Accutrend plus recenzije

Accutrend Plus dizajniran je za brzo određivanje nivoa holesterola, triglicerida, glukoze i mliječne kiseline u kapilarnoj krvi. Koristi se u profesionalne i lične svrhe, što omogućava pronalaženje potrebnih pokazatelja bez napuštanja doma.

Naravno, kupca zanima Accutrend plus cijena. Kupite ovu opremu u posebnoj trgovini, čiji je profil posebno medicinska oprema. Kupnja negdje drugdje, na tržištu ili rukama - lutrija. Ne možete biti potpuno sigurni u kvalitetu uređaja u ovom slučaju.

Do danas, prosječna tržišna cijena za mjerač Accutrend Plus iznosi 9.000 rubalja. Zajedno s uređajem, kupite test trake, njihov trošak je u prosjeku 1000 rubalja (cijena se razlikuje ovisno o vrsti traka i njihovoj funkciji).

Mogućnosti Accutrend Plus

  • Kompaktna, lagana težina, sa samo napajanjem, što vam omogućava da nosite uređaj i radite bilo gdje. Napajanje se isporučuje iz 4 elementa AAA modifikacije.
  • Najviši za mobilne uređaje temeljen na tehnologiji elektrohemijske analize, tačnosti merenja. U usporedbi s laboratorijskim metodama, pogreška ne prelazi ± 5%.
  • Memorijski modul uređaja može pohraniti do četiri stotine rezultata ispitivanja, što omogućava praćenje dinamike promjena u sastavu krvi.
  • Pokazatelji glukoze određuju se za 12 sekundi, trigliceridi / holesterol - za 180 sekundi, laktat - za 60 sekundi.

Accutrend Plus nezamjenjiv je za dijabetičare nakon infarkta / post-moždanog udara, profesionalne sportaše.

Accutrend Plus idealan je za pacijente sa šećernom bolešću, ljude sa srčanim bolestima, kao i za sportaše i medicinske stručnjake koji provode istraživanja dok uzimaju.

Uređaj se koristi ako osoba ima povrede ili stanje šoka za procenu opšteg stanja tela. Glukometar Accutrend Plus može uštediti poslednjih 100 merenja vremenom i datumom analize, što uključuje i holesterol.

Uređaj zahtijeva posebne test trake, koje se mogu kupiti u specijaliziranoj trgovini.

  • Accutrend Test trake za glukozu koriste se za mjerenje šećera u krvi,
  • Accutrend Test trake za holesterol potrebne su za utvrđivanje holesterola u krvi,
  • Testne trake Accutrend Trigliceridi pomažu u otkrivanju triglicerida u krvi,
  • Accutrend BM-laktatni test trake izveštavaće očitanja telesne mlečne kiseline.

Prilikom mjerenja koristi se svježa kapilarna krv uzeta iz prsta. Raspon mjerenja pomoću mjerača Accutrend Plus iznosi od 1,1 do 33,3 mmol / litra za glukozu, od 3,8 do 7,75 mmol / litra za kolesterol.

Uz to, moguće je utvrditi nivo triglicerida i mliječne kiseline. Dopušteni pokazatelji triglicerida su od 0,8 do 6,8 mmol / litra. Mliječna kiselina - od 0,8 do 21,7 mmol / l u običnoj krvi i od 0,7 do 26 mmol / litra u plazmi.

Da biste konfigurirali uređaj prije analize, morate ga kalibrirati. Ovo je neophodno kako bi uređaj pravilno radio. Takođe je ovaj postupak neophodan ako se ne prikaže kodni broj ili se zamijene baterije.

Da biste provjerili brojilo, uključuje se i posebna traka koda je uklonjena iz paketa. Traka se postavlja u poseban utor u smjeru prema naznačenim strelicama, licem prema gore.

Nakon dvije sekunde, kodna traka uklanja se iz utora. Za to vrijeme uređaj mora imati vremena za čitanje simbola koda i njihovo prikazivanje na zaslonu. Nakon uspješnog čitanja koda, analizator o tome obavještava poseban zvučni signal, nakon čega možete vidjeti brojeve na ekranu.

Ako se primi greška u kalibraciji, poklopac uređaja se ponovo otvara i zatvara. Nadalje, postupak kalibracije u potpunosti se ponavlja.

Traka kodova treba da ostane sve dok se potpuno ne iskoriste sve test trake iz epruvete.

Držite ga podalje od glavnog pakiranja, jer tvar na kontrolnoj traci može ogrebati testne trake, zbog čega će mjerač pokazati netočne podatke.

Za testiranje je potrebna mala količina krvi. Uređaj prikazuje indikatore u širokom rasponu. Za šećer pokazuje od 1,1 - do 33,3 mmol / l, za holesterol - 3,8-7,75 mmol / l. Vrijednost laktata varira u rasponu od 0,8 do 21,7 m / l, a koncentracija triglicerida 0,8-6,8 m / l.

Brojilom upravljaju 3 tipke - od kojih su dva smještena na prednjoj ploči, a treća sa bočne strane. 4 minuta nakon posljednjeg postupka dolazi do automatskog isključivanja. Analizator ima zvučno upozorenje.

Podešavanja uređaja uključuju sljedeće: podešavanje formata vremena i vremena, podešavanje formata datuma i datuma, podešavanje izlučivanja laktata (u plazmi / krvi).

Uređaj ima dvije opcije za nanošenje krvi na test područje trake. U prvom se slučaju test traka nalazi u uređaju (način primjene opisan je dolje u uputama). To je moguće uz pojedinačnu upotrebu uređaja.

Kodiranje test traka vrši se automatski. Uređaj ima ugrađeni dnevnik memorije koji je dizajniran za 400 mjerenja (pohranjuje se 100 rezultata za svaku vrstu ispitivanja). Svaki rezultat ukazuje na datum i vrijeme ispitivanja.

Za svaki indikator, trajanje testa je:

  • za glukozu - do 12 s,
  • za holesterol - 3 min (180 s),
  • za trigliceride - 3 min (174 s),
  • za laktat - 1 minut.

Dijabetičarima je potrebno stalno praćenje nivoa glukoze u krvi. Najsigurniji način je da napravite analizu u klinici, ali nećete to raditi svaki dan, jer vam u pomoć dolaze prenosni, praktični i prilično precizni uređaji - glukometar.

Ovaj uređaj daje procjenu trenutne antidijabetičke terapije: pacijent pregledava parametre uređaja, prema njima i vidi radi li režim liječenja koji je propisao liječnik. Naravno, dijabetičar bi se trebao fokusirati na dobrobit, ali precizni kvantitativni rezultati pokazali su da je to objektivnija procjena.

Kalibriranje mjerača glukoze u krvi obavezno je prije upotrebe medicinskog uređaja. Uređaj mora prvo biti postavljen na vrijednosti određene test trakama (prije primjene novog paketa). Točnost nadolazećih mjerenja ovisi o tome.

Kako da kalibrirate sebe:

  1. Uključite gadget, izvadite traku koda iz paketa.
  2. Provjerite je li poklopac uređaja zatvoren.
  3. Pažljivo i pažljivo unesite kodnu traku u utor na uređaju, to se mora učiniti sve u smjeru naznačenom strelicama. Pazite da prednja strana trake bude okrenuta prema gore, a crna traka potpuno pređe u uređaj.
  4. Zatim, nakon nekoliko sekundi, uklonite traku koda s uređaja. Sam kod se čita prilikom stavljanja i uklanjanja trake.
  5. Ako se kôd pravilno pročita, tada će tehnika reagirati zvučnim signalom, na ekranu ćete vidjeti numeričke podatke koji su pročitani iz same trake koda.
  6. Uređaj vas može obavijestiti o grešci u kalibraciji, zatim otvorite i zatvorite šalicu uređaja i mirno, u skladu s pravilima, ponovno provedite postupak kalibracije.

Držite ovu traku koda dok se ne koriste sve test trake iz jednog kućišta. Ali samo ga čuvajte odvojeno od običnih test traka: činjenica je da tvar u kodnoj strukturi u teoriji može oštetiti površine test traka, a to će negativno utjecati na rezultate mjerenja.

Accutrend Plus: pregled cijena, recenzije i upute za uporabu i mjerenje

Uređaj ima korisnu funkciju za spremanje zadnjih 100 mjerenja šećera i kolesterola s naznakom datuma i vremena, što je vrlo zgodno za praćenje. Glukometar Accutrend Plus djeluje brzo zahvaljujući fotometrijskoj metodi mjerenja i daje ekspresne rezultate: tačna količina glukoze u krvi nakon samo 12 sekundi, sadržaj holesterola nakon 2 minute.

Accutrend komplet uključuje biohemijski analizator i baterije. Test trake, lanceta i uređaj za probijanje prodaju se zasebno.

Uređaj zahtijeva upotrebu traka za sljedeće svrhe:

  • proračun glukoze
  • otkrivanje količine holesterola
  • merenja triglicerida
  • određivanje količine laktata.

Uređaj Accutrend Plus poznatog njemačkog proizvođača je mjerač glukometra i holesterola u jednom uređaju, koji se kod kuće može odrediti na nivou šećera i holesterola u krvi.

Merač Accutrend Plus smatra se prilično preciznim i brzim instrumentom. Koristi fotometrijsku metodu mjerenja i pokazuje rezultate ispitivanja krvi na šećer nakon 12 sekundi.

Da bismo odredili holesterol u organizmu, treba malo duže, ovaj proces traje oko 180 sekundi. Rezultati analize triglicerida pojavit će se na zaslonu uređaja nakon 174 sekunde.

AccutrendPlus glukometar poznate tvrtke Roche Diagnostics prijenosni je i biokemijski analizator jednostavan za korištenje koji može odrediti ne samo razinu glukoze, već i pokazatelje kolesterola, triglicerida, laktata u krvi.

Studija se izvodi fotometrijskom dijagnostičkom metodom. Rezultati mjerenja mogu se dobiti 12 sekundi nakon pokretanja uređaja. Potrebno je 180 sekundi da se utvrdi nivo holesterola u krvi, a vrijednosti triglicerida prikazuju se na zaslonu nakon 174 sekunde.

Uređaj omogućava kod kuće izvršiti brzu i preciznu analizu kapilarne krvi. Također se uređaj često koristi u profesionalne svrhe u klinici za dijagnosticiranje pokazatelja kod pacijenata.

Accutrend plus je moderan glukometar sa naprednim funkcijama. Korisnik može izmjeriti holesterol, trigliceride, laktat i glukozu.

Uređaj je namijenjen potrošačima koji imaju dijabetes, poremećaj metabolizma lipida i metabolički sindrom. Periodično praćenje pokazatelja omogućit će vam kontrolu liječenja dijabetesa, smanjenje komplikacija ateroskleroze.

Mjerenje nivoa laktata je neophodno prvenstveno u sportskoj medicini. Uz njegovu pomoć kontroliraju se rizici prekomjernog rada, a potencijalni obolijevanje se smanjuje.

Analizator se koristi kod kuće i u medicinskim ustanovama. Nije predviđeno za dijagnozu. Rezultati dobiveni ekspresnim analizatorom uporedivi su s laboratorijskim podacima. Dopušteno je blago odstupanje - od 3 do 5% u odnosu na laboratorijske pokazatelje.

Uređaj dobro reprodukuje mjerenja u kratkom vremenskom periodu - od 12 do 180 sekundi, ovisno o pokazatelju. Korisnik ima priliku testirati rad uređaja pomoću kontrolnih materijala.

Glavna značajka - za razliku od prethodnog modela u Accutrend Plus-u, možete mjeriti sva 4 pokazatelja. Za dobivanje rezultata koristi se fotometrijska metoda mjerenja. Uređaj radi iz 4 ružičaste baterije (tip AAA). Trajanje baterije predviđeno je za 400 testova.

Model je napravljen od sive plastike. Sadrži ekran srednje veličine, sa zglobnim poklopcem mernog odeljka. Postoje dva dugmeta - M (memorija) i Uključeno / Isključeno, koje se nalaze na prednjoj ploči.

Na bočnoj površini nalazi se dugme Set. Koristi se za pristup postavkama uređaja koje su regulisane tipkom M.

  • dimenzije - 15,5-8-3 cm,
  • težina - 140 grama
  • potrebni volumen krvi je do 2 µl.

Proizvođač daje garanciju 2 godine.

Paket uključuje:

  • aparat
  • upute za uporabu
  • lancete (25 komada),
  • uređaj za probijanje
  • slučaj
  • provjera garancije
  • -4 kom. Baterije

Napomena! Komplet ne sadrži testne vrpce. Korisnik će ih morati kupiti zasebno.

Prilikom mjerenja prikazuju se sljedeće ikone:

  • LAC - laktat
  • GlUC - glukoza,
  • CHOL - holesterol,
  • TG - trigliceridi,
  • BL - mlečna kiselina u polnoj krvi,
  • PL - mlečna kiselina u plazmi,
  • codenr - prikaz koda,
  • am - indikatori pre podne,
  • pm - popodnevni indikatori.

Svaki indikator ima svoje testne vrpce. Zamijeniti jedno sa drugim zabranjeno je - to će dovesti do izobličenja rezultata.

Izdanja Accutrend Plus:

  • Accutrend test trake za glukozu - 25 komada,
  • test trake za merenje holesterola Accutrend holesterol - 5 komada,
  • test trake za trigliceride Accutrend Triglicerid - 25 komada,
  • Accutrend Laktat trake za testiranje mliječne kiseline - 25 kom.

Svaki paket s test trakama ima pločicu s kodovima. Kad koristite novi paket, analizator se kodira uz njegovu pomoć. Nakon spremanja podataka, ploča se više ne koristi. Ali to se mora sačuvati prije upotrebe hrpe traka.

Accutrend Plus - oko 9000 rubalja.

Accutrend test trake za glukozu 25 komada - otprilike 1000 rubalja

Accutrend holesterol 5 komada - 650 rubalja

Accutrend Triglicerid 25 komada - 3500 rubalja

Accutrend Lactat 25 komada - 4000 rubalja.

Kupnja glukometra je jednostavna stvar. Ako dođete u ljekarnu, tada će vam se ponuditi nekoliko modela odjednom, od različitih proizvođača, cijena, značajki rada. A početniku nije nimalo lako razumjeti sve te suptilnosti izbora.

Ako je problem s novcem akutan, a postoji zadatak da uštedite, možete kupiti najjednostavniju mašinu. Ali ako je moguće, priuštite sebi uređaj koji je malo skuplji: postat ćete vlasnik glukometra s nizom korisnih dodatnih funkcija.

Glukometar može biti:

  • Opremljen rezervom memorije - tako da će se poslednja nekoliko merenja pohraniti u memoriju uređaja, a pacijent može proveriti trenutne vrednosti sa nedavnim,
  • Poboljšao ga je program koji izračunava prosječne vrijednosti glukoze za dan, tjedan, mjesec (određeni period sami ste postavili, ali uređaj to smatra),
  • Opremljeni su posebnim zvučnim signalom koji upozorava na prijetnju hiperglikemije ili hipoglikemije (to će biti korisno za slabovidne osobe),
  • Opremljen funkcijom prilagodljivog intervala normalnih pojedinih indikatora (ovo je važno za održavanje određene razine, na koju će oprema reagirati upozoravajućim zvučnim signalom).

Prije svega, na cijenu utječe višekompleks funkcija uređaja, kao i marka proizvođača.

Ovaj je uređaj popularni proizvod njemačkog proizvođača s uvjerljivom reputacijom na tržištu medicinskih proizvoda. Jedinstvenost ovog uređaja je da Accutrend Plus ne samo mjeri vrijednost glukoze u krvi, već prikazuje i nivo holesterola.

Uređaj je precizan, radi brzo, zasnovan je na fotometrijskoj metodi mjerenja. Možete saznati kolika je razina šećera u krvi u roku od 12 sekundi nakon početka manipulacije. Trebaće više vremena za mjerenje holesterola - oko 180 sekundi.

Ko može koristiti uređaj?

  1. Uređaj je sjajan za osobe s dijabetesom,
  2. Uređaj se može koristiti za procjenu stanja ljudi s kardiovaskularnim patologijama,
  3. Glukometar često koriste ljekari i sportaši: prvi ga koriste dok uzimaju pacijente, drugi - tijekom treninga ili prije natjecanja radi praćenja fizioloških parametara.

Možete koristiti i biokemijski analizator Accutrend plus ako ste u stanju šoka, nakon povrede - uređaj će pokazati ukupnu sliku vitalnih znakova žrtve u trenutku mjerenja.

Ranije su ljudi jednostavno zapisali svako mjerenje u bilježnicu: trošili su vrijeme, gubili zapise, bili su nervozni, sumnjali u tačnost zabilježenih itd.

Tip uređajaUređaj za određivanje nivoa holesterola, glukoze, triglicerida i laktata u kapilarnoj krvi
ModelAccutrend plus
Metoda mjerenjaFotometrijska
Tip kalibracijePolna krv (laktat - cela krv i plazma)
Vrsta uzorkaSvježa cijela kapilarna krv
Mjerni rasponGlukoza: 1,1 - 33,3 mmol / L,
Holesterol: 3,8 - 7,75 mmol / L,
Trigliceridi: 0,80 - 6,86 mmol / L,
Laktat: 0,8 - 21,7 mmol / L (u krvi), 0,7 - 26 mmol / L (u plazmi),
Minimalna zapremina kapi krvi1-2 μl
Trajanje merenjaGlukoza: 12 sek
Holesterol: 180 sec
Trigliceridi: 174 sekunde
Laktat: 60 sek
PrikazTečni kristal
Kapacitet memorije400 mjerenja (100 mjerenja svake vrste)
Baterije4 litijumske baterije 1,5 V (AAA)
Trajanje baterijeOko 400 mjerenja
Automatsko isključivanjeNakon 4 min
PC portInfracrveni port
Kodiranje testnih trakaAutomatski
Težina140 gr
Dimenzije154 x 81 x 30 mm
Dodatne funkcijeMogućnost dodatne vizualne kontrole nakon dobivanja rezultata analize glukoze
Garancija2 godine
Test trake za određivanje nivoa holesterola Accutrend holesterol, 25 kom / pakovanje (čl. 11418262012), NjemačkaTest trake Accutrend Choterol No. 5, NjemačkaTest trake Accutrend glukoza br. 25 (Art. Accutrend glukoza br. 25), Nemačka
cijena: 3 500 rub.cijena: 1 400 rub.

Kako se uređaj kalibrira?

Merač Accutrend Plus treba kalibrirati da bi bio kompatibilan s novim test trakama, od kojih svaka ima svoje karakteristike. Ako se mjerač koristi prvi put, u memoriju još nije upisan kôd ili nije opremljen mehanizmima za napajanje, kalibracija će biti korisna. Podešavanje garantuje tačnost merenja. Kalibracija je popraćena detaljnim uputama:

  1. Prvo se mora uključiti mjerač, pazeći da je poklopac zatvoren, a zatim uklonite traku koda iz paketa.
  2. Uređaj je opremljen rupom u koju trebate umetnuti kod crnim rubom prema dolje, tako da je u potpunosti uronjen u utor.
  3. Morate ga izvaditi gotovo odmah, nakon 2 sekunde - ovo je vrijeme dovoljno za čitanje i učvršćivanje u memoriji.
  4. Čitani kôd pojavit će se na ekranu u obliku brojeva nakon signala.
  5. Ako kalibracija ne uspije, morate ponovo otvoriti i zatvoriti poklopac analizatora i pokušati ponovo počevši od koraka 1.

Kalibracija uređaja je potrebna kako bi se mjerač konfigurirao za karakteristike svojstvene testnim trakama prilikom korištenja novog paketa. To će vam omogućiti da postignete tačnost budućih mjerenja ako trebate otkriti na kojoj je razini kolesterol.

Umjeravanje se provodi i ako kodni broj nije prikazan u memoriji uređaja. Ovo može biti prvi put kada uključite uređaj ili ako nema baterije duže od dvije minute.

  1. Da biste kalibrirali mjerač Accutrend Plus, morate uključiti uređaj i ukloniti traku koda iz paketa.
  2. Provjerite je li poklopac uređaja zatvoren.
  3. Traka kodova glatko se ubacuje u posebnu rupu na mjeraču dok se ne zaustavi u smjeru naznačenom strelicama. Važno je osigurati da prednja strana trake bude okrenuta prema gore, a crna traka potpuno pređe u uređaj.
  4. Nakon toga, nakon dvije sekunde, trebate ukloniti traku koda s uređaja. Kod će se čitati tokom instalacije i uklanjanja trake.
  5. Ako je kôd uspješno očitan, mjerač će vas obavijestiti posebnim zvučnim signalom, a na zaslonu će se prikazati brojevi pročitani s kodne trake.
  6. Ako uređaj prijavi grešku u kalibraciji, otvorite i zatvorite poklopac uređaja i ponovite cijeli postupak kalibracije.

Traka kodova mora se pohraniti dok se ne iskoriste sve test trake iz kućišta.

Mora se čuvati odvojeno od testnih traka, jer tvar koja se nalazi na njemu može oštetiti površinu test traka, što rezultira netačnim podacima nakon analize na kolesterol.

Specifikacije analizatora Accutrend Plus

Studija zahtijeva pažljivu higijenu ruku.

  1. Prije analize temeljno operite ruke i obrišite suhom.
  2. Izvadite testnu traku iz kućišta i odmah je zatvorite kako biste spriječili da vlaga i UV zrake uđu u kućište. Od njihovog utjecaja traka će se pokvariti.
  3. Uključite analizator pritiskom na osjetljivo tipko „senzor“ i provjerite jesu li svi potrebni simboli prikazani na ekranu u skladu s uputama. Odsustvo čak i jednog dovest će do netačnog rezultata.
  4. Datum i vrijeme analize pojavit će se na ekranu, kao i kôd - svi brojevi moraju se podudarati s vrijednostima na test trakama.

Prije korištenja odvajanja morate pažljivo proučiti upute koje se nalaze u kompletu da biste se upoznali s pravilima korištenja i pohranjivanja uređaja, jer vam omogućuje određivanje visokog kolesterola tijekom trudnoće, na primjer, ovdje će biti potreban tačan rad uređaja.

  • Da biste obavili analizu holesterola, trebate oprati ruke sapunom i osušiti ručnikom.
  • Pažljivo uklonite test traku sa kućišta. Nakon ovoga, važno je zatvoriti kućište da spriječite izlaganje suncu i vlazi, jer će u suprotnom test traka biti neupotrebljiva.
  • Na uređaju morate pritisnuti tipku da biste uključili uređaj.
  • Važno je biti siguran. da se prikažu svi potrebni simboli prema uputama. Ako barem jedan element nije upaljen, rezultati ispitivanja mogu biti netačni.
  • Nakon toga prikazat će se kodni broj, datum i vrijeme analize krvi. Trebate osigurati da se simboli kodova podudaraju s brojevima navedenim na kućištu test trake.

Prije upotrebe uređaja treba pažljivo proučiti upute za upotrebu. To je zbog činjenice da sa svakom novom pakiranjem Accutrend test traka dobije se 25 holesterola. kalibracija je potrebna.

To je jedini način da se postignu najtačniji rezultati, posebno ako je osobi potrebno redovno nadgledanje:

  1. Prije provođenja studije ruke trebate dobro oprati sapunom, osušiti ih jednokratnim ili papirnatim ručnikom i probušiti prst specijalnom olovkom-piercerom.
  2. Prvu kap krvi treba ukloniti pamučnim tamponom, a drugu nanijeti na posebno područje test trake.
  3. Zapremina krvi trebala bi biti dovoljna, u protivnom će rezultati biti namjerno podcijenjeni.
  4. Zabranjeno je dodavati biološki materijal, bolje je obaviti analizu ponovo.

Testne trake treba čuvati u dobro zatvorenom kućištu. Ne smije se dopustiti direktno sunčevo svjetlo i vlaga. To može dovesti do njihove neprimjerenosti i dobivanja pogrešnih rezultata.

Accutrend analizator za utvrđivanje nivoa holesterola u krvi ima samo pozitivne kritike. Tačan, praktičan, multifunkcionalni uređaj pomoći će kontrolirati važne pokazatelje u krvi, čak i nezavisno od kuće.

Kopiranje materijala s web stranice moguće je bez prethodnog odobrenja u slučaju instalacije aktivne indeksirane veze na našu web stranicu

Pažnja! Podaci objavljeni na web mjestu su samo u informativne svrhe i nisu preporuka za upotrebu.

Obavezno se posavetujte sa svojim lekarom!

Mjerni uređaj Accutrend Plus savršen je za dijabetičare, ljude s bolestima kardiovaskularnog sistema, sportaše i ljekare za dijagnosticiranje pacijenata tijekom pregleda.

Brojilo se može koristiti za prepoznavanje općeg stanja ozljede ili šoka.

Analizator ima memoriju za 100 mjerenja, a datum i vrijeme analize ukazuju. Za svaku vrstu studija morate imati posebne test trake koje se prodaju u bilo kojoj ljekarni.

  • Accutrend Test trake za glukozu koriste se za otkrivanje šećera u krvi,
  • Accutrend test trake za holesterol mere holesterol u krvi,
  • Trigliceridi se otkrivaju upotrebom test traka Accutrend Trigliceridi.
  • Accutrend BM-laktatne test trake potrebne su za otkrivanje broja mliječne kiseline.

Analiza se vrši pomoću svježe kapilarne krvi koja se uzima iz prsta. Merenje glukoze može se provesti u rasponu 1,1-33,3 mmol / litra, a raspon holesterola je 3,8-7,75 mmol / litra.

U krvnom testu za nivo triglicerida pokazatelji mogu biti u rasponu 0,8-6,8 mmol / litra, a u procjeni razine mliječne kiseline u običnoj krvi, 0,8-21,7 mmol / litra.

  1. Za istraživanje je potrebno dobiti 1,5 mg krvi. Kalibracija se vrši na punu krv. Četiri AAA baterije se koriste kao baterije. Analizator ima dimenzije 154x81x30 mm i teži 140 g. Za prijenos pohranjenih podataka na osobni računar predviđen je infracrveni port.
  2. Komplet za instrument, osim mjerača Accutrend Plus, uključuje komplet baterija i upute na ruskom jeziku. Proizvođač daje garanciju za vlastiti proizvod na dvije godine.
  3. Uređaj možete kupiti u specijaliziranim medicinskim prodavaonicama ili ljekarnama. Budući da takav model nije uvijek dostupan, preporučuje se kupnja uređaja u pouzdanoj internetskoj trgovini.

U ovom trenutku cijena analizatora je oko 9000 rubalja. Uz to se kupuju test trake, jedno pakovanje u količini od 25 komada košta oko 1000 rubalja.

Prilikom kupovine važno je obratiti pažnju na dostupnost garancijske kartice.

Kako koristiti brojilo? Ispitivanje krvi vrši se samo čistim i suhim rukama. Probna traka pažljivo se uklanja iz pakiranja, nakon čega se kućište mora čvrsto zatvoriti. Za početak rada morate uključiti analizator pritiskom na tipku.

Morate provjeriti jesu li na ekranu prikazani svi potrebni znakovi. Ako nedostaje bar jedan pokazivač, analiza možda nije tačna.

Na brojilu zatvorite poklopac, ako je otvoren, instalirajte test traku u poseban utor dok se ne zaustavi. Ako je očitavanje koda bilo uspješno, mjerač će vas obavijestiti zvučnim signalom.

  • Tada se poklopac uređaja ponovo otvara. Nakon prikazivanja kodnog broja na zaslonu, provjerite odgovaraju li brojevi podacima navedenim na pakiranju test traka.
  • Pomoću olovke za probijanje vrši se probijanje na vrhu prsta. Prva kap obriše se pamukom, a druga se nanese na žutu testnu površinu.
  • Nakon potpune apsorpcije krvi, poklopac uređaja se zatvara i započinje testiranje. S nedovoljnom količinom biološkog materijala, analiza može pokazati pogrešne rezultate, što mora biti uzeto u obzir. Ali u ovom slučaju ne možete dodati nedostajuću količinu krvi, jer to može dovesti i do pogrešnih podataka.

Nakon analize, instrument Accutrend Plus se isključuje, otvara se poklopac analizatora, uklanja se test traka i ponovno se zatvara.

Priručnik s uputama za mjerač Accutrend Plus predstavljen je u videu u ovom članku.

Biokemijski analizator Accutrend Plus je Roche Diagnostics uređaj koji može izmjeriti 4 pokazatelja: glukoza (šećer), ukupni kolesterol, trigliceridi i laktat (mliječna kiselina) u krvi.

Garancija i plaćanje

Zvanična garancija proizvođača.

• mjeri holesterol u krvi - test trake za rezanje holesterola u krvi

• meri trigliceride u krvi - test trake Accutrend trigliceridi

• meri mlečnu kiselinu u krvi - test trake Accutrend sa mlečnom kiselinom

• veliki veliki displej sa velikim brojevima i simbolima

• sposobnost nanošenja kapi krvi na test traku izvan uređaja

• veliki raspon merenja

• kratko vreme analize

• memorija za 100 mjerenja vremenom i datumom

• bik nije kompatibilan s test trakama iz običnih mjerača glukoze tvrtke Roche Diagnostics

• bik se koristi u sportskoj medicini

& bull se primjenjuje na profesionalne sportaše

& bull preporučeno za Football Club

• Princip merenja: fotometrijski

• Glukoza: 12 s.

• Holesterol: 180 s.

• Trigliceridi: 174 s.

• Laktat: 60 s.

• Količina krvi: 5 μl.

• Glukoza: 1,1-33,3 mmol / L

• Bik holesterol: 3,88-7,75 mmol / L

• Trigliceridi: 0,8-6,86 mmol / L

• Laktat: 0,8-21,7 mmol / L

• Glukoza: 100 merenja sa vremenom i datumom

& holesterol bikova: 100 vrijednosti s datumom i vremenom

• Trigliceridi: 100 merenja sa vremenom i datumom

• Laktat: 100 merenja sa vremenom i datumom

& bull Statistika: br

• Karakteristike: mogućnost nanošenja kapi krvi na test traku izvan uređaja

• Bull Calibrate trake: Upotreba ključnog čipa

& bič prebacivanje mmol / L mg / dL: Ne

• 18 - 30C (za holesterol i trigliceride)

& bull PC veza: ne

• Baterije: standardni AAA 1,5 V - 4 komada

• Veličina: 154 x 81 x 30 mm

• Prenosni analizator Accutrend Plus - 1 kom.

Mogli biste i nas: biokemijski analizator, analizu holesterola, uređaj za mjerenje holesterola, accutrend plus, analizu holesterola.

Moderni prijenosni uređaj Accutrend Plus moćan je i kompaktan analizator krvi koji služi za kvantitativno određivanje četiri pokazatelja odjednom, uključujući kolesterol, glukozu, laktat, kao i trigliceride.

Za započinjanje direktne analize trebat će vam samo jedna kap krvi uzeta iz prsta. Probojni lancet je dovoljno oštar i ima pogodan oblik, što je sasvim dovoljno da minimizira sve neudobne senzacije koje nastaju usled uboda.

Prije upotrebe analizatora Accutrend Plus morat ćete dobro oprati ruke, a potom ih temeljito obrisati ručnikom. Korištenje ovog uređaja je prilično jednostavno i praktično, što znači da možete izvršiti mjerenje sami, bez ikakve pomoći.

Uprkos velikoj brzini prenosivog analizatora, tačnost njegovih mjerenja ni na koji način nije inferiorna u odnosu na rezultate analiza dobivenih na najmodernijoj laboratorijskoj opremi. Stoga, vrijeme koje će uređaju trebati da izmjeri razinu šećera u krvi iznosi samo dvanaest sekundi, trigliceridi i kolesterol - manje od tri minute, mliječna kiselina - manje od minute.

Test

  1. Brojač treba uključiti, a poklopac zatvoriti, a zatim možete umetnuti test traku u utor označen strelicama. Uređaj će vas obavijestiti o signalu za čitanje koda.
  2. Sada možete otvoriti uređaj. Na ekranu će se pojaviti znak koji bi se trebao podudarati sa trakom.
  3. Koža se probija posebnom olovkom na kraju igle, a zatim se prva kap obriše, a druga pada na područje označeno žutom bojom na vrhu trake.
  4. Ostaje samo brzo zatvoriti uređaj i dobiti rezultat testa.

Količina krvi može utjecati na tačnost Accutrenda: ako nije dovoljan, učinak se može podcijeniti.

Takođe možete izvršiti analizu nadgledanjem promjene boje, što će naznačiti stanje subjekta. Tablica s bojama i odgovarajućim pokazateljima prikazana je na slučaju, no može dati samo približne proračune, nedovoljne za dijagnozu i analizu dinamike. Kako se uređaj ne bi zaprljao, poklopac se mora zatvoriti prije uklanjanja traka krvi.

Informacije su date samo za opšte informacije i ne mogu se koristiti za samo-lijek. Ne liječite se sami, to može biti opasno. Uvek se posavetujte sa lekarom. U slučaju djelomičnog ili potpunog kopiranja materijala s web stranice, potrebna je aktivna veza na njega.

Da bi uređaj mogao raditi, kupuju se posebne testne trake za njega. Moraju ih kupiti u ljekarni ili servisu glukometra. Da biste u potpunosti koristili uređaj, morate kupiti nekoliko sorti takvih traka.

Koje će trake biti potrebne za brojilo:

  • Accutrend glukoza - to su trake koje direktno određuju koncentraciju glukoze,
  • Accutrend Trigliceridi - oni otkrivaju trigliceride u krvi,
  • Accutrend holesterol - pokazati kakve su vrednosti holesterola u krvi,
  • Accutrend BM-laktat - signalizira tjelesnu vrijednost mliječne kiseline.

Raspon mogućih prikazanih vrijednosti je velik: za glukozu će biti 1,1 - 33,3 mmol / L. Za kolesterol je raspon rezultata sljedeći: 3,8 - 7, 75 mmol / L. Raspon vrijednosti za mjerenje nivoa triglicerida bit će u rasponu 0,8 - 6,8 mmol / L, a mliječne kiseline - 0,8 - 21,7 mmol / L (samo u krvi, a ne u plazmi).

Accutrend plus je popularno mjerilo glukoze i holesterola

U posljednje vrijeme sve je češći razgovor o holesterolu. To je zbog činjenice da su se mnogi već suočili s problemom povećanja kolesterola u ljudskom tijelu, što može dovesti do ozbiljnih bolesti i bolesti, na primjer, moždanog udara ili srčanog udara.

Ali glavna opasnost je da osoba nije u stanju sama osjetiti tu povećanu razinu. Da biste riješili taj problem, potrebno je nabaviti uređaj za mjerenje holesterola, odnosno računara.

Značajka takvog uređaja za mjerenje holesterola je da se može koristiti kod kuće. Stručnjaci uglavnom preporučuju periodično provjeravanje nivoa svima koji su starleta.

Ali to je posebno potrebno starijim ljudima koji imaju prekomjernu težinu, ljubiteljima alkohola i duhana. Pored toga, acutrend-u se može pristupiti i oboljeti od dijabetesa ili anemije.

Takav uređaj za mjerenje holesterola, osim toga, mogu koristiti i liječnici i sami pacijenti koji pate od poremećaja metabolizma lipida. Tako će vam dobiveni rezultati ispitivanja pružiti potpune informacije o tome koje su se promjene pojavile u vašem tijelu, kao i kako će različiti faktori utjecati na tok bolesti.

Kontaktirajte nas! Zajedno ćemo odabrati za vas potrebne uređaje koji će vam pružiti ljepotu, udobnost i zdravlje!

Ovaj prenosivi analizator je velika potražnja. Stoga, pronaći Acutrend plus recenzije na Internetu uopće nije teško. Proučavajući popularne forume na kojima ljudi dijele svoje dojmove o svom iskustvu s upotrebom medicinskih naprava, bit će prikladno citirati neke od recenzija.

Srećom, danas svaki kupac ima značajan izbor, a prilika da pronađe kompromisnu opciju gotovo je uvijek. Za mnoge će ova opcija biti samo moderni analizator Accutrend Plus.

Gdje nabaviti uređaj

Glucometer Accutrend Plus može se kupiti u specijaliziranoj trgovini koja prodaje medicinsku opremu. U međuvremenu, takvi uređaji nisu uvijek dostupni, pa je iz tog razloga mnogo povoljnije i isplativije kupiti uređaj u internetskoj trgovini.

Danas prosječna cijena uređaja Accutrend Plus iznosi 9 hiljada rubalja. Važno je obratiti pažnju na prisutnost test traka, koje takođe morate kupiti, cijena za njih je oko hiljadu rubalja, ovisno o vrsti i funkciji.

Prilikom odabira mjerača Accutrend Plus na Internetu, trebate odabrati samo pouzdane internetske trgovine koje imaju recenzije kupaca. Takođe morate provjeriti da li je uređaju jamstvo.

JS Ukraine LLC

25 komada po pakovanju. Kompatibilan je s biohemijskim analizatorima krvi: Accutrend Plus

25 komada po pakovanju.

Kompatibilnost s biokemijskim analizatorima krvi: Accutrend Plus (Accutrend Plus), Accutrend GC (Accutrend GC) i Accutrend GCT (Accutrend GCT),

Accutrend Test trake za glukozu koriste se za određivanje nivoa šećera u krvi. Kompatibilne su sa sljedećim biohemijskim analizatorima: Accutrend Plus, Accutrend GC i Accutrend GCT.

Svaka traka opremljena je testnom zonom s reagensom koji je određen za određivanje razine glukoze u krvi. Nakon što nanesete kap krvi, počet će hemijska reakcija, koja će dovesti do promjene boje područja ispitivanja.

Uređaj Accutrend određuje promjenu boje i pomoću informacija o kodu testnih traka (prethodno kodirajući uređaj pomoću kodne trake ili ručno) pretvara signal u rezultat analize, koji se prikazuje na zaslonu.

Ispitne trake za uređaje Accutrend Plus (Accutrend Plus) Accutrend GC (Accutrend GC).

Za mjerenje glukoze u krvi

25 komada po pakovanju.

Proizvodna dijagnostika Roche. Accu-Chek (Accu-Chek) (Njemačka)

Parametri instrumenta

Biokemijski analizator Accutrend Plus prenosivi je uređaj jer je malih dimenzija i vrlo male težine, što iznosi samo 140 g.

Za određivanje različitih parametara (holesterol, glukoza, trigliceridi, mliječna kiselina) koriste se odgovarajuće test trake. Uređaj omogućava dobivanje rezultata vrlo brzo:

  1. Potrebno je samo 12 sekundi da odredite očitane vrijednosti glukoze.
  2. Za holesterol malo duže - 180 sekundi.

Štoviše, dobiveni podaci vrlo su precizni, o čemu svjedoče brojni pozitivni pregledi pacijenata i usko specijaliziranih stručnjaka, koji se usredotočuju na rezultate prilikom propisivanja terapijskog režima.

Uređaj je opremljen displejom na kojem su prikazani rezultati dijagnostike. Izrazita karakteristika Accutrend Plus analizatora je velika količina interne memorije koja bilježi zadnjih 100 rezultata. U ovom slučaju se navode datum analize, vrijeme i rezultati.

Za određivanje nivoa holesterola u krvi potrebne su posebne testne trake Accutrend holesterola koje možete kupiti odvojeno. U tom slučaju treba koristiti samo potrošni materijal posebno dizajniran za ovaj analizator, jer drugi jednostavno neće raditi.

Za određivanje pokazatelja potrebna vam je cijela kapilarna krv, tako da možete raditi s analizatorom kod kuće.

Upotreba instrumenata za mjerenje holesterola

Naši čitaoci su uspješno koristili Aterol za snižavanje holesterola. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Danas veliki broj ljudi pati od povišenog holesterola i lipoproteina niske gustine. Povećana razina ovih pokazatelja može dovesti do bolesti kardiovaskularnog sustava, moždanog udara, srčanog udara i razvoja drugih patologija. Nisu svi imali priliku i želje da svake sedmice odu u kliniku kako bi uzeli test krvi. Kućni merač holesterola omogućava vam brzo i efikasno određivanje ukupne razine holesterola u krvi. Posebni uređaji su prilično jednostavni i pogodni za upotrebu. Za dobivanje rezultata testa ne treba više od 2 minute.

Stručnjaci preporučuju pažljivo praćenje nivoa holesterola u krvi nakon 30. godine života, a pacijenti starije dobne skupine moraju mnogo češće provoditi takav postupak.

Stručnjaci napominju da bi uređaj za mjerenje holesterola trebao biti u kutijama za kućne lijekove ljudi koji su izloženi riziku. Naime:

  • Oni koji imaju višak kilograma
  • U starijih bolesnika
  • U slučaju da pacijent ima povijest poremećaja kardiovaskularnog sistema,
  • Sa nasljednom predispozicijom za povećanje holesterola u krvi,
  • Pacijenti koji imaju hormonalne poremećaje, poput dijabetesa.

Na šta treba paziti pri izboru

Instrument za mjerenje holesterola je prenosivi biohemijski analizator koji djeluje zajedno sa posebnim test trakama. Za određivanje razine kolesterola trebat će vam samo 1 kap krvi koja se kaplje na test traku, stavi u uređaj i nakon nekoliko minuta dobivaju se rezultati testova.

Na šta treba paziti pri odabiru uređaja:

  • Kompaktnost i maksimalna jednostavnost upotrebe uređaja za mjerenje holesterola. Ako je instrument opremljen s previše dodatnih funkcija, možda će trebati češća zamjena i održavanje baterije.
  • Pri kupnji treba obratiti pažnju na to da li su s uređajem uključene posebne testne trake koje omogućavaju brzu i efikasnu analizu. Pakovanje može sadržavati poseban plastični čip, koji uveliko pojednostavljuje rad uređaja.
  • Posebnom olovkom koja probija prst i omogućava da uzmete test krvi. Takav uređaj može podesiti dubinu probijanja, što smanjuje nelagodu i omogućava svim članovima porodice da koriste uređaj.
  • Rezultati visoke preciznosti.
  • Poželjno je da instrument koji mjeri kolesterol u krvi ima funkciju očuvanja prethodnih rezultata ispitivanja. U tom je slučaju moguće analizirati dinamiku tijeka bolesti i po potrebi promijeniti strategiju liječenja.
  • Također biste trebali obratiti pažnju na proizvođača proizvoda i jamstva koja su data. Neće biti suvišno odmah vidjeti gdje se nalaze najbliži servisni centri.

Vrijedno je obratiti pažnju na činjenicu da uređaj za mjerenje holesterola daje predstavu o ukupnoj razini kolesterola u krvi i ne daje rezultate omjera lipoproteina niske i visoke gustoće. Uputa navodi glavne pokazatelje i njihove vrijednosti koji omogućuju razlikovanje norme od bilo kojih kršenja.

Moderni aparati

Prije kupnje uređaja za mjerenje kolesterola, preporučuje se obratiti pažnju na uporedne karakteristike nekih modela. Najčešći modeli su Easy Touch, Accutrend +, Multicare in, Element Multi.

Danas postoje posebni kombinovani, multifunkcionalni uređaji koji vam omogućavaju da odredite ne samo nivo holesterola. Na primjer, uređaj Easy Touch uključuje nekoliko funkcija odjednom: to je glukometar i uređaj za mjerenje holesterola i hemoglobina. Specijalne test trake omogućavaju određivanje nivoa holesterola, hemoglobina i glukoze. Posebni uređaj 3 u 1 omogućit će vam odraditi tri vrste ispitivanja odjednom bez napuštanja vašeg doma. Koristeći metodu elektrohemijskog istraživanja uređaj u nekoliko sekundi vrši određivanje potrebnih pokazatelja. Nakon 5-7 sekundi na ekranu će se prikazati rezultati koji su smešteni na memorijskoj kartici uređaja. Ovo vam omogućuje da u pravom trenutku provedete komparativnu karakteristiku.

Jednostavan dodir

Multicare-in uređaj provjerava glukozu, holesterol i trigliceride. Komplet sadrži test trake, poseban čip i uređaj za probijanje. Analiza traje pola minute. Proizvođač takođe izvještava da je tačnost rezultata ovog uređaja veća od 95%. Težina uređaja je približno 60 g. Tu su i dodatne značajke: poseban budilnik koji podsjeća na vrijeme sljedeće provjere razine kolesterola, mogućnost povezivanja s računarom. Odvojivi dio kućišta omogućava vam brzo čišćenje i dezinfekciju uređaja.

Multicare-in

Sposobnosti biokemijskog analizatora uređaja Accutrend plus omogućavaju i određivanje nivoa laktata u krvnoj plazmi. Ovi uređaji također imaju poseban priključak koji vam omogućava povezivanje s računarom i ispis potrebnih indikatora. Memorija instrumenta dizajnirana je za približno 110 mjerenja.

Accutrend + cobas

Element Multi uređaj omogućuje vam kontrolu metabolizma ugljikohidrata i lipida, jedno uzorkovanje krvi omogućava vam da odmah dobijete testove 4 pokazatelja. Uređaj vam omogućuje određivanje razine glukoze, ukupnog kolesterola, lipoproteina niske i visoke gustoće, kao i triglicerida. Pored toga, moguće je povezati se sa računarom.

Element multi

Kako postići najtačniji rezultat

U prvom mjerenju preporučuje se obratiti pažnju na brojne faktore koji će pridonijeti dobivanju najtačnijih rezultata:

  • Otprilike mjesec dana prije prvog mjerenja pacijent mora isključiti iz prehrane veliku količinu masne hrane, životinjskih masti i ugljikohidrata. Prehrambene mjere usmjerene na konzumiranje dovoljne količine povrća i voća omogućuju vam da dobijete najtačnije rezultate ispitivanja.
  • Ovisnost o nikotinu i konzumiranju alkohola takođe značajno utječu na holesterol u krvi.
  • U slučaju da je pacijent podvrgnut operaciji ili patio od teških oblika određenih bolesti, preporučuje se odlaganje mjerenja za 2,5-3 mjeseca. U slučaju srčanih bolesti, test se takođe treba odložiti na period od 15 do 20 dana.
  • Položaj pacijentovog tela. Ako se mjerenja obavljaju tijekom ležanja, može doći do promjena u količini plazme u krvi što utiče na krajnji rezultat (može se podcijeniti za 10-15%).
  • Neposredno prije postupka pacijent mora biti u mirovanju u sjedećem položaju 10-15 minuta.

Preporučuje se pravovremena dijagnoza bolesti, posebno u slučajevima kada je prisutan faktor rizika. Na kraju je problem lakše riješiti u ranoj fazi nego s uznapredovalim stadijem bolesti.

28.04.2015 u 16:33

Vrste traka za testiranje holesterola

U modernom svijetu, kada se vrijeme vrednuje iznad svih resursa, ne može svaka osoba pronaći jedan ili dva sata da prođe potrebne testove. Radi praktičnosti pacijenata i lekara kojima su potrebne brze dijagnostičke metode, u drugoj polovini 20. veka stvoreni su prenosni analizatori sa test trakama za holesterol. Jednostavnost analize, vidljivost rezultata omogućuje im da ih koriste i medicinski stručnjaci i ljudi bez stručnog znanja. Vrijeme za pretragu krvi pomoću test traka za mjerenje holesterola je 60-180 sekundi - 1-3 minuta.

Vrste ručnih analizatora

Postoji nekoliko modela analizatora holesterola i lipidnog profila:

  • EasyTouch (koristi se s Easy Touch test trakama za holesterol)
  • Accutrend (koristi se s Accutrend holesterol test trakama)
  • MultiCareIn (koristi se sa Multicare In Cholesterol Test trakama).

U nastavku detaljnije razmotrimo značajke njihovog rada.

EasyTouch analizator, proizveden od strane tajvanske korporacije Bioptik (Bioptik), radi u kombinaciji s EasyTouch test trakama za holesterol. Različite modifikacije uređaja mogu se koristiti za određivanje koncentracije glukoze, hemoglobina, mokraćne kiseline (svaki parametar ima svoje testne trake, EasyTouch ih prepoznaje automatski).

Prijenosni analizator preporučuje se za kućno određivanje osnovnih biokemijskih parametara krvi. Standardna oprema uključuje:

  • jednostavna, razumljiva uputstva za upotrebu,
  • olovka za bezbolno probijanje, set od 25 lanceta,
  • 2 AA baterije,
  • dnevnik samokontrole
  • praktična kompaktna torba za skladištenje, transport,
  • test traka
  • primarni set test traka (2 za određivanje holesterola).

Određivanje koncentracije masnog alkohola u kapilarnoj krvi pomoću uređaja traje 150 sekundi (2,5 minuta). Da bi test pokazao točan rezultat, potrebno je oko 15 μl krvi. Cijena Izitach uređaja kreće se od 3400-4500 r.

Trake holesterola EasyTouch se prodaju odvojeno. Koštaju 1200-1300 p. (10 komada). Svaka traka koristi se jednom. Uređaj ima visoku osjetljivost, širok raspon djelovanja: određivanje holesterola događa se u rasponu od 2,60-10,40 mmol / l.

  • niska cijena uređaja, potrošnog materijala,
  • kompaktna veličina, mala težina (59 g bez baterija),
  • sposobnost mjerenja nekoliko biokemijskih parametara s jednim uređajem odjednom,
  • napredna dijagnostička metoda (EasyTouch koristi elektrohemijske efekte za određivanje nivoa holesterola; na analizator ne utječe stepen osvjetljenja prostorije, ne sadrži optičku opremu za koju je potrebna posebna njega),
  • mogućnost spremanja posljednjih 50 specifičnih vrijednosti kolesterola u memoriju uređaja uz registraciju datuma, vremena ispitivanja,
  • doživotna garancija proizvođača (nakon registracije na službenoj web stranici),
  • sposobnost provjere ispravnosti uređaja pomoću kontrolnih reagensa (nude ih zaposlenici servisnog centra besplatno).

Nedostaci uređaja uključuju visok postotak pogreške - oko 20% (prihvatljivo za analizatore ove klase). Uređaj se ne koristi za samo dijagnosticiranje, korekciju propisanog liječenja. U slučaju oštrih kolebanja nivoa masnog alkohola prema uređaju, obavezno se obratite liječniku.

Accutrend i Accutrend Plus su popularni ručni analizatori proizvedeni u Njemačkoj za određivanje holesterola i osnovnih biohemijskih parametara:

Kući ga mogu koristiti pacijenti s oštećenim metabolizmom masti, medicinski stručnjaci za skrining laboratorijski pregled. Određivanje holesterola provodi se fotometrijskom metodom (rezultat ovisi o tome koliko svjetla test traka apsorbira s kapljicom krvi na nju). To zahtijeva pažljiviji odnos prema aparatu opremljenom optičkom opremom. Ispitivanje u dobro osvijetljenoj sobi je takođe poželjno.

Pored samog uređaja, standardna oprema uključuje upute, garancijski list, 4 AAA baterije, kutiju za pohranu. Cijena prijenosnog uređaja je 6400-6800 p.

Prednosti Accutrend analizatora su:

  • visoka tačnost: odstupanje od analiza izvršenih u laboratoriji je samo 5 posto gore ili dolje,
  • efikasnost: vrijeme od stavljanja test trake u analizator do rezultata na ekranu ne prelazi 180 sekundi,
  • mogućnost spremanja posljednjih 100 izvršenih testova koji pokazuju datum i vrijeme analize,
  • kompaktnost i lakoća: uzdužna veličina Accutrenda ne prelazi 15 cm, a težina bez baterija nešto je veća od 70 g),
  • mala potrošnja energije: četiri male AAA baterije sadrže više od 1000 analiza.

Minusi uređaja uključuju:

  • loša oprema: test trake, poput olovke za probijanje, morat ćete kupiti odvojeno,
  • visoki troškovi u odnosu na konkurente.

Trake za merenje nivoa masnog alkohola imaju raspon od 3,88 do 7,70 mmol / L. Njihova nabava koštat će otprilike 500 p. (za 5 komada).

Multicare

Pogodan i jeftin ekspres analizator Multicare (MulticareIn) proizvodi se u Italiji i također je popularan među Rusima. Uređaj je jednostavan za upotrebu, čak i starija osoba može razumjeti postavke. MultiCareIn vam omogućuje analizu kod kuće kako biste utvrdili:

Uređaj je zasnovan na tehnologiji refleksometrije za određivanje koncentracije holesterola.

Standardna oprema uključuje:

  • ekspresni analizator
  • 5 test traka za određivanje holesterola u krvi,
  • auto piercer,
  • 10 sterilnih lanceta za jednokratnu upotrebu,
  • 1 testni kalibrator (za potvrdu tačnosti uređaja),
  • 2 CR 2032 baterije,
  • zgodan slučaj
  • uputstva za upotrebu.

Uređaj je namijenjen samo za kućnu upotrebu, ne smije se koristiti za dijagnosticiranje kritičnih stanja, preventivne ambulantne preglede. Proizvođač nije pružio podatke o pogreškama na koje je naišao tokom ispitivanja. Cijena uređaja u ljekarnama kreće se od 4200 do 4600 p.

Prednosti ove vrste analizatora uključuju:

  • kompaktnost, mala težina - samo 65 g,
  • jednostavnost upotrebe
  • širok ekran sa velikim brojevima,
  • brzina: kapilarni holesterol u krvi će se odrediti za samo 30 sekundi,
  • ako umetnete test traku, uređaj će automatski odrediti vrstu dijagnoze (holesterol, glukoza, trigliceridi),
  • velika količina memorije: Multicar štedi do 500 nedavnih rezultata,
  • mogućnost odvajanja donjeg dijela uređaja za liječenje antisepticima,
  • automatsko vađenje test trake nakon pritiska na tipku "Poništi".

Značajan nedostatak ekspresnog analizatora je potreba da se nanese kap krvi na traku koja je već ubačena u uređaj. Ovo značajno povećava rizik od kontaminacije kućišta i unutrašnjih dijelova Multicara, krši sanitarne standarde. Zbog toga je uređaju potreban redovan antiseptički tretman.

Naši čitaoci su uspješno koristili Aterol za snižavanje holesterola. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Trake multicare In holesterol određuju nivo masnog alkohola u rasponu od 3,3-10,3 mmol / L. Prosječna cijena paketa od 10 komada iznosi 1100 p.

Uslovi korišćenja

Uz uređaj se nalaze detaljna uputstva za upotrebu biokemijskog analizatora. Razmotrimo osnovne principe postupka kod kuće:

  1. Pripremite ono što vam je potrebno: ekspresni analizator, test trake, olovka za probijanje, lancete.
  2. Uključite uređaj. Umetnite traku u poseban otvor na kućištu analizatora.
  3. Prsten obradite alkoholom, pustite da se osuši.
  4. Umetnite lancetu u ručku za probijanje, naslonite se na prst. Kliknite na dugme.
  5. Prvu kap krvi uklonite suvim brisom.
  6. Za test upotrijebite drugu kap krvi. Masirajte prst za bolje pražnjenje.
  7. Stavite krv na test traku direktnim nanošenjem na ranu ili nanošenjem biološke tečnosti kapilarnom cevkom.
  8. Pričekajte rezultate analize. Potrebno vam je 30 do 180 sekundi.

Tabela: Norma holesterola

Nenormalno visoka razina masnog alkohola povećava rizik od razvoja ateroskleroze i njenih životnih komplikacija: infarkta miokarda, moždanog udara. Njena niska koncentracija ukazuje na metaboličke poremećaje. Vraćanje normalnih vrijednosti spektra lipida u krvi zadatak je terapeuta, kardiologa.

Elena, 28, Novosibirsk:

„Moja svekrva ima visok holesterol, a pre toga je svakog meseca morala da ide u kliniku na testove. Ovo je potpuno nezgodno. Odlučili smo joj kupiti uređaj za mjerenje u kući. Nakon dugog izbora smjestili smo se na Accutrend uređaj.

Analizator je ispunio naša očekivanja: lagan, kompaktan, praktičan za upotrebu (svekrva je shvatila kako prvi put koristiti uređaj). Rezultati su upoređeni sa laboratorijskim - poklapaju se. Jedina mana je brza potrošnja test traka. Nisu jeftini. "

Pavel, 49 godina, Krasnodar:

„Nisam siguran da li svi ovi prenosivi analizatori pokazuju tačan rezultat. Iako se može vidjeti približna slika. Ja sam dijabetičar, nekoliko godina koristim uređaj za mjerenje šećera Izitach, a nedavno sam se odlučio razmazati po trakama za određivanje holesterola. Uređaj je pokazao višak norme, morao sam potražiti savjet liječnika. Pokazalo se da imam malih problema sa srcem. Tako da me je jednostavna traka za određivanje holesterola spasila od opasne bolesti, za koju sam čak i sumnjao. "

Victor Mikhailovich, 67, Nižni Novgorod:

„Šta je visoki holesterol, morao sam da otkrijem nakon što su me u bolnici hitne pomoći odveli sa srčanim udarom. Sada je klinika postala dom, a testovi se moraju redovno uzimati. Kardiolog mi je rekao da je holesterol najgori neprijatelj zdravog srca. Najmanji porast opasan je za zdravlje.

Da bih kontrolirao nivo holesterola bilo lakše, kupio sam poseban analizator: rezultat se može dobiti za nekoliko minuta u bilo kojem trenutku. Ako vidim da se pokazatelji podižu, sjedim na strogoj dijeti i obavezno ću vidjeti svog doktora - za svaki slučaj. "

Sami utvrđivanje nivoa holesterola pomoću ekspres analizatora pogodna je brza metoda za dijagnosticiranje poremećaja metabolizma masti. Omogućuje pacijentima da samostalno prate stanje. Iznenadne promjene vrijednosti uređaja povod su da se odmah obratite medicinskom stručnjaku.

Uređaji za provjeru kolesterola kod kuće

Prirodna masnoća, koja u višku može začepiti krvne žile i prijeti čitavom nizu kardiovaskularnih problema, može se kontrolirati znajući kako provjeriti kolesterol kod kuće. Laboratorijski testovi krvi su tačniji pokazatelj sadržaja različitih vrsta masti u krvi, ali za zaposlene ljude koji idu u najbližu kliniku nije uvijek prikladno.

Ciljana publika ili ko mora provjeriti kolesterol

Nije svaka osoba ima priliku i želju da napravi krvni test svake sedmice, posjećujući kliniku.

Praćenje za sprečavanje i kontrolu situacije može se provoditi kod kuće pomoću kompaktnih instrumenata. Da biste odredili koncentraciju holesterola danas, možete koristiti prijenosni uređaj s jednostavnim interfejsom.

Kome je neophodno redovno merenje holesterola kod kuće?

Ova publika uključuje:

  • ljudi s visokim BMI (prekomjernom težinom), kao i svi koji zanemaruju zdrav način života: jedu masnu hranu, vole prženu hranu, alkohol, imaju loše navike,
  • starijih bolesnika
  • svaka osoba čija povijest sadrži kardiovaskularne patologije,
  • osobe sa predispozicijom za hiperholesterolemiju, genetski determinirane,
  • pacijenti sa hormonskim problemima u tijelu (sa dijabetesom).

Ljekari preporučuju da svi ljudi koji su navršili 25 godina uzimaju pravilo: jednom u tri godine, bez obzira na spol, darivaju krv zbog sadržaja holesterola u njemu.

Pravila za izbor uređaja

Da bi zaštitili sebe i svoje najmilije od ateroskleroze, dozvoljavaju napredovanje opasnih bolesti, uređaji koji pomažu u mjerenju holesterola, kao i kombiniranje funkcije provjere količine glukoze i drugih tvari u ljudskoj krvi.

Prije nego što izmjerite holesterol kod kuće, morate kupiti bilo koji od ovih uređaja, ali imajte na umu:

  1. Jednostavnost i jednostavnost upotrebe. Prisutnost u njemu čitavog niza različitih mjerenja dovodi do zgušnjavanja rasporeda održavanja i čestih zamjena baterija.
  2. Zajedno s fleksibilnim test trakama za ugodno učenje. Ponekad je u kit uključen plastični čip, što pojednostavljuje rad s uređajem, ali značajno povećava njegove troškove.
  3. Da biste provjerili postojanje kolesterola, kompletni set trebao bi sadržavati olovku za probijanje prsta na mjestu uzorkovanja krvi radi kontrole njegove dubine i ispitivanja rezultata.
  4. Točnost i memoriranje podataka.
  5. Pouzdanost proizvođača i garancijski servis u najbližem servisnom centru.

Popularni brzi modeli analizatora: top 3 najboljih

Najpopularniji uređaji za mjerenje holesterola u krvi su:

  • Easy Touch ili Easy Touch.
  • MultiCare-in ili „Multi Care In“.
  • Accutrend Plus ili Accutrend Plus.

Multifunkcionalni uređaji vrlo su zgodni u radu, upute detaljno opisuju pravila za rukovanje s njima, koje će razumjeti čak i učenik škole.

Easy Touch omogućava praćenje nivoa u krvi: holesterola, šećera, hemoglobina, za koje postoje tri različite test trake. Ako trebate znati razinu triglicerida, tada će to učiniti "Multi Care In".

Multi-alat, koji mjeri sve gore navedene parametre plus nivo laktata, je Accutrend Plus. Vođa mogućnosti povezan je s računarom ili monitorom (kabel je uključen), pamti i do stotine rezultata.

Prije provođenja kućne analize, morate slijediti iste zahtjeve kao prije laboratorijske. Nakon što ste oprali ruke sapunom, morate uključiti analizator i probušiti kožu lancetom. Rezultirajući biomaterijal nanosi se na ispitnu površinu trake ili se stavi u poseban otvor.

Pogledajte video: How to Perform a Patient Cholesterol Test. Accutrend Plus (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar