Sve suptilnosti glukometra Diacon i recenzije o njemu

Sve karakteristike brojila Diacon

Do danas je predstavljen veliki broj jeftinih glukometra. S jedne strane, to je dobro, jer garantuje mogućnost izbora, ali s druge strane, klijent nema uvek poverenje u kupljeni proizvod. Jedan od najpouzdanijih uređaja je mjerač glukoze u krvi Diacon. O svim prednostima i nijansama predstavljenog uređaja u nastavku.

O tehničkim karakteristikama

Dakle, brojilo je uređaj sa standardnom metodom analize. To je elektrohemijska upotreba bioloških senzora. U Diaconteu je ova funkcija poboljšana i usavršena zbog čega svaki dijabetičar može biti 100% siguran ne samo u točnost izračuna već i u odsutnost kolebanja čak i nakon 3 ili 6 mjeseci korištenja, što se pronalazi u uređajima slične cijene.

Umjeravanje se provodi u skladu s plazmom, vrijeme izračuna u ovom slučaju nije veće od 6 sekundi. Količina kapi krvi neophodna za analizu, kada je u pitanju glukometar Diaconont, iznosi 0,7 µl. Predstavljeni pokazatelj je iznad prosjeka, odnosno traži se veliki broj, međutim, prednost uređaja leži u sljedećim kriterijima:

  1. sposobnost uzimanja krvi iz gotovo bilo kojeg dijela tijela (ramena, kukovi),
  2. brza implementacija ograde,
  3. 100% odsustvo bilo kakve boli, zbog čega čak i djeca mogu koristiti mjerač.

Šta biste trebali znati o rasponu izračuna?

Također treba napomenuti da je raspon izračuna više nego opsežan. Kreće se od 1,1 (minimalno) do 33,3 mmol po litri (maksimalno). Ovo je značajna prednost uređaja, jer omogućava izračunati do najsitnijih detalja ne samo fluktuacije u razini šećera, već i koji faktori dovode do određenih posljedica.

Ukupna memorija uređaja relativno je mala i iznosi 250 rezultata. Istovremeno, što je od velikog značaja, prilikom demonstriranja rezultata davanja krvi automatski se ne označava vrijeme, već i datum. To pomaže endokrinolozima da razumiju zdravstveno stanje dijabetičara.

I na kraju, posljednja tehnička karakteristika je izračunavanje prosječnih pokazatelja za različite vremenske intervale od 7 i 14 do 21 i 28 dana.

Prema recenzijama, a ova funkcija u mjeraču postavljena je na "izvrsno".

O ostalim značajkama

Dodatni parametri učvršćenja su takođe jednako važni. Dakle, u uređaju:

  • postoji pokazatelj ne samo hipoglikemije (sa manje od 3,5 mmol), već i hiperglikemije (više od 9,0 mmol),
  • nema potrebe za implementacijom strip koda,
  • primljeni podaci prenose se na PC ili bilo koje drugo slično sredstvo putem posebnog kabla. Ovo je jamstvo ubrzanja postupka i mogućnosti obrade rezultata pomoću posebnih programa.

Također treba napomenuti najmoderniji i istovremeno ugodan dizajn brojila. Pored toga, glavni prikaz treba smatrati neospornim plusom, na kojem čak i stariji mogu lako vidjeti rezultate. Ovisno o potrebama određenog korisnika, možete promijeniti font, čineći ga većim ili, obrnuto, malim.

Ostale nijanse glukometra Diacon

Upotrebljivost uređaja dodatno je poboljšana izborom nekoliko jezika. To može biti ne samo ruski, nego i engleski. Preklapanje na druge jezike je takođe moguće.

O test trakama i lancetama

Kada govorimo o bilo kojem uređaju za dijabetičare, uključujući glukotar Diacont, ne može se izostaviti sve prednosti i nedostatke njegovih test traka i lanceta. Dakle, govoreći o prvom, primjena enzimskih slojeva u skladu s određenim uzastopnim slojevima treba smatrati vrlo važnim kriterijem. Ovo je garancija minimalne greške u proračunima.

Također je primjetno da test trake neovisno crpe krv.

Jednako je važno činjenica da je polje za nadgledanje i utvrđivanje dovoljnog udjela krvi više nego široko.

Ako govorimo o lancetima, tada je, kao što je već napomenuto, temeljno važna karakteristika odsustvo boli. Osigurava se trostranim oštrenjem. Važno je napomenuti prečnik igala: 28G, 30G, koji je ultra tanki. I, naravno, sve lance se sterilišu zbog gama zračenja i svaka od njih ima poseban zaštitni čep.

Svi ovdje prikazani parametri, uprkos određenim nijansama, su pozitivni i karakteriziraju Diacont glukometr isključivo sa pozitivne strane. Zato je vrlo važno da se pridržavate svih pravila rada tako da uređaj funkcionira što duže i udovoljava svim potrebama dijabetičara 100%.

Ostavite Svoj Komentar