Liječenje tinkture smrti (A do Z)

Svi znaju da mnogi pčelarski proizvodi imaju ljekovita svojstva. Među njima su med, i propolis i još mnogo toga. Međutim, za liječenje različitih bolesti često se koristi pčelinji smrt. O tome što je, koja su njegova svojstva, naučit ćete iz članka.

Šta je ubijanje pčela?

Podmor - to su ostaci uginulih pčela koje se na proljeće izbaci iz košnica. Za zimovanje, u proseku, odlazak do pola kilograma uginulih pčela. Ipak, vrijedi uzeti u obzir da bič koji se koristi za liječenje, kao i dekocije i infuzije na temelju njega ne bi trebali biti podložni kemijskom tretmanu, imati plijesan i neugodan miris. Subpestilencija pčela: ljekovita svojstva

Sitnični rez pčela uključuje vrijedne hemikalije:

Zbog svog sastava, pčelinja subpestilencija može se koristiti kao efikasan lek za lečenje i sprečavanje niza bolesti.

Takođe, smrt pčela uključuje takve komponente:

Alat zasnovan na mrtvim pčelama ima sljedeća ljekovita svojstva:

  • normalizuje pritisak
  • poboljšava krvne sudove
  • ublažava upalne procese,
  • ima anthelmintičko dejstvo (eliminiše giardiju, gliste, mikoplazmu i tuberkulozni bacil),
  • poboljšava imunitet
  • toksini se uklanjaju iz tijela (crijevni, radioaktivni izotopi i soli teških metala).

Pripreme za liječenje raka proizvode se i na bazi ovog sredstva, jer pčelinji hitin ima antiradijacijsko djelovanje.

Smrt pčela korišten je kao lijek u davnim vremenima, uz njegovu pomoć liječili su bolesti desni, dizenteriju, očne bolesti i karbune.

Kako uzimati pčelinje kolike

Mrtve pčele poprimiti u takvim oblicima:

  • pare
  • dekocija
  • liniment
  • alkoholna tinktura,
  • prah pržene pčele.

Način kuhanja čorbe:

  • uzmite veliku kašiku sa ostacima i sipajte 0,5 litara vode,
  • pirjati dva sata,
  • zatim insistirajte još dva sata, a zatim napnite,
  • uzimati jedan do dva puta dnevno tokom jednog mjeseca, 100 ml. Kurs se završava na 10 dana, a zatim se ponavlja.

Da biste kuhali na pari, uzmite 100 g oraha i kuhajte ga u vrućoj vodi 15 minuta. Dobivenu smjesu iscijedite preko gaza. Nanesite ovu gazu na bolesna područja kože, a pčelinju masu nanesite na vrh kao oblog. Sve fiksirajte zavojem i prekrijte celofanom, a zatim ostavite dok se masa potpuno ne ohladi.

Prah na bazi prženih pčelinjih tijela priprema se ovako:

  • pržiti pčele 5 minuta u biljnom ulju, računato je 50 ml ulja po kašičici smrti,
  • dobijenu smjesu ohladiti i samljeti,
  • uzmi ga po žličicu prije jela, popij kozje mlijeko.

Trajanje tretmana prahom je od 1 do 2 mjeseca. Preporučuje se praksa za liječenje miopije.

Liniment je uobičajena mast. Da biste ga pripremili, žlicu pčelinje smrti gnječite do praškastog stanja, a zatim prelijete čašom biljnog ulja, prethodno zagrijanog. Potom gotovu mast stavite u frižider i nanesite po potrebi.

Značajke primanja alkoholne pčelinje tinkture

Da biste napravili tinkturu na alkoholu na bazi pčelinje suppestilencije, trebate uzeti kašiku pčela, mljeti je do praškaste konzistencije i u nju uliti 400 ml votke. Ostavite infuziju tri tjedna i povremeno je protresite. Prijem tinkture ovisi o tome kako će bolest proći. U pravilu se propisuje do 20 kapi dva puta dnevno nakon obroka.

Takva infuzija pomaže normalizaciji krvnog pritiska i poboljšanju pacijentovog stanja kardiovaskularnim i bubrežnim bolestima, cerebrovaskularnim bolestima.

Ovisno o bolesti, infuzija se uzima na taj način:

  • mastopatija - plombe u grudima ujutro i navečer treba podmazati tinkturom pčelinje supspestilencije i uzimati ovaj alat u velikoj kašici prije jela tri puta dnevno,
  • oticanje - Uzimajte tinkturu na prazan stomak, u početku 10 kapi, povećavajući dozu po kapi svaka 4 dana, kada je doza 20 kapi, prijem traje 3 tjedna. Tada se prekida na mjesec dana, a onda se liječenje nastavi za još tri tjedna,
  • gripa - kod prvih simptoma preporučuje se uzimanje mješavine koja je bazirana na jednakim dijelovima tinkture mrtvih pčela i voštanih moljaca. Preporučuje se piti tri puta na dan i piti ga sa medenom vodom,
  • za starije - u ovom uzrastu se preporučuje uzimanje pčelinjih tinktura za povećanje imuniteta i sprečavanje problema vezanih uz starost. Preporučuje se uzimanje u roku od 6-12 mjeseci sa količinom jedne kapi godišnje u ljudskom životu. Kada uzimate tinkture od pčelinjeg subpestilenca, povećava se aktivnost, a hronične bolesti se lakše prenose,
  • varikoznih vena, fibroida i gušavosti - Doziranje tinkture određuje se pojedinačno.

Tinktura od smrti ne preporučuje se za upotrebu pri visokom pritisku, jer može još više povećati.

Medicinski recepti iz pčelinje suppestilencije

Alat na bazi mrtvih pčela ima izvrsna ljekovita svojstva za liječenje tuberkuloze, jer ima anti-upalni i čistički efekt.

Za psorijazu se preporučuje sljedeći recept:

  • uzmite čašu maslinovog ulja i napunite je malim komadom pčelinjeg voska,
  • držite na laganoj vatri dok se vosak ne otopi,
  • izvadite posudu s uljnom masom i ostavite da se odleži sat vremena,
  • u obližnjoj posudi mikserom umutite 2 kašike prirodnog meda, istu količinu pčelinjeg suppestilenaca, kašiku propolisa i isto toliko soka aloe,
  • pomiješajte sadržaj dvije posude, stavite da prokuha i ostavite da se ohladi.

Dobivenom smjesom potrebno je podmazati ljuskaste dijelove kože.

Među ostalim receptima:

  • mucanje - koristite dekociju pčelinje suppestilencije, za djecu - 1 kašika za desert prije spavanja, odraslima se propisuje jedna kašika,
  • parkinsonova bolest - Preporučuje se uzimati mješavinu na osnovu meda i mješavinu izgnječenih pčela. Masa po gustoći treba da liči na tjesteninu. Jedite tri kafene kašike dnevno nakon obroka. Smjesa sadrži puno silikona, pomaže kod ukočenosti, tromboze, tuberkuloze i bolova u udovima. Kurs traje oko 3 meseca.

Ubijanje pčela, kao što je ranije spomenuto, ne preporučuje se onima koji pate od hipertenzije i skloni su krvarenjima. Također, ne preporučuje se upotreba ako ste alergični na med i njegove derivate. Prilikom liječenja pčelarskom smrću treba provjeriti krv na zgrušavanje i protrombinski indeks najmanje dva puta mjesečno.

Lečenje muških bolesti

Smrt pčela pomaže u liječenju muških bolesti poput prostatitisa i adenoma. Ako ga redovno koristite, tada se tumor smanjuje, obnavlja se odljev urina, tajna prostate se vraća u normalu. Muške bolesti sa pčelinjom subpestilencijom leče se nekoliko meseci.

Za liječenje bolesti pripremiti dekociju sa smrću, medom i propolisom trebate uzeti žlicu pčelinjih proizvoda, sipati pola litre vode i kuhati dva sata na laganoj vatri. Ostavite da se juha kuha na sobnoj temperaturi dva sata, procijedite kroz sirnicu, dodajte 2 kašike propolisa i meda i sve promiješajte. Uzimajte dva puta dnevno po jednu kašiku. Nakon mjesec dana liječenja, napravite pauzu od tjedan dana, a zatim je nastavite. Preporučeno trajanje liječenja je najmanje 4 kursa.

Drugi recept zasnovan na smrti pčela je ovaj: pomiješajte u jednakim omjerima alkoholnu tinkturu smrti pčela i ekstrakt voštanog molja. Prije nego što uzmete proizvod, dodajte mu istu količinu homogenata drona. Treba ga uzimati čajnu kašiku tri puta na dan, ne možete ga piti.

Šta tinktura škorhiona izliječi?

Šta je smrt? To su tijela mrtvih pčela, koje pčelari na proljeće i ljeto prikupljaju i obrađuju na poseban način. U budućnosti se koriste kao sirovina za pripremu različitih narodnih lijekova - uključujući tinkture pčelinje suppestilencije na alkoholu.

Prednosti tinkture smrti ogledaju se u:

hitozan. Ona promiče eliminaciju toksičnih supstanci iz tijela, poboljšava rad srca, endokrinog sistema, bubrega, a također ubrzava zarastanje tkiva, poboljšava koagulaciju krvi i djeluje kao prirodni anestetik.

melanin. On igra ulogu enterosorbenata - apsorbira sve štetne tvari, neutralizirajući njihove učinke na zdravlje. Ako se udruže, hitozan i melanin pomažu u snižavanju holesterola, rješavanju plakova i omogućavaju efikasnu prevenciju moždanog udara.

apitoksin. Ova tvar je poznatija kao pčelinji otrov. Omogućuje dezinficirajući, protuupalni, regenerativni i anestetski učinak. Apitoksin takođe snižava holesterol, normalizuje krvni pritisak, poboljšava protok krvi, pozitivno utiče na rad nervnog sistema, a prema najnovijim teorijama pomaže čak i pri smanjenju tumora.

heparin. Koristi se kao antikoagulant - supstanca koja sprečava koagulaciju krvi. Poboljšava vaskularnu propusnost, potiče resorpciju kolesteroloških plakova, pozitivno utječe na rad srca.

Pored toga, sastav mrtvih pčela bogat je i vitaminima (A, grupe B, C, D, E, H, K), mineralima (kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum itd.), Organskim kiselinama.

Svojstva tinktura smrti

za tijelo u cjelini: jača imunološki sustav, ima antioksidativno djelovanje, usporava proces starenja

za kardiovaskularni sistem: poboljšava rad srca i krvotok, normalizira krvni tlak, jača krvne žile, snižava kolesterol, pomaže resorpciju plakova, prevencija je moždanog udara, koristi se za liječenje varikoznih vena

za gastrointestinalni trakt: ubrzava metabolizam, normalizuje crevnu mikrofloru, pomaže u uklanjanju helmintiza, koristi se za lečenje gojaznosti, poboljšava rad jetre i bubrega

za endokrini sistem: normalizuje štitnjaču

za muški genitourinarni sistem: poboljšava erekciju, povećava libido, povećava aktivnost sperme, koristi se za liječenje i sprječavanje impotencije, neplodnosti, prostatitisa

za ženski genitourinarni sistem: pojačava seksualnu želju, koristi se za liječenje većine upalnih bolesti (npr. cistitisa) i fibroida materice

za zglobove: ublažava upale, neutralizira bol, koristi se za liječenje artritisa, artroze, osteohondroze, reume i gihta

za oči: koristi se za lečenje upalnih bolesti (konjuktivitis, keratitis itd.)

za kožu: ima regenerativni i protuupalni učinak, koristi se za liječenje dermatitisa i psorijaze

Prema recenzijama, primjena tinkture pčelinje suppestilenke na votki ima pozitivan učinak na rezultate liječenja raka. A sve zahvaljujući melittinu koji se nalazi u pčelinjoj otrovini. Vjeruje se da je u stanju uništiti stanice tijela i usporiti rast tumora, ali njegovo je djelovanje mnogo sigurnije od ostalih supstanci poznatih medicini.

Srodni članci :

Tinktura pčelinje suppestilencije možete kupiti direktno iz našeg pčelinjaka "Svyy honey":

Kako napraviti tinkturu mrtvih pčela?

Za pripremu alkoholne tinkture od smrti trebat će vam dva glavna sastojka. Kao što naziv govori, to je more pčela i alkohola (60-70 stepeni tvrđava).

Zanimljiva činjenica: ne brkajte ekstrakt pčelinje suppestilencije sa svježim sirovinama koje je sakupio pčelar. Druga opcija se smatra mnogo bogatijim izvorom korisnih svojstava. Ovo treba koristiti za pripremu tinkture kod kuće. A ekstrakt je masa u prahu, koja se nabavlja u industrijskom obimu i distribuira na prodaju u ljekarnama.

Recept za tinkturu pčelinje suppestilencije:

1. korak: kupiti više. Najbolje je kupiti sirovine od pčelara, nakon što odredite da li je košnica tretirana bilo kojim hemikalijama. Tijela malih toaleta trebaju biti čvrsta, bez znakova propadanja i plijesni mirisa. Preporučujemo vam da kupite unaprijed osušeni skorb - ne zahtijeva nikakve pripremne radnje. Za kuhanje trebat će vam oko 20-25 grama sirovina.

2. korak: pomiješajte sastojke. Sipajte 1 kašiku štetnosti „sa klizom“ (20-25 grama) u posudu od tamnog stakla. Sipajte 200 ml alkohola, luka ili votke. Imajte na umu da jačina pića treba biti najmanje 60 stepeni. Sadržaj dobro protresite i stavite na hladno mesto, nedostupno suncu.

Korak 3: insistirati na vodici na mrtvim pčelama. To se mora obaviti u roku od 3 sedmice. Ne zaboravite da povremeno protresete sadržaj. Gotov proizvod trebao bi postati smeđi. Prije upotrebe, tinkturu pčelinje suppestilencije treba filtrirati kroz gazu, ostavljajući samo tečnost. Tela pčela mogu biti bačena.

Navedeni recept za tinkturu pčelinje suppestilencije pruža koncentraciju od 10%. U nekim slučajevima, kako bi se povećala efikasnost lečenja, preporučuje se uzimanje leka od 20% ili 30%. Da biste to pripremili, povećajte proporcije štetnosti: u skladu s tim, za 200 ml alkohola trebat će vam 2 ili 3 žlice sirovina.

Kako piti tinkturu smrti?

Upotreba tinkture iznutra je relevantna za akutne respiratorne infekcije, bolesti kardiovaskularnog, endokrinog i genitourinarnog sistema, kao i gastrointestinalnog trakta.

Doziranje narodnog lijeka ovisi o njegovoj koncentraciji. Za određivanje dnevne norme 10% tinkture, presudna je vaša dob. Broj godina - a potreban je broj kapi koje treba podijeliti u 2 doze. Na primjer: ako imate 40 godina, onda biste trebali piti 20 kapi 2 puta dnevno.

Doza 20% tinkture bit će 2 puta manja. I.e. Za određivanje dnevne norme potrebno je podijeliti dob na 2 - i dobiveni broj podijeliti u 2 doze. Na primjer: ako imate 40 godina, onda morate piti 10 kapi 2 puta dnevno.

Kapi smrti preporučuje se razdijeliti u 50 ml vode (oko ¼ šolje). Lijek treba piti odmah nakon jela. Trajanje kursa - 1 mesec.

Imajte na umu da su gornje doze preventivne. Ako planirate koristiti narodni lijek za liječenje određene bolesti, preporučujemo da se prvo posavjetujete sa svojim liječnikom. Odredit će optimalan broj kapi i trajanje tijeka jedenja pčelinje suppestilencije.

Alkoholna tinktura: lokalna primjena

Uz bolesti zglobova i kožne tegobe, moguće je upotrebljavati narodni lijek izvana - u obliku kompresa, losiona itd.

Za postupak će vam trebati gusta gaza. Razvaljajte ga nekoliko puta i natopite svako područje tinkturom. Stavite na zahvaćeno područje tijela, namotajte ga zavojem ili ručnikom i ostavite 5-10 minuta. U nekim slučajevima trajanje postupka može biti i duže. Nanesite takve komprese 2 puta dnevno.

Zanimljiva činjenica: u slučaju akutne boli u zglobovima ili kralježnici, preporučujemo lagano zagrijavanje tinkture morbiditeta na alkohol. Daljnji algoritam postupaka je isti: namočite gazu i stavite je na područje gdje ima nelagode. Preporučuje se i zamotati u deku kako toplota ne bi tako brzo odmicala.

Tinktura morbiditeta na alkohol: pregledi i kontraindikacije

Unatoč širokom rasponu korisnih svojstava, narodni lijek ima svoje kontraindikacije. Glavna od njih je pojedinačna netolerancija na pčelarske proizvode.Možete čak provjeriti i kod alergija kod kuće: nanesite malu količinu tinkture na kožu u zglobu. Ako u roku od 12 sati imate svrbež, crvenilo, osip ili druge neugodne simptome - upotrebu lijeka treba odmah prekinuti.

U nekim je slučajevima upotreba alkohola čak kontraindicirana (akutna upalna oboljenja gastrointestinalnog trakta, poremećaji srčanog ritma, trudnoća itd.). Da biste objektivno procijenili situaciju, preporučujemo da se najprije konsultujete s liječnikom.

Čuvajte alkoholnu tinkturu na tamnom i hladnom mjestu (pri temperaturi od +5 do +18 stepeni). U tu svrhu su najprikladniji obični hladnjak i gornja polica, gde mala deca ne mogu dobiti lek.

Obratite pažnju na posuđe za čuvanje tinkture. Ne preporučuje se držanje alkohola u posudama izrađenim od polimernih materijala, kao i pocinčanim ili aluminijskim. Najbolja opcija je staklo. Također ne zaboravite na nepropusni poklopac.

Rok trajanja narodnog lijeka, u skladu sa svim uvjetima skladištenja, je do 12 mjeseci.

Hemijski sastav

Za liječenje mnogih bolesti koristi se ubijanje pčela čija se korisnost utvrđuje prisustvom sljedećih biološki aktivnih tvari:

  • amino spojeva (50-80%),
  • melanin
  • heparin
  • hitin
  • pčelinji otrov
  • masni insekti
  • vitamini
  • mineralni elementi.

Amino jedinjenja su predstavljena proteinima, organskim kiselinama, heparinom i enzimima. Sastav masti uključuje polinezasićene kiseline i jedinstvene fitosterole.

Melanini su pigmenti koji kožu, kosu i iris oboje u tamnu boju. Ujedno su prirodni antioksidanti. Melanini apsorbiraju ultraljubičaste zrake, štiteći tijelo od štetnih utjecaja. Postoji obrnuto proporcionalan odnos između koncentracije melanina i brzine akumulacije radionuklida.

Također, melanini normaliziraju korisnu mikrofloru u tijelu i služe kao enterosorbenti: oni uklanjaju otrove iz tijela u početnim fazama trovanja.

Hitin je prirodni polimer koji služi kao građevinski materijal za unutarnji kostur insekata i njihovu vanjsku školjku. Od nje se dobija hitozan koji se koristi u farmakologiji, kozmetologiji, kuhanju (od nje se prave dijetalni proizvodi) i u proizvodnji dodataka prehrani.

Chitin vraća pravilnu probavu i pomaže u uklanjanju masnoća iz tijela, eliminirajući višak kilograma. Takođe ima atoksičan i konzervativni efekat, pojačava miris i ukus.

Korisna svojstva

Proizvod ima analgetska, protuupalna, dezinfekcijska, baktericidna, antivirusna, hepatoprotektivna, regenerativna, antitoksička, imunostimulirajuća, antikonvulzivna, antioksidacijska, diuretička i choleretic svojstva.

Ima kompleksan uticaj na organizam:

  • jača imuni sistem
  • povećava otpornost tijela na štetne faktore iz okruženja i stresove,
  • ubrzava metabolizam,
  • stabilizira hormonalnu razinu,
  • normalizuje pritisak
  • snižava holesterol
  • obnavlja crijevnu mikrofloru,
  • uništava patogene
  • poboljšava stanje kostiju, hrskavice i zglobova,
  • neutralizira otrove
  • uklanja toksine
  • pomaže tijelu da se oporavi od izloženosti radijaciji,
  • pročišćava krv
  • potiče resorpciju krvnih ugrušaka,
  • ublažava upale,
  • ubrzava regeneraciju tkiva,
  • usporava proces starenja
  • povećava tonus tela,
  • jača folikule dlake,
  • daje koži elastičnost i čvrstinu
  • poboljšava opšte dobro.

Chitosan anestezira i ubrzava zarastanje rana, jača imunološki sustav, obnavlja kožu i sluznice oštećene opekotinama, povredama i upalnim procesima. Lijekovi, koji uključuju hitozan, kontroliraju sintezu hormona, pročišćavaju krvne žile, stabilizuju metabolizam masnoće, obnavljaju crijevnu mikrofloru, normaliziraju probavu, uklanjaju toksine, uništavaju klice, liječe čireve i patologije štitnjače, povećavaju oštrinu vida, normaliziraju rad jetre i normaliziraju rad jetre. normalna koncentracija šećera.

Melanin uklanja štetne tvari iz tijela, štiti kožu od negativnih utjecaja ultraljubičastoga zračenja, štetno utječe na štetne mikroorganizme.

Heparin inhibira upalne mehanizme bez obzira na genezu, učestvuje u hematopoezi, normalizuje disanje. Ali njegova je glavna funkcija sprječavanje zgrušavanja krvi, uslijed čega se krvne žile pročišćavaju i njihov tonus povećava, poboljšava se propusnost vena i arterija, a smanjuje se i rizik od tromboembolije i srčanog udara. Ovo svojstvo se koristi u hirurgiji.

Pčelinji otrov mrtve pčele imaju blaži efekat. Zbog toga je moguće liječiti smrt čak i onima kojima je tradicionalna apiterapija kontraindicirana. Čak i nakon izlaganja toploti, otrov ne gubi svoja korisna svojstva. Pčelinji otrov pomoći će da se izbori sa nesanicom, aktivira cirkulaciju krvi, poveća hemoglobin, poboljšava apetit.

Pčelinje masnoće povećava imunitet, normalizira krvni pritisak, reguliše vitalne procese.

Zbog svojih korisnih svojstava, ovaj alat se aktivno koristi kod bolesti endokrinog, probavnog, respiratornog, cirkulacijskog i mišićno-koštanog sustava, bubrega, jetre, organa vida i kože, onkologije. Upotreba pčelinje suppestilencije za mršavljenje omogućava vam brzo gubljenje kilograma.

Kontraindikacije

Uprkos ogromnim blagodatima uginulih pčela, ima nekih kontraindikacija. Morate napustiti upotrebu ljekovitih sirovina sa:

  • alergije - uključuje se polen koji je alergen
  • akutni oblik bolesti
  • pogoršanje hroničnih tegoba,
  • ozbiljne patologije srca i krvnih sudova,
  • zatajenje jetre i bubrega,
  • ozbiljni mentalni poremećaji
  • trudnoća i dojenje,
  • lečenje dece mlađe od pet godina.

Prije upotrebe pčelinjih kolika za liječenje, morate proći sveobuhvatan pregled i posavjetovati se s ljekarom. Nemoguće je sami postaviti dijagnozu, jer su simptomi raznih bolesti često slični. Kao rezultat toga, gubi se vrijeme potrebno za pravovremeno liječenje.

Indikacije za upotrebu

Tretman mrtvim pčelama preporučuje se za:

  • slabljenje imuniteta,
  • kvar
  • pretežak
  • muški problemi (adenoma prostate, seksualna disfunkcija),
  • ginekološke bolesti (upala jajnika, miom),
  • masturbirati
  • respiratorne bolesti
  • vaskularne patologije (tromboflebitis, ateroskleroza),
  • bolesti mišićno-koštanog sistema (artroza, artritis, bursitis),
  • neurološke bolesti (radikulitis, išijas),
  • nervni poremećaji
  • patologije probavnog i genitourinarnog sistema,
  • bolesti organa vida (miopija),
  • dermatoloških problema (rane, trofični ulkusi),
  • benigni i maligni tumori.

Takođe se preporučuje upotreba ovog korisnog proizvoda i nakon dužih bolesti. To će vam pomoći vratiti izgubljenu snagu.

Pčela smrt za muškarce koristi se u obliku dekocija i alkoholnih tinktura. Tinktura od alkohola koristi se jednom dnevno po 20 kapi. Topla dekokcija suvih insekata (uzima se dva puta dnevno, 20 mililitara, rastvorena u pola čaše vode), pomiješana sa medom i tinkturom propolisa, poboljšava rad muškog genitalnog područja, ublažava upale, liječi prostatitis, ublažava stres, obnavlja seksualnu funkciju, sprečava benigne degeneracije obrazovanje u malignom.

Ali nemojte se pouzdati u brzi rezultat. Čorba ima blagi učinak. Stoga ga trebate uzimati najmanje mjesec dana.

Prekomorske kontrole djeluju gušterače i štitne žlezdekao i spolne žlijezde, normalizira sintezu hormona i vraća hormonsku ravnotežu. U tu svrhu pijte alkoholnu tinkturu u mjesečnim kursevima.

Lečenje subpestilencije kod pčela dijabetes melitus omogućava vam da smanjite koncentraciju glukoze i poboljšate opće stanje. Nakon jela popijte 15 kapi alkoholne tinkture.

At onkologija Preporučuje se piti dekociju 3 puta dnevno. Počnite s 10 kapi. Svakom narednom dozom doza se postepeno povećava, dovodeći do žlice. Kako bi poboljšali učinak decokcije, prethodno očiste organizam od toksičnih tvari i toksina. Ali u slučaju raka, selekcija pčela može se koristiti samo kao dodatak glavnom liječenju, a ne na njegovom mjestu.

Pčela smrt za gubitak kilograma Štediće vas od viška kilograma, ali kako biste postigli pozitivan rezultat, potrebno je redovno provoditi terapiju. Pri gubljenju kilograma uzima se u obliku dekocija ili alkoholne tinkture. Lijek piju tri puta dnevno po kašiku.

Ekstrakt alkohola ublažava upala i bolzaceljuje rane. Stoga se široko koristi za bolesti zglobova: artroza, artritis, bursitis. Trljanje, oblozi i masti pomoći će da se riješite problema i vratite pokretljivost zglobova. Oni ublažavaju bol, ublažavaju stres i povećavaju amplitudu pokreta. Efektivan učinak imaće kupka u koju su uronjene ruke ili noge četvrt sata. Za nju se koristi suhi proizvod, prelije kipućom vodom i infuzira 20 minuta.

S patologijama genitourinarni sistem, prije jela, pijte 15 kapi alkoholne tinkture dva puta dnevno. Kurs terapije je mjesec dana. Tinktura od alkohola može se zamijeniti dekocijom. Pije se dva puta dnevno po kašika.

Vanjski lijekovi pomoći će da se riješe akne i furunculosisizlečiti mehanička i termička oštećenja. U tom je slučaju potrebno navlažiti tkivo u pčelinjem ubodu i pričvrstiti na oštećeno područje.

At kardiovaskularni poremećaji dnevno (tokom dva meseca) preporučuje se piti milimetar alkoholne tinkture. Tonizira i jača zidove krvnih žila, snižava krvni tlak, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka. Može se koristiti i u terapeutske i u profilaktičke svrhe. Uz varikozne vene i tromboflebitis možete napraviti i tople komprese.

At bolovi u zglobovima i mišićima komprese, mlevenja i masti na bazi krasta se utrljavaju u mjesto lokalizacije sindroma boli.

Za eliminaciju vizuelni problemi a za poboljšanje oštrine vida preporučuje se upotreba bučinog prženog suncokretovog ulja ispranog mlijekom ili vodom. Ali protivnici ove metode tvrde da visoke temperature slabe biološku aktivnost spojeva.

Poboljšajte imunitet a izbjeći česte prehlade pomoći će alkoholna tinktura. Mesec dana, svaki dan, uzimajte onoliko kapi koliko je osoba. Nakon šest mjeseci, kurs terapije se ponavlja. Posebno se preporučuje starijim osobama.

At ginekološke bolesti tokom meseca tri puta dnevno popiju kašiku alkoholne tinkture.

Pripravci za subpestilenciju pčela

Čiste mrtve pčele koriste se izuzetno rijetko. Da bi se postigao optimalan učinak, potrebno je izvući komponente smrti, posebno hitozan. Nakon ekstrakcije možete početi pripremati dekocije, tinkture, masti.

Da bi smrtnost pčela mogla dobrobiti organizmu, potrebno je koristiti visokokvalitetne sirovine. Mora biti svjež, dobro osušen, bez plijesni i raspada. Prašak možete kupiti u ljekarni. Pogodan je za vanjsku i unutrašnju upotrebu.

Da bi narodni lijekovi mogli proizvesti željeni rezultat, potrebno ih je zaštititi od povišene temperature i ultraljubičastih zraka, kao i pratiti tačnu dozu. Možete koristiti mrtve insekte samostalno ili u kombinaciji s drugim pčelarskim proizvodima.

Najlakši način za kuhanje dekocija. Zbog niske koncentracije aktivne tvari nježno djeluje na organizam. Ali trebate ga uzimati prilično dugo - od šest mjeseci do godine.

Da biste pripremili dekociju zdrobljenih suhih pčela (10-15 grama), prelijte kipućom vodom (pola litre) i kuhajte jedan sat. Insistirajte 2-3 sata. Nakon filtriranja, po želji dodajte med (10-20 mililitara) i alkoholnu tinkturu propolisa (5 mililitara) kako biste povećali efikasnost dekocije.

Pijte pire 2 puta dnevno na prazan stomak mjesec dana. Nakon šest mjeseci, možete ponoviti tijek terapije.

Tinkture se razlikuju od matičnih u veće koncentracije. Koriste se u slučajevima kada morate postići brz rezultat.

Za pripremu tinkture zdrobljene sirovine (20 grama) prelije se alkoholom (250 mililitara) i stavi u teglu od tamnog stakla. Nakon što se meša, ostaviti da se insistira 15-20 dana na sobnoj temperaturi, povremeno protresejući. Pije 20 mjeseci, nakon razrijeđivanja toplom vodom u omjeru 1:10, mjesec dana. Nakon dvonedeljne pauze, po potrebi ponovite kurs.

Takođe je poznata i druga opcija za pripremu tinkture. Suhe pčele (eventualno neočišćene) sipaju se votkom u omjeru 1: 2 i zagrijavaju u vodenoj kupelji do 40 ° C. Inzistirajte na jelima s tamnim staklom oko 10 dana. Filtrirana tinktura se pije 5 mililitara jednom dnevno, ispere se vodom ili pomiješa sa medenom vodom. Kurs terapije je 1-2 mjeseca. Nakon pauze terapija se ponavlja.

Kako liječiti zglobove sa pčelinjom subpestilencijom

Komprese na bazi alkoholne tinkture iz pčelinjih suppestilencija pomažu u prevladavanju bolesti zglobova poput:

Bolesna područja tijela trebaju unaprijed tretirati svinjsku mast bez soli, a zatim nanesite gazu koja je prethodno umočena u alkoholnu tinkturu pčela. Fiksirajte zavoj i omotajte ga vunenom krpom. Takve manipulacije treba obaviti prije spavanja, dok se ne poboljšaju.

Kako biste ublažili bolove u zglobovima i riješili se tromboflebitisa, preporučuje se upotreba linimenta - ovo je prašak od pčela, koji se puni vrućim biljnim uljem. Držite u frižideru. Oni liječe bolno mjesto, prethodno ga zagrijavajući. Alkoholna tinktura se takođe može jednostavno koristiti za trljanje bolesnih područja.

Takođe zglobovi mogu tretirati posebnom mazivom na osnovu pčelinje suppestilencije priprema se na sljedeći način:

  • uzmite 30 g pčelinjeg voska, 20 g propolisa i 10 g svinjskog mesa,
  • rastopite sve u vodenoj kupelji, promiješajte i uklonite sa vatre,
  • dodajte 2 kašike smrti u prahu i jednu kašiku korijena plantaže i hrena u obliku praha,
  • prilagodite 2 dana

Podmažite problematična područja dok ne dođe do poboljšanja. Liječenje dijabetesa Subpestilencija pčela ima takve terapeutske efekte kod dijabetesa:

  • snižava šećer u krvi
  • poboljšava opšte dobro,
  • poboljšava metabolički proces i propusnost membrane,
  • poboljšava se elastičnost zidova posuda,
  • holesterol se smanjuje.

Prevencija taloženja masnoće u jetri može se učiniti tako što se uzima šparga s medom, a ako postoji alergija, prebaci se u biljno ulje. Takođe, kod dijabetesa preporučuje se uzimanje 5-postotne tinkture smrti po 15 kapi svakog dana nakon obroka.

Tinktura subverzivnog za unutrašnju upotrebu

• Tinktura za oralnu primjenu čisti krvne sudove, poboljšava sastav krvi, koristi se u složenom liječenju gotovo svih bolesti kao opće sredstvo za jačanje i protiv starenja. Uzmite 2 kašike. l suhe i mljevene ostruge, prelijte je sa 0,5 l votke u posudu od tamnog stakla, zatvorite tijesnim poklopcem i držite najmanje 21 dan na tamnom mjestu. Tresti se svakodnevno tokom prve nedelje, a zatim 2-3 puta nedeljno. Po želji možete omotati tamnu bočicu folijom. Stavite u kuhinju tako da vam je uvijek pred očima i često je protresite.Zatim tinkturu treba filtrirati i čuvati na tamnom mjestu, čvrsto zatvorenom dobrom plutom. Da biste izbjegli štetu, morate započeti s malim dozama, na primjer, sa 2-3 kapi, a 2-3 dana promatrati svoje stanje. Zatim postepeno dovirajte dozu u normalu i podvrgnite se liječenju. Uzmite koliko kapi imate, podijelite ovu količinu u 3 doze. Na primjer, ako imate 75 godina, uzimajte 25 kapi 3 puta dnevno 15-20 minuta prije obroka u maloj količini vode (možete s 1 kašikom meda). Kurs lečenja je 1-3 meseca. Ako imate više od 50 godina, ponavljajte svakih šest mjeseci. Ako iz nekog razloga ne možete uzimati tinkturu prije jela, pijte između obroka ili odmah nakon toga, ali tečaj će biti duži.

Vanjski sadržaji

Mast će imati efikasno dejstvo. Oni će ublažiti bol, ublažiti upale, ubrzati zarastanje rana i povećati pokretljivost zglobova. Takva će mast biti korisna kod rana i čira na koži, bolova u mišićima, bolesti zglobova, varikoznih vena, intervertebralnih kila.

Mast se može lako pripremiti kod kuće miješanjem suhog drobljenog oraha (20-80 grama) s toplim povrćem ili maslacem ili vazelinom (250 mililitara).

Još jedna opcija: pomiješajte propolis ili pčelinji vosak (25 grama), orah (pola čaše), biljno ulje (50 grama), aloe (pola lista). Ostaviti na jedan dan u frižideru.
Alat se trlja u oštećena područja tijela, zagrijavajući se, najbolje po noći, kada se tijelo što više opušta.

Pored masti, široko se koriste komprese. Mrtve insekte preliju se kipućom vodom da se potpuno pokriva, i ostave na četvrt sata u vodenoj kupelji. Nakon isušivanja vode, sirovine se stavljaju u vrećicu od platna. Nanesite na bolno mjesto, umotani u celofan i osigurani zavojem, dok se kompres ne ohladi.

Alkoholna tinktura se može koristiti za mljevenje. Suve sirovine se stavljaju u staklenu posudu, prelijevaju alkoholom tako da njegova razina malo premaši subpopulaciju. Inzistirajte na sobnoj temperaturi 2-3 nedelje, povremeno mućkajući.

Druga vrsta vanjskog lijeka je para. Tijela mrtvih pčela prelijevaju se vrućom vodom u omjeru 1: 2 i ostave se pola sata na toplom da se kuhaju. Smjesa se iscijedi i koristi za komprese.

Značajke skladištenja

Kako zadržati pčele mrtve? Kako bi se izbjegla pojava plijesni mirisa i plijesni, potrebno je osigurati uvjete za pravilno skladištenje pčelinje suppestilencije. Uklonite mrtve insekte iz košnice nekoliko puta u toku zime. Prije nego što ga stavite na čuvanje, ribanje se čisti od voska i raznih nečistoća. Da biste to učinili, prosijati se kroz sito ili drugo sredstvo za dodavanje. Zatim se proizvod dobro osuši u pećnici na 50 ° C.

Treba poštovati i sljedeća osnovna pravila:

  • naći suvu, hladnu prostoriju koju je potrebno povremeno ventilirati,
  • smeće stavite u pamučnu vrećicu ili kartonsku kutiju,
  • iz sobe izvadite ljute proizvode.

Skladištenje pčelinje suppestilencije moguće je u zamrzivaču hladnjaka. Ali istovremeno se ne smije dozvoliti otapanje.

Ako slijedite sva gore navedena pravila, tada će se rok trajanja ovog pčelinjeg proizvoda povećati na godinu dana.

Kako čuvati smrt ako se medicina pripremi na njezinoj osnovi? Alkoholne tinkture čuvaju se u zatvorenom, tamnom mjestu, dva do tri mjeseca. Juha se mora staviti u frižider. Mora se koristiti unutar polumjeseca. Vodene tinkture stavljaju se 15 dana na hladno tamno mjesto.

Šta se dogodi?

Podmor može biti ljetni i zimski, što utiče na njegove vrijednosti. Ljetna smrt je jak, zdrav insekt koji uglavnom umire slučajno, a u velikim količinama sadrži koncentrirani otrov. Stoga je takav proizvod mnogo korisniji i bolji.

Prednost zimske smrti je što je više u količini, pa se lakše sakuplja. Sakupljanje se provodi u proljeće, nakon što se košnica izvadi iz zimskog skloništa. Pod lošim uvjetima skladištenja, smrt može uništiti plijesan i gljivicu, takav alat nije prikladan za upotrebu. Zimska smrt je manje vrijednosti, jer je prezimljena pčela oslabljena i ima malo otrova. Ali svejedno, sredstva koja se temelje na spaljivanju biće prilično efikasna.

Ako su insekti uginuli od zaraznih ili drugih bolesti, kao i kad je košnica tretirana kemijskim pripravcima prije zimovanja, nepoželjno je koristiti pčelinju subpestilenciju koja je dobijena u takvim uvjetima. Korištenje u ovom slučaju može čak i nanijeti štetu.

Sastav ovog ljekovitog proizvoda sadrži proizvode koje pčele proizvode tokom svog života. Mrtvo tijelo pčele sastoji se od voska, pčelinjeg otrova, meda, propolisa, pčelinjeg mlijeka.

Blagodati i visoku vrijednost smrti pruža posebna supstanca - hitin, koji prekriva pčelinji organizam.

Šta liječi pčelinje kolike

Primjena ovog pčelarskog proizvoda je vrlo raznolika. Koristite ga za liječenje zglobova, gastrointestinalnog trakta, jetre, prostatitisa, adenoma prostate. Poboljšanje pčela jača imunološki sistem, dobra je profilaksa čira, normalizira stolicu i krvni pritisak, poboljšava rad srčanog mišića.

Značajke aplikacije

Prije preuzimanja pčela zbog morbiditeta potrebno je pripremiti organizam. U tu svrhu koristite klisti za čišćenje. Ako nema želje za tim, možete piti čajeve koji doprinose uklanjanju toksina. Otprilike tjedan dana prije početka liječenja, potrebno je iz prehrane isključiti masno i prženo meso, šećer, mlijeko i proizvode od kvasca od tijesta.

Načini pripreme i upotrebe

U narodnoj medicini upotrebljavaju se tinkture, decokcije, masti, čija je glavna komponenta obolijevanje pčela. Recepti za njihovu pripremu biće razmotreni detaljnije.
Najčešće se koristi alkoholna tinktura. Priprema lijeka je jednostavna. Potrebna je mortalitet votke i pčela. Tinktura se priprema na sljedeći način: zdrobljena tijela (1 kašika L.) prelije se čašom votke i infuziraju dvije sedmice. Tada alat mora biti filtriran - i možete ga koristiti.

Kako uzimati tinkturu pčelinje suppestilencije i u kojim količinama - ovisi o prirodi i težini bolesti. Lečenje može trajati nekoliko nedelja i nekoliko meseci.

Za održavanje imuniteta i čišćenje organizma uzmite tinkturu razrijeđenu u vodi. Broj kapi odgovara starosti osobe. Recepcija je podijeljena na dva - ujutro i uveče. Dva puta godišnje, u toku jednog meseca, provodi se takva profilaksa tinkturom, čiji je glavni aktivni sastojak pčelinji obolijevanje.

Recepti za pripremu lijeka mogu se razlikovati, ovisno o svrsi kojoj je namijenjen. Na primjer, za pročišćavanje krvi listovima eukaliptusa dodaje se tinktura. Alat se priprema u sljedećim omjerima: 1 dio je eukaliptus, 10 dijelova - mrtva pčela. Tinktura je efikasna u liječenju rana.

Da biste normalizovali krvni pritisak, sprečili bolesti srca, jetre i bubrega, tinktura se uzima 20 kapi nakon obroka svakog dana u trajanju od jednog do dva meseca.

Kako kuhati dekociju

Da biste to učinili, uzmite dvije kašike sirovina, sipajte 0,5 litara vode i kuhajte pola sata na laganoj vatri. Alat se insistira oko dva sata, a zatim filtrira. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče tokom meseca. Kurs se mora ponoviti dva do tri puta sa razmakom od 14 dana.

Proizvod se čuva u hladnjaku dve nedelje. Čorba je korisna za jetru, dobro je restorativno sredstvo, koristi se u liječenju frigidnosti, impotencije, adenoma prostate.

Kod bolesti štitne žlijezde dekocija se uzima 21 dan, zatim se pravi desetodnevna pauza, nakon čega se kurs mora ponoviti. Pored toga, tokom perioda lečenja, korisno je koristiti komprese iz pčelinjih suppestilensa na štitnjači. Primjenjuju se pola sata, kurs liječenja je 10 dana.

Pržena pčelinja subpestilencija

Lijek pripremljen na ovaj način koristan je kod kratkovidnosti. Trebate uzeti žličicu sjeckane mrtve vode i pržiti na biljnom ulju u tavi oko 5 minuta.

Koristite čajnu žličicu dva puta dnevno prije jela (trideset minuta), pijte mlijeko. Tretman traje mjesec dana, nakon dvomjesečne pauze, kurs se ponavlja ako je potrebno.

Smrt suhe pčele

Sirovine se suše u rerni dok ne postanu mrvicu. Uzimanje lijeka počinje s petinom žličice i postepeno povećavajte dozu na jednu čajnu kašiku. Koristite lijek dva puta dnevno, pola sata prije obroka. Lijek efikasno pročišćava crijeva, pomaže u uklanjanju toksina i toksina.

Sa bolestima genitourinarnog sistema

Za liječenje se koristi tinktura, pripremljena na sljedeći način. Podmor stavi u staklenu teglu i sipa alkohol (70%). Količina potrebnog alkohola je takva da pokriva smrt 2-3 centimetra. Proizvod se infuzira na tamnom i hladnom mjestu dvije sedmice. Lijek se filtrira i uzima se po kašiku dva puta dnevno prije jela tokom jednog mjeseca.

Spoljna aplikacija

Uz mastitis i panaritijumske kompresije su efikasni, čija je osnova morbiditet pčela. Njihova upotreba pomaže brzo uklanjanje upale. Da biste pripremili lijek, trebate uzeti 100 g sirovina, sipati čašu tople vode i inzistirati na četvrt sata. Zatim se masa procijedi kroz gazu i u tom obliku nanese na zahvaćeno područje. Kompres treba prekriti celofanskim filmom i fiksirati elastičnim zavojem.

Ljekovita mast

Varikozne vene, bolovi u zglobovima, tromboflebitis tretiraju se mašću od pčelinje suppestilencije. Za njegovu pripremu uzima se suvi, drobljeni prah (1 kašika L.) i pomiješa se sa vazelinom (100 g). Umesto vazelina, možete koristiti maslinovo ulje. Prije upotrebe, mast se zagrijava i trlja na upaljeno mjesto. Proizvod čuvajte u hladnjaku u staklenoj posudi.

Smrt pčela u kozmetologiji

Za pripremu razne kozmetike široko se koristi pčelinji morfij, čije prednosti cijene mnoge žene. Kreme, masti i maske na bazi ovog proizvoda usporavaju proces starenja kože, izglađuju sitne bore, a efikasne su i za vraćanje prirodne ljepote lica i tijela.

Gubitak kilograma

Smrt pčela u narodnoj medicini koristi se i za smanjenje težine. Korisna tinktura pčelinje suppestilencije. Za njegovu pripremu, zdrobljeni oganj (dvije kašike) dodaje se kipućoj vodi (1 litra). Proizvod se kuha oko sat vremena, nakon čega se filtrira kroz gazu. Prije jela trebate uzeti 1 kašiku. l takvo sredstvo pomaže u smanjenju osjećaja gladi i brzog sitosti.

Korist i šteta

Sastav smrti uključuje mnoge vrijedne ljekovite komponente koje su u stanju da izdrže mnoge bolesti. Tradicionalna medicina preporučuje uzimanje proizvoda kod određenih bolesti. Međutim, treba upozoriti na opasnosti od uboda pčela, stoga se prije upotrebe preporučuje konzultirati stručnjaka. Proizvod se ne može uzeti sa:

  • visoka temperatura
  • sistemske bolesti krvi
  • tuberkuloza u posljednjim fazama,
  • akutni oblik tromboze,
  • kardiovaskularni zastoj (iznad druge faze),
  • srčane aritmije,
  • akutni infarkt miokarda,
  • aneurizma srca
  • vaskularna bolest
  • angina pektoris (3, 4 stadija),
  • poremećaji centralnog nervnog sistema,
  • alergija na pčelinje proizvode.

Upotreba pčelinje suppestilencije

Upotreba lijekova ne pomaže uvijek kod različitih oboljenja. Uz pomoć pčelinjih potkoljenica mogu se otkloniti mnogi simptomi bolesti. Pčele se sakupljaju iz leće i košnice, zatim se suše, koriste za liječenje i kao profilaksu bolesti. Iz ove prirodne komponente možete napraviti razne dekocije, pare, masti, tinkture. Mnogi misle da su pržene pčele mnogo ukusnije. Proizvod je snažan antioksidans koji sadrži aktivne sastojke. Prekida rast i razvoj tumora, pomaže vraćanje imuniteta u borbi protiv raka.

Prijava za žene

Kao lijek za žene, morbidnost je korisna na svoj način. Pomaže brže imati dijete, gubiti kilograme i sposobno je liječiti neplodnost. Od proizvoda se prave razne tinkture koje pročišćavaju gastrointestinalni trakt, ubrzavaju metabolizam i uklanjaju toksine. To se odražava na figuru i imunitet žene. Višak kilograma brzo odlazi, a imunološki sustav postaje stabilniji.

Počevši s liječenjem smrti potrebno je pripremiti pčele. Da biste to učinili, morate pronaći kutiju (bilo koja će to učiniti, čak i ispod slatkiša). Ljeti sakupljajte suhe pčele, stavljajte ih u okvir s tankim slojem i izlažite ih suncu nekoliko dana. Ako oganj berete u jesen ili u proljeće, tada pčele možete staviti u hladnjak, ali nemojte ih drugi put zamrzavati, jedinstvena ljekovita svojstva gube se. Kad se pokupi proizvod koji vam treba, osušite ga. Zatim se pristupi pripremi komponente za liječenje smrti: pčele se prelijevaju alkoholom ili tinkturom.

Koje bolesti tinktura mrtvih pčela

Alkoholna tinktura od uginule pčele ima zaceljujuće dejstvo. Kapljice tinkture koriste se za bolesti kardiovaskularnog sistema, bubrežne bolesti, patologije mozga i krvnih sudova, za senilnu demenciju kako bi se povećala imuniteta tijela. Pozitivni rezultati su dobijeni u liječenju fibroida, bolesti ruku i nogu, adenoma prostate. Liječenje pčele smrti uz pomoć takvih tinktura je efikasno, što su dokazali mnogi stručnjaci tradicionalne medicine.

Kako se koristi u onkologiji

Podmor ima antioksidativna svojstva koja imaju pozitivan učinak na usporavanje procesa starenja i razvoj ćelija raka. Preporučuje se dekocija koja se koristi za neutralizaciju toksičnih spojeva. Pčelinji otrov, koji ne probavlja probavni trakt, apsorbira se u krvotok i uništava maligni tumor iznutra. Zahvaljujući ovom svojstvu i dalje se bore s cistama jajnika, adenomom prostate.

Recepti za subpestilenciju pčela

Pripremanje preparata na bazi pčelarskog proizvoda prethodno su koristili samo pčelari koji su znali za ljekoviti potencijal smrti. Recepti za dekocije, ekstrakte, masti i tinkture prenose se s generacije na generaciju. Međutim, danas tradicionalna medicina preporučuje i proizvode pčelarstva. Sada se dekocije, tinkture mogu uzimati za liječenje prostatitisa, liječenje adenoma. Prirodni lijekovi se mogu pripremiti kod kuće.

Tinktura vodke

Daljnje preporuke za pripremu alkoholnih tinktura. Potrebno je uzeti čašu smrti, uliti alkohol (500 ml). Infuzirati smešu 21 dan. Nakon toga, tinkturu procijedite kroz gazu, iscijedite. Tinktura uginulih pčela na votki je spremna. Možete uzeti sa kašikom meda. Kurs upisa je 2 mjeseca. Koristite kašičicu smrti tri puta na dan. Potom napravite pauzu od 1 meseca i ponovite kurs prijema. Jedna čaša infuzije može izliječiti tegobe. Neki uzimaju tinkturu s kapi: 10 kapi za svaku godinu starosti osobe. Za još jedan recept morate da mlinite morbiditet u mlincu za kafu.

Zatim procijedite smjesu u čistu bocu. Usitnjeni proizvod od pčela treba preliti čašom votke. Bocu zatvorite čepom, čuvajte nekoliko tjedana na tamnom mjestu. Pacijent treba koristiti tinkturu za bol u zglobovima. Još jedan recept za tinkturu. Da biste to učinili, napunite 25 grama smrti čašom votke (40 stepeni). Potopite 21 dan, a zatim prođite kroz dva sloja gaze. Za potpunu pripremu prvo ih morate protresti svaki dan, a zatim svaka 3 dana.

Za pripremu juhe trebat će vam 2 kašike suhe pčele i 0,5 ml hladne vode. Sve promiješajte, stavite na vatru. Dovedite smrt do vrenja i kuhajte oko pola sata na laganoj vatri. Infuzirati smešu oko 2 sata.Gotov juha treba filtrirati kroz dvostruku gazu. Preporučuje se nanošenje 1 žlice mješavine dva puta dnevno ujutro i uveče. Bujon liječi štitnu žlijezdu, zglobove i druge bolesti. Čorbu možete čuvati u hladnjaku najviše 14 dana. Nakon tog vremena, smeša se ne može koristiti.

Ekstrakt štetnosti propolisa pčele

Slijede recepti za narodne pčelare sa ekstraktom propolisa i košnicom. Ekstrakt se koristi kod mnogih bolesti usne šupljine, bolesti prostate i drugih bolesti. Možete pripremiti masnu otopinu propolisa i uginulih pčela. Za pripremu lijeka trebat će vam maslac (100 grama), ekstrakt propolisa (20 grama), pčele (10 grama). Otopite maslac, dodajte proizvod i propolis, ostavite da se kuha nekoliko dana. Komponente meda u smjesi imaju mnoštvo korisnih svojstava.

Kako napraviti masti kod kuće

Masti se koriste za pripremu toplih kompresa za varikozne vene. Za kvalitetnu pripremu masti, potrebno je pripremiti sirovine. Svježi orah ima slatkast miris. Izbacite proizvod na kojem ima plijesni. Najprije se tijela suhih pčela prosijavaju, smeće, bacaju vosak. Potom se materijal mora sušiti u pećnici. Za pripremu masti mora se mljeti u mlincu za kafu.

Zatim uzmite 3 kašike mješavine pčela, dodajte 40 g suncokretovog ulja, promiješajte. Nakon toga, smjesa se mora ugrijati na vodenoj kupelji, ostaviti nekoliko sati na tamnom mjestu. U mast možete dodati nekoliko kašika meda. Primjena slijedećeg: Svakodnevno, mjesec dana, mast se utrljava na upaljeno mjesto. Čuvajte mast na suhom mjestu: kutiji ili tegli.

Tinktura na otvorenom

• Tinktura za spoljnu upotrebu.
Kod bolesti vena, zglobova, hernija kralježnice koristi se koncentriranija tinktura. Za 1 čašu smrti uzmite 0,5 litara votke i insistirajte na isti način kao u prvom receptu. Koristite tinkturu za mljevenje, komprese, primjene.

• Nakon što je pripremljena tinktura, morbidnost se ne izbacuje, već se koristi i za aplikacije, komprese. Prije postupka, bolno mjesto potrebno je temeljito oprati toplom vodom i tamnim sapunom za rublje bez dodataka. Oni formiraju nevidljivi film na površini kože, začepljujući pore i žlijezde. I svaki put isperite hladnom vodom. Zatim osušite kožu, ali je ne trljajte i osušite ručnikom. Bolje je zagrijati ga vrućim vlažnim ručnikom ili toplom soli u vrećici, žitaricama, kamenju, grijaćem jastuku ili boci tople vode.

Vodeni juh od mrtvih

• Dekocija vode.
Sipajte 1 šolju kipuće vode 1 kašiku. l isjeckani orasi i kuhajte na laganoj vatri ili vodenoj kupelji 1 sat. Inzistirajte da se ohladi i procijedi. Čuvajte u frižideru 3-5 dana. Koristite za kupke, losione, komprese, aplikacije. Uzimajte oralno po 1 žličicu. postepeno dovedite do 1 kašike. l.) 3 puta dnevno 15-20 minuta prije jela.

Rampard

• Parenje. U staklenoj ili emajliranoj posudi lagano prekrijte kipućom vodom 0,5 šalica mljevenog zemlje. Ostavite da stoji ispod poklopca 15-20 minuta. Umotajte pare u gazu i stavite na grlobolju, kičmu, herniju ili grudni koš s mastopatijom, mastitisom. Zatim omotajte pergamentnim papirom, osigurajte zavojem, ručnikom. Nakon 1-1,5 sati uklonite paru i obrišite kožu toplim vlažnim ručnikom. Ne hladite se!

Ekstrakt uljane supstance

• Ekstrakt ulja.
Pomiješajte 1 kašiku. l zdrobljeni prah s 1 šalicom vrućeg maslinovog ili drugog biljnog ulja. Trljajte 15-20 minuta energičnim pokretima. Čuvajte u staklenkama i tamnim staklenim bocama u hladnjaku. Prije upotrebe promiješajte smjesu, izlijte pravu količinu i malo ugrijte.

Mast

• Mast. Uzmite 1-2 kašike. l temeljito mljeveni prah od smrti, pomiješajte sa 1 šoljom rastopljenih, još vrućih unutarnjih masnoća - svinjetinom, guskom, piletinom, medvjedom ili jazavcem. Da se poklopac zatvori u posudi od emajla ili stakla u vodenoj kupelji 1-2 sata, čuvajte u hladnjaku. Bilo kojim drugim pčelinjim proizvodima mogu se dodati svi lijekovi sa smrću. Od toga će se terapijski efekat samo pojačati. Iznutra se takvi lijekovi često uzimaju sa medenom vodom, rastvarajući u njima polen, alkoholnu tinkturu propolisa. Med, propolis, vosak nalik i pomoć dodaju se sredstvima za trljanje, aplikacijama, kompresovima, losionima. Općenito, uz pravilnu i dugotrajnu upotrebu, ubijanje pčela već je vrlo učinkovit lijek za gotovo sve bolesti. Provjereno iz životnog iskustva. Ne postoje posebne kontraindikacije za njegovu upotrebu, osim ako je alergija na pčelinje proizvode. Ali tijekom liječenja potrebno je popiti leđa najmanje 1,5-2 litra čiste ne prokuhane vode, tako da se vaše čireve otope. Uz pomoć vode sav višak se uklanja iz tijela kroz kožu, bubrege, crijeva. Pomozite tijelu da se oporavi fizičkim vježbanjem, prirodnom hranom. Postoje dokazi da tinkture i dekocija pčelinje smrti ubijaju streptokoke, stafilokoke, blijedu spirohete. Iscjelitelji liječe ekcem, psorijazu, lupus, epilepsiju, pa čak i rak.

Protiv upotrebe pečenja kao lijeka

Uprkos širokoj upotrebi pčelinje suppestilencije u narodnoj medicini, nisu svi pčelari saglasni da je njegova upotreba u ljekovite svrhe korisna, štoviše, neki od njih vjeruju da uginule pčele mogu biti štetne.

Tinktura od mrtvih, pored korisnih komponenti, ima i štetna dejstva, jer je to ekstrakt kadaverike, jer neke mrtve pčele leže u košnicama i do šest mjeseci. Budući da se pri sušenju pčela nije uvijek moguće riješiti kadaveričnog otrova, upotreba sredstava na temelju njih nije uvijek sigurna.

Neki preporučuju pravljenje tinktura i drugih ljekovitih sredstava ne od smrti, nego od živih pčela. Takvi fondovi imaju nekoliko prednosti nad smrću:

  • nedostatak kadaveričnog otrova
  • širok spektar primjene.

Tinktura živih pčela može se koristiti za liječenje takvih bolesti:

  • karijes
  • stomatitis
  • E. coli
  • vaskularna bolest
  • artroza,
  • artritis
  • reumatizam
  • rak
  • upale različitog porekla.

Kao što vidite, ubijanje pčela može biti i korisno i štetno, osim toga, nisu svi pčelarski stručnjaci prepoznali njegova ljekovita svojstva. Međutim, s druge strane, postoji mnogo slučajeva izlječenja uz pomoć sredstava na osnovu mrtvih pčela. Ali prije nego što se upustite u takvu terapiju, posavjetujte se sa stručnjacima i odmerite sve prednosti i nedostatke.

Pogledajte video: CARSKI ELIKSIR ZA PAMĆENJE I CIRKULACIJU Prof. dr Mihajlović (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar