Glucometer Accutrend Plus: cijena analizatora, upute za upotrebu

Dijabetičarima je potrebno stalno praćenje nivoa glukoze u krvi. Najsigurniji način je da napravite analizu u klinici, ali nećete to raditi svaki dan, jer vam u pomoć dolaze prenosni, praktični i prilično precizni uređaji - glukometar.

Ovaj uređaj daje procjenu trenutne antidijabetičke terapije: pacijent pregledava parametre uređaja, prema njima i vidi radi li režim liječenja koji je propisao liječnik. Naravno, dijabetičar bi se trebao fokusirati na dobrobit, ali precizni kvantitativni rezultati pokazali su da je to objektivnija procjena.

Opis analizatora

Mjerni uređaj Accutrend Plus savršen je za dijabetičare, ljude s bolestima kardiovaskularnog sistema, sportaše i ljekare za dijagnosticiranje pacijenata tijekom pregleda.

Brojilo se može koristiti za prepoznavanje općeg stanja ozljede ili šoka.

Analizator ima memoriju za 100 mjerenja, a datum i vrijeme analize ukazuju. Za svaku vrstu studija morate imati posebne test trake koje se prodaju u bilo kojoj ljekarni.

  • Accutrend Test trake za glukozu koriste se za otkrivanje šećera u krvi,
  • Accutrend test trake za holesterol mere holesterol u krvi,
  • Trigliceridi se otkrivaju upotrebom test traka Accutrend Trigliceridi.
  • Accutrend BM-laktatne test trake potrebne su za otkrivanje broja mliječne kiseline.

Analiza se vrši pomoću svježe kapilarne krvi koja se uzima iz prsta. Merenje glukoze može se provesti u rasponu 1,1-33,3 mmol / litra, a raspon holesterola je 3,8-7,75 mmol / litra.

U krvnom testu za nivo triglicerida pokazatelji mogu biti u rasponu 0,8-6,8 mmol / litra, a u procjeni razine mliječne kiseline u običnoj krvi, 0,8-21,7 mmol / litra.

  1. Za istraživanje je potrebno dobiti 1,5 mg krvi. Kalibracija se vrši na punu krv. Četiri AAA baterije se koriste kao baterije. Analizator ima dimenzije 154x81x30 mm i teži 140 g. Za prijenos pohranjenih podataka na osobni računar predviđen je infracrveni port.
  2. Komplet za instrument, osim mjerača Accutrend Plus, uključuje komplet baterija i upute na ruskom jeziku. Proizvođač daje garanciju za vlastiti proizvod na dvije godine.
  3. Uređaj možete kupiti u specijaliziranim medicinskim prodavaonicama ili ljekarnama. Budući da takav model nije uvijek dostupan, preporučuje se kupnja uređaja u pouzdanoj internetskoj trgovini.

U ovom trenutku cijena analizatora je oko 9000 rubalja. Uz to se kupuju test trake, jedno pakovanje u količini od 25 komada košta oko 1000 rubalja.

Prilikom kupovine važno je obratiti pažnju na dostupnost garancijske kartice.

Značajke uređaja

Accutrend Plus idealan je za pacijente sa šećernom bolešću, ljude sa srčanim bolestima, kao i za sportaše i medicinske stručnjake koji provode istraživanja dok uzimaju.

Uređaj se koristi ako osoba ima povrede ili stanje šoka za procenu opšteg stanja tela. Glukometar Accutrend Plus može uštediti poslednjih 100 merenja vremenom i datumom analize, što uključuje i holesterol.

Uređaj zahtijeva posebne test trake, koje se mogu kupiti u specijaliziranoj trgovini.

  • Accutrend Test trake za glukozu koriste se za mjerenje šećera u krvi,
  • Accutrend Test trake za holesterol potrebne su za utvrđivanje holesterola u krvi,
  • Testne trake Accutrend Trigliceridi pomažu u otkrivanju triglicerida u krvi,
  • Accutrend BM-laktatni test trake izveštavaće očitanja telesne mlečne kiseline.

Prilikom mjerenja koristi se svježa kapilarna krv uzeta iz prsta. Raspon mjerenja pomoću mjerača Accutrend Plus iznosi od 1,1 do 33,3 mmol / litra za glukozu, od 3,8 do 7,75 mmol / litra za kolesterol.

Uz to, moguće je utvrditi nivo triglicerida i mliječne kiseline. Dopušteni pokazatelji triglicerida su od 0,8 do 6,8 mmol / litra. Mliječna kiselina - od 0,8 do 21,7 mmol / l u običnoj krvi i od 0,7 do 26 mmol / litra u plazmi.

Paket paketa

Accutrend Plus Analyzer1 kom
Korisnički priručnik1 kom
1.5V AAA baterije4 kom
Garantna kartica1 kom

U našoj online trgovini možete kupiti analizator Accutrend Plus s dostavom u Moskvu, Sankt Peterburg, Pskov, Tver, Mineralnye Vody, Jekaterinburg, Tomsk, Arhangelsk, Khanty-Mansiysk, Podolsk, Khimki, Ivanovo, Astrahan, Iževsk, Kirov, Naberezhni Chelny, Tolyatti, Nižnji Novgorod, Novocheboksarsk, Budva Čeljabinsk, Troitsk, Kurchatov, Kovrov, Rossosh, Kopeisk, Vyborg, Saratov, Krasnogorsk, Ufa i bilo koje drugo naselje u Rusiji. Dostava robe vrši se kurirskom službom (u Saratovu, Engelsu, Volgogradu, Penzi), ruskoj pošti ili kompanijama za prevoz.

Karakteristike

za glukozu od 1,1 do 33,3 mmol / l

za holesterol od 3,88 do 7,76 mmol / l

za trigliceride od 0,8 do 6,86 mmol / l

za mliječnu kiselinu (po laktatu) od 0,8 do 21,7 mmol / l

ovisno o izmjerenom pokazatelju:

za holesterol: 18-35 ° C

za glukozu: 18-35 ° C

za trigliceride: 18-30 ° C

za laktat: 15-30 ° C

Metoda mjerenjafotometrijska
Jedinicemmol / l (mmol / l)
Vrijeme mjerenjaod 12 do 180 sekundi
Mjerni raspon
Zapremina kapi krvi za analizukap krvi
Uslovi sistema
Relativna vlaga10-85%
Memorija100 rezultata za svaki pokazatelj
Izvor napajanja4 1.5 V alkalne mangan baterije, AAA
Kalibracijakrvna plazma
Trajanje baterijenajmanje 1000 mjerenja (s novim baterijama)
Dimenzije instrumenta154x81x30 mm.
Težina instrumenta140 grama

Prednosti

Accutrend® Plus

Prenosiv i jednostavan za upotrebu ekspresni analizator holesterola, triglicerida i glukoze. Uređaj ima širok raspon mjerenja - za glukozu - od 1,1 do 33,3 mmol / l, za holesterol - od 3,88 do 7,75 mmol / l, za trigliceride - od 0,8 do 6,9 mmol / l .

• Baterija se koristi.

• Vreme merenja glukoze - 12 sekundi, holesterol i trigliceridi - do 180 sekundi.

• Memorija instrumenta pohranjuje do 100 vrijednosti svakog parametra s vremenom i datumom mjerenja.

Uređaj vam omogućava da redovno pratite nivo glukoze, holesterola i triglicerida u krvi, što smanjuje učestalost komplikacija ateroskleroze - infarkta miokarda i ishemijskog moždanog udara, a također je indiciran za čestu upotrebu bolesnika sa šećernom bolešću, s poremećenim metabolizmom lipida i metaboličkim sindromom.

Ključne karakteristike

Tacno
Velika tačnost merenja (od ± 3% do ± 5% u odnosu na laboratorijske metode).

Automatsko kodiranje i prepoznavanje testova

  • Automatsko prepoznavanje test traka
  • Automatsko kodiranje kada se umetne testna traka za kodiranje

Višenamenski

Accutrend Plus ima širok raspon merenja:

  • za glukozu - od 1,1 do 33,3 mmol / l,
  • za holesterol - od 3,88 do 7,75 mmol / l,
  • za trigliceride - od 0,8 do 6,9 mmol / l,
  • za mliječnu kiselinu, od 0,8 do 21,7 mmol / l.

Brzo
Vrijeme mjerenja glukoze je 12 sekundi, kolesterola i triglicerida do 180 sekundi, mliječne kiseline do 60 sekundi.

Ugrađena memorija za 400 merenja
Accutrend Plus sprema do 100 merenja svake vrste, sa datumom i vremenom ispitivanja.

Način uštede energije
Napajanje od 4 "male" baterije (1,5 V, tip AAA), automatsko isključivanje.

Kompaktni
Dimenzije uređaja su 154 x 81 x 30 mm.

Setovi reagensa i potrošnog materijala

Test trake

  • Accutrend® glukoza br. 25
  • Accutrend® holesterol br. 25
  • Accutrend® holesterol br. 5
  • Accutrend® Trigliceridi br. 25
  • Accutrend® laktat br. 25

Kontrolna rješenja

  • Accutrend® Glucose Control Solution
  • Rješenje za kontrolu kolesterola Accutrend®
  • Accutrend® kontrolno rešenje triglicerida
  • Rješenje za kontrolu laktata Accutrend®

Uređaji za piercing

  • Jednokratni uređaj Accu-Chek® Safe T-Pro Plus br. 200
  • Accu-Chek® Softclix uređaj sa lancetama Accu-Chek® Softclix br. 25
  • Lančeve Accu-Chek® Softclix br. 25, br. 50

Šta su glukometri

Kupnja glukometra je jednostavna stvar. Ako dođete u ljekarnu, tada će vam se ponuditi nekoliko modela odjednom, od različitih proizvođača, cijena, značajki rada. A početniku nije nimalo lako razumjeti sve te suptilnosti izbora. Ako je problem s novcem akutan, a postoji zadatak da uštedite, možete kupiti najjednostavniju mašinu. Ali ako je moguće, priuštite sebi uređaj koji je malo skuplji: postat ćete vlasnik glukometra s nizom korisnih dodatnih funkcija.

Glukometar može biti:

  • Opremljen rezervom memorije - tako da će se poslednja nekoliko merenja pohraniti u memoriju uređaja, a pacijent može proveriti trenutne vrednosti sa nedavnim,
  • Poboljšao ga je program koji izračunava prosječne vrijednosti glukoze za dan, tjedan, mjesec (određeni period sami ste postavili, ali uređaj to smatra),
  • Opremljeni su posebnim zvučnim signalom koji upozorava na prijetnju hiperglikemije ili hipoglikemije (to će biti korisno za slabovidne osobe),
  • Opremljen funkcijom prilagodljivog intervala normalnih pojedinih indikatora (ovo je važno za održavanje određene razine, na koju će oprema reagirati upozoravajućim zvučnim signalom).

Prije svega, na cijenu utječe višekompleks funkcija uređaja, kao i marka proizvođača.

Glucometer Accutrend plus

Ovaj je uređaj popularni proizvod njemačkog proizvođača s uvjerljivom reputacijom na tržištu medicinskih proizvoda. Jedinstvenost ovog uređaja je da Accutrend Plus ne samo mjeri vrijednost glukoze u krvi, već prikazuje i nivo holesterola.

Uređaj je precizan, radi brzo, zasnovan je na fotometrijskoj metodi mjerenja. Možete saznati kolika je razina šećera u krvi u roku od 12 sekundi nakon početka manipulacije. Trebaće više vremena za mjerenje holesterola - oko 180 sekundi. Također, uz pomoć ovog uređaja možete izvršiti preciznu kućnu analizu triglicerida, trebat će vam 174 sekunde za obradu informacija i izdavanje odgovora.

Ko može koristiti uređaj?

  1. Uređaj je sjajan za osobe s dijabetesom,
  2. Uređaj se može koristiti za procjenu stanja ljudi s kardiovaskularnim patologijama,
  3. Glukometar često koriste ljekari i sportaši: prvi ga koriste dok uzimaju pacijente, drugi - tijekom treninga ili prije natjecanja radi praćenja fizioloških parametara.

Možete koristiti i Accutrend plus biohemijski analizator ako ste u stanju šoka, nakon povrede - uređaj će pokazati ukupnu sliku vitalnih znakova žrtve u trenutku mjerenja. Ova tehnika može pohraniti u memoriju rezultate zadnjih 100 mjerenja, a vrlo je važno da je evaluacija antidijabetičke terapije objektivna.

