Primjena kreme za noge Diaderm Intensive

Krema "Diaderm" za dijabetičare je prilično dobar alat, jer se nosi s problematičnom kožom udova. Zbog svog bogatog sastava sa ureom uklanja suhoću, pukotine, a takođe omekšava grube površine.

Osobe s dijabetesom trebaju biti jako oprezne oko upotrebe kozmetičkih, brižnih i ljekovitih proizvoda. Dijabetičari imaju suhu kožu koja ne liječi dobro, te stoga zahtijeva posebnu njegu. Diaderm krema posebno je dizajnirana za problematičnu kožu, a posebno se preporučuje kod dijabetesa.
Značajke

Dijabetes je popraćen oštećenjem ne samo unutarnjih organa, već i kože. Pod utjecajem povišene razine glukoze u krvi znatno se smanjuje sposobnost regeneracije tkiva kod pacijenata s dijabetesom. Iz toga, sa dijabetes melitusom, nastaju sljedeće vanjske manifestacije:

- kseroza - povećana suvoća epiderme, kad koža postane gruba, počne se ljuštiti.

- hiperkeratoza - zadebljanje površine kože,

- oštećenja gljivicama i drugim bakterijskim infekcijama,

- iritacija kože.

Pogotovo kod dijabetesa pogađaju donje ekstremitete, što je zauzvrat opasno pojavom "dijabetičkog stopala". To je stanje kada se od pukotina i udova na udovima formiraju čirevi koji mogu prerasti u gangrenu. Mrtvo tkivo utiče na ud, što na kraju dovodi do njegove potpune amputacije. Zbog toga je vrlo važno da se oni koji pate od ove bolesti brinu o koži koristeći kremu za ruke i nokte, za stopala i druge dijelove tijela sa povećanom suhoćom.
Sorte

Dijabetička krema "Diaderm" dostupna je u nekoliko sorti, ovisno o sastavu i svojstvima. Na osnovu toga alat se dijeli na sljedeće vrste:

Zaštitna. Ima antiseptička svojstva, sprječava infekciju kože i nježno omekšava suha oštećena područja. Redovnom upotrebom pomaže obnavljanju grube kože i omekšava rožnicu stratuma.

Emollient. Dobro je hrani i vlaži, zahvaljujući čemu gruba područja omekšavaju. Upotreba alata omogućava vam da spriječite pojavu kukuruza i keratinizaciju. Njegove komponente doprinose ubrzavanju metaboličkih procesa i, prema tome, regeneraciji kože.

Intenzivno. Diaderm intenzivna mast pogodna je za jače napuhanu suhu kožu s dubokim pukotinama. Savršeno njeguje i omekšava kukuruz ili kukuruz. Ova vrsta sredstva intenzivno djeluje na oštećena područja, stoga pridonosi brzom oporavku.

Regenerativni. Smatra se univerzalnim i pogodna je za njegu cijelog tijela, ali i udova. Doprinosi brzom zaceljivanju rana, pukotina, kao i obnavljanju epiderme.

Značajke lijeka

Diaderm je kozmetički proizvod dizajniran za njegu i vraćanje epiderme nogu ljudima koji imaju dijabetes.

Cilj: ciljana podrška oslabljenoj koži, otklanjanje komplikacija bolesti. Specijalni sastav djeluje na problematična područja i obnavlja oštećenu epidermu.

Značajka proizvoda je prisustvo u sastavu vitamina, prirodnih ulja i ekstrakata. Tokom testiranja potvrđena je sigurnost i efikasnost lijeka.

U seriji Diaderm predstavljeno je nekoliko vrsta krema za dijabetičare. Svaki od njih ima specifičan sastav koji pruža ciljanu akciju na problem. Jedina komponenta koja je prisutna u liniji kreme za stopala je urea. Njegov broj u ćelijama kod osoba sa dijabetesom je smanjen.

Regenerativni

Alat je dizajniran specijalno za zarastanje mikrodamaza, zaceljivanje rana na mestima ubrizgavanja. Ima hemostatski i restorativni efekat. Regenerativni kompleks služi za brzo ozdravljenje i obnavljanje funkcija tkiva.

Sastoji se od sljedećih komponenti:

  • alantoin - regeneracija kože,
  • ulje morskog šipka - baktericidno, zacjeljivanje rana,
  • vosak i smola od tvrdog drveta - zaštitni i zaptivajući efekat,
  • ulje kadulje - zaceljivanje rana i antibakterijsko delovanje,
  • Ekstrakt badana - liječi i dezinficira,
  • vitamin kompleks (uključuje vitamine E, A, F) - liječi i stabilizira metaboličke procese,
  • ulje paprike - uklanja nelagodu s oštećenih područja.

Video pregled regenerirajuće kreme:

Proizvod se preporučuje za upotrebu osobama sa ispucanom i suhom kožom. Pogodno za sprečavanje razvoja infekcije. Alat ima antibakterijski i zadržavajući učinak vode.

Takođe dolazi do ubrzanog zarastanja pukotina i oštećenja, uklanjanja suve kože. Aktivne komponente pozitivno djeluju na epidermu, stabilizirajući proces oporavka.

Sastav zaštitnog sredstva uključuje:

  • ulje čajevca - uklanja bakterije
  • ulje paprike, limunovo ulje - podstiču prirodne zaštitne funkcije kože,
  • urea - ispunjava vlagom, vlaži je i daje elastičnost,
  • undecilenska kiselina - ublažavajuće i antigljivično dejstvo,
  • Vitamini E, A - stabiliziraju metaboličke procese.

Emollient

Proizvod se koristi za omekšavanje suve kože, uklanjanje pukotina na stopalima. Krema poboljšava obnovu ćelija, pruža intenzivnu ishranu i jača oslabljenu epidermu.

Sastav emolijenata uključuje:

  • urea - intenzivno se puni vlagom,
  • glicerin - omekšava hrapave površine,
  • alantoin - obnavlja i vlaži,
  • ekstrakti nevena, paprika - stimuliraju odbranu kože,
  • kadulja i farnezol - sprečavaju zarazu infekcijama,
  • ekstrakt graha ricinusa - obnavlja,
  • kokosovo i avokadovo ulje - kožu čine podatnom, hidratizirajućom,
  • Vitamini E, A, F - normalizuju metaboličke procese u epidermi.

Alat je namijenjen uklanjanju kapi, intenzivnom omekšavanju kože. Zbog pojačanog sastava, proizvod ima dvostruki učinak - oslobadanje kukuruza i aktivnu prehranu.

Sastav "Intenzivnog" uključuje sljedeće komponente:

  • urea - povećava elastičnost, ispunjava kožu potrebnom vlagom,
  • mokraćna kiselina - omekšava hrapavu epidermu,
  • ulja avokada, masline - vlaže i omekšavaju,
  • ulje jojobe - sprečava nastanak novih vlasi,
  • Vitaminski kompleks (uključuje vitamine E, A, F) - omogućava stabilizaciju metaboličkih procesa.

Dizajniran za područja sklona pelenskom osipu: u interdigitalnim i kožnim naborima, u srednjoj zoni i ispod grudi. Zahvaljujući odabranom sastavu, smirjena i upaljena koža smiruje se.

Sastav kreme od talka uključuje sljedeće komponente:

  • ulje čajevca - antibakterijski efekat,
  • cink - intenzivno sušenje pelenskog osipa,
  • limunovo ulje - obnavlja i posvjetljuje,
  • alantoin - vlaži i štiti kožu,
  • mentol - hladi i daje svježinu.

U svakom paketu nalaze se upute za upotrebu kreme. Vrlo je jednostavno - na očišćena područja nanosi se krema i lagano se utrljava laganim pokretima. Primjenjuje se dva puta dnevno u razmaku od 6 sati.

Kontraindikacija: netolerancija na proizvod, alergija na komponente.

Cijena kozmetičkog proizvoda iznosi oko 200 rubalja.

Povratne informacije od korisnika

U recenzijama Intezivnih, omekšavajući i regenerirajućih krema Diaderm, korisnici iznose uglavnom pozitivno mišljenje. Zadovoljni kupci bilježe dobro hidratantno, omekšavajuće i regenerirajuće djelovanje, upijanje i toleranciju. Mnogi su u pozitivnim recenzijama primijetili pristupačnu cijenu. Među negativnim točkama - lijek nije pomogao svima da se riješe korneti, neki korisnici nisu voljeli ambalažu.

Svidjela mi se serija krema. Isprobani "Omekšavajući" i "Regenerirajući." Tekstura je umjereno gusta, miris nije odbojan, upijanje je dobro. Možete ga sigurno nanijeti prije spavanja - posteljina se ne mrlja. Alat savršeno omekšava i hrani stopala, liječi dobro rane na petama. Nakon nanošenja, koža je postala mekša, a nakon dvije sedmice upotrebe, korijeni su se ogriješili, male pukotine su zacijelile. I dalje koristim proizvode. Isprobaću i druge kreme iz ove serije.

Anastasia Semenovna, 58 godina, Voronjež

Koža na nogama je suva, stalno se ljušti. Koristila sam uobičajenu kremu za bebe - rezultat je nula. Prijatelj je preporučio da isprobate Diaderm. U ranim danima, nije našao nikakav efekat, koža je bila samo blago navlažena. Nakon 10 dana, grube potpetice počele su poprimati atraktivniji izgled. Koristi se u kombinaciji s uljnim kupkama. Kasnije se počela nanositi na ruke. Takođe dobar efekat - meka i prijatna na dodir koža. Kada koristite bilo kakve negativne aspekte i nuspojave se ne nalaze. Od negativnog izgleda - cev ostavlja mnogo željenog. Vrlo zadovoljan cijenom - gotovo svako može priuštiti proizvod.

Valentina, 46, Sankt Peterburg

Mučile su me stalne suvoće, pukotine i čirevi na nogama. Moja žena je negdje pročitala o ovoj kremi i kupila mi je. Koristi se dvije sedmice. Iz pozitivnog: proizvod miriše dobro, apsorbira se normalno, nema masnog filma nakon nanošenja, mali ogrebotini brže zacijele. Od negativnog: učinak koji je proizvođač najavio na žuticu nije se osjetio na sebi. Općenito, lijek nije loš, mogu se riješiti mnogi problemi dijabetičara.

Ruslan, 39, Nižni Novgorod

Diaderm je specijalizirana serija kozmetičkih proizvoda za stopala. Pet krema iz ove linije imaju različita svojstva i imaju ciljano djelovanje. Proizvod se bira pojedinačno, na temelju karakteristika problema.

Vrste kreme Diaderm

Ako u tijelu postoji dijabetes, sredstva za njegu kože tijela treba odabrati vrlo oprezno. To je zbog činjenice da u procesu napredovanja dijabetes melitusa u tijelu dolazi do slabljenja epiderme.

Vrlo često se utjecaj štetnih čimbenika povezuje s pojavom na površini kože malih rana koje bez odgovarajuće njege mogu dovesti do stvaranja dugih zacjeljujućih čireva.

Koža stopala je najosjetljivija na negativne efekte. U nedostatku potrebne njege kod osobe, gljivice se pojavljuju na koži stopala, što dovodi do razvoja kožnih bolesti.

Za zaštitu stopala od negativnih utjecaja na kožu koriste se različite vrste kreme za stopala.

Diaderm krema za dijabetičare dostupna je sa raznim svojstvima i može imati specifičan uticaj na kožu.

Dostupne su sljedeće vrste kreme:

  • zaštitni
  • ublažavajuće
  • krema za intenzivnu njegu kože,
  • krema sa regenerirajućim efektom.

Svaka vrsta kreme u svom sastavu sadrži jedinstven kompleks komponenti.

Upotreba zaštitne kreme pomaže u vlaženju i omekšavanju zahvaćenih područja kože. Uz antiseptička svojstva, ova krema sprečava pojavu gljivica i bakterija. Uz redovnu upotrebu, ova krema za stopala blagotvorno deluje na kožu donjih ekstremiteta.

Zaštitna krema sa regenerativnim efektom pomaže da omekša gornji sloj epitela.

Krema za stopala sa efektom omekšavanja omogućava nježnu njegu kože. Korištenje kreme omogućava vam da nježno vlaži i njeguje kožu. Ova krema pomaže poboljšanju ishrane kože.

Krema za intenzivnu njegu ima regenerativna svojstva. I preporučuje se za svakodnevnu upotrebu.

Regenerativna krema vrlo je svestrana. Može se koristiti za njegu kože cijelog tijela.

Sastav različitih vrsta kreme Diaderm

Sastav različitih vrsta krema razlikuje se ovisno o njihovoj namjeni.

Jedina komponenta koja se nalazi u bilo kojoj vrsti Diaderm kreme je urea. Ova komponenta jedna je od komponenti prirodnog hidratantnog faktora u tijelu bilo koje osobe.

Za dijabetičare je karakteristično smanjenje količine uree u stanicama kože.

S nedostatkom ove komponente u sastavu ćelija, dolazi do njihovog isušivanja, što izaziva nastanak različitih problema na pozadini presušene kože.

Krema Diaderm intenzivna u svom sastavu sadrži sljedeće komponente:

  1. Vitaminski kompleks.
  2. Urea
  3. Ulje jojobe.
  4. Maslinovo ulje.
  5. Ulje avokada

Vitaminski kompleks uključuje tri komponente koje doprinose poboljšanju metaboličkih procesa i jačanju epiderme. Količina uree u kremi je oko 10%. Takva koncentracija ove komponente omogućuje koži maksimalan hidratantni učinak na koži oslabljenoj dijabetesom.

Omekšavajuća krema Diaderm u svom sastavu sadrži takve komponente:

  • razna ulja
  • vitaminski kompleks
  • ekstrakti ljekovitih biljaka,
  • antibakterijske komponente.

Hranjivost kože nastaje zbog prisustva ulja avokada, suncokreta i kokosa u kremi. Ulja koja čine kremu pomažu obnavljanju metabolizma lipida i omekšavaju kožu.

Urea u kremi omekšava kožu, a koža vlaži glicerin allantonin. Ove komponente kreme sprječavaju prerano starenje stanica kože.

Sastav antibakterijskog kompleksa uključuje farnesol, žalfiju i kamfor.

Vitaminski kompleks sadrži vitamine A, E, F.

Zaštitna krema Diaderm u svom sastavu sadrži takve komponente:

  1. Antifungalni kompleks.
  2. Aromatična ulja.
  3. Glicerin
  4. Urea
  5. Vitaminski kompleks.

Antifungalni kompleks pomaže u zaštiti epitela od prodora gljivične infekcije u njega. Glicerin i urea pomažu hidratizirati i omekšati epidermu.

Eterična ulja pospješuju procese regeneracije. Osim toga, esencijalna ulja imaju antiseptička svojstva. Upotreba ove kreme naročito je relevantna kada se pojave prvi znakovi razvoja dijabetičkog stopala.

Vitamini A i E pomažu u poboljšanju metaboličkih procesa, što ubrzava oporavak ćelija.

Upotreba kreme od talka u njezi kože

Uz to, proizvođač nudi potrošačima kremu od talka.

Proizvod na tržištu je jedini lijek koji je dizajniran za pacijente koji pate od dijabetesa, a može se upotrebljavati kada se pelenski osip pojavi na površini kože.

Ovaj alat treba primjenjivati ​​samo na kožu na onim mjestima gdje postoji tendencija razvoja pelenskog osipa.

Ta područja tijela mogu biti:

  • područje kože ispod mliječnih žlijezda,
  • unutarnjih bedara
  • područja formiranja nabora kože

Sastav ovog lijeka uključuje ulje čajevca i cink oksid. Ove komponente doprinose sušenju površine kože te dodatno imaju baktericidni učinak. Osim toga, sastav leka sadrži esencijalna ulja limuna i alantoina, koja doprinose aktiviranju zaštitnih funkcija. Prisutnost mentola u sastavu kreme od talka uzrokuje smirenje upaljene kože.

Upotreba ove kreme od talka moguća je bez preporuka lekara koji znatno olakšava kupovinu lijeka i povećava njegovu dostupnost potrošačima

Razne kreme serije Diaderm doprinose visokoj popularnosti ove vrste sredstava za njegu kože. Sudeći prema recenzijama pacijenata koji koriste ove lijekove, oni imaju izvrstan ljekoviti učinak.

Deaderm kreme za dijabetičare imaju prilično pristupačnu cijenu, što omogućava ljudima svih kategorija da nabave ta sredstva.

Cijena kreme ovisi o njenim specifičnostima i regiji prodaje na području Ruske Federacije.

U prosjeku, cijena kreme serije Diaderm kreće se od 85 do 170 rubalja po pakovanju od 75 ml.

Krema za ruke i nokte

Glavno svojstvo Diaderm kreme je njezina sposobnost pružanja jake hidratacije. Iz tog razloga se krema preporučuje za upotrebu u slučaju suve i hrapave kože ruku. Ova krema omogućava vam da vratite normalno stanje noktiju ako imaju povećanu krhkost i u slučaju da počnu eksfolirati.

Redovnom upotrebom ove kreme stanje kože na rukama značajno se poboljšava, smanjuje se njena suhoća i vraćaju se gotovo sve zaštitne funkcije koje je priroda dodijelila koži.

Osim toga, krema vam omogućava da vratite rast noktiju kod dijabetesa i ojačate njihovo stanje, a takođe smanjuje njihovu krhkost.

U svom sastavu ova vrsta krema sadrži veliki broj esencijalnih ulja i one vrste lipida koji su neophodni za normalno funkcioniranje kože. Sastav kreme sadrži veliki broj vitamina i minerala koji poboljšavaju ishranu ćelija kože.

Sredstvo za njegu kože može se koristiti u bilo kojoj dobi i u bilo kojoj fazi razvoja dijabetesa.

Krema nema jasne kontraindikacije. Upotreba lijeka se ne preporučuje samo ako pacijent s dijabetesom ima individualnu netoleranciju i imunitet na neke komponente lijeka. Video u ovom članku reći će vam šta treba učiniti s problematičnom kožom za dijabetes.

Upotreba kreme

Krema je namijenjena upotrebi za cijelo tijelo dijabetičara, posebno: jastučiće za prste na mjestu uboda za uzorkovanje krvi, mjesta ubrizgavanja inzulina i drugih injekcija, izgrebana, ispucana područja i ona koja su prekrivena ogrebotinama. Diaderm krema za dijabetičare ima adstrigentna, protuupalna i hemostatska svojstva.

Vrlo je važno koristiti Diadem u skladu sa svim pravilima. Preporučuje se upotreba svakog dana, u jutarnjim i večernjim satima. Prije upotrebe potrebno je temeljito oprati i osušiti oštećeno područje.

Najčešće dijabetes pogađa površinu stopala. Noge zahvaćaju gljivice, uzrokujući upalu, pretjerano suha koža ima tendenciju pucanja. Sve to na kraju može dovesti do stvaranja gnojnih, krvavih rana, razvoja gangrene.

Preparat za kremu sadrži veliku količinu lipida, što vam omogućava da nadoknadite gubitak masnog tkiva i stvara prepreku gubljenju tečnosti.

U liniji Diaderm krema dizajniranih za dijabetičare, postoji nekoliko glavnih vrsta koje imaju različite kvalitete. Svaki od njih dizajniran je za rješavanje specifičnih problema dijabetičara i ima posebna svojstva i specifičan sastav. Ovisno o vrsti, Diaderm za dijabetičare ima zaštitne, umirujuće, intenzivne, regenerativne kvalitete.

Krema koja ima zaštitne osobine profilaktički je protiv infekcije oštećenih područja kože, brižno je njeguje, omekšava oštećena područja. Posjedujući antiseptička svojstva, Diaderm sprečava pojavu gljivičnih i bakterijskih infekcija. Stalna upotreba ove vrste povoljno utječe na stanje kože, omekšavajući njenu zbijenu površinu.

Proizvod koji ima emolijentna svojstva pažljivo brine o presušenoj i zategnutoj koži nogu. Ova vrsta Diaderm-a pruža svakodnevnu njegu, vlaži i hrani kožu, smanjuje keratinizaciju epiderme i sprečava stvaranje kalusa korpusa, aktivirajući metaboličke procese.

Intenzivna diaderma savršeno štiti, obnavlja zahvaćena područja. Također se može koristiti kao omekšavajuće i hidratantno sredstvo za grube dijelove kože. Takva krema također nevjerojatno uklanja zgrozne tijelo.

Regeneracijska krema je prilično univerzalni lijek koji se koristi za svakodnevnu njegu svih dijelova tijela, posebno nogu. Glavna svrha lijeka je regeneracija oštećenih dijelova tijela, što doprinosi brzom zacjeljivanju upalih rana.

Glavna prednost Diadema su komponente koje čine njegov sastav. Bilo koji alat iz razvijene linije ima svoj poseban sadržaj. Glavnu pažnju treba obratiti na ureu koja je dio svih krema. Ona je sastavni dio prirodnog hidratantnog kompleksa svake osobe. Kod dijabetesa je količina uree u tjelesnim ćelijama mnogo manja. Smanjenje količine ove komponente počinje sušiti kožu dijabetičara, što može negativno uticati na zdravlje ljudi uopšte. Vitamini, maslinovo ulje, plodovi avokada i cvjetovi jojobe pomažu jačanju efekta omekšavanja. Sastavni deo su i antibakterijska sredstva.

Sastavni elementi Dijaderme sa intenzivnim učinkom su:

  • kompleks vitamina koji pomažu ojačati kožu i poboljšati metabolizam,
  • diamid ugljene kiseline, aktivno vlaži kožu i normalizuje vodenu ravnotežu ćelija,
  • esencijalna komponenta jojobe - intenzivno njeguje kožu,
  • ulje maslinovog drveta - ima omekšavajući i hidratantni učinak, obnavljajući oštećene dijelove,
  • Ulje sjemena avokada - njeguje kožu, čineći kožu podatnom, njeguje i obnavlja površinu kože.

Omekšavajući krema savršeno umiruje kožu, zahvaljujući:

  • kombinacija suncokretovog, kokosovog ulja i ekstrakata sjemenki avokada, zasićujući kožu dijabetičara masnoćama, čineći kožu mekom.
  • vitamini koji poboljšavaju izgled kože,
  • ekstrakti žalfije, metvice, nevena, normalizujući metaboličke procese, obnavljajući sastav ćelija.
  • farnezol, kamfor - stvaraju antibakterijski efekat.
  • glicerin, allantonin, vlaže i negu kožu vlagom.

Dijaderma sa zaštitnom funkcijom sadrži:

  • antifungalna jedinjenja koja temeljito štite kožu od patogena,
  • aromatična ulja limuna, metvice, aktivno obnavljaju kožu i prirodni su antiseptici,
  • glicerinski spojevi i urea njeguju kožu sprječavajući je sušenje,
  • vitamini sa učinkom na normalizaciju metaboličkih funkcija kože.

Regenerativni pripravak kreme koji se koristi za sve dijelove tijela sadrži smolu iz lišća, kompleks prirodnih ulja, voska, vitaminske spojeve, alantoin.

Uljna masa metvice savršeno se hladi, što efikasno ublažava bol i nelagodu. Ekstrakti ulja tamjana i žalfije imaju adstrigentna, baktericidna, hemostatska svojstva, zbog kojih se upalne pojave dobro uklanjaju i obnavlja se koža.

Osnovni elementi ove vrste Diaderm-a su lisnata smola i vosak koji formiraju poseban film sa zaštitnim svojstvima. To pomaže u zaštiti kože od infekcije i prljavštine od ulaska u otvorene rane. Alantoin, ulje kadulje i orašasti plodovi, vitamini aktiviraju metaboličke procese u stanicama kože, obnavljajući oštećena mjesta i uklanjajući nasipe.

Diaderm je efikasan lijek za zaštitu kože dijabetičara. Glavne vrste ove kreme su dizajnirane za uklanjanje različitih problema s kožom i utječu na stanje kože na različite načine.

Sastav krema DiaDerm

Sastav: voda, izopropil palmitat, prolilen glikol, sorbitan izostearat (i) hidrogenirano ricinusovo ulje.

Dijabetes melitus - Ovo je hronična bolest koja zahteva stalno praćenje i kontrolu. Potrebno je regulisati šećer u krvi, pridržavati se posebnih dijeta i higijenskih pravila. Precizno i ​​pravovremeno poštivanje svih ovih mjera može umanjiti rizik od komplikacija dijabetesa.

Problemi sa kožom dijabetesa

  • jaka suva koža (kseroderma), zadebljanje i pucanje rožnice stratuma, stvaranje obrana (hiperkeratoza)
  • povećan rizik od bakterijskih i gljivičnih infekcija
  • loša regeneracija kože
  • pelenski osip i iritacije u naborima kože

Posebnu pažnju treba posvetiti nezi kože stopala. Razvoj ozbiljne komplikacije - „dijabetičkog stopala“ - može dovesti do amputacije donjih ekstremiteta.

Oralni problemi sa dijabetesom

  • jaka suha usta (kserostomija)
  • bolesti desni: gingivitis, parodontitis, parodontalna bolest
  • razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija
  • povećana osjetljivost zuba
  • višestruki karijes

Nedostatak pravilne nege može dovesti do labavljenja i gubitka zuba. Zbog toga je kod dijabetesa redovno pažljivo zbrinjavanje zuba i desni toliko važno.

Dijeta za dijabetes
Uz dijabetes, dijeta igra veliku ulogu. Ograničenja se prvenstveno odnose na hranu s visokim udjelom ugljikohidrata, visokokaloričnu hranu i napitke koji sadrže šećer.

Opis komponente

  • Urea (5%), alantoin, glicerin intenzivno vlaže i omekšavaju hrapavost, sprečavaju nastanak hiperkeratoze
  • Avokado, kokos, suncokretovo ulje, bogato esencijalnim masnim kiselinama, omekšava i hrani kožu, pružajući potreban nivo hidratacije i elastičnosti dugo vremena
  • Farnesol, ulje kadulje štite kožu od prodora patogenih bakterija - Fitokoncentri mente, neven, ricinusovo ulje, ulje kadulje doprinose brzom obnavljanju zaštitnih funkcija kože
  • Vitamini A, E, P normaliziraju metaboličke procese povezane sa barijerskom funkcijom kože

Doziranje i način primjene kreme DiaDerm

Nanesite svakodnevno ujutro i uveče na očišćeno opterećenje stopala, posebno pete.

Obrazac za puštanje
75 ml u aluminijskoj tubi.

Uslovi skladištenja
Čuvati na temperaturi od 5 ° C do 25 ° C.

Datum isteka
36 meseci. Datum proizvodnje i broj serije, pogledajte pakiranje.

Odredbe za odmor
Preko šanka

Izradio: Avanga OJSC, Rusija, 350001. Krasnodar, ul. Voronjež, 38.
Telefon: (861) 235 38 27, e-mail: [email protected].

Po nalogu
LLC Avanta Trading.

Hidratantni nokti i ruke

Diaderm ima snažno hidratantno djelovanje, zbog čega se može koristiti u slučaju pročišćene, kao i suhe kože ruku i ako nokti imaju tendenciju odgrijavanja i lomljivosti. Tokom primjene ove kreme stanje kože se normalizira - postaje vlažnija i obnavljaju se sve njene funkcije. Diaderm jača nokte i potiče njihov rast, a istovremeno smanjuje njihovu krhkost. Proizvod sadrži sljedeće komponente važne za nokte:

  • vrijedni lipidi
  • razne vitamine
  • elementi u tragovima važni za nokte,
  • esencijalna ulja.

Krema se može koristiti u bilo kojoj dobi i u slučaju raznih stupnjeva dijabetesa. Ne postoje jasne kontraindikacije za ovaj lijek. Međutim, kod nekih pacijenata može se pojaviti netolerancija na pojedinačne komponente kreme.

Za pacijente sa dijabetesom koji imaju pelenski osip namijenjen je krem-talkalk u prahu Diaderm. Proizvod se treba nanositi na tijelo samo na onim mjestima gdje postoji tendencija pelenskog osipa - u pregibu kože, na bokovima iznutra i ispod mliječnih žlijezda. Sastav ove kreme od talka sadrži cink oksid, ulje čajevca i druge komponente koje omogućavaju baktericidni kao i efekt sušenja. Zaštitne funkcije pružaju esencijalna ulja alatonina i limuna sadržana u ovom proizvodu. Zbog prisutnosti mentola u preparatu, protrljana ili upaljena koža smiruje se u najkraćem mogućem roku.

Vrste i karakteristike dijadermne kreme

U paleti diatherm kreme za dijabetičare postoji nekoliko vrsta sredstava koja imaju različite efekte. Svaka krema usmjerena je na rješavanje određenih problema, ima posebna svojstva i poseban sastav.

Krema ovisno o vrsti može biti:

Ova krema je odlična prevencija infekcija, pažljivo se brine o koži, omekšavajući njena područja. Zbog antiseptičkih karakteristika, dijaderma sprečava pojavu gljivica i bakterija, a sistematska upotreba ove kreme povoljno djeluje na epidermu.

Takođe, zaštitna regenerirajuća krema omekšava epitet gornjeg sloja epitela.

Intenzivno

Alat ima zaštitna, obnavljajuća svojstva. Intenzivna krema čak se može koristiti za njegu grube kože, omekšavanje pukotina i vlaženje epiderme.

Uz to, dijadera se dobro nosi s kukuruzom i kukuruzom. Uz pravilnu upotrebu, ovaj proizvod donosi odlične rezultate, a pozitivni učinak njegove upotrebe traje dugo vremena.

Dijamantna krema intenzivna

Intenzivna krema sadrži:

  • vitamini
  • urea
  • jojoba ulje
  • maslinovo ulje
  • malo avokada.

Vitaminski kompleks sastoji se od 3 glavna elementa koji poboljšavaju metaboličke procese u stanicama i jačaju epidermu.

Urea je hidratantni, prirodni element koji normalizira vodenu ravnotežu u stanicama kože. U intenzivnoj kremi za diatherm, urea ima 10% koncentraciju. Zbog toga krema ima maksimalan uticaj na kožu oslabljenu dijabetesom.

Ulje jojobe - ima snažna hranjiva svojstva. Njegov sastav je što je moguće bliži masnim komponentama kože. Ulje je nezamjenjiva komponenta za sve tipove kože u slučaju dijabetesa.

Maslinovo ulje je efikasan i jednostavan element koji sadrži puno korisnih komponenti. Blagotvorno deluje na kožu, nježno je omekšavajući i vlažeći je. A vitamini prisutni u njegovom sastavu imaju regenerativni učinak, nježno utječu na oštećenu kožu.

Hranjivo ulje avokada neguje kožu korisnim elementima u tragovima. Veoma koristan za kožu dijabetičara, kao ulje povećava elastičnost, obnavlja i oslobađa epitel od suhoće.

Takav je alat zgodan za upotrebu, savršeno se upija bez ostavljanja masnih mrlja.

Zaštitna krema za stopala protiv dijadera

Zaštitna krema sadrži:

  • antifungalni elementi
  • aromatična ulja
  • glicerin i urea,
  • vitamini.

Zaštitna krema u svom sastavu ima antifungalne elemente koji štite epitel od infekcije gljivičnim infekcijama. A glicerin i urea - hrane stanice kože vlagom, omekšavajući suva područja epitela.

Eterična ulja čajevca, limuna i metvice imaju regenerativni i antiseptički efekat.

Oni su efikasna prevencija bakterijskih mikroorganizama, doprinose brzom zacjeljivanju pukotina i rana na nogama. To je izuzetno važno ako je dijagnoza dijabetično stopalo.

Vitamini E i A imaju metabolički učinak. Doprinose poboljšanju metaboličkih procesa u ćelijama i na taj način brzo popravljaju oštećene slojeve kože.

Ostavite Svoj Komentar