Kruh od bundeve neverovatno je ukusan

Pripremi se, otprilike razderani bučni kruh Reći ću vam dugo i sa svim vrstama detalja o usta, pa ako to ne planirate ispeći ni u čemu, bolje je proći pored. Ako, naprotiv, razmišljate o tome da isprobate nešto poput ovoga, pročitajte pažljivo, shvaćajući da ćete morati gnetiti tijesto i ispeći ovaj nevjerovatni desertni kruh, a ne kažite kasnije da vas nisam upozorio! U njemu je sve u redu - od ukusne mirisne glazure na mekoj hrskavoj korici do nježnog mesa, koji je tako cool da ispijate komad po komad, šaljući topljenju blaženstva u usta. Kruh od bundeve - ovo, naravno, nije kruh, u stvari je to slatki desertni kolač koji je ukusan uz čašu hladnog mlijeka ili šalicu vrućeg kakaa, međutim, kako god ga nazvali, značenje je jasno bez dodatnih riječi: neobično je ukusno. U početku - osjetljiv okus aromatizirane glazure, zatim - slatkoća sloja, na kraju - nježnost tijesta od bundeve, vlažna i neobično svijetla. Svi zajedno - nevjerojatan promišljeni ansambl u kojem svaka pojedina komponenta ima svoju samostalnu ulogu, ali se istovremeno svi spajaju u jedan jedinstveni zbor. Puhani bučni kruh nešto je što ćete pokušati i nikad ne zaboravite. Možda to nećete početi redovno ponavljati, ali sigurno ćete mu se vratiti više od jedanput.

Hleb i maslac su najbolji ljudi s kojima su se umislili.
May Plisetskaya

Bundeve su konačno sazrele. Napokon! Možete kreirati i sastavljati, uživajući u nezamislivom zadovoljstvu u procesu rada s bundevom - ova ljepotica sa trbuščićem donosi više nego samo uživanje u hrani. S njom se svijet osjeća na poseban način, daje ostale senzacije, njegove boje obožavaju raspoloženje svih koji ga dodirnu. Izrezan kruh od bundeve - Ovo je više od običnog hleba za deserte. Ovo je Homeliness, osmjesi i samo sreća.

Osnovni proizvodi

Čaša u receptu = 200 gr.

  • 15 grama prešanog kvasca
  • 30 grama vode
  • 1/2 šolje vode
  • 350 grama pire od bundeve
  • 230 grama pšeničnog brašna
  • 300 grama integralnog brašna
  • 30 grama biljnog ulja
  • 30 grama meda
  • 40 grama sjemenki bundeve
  • 20 grama lanenih sjemenki
  • soli

Započnite s kuvanjem

  1. Pomiješajte brašno, vodu i kvas. U ovom obliku ostavite dok se tijesto ne udvostruči. Suhi kvasac se može koristiti i za parenje, tada će im trebati upola manje.
  2. Pecite bundevu u rerni dok ne omekša, a potom narežite na kriške i izgnječite blenderom do stanja kaše.
  3. U pire od bundeve dodajte biljno ulje, sol i med. Sve dobro izmešati i sipati pripremljeno testo.
  4. Prosijte integralno brašno i dodajte dobijenoj masi. Ako nemate takvo brašno, onda ga možete zamijeniti pšeničnim brašnom. Sve dobro promiješamo i dodamo pšenično brašno. Bolje ga je dodavati u dijelovima, jer će mu možda trebati manje ili više. To zavisi od kvalitete vašeg brašna.
  5. U dobijeno testo (trebalo bi da bude lepljivo) dodajte semenke lana i bundeve. Pa ih umešajte u testo. Zatim ga prekrivamo ljepljivim filmom i ostavimo u tom obliku 1 sat.
  6. Radnu površinu pospite brašnom i stavite pripremljeno tijesto na to. Malo ga zgnječite, a zatim pokrijte tanjirom i ostavite još 30 minuta da provri.
  7. Gotovo tijesto podijelimo na 2 dijela, od njih oblikujemo peciva i prebacimo na lim za pečenje ili u pripremljene oblike. Dajemo radnom dijelu da se malo digne i stavimo u rernu, prethodno zagrijanu na 200 stepeni. Pecite hleb 25-30 minuta.

Takav hljeb možete poslužiti uz domaću paštetu od pileće jetre. Možete ga pripremiti s receptom s naše web stranice.

Dobar apetit!

Kliknite "Sviđa mi se" i dobijte samo najbolje postove na Facebooku ↓

SASTAVI

  • Soda 1 čajna kašika
  • Sol 1/2 čajne kašike
  • Pileća jaja 2 komada
  • Maslinovo ulje 50 grama
  • Orasi 100 grama
  • Pržene sjemenke bundeve / sjemenke suncokreta 3 žlice. kašike
  • Šećer 180 grama
  • Vanilin šećer 1 prstohvat
  • Cimet 1/2 čajne kašike
  • Mljeveni muškatni oraščić 1/4 žličice
  • Brašno 1,5 šoljice

1. U prosijano brašno dodajte šećer, sodu bikarbonu, sol, vanilin šećer, cimet, mljeveni muškatni oraščić. Pomešajte dok ne postane glatko, pa tucite u jaja i dodajte pire od bundeve.

2. U masu bundeve dodajte nasjeckane orahe, maslinovo ulje, promiješajte.

3. Tijesto izlijte u kalup, pospite sjemenkama.

4. Pecite oko 50-60 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista. Temperatura pećnice je 220 stepeni.

Sastojci

  • 400 g bundeve (npr. Hokkaido),
  • 200 g mlevenih badema,
  • 80 g kokosovog mlijeka
  • 2 kašike limunovog soka
  • 4 jaja
  • 50 g ljuski sjemena plantain,
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika soli
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta,
  • 1/4 žličice kardamoma,
  • 1/4 žličice mljevenog oraščića.

Količina sastojaka za ovaj recept s malo ugljikohidrata procjenjuje se na oko 12 komada. Za pripremu sastojaka potrebno je oko 30 minuta. Vrijeme pečenja je oko 60 minuta.

Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i označene su na 100 g proizvoda s malo ugljikohidrata.

kcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
1435974.4 g10,7 g6.4 g

Način kuhanja

Hokkaido bundeva može se jesti direktno sa kore

Izrežite bundevu i kašikom uklonite semenke. Potom ogulite i sitno nasjeckajte pulpu.

Volim uzimati bundevu Hokkaido za kuhanje i pečenje, jer ima jednu glavnu prednost - nije je potrebno ljuštiti. Hokkaido piling postaje mekan tokom termičke obrade i može se jesti sa pulpom.

Ako koristite takvu bundevu, tada faza čišćenja nestaje, međutim, u tom slučaju je potrebno temeljito oprati. Zatim zagrijte tavu vodom, stavite u nju kriške bundeve i kuhajte dok ne omekša.

Zagrijte pećnicu na 180 ili 200 ° C u gornjem i donjem načinu grijanja.

Napomena: pećnice, ovisno o marki proizvođača ili dobi, mogu imati značajne razlike u temperaturi, do 20 ° C ili više.

Zbog toga, uvijek provjerite svoj pečeni proizvod tijekom postupka pečenja tako da ne postane previše taman ili da temperatura nije preniska da biste pripremili pečenje.

Ako je potrebno, podesite temperaturu i / ili vrijeme pečenja.

Izrežite kriške bundeve u drugar i pustite da voda dobro proključa. Potom ih stavite u veliku zdjelu, dodajte kokosovo mlijeko i limunov sok i temeljito ga samljeti u pire pomoću uranjajućeg miksera.

Začinite bundevom s kokosovim mlijekom

U zasebnoj posudi pjenasto umutite začinjena jaja. Zatim ručnim mikserom pomiješajte pire od bundeve i masu jaja.

Tijesto od bundeve hljeba u prvoj fazi

Kombinujte preostale suhe sastojke - mljeveni badem, ljuske sjemenki trepavice i soda. Zamesite testo od suhe smeše i mase bundeve i jaja.

Posudu za pečenje obložite papirom i napunite je tijestom. Tijesto izravnajte kašikom.

Posudu za pečenje tijesta

Stavite u rernu na 60 minuta. Nakon pečenja izvadite hljeb iz kalupa - papirom za pečenje to će se lako napraviti - i ostavite da se dobro ohladi prije nego što ga narežete. Dobar apetit.

1. Hleb sa jabukama i orasima

Hleb sa jabukama i orasima može u sastavu ličiti na cupcake. Ali samo u sastavu, jer je pripremljen od raženog brašna. Usput, neobično zadovoljava, uprkos nedostatku velikog broja kalorija. Tajna je u tome, vjerovatno ste pogodili da u sastavu ima i oraha. Recept je ovdje.

2. Zobeni hleb

Ako vam je netko već umorio zobene pahuljice za doručak, preporučujemo da ovaj kruh napravite. Hercules u sastavu nije ništa manji od koristi za tijelo. Osim toga, hljeb vam neće dati da brzo ogladnite. Kako ga skuvati, možete vidjeti ovdje.

Korak po korak recept

1. Aktivirajte kvas. Da biste to učinili, pomiješajte ih sa toplom vodom i šećerom i ostavite 5 minuta. Za to vreme prosijte smešu i brašno u posudu. Iz smjese sipajte sjemenke bundeve i suncokreta natrag u posudu. Mlijeko promiješajte s vodom u omjeru nešto manje od polovine mlijeka, temperatura smjese je oko 40 stupnjeva. U brašno ulijte sol i šećer, dodajte kurkumu za sunčanu boju, ulijte penu kvasca i mješavinu mlijeka i vode, postepeno dodavajući ulje, gnječiti nježno tijesto. U početku se lijepi za vaše ruke, ali postepeno postaje vrlo ugodno mijesiti ga.

2. Bacajte ga na stol 80-100 puta, nokautirajte ga ne samo bacajući, već i držeći ga jednim rubom, tukli ga drugim o stol, isperite i namažite i uklonite za provjeru. Nakon dvostrukog povećanja, dobro promijesite i pustite da se ponovo poklopi. Zamijesite tijesto u pravougaonik i razvaljajte ga u rolat. Stavite u namašćeni oblik i ostavite da se stegne, tako da se tijesto ponovo udvostruči.

3. Pecite na 200 stepeni 10 -15 minuta sa lukom vode, kuhanom na pari. Zatim izvadite posudu, pecite na 180 dok ne porumeni. Zatim uklonite stepeni na 150 i pecite još - da se osuši. Izvadite, pokrijte platnenom krpom i ostavite da se ohladi.

Pogledajte video: Bosanska pita leza (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar