Špricevi inzulina u internetskoj trgovini

Zapremina špriceva: 1 ml
Tip: Tri komponente
Spoj: Luer
Igla: u prilogu (uklonivi)
Veličina igle: 26G (0,45 x 12 mm)
Koncentracija: U-100
Sterilnost: Sterilna

Zapremina špriceva: 1 ml
Tip: Tri komponente
Spoj: Luer
Igla: Nošenje (uklonjivo)
Veličina igle: 29G (0,33 x 13 mm)
Koncentracija: U-100
Sterilnost: Sterilna

Zapremina špriceva: 1 ml
Tip: Tri komponente
Spoj: Luer
Igla: Nošenje (uklonjivo)
Veličina igle: 27G (0,40 x 13 mm)
Koncentracija: U-100
Sterilnost: Sterilna

Vrste inzulinskih šprica

Na raspolaganju je nekoliko vrsta šprica. Razmotrimo najpoznatije od njih:

Sa uklonjivim iglama,

Sa ugrađenim (integriranim) iglama

Inzulinska šprica sa iglom koja se može ukloniti Gotovo ne sadrži greške u odabiru lijeka, jer pogreška u primjeni lijeka može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica. Glatki klip i igla koja se skida osiguravaju tačnost postavljanja potrebne doze iz staklene ampule.

Glavna prednost ugrađene igle, neraskidivo u kombinaciji s plastičnim cilindrom, minimalni je gubitak lijeka zbog činjenice da nemaju "mrtvu zonu". No ovaj dizajn ima neke nedostatke povezane sa skupom inzulina i ne može ga se ponovo upotrijebiti.

Najčešći su špricevi za jednokratnu upotrebu kapaciteta 1 ml, koji dobivaju 40-80 jedinica lijeka. Dostupne su i u našoj trgovini.

Veličina duljine igle je obično od 6 do 13 mm. Kod ubrizgavanja posebna je važnost primjena hormona, supkutano, bez utjecaja na mišićno tkivo. Optimalna veličina igle za to je 8 mm.

Značajke obilježavanja na skali inzulinskih šprica

Odjeljenja na tijelu štrcaljke pokazuju specifičan broj jedinica inzulina, što odgovara koncentraciji lijeka. Upotreba uređaja s neprikladnim oznakama može dovesti do pogrešno unete doze lijeka. Za točan odabir volumena hormona predviđeno je posebno označavanje. U40 šprice sadrže crveni vrh, a U100 štrcaljke sadrže narančastu.

Kako izračunati dozu

Prije injekcije treba izračunati dozu i veličinu kocke u štrcaljki. U Ruskoj Federaciji inzulin je označen sa U40 i U100.

Lijek U40, koji se prodaje u staklenim posudama, sadrži 40 jedinica inzulina po 1 ml. Za takvu zapreminu redovno se koristi obična inzulinska špica od 100 mcg. Nije teško izračunati koliko inzulina po odjeljenju. 1 jedinica s 40 odjeljenja jednaka je 0,025 ml lijeka.

Za najtačniji izračun doze imajte na umu:

Česti korak odjeljenja na štrcaljki doprinosi tačnijem izračunavanju primijenjene doze,

Prije injekcije treba razrijediti inzulin.

Kako dobiti špric insulina

Vrijedno je razmotriti preporuke ljekara za primjenu inzulina:

Probijte čep spremnika inzulinskom iglom kada se klip špriceva izvuče na odgovarajuću oznaku na skali,

Prikupite lijek okretanjem spremnika s čepom prema dolje,

Ako je zrak ušao u kućište, preporučuje se da špricu okrenete naopako i dodirnete je prstom - zrak se diže i može se lako otpustiti. Stoga je vrijedno prikupiti malo više rješenja nego što je potrebno,

U osoba sa šećernom bolešću koža je ekstremno suha i dehidrirana, zbog čega ih prije ubrizgavanja omekšaju toplom vodom i sapunom i tek tada je tretiraju antiseptikom,

Tokom ubrizgavanja, igla ulazi u kut od 45 ili 75 stepeni. Da biste to učinili, morate oblikovati nabor kože, što garantuje ulazak inzulina supkutano.

Ostavite Svoj Komentar