom.

Maksimalna opcija proteina

Kapreza napravljena s mocarelom već je dobar izvor proteina. Međutim, ako želite, možete ga napraviti još više proteina. Komadići sira, rajčice i tanko narezane bresole položeni su na "jastuk" rukvice. Salata se aromatizira s malom količinom maslinovog ulja i prelije limunovim sokom.

Gurmanska ponuda

Salata od kaprese tradicionalno je italijansko predjelo, kao i pršut sa smokvama. Dvije klasike, kombinirane u jednu cjelinu, rađaju nenadmašno jelo za prave gurmane. Za to je uobičajena alternacija mocarele - rajčica se razrjeđuje kriškama smokve debljine ne većim od 1 cm. Ukrasite šunkom i prelijte uljem.

Malo egzotično

Voliš li egzotiku? Zatim pokušajte dodati tanke kriške avokada u klasičnu salatu. Sigurno će vas fascinirati ova interpretacija. Druga mogućnost je da začinite jelo od guacamola. Za njegovu pripremu kaša iz avokada avokada pire zajedno s rajčicama (bez kožice i gomila), lukom, belim lukom i sokom od limete. Rezultirajuća mješavina se solji, biber i pusti da se infuzira prije kombiniranja sa Capreseom.

Sadržaj kalorija i korisna svojstva

Klasična verzija Caprese-a prilično je lagano jelo. Kalorični sadržaj u 100 g iznosi svega 177 kcalkoji se sastoje od:

  • Proteini - 10,5 g
  • Masti - 13,7 g
  • Ugljikohidrati - 3,5 g.

Glavna vrijednost salate je u tome što sve komponente koje se u njoj koriste nisu termički obrađene. Shodno tome, najvažnije tvari - vitamini - čuvaju se nepromijenjene.

Paradajz je bogat vitaminima poput C, A, E, K, folne kiseline. Oni imaju dosta kalijuma, doprinoseći normalnom funkcionisanju srca. Ogroman plus rajčice visok je sadržaj antioksidansa koji se naziva likopen. Bori se protiv slobodnih radikala, sprečavajući pojavu određenih oblika karcinoma. Takođe, likopen ima anti-upalna svojstva, poboljšavajući stanje krvnih sudova.

Mocarela je odličan izvor proteina i kalcijuma, neophodnih za zdravlje zuba, noktiju i kože. U odnosu na druge vrste sira, sadrži manje masti.

Maslinovo ulje je poznato po visokom sadržaju: oleinska kiselina koja normalizuje metaboličke procese, omega-9 masne kiseline sa antikancerogenim svojstvima, linoleinska kiselina koja je uključena u procese regeneracije tkiva.

Bosiljak potiče pravilnu probavu, uklanja edeme i pojačava zaštitne funkcije tijela.

Nesumnjive prednosti sastojaka salate čine je izvrsnim jelom ne samo za redovni jelovnik, već i za prehranu ljudi koji se pridržavaju pravila zdrave prehrane.

Tako su otkrivene sve tajne otočića. Sviđalo nam se to ili ne, svi su dužni barem jednom skuhati Caprese. Opustite se na talijanskom, volite ruski, kuvajte onako kako smatrate prikladnim i zapamtite: „Reči istine su jednostavne, poput recepta za salatu od kapreza!“

Pogledajte video: Salata panzanella - salata od kruha, maslina i mini rajčica - Fini Recepti by Crochef (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar