Test trake Bioscan glukoza, 100 kom

Laboratorijska istraživanja ogromno su dostignuće u nauci, uključujući medicinu. Dugo se činilo da jednostavno više nema kuda dalje razvijati se. A onda je smislio papir sa indikatorima. Proizvodnja prvih medicinskih test traka započela je prije sedamdeset godina u Sjedinjenim Američkim Državama. Za ogroman broj ljudi s različitim bolestima ovaj izum bio je izuzetno važan.

„Suva hemija“ i „Bioscan“

Krv, urin i pljuvačka osoba sadrže mnoga hemijska jedinjenja. Najčešće su prirodni, ali su i neuobičajeni za tijelo - na primjer, kada pijemo alkohol ili hemijsko trovanje.

Tvrtka Bioscan pozicionirana je kao ključni proizvođač različitih test traka. Najveći deo proizvodnje usmeren je na dijagnozu urina.

Rad indikatorskih traka zasnovan je na principu "suhe hemije". Ukratko, to znači proučavanje sastava tvari bez stavljanja u bilo kakve otopine. Takva metoda omogućuje ne samo sortiranje svih komponenti, već i prikaz koliko onoga što veza sadrži.

Na taj način Bioscan test trake pomažu u brzoj provjeri mokraće na okultnu krv, a u slini na razinu alkohola. To mogu učiniti stručnjaci u medicinskim laboratorijama ili bilo ko sam.

Za osobe sa dijabetesom kompanija nudi nekoliko specijaliziranih testova.

Povratak na sadržaj

Glukozurija

Zdrava osoba ima praktički nulu glukoze u urinu. Razina glukoze je glavni pokazatelj tijeka bolesti. Uostalom, povreda ove vrste metabolizma izaziva bolest. Postoji puno načina mjerenja razine šećera u kući.

Na primjer, koristite glukometar, ali za to je potrebno probiti prste da biste uzeli krv. U vezi s tim, analiza urina je lakša za napraviti.


Razine se povećavaju s dijabetesom i nekim bubrežnim bolestima. Uz to, ne možete napraviti test na glukozuriju ranije od pola sata nakon fizičkog ili emocionalnog stresa, jer ih prate emisije šećera u organizmu. Preporučuje se da ne uzimate lijekove s askorbinskom kiselinom deset ili više sati prije analize, u protivnom se pokazatelji mogu podcijeniti.

Kada analizirate indikatorsku traku „Bioscan“, trebate uroniti tester u urin na sekundu, izvaditi ga i pričekati dvije minute. Na etiketi se očitavaju odstupanja odjednom u nekoliko mjerila (na primjer, u postocima i u mikro molovima po litri).


Gladnoća kod dijabetesa - je li takav radikalan tretman prihvatljiv?

Kako se rade injekcije insulina? Šta je algoritam akcije?

Iscjeliteljica buba i njegova svojstva. Više o lijeku za čudo pročitajte u ovom članku.

Povratak na sadržaj

Test trake Bioscan glukoza, 100 kom / pakiranje

Indikatorske trake BIOSKAN®-Glukoza namijenjene su ekspresnoj analizi glukoze u mokraći čovjeka. Raspon utvrđenih koncentracija glukoze u urinu je 0,05-1,0%. Ljestvica boja na etiketi sadrži pet polja boja koje odgovaraju koncentraciji glukoze od 0,05.05.0.1.0.3 i 1,0%. Osjetljivost određivanja glukoze je 0,05% (što odgovara sadržaju glukoze od 50 mg / 100 ml, 0,5 g / l ili 2,8 mmol / l). Vrijeme analize je 2 minute. Trake su specifične za glukozu. Indikatorski element sadrži enzime glukozida oksidaze i peroksidaze, kao i hromogeni sistem, koji oksidira u prisustvu glukoze, čime nastaje zeleni proizvodi. Uz istovremeno prisustvo u urinu manje od 0,5% glukoze i visokih koncentracija askorbinske kiseline (vitamin C), boja senzornog elementa može oslabiti, što može dovesti do podcijenjenih rezultata analize. U takvim slučajevima, analiza se mora ponoviti sa mokraćom prikupljenom najmanje 10 sati nakon pacijentovog posljednjeg unosa preparata koji sadrže askorbinsku kiselinu. Kada urin sadrži 0,5% ili više glukoze, istodobna prisutnost u urinu visokih koncentracija askorbinske kiseline (do 50 mg / 100 ml) ne narušava rezultate analize.

Što je test traka urina?

Dijagnostičke test trake za analizu urina predstavljene su jednim ili više hemijskih reagensa koji se koriste za istraživanje u stacionarnim laboratorijama. Nanose se na plastičnu ili gustu papirnu podlogu, dimenzije su šest do trinaest centimetara debljine pet milimetara.

Reagens je pokazatelj za ispitivanje, sposoban da promijeni vlastitu nijansu, u kontaktu sa precipitiranim sastojcima u biološkoj tečnosti.

Pokazatelj reagensa bira se uzimajući u obzir vrstu patologije koju treba otkriti. Postoje trake sa nanesenim samo jednim reagensom. Nazivaju se jednim indikatorom, možete provjeriti razinu sadržaja samo jednog elementa.

Postoje test trake sa čitavom skalom različitih reagensa dizajnirane za obavljanje sveobuhvatnog ispitivanja. Takvi testovi se nazivaju više indikatorima.

Testni komplet uključuje:

  • cijev od plastičnog materijala koja može držati od dvadeset pet do sto pedeset traka,
  • detaljna uputstva za upotrebu,
  • sorbenska supstanca koja apsorbuje višak vlage,
  • kartonska kutija
  • skala s višebojnim nijansama, uz pomoć kojih se tumače pokazatelji analize urina. U većini slučajeva takva se skala nanosi na površinu cevi.

Krv u urinu

Senzor okultne krvi u urinu test trake Bioscan Penta omogućava vam da potvrdite ili negirate prisustvo latentne krvi u urinu.

Treba uzeti u obzir sljedeću činjenicu: analiza urina test trakama ne otkriva samu krv, već netaknute (neoštećene zbog hemolize) crvenih krvnih zrnaca i slobodnog hemoglobina (što je posljedica hemolize crvenih krvnih zrnaca). Test vam omogućava da procijenite opseg hematurije.

Hematurija je medicinski termin koji znači prisustvo krvi u mokraći koja prelazi vrijednosti koje čine fiziološku normu. Hematuriju prati pojavljivanje u urinu netaknutih crvenih krvnih zrnaca u količini većoj od 5 po mikroliteru (kod zdrave osobe crvena krvna zrnca u urinu su prisutna u tragovima) i slobodnog hemoglobina (kod zdrave osobe nema hemoglobina u urinu).

Test krvi u urinu je neovisan laboratorijski alat koji vam omogućava da procijenite stepen isključivo hematurije. Test krvi u urinu jedan je od pet senzora na test traci Bioscan Penta. Analiza urina istovremeno u pet parametara omogućava pacijentu da dobije holistički prikaz stanja organizma, rada unutrašnjih organa bez dodatnih troškova.

Kod šećerne bolesti, hematurija se pojavljuje 15-20 godina nakon manifestacije (prve manifestacije) bolesti, simptom je zatajenja bubrega uslijed dugotrajne filtracije putem bubrega s visokim sadržajem glukoze. Česti pratilac dijabetesa je aceton u urinu.

Urin aceton

Senzor za aceton u urinu test trake Bioscan Penta omogućava vam da potvrdite ili negirate činjenicu prisustva acetona u urinu, da procijenite opseg acetonurije.

Aceton (ketonska tijela, ketoni, KET, "ket") je metabolički produkt koji nastaje u jetri tokom sinteze glukoze. Ako brzina stvaranja acetona prelazi brzinu njegove upotrebe, aceton oštećuje apsolutno sve ćelije tela, pre svega ćelije mozga.

Acetonurija kod dijabetesa je simptom povećanog sadržaja ketonskih tijela u krvi (ketoacidoza).

Dijabetička ketoacidoza je vrsta metaboličke acidoze na pozadini poremećaja metabolizma ugljikohidrata prisutnih u tijelu.

Aceton u urinu u većini slučajevafiksirana kod djece i trudnica. Uzroci pojave ketonskih tijela u urinu ovih skupina uveliko su različiti, ali povezani su zajedničkim provocirajućim faktorom - neuhranjenošću. Aceton u urinu kod djece obično je simptom dijateze mokraćne kiseline.

Dijateza mokraćne kiseline (neuro-artritična dijateza) je stanje tijela koje karakterizira poremećaj metabolizma. Dijateza mokraćne kiseline u pravilu se primjećuje kod djece zbog nasljednih (genetskih) faktora, koje obično prate poremećaj prehrane, povećanu nervnu i emocionalnu ekscitabilnost, sklonost ketoacidozi (povećana koncentracija ketonskih tijela u krvi).

Najjednostavniji i najpovoljniji alat za otkrivanje dijateze mokraćne kiseline je aceton test.

Test acetona (keto trake) nezavisno je laboratorijsko sredstvo koje vam omogućava isključivo procjenu razmjera acetonurije. Test acetona u urinu jedan je od pet senzora test trake Bioscan Penta. Analiza mokraće istovremeno u pet parametara omogućava pacijentu da bez dodatnih troškova dobije holističku sliku stanja organizma, što je izuzetno važno za pacijente sa šećernom bolešću.

Dijabetes melitus uvijek prati hiperglikemija (povišena glukoza u krvi), koja se očituje povećanjem glukoze u urinu.

Urinarna glukoza

Senzor za glukozu u urinu test trake Bioscan Penta omogućava vam da potvrdite ili negirate činjenicu prisutnosti glukoze u urinu, da procijenite opseg glukozurije.

Glukoza (šećer) je ugljikohidrat prisutan u većini tkiva i organa, koji je glavni izvor energije za osiguravanje metabolizma ugljikohidrata. Više od 50% energije koju ljudsko tijelo troši stvara oksidacijom glukoze proizvedene škrobom i saharozom iz hrane i glikogena pohranjenih u jetri. Ugljikohidrati se takođe stvaraju u reakcijama sinteze od aminokiselina, laktata. Glukoza se transportira krvlju koja, zauzvrat, filtrira bubrežne strukture koje imaju bubrežni prag (maksimalna sposobnost filtriranja). Kad se prekorači bubrežni prag za glukozu, pojavljuje se u urinu.

Glukoza u urinu (glikozurija glukozurija) posljedica je poremećaja koji se javljaju u tijelu, u bubrezima, a koji su u prvom redu praćeni pojavom glukoze u urinu.

Postoje dva glavna uzroka glukozurije: dekompenzirani dijabetes i oslabljena bubrežna funkcija.

Glukoza u urinu, koja nije manifestacija dijabetesa, obično je uzrokovana bubrežnim bolestima, može dovesti do dehidracije, jer izaziva pojačano izlučivanje vode mokraćom.


Kliknite i podijelite članak sa svojim prijateljima:

Zdravi bubrezi su u stanju da vrate u krvotok cjelokupnu količinu glukoze (šećera) koja je prošla kroz bubrežni glomerul. Normalni urin zdrave osobe ne sadrži glukoza, tačnije, njena koncentracija je toliko beznačajna (0,06 - 0,083 mmol / l) da prilikom izvođenja standardnih laboratorijskih ispitivanja urina (biohemijska analiza, opšta analiza), ovaj ugljeni hidrat nije otkriveno. Glukoza u urinu uvek dokaz o nepravilnostima u funkcioniranju tijela (u prvom redu narušena bubrežna funkcija) mogu se otkriti tokom ispitivanja na glukozuriju.

Test glukozurije neovisan je laboratorijski alat koji omogućava procjenu opsega isključivo glukozurije. Test mokraćne glukozurije jedan je od pet senzora test trake Bioscan Penta. Analiza urina istovremeno u pet parametara omogućava pacijentu da stekne holističku sliku stanja organizma bez dodatnih troškova, da identificira, uključujući glukozuriju, da procijeni njegovu razmjeru.

Glukozurija u velikoj većini slučajevaje simptom dekompenziranog dijabetesa melitusa, čiji je klinički simptom porast glukoze u krvi.

Glikoza u krvi (glikemija) jedna je od najvažnijih kontroliranih varijabli ljudskog tijela (homeostaza), a regulirana je nekoliko fizioloških procesa.

Razina glikemije može se smanjiti kao posljedica katabolizma (posebno s porastom tjelesne temperature, fizičkog napora, stresa) i povećati se zbog raspada lako probavljivih ugljikohidrata, ostalih prehrambenih proizvoda, poput škroba (polisaharida). Povećanje glikemije na pozadini šećerne bolesti je patološke prirode.

Dijabetes melitus, šećerna bolest, dijabetes je grupa endokrinih bolesti koja se razvija kao rezultat relativnog (DM 2) ili apsolutnog (DM 1) nedostatka hormona inzulina. Dijabetes melitus karakterizira kronični tijek i kršenje svih vrsta metabolizma: minerala, vode-soli, ugljikohidrata, masti, bjelančevina.

Za ranu dijagnostiku dijabetes melitusa, kao i za praćenje tijeka bolesti ne koriste se samo testne trake Bioscan Penta, važno je također provesti sljedeće testove krv: glukoza u krvi na glasu (u pravilu se test obavlja kod kuće, glukometri se koriste za analizu krvi) i laboratorijski testovi krvi, uključujući test tolerancije na glukozu (test glukoze), test na glikolirani hemoglobin (glikozilirani hemoglobin, HbA1c) i opšti test krvi (nizak broj belih krvnih zrnaca ukazuje na insuficijenciju štitnjače).

Jedna od najopasnijih komplikacija dijabetesa je dijabetička nefropatija (bilateralno oštećenje bubrega, što dovodi do smanjenja njihove funkcionalne sposobnosti), koja se u kasnijim fazama karakterizira pojavom bjelančevina u urinu.

Protein u urinu

Senzor za ukupni protein u urinu test trake Bioscan Penta omogućava vam da potvrdite ili negirate činjenicu prisustva proteina u urinu, da procijenite stepen proteinurije.

Protein u urinu (proteinurija) - izlučivanje (izlučivanje) albuminskih proteina u urinu koji prelaze normalne vrednosti (40-80 mg / dan). Protein u urinu je klinički i laboratorijski znak bolesti bubrega.

U mirovanju kod zdrave osobe nema bjelančevina u urinu, sadržaj jutra ne smije prelaziti 0,033 g / l. Uzroci proteinurije mogu biti mehaničke povrede bubrega, hemoterapija, opekotine. Protein u urinu, koji je obično rezultat bolesti mokraćnog sustava (upala mokraćnog mjehura, uretera, prostate) otkriva se proteinurijskim testom.

Test proteinurije je nezavisno laboratorijsko sredstvo koje vam omogućava isključivo procjenu razmjera proteinurije. Proteinuria test jedan je od pet pokazatelja Bioscan Penta test traka. Analiza mokraće istovremeno u pet parametara omogućava pacijentu da stekne holistički prikaz stanja organizma bez dodatnih troškova, da prepozna, uključujući, oštećenu bubrežnu funkciju.

Jedna od najvažnijih funkcija bubrega je održavanje ravnoteže kiselina-baze (kiselina-baza) (pH).

Kiselost mokraće (pH)

Senzor kiselosti (pH) urina na test traci Bioscan Penta omogućava vam da procijenite ravnotežu kiselina i lužina.

Kiselost mokraće je vodonik pokazatelj koji pokazuje količinu vodikovih iona u ljudskoj mokraći. Određivanje kiselosti urina (proučavanje njegovih fizičkih svojstava) odnosi se na listu obaveznih studija u analizi urina. Pokazatelji kiselosti mokraće važni su za procjenu općeg stanja tijela, dijagnosticiranje bolesti.

Bubrezi su odgovorni za održavanje acidobazne ravnoteže (pH) u ljudskom tijelu. Supstance koje ovaj organ izlučuju mokraćom imaju jednu ili drugu kiselinsko-baznu karakteristiku (svojstva). Kada u urinu dominiraju tvari koje pokazuju osnovna (alkalna) svojstva, urin treba smatrati alkalnim (pH veći od 7). Kada u urinu dominiraju tvari koje pokazuju kisela svojstva, urin treba smatrati kiselim (pH manji od 7). U ravnoteži (kiselo-bazičnoj) ravnoteži (ravnoteži), urin će imati neutralnu kiselost (pH = 7).Da biste odredili kiselost urina, možete kupiti poseban pH test.

Kada odlučujete da je potrebno kupiti pH test, morate se sjetiti: ovaj je test neovisan laboratorijski alat, kupovinom kojeg je pacijent u stanju identificirati odstupanja od norme isključivo acidobazne ravnoteže. Kao dio testne trake Bioscan Penta, pH pH urina jedan je od pet pokazatelja koji omogućava, bez dodatnih troškova, prepoznavanje oštećene bubrežne funkcije, uključujući.

Bilo koja oštećena funkcija bubrega uvijek dovodi do promjene acidobazne ravnoteže.

Dakle, najjednostavniji, cjenovno pristupačni i univerzalni alat za otkrivanje odstupanja u karakteristikama urina, koji uglavnom svjedoči o manifestacijama šećerne bolesti ili oslabljenom bubrežnom radu, je test traka Bioscan Penta.

Test traka

Vizualna senzorna test traka Bioscan Penta je unaprijed pripremljeni laboratorijski reagens nanesen na supstrat napravljen od netoksične plastike, širine 5 i duljine 70 milimetara. Senzorna test traka dizajnirana je za brzu analizu urina kod kuće, za njegovu upotrebu nema potrebe posjedovati posebne medicinske vještine i znanja.

Svaki od pet senzora test trake Bioscan Penta koristi svoj princip određivanja jednog ili drugog svojstva urina:

  • Odgovor senzora na okultna krv u urinu test trake temelje se na sposobnosti hemoglobina da katalizira oksidaciju pokazatelja organskim hidroperoksidom koji se nalazi u indikacijskoj zoni. Skriveni senzor krvi omogućava vam pouzdano utvrđivanje razine hematurije u rasponu od 5 do 250 crvenih krvnih zrnaca (za netaknuta crvena krvna zrnca), od 0 do 0,75 miligrama po decilitru (za slobodni hemoglobin),
  • Senzor je uključen urin aceton Testne trake Bioscan Penta sadrže natrijum nitroprusid koji se tokom reakcije boji u svijetlo ružičastu do crvenu (bordo) boju. Senzor za aceton omogućava vam da pouzdano odredite nivo acetonurije u rasponu od 0 do 10 milimola po litri / 156 miligrama po decilitru,
  • Senzori test trake Bioscan Penta na mokraćna glukozakoja sadrži glukozoksidazu i peroksidazu, reagirajući s glukozom, obojena je od zelene (u maloj koncentraciji) do smeđe (kod velike koncentracije), omogućava vam probno određivanje nivoa glukozurije u rasponu od 0 do 1000 miligrama po decilitru / 10 grama po litri,
  • Odgovor indikatorskog sloja na ukupni protein u urinu Bioscan Penta test trake temelje se na principu kemijskih pH pokazatelja: konstanta disocijacije i intenzitet boje se mijenjaju ovisno o koncentraciji (u tampon otopini s pH = 3,5, tetrabromfenol plava tvori obojeni kompleks s proteinima). Indikator test trake osjetljiv je na albumin u koncentraciji od 0,06 g / l. Boja indikatora varira od žute (nedostatak proteina) do žutozelene ili zelene. Senzor vam omogućava pouzdano utvrđivanje nivoa proteinurije u rasponu od 0 do 5,0 grama po litri / 500 miligrama po decilitru,
  • Kiselina alkalna (pH) senzor test trake sastoji se od mješavine dva pokazatelja (metil crvene i bromotidol plave), koji omogućava pouzdano određivanje pH mokraće u rasponu od 5,0 do 9,0.

Kvalitativno određivanje testne trake vizuelnog pokazatelja Pentoscopes Bioscans je utvrditi činjenicu bojenja senzora. Polukvantitativno određivanje provodi se kod dekodiranja rezultata, sastoji se od uspostavljanja određenog pokazatelja ekstrapolacijom (usporedbom) boje senzora test trake s ljestvicom boja (tablicom) primijenjenom na epruvetu Bioscan Penta.

Na rezultate analiza dobivenih test trakom Bioscan Penta, svibanj Sledeći faktori utiču:

  • Aceton u urinu - uzimanje lijekova na bazi sulfoftaleina i fenolftaleina u alkalnom okruženju može obojati senzor test trake u crveno ljubičastu boju,
  • Ukupni protein u urinu - lažno pozitivno rezultati ispitivanja test trake mogu se dobiti analizom urina s pH većim od 8, kod pacijenata koji uzimaju lijekove koji sadrže kinolin i kinin,
  • Skrivena krv u urinu - može dovesti do mikrobne peroksidaze povezane s infekcijom mokraćnog sustava lažno pozitivno rezultat
  • Netačni rezultati pri korištenju test trake mogu rezultirati nedovoljno čistim spremnikom za sakupljanje urina koji sadrži tragove dezinfekcijskih sredstava (kuhinja za pranje) na bazi kvartarnog amonijaka,
  • Prisutnost tragova anionskih ili neionskih deterdženata može dovesti do toga lažno negativan rezultate analize dobivenih test trakom test trake Bioscan Penta,
  • Na osjetljivost pokazatelja test trake Bioscan Penta utječe relativna gustoća (specifična težina) urina i / ili prisustvo inhibitora farmakološkog porijekla.

Moguće je povećanje relativne gustoće urina indirektno ukazuju na prisutnost proteina u urinu (0,4 g / l proteina povećava relativnu gustoću urina za 0,004). Postoje trake za testiranje urina koje sadrže zasebni indikator za specifičnu težinu. Cijena test test traka sa sličnim pokazateljima prilično je visoka, njihova upotreba u dijagnostici proteinurije je besmislena.

Prema „All-Russian klasifikatoru ekonomskih aktivnosti, proizvoda i usluga“ (OKDP), vizuelnim test trakama za analizu urina Bioscan Penta dodijeljen je kod 2429422 - „Kompleksni dijagnostički reagensi“. Tvrtkama koje se bave prodajom test traka dodjeljuje se statistički kod OKVED 51.46.1 (Trgovina na veliko farmaceutskim i medicinskim proizvodima).

Testne trake Bioscan Penta, prema "Nomenklatura medicinskih proizvoda po klasama, ovisno o potencijalnom riziku od njihove uporabe", pripadaju klasi 2a (medicinski proizvodi s prosječnim stupnjem rizika).

Alternativa Bioscan test trakama je opšti test urina.

Analiza mokraće (OAM, klinička analiza urina) je kompleks laboratorijskih ispitivanja mokraće koja se provode u dijagnostičke svrhe. Prednost opće analize mokraće u odnosu na indikatorske vizuelne test trake nije samo procjena biokemijskih i fizikalno-hemijskih svojstava urina, već i mikroskopija sedimenta (pomoću mikroskopa).

Kada se provodi opća analiza, u pravilu se koristi svakodnevni urin.

Dnevni urin je sve urin se izlučuje iz tijela tokom dana (24 sata). Dnevni urin, za razliku od jedinstvenog jutarnjeg urina koji se koristi u dijagnostici test traka, više je informativan materijal za istraživanje.

Samo dijagnosticiranje test trakama Bioscan Penta, čak i prateći sva uputstva, nije zamjena za redovnu procjenu zdravstvenog stanja od strane kvalificiranog medicinskog stručnjaka, ljekara.

Uputstvo Bioscan Penta

Čitanje ovih uputstava za upotrebu Bioscan Penta test traka ne oslobađa pacijenta od proučavanja „Uputstva za upotrebu indikatorskih traka za sveobuhvatno proučavanje bioscan penta u urinu“smeštene na cevi.

Kada koristite vizualne test trake Bioscan Penta, ne smijete dirati senzorski element, morate se pridržavati općih pravila higijene.

Određivanje glukoze u urinu mora se izvršiti na temperaturi od +10 do +30 ° C.

Senzorna test traka uklonjena iz epruvete trebalo bi koristiti za analizu u roku od 60 minuta.

Test traka Bioscan Penta dizajnirana je za jednu analizu. Nakon uklanjanja iz epruvete testnu traku treba koristiti u roku od 24 sata.

Za analizu treba koristiti svježe prikupljen (ne stariji od 2 sata), ne centrifugiran, temeljito izmiješan, urin stavljen u sterilnu posudu. Dugotrajnim stajanjem nivo pH mokraće prelazi na kiselu stranu, što može dovesti do lažnih rezultata.

Najtačniji rezultati analize dobit će se u studijama. ujutro urin. Minimalna zapremina potrebna za analizu je 5-10 mililitara.

Prilikom odabira minimalne količine urina za ispitivanje treba uzeti u obzir broj pokazateljskih elemenata koji se nalaze ravnomjerno preko trideset pet milimetara supstrata. Ako nema dovoljno mokraće, sa svim pokazateljima u potpunosti uronjenim u testni uzorak, plastična podloga će se saviti jako, što može dovesti do odvajanja pojedinih senzora. Zbog toga testnu traku Bioscan Penta treba uroniti u dovoljnu količinu mokraće ili se treba koristiti laboratorijska čaša (epruveta).

Nakon što ste ispunili sva uputstva za pripremu, nastavite s analizom:

  1. Otvorite cijev (olovku) s test trakama Bioscan Penta, uklonite traku, a zatim odmah čvrsto zatvorite cijev poklopcem,
  2. Na 1-2 sekunde potopite dio test trake sa indikatorskim elementima u urin tako da svih pet senzora bude potpuno skriveno u urinu,
  3. Nakon ekstrakcije uklonite višak tekućine dodirivanjem ivice trake na zidu posude ili dodirom indikatorskih elemenata na čistom filtriranom papiru,
  4. Dešifriranje analize urina treba obaviti 10-120 sekundi nakon uklanjanja test trake iz urina, upoređujući boju senzorskih elemenata s ljestvicom boja (tablicom) postavljenom na epruvetu.

Vrijeme reakcije indikatora varira:

  • Rezultati ispitivanja urina (kiselosti) će biti poznati nakon 10 sekundi,
  • Rezultati ispitivanja na ukupni protein i okultnu krv bit će poznati nakon 60 sekundi,
  • Rezultati testa za glukozu i aceton bit će poznati nakon 120 sekundi.

Ljestvice Bioscan Penta test traka različitih serija mogu se razlikovati u zasićenosti boje. Kada upoređujete senzor s ljestvicom boja, koristite ljestvicu epruvete iz koje je uklonjena test traka.

Uticaj pojedinih lijekova, drugih metabolita na rezultate analize nije uvijek predvidljiv. Rezultati analize, koji ne odgovaraju kliničkoj slici bolesti ili izgledaju sumnjivo, trebalo bi provjeriti drugom dijagnostičkom metodom. Analiza treba ponoviti nakon završetka terapije lijekovima.

Kako bi se spriječio gubitak svojstava test traka, što može rezultirati nepouzdanim rezultatima analize, moraju se poštovati pravila skladištenja koja je utvrdio proizvođač.

Skladištenje test traka Bioscan Penta

Test trake Bioscan Penta čuvajte na temperaturi od +2 do +30 ° C, na suvom mestu nedostupnom deci, bez uklanjanja sredstva za sušenje s poklopca epruvete. Mjesto skladištenja mora biti pouzdano zaštićeno od isparavanja organskih otapala, kiselina, alkalija i visoke vlage tijekom roka trajanja. Rok trajanja Bioscan Penta test traka je 2 godine od trenutka puštanja u promet. Nakon prvog otvaranja epruvete, trake treba upotrebiti u roku od pet meseci.

Neiskorištene trake treba odložiti nakon određenog vremena.

Kod upotrebe Bioscan Penta test traka u bolnici, upotrebljene trake treba smatrati zaraženim materijalom, čije je slobodno skladištenje neprihvatljivo. Korištene testne trake moraju se odlagati u skladu s uputama za pomoć svim pacijentima.

Ljestvica boja postavljena na pentoskopsku cijev Bioscan treba zaštititi od izravnog sunčevog svjetla da se spriječi da izblijedi.

Ketonska tela

Pod tim nazivom, kombinirana su tri spoja koja se stvaraju u jetri. Tu spadaju:

  • aceton
  • beta-oksime
  • sirćetna kiselina.

Ketoni nastaju u tijelu kao rezultat oslobađanja glikogena iz masnog tkiva. Na primjer, ako osoba nije jela na vrijeme, njegovo tijelo nema odakle energiju, jer zalihe glikogena u jetri nestaju. I tada počinje samo sagorijevanje masnih rezervi. Zato su razne gladne dijete toliko popularne kod dijeta, iako ima mnogo nuspojava.

Ketoni su normalno prisutni u tijelu u zanemarljivim količinama. Oni se ne mogu odrediti ni tipičnim laboratorijskim metodama. Stoga je ketonurija uvijek patologija.


Za dijabetičare je proces formiranja ketona izuzetno opasan. Koncentracija ovih spojeva može dostići pravi toksični nivo. A onda dolazi do kome. Češće se ovo stanje javlja s prvom vrstom bolesti, ali kod druge nije isključeno. Na primjer, osoba već duže vrijeme može patiti od dijabetesa tipa II, ali ne znati za to prije početka kome - jedna od najozbiljnijih komplikacija.

Znak nekompenziranog dijabetesa je istovremeno povećani sadržaj u urinu i glukoze i ketonskih tijela.

Nije slučajno što Bioscan proizvodi pokazatelje posebno za dijabetičare koji analiziraju obje ove komponente urina. Ali možete sprovesti zasebnu dijagnostiku. Prilikom korekcije terapije inzulinom preporučuje se analiza ketona i glukoze raditi svaka četiri sata do potpunog povjerenja u normalizaciju pacijentovog stanja.

Kao i kod analize glukoze, za dijagnosticiranje ketonskih tijela, traka na sekundu je uronjena u mokraću, a na rezultat je potrebno pričekati dvije minute.
Korisna svojstva cimeta - kako koristiti začin u medicini?

Aspartam ili saharoza? Šta je korisnije za dijabetičare i prosječne osobe?

Pukotine u petama. Zašto bi se trebali bojati i kako se nositi sa njima?

Povratak na sadržaj

Biće potrebno samo minutu da otkrije sadržaj proteina u urinu pomoću test trake Bioscan
Za dijabetičare ovo je važno. Činjenica je da se bubrezi godinama doslovno umaraju kako bi pumpali tekućine s visokim sadržajem šećera. Postepeno, pogađaju ih razne bolesti, koje se kombiniraju pod općim nazivom "dijabetička nefropatija". Prije svega, albuminski protein "signalizira" bubreg u početnoj fazi. Čim njegov sadržaj poraste, došlo je vrijeme da se ozbiljno pregledaju bubrezi.

Koliko često treba provjeriti urin na protein - ljekar mora utvrditi. Uz pravilan tretman i dobru ishranu, patologije bubrega nastaju tek nakon decenija. Uz neoprezan stav prema svojoj bolesti i / ili pogrešnoj terapiji - nakon 15-20 godina.

Preventivni laboratorijski testovi izvode se najmanje jednom godišnje, osim ako suvremene dijagnoze drugačije ne diktiraju. Ali možete samostalno pratiti prisustvo / odsutnost proteina u urinu pomoću indikatorskih traka.

Povratak na sadržaj

Odredište

Trake su namijenjene za brzu analizu urina, ne samo kod kuće, već i korištenjem analizatora koji pomažu u određivanju karakteristika biološkog materijala.

Definicija pokazatelja kvalitete podrazumijeva prepoznavanje određene komponente koja potvrđuje prisutnost određene patologije. Promjene u sjeni indikatorskog elementa nedvosmisleno navode prisutnost metabolita i odnose se na pozitivnu reakciju. Polkvantitativni pokazatelj uključuje određivanje volumena identificiranih inkluzija vizualizacijom razine boje reaktivnog elementa.

Upotrijebite test trake kako biste organizirali kontrolu stanja prethodno identificirane bolesti i otkrili nove patološke poremećaje. Tu spadaju:

  • dijabetes
  • glukozarija žena tokom trudnoće,
  • zarazne bolesti uretre,
  • neinfektivne lezije izlaznih puteva urina,
  • formiranje kalkula.

"Suva hemija" i "Bioscan"

Krv, urin i pljuvačka osoba sadrže mnoga hemijska jedinjenja. Najčešće su prirodni, ali su i neuobičajeni za tijelo - na primjer, kada pijemo alkohol ili hemijsko trovanje.

Rad indikatorskih traka zasnovan je na principu "suhe hemije". Ukratko, to znači proučavanje sastava tvari bez stavljanja u bilo kakve otopine. Takva metoda omogućuje ne samo sortiranje svih komponenti, već i prikaz koliko onoga što veza sadrži.

Na taj način Bioscan test trake pomažu u brzoj provjeri urina na okultnu krv, a u slini na razinu alkohola. To mogu učiniti stručnjaci u medicinskim laboratorijama ili bilo ko sam.

Za osobe sa dijabetesom kompanija nudi nekoliko specijaliziranih testova.

Pentoscope Color Scale

Ljestvica boja (tablica) za krv Bioscan Penta sadrži dva sektora (prvi za reakciju bez hemolize, s mikroskopskim točkama, drugi za reakciju s hemolizom, ravnomjerno obojen). Svaki sektor sadrži četiri vrijednosti koje odgovaraju broju crvenih krvnih zrnaca u 1 µl / slobodnog hemoglobina u 1 mg na 100 µl: 0 (negativno), 5-10 (0,015), 50 (0,15), 250 (0,75).

Analozi Bioscan Penta

Slijedeći medicinski proizvodi su analozi (sinonimi) Bioscan Pent za kvalitativno i polukvalitetno određivanje svojstava urina.

Analog Bioscan Penta na pet pokazatelja:

  • Pentafan / Pentafan Laura - Europska multifunkcionalna test traka iz Erba Lahema, Češka Republika,
  • Uripolian - trake iz Biosensor AN sa deset pokazatelja koji omogućavaju analizu urina prema sljedećim karakteristikama - glukoza, ketonska tijela, latentna krv (eritrociti, hemoglobin), bilirubin, urobilinogen, gustina (specifična težina), bijela krvna zrnca, askorbinska kiselina, ukupni protein (albumin i globulini) i kiselost (pH).

Analog Bioscan Penta u dva pokazatelja (glukoza i aceton u urinu):

  • Ketoglyuk-1 (Ketoglyuk-1 No. 50) iz ruske kompanije Biosensor AN.

Analog sa dva pokazatelja (ukupni protein i kiselost (pH) urina):

  • Albufan (Albufan br. 50, AlbuPhan) - europske test trake iz Erba Lahema, Češka Republika.

Analogni Bioscan Penta u smislu pH (reakcija, kiselost) urina:

  • Uri pH (Uri pH br. 50) Ruske indikatorske vizuelno dijagnostičke test trake kompanije Biosensor AN,
  • Bioscan pH (Bioscan pH br. 50 / br. 100) - ruske trake istog proizvođača.

Analogni Bioscan Penta u smislu „ukupnog proteina u urinu“ (proteinurija):

  • Uribel (Uribel No. 50) - ruske indikatorske test dijagnostičke trake kompanije Biosensor AN, Rusija,
  • Bioscan Belok (Bioscan Belok br. 50 / br. 100) - trake tvrtke Bioscans,

Analogni u smislu „glukoze u mokraći“ (glukozurija):

  • Bioscan glukoza (Bioscan Glucose No. 50 / No. 100) - ruske test trake za vizuelnu dijagnostiku iz Bioscans,
  • Glukofan (Glukofan br. 50, GlukoPhan) - indikatorske testne trake europske proizvodnje iz tvrtke Erba Lahema, Češka Republika,
  • Urigluk (Urigluk br. 50) - trake ruske kompanije Biosensor AN.

Analog Bioscan Penta u smislu „acetona u urinu“ (acetonurija):

  • Bioscan ketoni (Bioscan ketoni br. 50 / br. 100) - ruske test trake za vizuelnu dijagnostiku,
  • Ketofan (Ketofan br. 50, KetoPhan) indikatorske trake za evropsku proizvodnju iz kompanije Erba Lahema, Češka Republika,
  • Trake Uriket-1 (Uriket-1 No. 50) ruske kompanije Biosensor AN.

Analog u smislu „latentne krvi u mokraći“ (hematurija):

  • Hemofan test trake (Hemofan br. 50, HemoPhan) - evropske trake za urin iz Erba Lahema, Češka Republika,

Bioscan Penta test trake dizajnirane su tako da otkriju, između ostalog, povišene koncentracije glukoze u urinu. Alternativna metoda dijagnostike je mjerenje glukoze u krvi. Ova metoda je preciznija i informativnija, ali je za analizu potrebna puna krv.

Postoje sljedeći analozi Bioscan Penta, test trake za glukozu u krvi za koje nije potrebna upotreba glukometra:

  • Betachek (Betachek br. 50, Betachek Visual test trake) - vizuelne test trake iz NDP-a (Australija), odlikuje se velikom cenom i izuzetnom preciznošću u merenju glikemije,
  • Grafikon (Grafikon # 50) - indikatorske trake kompanije Biosensor AN, Rusija.

Cijene ovih alternativnih instrumenata su nešto više.

Cijena Bioscan Penta

U cijenu Bioscan Penta test traka za utvrđivanje svojstava urina po pet pokazatelja ne uključuje se trošak isporuke ako se trakice nabave putem internetske ljekarne. Cijene se mogu značajno razlikovati ovisno o mjestu kupovine.

Procijenjeni trošak Bioscan Penta:

  • Rusija (Moskva, Sankt Peterburg) od 285 do 340 ruskih rubalja,
  • Ukrajina (Kijev, Harkov) od 94 do 112 ukrajinskih grivna,
  • Kazahstan (Almati, Temirtau) od 1342. do 1601. kazahstanske tenge,
  • Bjelorusija (Minsk, Gomel) od 74.955 do 89.420 bjeloruskih rubalja,
  • Moldavija (Kišinjev) od 80 do 95 Moldavski Lei,
  • Kirgistan (Bishkek, Osh) od 311. do 371. Kirgizski soma,
  • Uzbekistan (Taškent, Samarkand) od 11052 do 13185 uzbekistanskih suma,
  • Azerbejdžan (Baku, Ganja) od 4,2 do 5,1 azerbejdžanskih manata,
  • Jermenija (Jerevan, Gyumri) od 1958. do 2336. jermenske drame,
  • Georgia (Tbilisi, Batumi) od 9,7 do 11,6 Gruzijski Lari,
  • Tadžikistan (Dušanbe, Khujand) od 26,8 do 32,0 Tadžikanske somoni,
  • Turkmenistan (Ashgabat, Turkmenabat) sa 13,8 na 16,4 novih turkmenskih manastira.

Kupite test trake Bioscan Penta

Možete kupiti test trake Bioscan Penta za analizu urina po pet pokazatelja u ljekarni koristeći uslugu rezervacije lijekova, uključujući. Prije nego što kupite Bioscan Penta, trebali biste razjasniti datume isteka. Trake Bioscan Penta možete naručiti u bilo kojoj dostupnoj internetskoj ljekarni, prodaja se vrši kurirskom dostavom kurirom, bez recepta ljekara.

Recenzije o Bioscan Penta

Recenzije o Bioscan Penta među pacijentima uglavnom su pozitivne. Pacijenti primjećuju praktičnost i jednostavnost upotrebe test traka: čak i dijete može samostalno izvršiti test urina. Među negativnim recenzijama o Bioscan Penta, uočeni su nepristupačnost u većini trgovačkih lanaca, drogerija, visoka cijena, nedovoljna preciznost pokazatelja Bioscan Penta pri mjerenju glukoze u urinu.

Vrste test traka

Danas mnoge zemlje proizvode test trake. Među poznate kompanije spadaju:

  • Ruski - „Bioscan“ i „Biosenor“,
  • Korejski - uriskanski,
  • Kanadski - Multicheck,
  • Švicarski - Mcral-Test,
  • Američki - urinRS.

Bilo koji proizvođač pruža opsežnu listu dijagnostičkih kompleta za pomoć u testiranju različitih parametara:

Kombinacija pokazatelja nekoliko elemenata reagensa na jednom testu omogućuje optimizaciju dijagnoze uzimajući u obzir ciljeve koje slijedi. Na primjer, za kontrolu razine šećera kod dijabetesa na test traku primjenjuje se indikator koji reagira na glukozu i ketone. U slučajevima sa simptomima dijabetičke nefropatije preporučuje se upotreba traka koje kombiniraju pokazatelje:

Vjeruje se da bilo koji proizvođač proizvodi testne trake, koje se koriste ne samo za vizualna ispitivanja, nego i za instrumentalne kad se koriste analizatori.

Uslovi upotrebe

Obavljajući test provjere, preporučuje se pridržavanje određenih pravila, odstupanje od kojih može dovesti do lažnih pokazatelja:

  1. Ne dirajte indikatori dio trake.
  2. Provedite postupak na temperaturi od petnaest do dvadeset i pet stepeni topline. U hladnijim uvjetima, brzina reakcije znatno se smanjuje, što povlači za sobom lažne rezultate.
  3. Ako je urin bio u hladnjaku, mora se ugrijati na željenu temperaturu.
  4. Skladištenje biološke tekućine odabrane za testiranje duže od dva sata je zabranjeno. Inače se fizikalno-hemijski parametri urina mijenjaju.
  5. Ponovna upotreba jedne trake je zabranjena.
  6. Ne preporučuje se dulje uranjanje indikatora u urin - postoji mogućnost izbacivanja reagenskog elementa sa površine trake.
  7. Nakon otvaranja paketa svi testovi moraju se upotrijebiti u roku koji odredi proizvođač - najkasnije šest mjeseci.
  8. Ne izlažite ljestvicu dugotrajnom izlaganju ultraljubičastoj svjetlosti kako tonovi ne bi izblijedjeli.

Urobilinogen i bilirubin

Povećanje njihovog sadržaja potvrđuje odstupanja u radu jetre i žučnih kanala. Mjerna skala ima minimalnu razinu od 2 mg / l, a maksimalnu vrijednost 80. Povećavanje sadržaja ovih elemenata prouzročit će porast zasićenosti boje na indikatorskoj liniji. Pozitivni rezultati ispitivanja bilirubina potvrđuju prisustvo ili razvoj hepatitisa.

Testovi za ovaj element koriste se u slučajevima kada postoje simptomi za odstupanja u radu bubrega, hormonalne poremećaje i dijabetes. Kreatinin je aktivno uključen u energetski metabolizam stanica tkiva, njegov nivo ovisi o mišićnoj masi.

Na osnovu činjenice da mišićni indeks ostaje gotovo nepromijenjen, tada će nivo kreatina biti konstantan. Povećanje mokraće uzrokovano je zatajenjem bubrega, dehidracijom, dijetom s prevladavanjem mesa, fizičkim opterećenjima.

Njihova identifikacija u biofluidu može biti uzrokovana dva razloga:

  • u procesu života i djelovanja štetnih parazita (kod slične situacije liječnik utvrđuje bakteriuriju),
  • zbog konzumiranja hrane koja sadrži puno nitrata.

Otkrivanje nitritima u većini slučajeva potvrđuje razvoj urogenitalne zarazne bolesti.

Iako se način korištenja traka razlikuje u testiranju jednostavnosti i pristupačnosti, i dalje ostaje ozbiljan udio vjerovatnoće da će se dobiveni pokazatelji pokazati neistinitim. Ali ako strogo slijedite sva pravila korištenja alata za pojedinačnu dijagnozu, tada se rizici grešaka mogu svesti na najmanju moguću mjeru.

Korištenje pentoskopskog Bioscan opisa

Opis višenamjenskih vizualnih senzornih (indikatorskih) test traka za analizu urina "Bioscan Penta" medicinskog portala "Moje tablete" predstavlja kompilaciju materijala dobivenih iz vjerodostojnih izvora, čija se lista nalazi u odjeljku "Napomene" i „Uputstva za medicinsku upotrebu vizuelnih indikatorskih traka Bioscan Penta“koji se isporučuju kod proizvođača test traka. Uprkos činjenici da je pouzdanost informacija predstavljenih u članku „Test trake za analizu urina Bioscan Penta"Provjereni od strane kvalificiranih medicinskih stručnjaka, sadržaj članka je samo za referencu, nije smjernice za sebe (bez kontaktiranja kvalificiranog medicinskog stručnjaka, ljekara) dijagnoza, dijagnoza, izbor načina i metoda liječenja.

Prije kupnje i korištenja Bioscan Penta test traka, trebali biste se upoznati s uputama proizvođača za uporabu.

Urednici portala "Moje pilule" ne garantuju istinitost i relevantnost predstavljenih materijala, jer se metode dijagnoze, prevencije i liječenja bolesti stalno poboljšavaju. Da biste dobili punu medicinsku njegu, prije svega trebate zakazati ljekar, kvalificiranog medicinskog stručnjaka, urologa.

Napomene

  • Ispitne trake za jednokratnu upotrebu s vizualnim senzorima (indikatori), test trake za vizualne indikatore - unaprijed pripremljeni laboratorijski reagensi deponovani na plastičnu ili papirnu podlogu. Ne treba brkati sa elektrohemijskim test trakama za glukometre.
  • in vitro«>in vitro , in vitro (od latinskog „u staklu“) - vrsta studije koja se provodi s mikroorganizmima, ćelijama ili biološkim molekulama u kontroliranom okruženju izvan njihovog normalnog biološkog konteksta, drugim riječima - in vitro - tehnologija istraživanja uzorka iz dobijeni organizam od živi organizam. Prema tome, za procjenu opsega hematurije, glikozurije, proteinurije, acetonurije i za procjenu kiselosti mokraće, mokraće (i okultne krvi, glukoze (šećera), bjelančevina (proteina), ketonskih tijela (acetona) koji su u njoj) proučavan je materijal dobiven iz ljudskog tijela, a vizualne test trake Bioscan Penta dijagnostički su alat, sama studija se vrši in vitro. Na engleskom je sinonim in vitro je pojam "u staklu", koji bi doslovno trebao biti shvaćen kao "u staklenoj epruveti". U opštem smislu in vitro u suprotnosti s pojmom in vivošto znači istraživanje na živi organizam (unutar njega).
  • Crvena krvna zrnca, crvena krvna zrnca su postćelijske krvne strukture čija je glavna funkcija prijenos kisika iz pluća u tjelesna tkiva i transport ugljičnog dioksida u suprotnom smjeru. Crvena krvna zrnca formiraju se u koštanoj srži brzinom od 2,4 miliona crvenih krvnih zrnaca svake sekunde.

25% svih ćelija u ljudskom telu su crvena krvna zrnca.

  • Hemoglobin - složen protein koji sadrži željezo i koji se može reverzibilno vezati na kisik. Hemoglobin se nalazi u citoplazmi crvenih krvnih zrnaca, daje im (odnosno, krv) crvenu boju.
  • Zatajenje bubrega - sindrom oštećenog rada bubrega, koji dovodi do poremećaja dušika, elektrolita, vode i drugih vrsta metabolizma. Najčešći uzrok zatajenja bubrega je dijabetes (

    33% slučajeva) i visokog krvnog (arterijskog) pritiska (

    25% slučajeva). U većini drugih slučajeva uzroci zatajenja bubrega zapravo su bolest bubrega.

  • Endokrinologija - Nauka o funkcijama i građi endokrinih žlijezda (endokrinih žlijezda), hormonima (proizvodima) koje proizvodi, o načinima njihovog formiranja i djelovanju na ljudski organizam. Endokrinologija takođe proučava bolesti uzrokovane disfunkcijom endokrinih žlijezda i traži načine liječenja bolesti povezanih s poremećajima u endokrinom sustavu. Najčešća endokrina bolest je dijabetes.
  • Inzulin - proteinski hormon peptidne prirode, koji se formira u beta ćelijama otoka pankreasa Langerhansa. Inzulin ima značajan utjecaj na metabolizam u gotovo svim tkivima, dok je njegova glavna funkcija smanjenje (održavanje normalne) glukoze (šećera) u krvi. Inzulin povećava propusnost membrana plazme za glukozu, aktivira ključne enzime glikolize, potiče stvaranje glikogena u jetri i mišićima iz glukoze i pojačava sintezu proteina i masti. Uz to, inzulin inhibira aktivnost enzima koji razgrađuju masti i glikogen.
  • Bijela krvna zrnca - bijela krvna zrnca, heterogena skupina krvnih zrnaca različitih funkcija i izgleda. Bijela krvna zrnca štite ljudsko tijelo od vanjskih i unutrašnjih patogenih uzročnika.
  • Inhibitora, inhibitor reakcije (s latinskog inhibere - „odložite, zadržite, zaustavite“) - opšti naziv supstanci koje inhibiraju ili suzbijaju tok fizikalno-hemijskih ili fizioloških (uglavnom enzimskih) reakcija. Inhibicija ili sprečavanje reakcija nastaje zbog činjenice da inhibitor blokira aktivna mjesta katalizatora ili reagira s aktivnim česticama da formira radikale niske aktivnosti.
  • Klinička slika (skraćenica "klinika" koristi se među ljekarima) - skup manifestacija i obilježja toka bolesti (uključujući oblik žalbi pacijenta), specifičnih i nespecifičnih simptoma i sindroma, kao osnova za dijagnozu, prognozu i liječenje. Na primjer, latentna krv u urinu dio je kliničke slike hemoragičnog vaskulitisa.
  • Urologija, urologija (iz grčkog _9, P22, `1, _9, _7, -" urin "i" _5, a2, ^ 7, _9, `2" - "reč, nauka, studija, znanje") - oblast kliničke medicine proučavanje porijekla (etiologije), tijek (patogeneza), kao i poboljšanje postojećih i razvijanje novih metoda dijagnosticiranja, liječenja i prevencije bolesti mokraćnog sustava, nadbubrežne žlijezde, bolesti muškog reproduktivnog sustava i drugih patoloških procesa u retroperitonealnom prostoru.

    Urologija je hirurška disciplina, grana hirurgije i, za razliku od nefrologije, bavi se pitanjima naime hirurško lečenje Navedeni sustavi i organi.

    Najčešće urološke bolesti su prostatitis, uretritis, cistitis, genitourinarna tuberkuloza, rak mokraćnog mjehura, rak prostate, rak bubrega, tumor testisa - bolesti koje prate, posebno, albuminurija (proteinurija).

    Hitna urologija specijalizirana je za pružanje hitne medicinske pomoći u slučaju akutne zadržavanja mokraće, bubrežne kolike, anurije i hematurije.

    Vizuelne dijagnostičke test trake Bioscan Penta mogu se koristiti i za albuminuriju i za hematuriju.

    Cijene i ambalaža

    Bioscan test trake raspoređene su u okruglim futrolama s olovkama. Mogu biti 150, 100 ili 50 po pakiranju. Rok trajanja varira, obično 1-2 godine. Sve ovisi o namjeni indikatorskih traka. Trošak Bioscan proizvoda ovisi o mnogim faktorima:

    • broj komada u paketu,
    • prodajna regija
    • mreža apoteka.

    Procijenjena cijena - oko 200 (dvjesto) rubalja po pakovanju od 100 komada.

    U dijabetesu nije važna samo prehrana, već i stalno samo-laboratorijsko praćenje. Korištenje takvih alata kod kuće ne može 100% zamijeniti sve laboratorijske testove. No ova će metoda pomoći u praćenju promjena vašeg stanja i obuzdavanju negativnih manifestacija bolesti.

  • Ostavite Svoj Komentar