Prije toga su ljudi jednostavno zapisali svako mjerenje u bilježnicu: trošili su vrijeme, gubili zapise, bili su nervozni, sumnjali u tačnost zabilježenih itd.

Gdje nabaviti uređaj

Glucometer Accutrend Plus može se kupiti u specijaliziranoj trgovini koja prodaje medicinsku opremu. U međuvremenu, takvi uređaji nisu uvijek dostupni, pa je iz tog razloga mnogo povoljnije i isplativije kupiti uređaj u internetskoj trgovini.

Danas prosječna cijena uređaja Accutrend Plus iznosi 9 hiljada rubalja. Važno je obratiti pažnju na prisutnost test traka, koje takođe morate kupiti, cijena za njih je oko hiljadu rubalja, ovisno o vrsti i funkciji.

Prilikom odabira mjerača Accutrend Plus na Internetu, trebate odabrati samo pouzdane internetske trgovine koje imaju recenzije kupaca. Takođe morate provjeriti da li je uređaju jamstvo.

Kalibrirajte instrument prije upotrebe

Kalibracija uređaja je potrebna kako bi se mjerač konfigurirao za karakteristike svojstvene testnim trakama prilikom korištenja novog paketa. To će vam omogućiti da postignete tačnost budućih mjerenja ako trebate otkriti na kojoj je razini kolesterol.

Umjeravanje se provodi i ako kodni broj nije prikazan u memoriji uređaja. Ovo može biti prvi put kada uključite uređaj ili ako nema baterije duže od dvije minute.

  1. Da biste kalibrirali mjerač Accutrend Plus, morate uključiti uređaj i ukloniti traku koda iz paketa.
  2. Provjerite je li poklopac uređaja zatvoren.
  3. Traka kodova glatko se ubacuje u posebnu rupu na mjeraču dok se ne zaustavi u smjeru naznačenom strelicama. Važno je osigurati da prednja strana trake bude okrenuta prema gore, a crna traka potpuno pređe u uređaj.
  4. Nakon toga, nakon dvije sekunde, trebate ukloniti traku koda s uređaja. Kod će se čitati tokom instalacije i uklanjanja trake.
  5. Ako je kôd uspješno očitan, mjerač će vas obavijestiti posebnim zvučnim signalom, a na zaslonu će se prikazati brojevi pročitani s kodne trake.
  6. Ako uređaj prijavi grešku u kalibraciji, otvorite i zatvorite poklopac uređaja i ponovite cijeli postupak kalibracije.

Traka kodova mora se pohraniti dok se ne iskoriste sve test trake iz kućišta.

Mora se čuvati odvojeno od testnih traka, jer tvar koja se nalazi na njemu može oštetiti površinu test traka, što rezultira netačnim podacima nakon analize na kolesterol.

Priprema instrumenta za analizu

Prije korištenja odvajanja morate pažljivo proučiti upute koje se nalaze u kompletu da biste se upoznali s pravilima korištenja i pohranjivanja uređaja, jer vam omogućuje određivanje visokog kolesterola tijekom trudnoće, na primjer, ovdje će biti potreban tačan rad uređaja.

  • Da biste obavili analizu holesterola, trebate oprati ruke sapunom i osušiti ručnikom.
  • Pažljivo uklonite test traku sa kućišta. Nakon ovoga, važno je zatvoriti kućište da spriječite izlaganje suncu i vlazi, jer će u suprotnom test traka biti neupotrebljiva.
  • Na uređaju morate pritisnuti tipku da biste uključili uređaj.
  • Važno je biti siguran. da se prikažu svi potrebni simboli prema uputama. Ako barem jedan element nije upaljen, rezultati ispitivanja mogu biti netačni.
  • Nakon toga prikazat će se kodni broj, datum i vrijeme analize krvi. Trebate osigurati da se simboli kodova podudaraju s brojevima navedenim na kućištu test trake.

Ispitivanje holesterola instrumentom

  1. Probna traka ugrađuje se u mjerač sa zatvorenim poklopcem, a uređaj uključenim u posebnu utičnicu koja se nalazi na dnu uređaja. Instalacija se vrši prema naznačenim strelicama. Ispitnu traku treba u potpunosti umetnuti. Nakon čitanja koda čut će se zvučni signal.
  2. Zatim otvorite poklopac uređaja. Na ekranu će treptati simbol koji odgovara instaliranom test traku.
  3. Na ruci se vrši mali proboj uz pomoć olovke za probijanje. Prva kap krvi pažljivo se uklanja pamučnim tamponom, a druga se nanosi na podnožje zone označeno žutom bojom na vrhu test trake. Ne dirajte površinu trake prstom.
  4. Nakon što se krv u potpunosti apsorbira, morate brzo zatvoriti poklopac brojila i čekati rezultate analize.Važno je uzeti u obzir da ako se na testnu površinu nanese nedovoljno krvi, mjerač može pokazati podcijenjene performanse. U tom slučaju, nemojte dodavati nedostajuću dozu krvi istoj test traci, u protivnom rezultati mjerenja mogu biti pogrešni.

Nakon mjerenja kolesterola isključite uređaj za mjerenje krvi, otvorite poklopac uređaja, uklonite test traku i zatvorite poklopac uređaja. Pojasnimo da uređaj određuje koja je norma holesterola u krvi kod žena i muškaraca jednako tačna.

Kako biste spriječili da se mjerač zaprlja, uvijek otvorite poklopac prije uklanjanja korištene test trake.

Ako se jednu minutu poklopac ne otvori i aparat ostane netaknut, uređaj se automatski isključuje. Posljednje mjerenje holesterola automatski se upisuje u memoriju uređaja uz uštedu vremena i datuma analize.

Takođe je moguće i vizualno obaviti krvni test. Nakon što se krv nanese na test traku, područje trake obojaće se nekom bojom. Oznaka testnog slučaja sadrži tablicu boja koja se može koristiti za procjenu približnog stanja pacijenta. U međuvremenu, na takav je način moguće dobiti samo grube podatke, a holesterol u njima neće nužno biti precizno naznačen.

Test trake

Da bi uređaj mogao raditi, kupuju se posebne testne trake za njega. Moraju ih kupiti u ljekarni ili servisu glukometra. Da biste u potpunosti koristili uređaj, morate kupiti nekoliko sorti takvih traka.

Koje će trake biti potrebne za brojilo:

  • Accutrend glukoza - to su trake koje direktno određuju koncentraciju glukoze,
  • Accutrend Trigliceridi - oni otkrivaju trigliceride u krvi,
  • Accutrend holesterol - pokazati kakve su vrednosti holesterola u krvi,
  • Accutrend BM-laktat - signalizira tjelesnu vrijednost mliječne kiseline.


Raspon mogućih prikazanih vrijednosti je velik: za glukozu će biti 1,1 - 33,3 mmol / L. Za kolesterol je raspon rezultata sljedeći: 3,8 - 7, 75 mmol / L. Raspon vrijednosti za mjerenje nivoa triglicerida bit će u rasponu 0,8 - 6,8 mmol / L, a mliječne kiseline - 0,8 - 21,7 mmol / L (samo u krvi, a ne u plazmi).

Cijena biokemijskog analizatora

Naravno, kupca zanima Accutrend plus cijena. Kupite ovu opremu u posebnoj trgovini, čiji je profil posebno medicinska oprema. Kupnja negdje drugdje, na tržištu ili rukama - lutrija. Ne možete biti potpuno sigurni u kvalitetu uređaja u ovom slučaju.

Do danas, prosječna tržišna cijena za mjerač Accutrend Plus iznosi 9.000 rubalja. Zajedno s uređajem, kupite test trake, njihov prosjek je 1000 rubalja (cijena se razlikuje ovisno o vrsti traka i njihovoj funkciji).

Kalibracija uređaja

Kalibriranje mjerača glukoze u krvi obavezno je prije upotrebe medicinskog uređaja. Uređaj mora prvo biti postavljen na vrijednosti određene test trakama (prije primjene novog paketa). Točnost nadolazećih mjerenja ovisi o tome. Kalibracija je i dalje važna ako se kodni broj u memoriji opreme ne prikaže. To se događa kada prvi put uključite brojilo ili ako nema napajanja dulje od dvije minute.

Kako da kalibrirate sebe:

  1. Uključite gadget, izvadite traku koda iz paketa.
  2. Provjerite je li poklopac uređaja zatvoren.
  3. Pažljivo i pažljivo unesite kodnu traku u utor na uređaju, to se mora učiniti sve u smjeru naznačenom strelicama. Pazite da prednja strana trake bude okrenuta prema gore, a crna traka potpuno pređe u uređaj.
  4. Zatim, nakon nekoliko sekundi, uklonite traku koda s uređaja. Sam kod se čita prilikom stavljanja i uklanjanja trake.
  5. Ako se kôd pravilno pročita, tada će tehnika reagirati zvučnim signalom, na ekranu ćete vidjeti numeričke podatke koji su pročitani iz same trake koda.
  6. Uređaj vas može obavijestiti o grešci u kalibraciji, a zatim otvorite i zatvorite šalicu uređaja i mirno, u skladu s pravilima, ponovno provedite postupak kalibracije.

Držite ovu traku koda dok se ne upotrebe sve test trake iz jednog kućišta. Ali samo ga čuvajte odvojeno od običnih test traka: činjenica je da tvar na konstrukciji koda u teoriji može oštetiti površine test traka, a to će negativno utjecati na rezultate mjerenja.

Priprema instrumenta za analizu

Kao i u svakoj drugoj sličnoj situaciji, prilikom nabavke nove opreme trebali biste se upoznati s njezinim uputama. Detaljno opisuje pravila upotrebe, mogućnosti skladištenja itd. Kako se analiza provodi, morate znati korak po korak, ne bi trebalo postojati nikakve praznine u algoritmu mjerenja.

Priprema za studiju:

  1. Ruke treba oprati sapunom, temeljito, osušiti peškirom.
  2. Pažljivo uklonite test traku sa kućišta. Zatim ga zatvorite, u suprotnom će ultraljubičasto ili vlažno stanje štetno utjecati na trake.
  3. Pritisnite tipku za pokretanje na uređaju.
  4. Provjerite jesu li na zaslonu gadgeta prikazani svi znakovi napisani na uputstvu, ako nedostaje čak i jedan element, to može utjecati na točnost očitanja.


Zatim se na ekranu pojavljuje broj koda, kao i vrijeme i datum analize.

Provjerite je li simbol koda isti kao i brojevi na kućištu test trake.

Na nekim novim modelima glukometra (kao što je Aku Chek Performa Nano) postupak kodiranja se provodi u tvornici i nema potrebe reprogramirati uređaj za svaki novi paket test traka.

Kako uraditi bioanalizu

Instalirajte test traku u uređaj sa zatvorenim poklopcem, ali uređaj je uključen. Umetnete ga u označenu utičnicu, ona se nalazi u donjem segmentu objekta. Uvod prati strelice. Traka je umetnuta do kraja. Nakon čitanja koda čut ćete karakterističan zvuk.

Otvorite poklopac jedinice. Na ekranu ćete vidjeti treptavi simbol, odgovara traci zaglavljenoj u gadget.

Uz uređaj je uključena posebna olovka za probijanje. Omogućuje vam da brzo i sigurno ubodite prst kako biste uzeli krv za analizu. Prvu kap krvi koja se pojavi na koži mora se ukloniti čistom pamučnom jastučicom. Druga kap nanosi se na poseban ulomak test trake. U tom slučaju, zapamtite da bi količina krvi trebala biti dovoljna. Ne možete dodati još jednu kap iznad prve u traku, biće lakše ponovo analizirati. Pokušajte da prstom ne dodirujete površinu trake.

Kad je krv natopljena u traku, brzo zatvorite poklopac uređaja, pričekajte rezultate mjerenja. Zatim uređaj treba isključiti, otvoriti poklopac, ukloniti traku i zatvoriti poklopac. Ako ne dodirnete predmet, nakon jednog minuta on će se sam isključiti.

Ovaj prenosivi analizator je velika potražnja. Stoga, pronaći Acutrend plus recenzije na Internetu uopće nije teško. Proučavajući popularne forume na kojima ljudi dijele svoje dojmove o svom iskustvu s upotrebom medicinskih naprava, bit će prikladno citirati neke od recenzija.

Srećom, danas svaki kupac ima značajan izbor, a prilika da pronađe kompromisnu opciju gotovo je uvijek. Za mnoge će ova opcija biti samo moderni analizator Accutrend Plus.

Pogledajte video: How to Set Up the Accutrend Plus Meter (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar