Detralex - upute za upotrebu

Trenutno je jedna od najčešćih bolesti hemoroidi.

Takva bolest donosi brojne neugodne simptome i može izazvati niz komplikacija, pa stoga zahtijeva liječenje.

Najbolja opcija za brzi oporavak je Detralex koji je dostupan u različitim oblicima, uključujući i čepiće.

Opis lijeka

Detralex je lijek čije je djelovanje usmjereno na uklanjanje uzroka hemoroida, jer je ova bolest povezana s kršenjem cirkulacije krvi u žilama karlične regije.

Detralex povećava ton vena, pomaže im obnavljanju, smanjuje vjerojatnost ponovljenog zastoja krvi u žilama.

Glavna aktivna komponenta lijeka je diosmin, koji sprječava da se posude istežu, smanjujući na taj način izlaz krvne plazme i hranjivih sastojaka iz susjednih tkiva. Kao rezultat toga, eliminira se zastoj krvi, koji je direktan uzrok hemoroida.

Indikacije za prijem:

  1. Akutni hemoroidi. Zbog svojstava sastavnih dijelova, Detralex vrlo brzo eliminira zastoj krvi u karličnim venama i na taj način uklanja simptome bolesti. Uz pravu dozu, 1-2 doze lijeka su dovoljne za vidljiv učinak.
  2. Hronični hemoroidi. Liječenje kroničnog oblika bolesti se provodi uzimajući u obzir različite faktore. Prijem se može provesti u svrhu sprečavanja zastoja u krvi i sprečavanja egzacerbacija, kao i direktno sa ponavljanim manifestacijama bolesti.
  3. Venska insuficijencija. Ovaj se prekršaj manifestuje stalnim osjećajem umora u nogama, pojavom edema, bolova, grčeva. Po pravilu, insuficijencija je hronična. Upotreba Detralex-a u obliku tableta i čepića može poboljšati stanje krvnih žila, ukloniti oticanje, bol i spriječiti komplikacije.
  4. Prostatitis. Uz ovu bolest, Detralex čepići se koriste kao vazokonstriktor. Pored toga, uklanjanje zastoja u krvi u

Detralex čepići se preporučuju za liječenje hemoroida

karličnim organima, lek može značajno poboljšati dejstvo drugih lekova, pa se zato često koristi kao deo složene terapije.

  • Postoperativna rehabilitacija. U liječenju venske insuficijencije operativnim zahvatom, lijek se koristi kao sredstvo za obnavljanje funkcije krvnih žila. Takođe, Detralex se može koristiti u preoperativnom periodu.
  • Važna prednost Detralex-a je minimalan broj nuspojava.

    Uzimanje ovog lijeka ne smije se provoditi u slučaju preosjetljivosti na komponente. Osim toga, s oprezom trebaju uzimati osobe sklone alergijama.

    Općenito, Detralex je lijek koji ima tonično djelovanje na žile i s obzirom na to se često koristi u liječenju hemoroida, venske insuficijencije i prostatitisa.

    Kako uzimati Detralex

    Da bi se postigao pravi učinak, lijek se mora uzimati u potpunosti u skladu s propisanom doziranjem. Broj prijema propisuje specijalista na osnovu dijagnoze, uzimajući u obzir karakteristike određenog pacijenta.

    Kod akutnog hemoroida Detralex čepići se ubrizgavaju u rektum. Ovisno o težini bolesti, mogu se propisati 1 do 3 supozitorije dnevno tokom 4 dana. Nakon četverodnevnog kursa, možete ponoviti uzimanje lijeka 1 čepića dnevno tokom tri dana.

    Detralex tablete koriste se za liječenje venske insuficijencije. U toku dana preporučuje se uzimanje 2 tablete 2 puta dnevno. Treba ga uzimati uz obroke. Trajanje liječenja je 7 dana, nakon čega je dozu potrebno smanjiti na 2 tablete dnevno.

    Detralex tablete se mogu koristiti i u liječenju hroničnog hemoroida.

    Trajanje primjene je 7 dana, 2 tablete 2 puta dnevno. Osim toga, kod hroničnog hemoroida mogu se koristiti rektalni čepići od 1-2 dnevno, ovisno o stupnju složenosti bolesti.

    Detralex možete uzimati za žene tijekom trudnoće. Komponente lijeka ne utiču negativno na organe reproduktivnog sistema i stanje fetusa.

    Štaviše, vjeruje se da je diosmin koristan za plod, jer to sprečava

    U liječenju hroničnog oblika hemoroida preporučuje se Detralex u obliku tableta

    razvoj nervnih i mentalnih patologija. Lijek može nanijeti štetu tijelu nerođenog djeteta samo uz prekomjerno dug prijem, pa stoga, čak i ako nema kontraindikacija, ovo sredstvo treba koristiti s oprezom.

    U većini slučajeva lijek značajno smanjuje ozbiljnost simptoma hemoroida nakon nekoliko trikova. Međutim, primjena ovog lijeka može biti praćena nizom nuspojava.

    Neželjeni efekti kod uzimanja Detralexa:

    • Osjećaj težine u stomaku
    • Mučnina i povraćanje
    • Glavobolja
    • Probava probava
    • Alergijske reakcije
    • Vrtoglavica
    • Neprijatne senzacije u anusu

    Ako se pojave nuspojave, pacijentu se savjetuje da se posavjetuje s liječnikom kako bi se utvrdio uzrok njihove pojave i, ako je potrebno, propisao lijek sličnog djelovanja.

    U slučajevima povećanja doze lijeka ili ako se ne poštuju uvjeti upotrebe, uzimanje Detralexa može dovesti do predoziranja. Najčešće se ova pojava javlja kada se lijek koristi u obliku tableta.

    Ovo stanje prate znaci opijenosti, konvulzije, opće stanje nelagode i problemi sa spavanjem.

    U slučaju predoziranja potrebno je očistiti želudac i crijeva, kao i proizvesti simptomatsko liječenje pod nadzorom specijaliste.

    Lijek Detralex efikasno je sredstvo koje se koristi kod različitih bolesti povezanih s oštećenom cirkulacijom krvi i zastojem krvi u žilama.

    Ako se pravilno koristi, Detralex u obliku tableta i rektalnih čepića apsolutno je siguran lijek za hemoroide i druge bolesti.

    Pogledajte video o Detralexu:

    Jeste li primijetili grešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enterda nas obavestite.

    Uz kršenje venske cirkulacije, dolazi do disfunkcije cijelog organizma. Da bi se to spriječilo, ljekar nakon detaljne dijagnoze preporučuje liječenje lijekovima. Detralexov sažetak jasno daje do znanja da je ovo učinkovit lijek koji, ako se pravilno uzima, daje dugoročni terapeutski učinak, jača vene.

    Detralex - upute

    Lijek je dostupan u obliku ružičastih tableta, namijenjenih za oralnu primjenu. Uputa o Detralexu predviđa da u slučaju uporabe lijeka nisu navedena dobna ograničenja, štoviše, dopuštena je čak i uz rod ploda. Sama tablete produktivno se apsorbiraju u sistemsku cirkulaciju, a aktivne komponente šire se u krvožilnom sustavu. Proces raspadanja događa se u jetri, a lijek se, prema uputama, uklanja u obliku neaktivnih metabolita, tradicionalno, bubrezima.

    Detralex - indikacije za upotrebu

    Kod varikoznih vena i venostaze ovo je idealan tretman, ali poželjno je uzimati ga kao dio sveobuhvatnog liječenja, a ne na oslanjati se na neovisan terapijski učinak. Popis Detralex koristi je ogroman, a minimalni broj nuspojava čini potražnju lijeka za sve kategorije pacijenata isključivo iz medicinskih razloga. Oporavak je odmah. Glavne indikacije za upotrebu Detralexa prema uputama su sljedeće:

    • grčevi i pojačano oticanje donjih ekstremiteta,
    • pojava venskih trofičnih ulkusa,
    • bol i osećaj težine udova,
    • trombocitopenija
    • progresivni prostatitis
    • jutarnji umor nogu,
    • poremećaji mikrocirkulacije kardiovaskularnog sistema,
    • osjećaj težine u nogama
    • pojava male vaskularne mreže na koži,
    • povećana otpornost kapilara,
    • sprečavanje varikoznih vena,
    • simptomatska terapija akutnih hemoroida.

    Kako se pije Detralex

    Optimalna dnevna doza prema uputama je 2 tablete istodobno. Upotreba Detralexa prikladna je za 2-3 mjeseca, ali u tom pitanju je bolje ne voditi se uputama, već općim preporukama stručnjaka. Ako nakon određenog vremenskog intervala ne postoji pozitivna dinamika, potrebno je promijeniti lijek i odabrati jači analog.

    Da biste normalizirali vensku cirkulaciju, indikovano je da uzimate 2 tablete Detralexa ujutro i uveče, pijući puno vode. Ako se riješi problem unutarnjeg hemoroida, dnevna doza prema uputama za uporabu je 6 tableta, a podijeljena je u tri doze. Kad se venski ton stabilizira, bolna izbočina čvora preći će u produženu fazu remisije.

    Detralex tokom trudnoće

    Prilikom nošenja fetusa, karakteristični lijek nije zabranjen za upotrebu, štoviše pomaže u brzom rješavanju zdravstvenih problema poput hemoroida, oticanja ekstremiteta, pojačanog umora nogu i pojave vaskulamiju na istegnutoj koži zaobljenog trbuha. Kada prodiru kroz placentnu barijeru, aktivne tvari Detralexa ne povlače za plodne mutacije, prijevremeni porođaj. Ali kada dojite, bolje se suzdržati od karakterističnih lijekova.

    Prije uzimanja Detralexa tijekom trudnoće, važno je konzultirati se s liječnikom, prema uputama, kako biste prilagodili propisane dnevne doze lijeka. Osim toga, specijalist će vam reći kako možete zamijeniti ovaj lijek ako se ne nalazi u ljekarni ili je iz bilo kojeg razloga kontraindiciran za daljnje liječenje. Analozi identičnih farmakoloških svojstava obiluju.

    Detralex - kontraindikacije

    Prije naručivanja i kupovine ovog medicinskog proizvoda u internetskoj trgovini, važno je proučiti ograničenja u uputama za uporabu. U katalozima virtualnih ljekarni deklarirani su i zamjena za ovaj lijek, njegove skupe i jeftine generičke proizvode. Međutim, ne žurite sa zamjenom, jer medicinske kontraindikacije Detralex obuhvaćaju samo sljedeće kliničke slike i patološke procese u tijelu:

    • preosjetljivost na aktivne tvari lijeka,
    • takav sastanak nije prikladan za dojenje (dojenje).

    Detralex - nuspojave

    Prema uputama za upotrebu, na samom početku tečaja liječenja nisu isključene opipljive promjene u općem blagostanju koje nisu unaprijed dogovorene od strane liječnika. Prije prilagodbe režima liječenja, važno je posavjetovati se s liječnikom, jer nuspojave od Detralexa češće su privremene. Uputa za upotrebu kaže da je to:

    • lokalne i alergijske reakcije,
    • vrtoglavica, napadi migrene,
    • proliv, mučnina nakon jela, nedostatak apetita,
    • očiti znaci dispepsije,
    • opća slabost.

    Upute za upotrebu tableta Detralex

    Kao i bilo koji drugi lijek, i Detralex ima upute za upotrebu tableta protiv hemoroida. Upotreba ove vrste pilula od hemoroida uglavnom zavisi od toga u kakvom je stanju pacijent i u kojoj fazi bolesti ima.

    Ako je bolest dostigla akutni oblik, tada je potrebno koristiti lijek u značajnim dozama. Dakle, pacijent treba uzimati šest tableta dnevno, odnosno tri ujutro i tri uveče. Ovaj postupak upotrebe Detralex-a mora se poštovati četiri dana. Nadalje, „dijeta“ lijekova je smanjena na četiri tablete dnevno, dvije ujutro i dvije navečer. Ova tehnika traje tri dana. A zatim, nakon ovog perioda, intenzitet lijeka se smanjuje na dvije tablete dnevno.

    U slučaju kada je hemoroidna bolest prešla u hronični stadij, ovdje je primjena Detralexa ograničena na uzimanje jedne tablete ujutro i navečer. Nakon tjedan dana nakon uzimanja lijeka, modno je mijenjati dozu lijeka, postavljajući tako: dvije tablete, jednom dnevno, poželjno je to učiniti nakon doručka.

    Glavni tečaj koji osoba treba uzeti tokom liječenja hemoroidima "Declarex" je od 30 do 45 dana. Također je potrebno da, barem jednom godišnje, osoba koja stari zbog hemoroida prođe kurs prevencije s ovim lijekom.

    Bez obzira na stadij razvoja bolesti kod ljudi, preparat Detralex počinje svoj pozitivan učinak nakon 12 do 24 sata od trenutka kada ste ga koristili. Kako bi se izbjegao negativan učinak komponenti lijeka na želudac, lijek preporučuju uzimanje uz obroke. I što je najvažnije, da ne naštetite svom tijelu, morate se strogo pridržavati sheme upotrebe Detralexa za hemoroide.

    Supozitoriji za hemoroide Detralex - upute za upotrebu

    Danas postoje lokalni tretmani za ovu bolest. Uključuju svijeće iz hemoroida Detralex. Koriste se uglavnom u akutnim oblicima bolesti. Područje njihove primjene proteže se isključivo do anusa.

    Razmislite o uputstvu za svijeće od hemoroida Detralexa. Za početak, prije postupka primjene supozitorija iz hemoroida preporučuje se crijevo potpuno isprazniti prirodnim putem ili s klistirom. Zatim se lijek ubrizgava u anus jedan do dva puta dnevno. U pravilu se zajedno s lijekom koristi takozvani aplikator koji pomaže u uklanjanju preostalih svijeća iz anusa po dovršetku lijeka. U tom slučaju, ako učinak upotrebe svijeća bude pozitivan, tijek liječenja može se nastaviti. Može trajati od osam do deset dana. Međutim, ako se ne primijeti učinak lijeka, onda ne produžite bolest, posavjetujte se s proktologom.

    Analog Detralexa za hemoroide

    Dešava se da u ljekarnama svog grada uvijek možete pronaći tat ili neki drugi lijek. Tako se može dogoditi i sa Detralexom. Zbog toga je potrebno barem malo spomenuti analoge "Declarexa" s hemoroidima. Sledeći lekovi poseduju svojstva i funkcije koje poseduje lek Declarex,

    Ali ne mogu vam svi ovi lijekovi pomoći. Da, ovo su analozi Declarexa, no zbog svojih aktivnih tvari i nedostatka određenih funkcija, oni mogu biti znatno inferiorniji od ovog lijeka od hemoroida po efikasnosti. Ako razmislite o cijeni ovog lijeka, tada će se prosječno početi od 650 rubalja (215 grivna). Ali analozi „Declarexa“ i njihova cijena mogu varirati, a život je i veći i manji od gore navedenih cijena.

    Dakle, lijek "Declarex" protiv hemoroida je prilično efikasan i moćan lijek koji će vam pomoći da se u kratkom vremenu riješite neugodnih simptoma bolesti. Međutim, ne bavite se liječenjem. Ako ustanovite prve simptome ove bolesti, ne odgađajte, već se obratite liječniku specijalistu koji će vam savjetovati da uzimate Declarex ili ne.

    Detralex - upute

    Lijek je dostupan u obliku ružičastih tableta, namijenjenih za oralnu primjenu. Uputa o Detralexu predviđa da u slučaju uporabe lijeka nisu navedena dobna ograničenja, štoviše, dopuštena je čak i uz rod ploda. Sama tablete produktivno se apsorbiraju u sistemsku cirkulaciju, a aktivne komponente šire se u krvožilnom sustavu. Proces raspadanja događa se u jetri, a lijek se, prema uputama, uklanja u obliku neaktivnih metabolita, tradicionalno, bubrezima.

    Detralex - sastav

    Terapeutski učinak pružaju dvije aktivne komponente sintetskog porijekla koje u kompleksu uklanjaju ustajale pojave krvi različitog porijekla. Ako je liječnik propisao ovaj lijek, prvi korak je proučavanje sastava Detralexa, razumijevanje principa djelovanja i farmakološka svojstva u odnosu na navodni fokus patologije. Uputa za upotrebu kaže da:

    1. Diosmin u preparatu Detralex usporava biosintezu prostaglandina, jača kardiovaskularni sistem, sprečava krhkost krvnih žila i pokazuje stabilan angioprotektivni učinak, istovremeno čineći vaskularne zidove plastičnim i elastičnim.
    2. Hesperidin, kao bioflavonoid u svojim farmakološkim svojstvima, stabilizira funkcionalnost lomljivih i neelastičnih kapilara, normalizira limfnu drenažu, razrjeđuje krv i doprinosi njenom normalnom protoku kroz krvne žile.

    Detralex - indikacije za upotrebu

    Kod varikoznih vena i venostaze ovo je idealan tretman, ali poželjno je uzimati ga kao dio sveobuhvatnog liječenja, a ne na oslanjati se na neovisan terapijski učinak. Popis Detralex koristi je ogroman, a minimalni broj nuspojava čini potražnju lijeka za sve kategorije pacijenata isključivo iz medicinskih razloga. Oporavak je odmah. Glavne indikacije za upotrebu Detralexa prema uputama su sljedeće:

    • grčevi i pojačano oticanje donjih ekstremiteta,
    • pojava venskih trofičnih ulkusa,
    • bol i osećaj težine udova,
    • trombocitopenija
    • progresivni prostatitis
    • jutarnji umor nogu,
    • poremećaji mikrocirkulacije kardiovaskularnog sistema,
    • osjećaj težine u nogama
    • pojava male vaskularne mreže na koži,
    • povećana otpornost kapilara,
    • sprečavanje varikoznih vena,
    • simptomatska terapija akutnih hemoroida.

    Detralex - kontraindikacije

    Prije naručivanja i kupovine ovog medicinskog proizvoda u internetskoj trgovini, važno je proučiti ograničenja u uputama za uporabu. U katalozima virtualnih ljekarni deklarirani su i zamjena za ovaj lijek, njegove skupe i jeftine generičke proizvode. Međutim, ne žurite sa zamjenom, jer medicinske kontraindikacije Detralex obuhvaćaju samo sljedeće kliničke slike i patološke procese u tijelu:

    • preosjetljivost na aktivne tvari lijeka,
    • takav sastanak nije prikladan za dojenje (dojenje).

    Detralex - nuspojave

    Prema uputama za upotrebu, na samom početku tečaja liječenja nisu isključene opipljive promjene u općem blagostanju koje nisu unaprijed dogovorene od strane liječnika. Prije prilagodbe režima liječenja, važno je posavjetovati se s liječnikom, jer nuspojave od Detralexa češće su privremene. Uputa za upotrebu kaže da je to:

    • lokalne i alergijske reakcije,
    • vrtoglavica, napadi migrene,
    • proliv, mučnina nakon jela, nedostatak apetita,
    • očiti znaci dispepsije,
    • opća slabost.

    Detralex - analozi

    Ako nuspojave ne prestanu tijekom uzimanja Detralex-a, upute za uporabu navode da je vrijeme za odabir generičkog koji nije manje učinkovit po farmakološkim svojstvima. Odabrani Detralex analozi trebali bi imati mekši, nježniji, ali istodobno ciljani i sličan učinak izravno na žarište patologije. Poznato je nekoliko lijekova i dodataka prehrani sa sličnom farmakološkom dinamikom, preporuča se podsjetiti se na sljedeće stavke s INN-om:

    • Antistax (kapsule),
    • Venarus
    • Venotonik
    • Troxevasinum (tablete),
    • Venoruton
    • Anavenol
    • Diovenor, Daphlon, Provins (sa hemoroidima).

    Detralex Price

    Trošak tableta Detralex je opipljiv, s obzirom da u apoteci kreće od 750 rubalja. Maloprodajne cijene su puno skuplje, pa pacijenti moraju koristiti proračunske palete Tabletten Detralex. Ako vas zanima koliko košta Detralex od proizvođača u virtualnoj ljekarni, morate odabrati najpristupačniji resurs, navesti zemlju i grad, željeni oblik puštanja, a potom pažljivo pročitati cijene.

    Detralex recenzije

    Marina, 36 godina U početku se nisam mogla odlučiti o cijeni lijeka, jer je u ljekarni i internetu vrlo uočljiva razlika. Zatim je dugo studirala kako uzimati Detralex. Danas ne mogu zamisliti svoj život bez navedenog lijeka. Svaki dan ga koristim za ublažavanje umora stopala. I sama sam zadovoljna i od kolega čujem samo pozitivne kritike.

    Svetlana, 43 godine, lijek Detralex pomogao mi je kod varikoznih vena. Slušao sam elokventne preglede ljekara i kupio ovaj lijek, iako je cijena previsoka. Promjene su, uz alternativne recepte alternativne medicine, bile očite. Nekada sam razmišljao o injekcijama kako bih zatvorio ustajale vene, ali sada uopće ne razmišljam o tako skupoj operaciji. Postoji Detralex.

    Anna, 45 godina, dala je tablete u pakovanju s uputama za upotrebu prijatelju, pošto ovaj lijek nije pomogao. Natečenost, kao da je bila na nogama, tako nakon uzimanja Detralex nije nestala nigdje. Umjesto toga, izabrala je Troxevasin gel i tablete u radaru. Takav je lijek jeftin, djeluje brzo, pruža dugo očekivano olakšanje. Nema smisla preplaćivati.

    Kako detralex utječe na hemoroide?

    To će biti kombinirani lijek, koji predstavlja grupu angioprotektora i venotonika. Njegova korisna svojstva daju složen sastav zasnovan na dva aktivna sastojka:

    1. Diosmin je flavonoid koji se može dobiti iz nekih biljaka ili umjetno sintetizirati. Njegova pozitivna svojstva uključuju sposobnost povećanja venskog tonusa, smanjuje zagušenja i potiče odliv krvi koja se skuplja u hemoroide. Pozitivna točka je poboljšanje limfne drenaže, smanjenje nivoa propusnosti zidova kapilara, osiguranje normalne cirkulacije krvi u elastičnim cevastim formacijama,
    2. hesperidin je takođe među flavonoidima, ali on se dobija iz sastojaka citrusa. Njegov glavni zadatak je pojačati djelovanje diosmina. Kada hesperidin uđe u ljudsko tijelo, on ima nekoliko efekata istovremeno. Naime: protuupalno, antispazmodično, antioksidativno, venoprotektivno, zarastanje rana. Tome također treba dodati mogućnost smirivanja, jačanja imuniteta i uništavanja bakterija.

    Važno! Odgovor na pitanjekako detralex djeluje na hemoroide,Željela bih napomenuti da redoviti unos tableta ili upotreba čepića omogućava ublažavanje simptoma upalnog procesa. Ovo je hiperemija, oticanje, bol. S vremenom se mikrocirkulacija poboljšava, što rezultira da čvorovi postaju manji i manje uočljivi.

    Proces proizvodnje lijeka uključuje upotrebu posebne tehnologije, u skladu s kojom su aktivni sastojci podijeljeni na sitne čestice. To osigurava dobru apsorpciju u probavnom traktu i, kao rezultat, brzi pozitivan učinak.

    Ograničenja i neželjene reakcije u liječenju hemoroida

    Hemoroidi su ozbiljna bolest koja izaziva puno anksioznosti, srećom, postoje lijekovi koji pomažu i da ublaže simptome i pomognu liječenju. Jedna od njih.

    Opisani venotonik ima minimalne kontraindikacije, među njima je i prisutnost preosjetljivosti na sastojke koji čine sastav. Uzimanje tableta ne preporučuje se dojiljama, jer mehanizam prodiranja aktivnih materija u majčino mleko nije potpuno razjašnjen. Isto se odnosi na njihovo dejstvo na organizam novorođenčeta.

    Zanimljivo! Detralex ili Phlebodia za hemoroideima li razlike Mnogi potrošači doživljavaju ova dva lijeka kao apsolutne međusobne analoge, ali u stvarnosti je njihov sastav primjetno različit. Sastav drugog ne podrazumijeva prisustvo takve aktivne tvari kao što je hesperidin, ali ima mnogo više diosmina. Koji je lijek najbolji u određenoj situaciji određuje samo ljekar.

    Ako se usredotočite na preglede onih koji su već pokušali liječiti hemoroide pomoću detralexa, možete shvatiti da se lijek lako podnosi i u većini slučajeva ne dovodi do negativnih posljedica. Međutim, to ne znači da ne može biti neželjenih reakcija. Kao što je naznačeno u uputama, iz probavnog trakta se manifestuju kolitisom, proljevom, mučninom ili dispeptičkim reakcijama. Kršenja živčanog sustava očituju se u pogoršanju zdravlja, migreni, vrtoglavici i imunosti - u osipu na koži, oticanju usana i lica, urtikariji, angioedemu.

    Ako se dogodi barem jedan od opisanih pojava, terapiju Detralexom treba prekinuti. Liječnik propisuje simptomatsko liječenje i odabire drugi lijek protiv hemoroida.

    Kako i koliko piti Detralex za hemoroide?

    Bolje je razgovarati sa svojim liječnikom o nijansama i učestalosti uzimanja lijekova, trajanju tečaja. Općenito govoreći, sve ovisi o obliku i ozbiljnosti bolesti.

    • Liječenje akutnog hemoroida zahtijeva uporabu šok-doza. U roku od četiri dana trebate uzeti 6 kapsula - 3 ujutro i 3 uveče. Sljedećih dana doziranje se smanjuje na 2 kom. ujutro i prije spavanja.
    • Hronični oblik omogućava mogućnost upotrebe lijeka 1 kapsula 2 puta dnevno. Nakon tjedan dana, doziranje se mijenja, treba uzeti 2 kapsule odjednom. Najbolje je to učiniti ujutro.

    Trajanje liječenja uvijek se određuje pojedinačno, u akutnom obliku može biti nekoliko dana, a s sporošću nekoliko mjeseci. Ako naiđete na ovu neprijatnu bolest, budite spremni na to da se jednom lijeku ne može izdati. Terapija zahtijeva integrirani pristup i puno vremena.

    Pažnja! Da bi učinak liječenja bio duži i vidljiviji, preporučuje se kao dodatak promatranju režima optimalne fizičke aktivnosti. Ravnoteža prehrane i pijenja takođe pozitivno utiče na rezultat.

    Posebne preporuke u liječenju hemoroida

    Koji god efikasni i sigurni lijek koristili, bolje je prvo konzultirati se s liječnikom. Činjenica je da bilo koji lijek ima svoje indikacije i kontraindikacije, ne smijemo zaboraviti na pojedinačnu netoleranciju. Doktor će vam objasniti da pogoršani hemoroid treba liječiti samo kompleksno, što znači da zajedno s uzimanjem pilula koristite i lokalne lijekove.

    Trajanje terapije koju je utvrdio medicinski stručnjak ne bi trebalo prekoračiti. Ako željeni učinak nije postignut, tada morate prilagoditi tijek liječenja i, naravno, ne samostalno, to je zadatak proktologa. I posljednje: lijek treba čuvati na tamnom i suhom mjestu, dalje od djece.

    Ostavite Svoj Komentar