Accutrend Plus Merač holesterola

Accutrend ® Plus To je precizan prijenosni instrument za kvantitativnu analizu dva glavna faktora rizika za kardiovaskularne bolesti (CVD) holesterola i triglicerida. Accutrend ® Plus omogućava vam brzo i jednostavno određivanje nivoa ukupnog holesterola i triglicerida u kapilarnoj krvi. Mjerenje se izvodi fotometrijskom analizom svjetla odbojnog s test traka, različitog za svaki od ovih pokazatelja. Uređaj je predviđen kako za profesionalnu upotrebu u medicinskim ustanovama, tako i za samo nadgledanje kod kuće i tokom sporta radi određivanja laktata.

Uređaj je potreban pacijentima: s poremećajima metabolizma lipida (ateroskleroza, porodična i nasljedna hiperholesterolemija, hipertrigliceridonemija), metaboličkim sindromom radi redovitog praćenja koncentracije holesterola i triglicerida u kapilarnoj krvi. Omogućuje vam da smanjite učestalost komplikacija ateroskleroze - infarkta miokarda i ishemijskog moždanog udara.
Praćenje razine mliječne kiseline (laktata) u krvi omogućuje trenerima, sportskim ljekarima i sportašima da smanje ozljede i rizik od prekomjernog rada, da odaberu optimalnu razinu fizičke aktivnosti prilikom planiranja vježbi.
Uređaj će biti potreban i za ljekare: specijaliste iz domova zdravlja, kardiologe, endokrinologe, terapeute i ljekare iz preventivne sobe Doma zdravlja.

Prema korisničkom priručniku, analizator Accutrend Plus nije pogodan za samo nadgledanje glukoze u krvi. U tu svrhu preporučuje se korištenje pojedinačnih prijenosnih glukometra.

  • Prenosiv i jednostavan za upotrebu ekspresni analizator holesterola, triglicerida. Uređaj ima širok raspon mjerenja - za kolesterol - od 3,88 do 7,75 mmol / L, za trigliceride - od 0,8 do 6,9 mmol / L.
  • Vreme mjerenja holesterola i triglicerida je do 180 sekundi.
  • Memorija uređaja pohranjuje do 100 vrijednosti svakog parametra s vremenom i datumom mjerenja.
  • Rok trajanja testova ne ovisi o datumu otvaranja. Epruveta sa test trakama čuva se na sobnoj temperaturi.

  • Biokemijski analizator Accutrend Plus - 1 kom.
  • AAA baterija - 4 kom.
  • Korisnički priručnik na ruskom
  • Torba
  • Pažnja: test trake i olovka za probijanje nisu uključeni

Ovisno o izmjerenom pokazatelju:

-za trigliceride: 18-30S

-za laktat: 15-35S

Temperaturni opseg za merenje kontrolnih rastvora:

Ovisno o izmjerenom pokazatelju:

-za trigliceride: 18-30S

-za laktat: 15-35S

Opseg izmerenih vrednosti:

Glukoza u krvi: 20–600 mg / dL (1,1–33,3 mmol / L).

Holesterol: 150-300 mg / dl (3,88-7,76 mmol / L).

Trigliceridi: 70–600 mg / dL (0,80–6,86 mmol / L).

Laktat: 0,8–21,7 mmol / L (u krvi), 0,7–26 mmol / L (u plazmi).

100 rezultata mjerenja za svaki indikator,

s datumom, vremenom i dodatnim informacijama.

Temperaturni opseg za merenje uzoraka pacijenta:
Relativna vlaga:10-85%
Izvor napajanja4 alkalno-manganove baterije 1,5 V, tipa AAA.
Broj mjerenja na jednom skupu baterijaNajmanje 1000 mjerenja (s novim baterijama).
Sigurnosna klasaIII
Dimenzije154 x 81 x 30 mm
MisaPribližno 140 g

S uređajem se isporučuju sljedeće komponente:

  • Biokemijski analizator Accutrend Plus - 1 kom.
  • AAA baterija - 4 kom.
  • Korisnički priručnik na ruskom
  • Torba
  • Pažnja: test trake i olovka za probijanje nisu uključeni

Za početak mjerenja trebat će vam i sljedeće:

  • Pakovanje test traka.
  • Pojedinačna olovka za probijanje sa lancetama (na primjer: Accu-Chek Softclix olovka)
  • Alkoholna krpa za liječenje mjesta uboda nakon mjerenja.

Umjeravanje Accutrend Plus-a vrši se tvornički. Nije potrebno ručno umjeravanje. Prije mjerenja morate konfigurirati uređaj i izvršiti kodiranje umetanjem testne trake za kodiranje. Tada možete izvršiti mjerenja na uređaju. Ako ste kupili novi paket test traka, tada morate provesti kodiranje s novim paketom.

Nakon kodiranja uređaj automatski čita sve podatke i automatski kalibrira vrijednosti za ovu seriju test traka.

Postoje različite metode i sustavi za mjerenje biohemijskih parametara (kolesterol, trigliceridi, glukoza, laktat), kako bi se provjerili ili uporedili rezultati s drugim laboratorijskim uređajima, važno je razumjeti sljedeće:

1) Takvi parametri kao što su glukoza, trigliceridi, laktat tokom dana podliježu fluktuacijama (ukupni kolesterol u manjoj mjeri), vrlo je važno uporediti se s drugim analizatorom u roku od pola sata (u slučaju glukoze do nekoliko minuta). Unos hrane, vode, lijekova, tjelesna aktivnost - mogu utjecati na metabolizam tih parametara. Mjerenje (glukoza, holesterol, trigliceridi) i poređenje preporučuju se ujutro na prazan stomak prije obroka (vršite mjerenja nakon 6 sati pauze za obrok).

2) Provjerite je li uređaj pravilno konfiguriran, test trake rade, korisnik ispravno primio i primijenio uzorak:
- kodirano (uporedite kôd na test trakama, epruveti i na ekranu uređaja)
- testne trake nisu istekle, čuvale su se s zatvorenom epruvetom, nisu se mokrile, nisu zamrznule?
- uzet je uzorak krvi i apliciran do 30 sekundi nakon proboja,
- prsti su bili čisti i suvi,
- Ne dirajte i ne trljajte testno područje test trake prstima (na primer, prsti su bili masni ili slabo isprani nakon pranja ruku sapunom, prilikom merenja holesterola ili triglicerida).
- provjerite je li cijelo područje ispitivanja (žuti dio test trake) bilo prekriveno krvlju (1-2 kapi krvi, oko 15-40 μl), ako uzorak nije bio dovoljan, moguće je dobiti podcijenjene rezultate ili NISKE pogreške
- uređaj se nije pomerio ili otvorio poklopac tokom merenja,
- nije bilo elektromagnetskog zračenja u blizini, na primjer, radna mikrovalna pećnica,
- ako se dobije 1 mjerenje, provedite niz mjerenja (najmanje 3) i usporedite rezultate jedno s drugim,
- ako je moguće, izmjerite s novom serijom test traka.

3) Ako su svi ti zahtjevi zadovoljeni, imajte na umu da se prilikom upotrebe različitih analizatora (ili glukometra - u slučaju glukoze) vrijednosti mogu malo razlikovati, ovisno o vrsti kalibracije analizatora, one se mogu razlikovati i do 20% jedna od druge. Accutrend uređaji u potpunosti su u skladu s međunarodnim standardom ISO-15197 utvrđenim od Međunarodne organizacije za standardizaciju, prema kojem pogreška u mjerenju razine šećera u krvi može biti ± 20%.

Uređaj Accutrend Plus ima internu kontrolu kvalitete sustava: prije nego što započne mjerenje, uređaj automatski testira elektroničke komponente sustava, mjeri okolnu temperaturu, kad se umetne test traka, uređaj testira prikladnost za mjerenje i ako je test traka prošla unutarnju kontrolu kvalitete , samo u ovom slučaju uređaj je spreman za mjerenje.

U nekim su slučajevima moguća i vanjska kontrolna mjerenja. Za svako mjereno parametar osigurava se zasebno kontrolno rješenje.
Preporučuje se kontrolno mjerenje u sljedećim slučajevima:

  • Prilikom otvaranja nove epruvete sa test trakama.
  • Nakon zamjene baterija.
  • Nakon čišćenja uređaja.
  • Kada se pojave sumnje u ispravnost rezultata mjerenja.

Kontrolno mjerenje provodi se na isti način kao i obično, s izuzetkom
da se umjesto krvi koriste kontrolna rješenja. Prilikom provođenja kontrolnog mjerenja koristite uređaj samo unutar dopuštenog temperaturnog područja za kontrolnu otopinu. Taj raspon ovisi o izmjerenom
indikatora (vidi upute za upute za odgovarajuće upravljačko rješenje).

Kompanija se vraća u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača

Prema Zakonu Ruske Federacije „o zaštiti prava potrošača“, potrošač ima pravo vratiti neprehrambene proizvode dobrog kvaliteta u roku od 7 kalendarskih dana od dana stvarne isporuke robe od strane predstavnika dostavne službe. Roba se vraća ako navedena roba nije bila u uporabi, zadržavaju se njena potrošačka svojstva, tvorničke oznake, prezentacija itd.

Nedostatak kupca dokumenta koji potvrđuje činjenicu i uslove kupovine robe ne lišava ga mogućnosti da se poziva na druge dokaze o kupovini robe od ovog prodavača.

Izuzeci

Potrošaču se može uskratiti zamjena i povraćaj neprehrambenih proizvoda dobre kvalitete uključene u Popis robe koja ne podliježu razmjeni i povratku.

Listu možete pogledati ovdje.

Pogledajte video: How to Set Up the Accutrend Plus Meter (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar